Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο υπουργός, το διατηρητέο και η αφίσα…

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2018 20:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2018 20:55

Εντυπωσιασμένος από το διατηρητέο κτίριο της οδού Μανωλάκη, που στεγάζει τις δράσεις του ο τοπικός ΟΚΑΝΑ, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Με την είσοδό του στο κτίριο ενημερώθηκε από υπάλληλο για τις προσπάθειες συντήρησής του.

«Ο δήμαρχος τουλάχιστον σας βοηθά;» αναρωτήθηκε παρόντος του Απόστολου Καλογιάννη με το καρφί να έρχεται από τους ανθρώπους του ΟΚΑΝΑ όχι για τον δήμαρχο αλλά για το πολιτικό σύστημα, που διατηρεί τις τεράστιες δυσκολίες για τον αποχαρακτηρισμό του κτιρίου ώστε η συντήρησή του να είναι πιο εύκολη…

* * *

Για το κτίριο λίγο αργότερα η παρέμβαση και του Κώστα Αγοραστού για να αναδείξει όμως την αξία της συνεργασίας και της συνέργειας στην αποτελεσματικότητα των δράσεων. Εδώ κάποτε ήταν ερείπιο, ακούστηκε στο τραπέζι της παρουσίασης της υποψηφιότητας για το βραβείο Pompidou. Το συντηρήσαμε, το αναμορφώσαμε, το αγκάλιασε η τοπική κοινωνία. Εμείς εδώ στη Θεσσαλία ξέρουμε να συνεργαζόμαστε, κατέληξε ο Θεσσαλός περιφερειάρχης βέβαιος ότι ο βραβείο Pompidou θα είναι το πρώτο από μια σειρά ευρωπαϊκών βραβείων που θα έρθουν στη Θεσσαλία, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για ποια άλλα βραβεία αναφερόταν.

* * *

Καλή επιτυχία στη Λάρισα ευχήθηκε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης που σε ολόκληρη σχεδόν την εκδήλωση δεν τράβηξε τα μάτια του από την πρώτη αφίσα της υποψηφιότητας από τη δημιουργική ομάδα του ΟΚΑΝΑ. Αυτή με την ασπρόμαυρη φωτογραφία δεσποινίδας του Εργαστηρίου Ζωής, τα μάτια της οποίας είναι καλυμμένα με μια κίτρινη και μια πορτοκαλί ζέμπερα, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα της άλλης ματιάς σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Τόσο δυνατό που ο υπουργός ζήτησε από την πρόεδρο Ευαγγελία Λιακούλη να του στείλουν μια αφίσα για να την τοποθετήσει στο γραφείο του. Παρέχοντας χρυσή ευκαιρία για την καλύτερη δυνατή προβολή της υποψηφιότητας.

* * *

Η αφίσα θα σταλεί στην Αθήνα αλλά στη Λάρισα ο υπουργός δέχθηκε ως εθιμοτυπικό δώρο για την επίσκεψή του μια τριήρη για να τον ταξιδεύει, όπως είπε η Ευαγγελία Λιακούλη, και ένα μικρό πίνακα από τα παιδιά του Εργαστηρίου Ζωής με το σύνθημα «Η ζωή είναι ωραία» με τον υπουργό να χαμογελά, όπως χαμογέλασε και με τα μηνύματα των παιδιών στο βίντεο με τις δράσεις του Εργαστηρίου. Δείγμα της απήχησης που θα έχει όταν κυκλοφορήσει μετά την επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητας.

* * *

Λίγο πριν την αναχώρησή του από τον ΟΚΑΝΑ ο υπουργός δέχθηκε με χαρά να φωτογραφηθεί δίπλα στην κεντρική αφίσα μαζί με τις τοπικές αρχές και τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων. Ζητώντας από όσους φορούσαν τα κίτρινα μπλουζάκια για την προβολή της υποψηφιότητας να μπουν στο κάδρο, πρόσκληση που δέχθηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα…

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ