Σαν κλήρωση

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2018 19:45
*ΑΣ παίξουμε το παιχνίδι «βρείτε τις διαφορές». Βρείτε τι έχει αλλάξει λοιπόν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ναι, ναι, σωστά, το βρήκατε. Τοποθετήθηκαν ξανά οι κορίνες στη μέση της Παπαναστασίου, για να μην έχουμε στάσεις οχημάτων.  Αυτό που δεν αλλάζει με τίποτα, όμως είναι η νοοτροπία των οδηγών. Βάλτε ό,τι θέλετε. Βγάλτε ό,τι θέλετε. Τάξη στο κέντρο δεν μπαίνει, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μας.  Η φωτογραφία τραβηγμένη χθες το μεσημέρι. Κορναρίσματα, βρισίδια, ταλαιπωρία. Μα δε βαριέσαι…  Κ.Γ. *ΑΣ παίξουμε το παιχνίδι «βρείτε τις διαφορές». Βρείτε τι έχει αλλάξει λοιπόν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ναι, ναι, σωστά, το βρήκατε. Τοποθετήθηκαν ξανά οι κορίνες στη μέση της Παπαναστασίου, για να μην έχουμε στάσεις οχημάτων. Αυτό που δεν αλλάζει με τίποτα, όμως είναι η νοοτροπία των οδηγών. Βάλτε ό,τι θέλετε. Βγάλτε ό,τι θέλετε. Τάξη στο κέντρο δεν μπαίνει, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μας. Η φωτογραφία τραβηγμένη χθες το μεσημέρι. Κορναρίσματα, βρισίδια, ταλαιπωρία. Μα δε βαριέσαι… Κ.Γ.

*ΑΝΑΜΕΤΕΔΙΔΕ την πρόγνωση του θερμού καιρού για το επόμενο πενθήμερο ο Λαρισαίος.

-Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 29, 31, 32, 34 και 36 βαθμούς ενώ τζόκερ θα είναι το 12.

Ζ.

 

Απεφεύχθη

*ΠΑΡΑΛΙΓΟ μεγάλη τράκα χθες στη Λάρισα. Η τροχαία, οι ελεγκτές εναέριας της 110, ίσως κάποια εσωτερική πληροφόρηση, άγνωστο τι συνέδραμε ώστε να αποφευχθεί. Από τότε που την έστειλε στα δικαστήρια έχει να δει την προϊσταμένη του Ελένη Αναστασοπούλου. Χθες όμως, στην πρεμιέρα των Πανελληνίων τεχνικής εκπαίδευσης, αυτή βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο 7ο ΕΠΑΛ. Την είδαν και οι παρόντες δημοσιογράφοι. Οι οποίοι αργότερα έλαβαν ανακοίνωση, όπου αναφερόταν ότι το 7ο ΕΠΑΛ επισκέφθηκε και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας. Προφανώς πήγε μετά, αφού μπήκαν οι μαθητές να γράψουν. Κι έτσι δεν συνέπεσαν. (Εμ, γίνεται έτσι δουλειά;)

Ζ.

 

Στα θρανία

- ΤΙ είχε κάνει ο γιος σου στις Πανελλήνιες;

Ο Λαρισαίος θυμόταν τα περσινά. Σάμπως τι αλλάζει, απλώς φέτος είναι η κόρη του που δίνει.

- Άσε, πολύ άγχος… Και γέμισε και σπυριά ο φουκαράς…

- Και τι πέρασε τελικά;

- Ανεμοβλογιά.

***

*- ΚΑΙ γενικά παιδιά, σύστηνε ο άλλος στους μαθητές, μην τρελαίνεστε με τις εξετάσεις. Αυτές που θα κάνετε μετά τα 40, έχουν μεγαλύτερο άγχος. Εκείνες μετά τα 50 δε…

***

*ΚΑΙ κατέφθασε κι η Έλενα Ακρίτα με τον ευθύβολο λόγο της και το ιοβόλο χιούμορ: Κανονίστε μερικοί να τα τρελάνετε τα παιδιά σας τώρα με τις Πανελλαδικές. Βλέπουμε μανάδες με μαύρους κύκλους να ξεροσταλιάζουν έξω από τα εξεταστικά κέντρα. Ευτυχώς Χημεία γράψαΜΕ άριστα, Φυσική χάσαΜΕ μια ερώτηση, Μαθηματικά ελπίζουΜΕ για βάση, μεθαύριο δίνουΜΕ Ιστορία…

Τώρα με τις Πανελλαδικές κανονίστε κυρίες μου, από την υπερβολική αγάπη, να το πνίξετε το αρκουδάκι σας. Γιατί πρέπει να γράψεις καλά, μάτια μου όμορφα. Να μπεις σε καλή σχολή. Να κάνουμε με τον μπαμπά το σκατό μας παξιμάδι για να σε στείλουμε για μάστερ. Για να βρεις δουλειά. Για να γίνεις οικονομικός μετανάστης. Για να μου λείπεις, παιδί μου.

Ζ.

 

Δεν ξανάγινε

*ΕΠ… Εδώ ανακύπτει ζήτημα ιδιαιτέρως σοβαρό. Έτσι κι αλλιώς η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πρωτοφανής. Η Ρ. Καραλαριώτου έχει καταθέσει αγωγή κατά του δημάρχου, ζητώντας αποζημίωση 100.000 ευρώ επειδή θεωρεί ότι εκείνος έθιξε την τιμή της με όσα είχε πει για παλαιότερο ‘’πόθεν έσχες’’ της. Η υπόθεση ακολουθεί τη δικαστική οδό και ως μάρτυρές της έχουν καταθέσει υπόμνημα ο στενός της συνεργάτης Δημ. Γεωργάκης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου, υποψήφιος με τον συνδυασμό της στις περασμένες εκλογές.

***

*ΠΡΟΧΘΕΣ της τηλεφώνησε ο Απ. Καλογιάννης διερευνώντας τις προθέσεις της, αν θα το τραβήξει κ.λπ. Εκείνη επέμεινε να της ζητήσει δημοσίως συγγνώμη και θα αποσύρει, αυτός δεν έδειξε διατεθειμένος.

Ο δήμαρχος καλείται να καταθέσει το υπόμνημά του μαζί και οι μάρτυρές του στις 13 Ιουνίου, από βδομάδα δηλαδή. Και χθες έσκασε το φασούλι ότι ένας εκ των δύο θα είναι ο Ντ. Διαμάντος. Αυτό κι αν δεν έχει ξαναγίνει, καθότι πρόκειται για αρχηγό αντιπολιτευόμενης παράταξης και μάλιστα του δεξιού χώρου, όπως και η μηνύτρια ΝΔ κι αυτός. Εφόσον τελικά συμβεί δρομολογούνται εξελίξεις.

***

*ΤΟ αυτονόητο: τέρμα στο σενάριο για ενιαία νεοδημοκρατική κάθοδο στις επόμενες εκλογές. Τουλάχιστον όχι με Ρ. Καραλαριώτου επικεφαλής. Χθες επίσης έγινε γνωστό ότι ο Ντ. Διαμάντος της τηλεφώνησε κι εκείνος παροτρύνοντάς την να τα βρει με τον δήμαρχο. Δεν τα κατάφερε.

Ζ.

 

Ψηλά

*ΚΑΙ γερανός για τη Μακεδονία της Λάρισας. Ως ιστός για γιγάντια σημαία, 18 με 20 μέτρα σύμφωνα με τους οργανωτές, η οποία υψώθηκε πάνω από τα φουντωμένα δέντρα της πλατείας. Αργότερα μειώθηκε το μέγεθός της, γύρω στα 10 μέτρα.

Ζ.

 

Η νεολαία

*ΤΟ αναφέρει στην αποτίμηση της διαδήλωσης ο εκ των πρωτομάχων Σωτ. Μουντζούρης: «Εντύπωση προκάλεσε η άρτια και συντονισμένη οργάνωση των νεολαιών των τοπικών Χριστιανικών Συλλόγων και νέων από τις διάφορες ενορίες της πόλης.» (Όχι για τα Κατηχητικά δεν είπε…)

Ζ.

 

Ποιοι, τι…

*ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ κι απ’ ό,τι φαίνεται θα παραμείνουν κρατώντας ζεστό το θέμα. Οι περιφερειακές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων επιμένουν να ρωτούν τον Κ. Αγοραστό «σχετικά με τη διαχείριση των προγραμμάτων που μεταφέρθηκαν από την ΚΕΚΑΝΕΜ και το ΚΕΚ Τρικάλων στην Π.Ε. Λάρισας, και κυρίως για το πώς και πού αυτά διοχετεύθηκαν, και με ποια χρησιμότητα…».

 Μιλούν για προγράμματα των ΚΕΚ της Περιφέρειας και μια υπόθεση της προηγούμενης θητείας του περιφερειάρχη. «Ποιανών τις ευθύνες θέλει επίσης να καλύψει;» ρωτούν. Υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα θα έχει συνέχεια, τέτοια που θα σταθεί ακατόρθωτο να αποσιωπηθεί πλέον».

Ζ.

 

Με αναπηρία

*«ΑΠΟΤΕΛΕΙ παγκόσμια πρωτοτυπία να συζητείται νομοσχέδιο για Άτομα με Αναπηρία, η υφυπουργός Μερόπη Τζούφη να επαίρεται για την πολύ καλή συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και την ίδια μέρα η Ε.Σ.Α.μεΑ να ανακοινώνει ότι αιφνιδιάστηκε καθώς δεν είχε ιδέα για τις προωθούμενες ρυθμίσεις». Ο σκιώδης της ΝΔ προκάλεσε την αντίπαλό του στην κυβέρνηση, του απάντησε η υφυπουργός, έδωσε τις εξηγήσεις της κι έριξε και τον άσο της στο τραπέζι. «Επίσης, ξέρετε και την επαγγελματική μου ιδιότητα, μέσω της οποίας, όπως ξέρετε είμαι καθηγήτρια Παιδιατρικής Νευρολογίας, πάρα πολλά χρόνια έχω σχέση με την οικογένεια και τα παιδιά με αναπηρία».

Κι ο Χρ. Κέλλας άνοιξε το δικό του χαρτί, δείχνοντας ζεύγος: «Και εγώ είμαι γιατρός, το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι καθαρά πολιτικό και εγώ έχω σχέση με τα ειδικά παιδιά και μάλιστα στενότερη, καθότι η σύζυγός μου είναι 30 χρόνια ψυχολόγος σε ειδικό σχολείο. Και θα σας πω ότι έχω στενότερη σχέση απ’ ό,τι έχετε εσείς». (Όλοι ξέρουν ότι το ζευγάρι κερδίζει τον άσο.)

Ζ.

 

Στο think tank

*ΑΛΛΑΓΗ φρουράς, νέα διοίκηση στο Ίδρυμα Ν. Πουλαντζάς, το γνωστό think tank του ΣΥΡΙΖΑ. Με μια Λαρισαία να αναλαμβάνει διευθύντρια. Η δικηγόρος Δανάη Κολτσίδα, που βρίσκεται πια εγκατεστημένη στην Αθήνα, εκλεγμένη στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, ήταν σε προηγούμενες εκλογές υποψήφια βουλευτής στη Λάρισα.

Ζ.

 

Πέμπτη φορά

*Ο Μ. Χαρακόπουλος πάλι, δεν είχε τύχη ούτε χθες. Ο υπουργός Ν. Τόσκας ούτε χθες πήγε στη Βουλή, δεν εμφανίστηκε να απαντήσει στην επίκαιρη που ο σκιώδης του της ΝΔ είχε καταθέσει για πέμπτη συνεχή εβδομάδα. Κυριολεκτικά κατασκηνωμένος στα Εξάρχεια ο Λαρισαίος βουλευτής, με εντολή Μητσοτάκη προφανώς, πρεσάρει την κυβέρνηση, ενάμιση μήνα τώρα. Κωλυόμενος πάλι «λόγω προγραμματισμένων ραντεβού», λέει, ο υπουργός.

Τώρα γιατί βάζει τα ραντεβού του πάντα Πέμπτη είναι άλλη ιστορία. Ίσως ο νεοδημοκράτης να προχωρήσει στη μέθοδο Κουφοντίνα ώστε να του μιλήσει ο Ν. Τόσκας. Απεργία πείνας;

Ζ.

 

Υποχρεωτικά;

*- ΟΙ δάσκαλοι λέει, έχουν ψυχολογική κούραση. Οι υπόλοιποι τρέχουμε ανέμελοι στα λιβάδια. Και συνέχισε ο Λαρισαίος με τις εκλογές στον ‘’Κ. Κούμα’’ και τη σχεδόν καθολική συμμετοχή δασκάλων-νηπιαγωγών.

- Καταρχάς, εγγράφονται στον σύλλογο αυτομάτως με το που θα πάρουν οργανική θέση, από δε τον μισθό τους παρακρατούνται και τα 40 ευρώ της ετήσιας συνδρομής. Κάποιοι ελάχιστοι έχουν αυτοδιαγραφεί διότι δεν επιθυμούν να είναι μέλη. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι συνήθως γύρω στο 90%, ποτέ δεν ήταν παρακάτω από 85%.

-Πώς και τέτοια συνδικαλιστική συνέπεια;

-Μα οι εκλογές γίνονται καθημερινή κι όποιος ψηφίζει δικαιούται να μην πάει το σχολείο. Ποτέ δεν συνέβη, αλλά αν ζητήσει η Διεύθυνση τη λίστα ψηφισάντων κάποιος μπορεί να χάσει το μεροκάματο. (Από τ’ αυτί και στην κάλπη;)

Ζ.

 

Με τη σειρά

*«ΠΡΟΔΟΤΕΣ» από τη μία, «ακροδεξιοί» από την άλλη, οι φιλοφρονήσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. Στη μέση, όχι η Μακεδονία, η χώρα ολόκληρη.

-Τώρα που σώσαμε τη Μακεδονία, έλεγε χθες νηφάλιος πολιτικά Λαρισαίος, δεν ξεβαλικεύουμε από τον Βουκεφάλα να σώσουμε και τη Θεσσαλία;

Ζ.

 

Απέφυγαν

*ΚΑΝΕΝΑΣ από τους 8 Λαρισαίους βουλευτές στο συλλαλητήριο. Όχι, λάθος, ο Γ. Κατσιαντώνης έκανε την έκπληξη, πήγε αλλά όχι μπροστά, στις οπισθοφυλακές έμεινε. Έκπληξη διότι ο Ελασσονοαμερικάνος είχε φύγει από το κόμμα υποτίθεται επειδή ο πρόεδρος Λεβέντης είχε ντυθεί μακεδονομάχος, είχε δηλώσει ότι διαφωνούσε.

(Τώρα βέβαια, οι κεντρώοι εκ φύσεως μπορούν να πάνε κι από δω κι από κει.)

***

*ΚΑΠΟΙΟΙ από τους υπόλοιπους είπαν ότι θα ήθελαν να πάνε αλλά δεν ευκαίρησαν. Που άλλες φορές πηγαινοέρχονται σφεντόνα Λάρισα-Αθήνα ακόμη και για αρραβώνες κάποιου πολιτικού φίλου. Τώρα Χαρακόπουλος-Κέλλας-Κόκκαλης έστειλαν τηλεγραφήματα υπέρ, όμως δεν εμφανίστηκαν. Παρότι είχαν το ελεύθερο από τα κόμματά τους. Δεν το ρίσκαραν.

Ζ.

 

Όχι μόνο δεξιοί

*ΣΤΕΛΕΧΗ της ΝΔ στην πρώτη σειρά της διαδήλωσης, όλοι μαζί, ακουμπούσαν στην τσιμεντένια εξέδρα της πλατείας όπως σε Επιτάφιο. Αυτοδιοικητικοί και άλλοι γαλάζιοι παράγοντες. Φήμες θέλουν τους περισσότερους να σπεύδουν ελαφρώς καθυστερημένα επειδή επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαθαίνοντας πρώτον αν έχει κόσμο και δεύτερον ποιοι άλλοι πήγαν. Πρώτη όλων και χωρίς καμία υπεκφυγή η Μαρία Μαμάρα. Εκτός βέβαια από τον σημαιοφόρο της εκδήλωσης Δημ. Παπαδημόπουλο. (Φωτεινή εξαίρεση από τον πασοκικό χώρο η παρουσία του επί ΣΥΡΙΖΑ διοικητή του Πανεπιστημιακού Παν. Νάνου.)

***

*ΒΕΒΑΙΑ δεν ήταν μονάχα νεοδημοκράτες στο συλλαλητήριο. Ήταν και ανελίστες και λεβεντοκεντρώοι αλλά και σύμπασες οι αποχρώσεις της ακροδεξιάς. Με ισχυρότερο φυσικά τον χρυσαυγίτικο πυρήνα. Μετά από πολλά χρόνια επανεμφανίστηκαν στη Λάρισα τα μαύρα μπλουζάκια. Από Φάρσαλα ίσως ή κι απ’ αλλού. Βρήκαν εύφορο έδαφος στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Και στο τέλος έκαναν και πορεία πέρα δώθε στην οδό Κύπρου με τα γνωστά συνθήματα, τα αιματοτιμημένα. (Οι οργανωτές απέφυγαν να πουν οτιδήποτε. Άλλωστε δήλωναν υπερκομματικοί.)

Ζ.

 

Πόσοι;

*ΤΟ συλλαλητήριο της Λάρισας στέφθηκε με επιτυχία. Αυτή ήταν χθες η πιο προσγειωμένη αποτίμηση των οργανωτών. Προχθές το βράδυ, μέσα στον αχό της μάχης και τον υπέρμετρο ενθουσιασμό φώναζαν από τα μεγάφωνα για 17, για 20 και για 22.000 κόσμο. Αγνοώντας πόσους χωράει η πλατεία της Λάρισας, γεμάτη. Που δεν ήταν και φίσκα. Κόσμο είχε πολύ το συλλαλητήριο, ήταν όμως μάλλον λάθος τους που μπήκαν σε αριθμολογία. Εκτέθηκαν έτσι, ετρώθη η αξιοπιστία τους. (Σίγουρα δεν έχει η πλατεία μιάμιση φορά τη χωρητικότητα του Γηπέδου.)

***

*ΕΝΑ σωρό στρατιωτικοί, ωστόσο δεν έβαλαν χθες τους χάρτες κάτω να τοπογραφήσουν το πεδίο της μάχης και να καταλήξουν σε αριθμό. Το ανέθεσαν είπαν στον πρόεδρο του ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου. Την άλλη φορά θα μπορούσαν να είναι πιο οργανωμένοι. Χρησιμοποιώντας το γήπεδο της ΑΕΛ επί παραδείγματι, με αριθμημένα εισιτήρια θα είναι σίγουροι.

Ζ.

 

Νταηλίδικη;

*ΣΟΥΣΟΥΡΟ στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας. Αλλά και στο Δημαρχείο. Δεν ήταν δύσκολο να διαδοθεί στο Μεγάλο Χωριό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμη δημοσκόπηση. Με ερωτήματα και για δημοτικές πρωτοβουλίες όπως το Πάρκο των Ευχών και την Αγροτική Έκθεση αλλά και για δημοτικούς παράγοντες, Νταβέλης - Καραλαριώτου - Τζανακούλης από τη μια, Καλογιάννης - Σούλτης - Νταής - Δεληγιάννης από την άλλη. Παραπίσω ερωτήσεις που αντανακλούν στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τους κλασικούς Βαγενά-Παπαδόπουλο-Καρυπίδη αλλά και Άννυ Ψάρρα και Παν. Νταή πάλι. Ο αντιδήμαρχος, που αναρρώνει από ελαφρύ τροχαίο, φαίνεται να βρίσκεται παντού μέσα στο γκάλοπ. Και στις προαναφερθείσες δημοτικές πρωτοβουλίες. Τι πιο λογικό να το παρήγγειλε κάποιος που τον γουστάρει και τον πουσάρει. (Θα δείξει.)

Ζ.

 

Περί ζώων

*ΣΤΟΝ τομέα Ζωολογίας περιστρέφονταν χθες οι εξυπνάδες των Λαρισαίων.

- Βρίσκεις μικρή πασχαλίτσα, την αφήνεις να τρέχει επάνω στο χέρι σου. Βρίσκεις μικρό κατσαριδάκι, το τσιατσιαλίζεις. Πείτε μου τώρα ότι η εμφάνιση δεν μετράει…

***

*- ΑΝ έφερναν τύχη πάντως τα λαγοπόδαρα και τα κοκαλάκια της νυχτερίδας, τότε θα ήταν ακόμα στους αρχικούς κατόχους τους...

Ζ.

 

MESHMERI KALOKAIRIOY STH LARISA*ΜΕΣΗΜΕΡΙ καλοκαιριού στη Λάρισα όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει. Πόσο μάλιστα την ώρα αιχμής δηλαδή που έχουν σχολάσει όλα τα καταστήματα. Φανταστείτε τώρα να περιμένεις χωρίς λόγο στο φανάρι με κόκκινο και να μην περνάει κανένας.

Διασταύρωση Ηπείρου, Ανθίμου Γαζή και Μανδηλαρά. Επί της Μανδηλαρά αυτό το διάστημα γίνονται εργασίες και δεν χρησιμοποιείται. Για αρκετά δευτερόλεπτα λοιπόν οι οδηγοί σε Ηπείρου και Ανθίμου Γαζή περιμένουν με κόκκινο να περάσει ο… κανένας από τη Μανδηλαρά. Ας γίνει μια μικρή μετατροπή. Εκτός αν είναι τόσο δύσκολο.

Κ.Γ.

 

KANONIKOS SHMAIOFOROS TOY MAKEDONKOY* ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ σημαιοφόρος του Μακεδονικού Αγώνος. Στο τέλος, ο Δημ. Παπαδημόπουλος πήδηξε πάνω στην εξέδρα. Ανεμίζοντας τη γαλανόλευκη. (Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Από κάτω είχε τον στενό του φίλο Γ. Μανώλη.)

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass