=> Δύο είναι

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2018 19:45
*ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ οι ισχυροί δεσμοί του δημοτικού παράγοντα Μιχάλη Αναστασίου με την Πολεμική Αεροπορία. Δοθείσης ευκαιρίας λοιπόν, διελθών από την Ένωση Αποστράτων ευχήθηκε στους Κώστα -πρόεδρο- και -αντιπρόεδρο- Λιούτα -και- Τσιτσώνη.  Ζ. *ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ οι ισχυροί δεσμοί του δημοτικού παράγοντα Μιχάλη Αναστασίου με την Πολεμική Αεροπορία. Δοθείσης ευκαιρίας λοιπόν, διελθών από την Ένωση Αποστράτων ευχήθηκε στους Κώστα -πρόεδρο- και -αντιπρόεδρο- Λιούτα -και- Τσιτσώνη. Ζ.

*- ΟΧΙ δεν είναι η οδός του Καραολή Δημητρίου, δεν τον έλεγαν Δημητράκη τον Καραολή…

Ο Λαρισαίος εξηγούσε, για τον δρόμο της Νεάπολης, στον αστοιχείωτο της παρέας. Να τ΄ ακούνε και κάποιοι άλλοι που κάνουν τον έξυπνο, να μην την πατάνε.

- Είναι η οδός των Καραολή-Δημητρίου. Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου, εικοσάχρονα παιδιά το 1955 εκτελέστηκαν από τους Άγγλους για την πατριωτική τους δράση. (Επίσης δεν υπάρχει στη Λάρισα Ανθίμου και Γαζή γωνία.)

Ζ.

 

=> Το συζητούν

*Η πρωτοβουλία ήταν του Κ. Μπαργιώτα. Συνυπέγραψαν κι άλλοι Θεσσαλοί βουλευτές, των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, το ΚΙΝΑΛ μονάκριβο τον έχει, κυβερνητικός βουλευτής πάντως δεν μετείχε. Ζήτησαν λοιπόν από κοινού από τον αρμόδιο υπουργό Κ. Φωτάκη τη σύγκληση της επιτροπής έρευνας και τεχνολογίας σε ειδική συνεδρίαση.

Να συζητήσουν για το Ογκολογικό στη Λάρισα. Παρότι ο υπουργός παραμένει αρνητικός σε σχέση με το CERN, τεκμηρίωσε την άποψή του και με τη συνέντευξή του στην ‘’Ε’’, κατέληξε να τους καλέσει για ενημέρωση μεθαύριο Τρίτη στο υπουργείο. Προφανώς θα τους ακούσει κιόλας. (Οπότε τώρα θα πάνε κι οι συριζαίοι βουλευτές μάλλον.)

Ζ.

 

=> Οι 68άρηδες

*ΟΙ του ΄68 που έφτασαν πλέον στα 68 τους, οι Λαρισαίοι απόφοιτοι του εξαταξίου τότε γυμνασίου το ΄68, όλος ο κόσμος γιορτάζει τον Μάη του ΄68 αυτοί που οι περισσότεροί τους, από τους γνωστούς τουλάχιστον, είναι πιο κοντά στον Απρίλη, του ΄67 εννοείται, οι οποίοι γιορτάζουν μάλλον τον Νοέμβριό τους ηλικιακά, μαζεύτηκαν να προετοιμαστούν για το μεγάλο reunion, όπου θα συγκεντρωθούν παλαιοί συμμαθητές όλων των γυμνασίων της Λάρισας, αρρένων και θηλέων και ιδιωτικών, ήτοι καμιά πεντακοσαριά, το Σάββατο 9 Ιουνίου στην ‘’Πισίνα’’.

Και μπερδεύτηκαν λιγάκι οι πρωτοστατούντες στην ανακοίνωσή τους, είχε αναλάβει ο Δημ. Γεωργάκης, θα είχαν πιεί και κρασί αφού μαζεύτηκαν στο Οινοποιείο Τζανακούλη, είναι κι αυτά τα φρούτα εποχής με τα σύμφωνα συμβίωσης και τα πάσης φύσεως ζευγάρια, οπότε έγραψαν στην πρόσκληση πως «Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνοδεύονται από τις συζύγους ή τους συζύγους τους.» ( Ό, τι έχει να φέρει ο καθείς;)

Ζ.

 

=> Αρχηγοί

*ΜΠΟΡΕΙ να διατελεί εν υπνώσει, ωστόσο το κόμμα ‘’Νέα Μέρα’’ εξακολουθεί να υφίσταται και πρόεδρός του είναι ο Λαρισαίος πρώην υπουργός Χρ. Ζώης, δικηγόρος.

Λαρισαίος δικηγόρος και ο Θωμάς Παπαλιάγκας, πολιτικός επικεφαλής του κόμματος ‘’Δημοκρατική Ευθύνη’’.

Κι ένας τρίτος αρχηγός, ο πορτοκαλένιος Van der Μπαρτζ, αναγνωρισμένου κόμματος ‘’Ταυτότητα Δανειοληπτών’’, δικηγόρος κι αυτός.

Αντιθέτως δεν ευδοκιμεί πολιτικά, λογικά περιμένει ν΄ αλλάξει κάτι, ο κάποτε υπαρχηγός της ΝΔ, ως γραμματέας του κόμματος επί Σαμαρά, ο δικηγόρος επίσης Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Και τέλος, αρχηγός πανελλήνιας οργάνωσης είναι κι ένας άλλος Λαρισαίος. Ηγέτης φιλοχουντικού σχήματος ο Στ. Χάμος, όχι κόμματα κι αηδίες αυτός, δεν γουστάρει εκλογές εκ πεποιθήσεως.

Ζ.

 

=> Λάθως

*ΟΙ κεφάτοι Λαρισαίοι μαθητές σε κρίση εξυπνάδας πάλι.

- Ωραία, βλέπω φοράτε ζώνη όλοι σας.

- Ε κύριε αστυνόμε, όσο να ΄ναι προσέχουμε μέχρι να πάρουμε το δίπλωμα.

***

*- ΓΕΙΑ σας, πουλάτε μαρκαδόρους;

- Βεβαίως, τι είδους προτιμάτε;

- Ανεξίτηλους.

- Θέλετε να γράφετε κάπου συγκεκριμένα;

- Ναι, εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

***

*- ΤΟ λάθος, να το ξέρετε, γράφεται ‘’λάθως’’ για να είναι σωστό.

Ζ.

 

=> Σε 6 εκ των 7

*-ΣΙΓΑ το δύσκολο δηλαδή, πολύ μεγάλη επιτυχία, αν είναι όπως στην περιοχή της Λάρισας δηλαδή, που δεν μπορεί να είναι κι αλλιώς…

Σχολιαζόταν στη συντροφιά των Λαρισαίων, που καμαρώνουν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ότι η Συμπαράταξη στις δημοτικές εκλογές, με το ΠΑΣΟΚ εννοείται, έχει γίνει μόδα ανά τη Θεσσαλία καθώς συγκροτείται ήδη σε καμιά δεκαπενταριά από τους 25 δήμους και σε 6 εκ των 7 της Λάρισας. Καμαρώνουν ότι τα καταφέρνουν.

- Μα, όποιος πολιτικός χώρος αν πάει σ΄ έναν δήμαρχο και του πει σε υποστηρίζω, τι θα κάνει αυτός. Υπάρχει περίπτωση να πει ‘’όχι ευχαριστώ’’;

- Το ίδιο δεν λένε ότι κάνουν και με τον περιφερειάρχη; Που δείχνουν πρόθυμοι να υποστηρίξουν τον Τσιλιμίγκα…

- Μόνο μην τους προλάβουν οι άλλες εκλογές και πάει αυτός για βουλευτής.

***

*ΚΑΙ συνέχιζαν αποτιμώντας την εν Λαρίση Συμπαράταξη του ΄14.

- Και τότε, το επίτευγμα δεν ήταν τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτοί πήραν τον δήμαρχο. Η προνοητικότητα και ευελιξία χρεώνεται στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ήτοι στην παράταξη Σάπκα, πρώην Καφφέ. Οι οποίοι δέχτηκαν να ακολουθήσουν…

- Δεν είχαν άλλωστε και πολλά να περιμένουν τότε με το ΠΑΣΟΚ στα πολύ κάτω του τότε, δεύτερο υπόγειο τα ποσοστά του. Φάνηκε άλλωστε και από το πόσο καλά δεν πήγε ο Νασιώκας, που ήταν κι ο Νασιώκας στο τέλος-τέλος κι επιπλέον παρότι είχε αποβιβαστεί εγκαίρως από το κόμμα…

- Σωστά. Σου λέω μεγάλοι μαέστροι. Υπέκυψαν στον Καλογιάννη και μετά τις εκλογές, αφού κατέλαβαν την πλειοψηφία ανέλαβαν και τη διοίκηση του Δήμου. Δεν έχει κανένας την ψευδαίσθηση ότι κυβερνάει εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ζ.

 

=> Χρηματοκιβώτιο

*ΣΕ φάση προετοιμασίας της πτυχιακής τους στα Οικονομικά οι μεσήλικες Λαρισαίοι, λόγια του τσίπουρου.

- Βρε ας είχα εγώ καταθέσεις κι ας τις έκαναν και κούρεμα και περμανάντ κι ανταύγειες…

***

*-ΕΓΩ πάντως αγόρασα χρηματοκιβώτιο. Τώρα μένει να γίνω πλούσιος.

***

*- ΧΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ρε σεις βιτρίνες χθες, βλέπω πουκάμισο 3 ευρώ, παντελόνι 4 ευρώ, μπουφάν 7 ευρώ, σακάκι 5 ευρώ. Τρελάθηκα από τη χαρά μου με την ευκαιρία. Πάω να μπω αμέσως μέσα, ήταν καθαριστήριο όμως ρε παιδιά…

Ζ.

 

=> Κι ο έβδομος;

*ΚΙ η συζήτηση συνεχιζόταν, όπως κι η καταμέτρηση και καταγραφή.

-Λοιπόν, με το ΠΑΣΟΚ να έχει μικρύνει πια, πάει ο ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας στους πασοκτζήδες εκ γενετής δημάρχους, στον Γκουντάρα, στον Καραχάλιο και τον Κολλάτο και τους προτείνει να τους υποστηρίξει στις άλλες εκλογές, διακριτικά πάντα. Τι θα του πουν εκείνοι, παρά ‘’περάστε καλέ, να σας κεράσουμε ένα φοντανάκι;’’.

- Θα τους δώσει όμως και το ΠΑΣΟΚ υποστήριξη στον Σαρχώση στον Τύρναβο…

- Αυτό δα έλειπε. Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ που στον κάμπο είχε εμφανίσει εντονότατη πολιτική πλατυποδία αποφάσισε να υποστηρίξει και το σχέδιο του Κομήτσα στον Δήμο Κιλελέρ. Άρα 4-1…

-Στην Ελασσόνα όμως δεν κατέληξαν με τον Πασχόπουλο.

Θα πάνε μαζί του οι συριζαίοι ή θα καταφέρουν να επιβάλουν τον γιατρό τον Καρυπίδη; Διότι άλλον δεν φαίνεται να έχουν…

-Κι όμως… Δεν είναι η Ελασσόνα ο 7ος δήμος με τη συμπαραταξιακή εκκρεμότητα.

-Αλλά;

- Η Λάρισα βρε… Συμπαράταξη μεν το ΄14 και επιτυχημένη, όμως τώρα που το γενικεύουν, πρέπει να λάβουν και την ευχή του ΠΑΣΟΚ, της Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ δηλαδή. Και με όλα όσα κάνουν, τους εκνευρίζουν αφάνταστα. Που τους αγνοούν επιδεικτικά, που τους θεωρούν ότι τους έχουν στο τσεπάκι.

- Λες δηλαδή να πάνε Σούλτης και λοιποί πάλι με Καλογιάννη και το ΚΙΝΑΛ να υποστηρίζει κάποιον άλλο; Τον Νταβέλη φερειπείν, που είναι κι από τους συνιδρυτές του, όπως λέγονται όσοι είχαν ψηφίσει και βγήκε πρόεδρος η Φώφη.

Ζ.

 

=> Υποχρεωμένος

*- Ο υπουργός Οικονομικών, είτε επωνύμως, είτε μέσω ευκρινών διαρροών ως «ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών», έχει ξεκαθαρίσει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους πως ό, τι έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές θα εφαρμοστεί.

Ο Αθηναίος αναλυτής μεταφέρει την ευκλείδιο σκέψη, που είναι μάλλον προφανής για κάθε λογικά σκεπτόμενο.

- Αυτός ο κατηγορηματικός τρόπος με τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει την εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση των συντάξεων έχει ενοχλήσει πολλούς συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, που φλερτάρουν με την ακύρωση του εν λόγω μέτρου, ενώ κάποιοι φτάνουν στο σημείο να κατηγορήσουν τον Τσακαλώτο ότι τις θέλει κιόλας. Ότι θεωρεί οικονομικά ωφέλιμες τις περικοπές που έχουν ψηφιστεί.

***

*ΤΙ συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

 - Αν και ο υπουργός Οικονομικών άρχιζε να αλληθωρίζει προς την κατεύθυνση της ακύρωσης ψηφισμένων μέτρων, τότε το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν μια κρίση αξιοπιστίας στις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της, η οποία θα προκαλούσε ρήγμα στην εμπιστοσύνη και αξιώσεις για σκληρότερη εποπτεία.

- Δηλαδή πρακτικά θα ακύρωνε ακριβώς αυτό που επιδιώκεται: Την ακύρωση της μείωσης στις συντάξεις…

Ζ.

 

KAI H EIP THS PAIDEIAS*ΚΑΙ η επί της Παιδείας εντεταλμένη σε εγκάρδια χειραψία με τον επί των Εσωτερικών. Λίγο πιο κει περιμένει και ο επί της Υγείας. Τα κυβερνητικά στελέχη επί ποδός για τον πρώτο τη τάξει υπουργό.

Ζ.

 

PISTOS THS ELEYUERIAS DEKETIES * ΠΙΣΤΟΣ της «Ελευθερίας» δεκαετίες τώρα, από μικρό παιδί, ο π. πρόεδρος της Γιάννουλης Γιάννης Δαβλέρης και σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη η νέα εμφάνιση της εφημερίδας δηλώνοντας ότι του άρεσε πάρα πολύ. Άνθρωπος της ανανέωσης γενικότερα ο κ. Δαβλέρης και ό,τι είναι νέο και καινούργιο το επικροτεί.

Κ. Τσ.

 

BAREUKE LEEI NA*ΒΑΡΕΘΗΚΕ λέει να είναι σε πίνακα και βγήκε βόλτα στην πλατεία.

Ζ.

 

GENEULIA SHMERA KYRIAKH* ΓΕΝΕΘΛΙΑ σήμερα Κυριακή 27 Μαΐου για τον Λάμπρο Ζάρρα, πρόεδρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών αλλά και στενό συνεργάτη του δημάρχου Τεμπών.

Ευχές για τα γενέθλιά του δέχτηκε ο Λάμπρος από τον δήμαρχό του Κώστα Κολλάτο, αλλά και από τον περιφερειάρχη της Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Μάλιστα ο κ. Αγοραστός πρόλαβε και τον έπιασε από το χέρι (φωτ.). Κίνηση για να του πει απλά πολύχρονος ή να τον μεταφέρει από τον Δήμο Τεμπών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας; Θα δείξει…

Κ.Τσ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass