Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητρόπολη

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2018 19:45
* ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ για τις επερχόμενες εκλογές κάνει ο δήμαρχος Τεμπών ή μάθε τέχνη κι άστηνε; Μάλλον ο Κώστας Κολλάτος, στη Γιορτή Ψαροκασέλας στα Μεσάγγαλα, έψησε σαρδέλες στα κάρβουνα, για να ξέρει πώς να «ψήσει» και τους πολιτικούς αντιπάλους του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.  Κ.Τσ. * ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ για τις επερχόμενες εκλογές κάνει ο δήμαρχος Τεμπών ή μάθε τέχνη κι άστηνε; Μάλλον ο Κώστας Κολλάτος, στη Γιορτή Ψαροκασέλας στα Μεσάγγαλα, έψησε σαρδέλες στα κάρβουνα, για να ξέρει πώς να «ψήσει» και τους πολιτικούς αντιπάλους του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Κ.Τσ.

ΣΤΟΥΣ επικρατέστερους για τη χηρεύουσα Μητρόπολη Λάρισας αναφέρεται δημοσίευμα του «Βήματος της Ορθοδοξίας».

Σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «για μια Μητρόπολη όπως η Λάρισα τα βλέμματα είναι στραμμένα σε πρόσωπα με πολλά προσόντα και προερχόμενα από θέσεις απαιτητικές».

Παρουσιάζοντας τα πρόσωπα λοιπόν αλφαβητικά αναφέρει τους εξής: Τον π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Λάρισας που για τους Λαρισαίους δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις. Τον π. Ιερώνυμο Νικολόπουλο που υπηρετεί σήμερα στην Ιερά σύνοδο ως Γραμματέας Πρακτικογράφος. Τον επίσκοπο Μεθώνης Κλήμη που είναι Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου όπως τέλος και, τον επίσκοπο Θεσπιών Συμεών που είναι πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Με δεδομένο ότι το δημοσίευμα κάνει λόγο για… επικρατέστερους, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ανακριβές καθότι οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι των τεσσάρων που αναφέρονται.

Β.Κ.

 

Προσγειώσεις

ΓΙΑ τη βάση τους στη Γερμανία απογειώνονται σήμερα τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Το απόγευμα της Παρασκευής τα δύο μαχητικά προσγειώθηκαν στην 110 ΠΜ της Λάρισας, μόνα τους τελικά χωρίς να συνοδεύονται από το μεταγωγικό που προσγειώθηκε σε άλλη Πτέρυγα. Είναι η πρώτη φορά που, stealth μαχητικά προσγειώνονται στη Λάρισα «στο πλαίσιο συνεργασίας της USAF με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ» κατά την επίσημη εκδοχή.

Σημειώστε πως μετά τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζ. Πάιατ στην 110 ΠΜ βρέθηκε την Παρασκευή και ο ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τίμοθι Κίτερ ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα πληρώματα των αεροσκαφών υποδέχθηκε ο ΑΤΑ αντιπτέραρχος Γ. Μπλιούμης.

Β.Κ.

 

…και απογειώσεις

ΓΙΑ το πώς θα αξιοποιηθεί, επιπλέον, η 110 ΠΜ από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι ακόμη νωρίς να ειπωθεί. Υπενθυμίζεται ότι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας φιλοξενούνται -από τον περασμένο Μάρτιο- δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper. Τα οποία επίσης αποτελούν την αιχμή του δόρατος των στρατιωτικών επεμβάσεων των ΗΠΑ με αφορμή και τις τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες που διαθέτουν καθώς αποτελούν τα πλέον εξελιγμένα αεροσκάφη σε αποστολές εναέριας επιτήρησης.

Παράλληλα με τις εξελίξεις που δρομολογεί η «ένταση» –τη συγκεκριμένη περίοδο- των σχέσεων των γειτόνων με τις ΗΠΑ, η Ελλάδα αναβαθμίζεται στα Βαλκάνια. Η Λάρισα επίσης αναβαθμίζεται στρατιωτικά στον χάρτη του ΝΑΤΟ. Όχι επί χάρτου όπως με τον ευρωστρατό αλλά πραγματικά επιχειρησιακά…

Β.Κ.

 

Φωτογραφία

ΣΤΑ τσιπουράδικα του Βόλου αφορούσε χθεσινό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κάνοντας λόγο για «εικόνες μοναδικές, μυρωδιές θεϊκές, γεύσεις που εκτοξεύουν στα ουράνια».

Υποκειμενική, αναμφίβολα, η κρίση του συντάκτη αλλά δεν έχουμε καμία πρόθεση να τον αμφισβητήσουμε. Αντιθέτως έχει ανοικτή πρόσκληση… για τα τσιπουράδικα της Λάρισας όχι για συγκρίσεις αλλά για να απολαύσει γεύσεις.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι ποιος έχει το καλύτερο τσίπουρο αλλά το γεγονός ότι το δημοσίευμα του ΑΠΕ, φωτογραφικά συνοδευόταν από μπουκάλια με την επιγραφή… «Τσίπουρο Τυρνάβου». Δεν θα το αντέξουν οι Βολιώτες…

Β.Κ.

 

Λίστες

ΑΡΚΕΤΑ -για την εποχή- ήταν τα δημοσιεύματα της περασμένης Κυριακής στον Αθηναϊκό Τύπο που αναφέρονταν στις λίστες υποψηφίων της ΝΔ. Ποιους θα στηρίξει η ΝΔ στις Περιφέρειες, ποιους βουλευτές αξιολογεί θετικά και ποιους αρνητικά ο γραμματέας της ΚΟ και εκ Καρδίτσης ορμώμενος Κων. Τσιάρας, και πάει λέγοντας.

Πέραν της ορατής προσπάθειας να αλλάξει η ατζέντα, τα δημοσιεύματα δεν αφορούσαν στην ενημέρωση. Παρά μόνο στους ενδιαφερόμενους να λάβουν χρίσμα ή στήριξη ενόψει και των εκλογών του Μαΐου στην Τ.Α. όπως και τους υποψηφίους να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια. Οι πολίτες έχουν τα δικά τους προβλήματα για να ασχοληθούν, ποιος θέλει να ακούσει για εκλογές…

Β.Κ.

 

Τους ενώνει

ΠΩΣ μπορεί να μην πει κάποιος που βλέπει σε μια εκδήλωση, όπου είναι όλοι εκεί, ότι ο γνωστός σε όλους και υπερδραστήριος πρόεδρος Κοινωνικού Παντοπωλείου, αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ και πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ελάτειας Λάμπρος Ζάρρας δεν τους ενώνει;  Να το διαψεύσει κανείς δεν μπορεί. Έτσι στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μορφωτικος Σύλλογος Ελάτειας για το 7ο road party για τη νεολαία ήταν όλοι εκεί, ο δήμαρχος Τεμπών Κώστα Κολλάτος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τεμπών, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Μανώλης αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος και πολλοί άλλοι. Τελικά ο Λάμπρος Ζάρρας, τους ενώνει όλους.

Καμιά ένδειξη, προς το παρόν, ότι πάει για… δήμαρχος ή έστω αντιπεριφερειάρχης.

Κ.Τσ.

 

Σχέδιο εκκένωσης..

ΠΟΛΛΗ κουβέντα γίνεται για τη μη ύπαρξη σχεδίου εκκενώσεως της πόλης σε μία ενδεχόμενη καταστροφή… Ανοησίες, μια χαρά εκκενώθηκε σήμερα η πόλη προπαραμονή Δεκαπενταύγουστου. Ένα μικρό μποτιλιάρισμα στα καφέ στις εξόδους της πόλης, αλλά τίποτα το αξιοσημείωτο.

***

ΑΝ ήταν λίγο έξυπνοι στις αστυνομίες, πυροσβεστικές και τα λοιπά, σήμερα-αύριο έπρεπε να προγραμματίσουν να κάνουν ασκήσεις διάσωσης σε Παπακυριαζή, Πανός, Κύπρου, και σε άλλους δρόμους και πεζοδρόμους που ασφυκτιούν τις καθημερινές. Θα απαντούσαν με τον καλύτερο τρόπο στις κατηγορίες ότι όλες τις ασκήσεις τους τις κάνουν σε χώρους ανοιχτούς επειδή γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τον στενό αστικό ιστό της πόλης λόγω τραπεζοκαθισμάτων και παρκαρισμένων κατά το δοκούν αυτοκινήτων.

ΘΑ.

 

Χωρίς αύριο;

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ τα πεζουλάκια μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο κάθε βράδυ… Πανέμορφη εικόνα του νεανικού σφρίγους μπροστά στο αρχαίο κάλλος. Τα νέα παιδιά κάνουν αυτό που είναι προορισμένα να κάνουν: μιλάνε, γελάνε, φλερτάρουν, τραγουδάνε… Απίστευτο πώς κουμπώνει η ενέργεια που εκπηγάζει μέσα από το Αρχαίο Θέατρο μ’ αυτή από τον πέριξ χώρο.

***

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ όμως η εικόνα του επόμενου πρωινού. Σκουπίδια παντού. Κυριολεκτικά παντού. Πρόσφατα άλλωστε η «Ε» δημοσίευσε φωτογραφία με κουτάκι μπίρας εντός(!) του Θεάτρου. Στα πεζουλάκια δε και σε όλο το μήκος τους (με εξαίρεση τον χώρο μπροστά από το «Κλίμαξ») η παροιμία με τα καμώματα της νύχτας που τα βλέπει η μέρα και γελά βρίσκει την τέλεια εφαρμογή τους. Αν και όταν η μέρα ή οι περαστικοί αντικρίζουν με τι σκουπίδι είναι φορτωμένα τα πεζουλάκια πιθανότερο είναι να βάλουν τα κλάματα. Όχι τόσο γιατί τους στενοχωρεί η εικόνα, αλλά γιατί φοβούνται ότι μπορεί κάτι να γίνεται λάθος στην ανατροφή του αύριο της χώρας.

ΘΑ.

 

Αήττητη…

ΓΙΑΤΙ αν η νεολαία της πόλης συμπεριφέρεται έτσι, δεν μπορεί κανείς να αναζητήσει ευθύνες σε ατοπήματα «μεγάλων». Σε μία κυρία δηλαδή στην οδό Τυχερού που καπνίζει στο ασανσέρ παρά τις συνεχείς επικλήσεις των κατοίκων να μην το κάνει.

Ούτε ένα μικρό παιδί με αναπνευστικά προβλήματα δεν σέβεται η περί ης ο λόγος κυρία. Να χαρτιά της κόλλησαν στην πόρτα, να χαρτιά στο ασανσέρ, να επενέβη η διαχείριση, τίποτα. Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι υπόλοιποι της πολυκατοικίας;

Ο πατέρας του παιδιού με το αναπνευστικό πρόβλημα; Σε ποιον θα πρέπει να απευθυνθούν οι άνθρωποι αυτοί που θα τους βοηθήσει να νικήσουν την αήττητη βλακεία;

ΘΑ.

 

Προάστιο…

ΚΙ από προχθές σύσσωμη η Ελλάδα ασχολείται με το τένις. Μεγάλη η επιτυχία του νεαρού Τσιτσιπά (που έλκει την καταγωγή του από το Προάστιο Καρδίτσας) να φτάσει στον τελικό ενός μεγάλου τουρνουά τένις. Επιτυχία που πολλαπλασιάζεται αν σκεφτεί κανείς ότι έχει κάνει έναν ολόκληρο λαό να ασχολείται με το ιδιαίτερα επίπονο άθλημα αυτό. Κι όταν ασχολούνται οι Ελληνες με κάτι, το κάνουν με τον τρόπο του ειδικού. «Ανοίγει εξαιρετικά το γήπεδο για να επιχειρήσει φόρχαντ με τοπ σπιν», «καλός ο Τσιτσιπάς αλλά πρέπει να δουλέψει το μπάκχαντ» σχολιάζουν άνθρωποι που μέχρι πρότινος η μόνη ενασχόλησή τους με το τένις ήταν όταν κοιτούσαν καλλίπυγες νεαρές με μαγιό να παίζουν ρακέτες στη θάλασσα.

***

ΣΤΟ Προάστιο δε χαρές και πανηγύρια: «Αϊ Μήτσου, σφιξ’ α να πάμε καφενείου να δούμε τουν Στεφανάκ’ου», «ά ρε ποιος Ναδάλ ά, αυτός είνι σα τη θεια μ’ τη Μαριγούλα με του μαλλάκ’ι και την κουρδελίτσα», και υπάρχουν και οι πιο εξειδικευμένοι «άμα καταφέρ’ει Στεφανάκους να ηλένξ’ει του πρώτου του σερβίς του Ναδάλ θα έχ’ει πλεονέκτημα», ή «άρε ιδώια δηλώνουμε στη Δηλωτή στα τρία κι αγχώνομάστε, αυτός είκοσι χρονών πιδάκ’ι κι παίζ’ει τελικό, άμα είναι ψύχραιμος θα νικήσ’ει». Φόρτσα Προάστιο, βίβα Θεσσαλία…

ΘΑ.

 

 

H PAREA TOY PLATAMONAΗ… παρέα του Πλαταμώνα μαζεύτηκε και φέτος.

Με οικοδεσπότη τον Χρήστο Κέλλα και με το… τσιπουράκι να τους συνοδεύει, ειπώθηκαν πολλά… Από προσωπικές συζητήσεις μέχρι ανάλυση της πολιτικής κατάστασης...

Αυτό θα πει ελληνικό καλοκαίρι…