Δαρβίνος

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2018 20:07
*ΑΚΡΙΒΩΣ, Good Music για τον δήμαρχο Τεμπών, ο οποίος φροντίζει να αξιοποιεί τις δυνατότητες της εφημερίδας.  Ζ. *ΑΚΡΙΒΩΣ, Good Music για τον δήμαρχο Τεμπών, ο οποίος φροντίζει να αξιοποιεί τις δυνατότητες της εφημερίδας. Ζ.

*ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ πάλι για αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, ο Λαρισαίος επιστήμων γνωμάτευσε με ευκολία.

- Αν η δαρβινική θεωρία της εξέλιξης ήταν σωστή, οι Έλληνες ψηφοφόροι θα έπρεπε πια να γεννιούνται χωρίς χέρια.

Ζ.

Εξήρε

*ΔΕΝ είχε μόνο την αποβολή μετά από τη σύγκρουση με τον Κ. Πουλάκη, είχε και εύσημα στη Βουλή ο Κ. Αγοραστός. Και μάλιστα από τον Ηλ. Καματερό, ο οποίος είχε δεχτεί νωρίτερα τα πικρόχολα, απαξιωτικά σχόλια του Γ. Πατούλη.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να εξάρει τη συμπεριφορά του Θεσσαλού: «Είναι προς τιμήν ορισμένων αυτοδιοικητικών που το κάνουν αυτό, παράδειγμα λαμπρό για μένα γιατί είναι και βιωματικό είναι του κ. Αγοραστού. Ο οποίος, στην Κω για παράδειγμα, όταν είχαμε πρόβλημα με τους μετανάστες ήρθε να βοηθήσει μαζί με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, όταν κατά χιλιάδες είχαμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», είπε. (Ούτε στη ΝΔ, μήτε στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι όλοι ίδιοι).

Ζ.

Στην πισίνα

*ΘΑ μπορούσε να το πει ο Πάμπλο των Podemos, στον φίλο του τον Αλέξη του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν τον είχε προλάβει ο Χάρρυ Κλυνν και μάλιστα τριάντα χρόνια πριν.

-Κοίτα, το Σάββατο λέμε να κάνουμε ένα μπάρμπεκιου στην πισίνα. Ελάτε, φέρε και την κιθάρα σου μαζί, να τραγουδήσουμε και κάνα αντάρτικο. Έτσι, να θυμηθούμε τα παλιά».

Ζ.

Σιγά τα ωά…

*ΟΙ ίδιοι που τον έλεγαν άπλυτο με την κοτσίδα, οι ίδιοι στην Ελλάδα έβαλαν στο στόχαστρο τον νεαρό Ισπανό πολιτικό.

Και η Δ.Μ. επιχειρεί να αντιπαρατεθεί στον ορυμαγδό: Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, αγόρασε το πρώτο του σπίτι. Συγκλονιστικό ε; Το αγόρασε από δεύτερο χέρι. Επίσης, δεν το έκλεψε. Όλα τα οικονομικά του στοιχεία δημοσιοποιούνται από την πρώτη στιγμή παντού… Πρόκειται για ένα χωριό 35 χιλιόμετρα έξω από τη Μαδρίτη που δεν το λες και πρώτης κατηγορίας. Δεν έχει νεόπλουτους. Με τα ίδια χρήματα θα αγόραζε ένα τριάρι στο κέντρο της Μαδρίτης. Πήρε στεγαστικό για 30 χρόνια. Θα ζει για να το ξεχρεώνει. Κάτι θυμίζει αυτό.

Η πισίνα είναι μάλλον κάτι σύνηθες στην περιοχή καθώς η κοντινότερη θάλασσα απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα. Πισίνες έχουν πολλές πολυκατοικίες στη Μαδρίτη. Μάλλον έχει παρεξηγηθεί ο όρος αριστερός πολιτικός από κάποιους. Θα έπρεπε να κοιμάται κάτω από γέφυρα, άπλυτος φορώντας κουρέλια; Ίσως θα έπρεπε να αναρτηθούν και τα σπίτια των υπόλοιπων Ισπανών πολιτικών για να φανεί τι σημαίνει έπαυλη και πού βρίσκεται. (Σιγά μην ξεμπλέξει όμως ο Podemos. Ο Μαδούρο θα του έστειλε κάνα τσεκ.)

Ζ.

Με τα Μαθηματικά

*ΣΠΑΝΙΑ να υπάρχει γιατρός με έφεση στα Μαθηματικά, φαίνεται από το γυμνάσιο ακόμα αυτό. Κι αργότερα η μοναδική ενασχόλησή τους με τους αριθμούς είναι συνήθως η διαχείριση των οικονομικών τους. Σπάνια επομένως η σημερινή εκδήλωση στη Λάρισα, στις 6.30 στη Σχολή στο Μεζούρλο, για το πώς βοηθούν τα Μαθηματικά την Ιατρική. Με τη συμμετοχή της ηγεσίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που σπεύδει από την Αθήνα και ομιλητή τον διάσημο καθηγητή Νευρολογίας Λουδ. Κάππο που φτάνει από την Ελβετία.

***

*ΤΟ ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως συνίσταται στο ότι θα μιλήσουν και τρεις γιατροί της Λάρισας. Ο καθηγητής Καρδιολογίας Φίλιππος Τρυποσκιάδης, που πέραν της θετικής του σκέψης έχει αποδείξει το αντίστροφο, το πώς δηλαδή η Ιατρική βοηθά τα Μαθηματικά, καθώς δύο παιδιά του έχουν σπουδάσει μαθηματικοί. Ο καθηγητής Νεφρολογίας Γιάννης Στεφανίδης, για τον οποίο οι φίλοι του ξέρουν πως μετά από μια δύσκολη μέρα, αργά το βράδυ, κάθεται και λύνει διαφορικές εξισώσεις για να χαλαρώσει. Και ο διευθυντής της Εντατικής Απόστολος Κομνός που ασχολείται με αλγορίθμους και δενδροδιαγράμματα στην ιατρική του πρακτική. (Συνδετικός τους κρίκος και εμπνευστής της εκδήλωσης ο Κώστας Καραμπάτσας, ο Λαρισαίος μαθηματικός που θήτευσε διοικητής στα νοσοκομεία.)

Ζ.

Αγνωμοσύνη

*ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ δηλώνει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελάτειας Αντώνης Γκανάτσιος από τη στάση της δημοτικής αρχής Τεμπών, η οποία με αφορμή την παρουσία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στις εκδηλώσεις του Συκουρίου για τους Αγίους Κων/νο και Ελένη δεν μνημόνευσε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος μερίμνησε για τη συμμετοχή της μπάντας στην περιοχή τους. «Κανονικά δεν θα ‘πρεπε να με εκπλήξει η αγνωμοσύνη της δημοτικής αρχής του Κ. Κολλάτου, καθώς αυτές οι συμπεριφορές είναι χαρακτηριστικό τους γνώρισμα. Έλεος πια με τα αόρατα έργα και κατορθώματά τους», αναφέρει ο κ. Γκανάτσιος. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι και πάλι με πρωτοβουλία του Β. Κόκκαλη η διάσημη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού είχε διασκεδάσει τους Λαρισαίους στην Κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον πολιούχο Άγιο Αχίλλιο.

Γ.Ρ.

 

Στη θέση του

*Η τεχνολογία βοηθάει κι έτσι απόψε στην Πινακοθήκη θα παρουσιαστεί σε ολόγραμμα ο πίνακας που είχε κλαπεί μέσα από το κτίριο, από τη θέση όπου εκτίθονταν. Ξανά στη θέση του λοιπόν, ακριβές αντίγραφο σε τρισδιάστατο είδωλο μέσω ειδικού φωτισμού. Παρά τις κάμερες και τα μέτρα ασφαλείας, παρά την αρχική αισιοδοξία των αρμοδίων ο πίνακας που χάθηκε ξαφνικά το 2016, δεν βρέθηκε ποτέ, η υπόθεση βάλτωσε. Βέβαια ακόμα κι η Τζοκόντα είχε κλαπεί, πριν έναν αιώνα, μέσα από το Λούβρο, προκαλώντας φοβερό σκάνδαλο. Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια μέχρι να φανερωθεί ουσιαστικά από μόνος του ο δράστης θέλοντας να επιστρέψει τη Μόνα Λίζα στην πατρίδα της τη Φλωρεντία και να γυρίσει έτσι το αριστούργημα του Ντα Βίντσι στο Μουσείο. (Εν προκειμένω δεν δείχνει τόσο ευγενές το κίνητρο.)

Ζ.

Δεκατετράωρο

*ΚΕΦΑΚΙΑ και χθες για τους νεαρούς Λαρισαίους.

- Έχετε το νου σας, παιδιά.... Στις γυναίκες αρέσει το μούσι των τριών ημερών, όχι των τριών ιεραρχών.

***

*- ΟΙ 8 στους 10 που βλέπω στον δρόμο να πηγαίνουν για περπάτημα είναι χοντροί. Καλά κάνω μάλλον και δεν πάω, παχαίνει.

***

*- ΕΧΩ 14 ώρες να καπνίσω…

- Μπράβο ρε πώς τα κατάφερες;

- Κοιμόμουνα.

Ζ.

Συνδυασμένα

*ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ λέει αρκετά στον Βόλο η σιδηροδρομική γραμμή προς Αλμυρό, προβάλλεται και πολυδιαφημίζεται ως έργο συνδυασμένων μεταφορών. Κι ο Λαρισαίος Γ. Ο. προτρέπει όσους εντυπωσιάζονται από μοντέρνες ορολογίες να δουν τι σημαίνει η πρόταση και τι θα ζητηθεί ακολούθως από τους Βολιώτες.

Η γραμμή προς Αλμυρό αναφέρεται ως αναγκαία για τη σύνδεση με τον Βόλο αφενός του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου και αφετέρου της ‘’SOVEL’’. Ωστόσο, το μεν αεροδρόμιο παρουσιάζει κίνηση κατά πάρα πολύ υπολειπόμενη των επιβατικών φόρτων που θα δικαιολογούσαν σιδηροδρομική σύνδεση, ούτε ετησίως δεν υπάρχει ο επιβατικός φόρτος που για περιαστική σιδηροδρομική γραμμή απαιτείται ως ημερήσιος. Το δε εργοστάσιο της SOVEL εξυπηρετείται από δικές του λιμενικές εγκαταστάσεις, που είναι και το πλέον απαραίτητο σε μεταλλουργική βιομηχανία.

***

*ΑΝΑΔΙΦΩΝΤΑΣ πάντως στην υπόθεση εντοπίζει κανείς πρόταση του ΤΕΕ όπου αναφέρεται: «Μακροπρόθεσμα, προτείνεται να διερευνηθούν τα εξής έργα: Υλοποίηση της πεδινής χάραξης Αθήνας- Παλαιοφαρσάλου, μέσω της κατασκευής του τμήματος Στυλίδας - Αλμυρού, έργο που εκτός όλων των άλλων πλεονεκτημάτων, θα επιτρέπει την ταχύτερη πρόσβαση στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης για τους επιβάτες από Βόλο, και τη δραστική μείωση της χρονοαπόστασης μέχρι την Αθήνα».

Όπερ έστι μεθερμηνευόμενον: τώρα σιδηροδρομική γραμμή εντελώς εξ υπαρχής, νέα χάραξη περί τα 25 τουλάχιστον χιλιόμετρα, με προοπτική να ζητηθεί σε επόμενο βήμα πρόσθετη νέα σιδηροδρομική γραμμή μήκους περί τα 55 χιλιόμετρα μέχρι Στυλίδα κι όλα αυτά για να επικοινωνεί ο Βόλος με την Αθήνα χωρίς να περνά από τη Λάρισα. Μπορεί να είναι δίκαιο, δύσκολο ωστόσο να γίνει πράξη στις παρούσες οικονομικές συνθήκες. (Εν τω μεταξύ κανείς δεν επιχειρηματολογεί για την επανακατασκευή της γραμμής Βελεστίνο-Παλαιοφάρσαλος που έπαψε να λειτουργεί προ εικοσαετίας.)

Ζ.

Εναντίον ενός

*ΚΑΙ βγήκε χθες η Κ. Γ. στην εφημερίδα παραπονούμενη για τις εσωκομματικές εκλογές. «…Αυτή είναι η ΝΔ που θέλουμε; Όλος ο κομματικός           μηχανισμός έβαλε εναντίον ενός. Μερικοί πολιτευτές καπηλεύτηκαν τον έντιμο αγώνα…» (Θα έχει πολλά απόνερα αυτή η ιστορία.)

Ζ.

Ελάχιστοι

*ΤΩΡΑ που κάνει διαιρέσεις κι η εφαρμογή στο κινητό; Διάβαζε ο άλλος χθες στην εφημερίδα, ότι στο ΤΕΙ της Λάρισας είναι εγγεγραμμένοι 20.218 και ότι συνολικά σε όλες τις σχολές, όλες τις παρατάξεις ψήφισαν 478 άτομα, ήτοι συμμετοχή 2,3%. Επομένως η ΔΑΠ ΝΔΦΚ που σάρωσε στις εκλογές θα πρέπει να πήρε γύρω στο 1,5%. Θρίαμβος. Ίσως επί των ενεργών σπουδαστών να πήρε και 3 το πολύ 4%. Πανωλεθρίαμβος.

Ζ.

Άλλο μονοπάτι

*ΔΕΝ χρειάζεται μονάχα πείσμα και η ευελιξία είναι απαραίτητη. Μπορεί να μπλόκαρε την υπόθεση του Αντικαρκινικού Κέντρου CERN στη Λάρισα ο υπουργός Καινοτομίας Κ. Φωτάκης, τον οποίο καθηγητή κιόλας εκτιμούν οι Λαρισαίοι πανεπιστημιακοί θεωρώντας τον ιδιοφυία, ένα προβληματάκι στους ελιγμούς του χρεώνουν, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας να βρέθηκε σε αμηχανία, υπάρχουν ωστόσο κι άλλοι δρόμοι. Ο καθηγητής Κ. Μαλίζος και η ηγεσία του Πανεπιστημίου γνωρίζουν καλά το νόημα της παροιμίας «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι’’. Και την ακολουθούν.

Ζ.

 

Σε τετράδα

*ΤΕΤΡΑΔΑ εκπροσωπεί τη Λάρισα στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει από σήμερα στην Αθήνα με θέμα τον Κλεισθένη και τα τοπικοαυτοδιοικητικά. Τελικά δεν θα είναι ένας όπως φαινόταν αρχικά. Τα τέσσερα στελέχη δεν είναι μέλη της Κ.Ε. κλήθηκαν όμως καθότι η συνεδρίαση είναι σε διευρυμένη σύνθεση. Ο Γιώργος Γκόγκος λοιπόν, συντονιστής του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάνθος Σαρρής που μετέχει στο τμήμα αυτοδιοίκησης, ο Π. Παπαγεωργίου συντονιστής της Νομαρχιακής κι ο αναπληρωτής του, ο Βασ. Ζωγράφος. (Λογικά θα πάνε με ένα αυτοκίνητο.)

Ζ.

Νέο και ευρύ

*ΜΕ 13 μέλη η νέα, η πρώτη Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ, διορισμένη φυσικά, όπως κι όλα τα όργανα του κόμματος. Αναλογικά πάντα. Κι όπως έγραφε χθες η εφημερίδα από τα 13 μέλη της οι 5 θα είναι του ΠΑΣΟΚ, της Φώφης δηλαδή, οι 2 του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, ήτοι διελθόντες εκ του ΚΙΔΗΣΟ, οι 2 του ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη κι 1 του ΠΑΣΟΚ του Καμίνη. Όλοι μαζί σφυρηλατούν ένα νέο ευρύτατο σχήμα. (Μαζί με 2 ποταμίσιους και 1 δημαρίτη.)

Ζ.

Αντιστέκονται

*ΜΠΟΡΕΙ ο Σταύρος Θεοδωράκης να μετέφερε το Ποτάμι στην κοίτη του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο κάποιοι ποταμίσιοι παραμένουν στην όχθη. ‘’Ποτάμι Αύριο’’ ονομάζουν την τάση που λειτουργεί νόμιμα μέσα στο κόμμα τους, το οποίο υφίσταται ακόμη όπως και όλα τα υπόλοιπα που συνέπραξαν στο νέο υπό τη Φώφη εγχείρημα. Αντιστέκονται.

Και αύριο, οι Ποτάμι Αύριο, παρουσιάζονται κυριακάτικα στη Λάρισα. Προσέρχονται στελέχη από όλη την Ελλάδα, διάλεξαν την πόλη για προφανείς λόγους, όχι για το ποτάμι της αλλά διότι ενδείκνυται γεωγραφικά. Οικοδεσπότης ο Κώστας Μπαζάκης, ο από πάντα, νυν και αεί συντονιστής της τοπικής οργάνωσης. Μαζί με δύο Δημήτρηδες από την Καρδίτσα, Παπουτσής και Κουρκούνας, επίσης παλιά στελέχη, ρεύματα Καλέτζη και Ενιπέα συμβάλλουν στον Πηνειό.

Ζ.

 

Κοντράρονται;

*ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ να συντονιστούν ή αντιμάχονται ακόμη ο ένας την άλλη, η μία τον άλλο; Το Ινστιτούτο Διαμεσολαβητών, ο Δημ. Κατσαρός δηλαδή, είχε ορίσει για χθες εκδήλωση για δικηγόρους. Το ίδιο όμως έκανε κι ο Δικηγορικός Σύλλογος, η Νικολέτα Μπασδέκη δηλαδή, που οργάνωσε εκδήλωση, ίδια μέρα ίδια ώρα, σε άλλο χώρο πάλι καλά. Τελικά υποχώρησε το Διαμεσολαβητών, προφανώς υπήρξε διαμεσολάβηση, που ανέβαλε.

Ζ.

Αγουροξυπνημένοι

*- ΓΙΑΤΙ άργησες στο μάθημα Γιώργο;

Η Λαρισαία καθηγήτρια έκανε τις παρατηρήσεις της.

-Συγγνώμη κυρία αλλά άργησα να ξυπνήσω. Έβλεπα ένα ωραίο όνειρο ότι πήγαινα ταξίδι στην Ιταλία.

-Κι εσύ Νίκο γιατί άργησες.

-Είχα πάει τον Γιώργο στο αεροδρόμιο, κυρία.

Ζ.

Ντεσιμπέλ!

ΓΚΑΖΙΑ, σκόνη, λάστιχο…

«Άγρια» πράγματα στη Σκεπαστή της Νεάπολης, όπου χθες άρχισε το 2ο «Motor Festival», με πολλών ειδών μηχανοκίνητα, εκατοντάδες κυβικά και ταχύτητες που σου κόβουν την ανάσα. Όμορφο θέαμα για όσους «βράζει το αίμα». Όχι όμως για όλους: Από την περιοχή οι διαμαρτυρίες που δέχτηκε η «Ε», για τα ντεσιμπέλ και την οσμή του καμένου λάστιχου.

Πήραμε στον δήμο, μας είπε συμπολίτης, αλλά σφύριζαν αδιάφοροι…

Δ.Χ.

Σύρριζα

*ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ η φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας στον τομέα της εκπαίδευσης. Από την πλευρά των συνδικαλιστών του χώρου δηλαδή και μάλιστα των καθηγητών, της Ερμ. Μαγαλιού και του Γ. Τσακνάκη κατά της συντρόφισσας Ελ. Αναστασοπούλου που τυγχάνει περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία.

Αυτή τη φορά, μετά από κοσκίνισμα, προέκυψε το ψήφισμα συμπαράστασης στους διευθυντές σχολείων της επίμαχης υπόθεσης διοικητικού χαρακτήρα, στους 4 από τους 6 που έσπευσαν στην ΕΛΜΕ. Με τους δύο του ΣΥΡΙΖΑ συμπαρατάχθηκαν οι τρεις της ΝΔ, Ν. Παναγιώτου-Αθ. Φούντας-Αντ. Δουκάκης, άλλο που δεν ήθελαν, καθώς και ο Χρ. Παλάτος του ΠΑΣΟΚ.

Κι έτσι προέκυψε το 6-3 της συμπαράστασης. Και ποιος μπορεί να κατηγορήσει για έλλειψη ευαισθησίας και συναδελφικότητας τον Δημ. Παπαδόπουλο και τον Παν. Ρεμπάπη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή την παράταξη του ΚΚΕ, που απέφυγαν να εμπλακούν ζητώντας να ξεκαθαριστεί το θέμα. (Σημειωτέον ότι στην ΕΛΜΕ συνεχίζουν να μην μπορούν να συμφωνήσουν για να βγάλουν πρόεδρο.)

***

*ΕΝ τω μεταξύ, με τη Λάρισα ασχολείται η παράταξη ΣΥΝΕΚ πανελλαδικά. Και κατά τα φαινόμενα τραβάει αυτιά, με τρόπο βέβαια, όχι σύρριζα. Η πανελλαδική γραμματεία είχε εκδώσει ανακοίνωση τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά… Οπότε ξανά καινούργια προχθές. Που μάλλον ‘’τους τη λέει’’ των Λαρισαίων συνδικαλιστών. «Επειδή στο διάστημα που ακολούθησε δεν υπήρξαν θετικές εξελίξεις στον χειρισμό αυτών των θεμάτων σε όλα τα επίπεδα της δράσης, επισημαίνοντας και τις ευθύνες όλων, επιμένουμε ότι χρειάζεται άμεσα η συσπείρωση όλων των δυνάμεων μέσα στα συλλογικά όργανα των ΣΥΝΕΚ Λάρισας, και η υπεράσπιση των αρχών της παράταξης, με βάση τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας». Και προαναγγέλλει πανθεσσαλική σύσκεψη των ΣΥΝΕΚ το επόμενο διάστημα. (Δύσκολη η δουλειά του συνδικαλιστή.)

Ζ.

 

 

2O PALIOS KI O AKOMH PIO PALIOS

*Ο παλιός κι ο ακόμη πιο παλιός έχουν λέει πολλά να δώσουν ακόμα…

Ζ.

 

 

 3O K AGORASTOS ENV PARAKOLOYUEI

*Ο Κ. Αγοραστός ενώ παρακολουθεί, την επομένη στο γραφείο του, το βίντεο της αποβολής του από την Επιτροπή της Βουλής. Προετοιμαζόμενος για το επόμενο ματσάκι, κάτω από την οθόνη άλλωστε έχει και τα γάντια του μποξ που του είχαν χαρίσει.

Ζ.

 

 4KI OTAN ERUEI STA PRAGAMTA O PRAPAS

*ΚΙ όταν θα έρθει στα πράγματα ο Πράπας, θα τον πηγαίνει παιανίζοντας ο Μηνάς. Να κάνουν από τώρα καμιά πρόβα;

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass