Ξώπλατα

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2018 19:45
*- ΑΛΛΟΣ με τη βάρκα μας… (Καλογιάννης και συνεργάτες lines).  Ζ. *- ΑΛΛΟΣ με τη βάρκα μας… (Καλογιάννης και συνεργάτες lines). Ζ.

*ΕΝΑ ζεστό Σαββατοκύριακο ήταν αρκετό. Προφανώς έγιναν συστηματικές, πολύωρες προσπάθειες στις παραλίες ενώ τα αντηλιακά αποδείχθηκαν αποτελεσματικά.

Κι έτσι υπερθερμάνθηκε εν συνεχεία η Λάρισα, πλημμυρίζοντας από ηλιοκαμένους γυναικείους ώμους. Υπομονή οι υπόλοιπες, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προοιωνίζεται ακόμη πιο θερμό.

Ζ.

 

Χωρίς προπόνηση;

*ΧΘΕΣ θα πρέπει να αποκατασταθεί το σκάμμα στο στάδιο Αλκαζάρ, το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός λειτουργίας, χωρίς καμία καθυστέρηση. Δεν τους φτάνουν τα άγχη των Πανελληνίων, έχουν να αντιμετωπίσουν και την ολιγωρία των μεγάλων.

Τι σχέση έχει το σκάμμα με τις Πανελλήνιες; Μα τα παιδιά που θα δώσουν και αθλήματα, έχουν και άλματα στο πρόγραμμα. Κι οι Λαρισαίοι μαθητές δεν έχουν πού να προπονηθούν. Επιτρέπεται; Κι αν συνεχίσουν να αμελούν απ’ το ΕΑΚ, που δεν θα το κάνουν τώρα που το έμαθαν, οφείλουν να παρέμβουν οι αρμόδιοι της Εκπαίδευσης.

Ζ.

 

Στο γραφείο του

*ΜΕΤΑ την παρουσία τους στη συνέλευση του ΚΙΝΑΛ, οι πασοκτζήδες της δημοτικής αρχής εκλήθησαν στο γραφείο του Απ. Καλογιάννη. Το πιθανότερο ότι ο δήμαρχος δεν φώναξε Γ. Σούλτη, Δημ. Τάχο και Γ. Ζαούτσο για να τους κάνει παρατηρήσεις και να τους επιστήσει την προσοχή στις κακές παρέες. Μάλλον θα αντάλλασσαν απόψεις για το πώς θα ρυμουλκήσουν το ΠΑΣΟΚ στη Συμπαράταξη. Ό, τι και να έλεγαν, τους πήρε πολύ ώρα πάντως.

Ζ.

 

Θα έχει κόσμο

*«Η Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λάρισας κ. Δ. Παπαδημόπουλο», διάβαζε ο Λαρισαίος στην εφημερίδα.

- Πού αλλού δηλαδή να πήγαιναν… Στον αρχηγό.

- Ο οποίος εξέδωσε και την ημερήσια διαταγή ανύψωσης ηθικού.

***

*ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ στο κουμάντο, φυσικό κι επόμενο να βγουν χάρτες στο τραπέζι της Συντονιστικής. Χάρτες της Κεντρικής πλατείας που αποτελεί στόχο προς κατάληψη, σχέδια για το πώς θα παραταχθούν οι φίλιες δυνάμεις. Θα καταφθάσει είπαν και ιππικό.

***

*ΚΟΣΜΟ θα έχει και μάλιστα πολύ, άλλωστε όπως και οι ίδιοι λένε θα είναι πανθεσσαλική συγκέντρωση. Επίσης θα είναι ήρεμη, κάποιοι ακραίοι, όπως επίσης οι ίδιοι τους λένε, θα είναι στους πυρήνες τους, θα φωνάζουν τα δικά τους, ως εκεί.

***

*ΜΕ τόσο κόσμο, σε καμιά δεκαπενταριά πόλεις που έχουν προγραμματιστεί ανάλογα συλλαλητήρια, δεν μπορεί παρά να επηρεαστεί ο Τσίπρας, να λάβει υπόψη του τη φωνή λαού. Όσο κι αν δεν θα υπάρχουν ψηφοφόροι του μεταξύ των διαδηλωτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξ ιδιοσυγκρασίας σέβεται τις διαδηλώσεις. Πολύ περισσότερο ωστόσο αναμένεται να επηρεαστεί ο Μητσοτάκης, αφού θα μετράει στα συλλαλητήρια ψηφοφόρους και πιθανές διαρροές προς ακροδεξιά. Η οποία χαμογελάει, ετοιμάζεται να ενθυλακώσει κέρδη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ζ.

 

Καρλίσιο

*ΜΙΛΩΝΤΑΣ καθημερινά με έργο και προσπάθεια, δικαιούνται να πουν και κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο Τάσος Μπαρμπούτης κι ο Κώστας Γκούμας των ‘’Υδάτων Θεσσαλίας’’ παρουσίασαν χθες εκτενές αφιέρωμα στη λίμνη Κάρλα, στο ypethe.gr. Τα πάντα όλα, ό, τι θα ήθελε να ξέρει κάποιος για την υπόθεση, το παρελθόν της λίμνης , το μεγάλο έργο του ταμιευτήρα, η παρούσα κατάσταση, με φωτογραφίες, με σχέδια, δεν υπάρχει πληρέστερο. Και δεν θα μπορούσε.

Ζ.

 

Ο Ηλίας

*Ο φοβερός και τρομερός Ηλίας Μπίνας ο ανυπέρβλητος, τώρα και στο ίντερνετ. Μαζί με τον Σωτ. Παπαναστασίου σε αθλητική ιστοσελίδα, ονόματι mpetshow. Blogspot. Ναι φυσικά, πάντα με Μπετ αλλιώς δεν μπορεί, θέλει να τιμά λέει τον μέντορά του.

Ζ.

 

Εκτόνωση;

*ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ από το πρωί χθες πασοκτζήδες διαβάζοντάς στην εφημερίδα τη ‘’δήλωση μετανοίας’’ του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Που διαβεβαίωνε γραπτώς πως δεν έχει την εκτίμηση ότι «τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνον, γενικώς και συλλήβδην, είναι ‘’λαμόγια’’ και ‘’μαφιόζοι’’, άνθρακες ο θησαυρός».

Μετά τις τροχιοδεικτικές που είχαν πέσει προ καιρού από το πράσινο στρατόπεδο μέσω των ‘’Ψ’’ και με όσα διημείφθησαν στην πρόσφατη συνέλευση του ΚΙΝΑΛ και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύει αυτοδιοικητικές συμπαρατάξεις.

***

*ΟΙ συριζαίοι το προχώρησαν πολύ. Δηλώνοντας ότι «δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε την τακτική της δημιουργίας κλίματος αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δύο πολιτικούς χώρους… Έχουμε την άποψη ότι μπορούμε, ως ώριμοι από καιρό, να μιλήσουμε για τα ζητήματα που θέτει η εποχή, με νηφαλιότητα και εστιάζοντας… Και μόνον οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη, σε Ιταλία, Ισπανία και Σλοβενία, θα έφταναν για να δείξουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε όλοι… Μεταξύ των πολιτών, αυτά που ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που χωρίζουν. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μάλιστα...» (Κάπου εκεί τα είπαν όλα.)

***

*ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να περάσουν 4 μήνες για να δώσουν εξηγήσεις απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Πέτρος Παπαγεωργίου σε συγκέντρωση στη Νεάπολη, καμιά εικοσαριά σε καφετέρια δηλαδή, είχε πει δημοσίως και το έγραψε η ‘’Ε’’ ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ λειτουργούσαν με όρους μαφίας και λυμαίνονταν κυριολεκτικά την περιουσία του ελληνικού λαού». Σιγά τη σπέσιαλ αναφορά δηλαδή, κοινοτοπία έχει καταντήσει αυτό. Ωστόσο από το τοπικό ΠΑΣΟΚ ανέβηκαν στα κεραμίδια και τις μέρες που ακολούθησαν ανταλλάχθηκαν φιλοφρονήσεις με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. (Τώρα, όπως αναμενόταν, προέκυψε η απαντητική του ΚΙΝΑΛ. Με τα σχετικά νάζια, απόπειρα για χυλόπιτα στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο προσεκτική ανακοίνωση, διόλου εμπρηστική. Οι γέφυρες μάλλον έπεσαν, δεν γκρεμίστηκαν, κατέβηκαν.)

Ζ.

 

Το βίντεο

*«ΧΡΗΣΤΟ θέλω να μου στείλεις το βίντεο της ομιλίας σου στην εκδήλωση του ΚΑΝΕΠ - ΓΣΕΕ, για τις διακρίσεις και τις ανισότητες στην εκπαίδευση και την εργασία. Είναι ένα θέμα στο οποίο δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα».

Ακριβώς έτσι το ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μετά τη συνεργασία με βουλευτές της ΝΔ για το νομοσχέδιο αναφορικά με τις δομές της Εκπαίδευσης.

Κι ο Χρ. Κέλλας φυσικά δεν είχε αντίρρηση. Ο Λαρισαίος ‘’σκιώδης’’ βγαίνει στο προσήλιο.

Ζ.

 

Κυβερνο-

αντιπολίτευση

*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ για τη νομοθεσία που ευνοεί τη γραφειοκρατία και καθυστερεί ακόμη και τα επείγοντα έργα, ο Κ. Αγοραστός ανήγγειλε ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτήθηκε με 34 εκατομμύρια ώστε να επουλώσει τις πληγές από τις θεομηνίες των περασμένων μηνών.

Κατά το συνήθειό του ευχαρίστησε και τον υπουργό Αλ. Χαρίτση για τη συνεργασία.

Ωστόσο αυτή τη θετική εξέλιξη με τα 34 εκατομμύρια είχαν φροντίσει να την επικοινωνήσουν πριν μερικές ημέρες οι δύο Λαρισαίοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μόνοι αυτοί από την ντουζίνα των βουλευτών του κόμματος στη Θεσσαλία.

Οπότε ή Ν. Παπαδόπουλος και Άννα Βαγενά προηγούνται στην πληροφόρηση ή ο Κ. Αγοραστός δεν αναδεικνύει την κυβερνητική προσπάθεια.

***

*ΤΟ σίγουρο είναι πάντως ότι ο περιφερειάρχης ευνοείται από το στάτους και το αξιοποιεί στο έπακρο.

Ο ίδιος κυβερνά, όμως την αντιπολίτευσή του συγκροτούν κυβερνητικοί.

«Τι μου τα λέτε εμένα, πείτε τα πρώτα στην κυβέρνησή σας», είναι πλέον το αγαπημένο μοτίβο Αγοραστού. Απέναντι στις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, των Οικολόγων, ακόμη και της ΛΑΕ ως πρώην αυτοί…

Ζ.

 

Το μισό

*ΟΛΟΣ ο κόσμος έφτασε να ασχολείται με το σκοπιανό, ενοχλημένος χθες ο απλός Λαρισαίος, τηλεφώνησε να εκφράσει την αντίθεσή του και να πει την ιδέα του κι αυτός.

-Μα είναι δυνατόν να θέλουν το όνομα Μακεδονία; Όλο δικό τους; Δεν είναι όλη η Μακεδονία δικά τους…

-Και τι λέτε εσείς να γίνει;

-Να πάρουν το μισό όνομα, ‘’Δονία’’ να τους λένε.

-Μπα, πολύ είναι, μεγάλο μερίδιο. Μήπως καλύτερα να τους λένε ‘’Νία’’, που είναι και σαν χαϊδευτικό…

Ζ.

 

Αυτόνομα

*- ΜΕ την απλή αναλογική; Χε χε… Μόνοι μας θα κατέβουμε φυσικά στον Δήμο της Λάρισας…

Ανυποχώρητος, το λέει εδώ και πολύ καιρό, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τώρα τον ακολουθούν κι άλλοι απ’ το ΚΙΝΑΛ.

- Στη χειρότερη των περιπτώσεων 5 συμβούλους θα τους βγάλουμε, ακόμα και μονάχα 10% να πάρουμε.

-Ναι αλλά δήμαρχος θα βγει άλλος…

-Ναι, μόνο που εμείς θα κρίνουμε ποιος θα είναι. Για τον δεύτερο γύρο θα συζητήσουμε για συνεργασίες. Και για την τετραετία που θα ακολουθήσει…

Ζ.

 

Ήθελε ζάχαρη

*ΑΠΟ το Ημερολόγιο του Λαρισαίου Δ. Π. : Ημέρα 187 χωρίς σεξ. Αρχίζω να χάνω την ακοή μου από το δεξί μου μάτι.

***

*ΚΑΙ οι διηγήσεις νεαρών Λαρισαίων συνεχίζονται.

-Καλημέρα γειτόνισσα, έχεις λίγη ζάχαρη να φτιάξω καφέ, που μου τελείωσε;

-Έλα βρε, θα σου φτιάξω εγώ καφέ. Πώς τον πίνεις;

-Σκέτο.

***

*- ΓΙΑ όσες πάντως ψάχνετε ψηλό, μελαχρινό, αξύριστο, με μόνιμη δουλειά, μένει εδώ απέναντι ο παπα Γιάννης.

Ζ.

 

Αγανάκτησε

* ΑΠΗΥΔΗΣΕ ο Αγιώτης παραγωγός και πωλητής σε λαϊκές αγορές της Αθήνας, Αποστόλης Γαρουφαλιάς, με τις χαμηλές τιμές που πουλιούνται τα κεράσια και είπε να το διακωμωδήσει. Δίπλα στον πάγκο του στερέωσε όρθια μια παλιά ξύλινη πόρτα, εν είδει φερέτρου, σχημάτισε πάνω έναν σταυρό, έβαλε και το Κ.Α. ως κεράσια Αγιάς και, ούτε λίγο ούτε πολύ, έκανε την κηδεία τους. Αυτά, βέβαια, για τα πρώιμα κεράσια.

Για τα όψιμα, που είναι πιο αντοχής, πιο εύγευστα, πιο σκληρά και πιο ευμεγέθη, και τώρα ξεκινά η συγκομιδή τους, ευελπιστεί κι αυτός κι όλοι οι Αγιώτες πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Ν.Γ.

 

Τοστ

* ΟΧΙ αγαπητέ κύριε... Ματαρέλα λέγεται ο Ιταλός Πρόεδρος.

Ούτε Μορταδέλα, ούτε Μοτσαρέλα.

(Ασχέτως αν έκανε τους αντιπάλους του... τοστ με μοτσαρέλα και μορταδέλα).

 

Θέμα συζητήσεως

* ΑΤΥΧΟΣ ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας Σάντσεθ. Μια ζωή αγωνιζόταν να γίνει πρωθυπουργός. Μεγάλη... εμμονή μιλάμε –ούτε ο Τσίπρας έτσι. Και τώρα που τα κατάφερε ανατρέποντας τον Ραχόι, όλοι μιλούν περισσότερο για τον Ζιντάν που εγκατέλειψε τη Ρεάλ παρά για την αφεντιά του.

 

 

EPIPLEON KAI MALISTA PROXVR*ΕΠΙΠΛΕΟΝ και μάλιστα προχωρημένη αισθητική παρέμβαση στην Εφορία της Λάρισας. Τι, μόνο πίνακες στον τοίχο; Είναι κι αυτές οι αλλαγές της συγχώνευσης, παίζονται πολλά με τις καρέκλες.

Ζ.

 

 

VS EKPROSVPOS TOY KYR MHTSO*ΩΣ εκπρόσωπος του Κυρ. Μητσοτάκη μίλησε στο Συνέδριο των Πυροσβεστών στην Κυλλήνη, ο Λαρισαίος σκιώδης υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Εκεί ο Μ. Χαρακόπουλος συνάντησε και τους Λαρισαίους συνέδρους Χρήστο Καρέτζο, Νίκο Τάψα και Ηλία Αρβυθά, που φωτογραφήθηκαν μαζί και με τον πρόεδρο της ΠΟΕΥΠΣ Δημήτρη Σταθόπουλο.

 

 

ERXETAI LOIPON STH LARISA* EΡΧΕΤΑΙ λοιπόν στη Λάρισα και συναντιέται με στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης του «Ποταμιού», ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, Γιώργος Γκαρής. Δηλώνει πως ταυτόχρονα είναι και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής. Μιλάει και με τις δύο ιδιότητες. Τα λέει έτσι, τα λέει κι αλλιώς. Μιλάει και σαν Ποτάμι, ζητάει και στήριξη στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Στο τραπέζι, τον υποδέχεται μεταξύ άλλων κι ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης, Κώστας Μπαζάκης, που ανήκει στην πανελλήνια ομάδα «Ποτάμι Αύριο» η οποία τοποθετήθηκε εναντίον του Θεοδωράκη για την προσχώρησή του στο ΚΙΝΑΛ.

Παρά τις διαφορές τους, βρήκαν αυτά που τους ενώνουν, δηλαδή το Ποτάμι. Ωστόσο αυτά που θα τους χωρίζουν σε λίγο διάστημα ίσως να είναι περισσότερα.

Πάντως ένας από τους δύο χαμογελάει. (Τώρα…)

Κ.Γ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass