Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάπως έτσι

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2018 19:04 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Μαϊ 2018 19:05
Ε, ναι, έχει οικογενειακό χάρισμα με τη φωτογραφία ο Νίκος Κατής, είναι γνωστό στη Λάρισα, όπου έχει συγγενείς και στενούς φίλους ο καθηγητής της Γεωπονικής στο Αριστοτέλειο, που ορίστηκε νέος πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Πολλοί θα χαρούν σήμερα στην πόλη μαθαίνοντάς το.  Ζ. Ε, ναι, έχει οικογενειακό χάρισμα με τη φωτογραφία ο Νίκος Κατής, είναι γνωστό στη Λάρισα, όπου έχει συγγενείς και στενούς φίλους ο καθηγητής της Γεωπονικής στο Αριστοτέλειο, που ορίστηκε νέος πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Πολλοί θα χαρούν σήμερα στην πόλη μαθαίνοντάς το. Ζ.

*ΤΟ σκέφτηκε από δω το έφερε από κει, ο μεσήλικος Λαρισαίος κατέληξε σε συμπέρασμα. Τώρα που συζητούν για εκλογικούς νόμους και τα συναφή.

- Αυτό που στη Γιουροβίζιον όσοι Έλληνες είμαστε εντός Ελλάδας δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για τη χώρα μας, έπρεπε να γίνεται και στις εκλογές.

Ζ.

Εξ οφίτσιο

*- ΓιορτAζω κι εγώ, είπε χθες ο Τάκης, αιφνιδιάζοντας την παρέα των Λαρισαίων.

-Ε βέβαια… Είναι πολλές φορές που με πιάσανε Κώτσο.

Ζ.

 

Στα Ποντιακά

*ΜΕ τους Πόντιους στο προσκήνιο, λόγω της Ημέρας Μνήμης κι όχι των ακατονόμαστων της Θεσσαλονίκης, ο Λαρισαίος φίλος μετέφρασε για πάρτη τους.

«Άμα ευτάνεσεν τον έξυπνον και τεμέκ, ανασπαλούν να δείνεσαι την απόδειξιν, χαϊβάν μη ’σαι. Έπαρ τα πράματασ΄ και φύγον. Τιδέν κι πορούν να ευτάνεσε, λέατο κι ο νόμον».

Τι μετέφρασε; Τη γνωστή πινακίδα. «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)».

Ζ.

‘’Ναιμεναλλάδες’’

*- Ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα και ο ρατσισμός με το ταξίδι, γνωμάτευε ξανά χθες η Λαρισαία. Δεν έδειχνε πάντως και πολύ αισιόδοξη.

-Τώρα βέβαια πότε να διαβάσουν αυτοί όσο ο Μπουτάρης ή να ταξιδέψουν σαν αυτόν…

***

*Ο άλλος, λίγο αργότερα τα έβαζε με το «ναι μεν αλλά» σε δηλώσεις καταδίκης της επίθεσης στον δήμαρχο.

Τις επιφυλάξεις, τις εξισορροπήσεις, τα ισόπαλα, μέχρι ότι «τα ήθελε και τα ’παθε».

- Το «ναι μεν αλλά» στρώνει τον δρόμο από το γιουχάισμα στο λιντσάρισμα.

- Μια έκφραση που τρέφει τον φασισμό. («Αυτή η χώρα φιλαράκι, δεν σώζεται με τίποτα, να ΄ουμ΄…», όπως είχε προβλέψει ο άλλος προχωρημένος Θεσσαλονικιός, ο εκδημήσας χθες).

***

*- ΕΚΕΙΝΟ που μ΄ ανησυχεί είναι ότι στη Λάρισα πολλοί από τους «ναιμεναλλάδες» δεν είναι πατενταρισμένοι φασίστες, χρυσαυγίτες και τέτοια αλλά απλοί δεξιοί, θυμωμένοι γενικότερα με την κατάσταση…

Ο Λαρισαίος ανέλυε τις αναρτήσεις γνωστών του στο facebook.

- Άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τους φιλελεύθερο. Που έχουν επικαλεστεί συχνά στο παρελθόν την κλασική φράση του Βολταίρου…

Αναφερόταν στο «διαφωνώ μ΄ αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

- Δεν ήξερα ότι κατά βάθος εννοούσαν του «θανάτου σου», της εξόντωσης του άλλου.

Ζ.

Τους επιβεβαίωσαν

*«ΤΩΡΑ εσείς, πότε προλάβατε, πότε τα `πατε, ένας Θεός το ξέρει…», με την επική ατάκα απορίας του Νίκου Σταυρίδη, σχολίαζε ο Λαρισαίος την εντελώς απαξιωτική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στους «5» που άσκησαν δημοσίως κριτική στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος.

- Μάλλον τους επιβεβαίωσαν, με τον τρόπο που το χειρίστηκαν. Αυτοί είχαν θέσει σοβαρό ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας. Κι έλαβαν ως απάντηση μια απανταχούσα, χωρίς να συγκληθεί και να συζητήσει κανένα κομματικό όργανο. Ούτε καν η γραμματεία της Νομαρχιακής δεν γνώριζε για απάντηση.

- Μα δεν διάβασες ότι η ηγεσία ήταν το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής; Στο αυτοκίνητο θα την έγραψαν επιστρέφοντας, δύο ή τρεις μαζί. Άρα συνεδρίαση, κινητού, οργάνου.

Ζ.

Την πάτησε

*ΕΙΣ εκ των θιγομένων από τη δημόσια διαμαρτυρία των «5», εκείνος που μεγαλοπιάνεται για το πόσο σπουδαίος κομματικά είναι, διατεινόμενος εμμέσως ότι λύνει και δένει, αγχωμένος τώρα είπε να ντριπλάρει πάλι, βάζοντάς τα με τους δημοσιογράφους. Και πάτησε ξανά πάνω στην μπάλα, μετά και την πρόσφατη γκάφα του που οδήγησε στη fake ανακοίνωση της Νομαρχιακής. Με συγκατάβαση τον αντιμετωπίζουν πλέον οι πολλοί.

Λησμόνησε εύκολα ο συγκεκριμένος ότι ο ένας εκ των «5» διαμαρτυρομένων, που κι ο ίδιος τώρα τους απαξιώνει, ήταν προ διετίας γραμματέας της οργάνωσης πόλης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε που τον είχαν καλέσει στο κομματικό όργανο να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση στο Δημαρχείο με το ΚΑΤΕ-ΚΑΤΕΕ-ΤΕΙ, πτυχία κι επιτρόπους, για να υπερασπιστούν «το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς». (Τι τις ήθελαν τις ευαισθησίες; Αποσυνάγωγοι τώρα…)

Ζ.

Όλα ταίριαζαν

*ΔΙΑΒΑΖΕ στην εφημερίδα χθες ο Λαρισαίος, τις διαχεόμενες από την ΠΑΕ πληροφορίες ότι η ΑΕΛ παίρνει σούπερ επιθετικό από τη Βόρεια Αφρική, 25χρονο κιόλας. Τσεκάρισε στοιχεία και στο ίντερνετ, όλα ταίριαζαν με τον Αιγύπτιο φορ. Μα όλα… Εκτός από το ύψος, πιο κοντός αυτός αλλά σε ζητήματα με μπόι δεν μασάνε αυτά τα χρόνια στο βυσσινί στρατόπεδο.

- Βρε σεις, έχει γούστο να παίρνουμε τον Σαλάχ.

-Ναι; Τον Σαλάμ Αλέκουμ μπορεί, Αλέκου μ΄…

Ζ.

Με σαρακατσαναίους

*ΝΕΟΛΑΙΑ και διοίκηση του συνδέσμου "ο Κατσαντώνης" βρήκαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν στο καθιερωμένο γλέντι των νέων. Στη σαρακατσάνικη βραδιά και ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης, που θέλει να γίνει δήμαρχος. Υποψήφιος κατ’ αρχάς. Οπότε, λέει, μαζί με τον χορό ξεκίνησαν και οι ζυμώσεις...

Ζ.

Κατά λάθος

*ΠΟΛΥ προχωρημένοι θα πρέπει να είναι στις υπηρεσίες του Δήμου Αγιάς κι ο δήμαρχος πολύ ανεκτικός. Μα να γράφουν ανακοινώσεις προς δημότες παραγωγούς κλπ και ως υπογραφή να βάζουν «Η δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας»; Να έγραφαν τουλάχιστον «η δήμαρχους», στα χουριάτκα, πάει καλά…

Ζ.

Ένας αιώνας

*ΕΚΑΤΟ χρόνια ζωής θα συμπλήρωνε φέτος ο ιδρυθείς το 1918 γεωργικός συνεταιρισμός των Γόννων. Αν ζούσε ακόμη… Ανενεργή λέει τα τελευταία χρόνια η αγροτική οργάνωση, όπως και πολλές άλλες. Με τα περιουσιακά του στοιχεία να παραδίδονται βορά στη φθορά του χρόνου. Οι αποθήκες, τα γραφεία, το σουπερμάρκετ, το παλιό ελαιοτριβείο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως βιομηχανικό μουσείο κατά κάποιο τρόπο. Ίσως αυτή η επέτειος των 100 ετών θα μπορούσε να ενεργοποιήσει κάτι.

Ζ.

Εντός των τειχών

*ΚΙ όμως υπάρχουν και εσωτερικές αντιρρήσεις στο μεγαλόπνοο πρότζεκτ σε συνεργασία με το CERN και τη θεραπεία πρωτονίων.

Αντιρρήσεις από καθηγητές της Ιατρικής στη Λάρισα. Με επιστημονική φυσικά προσέγγιση.

Που κάνουν λόγο για αμφιλεγόμενο θεραπευτικό όφελος, για νεφελώδη πανάκριβα βαλκανικά σχέδια και για έξαλλη αντιπολίτευση. Προς το παρόν περιορίζονται στο f/b.

***

 * ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ λέει προτεραιότητες και όχι υστερίες.

- Μιλάμε για τρελά ποσά πολλών εκατομμυρίων, σχολίαζε γνωστός πανεπιστημιακός , όταν το νοσοκομείο μας τρέχει με το 60% της αναλογούσας φαρμακευτικής δαπάνης και χθες ντράπηκα να πω σε μια άρρωστη πως δεν είχα να της δώσω όλη τη δόση του αποδεδειγμένα θεραπευτικού αντικαρκινικού της φαρμάκου. (Ωχ...)

Ζ.

Αποδεκτό

*ΤΗ σύγκληση διακομματικής επιτροπής για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στο φάρμακο ζήτησε το ΠΑΣΟΚ με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής λίγο πριν το Πάσχα. Το θυμίζει ο βουλευτής και επικεφαλής του τομέα Κ. Μπαργιώτας.

Ο οποίος με ικανοποίηση είδε το Υπουργείο Υγείας να συστήνει μόνιμη διακομματική επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στο φάρμακο. Ζητώντας από τα κόμματα να ορίσουν τους εκπροσώπους τους. (Λογικά θα μετέχει σ΄ αυτή και ο Λαρισαίος εκπροσωπώντας το κόμμα του.)

Ζ.

Αυτονόητο

*-ΤΡΙΑ παρκόμετρα στη σειρά, στην Παπακυριαζή και Ανθίμου Γαζή, ήταν χαλασμένα.

Γνωστός Λαρισαίος ενημέρωνε χθες το απόγευμα. Ευελπιστώντας ότι υπ΄ αυτούς τους όρους δεν θα τον έγραφαν που πάρκαρε δίχως να πληρώσει το αντίτιμο. (Προφανώς.)

Ζ.

Δεν ήταν

*-ΜΟΝΟ Εξπρές δεν ήταν…

Διαμαρτύρεται η Λαρισαία για το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, Λάρισα-Αθήνα χωρίς στάση, που αναχώρησε στις 3.30 μ.μ. την περασμένη Παρασκευή. Ακόμα δεν είχε ξεθυμώσει χθες.

-Υποτίθεται ότι θα ταξίδευε χωρίς καμία στάση αλλά μέχρι το τέρμα έκανε 12 για να αποβιβάσει ισάριθμους επιβάτες. Τι Εξπρές τότε; Που καθυστέρησε καμιά ώρα…

Ζ.

Περπατήματα

*ΤΟ διάβασε να το λέει και η fit Ελένη Πετρουλάκη μέσω της εφημερίδας στους Λαρισαίους. Πως «δέκα χιλιάδες βήματα τη μέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα». Έξυνε το κεφάλι του.

- Δεν καταλαβαίνω. Με την εφαρμογή που έχω στο κινητό και με το καθημερινό τρεχαλητό βλέπω ότι κάνω και 11 και 12.000 βήματα τη μέρα, δεν βλέπω όμως να αδυνατίζω…

- Τη μέρα λέει. Δεν συνυπολογίζουν τα δικά σου νυχτοπερπατήματα στο τραπέζι. Που τρως και δεν σταματάς…

Ζ.

Το ίδιο έκανε

*Ο Δ. Γ. διηγιόταν χθες για το νεαρό Λαρισαίο φορολογούμενο που τον είχαν καλέσει να περάσει από την εφορία.

- Ρε συ, ρωτάει ένα φίλο του, θα πρέπει να ντυθώ καλά για να πάω ή να φορέσω κάτι πιο πρόχειρο;

- Το καλύτερο, του απαντάει ο φίλος του, θα ήταν να ντυθείς καλά. Να σε δουν σοβαρό…

Ρωτάει κι έναν άλλο.

- Το καλύτερο, του απαντάει εκείνος, θα ήταν να πας πιο πρόχειρα ντυμένος να μην σε περάσουν και για κανένα λεφτά, εφορία είναι αυτή δεν ξέρεις τι γίνεται.

Προβληματισμένο τον είδε η γιαγιά του, της είπε κι αυτός τι τον απασχολούσε.

- Έχεις το ίδιο πρόβλημα, του απαντάει εκείνη, με την αδελφή σου που με ρώταγε τι εσώρουχο να φορέσει για την πρώτη νύχτα του γάμου της. Να φορέσει άσπρο που είναι πιο αγνό ή κανένα μαύρο και κάπως πιο έξαλλο για να εντυπωσιάσει τον γαμπρό…

- Και;

- Της απάντησα ότι όποιο και να φορούσε εκείνο το βράδυ, αυτό που ήταν να γίνει δεν το γλίτωνε...

Ζ.

Αδιάβατος

* ΕΝΑΣ αδιάβατος δρόμος έχει καταντήσει η οδός Μικράς Ασίας στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου. Εδώ και δέκα ημέρες, όπως διαμαρτύρεται κάτοικος της περιοχής με αφορμή και τα έργα της ΔΕΥΑΛ στη συνοικία, ο μικρός αυτός δρόμος «δεν περπατιέται».

Εχει ημέρες που ζητά τη συνδρομή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών κλπ αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση. Άλλο η κατανόηση για τα έργα και άλλο η κατάσταση του δρόμου, επισημαίνει και ξανά καλεί για την αποκατάστασή του…

Β.Κ.

 

 

3THN EYXH TOY PATRIARXH

ΤΗΝ ευχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής έλαβε ο Χρήστος Κέλλας, παρουσία του μητροπολίτη Ελασσόνας. Ο βουλευτής δεν έχασε την ευκαιρία να εξάρει το έργο του κ. Χαρίτωνα “του πνευματικού Πατέρα που επιτελεί σημαντικότατο έργο για ολόκληρη την επαρχία”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ζ.

 

 

 

2KAI 48 VRES NA EIXE AGORASTOS

 

2KAI 48 VRES NA EIXE AGORASTOS1

ΚΑΙ 48 ώρες να είχε η χθεσινή μέρα, δεν θα προλάβαινε να απαντήσει σε όλα τα τηλέφωνα και να συνομιλήσει με όσους τον τίμησαν, επισκεπτόμενοι το γραφείο του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ευχές απ’ όλα τα μήκη και πλάτη, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, διακομματικές, ανθρώπινες και πρωτότυπες. «Συνέχισε να δημιουργείς, να προοδεύεις να αλλάζεις τη Θεσσαλία προς το καλύτερο» αυτές που κυριάρχησαν.

 

 

4PARELASH XUES MPARGIVTAS

ΠΑΡΕΛΑΣΗ χθες το βραδάκι από το γραφείο του Κώστα Μπαργιώτα στη Ρούσβελτ. Κόσμος πολύς κόσμος επί ώρες, να ευχηθεί στον βουλευτή. Ο οποίος εκτός από την ονομαστική του γιορτή είχε και τα γενέθλιά του.

Ζ.