Πάλι βρέχει…

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2018 20:03
*ΚΑΤΩ από τις καμάρες της γέφυρας, ο δήμαρχος κι οι συνεργάτες του στις Γιορτές Πηνειού. Αν και δεν χρειάστηκε, εκείνες τις ημέρες δεν έβρεξε, όλως παραδόξως.  Ζ. *ΚΑΤΩ από τις καμάρες της γέφυρας, ο δήμαρχος κι οι συνεργάτες του στις Γιορτές Πηνειού. Αν και δεν χρειάστηκε, εκείνες τις ημέρες δεν έβρεξε, όλως παραδόξως. Ζ.

*- ΑΠΟ αύριο χαλάει λέει ο καιρός, θα βγάλει ήλιο.

Οι Λαρισαίοι έχουν απηυδήσει.

- Ρε σεις, έχω φάει τον τόπο να βρω κάστανα.

***

- ΕΓΩ πάλι, με τόση βροχή, είπα να φτιάξω μια Κιβωτό στη Λάρισα, εκεί στα ψηλώματα του Μεζούρλου. Όμως δεν ξέρω ποια ζώα να αποκλείσω.

- Ωραίος μήνας αυτός ο Ιούνβριος, ε…

***

*-ΛΕΜΕ να πάμε θάλασσα το Σαββατοκύριακο.

-Τις αλυσίδες μην ξεχάσεις.

Ζ.

 

Για τον δεσπότη

*ΉΤΑΝ που ήταν ο καιρός παράξενος, αναπάντεχος και προκαλούσε διαρκώς αναβολές εκδηλώσεων στη Λάρισα, προέκυψε αίφνης και η εκδημία του μητροπολίτη και σταμάτησαν τα πάντα στην πόλη. Λόγω πένθους.

***

*ΠΑΝΤΩΣ άγγιξε τους πάντες ο χαμός του δεσπότη. Αξιοσημείωτα τα συλλυπητήρια μηνύματα των αριστερών δημάρχων Λαρίσης και Τυρνάβου, τα οποία ξέφευγαν της τυπικότητας, εμπεριείχαν θέρμη και ουσία. Εξέπληξε το ότι για τον συγκεκριμένο μητροπολίτη εξέδωσε ανακοίνωση ακόμη και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα εντελώς ασυνήθιστο. Ενώ και από το ΚΚΕ ρωτούσαν πότε θα γίνει η κηδεία για να κάνουν τον προγραμματισμό των κομματικών τους εκδηλώσεων και να μην συμπέσουν. Ο μακαριστός Ιγνάτιος είχε κατακτήσει τον σεβασμό της κοινωνίας.

Ζ.

Απελπισία

*- ΚΑΛΛΙΟ να πάμε όλοι μετανάστες…

Δεν θυμήθηκε τον Νταλάρα ξαφνικά σαράντα χρόνια μετά. Ο Λαρισαίος σιγοτραγουδούσε, έλεγε για το αναπόφευκτο ‘’brain drain’’, διαβάζοντας στην εφημερίδα ότι αυξάνεται ο κατώτερος μισθός στη Γερμανία και θα φτάσει κοντά 1.900 ευρώ. Ο κατώτερος.

- Πάγωσε η τσιμινιέρα… Ποια τσιμινιέρα δηλαδή, που την είδες;

-Γι’ αυτό σου λέω, πετάχτηκε ο διπλανός του μ΄ άλλο στιχάκι. Είναι κάτι πιο βαθύ που με λερώνει. Δέκα χρόνια αργότερα σου λέω έδωσε την απάντηση η Χαρούλα Αλεξίου. Γιε μου πού πας; Μάνα, θα πάω στα καράβια…

Ζ.

Πιεσμένοι

*- ΚΙ η Φώφη με το ΠΑΣΟΚ, τι πρεμούρα τους έπιασε να πέσει η κυβέρνηση; Τι θα κερδίσουν;

Όλο απορίες πάλι ο Λαρισαίος.

- Πάλι από το άλφα; Όσο πιο γρήγορα πέσουν αυτοί, τόσο πιο λίγο θα ζημιωθούν εκλογικά εκείνοι.

-Μα θα βγει ο Μητσοτάκης, τον προτιμούν;

-Ας ψηφίσει ο κόσμος τότε να βγει η Φώφη…

Ζ.

«Επιστημονικά»

*ΠΑΛΙ τα ίδια. Ξανά δημοσκοπήσεις, τρέχουν διαρκώς έρευνες. Υπάρχει και ύλη άφθονη, συμφωνίες για σκοπιανό και χρέος, στάση των κομμάτων, ερωτήσεις ένα σωρό. Και… γκάλοπ από γνωστή εταιρεία, πανελλαδικό, μέσω ίντερνετ, μπες στο f/b και απάντησε κατά το δοκούν, μετά αυτοί θα κάνουν τη στάθμιση. Τζάμπα και ξεκούραστα θα έχουν αποτελέσματα. Η αξιοπιστία είναι άλλο θέμα. (Εκτός των γενικών ερωτήσεων, ρωτούν και για τον περιφερειάρχη, αφού απαντήσεις σε ποια περιοχή ψηφίζεις.)

Ζ.

Στις 2 δώρο…

*- ΓΙΩΡΓΟ, θα έρθεις να με πάρεις το μεσημέρι για βόλτα;

- Οδηγώ μόνο βράδυ.

- Γιατί;

- Νύχτα το πήρα το δίπλωμα. (Οι Λαρισαίοι μαθητές, καθηλωμένοι απ΄ τη βροχή περνούσαν την ώρα τους λογοπαίζοντας.)

***

*-ΣΥΓΓΝΩΜΗ που άργησα αλλά με αυτή τη βροχή δεν μπορούσα να έρθω νωρίτερα.

-Μα δε βρέχει…

-Στο κινητό μου έτσι δείχνει.

***

*- ΠΗΓΕ ρε σεις να μπει η άλλη στην πιτσαρία η ώρα 2 τη νύχτα.

- Δυστυχώς κυρία μου κλείσαμε.

- Μα εγώ περίμενα επίτηδες… Μπροστά γράφετε ‘’στις 2 η μία πίτσα δώρο’’.

Ζ.

Δίχως ενδιαφέρον

*- ΚΑΙ πώς το βλέπεις το πρωτάθλημα φέτος;

Το Μουντιάλ δεν εμποδίζει την ενασχόληση των Λαρισαίων και με τα εγχώρια.

- Φίλε μου, κατέληξα ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι. Να έχεις την οικογένεια, τα παιδάκια σου, την υγεία σου, αυτά μετράνε…

- Βάζελος; Με τον ΠΑΟ ε;

Ζ.

 

Σύγχυση

*ΔΙΑΒΑΖΕ χθες την εφημερίδα μεγαλοφώνως ο Λαρισαίος κι οι άλλοι στην παρέα τον κοιτούσαν καταμπερδεμένοι.

- Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων… Πρόγραμμα ευρωπαϊκό, οι δεσμεύσεις είναι πενταετούς διάρκειας… Η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων…

-Ε ρε που ζούμε…

Ζ.

Κρουαζιέρα

*ΣΑΜΟ, Πάτμο, Μύκονο, κανονική κρουαζιέρα του πορτοκαλένιου αρχηγού κόμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του για την περιοδεία στο Αιγαίο. Και συνεχίζει από σήμερα με Ρόδο, Κρήτη, Σαντορίνη. Στο αναλυτικό πρόγραμμα που δημοσιοποίησε ο Van der Μπαρτζ, περιλαμβάνεται η δραστηριότητα ενός απλού ανθρώπου. Πού θα κάνει μπάνιο, πού θα πιεί καφέ, ποιο αξιοθέατο θα επισκεφθεί. Φερειπείν σήμερα 11.30 θα κολυμπήσει στις Γούβες Ηρακλείου και μεθαύριο στο Φηροστεφάνι στις 4.30 το απόγευμα, για όποιον ενδιαφέρεται. Επιπροσθέτως ανακοινώνει και την ώρα που λέει ότι κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ζ.

Της παρατάξεως

*ΝΕΑ εμπλοκή στα δημοτικά έργα, με παρέμβαση του ΤΕΕ για το ανεπαρκές εύρος των πεζοδρομίων στη Μανδηλαρά, πράγμα που απαιτεί το κόψιμο των δέντρων της. Άλλη μια φορά το Τεχνικό Επιμελητήριο απέναντι στον Δήμο. Έκπληκτος έως έξαλλος ο δήμαρχος. Ο παρατηρητής της συζήτησης πιο ήρεμος.

- Ε, ναι… Αυτή τη φορά θα βγει δημοτικός σύμβουλος ο Ν. Παπαγεωργίου.

Εννοούσε που στις προηγούμενες εκλογές ο πρόεδρος του ΤΕΕ, δεν ήταν ακόμη τότε στο τιμόνι των μηχανικών, ήταν μεν υποψήφιος με τον συνδυασμό Καραλαριώτου, δεν είχε καταφέρει όμως να εκλεγεί.

- Εγώ πάλι, πετάχτηκε ο διπλανός του, θυμάμαι ότι παλιότερα οι πρόεδροι του ΤΕΕ είχαν στον νου τους να γίνουν κάποια στιγμή δήμαρχοι. Κατέβηκε λες τόσο ο πήχης; (Οι δύο φορείς πάντως, με άλλους δημάρχους και προέδρους, συνήθιζαν να συνεργάζονται στενά, στη λογική win-win.)

Ζ.

Καλαθάκια

*ΜΙΚΡΗ αλλά χρήσιμη πινελιά στον πεζόδρομο της Θεοφράστου. Να μπουν καλαθάκια απορριμμάτων. Η Λαρισαία που επισημαίνει την έλλειψη, διαπιστώνει ότι περιπατητές και άνθρωποι που κάθονται στα παγκάκια, δεν έχουν πού να πετάξουν μικροαπορρίμματα.

Ζ.

Της φαντασίας

*ΟI νεαροί Λαρισαίοι μονίμως σε εμπλοκή με το άλλο φύλο.

- Πρέπει να φέρεσαι στη γυναίκα σου πάντα όπως στο πρώτο σας ραντεβού.

- Α! ωραία… Να τη γυρίζω τότε τα βράδια στο πατρικό της.

***

*- ΠΕΣ μου για την κοπέλα σου, ρε φίλε…

- Φανταστική.

- Δηλαδή;

- Αυτό ακριβώς που άκουσες…

***

*- ΌΤΑΝ βλέπετε ζευγάρια να κρατιούνται από το χέρι, μην είστε βέβαιοι ότι είναι οπωσδήποτε ερωτευμένοι. Μπορεί απλώς η άλλη να φοράει τακούνια.

B

Νγκράτσα

*ΝΕΑ λήμματα στο γνωστό Λεξικό.

-Μπίτσι είναι ο πρόστυχος στα αγγλικά αλλά όταν το λέει ο Λαρισαίος εννοεί "τέλειωσε, σχόλασε", παράδειγμα "μπίτσι ο γάμος".

***

*ΠΑΕΙ να βγει από το μαγαζί ένας Ιταλός τουρίστας και του κρατάει την πόρτα ο Λαρισαίος. "Γκράτσιε" λέει ο Ιταλός. "Νγκράτσα, α " του απαντάει...

Ζ.

Νοτιοβαλκανικά

*ΠΕΡΙ γλώσσας κουβέντιαζε χθες ο μεσήλικος Λαρισαίος.

- Αυτό ρε σεις, το «νέμα προμπλέμα κολέγα», που το καταλαβαίνουν όλοι, σε ποια γλώσσα είναι; Ντεμέκ σαλονικιώτικα, βουλγάρικα, ελληνικά, σέρβικα, κροατικά, μακεδονίτικα, σερραίικα, σκοπιανά, πλαταμωνίσια ίσως, από Κιλκίς, αγγλόφωνα ποντιακά, φλωρινιώτικα μήπως…

Ζ.

Στη θάλασσα

*ΑΠΗΥΔΙΣΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος Χ.Τ. Ο οποίος είχε αγοράσει πριν 33 χρόνια οικόπεδο στη Βελίκα, στα Πλατάνια. Προχθές αποκλείστηκαν ξανά στο εξοχικό απ΄ τα νερά, φοβήθηκαν. Τα έχουν δει όλα, τόσα χρόνια στην περιοχή. Βελτίωση δεν είδαν, λέει, έργα. Και τα βάζει με τους άρχοντες, τους τοπικούς μα και τους υπερτοπικούς. Ως πότε;

***

*ΕΙΔΗΣΗ λένε που δεν έπαθε τίποτε από την ισχυρή καταιγίδα η γέφυρα στα παράλια, γνωστή από την ιδιαίτερη μορφή της ως Καλατράβα. Κι αυτοί που ξέρουν χαμογελούν με συγκατάβαση.

-Αυτή γέφυρα δεν πρόκειται να πάθει τίποτε, ακόμη και τσουνάμι να προκύψει. Γι’ αυτό κατασκευάστηκε έτσι, για ν΄ αντέχει. Θεμελιώθηκε σε τσιμεντένιους πασσάλους μπηγμένους σε είκοσι μέτρα βάθος…

-Ναι και παλιότερα γιατί είχε ανοίξει η τεράστια λακκούβα;

-Όχι στη γέφυρα, αυτή δεν έπαθε ποτέ τίποτε. Στον δρόμο πριν τη γέφυρα ήταν η βλάβη.

Ζ.

Μαξιλάρα

*- ΜΙΛΑΜΕ για μαξιλάρι σούπερ ανατομικό. Ξαπλώνεις και χαλαρώνει ο πολύπαθος απ΄τη σφαλιάρα σβέρκος. Τι έχει μέσα; Πάνω από 20 δισ. Τη βγάζουμε καναδυό χρονάκια…

Αγόρευε ο Λαρισαίος για τη συμφωνία για το χρέος.

- Είχε πει ο Τσίπρας ότι θα χτυπάμε τα ταμπούρλα και θα χορεύουν οι αγορές. Τώρα οι αγορές θα βαράνε το νταούλι και να δούμε τι θα χορέψουμε.

Διότι λέει «καλό αυτό το μαξιλάρι, είναι όμως και μεγάλη παγίδα. Διότι το πρώτο πράγμα που θα σε υποχρεώσουν οι αγορές είναι να σου δώσουν υψηλό επιτόκιο, ώστε να πας στο μαξιλάρι να στο φάνε. Κι αν πας στο μαξιλάρι, κλάφτα Χαράλαμπε…»

Ζ.

Άλλου πατέρα

*Η Λαρισαία περιμένει με τέσσερα παιδιά στην ουρά του ταμείου και πιάνει κουβέντα.

- Δικά σας είναι όλα;

- Ναι.

- Μπράβο. Και πώς τα λένε;

- Γιώργο.

- Γιώργο; Και τα τέσσερα;

- Ναι, κοιτάξτε. Γιώργοοο;

Και όντως, με το που τα φωνάζει γυρίζουν και τα τέσσερα παιδιά.

Τρελαίνεται η άλλη.

- Μα καλά και όταν θες να φωνάξεις κάποιον συγκεκριμένα πώς τον ξεχωρίζεις;

- Μα με το επώνυμό του.

Ζ.

Πολύ εκ των

υστέρων

*Ο καπετάνιος των ανταρτών στον Γράμμο, η τραγική μορφή του Γιώργου Γιαννούλη, ο οποίος εκτελέστηκε το 1948 από τους συντρόφους του Δημοκρατικού Στρατού, έχοντας κατηγορηθεί από το καθεστώς Ζαχαριάδη ως πράκτορας του εχθρού. Τώρα τον αποκαθιστά κι αυτόν το ΚΚΕ. Ο Γ. Γιαννούλης γεννημένος στο Επταχώρι της Πίνδου, αξιωματικός στο αλβανικό κι ύστερα στον ΕΛΑΣ. Ως διοικητής ταξιαρχίας του ΔΣΕ είχε γίνει θρύλος για τις στρατιωτικές του επιτυχίες.

Ωστόσο έσερνε από παλιά την αμφιβολία της ηγεσίας του κόμματος. Από οικογένεια μακεδονομάχων και έχοντας σχέσεις με την οικογένεια των Δραγούμηδων, είχε από πάντα την αντίθεσή του στην τότε γραμμή του ΚΚΕ για αυτονόμηση της Μακεδονίας. Είχε γλιτώσει την εκτέλεση μια-δυό φορές γι’ αυτό, όταν στρίμωξαν τα πράγματα στο αντάρτικο, ήταν ο εύκολος αποδιοπομπαίος. Τώρα πια δικαιώνεται και για το Μακεδονικό.

Αποκαταστάθηκε από το ΚΚΕ ο Γιαννούλης, όμως δεν αποκαθηλώθηκαν τα στελέχη του κόμματος που μηχανορράφησαν εις βάρος του, που τον καταδίκασαν και τον εκτέλεσαν. Παρομοίως συνέβη και με άλλους κομματικά αδικημένους παλιότερα.

***

*Α ναι, το ΚΚΕ αποκατέστησε και τον Άρη Βελουχιώτη. Ναι, τον Θανάση Κλάρα. Δεν ήταν προδότης, λένε τώρα, ίσα-ίσα. Κι άρχισε το κουβεντολόι στη Λαρσινή παρέα.

-Ακόμη και η εκκλησία λιγότερα χρόνια χρειάζεται για να αγιοποιήσει κάποιον. Ακούς εκεί μετά από εβδομηντατόσα χρόνια…

-Τον μύθο του Άρη στην ελληνική κοινωνία, αυτό τον έκοφτε πάντως, αν θα τον δικαιώσει το ΚΚΕ…

Ζ.

 

TELH IOYNIOY KAI ANTI

* ΤΕΛΗ Ιουνίου, και αντί για καλοκαίρι, χειμώνας!  Στη θάλασσα βρέθηκαν οι ομπρέλες, οι ξαπλώστρες και οι ξύλινοι διάδρομοι, επιχειρηματιών που επένδυσαν στις παραλίες του Αγιοκάμπου της Σωτηρίτσας και της Βελίκας.  Όσο πάει και συρρικνώνεται η καλοκαιρινή σεζόν, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό στις οικονομικές απώλειές τους.  Κάποιος είπε: «Μετά το καταστροφικό χτύπημα του καιρού, και τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε να ορθοποδούμε οικονομικά, για να βγάλουμε τη χασούρα, θα έρθει η Εφορία, η Επιθεώρηση Εργασίας και όλοι οι συναφείς «εισπρακτικοί κυνηγοί» του κράτους, για να μας αποτελειώσουν».  Άδικο έχει;

Λ.Κ.

 

 

OXI DEN KERDISAN SE KAPOION

*ΟΧΙ δεν κέρδισαν σε κάποιον διαγωνισμό, ούτε ήταν δικαιούχοι προγράμματος προώθησης των νέων τεχνολογιών. Πενήντα τάμπλετ μοίρασε ο Δήμος, ένα σε κάθε δημοτικό σύμβουλο. Διευκολύνοντάς τους να λαμβάνουν ενημέρωση ηλεκτρονικά. Κι όπως είπε ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, τα χρήματα εξοικονομήθηκαν από την κατάργηση των φωτοτυπιών καθώς όλα πια αποστέλλονται με email. (Στο στιγμιότυπο, εξοικειωμένος με την τεχνολογία ο Κ. Τζανακούλης, διδάσκει.)

Ζ.

 

TO KINHMA THS GRABATAS

*ΤΟ κίνημα της γραβάτας. Αν μη τι άλλο, υπάρχουν συριζαίοι με χιούμορ στη Λάρισα.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass