Στρώνει

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2018 19:45
*ΙΣΩΣ να αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα της ελληνικής διαιτησίας. Να ορίζονται από τις αρχές ασφαλείας. Να, πώς ο στρατηγός Γ. Τόλιας αγκαλιάζει τον Κ. Κουρδή και τον Κ. Στάικο, στο φιλικό.  Ζ. *ΙΣΩΣ να αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα της ελληνικής διαιτησίας. Να ορίζονται από τις αρχές ασφαλείας. Να, πώς ο στρατηγός Γ. Τόλιας αγκαλιάζει τον Κ. Κουρδή και τον Κ. Στάικο, στο φιλικό. Ζ.

*ΠΑΣ το αμάξι για πλύσιμο, τζίφος. Ξεκινάς για θάλασσα, τίποτα. Ντύνεσαι για καφέ, αλλάζεις γνώμη. Τι σου είναι αυτός ο καιρός τελικά.

Όλα στα χαλάει. Άντε να περάσουν μερικές ημέρες και να μπούμε κανονικά στο καλοκαίρι. Να σταματήσουν κι αυτές οι μπόρες. Το είπε και ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Παναγιώτης Σκριμιζέας πως από τα μέσα της εβδομάδας και μετά στρώνει το πράμα. Για να δούμε.

 

Ανάκατος καιρός

*- ΜΑ θυμάσαι πώς ήταν τα καλοκαίρια επί ΠΑΣΟΚ;

Ο Λαρισαίος περιέπαιζε τον συριζαίο φίλο του για τον ανάκατο καιρό του Ιουνίου.

- Καμιά σχέση με το καλοκαίρι του ΣΥΡΙΖΑ. Ρε συ; Δεν ρωτάς μήπως εκτός από τη Μακεδονία έδωσαν και το καλοκαίρι;

Ζ.

 

Μας τον πήραν

*ΣΤΟΥΣ ρυθμούς των ημερών η συζήτηση των νεαρών Λαρισαίων.

- Διακοπές φέτος; Στις μαγευτικές Αυλίδες, στα νησιά Ταράτσα-Ταράτσα κι ένα τριήμερο στο όρος Μπαλκόνι.

***

*- ΣΕ επιφυλακή ολόκληρος ο ντελιβεριακός μηχανισμός της χώρας λόγω Μουντιάλ.

***

*-ΒΡΕ σεις, ποια Μακεδονία; Εδώ μας είχαν πάρει τον Ντιέγκο και δεν κουνήθηκε φύλο.

-Τον ποιον;

- Ακούστε να μαθαίνετε… Ο Χαρίλαος Αρμάνδος εκ Μαραθώνος Αττικής ορμώμενος, μετοίκησε εις Μπουένος Άιρες κατά τον μεσοπόλεμο, όπου και παντρεύτηκε την τοπική καλλονή Εσμεράλδα, με την οποία απέκτησε έναν γιο , τον Διονύση Αρμάνδο Μαραθώνα, ο οποίος πολιτογραφήθηκε ως Διέγο Αρμάνδο Μαραντόνα.

Ζ.

 

Αύριο όλα

*- ΑΛΛΟΥ είναι το ζουμί, εκεί παίζεται η παρτίδα…

Ο Λαρισαίος μιλούσε για το περίφημο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, έφτασε, αύριο είναι. Στις 7 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης θα έχουν αποφασίσει για το χρέος.

- Η κυβέρνηση βαστάει μικρό καλάθι, χαμηλά την μπάλα, ο Τσίπρας δεν προβάρει γραβάτες. Κι ας πήγε να τον εκθέσει ο Ζάεφ στις Πρέσπες…

***

*ΚΡΙΣΙΜΟ σκηνικό. Παίζονται πάρα πολλά για το πώς θα πορευτεί η χώρα μεταμνημονιακά. Πόσο σφιγμένη στη μέγγενη ή πόσο αεράτα θα κινηθεί. Τώρα που ήρθε η σειρά τους, θα τηρήσουν οι ξένοι τις δεσμεύσεις τους; Μα δεν έχει τρόικα η Ελλάδα να τους στριμώξει, να τους το επιβάλλει.

***

*ΠΑΝΤΩΣ, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Οι ανακοινώσεις έχουν ήδη γραφεί. Η κυβέρνηση θα μιλήσει για θρίαμβο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τελειώσουν τα μνημόνια και δεν είναι διόλου ασήμαντο αυτό. Από το 2012 έχουν που ακούνε οι Έλληνες. Το πόσο καλά ή καλύτερα θα τελειώσουν θα εξακολουθήσει να είναι παιζούμενο.

Κι η αντιπολίτευση θα ολολύζει για αποτυχία και λιτότητα. Ενώ είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα συνδέσει την όποια ελληνική επιτυχία με τις παραχωρήσεις στο Μακεδονικό. Η ‘’συναλλαγή’’ θα γίνει σημαία. Η σχετική προεργασία έχει ήδη γίνει.

Ζ.

 

Καλή…

*ΔΕΝ χρειαζόταν να πει κάτι παραπάνω ο Κ. Μπαργιώτας. «Η συμφωνία για τα Σκόπια θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Το σημαντικότερο όμως θα μπορούσε να μην χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο φτηνής πολιτικής στο εσωτερικό και εργαλείο διχασμού. Τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τη Νέα Δημοκρατία». (Για το ΚΙΝΑΛ δεν είπε. Πάντως η άποψη του Λαρισαίου βουλευτή απέχει παρασάγγας από τη στάση της προέδρου Φώφης.)

Ζ.

 

Βιγλάτορες

*ΕΓΚΥΡΗ ανταπόκριση από Πισοδέρι, του Σωτ. Μουτζούρη. Όπου την Κυριακή λέει υπήρξε δυναμική παρουσία των Χριστιανικών Σωματείων της Λάρισας, τρία λεωφορεία με 168 συμμετέχοντες. Χαρακτηρίστηκε η μαζικότερη των συμμετοχών από επαρχιακές πόλεις πλην των μακεδονικών.

Η παρουσία των Λαρισαίων ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα στη Βίγλα. Παρουσία με πάθος, ευπρέπεια και καλή οργάνωση. Μαζί τους και ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος, συνεχίζει αταλάντευτα ακόμα και χωρίς τον Στ. Χάμο, ο οποίος έμεινε Λάρισα να φυλάει τα μετόπισθεν. Παρόντες και μέλη της Συντονιστικής του συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Λάρισα, Απ. Παπαπαρίσης κ. λ.

Ζ.

 

Άνω των 17

*ΕΚΤΟΣ από την ελληνική γλώσσα , υπάρχει και η παραελληνική, κάτοχοι της οποίας είναι πολλοί αν όχι οι περισσότεροι Ελληνες, επισημαίνει ο Κ. Μ. Η παραελληνική έχει χαρακτηριστικό ότι άλλα λέμε και γράφουμε και άλλα εννοούμε. Μικρό δείγμα της: "Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ κάτω των 17 ετών", αναφέρεται σε πινακίδες καταστημάτων. Νοηματικά παραπέμπει σε "άτομα ηλικίας" , το οποίο θεωρήθηκε περιττό και δεν αναγράφηκε στην πινακίδα, αλλά κυριολεκτικά σημαίνει ότι απαγορεύεται να καταναλωθούν αλκοολούχα ποτά που έχουν παλαιωθεί για λιγότερα από 17 χρόνια. Πρέπει κάποιος να πιεί ουίσκι 20 ετών, κονιάκ 30 ετών κ.λπ.

***

*ΚΑΤΙ παρόμοιο είχε πει κι η άλλη στην παρέα.

-Πρέπει οι γυναίκες να κάνουν παιδιά μετά τα 35;

-Όχι, 35 παιδιά είναι αρκετά...

Ζ.

 

Θρησκευτικολαϊκό

*ΝΑ και διασκευή του τερζοπασχάλειου άσματος. Στο βιντεοκλίπ λοιπόν, ένα πρωί στην Εδέμ, γυρίζει ο Αδάμ και λέει στην Εύα.

- Σου δίνω πίσω αυτό το μήλο που μου χάρισες, δώσε μου πίσω το πλευρό μου και ξοφλάμε… (Από τον δίσκο "Το Παλιόμηλο", με τη διευκρίνιση πως είχε παλιόκαιρο τη μέρα που τ΄ αγόρασα.)

Ζ.

 

Πας καλά;

*- ΖΗΤΕΙΤΑΙ μάστορας να μου φτιάξει τη μέρα.

***

*ΤΑ μαθητικά αστειάκια συνεχίζονταν, βραδάκι σε συνοικιακή πλατεία της Λάρισας.

 - Πας καλά, ρε φίλε;

- Γιατί, θες να 'ρθεις παρέα;

***

*-ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ; Να είσαι υδραυλικός και να τα έχεις με Βάνα;

***

*- ΛΟΙΠΟΝ, κατάλαβες;

- Όχι.

- Πάρε αυτό λοιπόν. Τώρα, κατάλαβες;

- Ναι.

- Ορίστε. Του έδωσα και κατάλαβε.

Ζ.

 

Μαύρισμα

*ΕΚΤΟΣ από το μαύρισμα καλλίγραμμων γυναικείων σωμάτων, προερχόμενο από επίπονες παραλιακές προσπάθειες, στη Λάρισα κυκλοφορεί μεταξύ ανδρών και το λεγόμενο αλβανικό μαύρισμα. Αν χρειαστεί να δουλέψει 2-3 μέρες υπαιθρίως ο γαλακτερός αστός, έστω και ερασιτεχνικά, το παίρνει το χρωματάκι του. Καθώς λείπουν πια οι οικοδόμοι παλικάρια στο γιαπί με το μυστρί ενώ έχουν ελαχιστοποιηθεί κι οι αγρότες που κουβαλούν σωλήνες στον ώμο για πότισμα στο μεσοκαλόκαιρο, το μόνο που απομένει να κάψει ο ήλιος είναι κάνας αλλοδαπός εργάτης. Κι επειδή οι Πακιστανοί εκ φύσεως δεν μαυρίζουν περισσότερο, καθιερώθηκε αυτό των Αλβανών.

Ζ.

 

Στο φλιτζάνι

*ΟΙ νεαρές Λαρισαίες έλεγαν για τα παθήματά τους. Και μάλιστα λίγο πριν αρχίσει το Μουντιάλ.

- Βλέπω στο φλιτζάνι δύο άντρες στη ζωή σου. Μμμ, θα παντρευτείς τον έναν…

- Και ποιος είναι ο τυχερός;

- Ο τυχερός είναι ο Γιώργος. Εσύ θα παντρευτείς τον Κώστα.

***

*- Η κοπέλα αλλάζει άντρα κάθε βδομάδα καλέ, γιατί κάπου διάβασε για τα καλά της ανακύκλωσης. Αμέσως εσείς να την κακοχαρακτηρίσετε…

***

*- ΕΙΠΑ σε έναν χθες στο μπαρ, ‘’τώρα είναι ώρα να με εκμεταλλευτείς, τώρα που έχω πιεί τρία ποτά και δεν καταλαβαίνω πολλά’’. Με πήγε λοιπόν κι αυτός σπίτι του και με έβαλε να σιδερώνω.

Ζ.

 

Μεξικό

*ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ψηφίζουν την 1η Ιουλίου. Ευτυχώς, γιατί σε λίγο θα ξεμείνουν από… πολιτικούς. Όπως διαβάζουμε, προ ημερών, δολοφονήθηκε ο 112ος στη σειρά πολιτικός, κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου.

Δεν ξέρουμε το σύνθετο και ασφαλώς τεταραγμένο εσωτερικό τοπίο στο Μεξικό, αλλά αν είχαν κι αυτοί κανένα θέμα τύπου «Σεβέρνα Μέξικο», μπορεί και να… ξέμεναν οριστικά από πολιτικούς!

 

Μεγάλα λόγια

*ΛΟΓΙΑ μεγάλων ανδρών… Ιδού μια φράση από τον… Κικίλια, από τα πολλά ανέξοδα ηρωικά κρεσέντο που ακούστηκαν στη συζήτηση για το μακεδονικό:

«- Κύριοι της κυβέρνησης, οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή… ».

Καλά, όλο αυτό μόνος του το σκέφτηκε τούτος δω ο ογκόλιθος της πολιτικής;

(Άσε παιδάκι μου τους νεκρούς στην ησυχία τους να δούμε τι θα κάνουμε οι ζωντανοί).

 

Βάστα καρδιά

*ΚΑΙ πιάσανε και τον Σώρρα, την τελευταία γνήσια ελπίδα του έθνους μας για ανάκαμψη και αποτίναξη των Μνημονίων (επίτηδες θα το έκαναν για να αποσπάσουν την προσοχή του λαού).

Μετά το μακεδονικό, ο Σώρρας. Τα χτυπήματα σε βάρος της πατρίδας τελειωμό δεν έχουν!

Βάστα καημένη μου καρδιά…

 

Μαζί

*ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ είχαν βρεθεί στην κατάληψη του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα από «τη στρατιά των αναπήρων», μαζί με τον πρόεδρο των παραπληγικών Κων. Κωνσταντή, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ και ιδιοκτήτης του ‘’Animus’’ Αχ. Νταβέλης και ο Δημ. Στρατούλης, πρώην υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, το 2015 πριν τον συμβιβασμό. «Αυτοί που κυβερνούν δεν είναι αριστεροί, είναι χυδαίοι δεξιοί…» ήταν η άποψη Στρατούλη, που συντάσσεται με Λαφαζάνη και την οποία μετέφερε εντυπωσιασμένος ο Λαρισαίος.

Ζ.

 

Στην Ακαδημία

*ΚΑΙ ακαδημαϊκός… Παρότι απλό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, του γνωστού ΠΣΑΤ, ο δικός μας Σωτ. Κέλλας ορίστηκε να μετέχει στην Ακαδημία Αθλητικών Συντακτών, μαζί με άλλους έξι γνωστούς Αθηναίους δημοσιογράφους. Με τον πρόεδρο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, τον πρώην πρόεδρο Σωτήρη Τριανταφύλλου και άλλους διοικούντες τον ΠΣΑΤ.

Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει και φέτος το υψηλού επιπέδου Θερινό Σχολείο αθλητικών συντακτών στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ζ.

 

Εγγλεζοβέλγοι

*ΜΕΤΑ τις πρεμιέρες των ομίλων στο Μουντιάλ, ένα είναι το ματς που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως. Αυτό των Εγγλέζων με τους Εγγλεζοβέλγους. Η εθνική Αγγλίας αντιμέτωπη με την εθνική Βελγίου, της οποίας όμως οι βασικοί παίχτες αγωνίζονται απαξάπαντες σε αγγλικές ομάδες. Και μεγαλουργούν εκεί, είναι οι μεγάλες φίρμες, πιο σπουδαίοι από τους αυτόχθονες. Όλοι τους σταδιοδρομούν επαγγελματικά στο Νησί. Από τον τερματοφύλακα Κουρτουά μέχρι τον σεντερφόρ Λουκάκου. Ο Ντε Μπρόινε, ο Αζάρ, ο Φελαϊνί, ο Κομπανί, όλοι τους. Παράξενη αναμέτρηση.

Ζ.

 

Δέκα φορές κάτω

*Ο παρατηρητικός Λαρισαίος άκουγε τον σπίκερ ότι το τάδε γήπεδο που κατασκεύασαν οι Ρώσοι για το Μουντιάλ, χωρητικότητας 35 χιλιάδων θεατών, που μετά το τουρνουά και χωρίς τις πρόσθετες κερκίδες θα λειτουργεί για 25 χιλιάδες κόσμο, τους κόστισε 257 εκατομμύρια ευρώ.

- Δεν μπορεί… Μήπως εννοούσε ρούβλια; Εδώ στη Λάρισα ο Πηλαδάκης είχε φτιάξει λίγο μικρότερο γήπεδο με υποδεκαπλάσιο κόστος.

- Ναι αλλά εδώ στη Λάρισα το οικόπεδο ήταν τζάμπα, το φιλέτο της Νεάπολης που άξιζε πολύ περισσότερο από το γήπεδο. (Ήταν ο άλλος δίπλα του και τον διόρθωνε.)

Ζ.

 

Συγκολλάτος

*- ΤΟ ψηφοδέλτιο του δημάρχου Κώστα Κολλάτου ήταν ο ορισμός του πολυσυλλεκτικού στις περασμένες εκλογές…

Ο παρατηρητής των δημοτικών πραγμάτων γενικότερα της περιοχής, μιλούσε για την επιτομή του υπερκομματικού συνδυασμού, για πολυχρωμία, για ποικιλία προέλευσης των υποψηφίων του στον Δήμο Τεμπών. Τώρα, για τις επόμενες εκλογές, ακούγεται ότι το φαινόμενο θα είναι ακόμη πιο έντονο.

- Ο δήμαρχος είναι μάλλον συγκολλάτος, καταφέρνει και συνδέει πολλούς και διάφορους, συνεργάζεται με πληθώρα ανθρώπων σε όλα τα χωριά.

Ζ.

 

Όλυμπος

* ΤO έκτο ντοκιμαντέρ της σειράς «Mt Olympus», ετοιμάζει η Λαρισαία δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη.

Στις 12 του περασμένου Μαΐου, η «Ellopia Films», την οποία η ίδια δημιούργησε, παρουσίασε στο Λιτόχωρο το πέμπτο ντοκιμαντέρ της. H δουλειά της έχει βραβευτεί και μάλιστα αρκετές φορές, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Χθες βρέθηκε στα γραφεία της «Ε», ευχαριστώντας τη διεύθυνσή της και αναγνωρίζοντας τη συμβολή της εφημερίδας στην προβολή της προσπάθειάς της.

Το νέο δημιούργημά της θα παρουσιαστεί στις αρχές του Iουλίου.

 

Είσοδος

*- ΟΧΙ κύριε, δεν μπορείτε να μπείτε στο καζίνο με αθλητικά παπούτσια…

- Μα τι μου λες… δεν βλέπεις αυτόν εκεί που είναι με το σώβρακο;

- Αυτός βγαίνει κύριε.

Ζ.

 

DEN MPOROYME NA MHN ANAGNVRISOYME* ΔΕΝ μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε πως οι Λαρισαίοι, εν τάξει σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους εντός του πάρκου Αλκαζάρ. Ακολουθώντας μάλιστα πράσινες πρακτικές όπως βλέπετε, επιλέγοντας σκιερά μέρη (ενίοτε και χορταριασμένα) τηρώντας με ευλάβεια, ελεύθερη την πρόσβαση των πεζών. Πραγματικά δεν τους καταλαβαίνουμε τους πεζούς. Οι οποίοι αντιδρούν όταν τους κορνάρουν τα αυτοκίνητα για να περάσουν. Να σταθμεύσουν θέλουν οι άνθρωποι, προς τι ο εκνευρισμός, οι φωνασκίες και οι παρατηρήσεις του τύπου «πού πας ωρέ Ελληνα, εδώ είναι πάρκο». Δηλαδή να μην κορνάρουν, να μην προειδοποιήσουν τον πεζό οι οδηγοί; Θέλετε να γίνει ατύχημα;

Πραγματικά μας εκπλήσσει η στάση των πεζών συμπολιτών. Τι μας εκπλήσσει, λίγα λέμε. Μας αφήνει άφωνους…

Β.Κ.

 

ATROMHTOS O LARISAIOS * ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ο Λαρισαίος. Παλεύει με το φίδι για να το βάλει κάτω και να το πατήσει. Φαίνεται ο βλάχος πρόλαβε και έφυγε…

Κ.Γ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass