Στα καφέ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2018 19:45
*ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟ τον συνέλαβε ο φακός του Αμπελωνίτη Θαν. Κατσάνη, τον αντιπεριφερειάρχη Δ. Παπαδημόπουλο, να δίνει κυριολεκτικά τον ρυθμό στο συλλαλητήριο. Με σημαίες αλλά και με ταμπούρλα. Όχι, δηλώσεις για το πώς θα πάρουμε την Πόλη, δεν έκανε.  Ζ. *ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟ τον συνέλαβε ο φακός του Αμπελωνίτη Θαν. Κατσάνη, τον αντιπεριφερειάρχη Δ. Παπαδημόπουλο, να δίνει κυριολεκτικά τον ρυθμό στο συλλαλητήριο. Με σημαίες αλλά και με ταμπούρλα. Όχι, δηλώσεις για το πώς θα πάρουμε την Πόλη, δεν έκανε. Ζ.

 *ΓΕΜΑΤΑ σαραντάρες Λαρισαίες τα κεντρικά και τα συνοικιακά καφέ χθες το πρωί. Λαρισαίες που έδιναν Πανελλήνιες.

Πρώτη μέρα και η αγωνία εμφανής, στα κόκκινα, μαζί με τον υδράργυρο. Μαμάδες σε αναμονή, στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. ΚΙ έπιναν και καφέ από πάνω.

Ζ.

 

Επιδραστικός

*Ο Χαράρι λοιπόν που αξιοποιήθηκε για το θέμα της Έκθεσης στις Πανελλήνιες των ΕΠΑΛ θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς της γενιάς του.

Το βιβλίο του «Sapiens» συχνά το αναφέρουν σε ομιλίες τους ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο Ισραηλινός δεν έχει smartphone ενώ έχει δηλώσει δημοσίως την ομοφυλοφιλία του και παντρεύτηκε στο Τορόντο τον σύντροφό του. (Μέχρι εδώ τα ψωμιά του. Τώρα θα τον περιλάβουν στη Λάρισα ο Παν. Γκουντελάκης κ. λ. Μαζί και την Επιτροπή Εξετάσεων που τον επέλεξε.)

Ζ.

 

Οι 6 διευθυντές

*Ο υπουργοκυνηγός Μ. Χαρακόπουλος εν δράσει. Μετά τον Τόσκα που κρύβεται και ο Γαβρόγλου όπου φύγει-φύγει για να μην του απαντήσει στη Βουλή. Διότι λέει ο υπουργός Παιδείας αποχώρησε μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Λαρισαίος. Ο οποίος θύμισε ότι περιμένει από τον περασμένο Νοέμβριο την απάντηση του υπουργού για τη γνωστή υπόθεση των ‘’Εξ’’ . Αυτό λέει φοβίζει τον υπουργό και τον έτρεψε σε φυγή. (Μπράβο η Λάρισα;)

Ζ.

 

Ποιος θυμάται

*«ΚΑΝΕΝΑ συλλαλητήριο δεν προκλήθηκε όταν η ΝΔ διαπραγματευόταν ως κυβέρνηση το σκοπιανό», θύμισε ο πρόεδρος της γαλάζιας Νομαρχιακής Χρ. Καπετάνος. Κι ο Λαρισαίος δεν κρατήθηκε.

- Ξεχνάει ότι εξ αυτού έπεσε η κυβέρνηση της ΝΔ το 1993, χωρίς συλλαλητήριο, είχε προτιμηθεί η ανταρσία. Αλλά ποιος 17χρονος ενδιαφέρεται γι’ αυτά και το τι είχε τραβήξει ο πατήρ Μητσοτάκης…

Ζ.

 

Λευκή κόλλα

*ΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές κουβέντιαζαν στον ίσκιο. Ούι ζέστα μάναμ’…

- Έγραψες καλά;

- Μπα… Λευκή κόλλα. Εσύ;

- Κι εγώ λευκή κόλλα.

- Βρε ηλίθιε… Κι αν νομίσουν ότι αντιγράψαμε;

***

*- ΑΝ ήμουν τώρα τσομπάνος θα είχα πιάσει ένα παχύ ίσκιο ρε σεις και θα έτρωγα ψωμοτύρι απ’ τον ντορβά μου. Αλλά πού μυαλό…

***

*- ΟΤΑΝ πήγαινα Δημοτικό, θυμάμαι έπαιρνα συνέχεια Άλφα. Μετά στο Γυμνάσιο έπαιρνα και Άμστελ.

Ζ.

 

Ομιλητές

*ΚΙ έφεραν ξένους διαιτητές, συγγνώμη ομιλητές, στο συλλαλητήριο για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις εξαιτίας της επιλογής μεταξύ ισάξιων Λαρισαίων. Και επιβεβαίωσαν επίσης ότι θεωρείται τίτλος και το «ομιλητής στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης», όπου είχαν παρελάσει από το βήμα πολλοί και διάφοροι. Αξίωμα εφάμιλλο του μεταπτυχιακού στον πατριωτισμό. Φυσικά ο κεντρικός ομιλητής θα πρέπει να είναι πάντα στρατιωτικός, να τα λέει τσεκουράτα.

Ζ.

 

Κάπως έτσι

*ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ διαφωνώντας στη συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων.

-Το ακούσατε; Ο υπουργός δήλωσε ότι η δέκατη τρίτη σύνταξη είναι γρουσουζιά.

***

*-ΜΠΟΡΕΙΤΕ ρε σεις να διδάξετε από τώρα στα εγγόνια σας τι είναι φόρος. Πώς; Αγοράστε τους παγωτό και φάτε τους το 30%.

***

*- ΤΟ διαβάσατε, οπότε παραμένει σαφές πως το θέμα με την Ελλάδα είναι ότι αυτοί που έπρεπε να βρίσκονται στην ψειρού εξακολουθούν να είναι στην Ψαρρού.

Ζ.

 

Δακρυσμένος

*Συγκινημένος ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Γαλιάτσος στο βήμα του συλλαλητηρίου, ανέγνωσε το μήνυμα του μητροπολίτη Ιγνατίου από το Μαϊάμι όπου βρίσκεται καθηλωμένος, με την ψυχή του όμως πάντα στη Λάρισα. Ο πανοσολογιότατος ακούστηκε αρκετές φορές με τη φωνή του να σπάει και στο τέλος ξέσπασε σε λυγμούς, οι κάμερες αποτύπωσαν σκηνές να σκουπίζει τα δάκρυά του.

Με τους δύο στενούς συνεργάτες του μητροπολίτη, τους αρχιμανδρίτες Αχίλλειο Τσούτσουρα και Ιγνάτιο Μουρτζιανό που κατέχουν τα πρωτεία στην τοπική εκκλησιαστική ιεραρχία, να τον συνοδεύουν αμφότεροι στο κρίσιμο ταξίδι του στις ΗΠΑ, επιλέχθηκε ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης ο έμπειρος π. Νικόδημος.

Ζ.

 

Πολλά λεφτά

*ΚΑΜΑΡΩΝΑΝ στον Δήμο Κιλελέρ σε εκδήλωση όπου παρέδωσαν το νέο ιατρείο Αρμενίου, το οποίο θα γίνει λέει περιφερειακό, με δύο αγροτικούς γιατρούς και για το οποίο ο Δήμος δαπάνησε συνολικά 300.000 ευρώ. Για να αναβαθμίσει ήδη υφιστάμενο κτίριο.

Πριν λίγα χρόνια οι προκάτοχοί του πανηγύριζαν παραδίδοντας το αντίστοιχο ιατρείο στη Νίκαια, που από την ταράτσα του θα πρέπει να είναι ορατό το Πανεπιστημιακό και για το οποίο ξοδεύτηκε μισό εκατομμύριο ευρώ.

Κι ο Λαρισαίος έβγαλε το συμπέρασμα. «Αυτοί αν συνεχίσουν έτσι σύντομα θα έχουν φτιάξει ολόκληρο νοσοκομείο. Απλώς το κάνουν σπαστό, κομμάτι-κομμάτι…» (Δεν το έβλεπε και τόσο ορθολογικό.)

Ζ.

 

Συμμέτοχοι

*«Θα θέλαμε να είναι πολύ περισσότεροι οι φορείς που συμμετέχουν και πιο αναγνωρίσιμοι», αναγνώρισαν δημοσίως οι οργανωτές του συλλαλητηρίου. Πρακτικά από τους βασικούς φορείς της περιοχής μόνο το Τεχνικό Επιμελητήριο εξέδωσε πρόσκληση στην εκδήλωση, τελευταία ώρα και με απόφαση κατά πλειοψηφία. Πράγμα που δεν συνηθίζεται στον φορέα των μηχανικών, κατά κανόνα αποφασίζουν ομοφώνως εδώ και χρόνια. Τώρα όμως ο πρόεδρος Ν. Παπαγεωργίου έκρινε πως έπρεπε να προχωρήσει παραταξιακά.

***

*ΣΤΟΝ Εμπορικό Σύλλογο πάλι, η αντιπολίτευση κατήγγειλε τον πρόεδρο Μπάμπη Παπαδόπουλο ότι αποφάσισε μόνος του χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση. Κατόπιν τούτου, αδίκως προσδοκούσαν οι οργανωτές ότι θα έκλειναν οι έμποροι τα μαγαζιά τους την ώρα της εκδήλωσης.

***

 *ΘΕΜΑ όμως ανέκυψε στον Δικηγορικό Σύλλογο. Όπου αποφασίστηκε συμμετοχή κατά πλειοψηφία. Μειοψηφούσης όμως της προέδρου Νικολέττας Μπασδέκη. Οι σκληροί δεξιοί το τράβηξαν, διόλου δεν τη σεβάστηκαν. (Λεπτομέρειες εφόσον θελήσουν οι πρωταγωνιστές.)

Ζ.

 

Σαραντάρες

*OI Λαρισαίοι είχαν και χθες το θέμα τους, με το άλλο μισό του ουρανού.

- Δύο ώρες έχει να γκρινιάξει. Θα την πάω για σέρβις.

***

*-ΤΟ διαβάσατε; Επιστημονική έρευνα λέει ότι οι παντρεμένες απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο μετά τα σαράντα. Η έρευνα επίσης δεν λέει με ποιον.

***

*- ΣΤΟΝ άντρα να μην κοιτάς κοπέλα μου να είναι με σώμα «φέτα», διότι να ξέρεις τη φέτα τη βρίσκεις σε ντενεκέδες.

Ζ.

 

Αποσπάσεις

*ΜΕ τα ονόματα των εκπαιδευτικών, αφού απαντήθηκε το βλακώδες περί προσωπικών δεδομένων, ανακοινώθηκαν χθες οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Στη Λάρισα λοιπόν, μάταια εκπαιδευτικοί αναζητούσαν την απόσπαση, καθηγητή - συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού από την πρώτη θέση που τον είχε η εισήγηση της Δευτεροβάθμιας, βρέθηκε πολύ χαμηλά (σ.σ. στη 15η κατά άλλους) μετά την εισήγηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Και με άλλα κόμματα στο παρελθόν και με άλλες κυβερνήσεις, υπήρχαν συγκρούσεις προϊσταμένων σε τοπικό επίπεδο αλλά αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανές. Δεν αναφερόμαστε στο ποιος ευθύνεται, ούτε στο ποιος προκάλεσε την αντιπαράθεση κλπ αλλά στο αποτέλεσμα που, πολιτικά, δεν είναι και τόσο… αριστερό.

Β.Κ.

 

Εκεί ήταν

*Η Ελένη Αναστασοπούλου έβαλε τα γέλια διαβάζοντας χθες στην εφημερίδα για τη συμπτωματική αποκάλυψη ότι είχε πάει στο 7ο ΕΠΑΛ και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας, χωρίς να συναντηθούν οι δυό τους. «Άκουσα κι εγώ ότι ήταν κάπου εκεί, είχε πάει στο κυλικείο ίσως, δεν τον είδα…» (Ναι και τις άλλες στην εκδήλωση με τον υφυπουργό Παιδείας στη Λάρισα, μπορεί να είχε πάει στην τουαλέτα.)

***

*«ΕΓΩ δεν έχω τίποτε μαζί του», διαβεβαιώνει η περιφερειακή διευθύντρια. «Κι αν τον δω τον χαιρετώ και το χέρι του δίνω…» θυμίζοντας ότι προσφάτως συναντήθηκαν στο γραφείο της όταν κάλεσε τους 4 διευθυντές των θεσσαλικών νομών. Αλλά και στο Μουσικό στη συνάντηση με τους διευθυντές των εξεταστικών κέντρων. (Κι ας την είχε καψαλίσει…)

Ζ.

 

Μαυροπουκαμισάδες

*ΟΠΩΣ αναφέρει ο Απ. Παπαπαρίσης που είχε αναλάβει να τους συνοδεύει, οι μαυροπουκαμισάδες Κρητικοί που εμφανίστηκαν στη Λάρισα με τα στιβάνια και τα κεφαλομάντηλα, χαρακτήρισαν το συλλαλητήριο της Λάρισας πιο ενθουσιώδες και παθιασμένο αλλά και καλύτερα οργανωμένο από αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στα οποία επίσης είχαν πάει. Μίλησαν ως ειδικοί.

***

*ΑΓΝΩΣΤΟ αν έκαναν τζίρο πίνοντας κάνα τσίπουρο ή είχαν φέρει μαζί τους τσικουδιά, πάντως φεύγοντας πήραν μαζί τους ως αναμνηστικά την αφίσα της εκδήλωσης και την ‘’Ελευθερία’’. Σημειωτέον ότι τους πέντε Κρητικούς φιλοξένησε ο Επίσκοπος ΓΟΧ Τρίκκης και Σταγών Κοσμάς. Να ήταν παλαιοημερολογίτες;

***

*ΠΑΝΤΩΣ πήγε να γίνει η φάση, όντας θερμόαιμοι όφειλαν να το δείξουν στους καμπίσιους. Ενώ στο αρχικό πρόγραμμα της εκδήλωσης δεν προβλεπόταν, εκείνοι απαίτησαν να μιλήσουν κι αυτοί. Αλλιώς...

Οι Λαρισαίοι φοβήθηκαν ότι θα μακρηγορούσαν με μαντινάδες κλπ όπως είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη κουράζοντας τον κόσμο. Προς στιγμή εμπλοκή. Έγιναν διαπραγματεύσεις και αποφάσισε υπέρ τους η Συντονιστική. Κατά πλειοψηφία.

***

*- ΣΤΗΝ Κρήτη γιατί δεν έγινε ποτέ κανένα συλλαλητήριο σε καμία πόλη;

- Επειδή οι μακεδονομάχοι Κρητικοί περιοδεύουν ως ατραξιόν στην υπόλοιπη χώρα.

Δεν έλειψαν τα πειράγματα των Λαρισαίων. Ωστόσο μακεδονική διαδήλωση έγινε προχθές και στα Χανιά. Με λίγο κόσμο όμως, δεκάδες αποτύπωσαν οι εύγλωττες φωτογραφίες τοπικών μέσων, με μαύρα μπλουζάκια που έχουν μεγάλη διαφορά από τα παραδοσιακά μαύρα πουκάμισα. Γι’ αυτό ίσως και οι συμπλοκές που προκλήθηκαν με αντιδρώντες, μπήκε κι αστυνομία στη μέση, τραυματίες και τέτοια.

Ζ.

 

«Κυπριακό»

*«ΜΙΑ αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. επί της οδού Κύπρου ισούται με όλη τη Δημοτική Αστυνομία…».

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Γιάννης Μότσιος, με το γνωστό ‘’κυπριακό’’ ζήτημα που τον απασχολεί. Ισχυριζόμενος ότι η άποψή τους είναι απολύτως τεκμηριωμένη «και αν κανείς έχει αντίρρηση το συζητάμε δημόσια». (Αν ευκαιρεί ο Μάθιου Νίμιτς, ας περάσει καμιά βόλτα απ’ τη Λάρισα).

Ζ.

 

Τον αφήνουν

*ΑΚΟΥΣΕ ο Λαρισαίος τους οργανωτές να λένε ότι στο συλλαλητήριο μετείχε και ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Θεσσαλονίκης "Ο Καραϊσκάκης". Και εξεπλάγη.

-Καλά και δεν του έχουν σπάσει ακόμα οι παοκτσήδες τα γραφεία; Ακούς εκεί σύλλογος Καραϊσκάκη στη Σαλονίκη…

Ζ.

 

Το στοίχημα

*ΣΤΗΝ οδό Κύπρου πάντως θα παιχτεί το στοίχημα Καλογιάννη με τα έργα στο κέντρο και την εξ αυτών αναμενόμενη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ο δήμαρχος δέχτηκε να λειτουργήσει προσωρινά ξανά ο δρόμος ως διπλής κατεύθυνσης, όπως πριν μισό αιώνα. Λογικά θα γίνει το έλα να δεις, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, όταν ήδη δεν επαρκούν οι δύο στη μονή, αναμένεται να προκύπτει συχνά ο ορισμός του μποτιλιαρίσματος. Εκτός κι αν φοβηθούν οι Λαρισαίοι οδηγοί κι αποφασίσουν να αποφεύγουν τη διέλευση από το κέντρο. (Πολύ ωραία ιδέα.)

Ζ.

 

Πόσοι;

*ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ μιλώντας για 18-20-22 χιλιάδες κόσμο, κατέβηκαν γύρω στις 10 κι η συζήτηση για τη μαζικότητα του συλλαλητηρίου συνεχίζεται. Που είχε πολύ κόσμο αλλά που με ευθύνη των διοργανωτών κάθε μέρα και μειώνεται. Δεν χρειαζόταν να ανοίξουν τέτοια συζήτηση.

- Εγώ βρε σεις, σχολίαζε ο ουδέτερος που του αρέσει να παρατηρεί, έχω δει σας λέω παρόμοιου μεγέθους συγκεντρώσεις στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Είναι αυτές που κάνουν άλλοι ‘’ορθόδοξοι’’. Τόσο κόσμο περίπου μαζεύει και το ΚΚΕ στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, τις πανθεσσαλικές όπου μιλάει ο γραμματέας του κόμματος λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

***

*ΟΠΟΤΕ ο άλλος είχε την ιδέα να ρωτήσει φίλο του, από τα γνωστά στελέχη του κόμματος.

- Εμείς μαζεύουμε 4-5.000 κόσμο σε μια μεγάλη μας συγκέντρωση. Αυτοί προχθές πρέπει να ήταν 5-6.000.

Και θυμόταν ότι τους παλιούς καιρούς το ΚΚΕ είχε κάνει πανελλαδική προεκλογική συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας με ομιλητή τον Χαρίλαο Φλωράκη. Είχε πλημμυρίσει η πλατεία και οι δρόμοι γύρω της γεμάτοι.

-Τότε είχαμε 11.000 κόσμο.

Ζ.

 

Ταυτοποίηση

*ΧΤΥΠΗΣΕ η πόρτα κι ήταν ο Χάρος.

-Τι θες; Ο Λαρισαίος πήγε να αντισταθεί, όσο μπορούσε.

- Μην τρελαίνεσαι, ήρθα να σε απαλλάξω από όλα σου τα προβλήματα…

Γυρνάει εκείνος προς τα μέσα.

- Γυναίκα; Σε ζητάνε…

Ζ.

 

TO BRONTOFVNAJAN KIOLAS OTAN TO RASO*ΤΟ βροντοφώναξαν κιόλας, «όταν το ράσο γίνεται σημαία…» Εικόνες Αγίας Λαύρας στην πλατεία της Λάρισας. Η πατρίς εν κινδύνω; Προφανώς, αλλιώς θα χτυπούσαν οι καμπάνες;

Ζ.

 

 

 PRATTONTAS SOFA O K. AGORASTOS*ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ σοφά, ο Κ. Αγοραστός βρέθηκε στη Σόφια για την Επιτροπή Περιφερειών. Στο στιγμιότυπο με τον Γιάννη Λατούδη, τον γνωστό Λαρισαίο «Βρυξελλούδη» και τον Έλληνα πρέσβη Γρ. Βασιλοκωνσταντάκη.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass