Εναλλαγές

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2018 18:00
Μετά τα κρασιά και τα καψόνια, έβγαλαν και απουσιολόγιο Μετά τα κρασιά και τα καψόνια, έβγαλαν και απουσιολόγιο

*ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ… Από τη μια ήλιος, από την άλλη αγέρας, και ψιλόβροχο. Κάπως έτσι το μπάνιο των Λαρισαίων έγινε δύσκολο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η θερμοκρασία πάντως αρκετά υψηλή, προμήνυμα για ένα ακόμη θερμό καλοκαίρι στα χρόνια αυτά της κλιματικής αλλαγής.

Οι πανελλαδικές συνεχίζονται, οι φορολογικές δηλώσεις ομοίως. Ο τύπος, προαναγγέλλει από τώρα θηριώδεις περικοπές για το 2019, αλλά στο μεταξύ ο κόσμος έχει χάσει πια τον μπούσουλα, δεν ξέρει τι να πιστέψει και τι όχι. Και πόση υπομονή να κάνει πια;

Αναμονές

*ΑΝΑΜΟΝΕΣ… Ο Ζάεφ δεν τηλεφώνησε μπας και λύσουμε το «σκοπιανό», η ΑΕΛ δεν παίρνει παίκτες, η τελική απόφαση για το ελληνικό χρέος όλο και αναβάλλεται, το ΔΝΤ μια φεύγει μια μένει, τι άγχος κι αυτό να ζεις την ελληνική πραγματικότητα!

Τουλάχιστον αρχίζει το Μουντιάλ… Να χορτάσουμε μπάλα, να χορτάσουμε περίεργα κουρέματα και απίστευτη ποικιλία σε τατουάζ, με τα οποία «κοσμούν» το σώμα τους οι σύγχρονοι κλωτσοσφαιριστές. Που είναι πρωτίστως σταρ της παγκόσμιας βιομηχανίας θεάματος και δευτερευόντως αθλητές, εννοείται.

Τατουάζ

*ΤΩΡΑ που είναι καλοκαίρι και βγάλαμε έξω μπράτσα, πλάτες, λαιμούς, κοιλιές και ό,τι άλλο μπορεί να επιδειχθεί, τώρα φαίνεται καθαρά πόσο μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το θέμα του τατουάζ. Στα καφέ της Λάρισας το μόνο σίγουρο που βλέπεις πια είναι μια… παράταξη από νέο (και όχι μόνο) κόσμο με τατουάζ που σερφάρει σε ένα smartphone.

Στατιστικά, όπως διαβάσαμε, υπολογίζεται σε 40% πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που έχει «κεντήσει» το σώμα του με τον ανεξίτηλο αυτό τρόπο. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μιλάμε για εκτενή κάλυψη του σώματος.

Προφανώς δεν είναι αντικειμενικά ωραίο, ενίοτε είναι και τρομακτικό, αλλά περί ορέξεως…

Η μόδα

*ΚΑΘΕΣΑΙ τώρα εσύ ως πεπαλαιωμένος μικροαστός και σκέφτεσαι: Μα, καλά, όλη αυτή η πιτσιρικάδα, που δουλεύει για 300-400 ευρώ τον μήνα, που βιώνει ανεργία και ένα κάρο προβλήματα, τι μυαλό φοράει ώστε να πάει και να σκάσει κάτι εκατοντάδες ευρώ για να κάνει τατουάζ;

Δεν υπάρχει απάντηση… Απλά, μόδα. Και η μόδα απλά δεν παλεύεται.

Προσλήψεις μεν

*ΣΕ προσλήψεις 1.170 συμβασιούχων από Ν. Λάρισας θα προβούν οι Δήμοι –μέσω ΟΑΕΔ- το επόμενο διάστημα. Είναι τα γνωστά πια στην εργατική ορολογία ως «οχτάμηνα». Οι καθαρές αποδοχές είναι πενιχρές (μόλις 492 ευρώ για τους άνω των 25 ετών) αλλά πολύς κόσμος έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ.

Η εμπειρία ανάλογων προσλήψεων έχει δείξει ότι αρκετοί από τους προσλαμβανόμενους αυτής της κατηγορίας προσέφεραν δουλειά στους Δήμους. Εξίσου όμως πολλοί προσληφθέντες, δεν είχαν αντικείμενο… εργασίας αφού οι Δήμοι δεν είχαν κάποιο σχεδιασμό για να τους αξιοποιήσουν.

Οι άνθρωποι στην κυριολεξία… κάθονταν και δεν έφταιγαν οι ίδιοι. Οπότε τώρα να υποθέσουμε εμείς ότι στο Δήμο Λαρισαίων π.χ. υπάρχει αυτή τη φορά πλάνο για την αξιοποίησή τους. Αλήθεια, υπάρχει;

«Λίμπα»

*ΣΑΝ γνήσιος… κάου μπόι ο Τραμπ τα έκανε λίμπα στο «σαλούν» των G7. «Πλακώθηκε» με Καναδούς και Ευρωπαίους για τα φράγκα (δασμούς) και αμέσως μετά αναχώρησε να πάει να βρει έναν άλλο «τρελό», τον Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μ’ αυτόν ίσως και να μπορεί και να συνεννοηθεί… Νοητικά δεν είναι και πολύ μακριά άλλωστε… Και των δύο… γυαλίζει το μάτι τους.

* * *

*ΑΡΓΑ αλλά σταθερά ο Τραμπ διαβρώνει τους δυτικούς θεσμούς και έχει φέρει τη Δύση σε κατάσταση φανερής αμηχανίας. Και το ωραίο είναι ότι σε πολλά έχει και δίκαιο, αφού οι ευρωπαϊκοί (διάβαζε… γερμανικοί) δασμοί στις εισαγωγές προϊόντων είναι κατά πολύ υψηλότεροι των αμερικανικών. Πράγμα που επέτρεπαν οι προκάτοχοι του Τραμπ για λόγους γεωπολιτικής. (Άλλωστε οι Αμερικανοί τους «τα έπαιρναν» πουλώντας τους πανάκριβους εξοπλισμούς. Ο Τραμπ το βλέπει απλά και μόνο οικονομίστικα κι αυτό δεν είναι πάντα το σοφότερο.

Το επιμύθιον είναι ότι η σημερινή «αρχιτεκτονική» του πλανήτη, δομημένη στον άξονα Δύση – Ανατολή, κλονίζεται και η απώλεια της ισορροπίας μπορεί να φέρει ποικίλα και απρόβλεπτα προβλήματα.

Ο μετρ

*ΚΑΙ αφού στην ΑΕΛ (και λοιπούς συγγενείς του ελληνικού πρωταθλήματος) δεν υπάρχει… φράγκο για μεταγραφές, οι Λαρισαίοι φίλαθλοι παρηγορούνται να διαβάζουν ειδήσεις σαν κι αυτή: «Έκπληξη! Ο Πηλαδάκης χώρισε με την Παπαδοπούλου και έχει νέα κουκλάρα στο πλευρό του».

Εδώ που τα λέμε πάντα ήταν… μετρ των μεταγραφών ο «Πήλα»! Και πάντα από το… πάνω ράφι!

Πάλι καλά

*«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι τελειωμένοι. Δεν βλέπετε τι δρόμους έχουν;»- η τελευταία ατάκα του Ερντογάν.

Και πού να ερχόταν στη σημερινή σκαμμένη Λάρισα! Μπορεί και να έλεγε ότι στην Ελλάδα κατοικούν τίποτε… Νεάντερταλ!

* * *

* ΜΕΙΩΣΕΙΣ διοδίων είχε πολλάκις υποσχεθεί η Κυβέρνηση διά στόματος Σπίρτζη με την εφαρμογή αναλογικού συστήματος (όσα χιλιόμετρα κάνεις τόσα θα πληρώνεις).

Αντ’ αυτού, ανακοινώθηκαν προχτές αυξήσεις που στην Εγνατία αγγίζουν το 67%.

Και να σκεφτείς ότι ένα από τα προεκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν : «Η Ελλάδα προχωράει». Με τέτοια διόδια; Πού να πάει;

Για τους άλλους.

ΚΑΘΕ χρόνο τα ίδια…

*ΤΙΣ μέρες των Πανελλαδικών βγαίνουν διάφοροι και αναπαράγουν τα ίδια κλισέ. Ότι οι εξετάσεις αυτές δεν είναι το παν στη ζωή, ότι υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι, ότι θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες… μπλα… μπλα… μπλα.

Φυσικά, όλοι αυτοί μιλούν για τα παιδιά των… άλλων. Για τα δικά τους τρέμουν και αγωνιούν, εννοείται, για να πιάσουν μια «καλή σχολή». Γι’ αυτό, παίδες κόφτε το. Είναι πιο τίμιο πράμα η σιωπή.

ΕΛΕΥΘΕΡιός

 

 

 2MAS EIDAN STERIANOYS KVSTA MOY

Μας είδαν στεριανούς και μας καλοπιάνουν Κώστα μου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass