Ηχητικά

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2018 19:30
*ΠΑΡΩΝ στα εγκαίνια της "Βιοαέριο Τεμπών" και ο Αντώνης Σρόιτερ. Καθόλου παράξενο. Ο άνκορμαν του Alpha τυγχάνει και το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας του Ομίλου Βιοκαρπέτ. Λογικό επομένως να συζητά με την υπεύθυνη των συγκεκριμένων προγραμμάτων Εύη Καντώνια.  Ζ. *ΠΑΡΩΝ στα εγκαίνια της "Βιοαέριο Τεμπών" και ο Αντώνης Σρόιτερ. Καθόλου παράξενο. Ο άνκορμαν του Alpha τυγχάνει και το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας του Ομίλου Βιοκαρπέτ. Λογικό επομένως να συζητά με την υπεύθυνη των συγκεκριμένων προγραμμάτων Εύη Καντώνια. Ζ.

*- ΟΤΑΝ δουλεύεις τον Ιούλιο, είπε ο αγγλομαθής χιουμορίστας Λαρισαίος, τότε παιδιά ο καιρός δεν July. Δεν τζουλάι…

***

*Ο άλλος πάλι πήγε να μπερδευτεί.

- Ντύσ’ σέξι να πιράσου να πάμι για φαΐ.

-Κι γιατί να ντυθού σέξι;

-Καλά ντύσ’ κι τσοχτώ, μην αργήσουμι μαναχά.

Ζ.

 

Εκ των προτέρων

*ΠΡΙΝ εντρυφήσει στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου-ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο Λαρισαίος εξέδωσε από νωρίς πρόβλεψη.

- Θα βγουν οι Βολιώτες ουρλιάζοντας ότι αδικούνται και πως επωφελείται η Λάρισα. Και η ΝΔ διαφωνώντας καθέτως. Πριν καλά-καλά μελετήσουν την πρόταση.

***

*ΚΑΙ εν συνεχεία συμπλήρωσε με υστερόγραφο.

-Ο δήμαρχος Καλογιάννης θα πει ότι αποτελεί βάση για συζήτηση αλλά όμως… Ότι χρειάζεται βελτιώσεις κλπ.

Ζ.

 

Σολομώντεια

*ΑΝ μη τι άλλο Σολομώντεια η λύση που επιδιώκει να δώσει ο υπουργός Παιδείας στη συγχώνευση Πανεπιστημίου-ΤΕΙ. Τρεις σχολές στον Βόλο, που παραμένει και η έδρα, τρεις στη Λάρισα, μία στα Τρίκαλα. Το ΤΕΙ της Λάρισας καταργείται, αναβαθμιζόμενο σε Πανεπιστήμιο, όφελος εκ πρώτης όψεως πολύ μεγάλο. Μικραίνει όμως, σ’ ένα σημαντικό βαθμό κολοβώνεται.

***

*ΠΡΟΤΑΣΗ Γαβρόγλου λοιπόν, με 14 πανεπιστημιακά τμήματα στον Βόλο, εκ των οποίων 2 καινούργια, με 9 τμήματα στη Λάρισα, τα 7 εξ αυτών νέα, με 4 στην Καρδίτσα, τα 3 νέα κλπ. Ωπ, ευνοείται εξόφθαλμα η Λάρισα, ακόμη και η Καρδίτσα;

Μα ιδρύονται νέα πανεπιστημιακά τμήματα διότι καταργούνται εκείνα του ΤΕΙ. Παν’ οι τέσσερις γνωστές ιστορικές σχολές του, τέρμα η ΣΤΕΓ, η ΣΤΕΦ, η ΣΕΥΠ κι η ΣΔΟ. Στη θέση τους τα 7 νέα τμήματα που υπάγονται αναλόγως σε δύο καινούργιες σχολές στη Λάρισα ή στην υφιστάμενη Ιατρική ή σε σχολή στον Βόλο. Θέλει ανάλυση για να βγει συμπέρασμα.

***

*ΣΤΑ ενδιαφέροντα στοιχεία της πρότασης του Υπουργείου, το δίχως άλλο, η προβλεπόμενη ίδρυση του Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου, με αξιοποίηση της Αβερωφείου και του Αγροκτήματος του ΤΕΙ. Και βέβαια το Αντικαρκινικό Κέντρο υψηλής εξειδίκευσης, δίπλα στην Ιατρική, που φιλοδοξούν να είναι, λένε, μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, από άποψη ποιότητας και οργάνωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών. (Αρκεί να βρουν και να βάλουν και τα λεφτά βέβαια, μην το ξεχάσουν, διότι χωρίς κονδύλια...)

Ζ.

 

Και γείτονες

*ΚΙ είπε ο Γιάννης στον Καλογιάννη. Ο επιχειρηματίας Καντώνιας στον δήμαρχο Απόστολο, εκεί στην Ελιά Γόννων, στα εγκαίνια του ‘’Βιοαερίου Τεμπών’’. Πολύ κοντά στον Μαυρόλιθο, όπου βρίσκεται και ο ΧΥΤΑ, η μεγάλη σύγχρονη χωματερή του Δήμου.

- Δήμαρχε θα φτιάξετε κι εσείς κάτι παρόμοιο; Θα είμαστε γείτονες και ανταγωνιστές;

-Κάτι θα κάνουμε κι εμείς με το βιοαέριο.

-Ε, τότε, κλέψε τεχνογνωσία σήμερα, τον παρότρυνε γελώντας.

Ζ.

 

Υπερβολές

*ΑΓΑΠΗΤΟΣ ο μητροπολίτης, θλίψη για την εκδημία του αλλά δεν χρειάζονται και υπερβολές, που μάλλον βλάπτουν τη μνήμη του.

Διερμηνεύοντας και τη δυσφορία των συγχωριανών του, ο παλιός δήμαρχος Θαν. Μπαντούλης αναρωτιέται προς τι παραμένει μεσίστια η σημαία στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων κοντά δέκα μέρες τώρα. Και γιατί δεν επιλαμβάνεται ο Δήμος Κιλελέρ να αποκαταστήσει την τάξη. Τριήμερο πένθος, ναι, σεβασμός βεβαίως, λέει ο δήμαρχος, αλλά όχι και ακρότητες…

Ζ.

 

Ο ιχνηλάτης

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ αταλάντευτα τη σκληρή αντιπολίτευση ο Μ. Ξηρομερίτης. Μόνος, δίχως παράταξη αλλά πίσω δεν κάνει. Κι εφόσον του απαντούν από τον Δήμο, κάνει και ρελάνς.

«Σίγουρα θα κριθούμε όλοι στις εκλογές, πολύ δε περισσότερο εσείς και όλοι όσοι στηρίζουν τις λάθος επιλογές σας και σας προσφέρουν δεκανίκι για να φτάσετε μέχρι τις εκλογές». Εδώ τα μπερδεύει λιγάκι μεταξύ Καλογιάννη και Τσίπρα, ο δήμαρχος δεν χρειάζεται τη δεδηλωμένη, πάει πάντοτε ούτως ή άλλως στις εκλογές, όποτε αυτές ορίζονται από την Πολιτεία. Εν προκειμένω είναι σαφές ότι εννοεί τον Ντ. Διαμάντο, που πρόσφερε υποστήριξη στη δημοτική αρχή για την υπόθεση των στενών πεζοδρομίων στη Μανδηλαρά την οποία ο πρώην σύμβουλος της παράταξής του έχει αναγάγει σε πρωτεύον θέμα.

***

*«ΔΗΛΩΝΩ προσωπικά ότι θα συνεχίσω να είμαι παρών καθημερινά, να ιχνηλατώ τα προβλήματα…» δηλώνει κατηγορηματικά ο Μ. Ξηρομερίτης. Επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή του να είναι παρών στις επόμενες εκλογές. Πώς ή με ποιον, άγνωστο.

Ζ.

 

Κρίμα κι άδικο

*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.

- Οι λέξεις φαστφουντάδικο, μπεργκεράδικο, γυράδικο δεν είναι καθόλου τυχαίο, ρε παιδιά, που έχουν την ίδια κατάληξη, που καταλήγουν σε άδικο. Διότι είναι άδικο να παχαίνεις εξαιτίας τους, κρίμα κι άδικο.

***

*- Ο Καποδίστριας έφερε λέει την πατάτα στην Ελλάδα και μπράβο του. Τις μπάμιες αλήθεια, ποιος τις έφερε;

***

*- ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ εκεί;

- Μάλιστα.

- Αυτό απέναντι στο σουβλατζίδικο;

- Μάλιστα.

- Πείτε τους σας παρακαλώ ότι έχουν ανοιχτό το τηλέφωνο και δεν μπορώ να παραγγείλω.

Ζ.

 

Υπομόχλιο;

*«ΤΟ ΤΕΕ δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε υπομόχλιο κόμματος ή παράταξης…». Άκουσε να το λένε μηχανικοί στη Λάρισα και ζορίστηκε λέει Ντ. Διαμάντος. Και το επιβεβαιώνει ο πρώην πρόεδρος, «επί των ημερών μου ποτέ αλλά και πριν, ποτέ…». Και για να διαλυθεί η εικόνα που δημιουργήθηκε τελευταία καθώς και τυχόν παρεξηγήσεις, ανέλαβε πρωτοβουλία, ενημερώνοντας σχετικά και τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

***

*ΠΕΡΙ τίνος; Ζήτησε εγγράφως από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που τυγχάνει και αρχιτέκτονας, να παρέμβει. Ώστε «η δημοτική αρχή να σηματοδοτήσει από την πλευρά του Δήμου μία «επανεκκίνηση» συνεργασίας με το ΤΕΕ και τους συλλόγους των μηχανικών». Διότι, όπως λέει, «επιβάλλεται η διαρκής συνεργασία του ΤΕΕ με φορείς και ειδικά με τον Δήμο Λαρισαίων μέσα από αντιθέσεις και συνθέσεις απόψεων, μία γόνιμη συνεργασία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας». (Κατόπιν τούτου, ο Δημ. Τάχος υποσχέθηκε να προχωρήσει στο πρώτο βήμα για κοινή επίσκεψη και συνάντηση στο ΤΕΕ, των μηχανικών δημοτικών συμβούλων).

Ζ.

 

Προτίμηση

*ΚΑΙ μέσα στον γενικό χαμό, ανεπηρέαστη παντελώς από το εξελισσόμενο Μουντιάλ, η Λένα Μαντά παρουσίασε το βιβλίο της στη Λάρισα. Μπορεί και να την ευνόησε η μπάλα στην τηλεόραση. Αμιγώς γυναικείο το κοινό της μπεστσελλερίστα συγγραφέα, «πάμε κορίτσια τώρα που αυτοί βλέπουν ακόμη και Ιάπωνες να παίζουν ποδόσφαιρο…».

Κόσμος στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης. Και στις 100 παρουσίες μετρούσες τους άντρες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κι όλοι τους να συνοδεύουν τις δικές τους.

Ζ.

 

Προσωρινοί

ένοικοι

*ΚΑΙ τώρα τα πραγματικά περιστατικά, όπως έλαβαν χώρα στην ταβέρνα στα Αμπελάκια, στο τραπέζι μετά τα εγκαίνια στο ‘’Βιοαέριο Τεμπών’’ και σε συνέχεια του χθεσινού σχολίου.

Μπήκε λοιπόν φορτσάτος στο μαγαζί ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρέτισε αεράτα τους πάντες δια χειραψίας. Έφτασε και στον προσφάτως καρατομηθέντα Κ. Μίχαλο. Του έτεινε το χέρι, «επ, τι γίνεται;» Με εμφανή δυσφορία και απολύτως τυπικά ανταποκρίθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών.

***

*ΠΗΓΕ τουαλέτα ο αντιπρόεδρος του κόμματος, επέστρεψε εξίσου κεφάτος. Σάμπως το δικό του κεφάλι είχε πάρει ο Μητσοτάκης; Με την άνεση που τον διακρίνει, το ξεστόμισε εις επήκοον όλων.

- Έπρεπε να με βάλετε να καθίσω δίπλα στον φίλο μου τον Κώστα, να τον πείσω να αγαπήσει τη ΝΔ…

Δεν μάσησε ο Κ. Μίχαλος. Αρπάχτηκε φουρκισμένος, επιστράτευσε ρήση Αντώναρου.

- Εγώ την αγαπάω τη ΝΔ. Αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν οι προσωρινοί ένοικοι.

-Εντάξει, χιούμορ έκανα, χιούμορ… (Πέταξε λευκή πετσέτα ο Αδ. Γεωργιάδης.)

***

*ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ αποχώρησε αργότερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Φεύγοντας σκούντηξε ελαφρά στον ώμο τον πληθωρικό αντιπρόεδρο.

-Καλό βράδυ…

-Καλό βράδυ… (Κι όλα έληξαν ομαλά.)

Ζ.

 

Παρέμβαση

*ΜΕΓΑΛΗ και πρωτοποριακή επένδυση η «Βιοαέριο Τεμπών» η οποία ξεφεύγει από τα στενά ελληνικά όρια. Στο περιθώριο των εγκαινίων δόθηκε η δυνατότητα στον δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου. Θέμα φυσικά η λειτουργία του υποκαταστήματος της Πειραιώς στον Πυργετό το οποίο σήμερα είναι ανοιχτό μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Πάγιο αίτημα να λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση. Μάλιστα ο κ. Κολλάτος έθεσε στον πρόεδρο της Πειραιώς και συγκεκριμένα επιχειρήματα. Ήταν μια θετική παρέμβαση η οποία δεν βρήκε αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο της Πειραιώς. Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί σύντομα και μακάρι να είναι θετικό.

Κ.Τσ.

 

Γη και ύδωρ

*ΟΤΑΝ η ελληνική, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, δίνει γη και ύδωρ στις ΗΠΑ, δηλαδή στο ΝΑΤΟ, φαίνεται οξύμωρο ο Ελληνας ΥΕΘΑ να προαναγγέλλει εκλογές με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών. Η οποία συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί το «διαβατήριο» της πΓΔΜ για την ένταξή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η δε σπουδή της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και αυτής των Σκοπίων, προκύπτει από τα ενεργειακά θέματα και φυσικά από το ποιος θα ελέγξει την ευρύτερη περιοχή. Οι Ρώσοι τη Σερβία, οι Αμερικανοί τα Σκόπια, με το βλέμμα στις ΑΟΖ. Στο ίδιο πλαίσιο το ελληνικό Πεντάγωνο, προσδοκώντας προφανώς σε οφέλη, παραχωρεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις στους Αμερικανούς που κάνουν τσαλιμάκια στους Τούρκους μετά το πάθημα με το Ιντσιρλίκ. Όταν ξεθυμώσει ο «Σουλτάνος» θα δούνε τι θα κάνουν.

Αλλά οι γείτονες έχουν εξωτερική πολιτική. Στην Ελλάδα τώρα επειδή από τη ΝΔ λένε πολλά περισσότερα από αυτά που θα πράξουν, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση (σ.σ. σημερινή ή αυριανή) που θα ανατρέψει τη διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ;

Το τι θα κάνει η ΝΔ θα φανεί, αν έρθει η ώρα. Σήμερα ωστόσο, η «κακή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο «καλός» ΥΕΘΑ των ΑΝ.ΕΛ. προκαλεί εκλογές;

Β.Κ.

 

Τρί-καλά

*Ο πολιτευτής της ΝΔ στα Τρίκαλα Κώστας Πατέρας, που είχε πάει ΑΝΕΛ αλλά μετά είχε επιστρέψει, επιτέθηκε στον Π. Καμμένο. «Δεν γίνονται κόμματα με βουλκανιζατεράδες, με ηλεκτρολόγους, με γκαραζιέρηδες, τα κόμματα γίνονται με ανθρώπους που έχουν παιδεία και μόρφωση, που μπορούν να γράψουν και πέντε πράγματα». Η απάντηση ήρθε από τον τοπικό πρόεδρο των ΑΝΕΛ Χρόνη Αγορίτσα. «Αν νομίζει ότι έχει καλύτερο επίπεδο από μας τους γκαραζιέρηδες, να μας το αποδείξει. Έχουμε το μέτωπό μας καθαρό και τις δουλειές μας τις κάνουμε με τη δική μας τσέπη, όχι όπως καθηγητές σαν αυτόν που τους πληρώνει το κράτος. Αν όμως δεν σέβεται τους γκαραζιέρηδες και τους λαμαρινάδες, να μην ξαναπατήσει στα μαγαζιά μας». (Εμ; Ζόρι...)

Ζ.

 

Ευθέως

*-ΤΙ το πολυκουβεντιάζουμε, πάμε για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον αλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ της σοσιαλδημοκρατίας…

Χωρίς πολλά-πολλά και δίχως μισόλογα, αναγνωρίζοντας ως επιτυχίες της χώρας τις Συμφωνίες με τα Σκόπια και εκείνη για το Χρέος, ο Λαρισαίος χημικός Δημ. Νούλας προτρέπει το ΚΙΝΑΛ σε τολμηρή κίνηση. Ένα άρθρο στη χθεσινή εφημερίδα που προκάλεσε ενδιαφέρον και συζητήσεις.

- Καλά που ο Νούλας είναι της δημοκρατικής παράταξης. Αλλιώς θα κινδύνευε να τον διαγράψει κι αυτόν ο Μητσοτάκης.

Ζ.

 

Υψηλή τεχνική

*ΕΚΕΙ στο καφε-μπάρ, στο ημίχρονο του ματς, ο Λαρισαίος, ο Αθηναίος κι ο Σαλονικιός, έπιασαν κουβεντούλα για την ερωτική τους ζωή. Λέει ο Αθηναίος.

- Εγώ άλειψα πρώτα την κοπέλα μου με μέλι και φώναζε για 30 λεπτά.

- Σιγά, την άλειψα με κρέμα από μπουγάτσα και φώναζε για 1 ώρα, λέει ο Σαλονικιός.

- Εγώ άλειψα τη δικιά μου με λιωμένη σοκολάτα και ούρλιαζε για 5 ώρες, τους κοίταξε χαμογελώντας ο Λαρισαίος.

 -Μα πώς ρε μάγκα; Πέντε ώρες; Πώς τα κατάφερες;

- Σκούπισα τα χέρια μου στις κουρτίνες.

Ζ.

 

 2ZYMVSEIS SYRIZAIKOY TYPOY *ΖΥΜΩΣΕΙΣ συριζαϊκού τύπου και στα Φάρσαλα. Όπου βρέθηκε ο β’ γραμματέας της Νομαρχιακής Β. Ζωγράφος, να κουβεντιάσουν για «πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει των δημοτικών εκλογών, καθώς και για τον υπό ψήφιση νόμο της μεταρρύθμισης στην Αυτοδιοίκηση». Με τους γνωστούς αυτοδιοικητικούς Βαγγέλη Δημητρακόπουλο και Γιώργο Αρσενόπουλο και μέλη της τοπικής οργάνωσης. «Στόχος η συγκρότηση ευρύτερων, υπερκομματικών και προοδευτικών σχημάτων, ικανών να απαντήσουν στις προκλήσεις της εποχής και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας», η ρήση Δημητρακόπουλου.

Ζ.

 

 

 

3EYGLVTTH EIKONA APO TH MHXANOPOREIA*ΕΥΓΛΩΤΤΗ εικόνα από τη μηχανοπορεία Λαρισαίων για τη Μακεδονία. Και το παντελόνι παραλλαγής. Κι ο Δημ. Παπαδημόπουλος επικεφαλής.

Ζ.

 

 

 

4PROFHTIKO TO FYLLO THS E*ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ το φύλλο της «Ε» στις 20 Μαΐου, με την αποκάλυψη ότι ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ανέλαβε να δώσει τη λύση για το Ογκολογικό Κέντρο της Θεσσαλίας. Τήρησε τη δέσμευσή του έναντι των Πρυτανικών Αρχών αλλά και της Ιατρικής Σχολής και συμπεριέλαβε -επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό δημοσίευμα- την ίδρυση Ολοκληρωμένου Κέντρου Διάγνωσης και Θεραπείας Καρκίνου στη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έδωσε χθες στη δημοσιότητα για διαβούλευση. Δικαιώνοντας όσους με τη στάση τους επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή για το φιλόδοξο εγχείρημα…

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass