Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινστανγκραμικός

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 19:45
*ΣΤΗ Σαμαρίνα, δεύτερη ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, ο Χρήστος Κέλλας. Μετά τη Θεία Λειτουργία στη Μεγάλη Παναγιά και τον «Τσιάτσιο», στην πλατεία του πανέμορφου ορεινού χωριού για το παραδοσιακό τραπέζι και ανταλλαγή προσωπικών αλλά και πολιτικών ευχών με φίλους. Ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον κάμπο…   *ΣΤΗ Σαμαρίνα, δεύτερη ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, ο Χρήστος Κέλλας. Μετά τη Θεία Λειτουργία στη Μεγάλη Παναγιά και τον «Τσιάτσιο», στην πλατεία του πανέμορφου ορεινού χωριού για το παραδοσιακό τραπέζι και ανταλλαγή προσωπικών αλλά και πολιτικών ευχών με φίλους. Ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον κάμπο…

*ΣΤΗΝ τελική ευθεία του καλοκαιριού κι οι Λαρισαίοι άρχισαν να διηγούνται αναμνήσεις απ’ το μέλλον.

- Του χρόνου παιδιά θα πάω στο Ίνστανγκραμ, όπου καθώς είδα έχει πολύ ωραίες παραλίες.

***

*-ΕΓΩ πάλι θυμάμαι που στις διακοπές κάτσαμε σε μια ταβέρνα να φάμε κι ο σερβιτόρος μας κέρασε δύο μπίρες και μας είπε ότι έχει κάτι καρέκλες για φτιάξιμο. Ενώ εμείς απλά είχαμε μαυρίσει.

***

*ΜΕΧΡΙ και κρύο ανέκδοτο επιστρατεύτηκε. Ρωμαϊκό.

- Κλεοπάτρα με απατάς;

- Κοίτα Ιούλιε, η αλήθεια είναι ότι ήρθε ο Αύγουστος.

Ζ.

 

Κερνάει

*ΤΡΕΙΣ μέρες τώρα κερνάει διαρκώς λέει ο αποκαλούμενος και κυβερνητικός εκπρόσωπος σε καφενείο της Λάρισας. Πέραν της επισήμανσης της επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ με την έξοδο από τα μνημόνια, θεωρεί ότι έτσι επιτυγχάνεται και η επιδιωκόμενη ανατροφοδότηση της οικονομίας, να κινείται το χρήμα.

Ζ.

 

Λαρισοελληνικά

*«ΜΗ νταφήντς καταΐ μάστου» άκουσε στην παραλία ο Λαρισαίος Ν. Χ. και ως κατέχων το λόουερ, αντελήφθη. Άλλοι που έστρεψαν το βλέμμα δεν κατάλαβαν γρι, νόμιζαν ότι ήταν ξένος από εξωτική χώρα.

Ζ.

 

Με στυλ

*Ο Λαρισαίος είχε την ιδέα.

- Για να αναδειχθεί σωστά η μέρα της εξόδου από τα μνημόνια, πρέπει να ανακηρυχθεί επίσημη αργία και να πληρώνεται κανονικά.

***

*Ο άλλος στην παρέα διαφωνούσε κάθετα κι ας ήταν συριζαίος.

-Αν είχε χιούμορ ο Τσίπρας θα έπρεπε να κάνει την αναγγελία εξόδου από τα μνημόνια στα Παλούκια Σαλαμίνας.

***

*ΕΙΝΑΙ κι αυτοί κουλτουριάρηδες, εκεί στο ΚΚΕ, οπότε δεν ήταν δύσκολο για τον ‘’Ριζοσπάστη’’ να προσαρμόσει το πρωτοσέλιδό του με στυλ. «Ο λαός δεν είναι λωτοφάγος -Ούτε με τη Σκύλλα ούτε με τη Χάρυβδη, ούτε με ΣΥΡΙΖΑ ούτε με ΝΔ- Να επιλέξουμε τη δική μας ‘’Ιθάκη’’ που μας δίνει το ωραίο ταξίδι του αγώνα».

Ζ.

 

Ο Governor

*«Η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία και το μέλλον της βιομηχανίας» ήταν το θέμα της εισήγησης του Κ. Αγοραστού, σε στρογγυλό τραπέζι με ομολόγους του από άλλες χώρες, σε εκδήλωση για το Μέλλον της Ευρώπης που διοργάνωσε η Ε. Ε. Περιφερειών στις Βρυξέλλες. Λάρισα-Γιάννουλη το έχει κάνει τελευταία το δρομολόγιο προς Βρυξέλλες ο ‘’Governor of the region of Thessaly’’. Με τον τίτλο του να φιγουράρει διαρκώς σε ευρωπαϊκά έντυπα. Τη μια επιβράβευση για το έργο της Κάρλας, την άλλη το βραβείο επιχειρηματικότητας, επίκειται τον άλλο μήνα η ομιλία του για το σπουδαιότερο χρηματοδοτικό μέσο της Ε. Ε. Ρυθμός ευρωαγοραστικός.

Ζ.

 

Με φαντασία

*ΕΙΠΕ να ταρακουνήσει τους φίλους του ο Λαρισαίος μεσήλικος Δ. Ρ. ανακοινώνοντας: φιλοξενώ πυρόπληκτες κοπέλες 23 και 25 ετών αντίστοιχα. Αναζητείται πρόθυμος να τις αναλάβει λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ζ.

 

Αλληλοδιαδόχως

*ΑΚΟΜΗ να φτάσουν στην ακτή, στο λιμάνι της σχολής τους, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων. Είναι και που αργούν παραδόξως τα αποτελέσματα, κάθε χρόνο τα ίδια, όπως εύστοχα ανέδειξε αρθρογραφώντας στην εφημερίδα ο καθηγητής ΤΕΙ Βασ. Γερογιάννης. Περιμένουν τα παιδιά κι οι οικογένειές τους, η αγωνία παρατείνεται.

Εν τω μεταξύ, παίρνοντας βαθιά ανάσα, έχει βουτήξει στην πισίνα των Πανελληνίων η νέα φουρνιά υποψηφίων, τα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις τον επόμενο Μάιο. Ξεκίνησε το νέο φροντιστηριακό έτος, ποιος απ’ αυτούς νοιάζεται για το σχολικό. Και πίσω τους προθερμαίνονται οι μεθεπόμενοι, είπε ξαναείπε το Υπουργείο για κατάργηση των πανελληνίων αλλά πού…

Ζ.

 

Ζόρια

*ΜΝΗΜΟΝΙΟ ξεμνημόνιο οι νεαροί Λαρισαίοι εξακολουθούν να τραβάνε τα ζόρια τους.

- Έλα εδώ πενηντάρικο… Για πες μου τι έχει συμβεί και έχουμε απομακρυνθεί τώρα τελευταία;

***

*- ΑΝΕΒΑΣΕ ο άλλος φωτογραφία από απόδειξη λογαριασμού 300 ευρώ και γράφει "σε beach bar στη Χαλκιδική". Ε, ανέβασα και εγώ τον λογαριασμό της ΔΕΗ και γράφω "από εργοστάσιο στην Κοζάνη".

***

*- ΕΛΑ ρε, πού είσαι;

- Πετάω για Μύκονο σε λίγο, εσύ;

- Εγώ πετάω τα σκουπίδια τώρα.

Ζ.

 

Βελτιώσεις…

*Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης απάντησε άμεσα στο σχόλιο για ακόμα πιο δίκαια κριτήρια μοριοδότησης στις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς(αφορμή ακραίο παράδειγμα εργαζομένης μητέρας με 50.000 ευρώ εισόδημα με άνεργο σύζυγο και άνεργης μητέρας με εργαζόμενο σύζυγο που έχει 6.000 ευρώ εισόδημα).

***

*Ο αντιδήμαρχος μας είπε: «Τα κριτήρια μοριοδότησης έχουν στόχο να καλύψουν τις μέσες περιπτώσεις δημοτών και τέτοια περίπτωση δεν είχαμε τουλάχιστον προς το παρόν.

Κάθε χρόνο αξιολογούμε τις περιπτώσεις αλλά και τα κριτήρια με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη. Παράδειγμα φέτος έγιναν δύο διορθωτικές κινήσεις καθώς δίνουμε μόρια στους δύο γονείς που είναι εργαζόμενοι αλλά και σε κάθε επανεγγραφή σε παιδικό σταθμό.

Επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας στα μόρια, δίνουμε προτεραιότητα στο χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το σύστημα μοριοδότησης που καθιερώσαμε, να το βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο και να παραμείνουν απόλυτα διαφανείς οι διαδικασίες εγγραφών στους παιδικούς σταθμούς».

Σ.Κ.

 

Ρεφλέξ

*Ο Λαρισαίος έλεγε για το χθεσινό σχόλιο στην εφημερίδα με αναφορά στις φωτογραφίσεις του διαγγέλματος Τσίπρα. Που έλεγε δηλαδή «Δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια. Τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, τη γενικευμένη διαπλοκή και διαφθορά, την ασυδοσία μιας σειράς επιχειρηματικών και εκδοτικών ομίλων που για χρόνια θεωρούσαν ότι η χώρα τους ανήκει, τον κυνισμό και την περιφρόνηση μιας πολιτικής ελίτ η οποία νόμισε ότι η Ελλάδα είναι φέουδο και οι Έλληνες πειθήνιοι υπήκοοί της. Αυτοί που θεωρούν εαυτούς υπεράνω κάθε νόμου και κανόνα ενός κράτους δικαίου. Και που τρέμουν στην ιδέα μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης».

Και παρέθετε τα χθεσινά πρωτοσέλιδα, προς επίρρωση είπε των λεχθέντων.

- «Διάγγελμα διχασμού από την Ιθάκη», η ‘’Καθημερινή’’ του Γ. Αλαφούζου. Και «Κήρυγμα μίσους-Διχαστικό διάγγελμα με ψεύδη», τα ‘’Νέα’’ του Β. Μαρινάκη.

Ζ.

 

Βορειοελλαδίτες

*ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία για τους Θεσσαλονικείς στην Πορτογαλία. Το μεγάλο ατού τους, το εντόπισε Λαρισαίος χθες.

- Η Μπενφίκα δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, επειδή είχε στον αγώνα μόνο έναν Έλληνα παίχτη. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο. Για τη Μακεδονία ρε γαμώτο…

Ζ.

 

Κάπου στη μέση

*«Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να σπεκουλάρει με την «έξοδο», υποστηρίζοντας ότι η περίοδος των Μνημονίων τελείωσε και ουσιαστικά. Η αντιπολίτευση, αντιθέτως, πασχίζει να αποδείξει ότι, παρά τη λήξη του τρίτου Μνημονίου, ουσιαστικά έχει τεθεί εν ισχύει ένα άτυπο τέταρτο Μνημόνιο».

Κάπου ανάμεσα αρθρογραφεί κι ο Γ. Κ. Εκεί κάπου στη μέση όπου βρίσκεται και η πραγματικότητα. «Μέχρι το 2021 η χώρα έχει αναλάβει βαριές δεσμεύσεις, που δεν δικαιολογούν τον ισχυρισμό «καθαρή έξοδος». Από την άλλη, το ελληνικό χρέος γίνεται ευκολότερα διαχειρίσιμο έως το 2033. Μετά; Άγνωστο ή ποιος ζει ποιος πεθαίνει».

***

*Η διαπίστωσή του: «Μπορεί η Ελλάδα να είναι εξασφαλισμένη για τα επόμενα χρόνια, αλλά σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί λεφτά. Πολλά λεφτά, αν θέλει να δει επενδύσεις, να αυξήσει το ΑΕΠ της και να μειώσει ουσιαστικά την ανεργία, βγάζοντας από τη νέα γενιά της τη θηλιά της υποαπασχόλησης και των εξευτελιστικών αμοιβών».

Και το ερώτημά του: «Υπό τις σημερινές συνθήκες και με τον εκλογικό κύκλο που ανοίγεται μπροστά μας, πόσες ελπίδες υπάρχουν να επιτευχθούν οι στόχοι των πρώτων χρόνων της μεταμνημονιακής περιόδου;»

***

*ΕΝ κατακλείδι, η αιωρούμενη ανησυχία: «Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να ξανακυλήσουμε σε πρακτικές προμνημονιακής περιόδου; Αν η Ελλάδα έχει δικά της φτερά για να πετάξει, είναι αυτά γερά και στέρεα ή σαν του μυθικού Ίκαρου, με τη γνωστή τραγική κατάληξη;»

Ζ.

 

Με τον γκουρού

*ΜΕ αέρα μέλλουσας βουλευτίνας φέτος στη Σαμαρίνα η Στέλλα Μπίζιου. Άλλωστε είναι προεκλογική χρονιά. Με την ευνοϊκή επίδοση της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης στις αποσκευές της, η Σαμαριναία βρέθηκε κι αυτό τον Δεκαπενταύγουστο στο χωριό της.

Πήγε και στη γραφική Αετομηλίτσα, όπου συνάντησε κτηνοτρόφους μεταξύ των οποίων και τον γκουρού του κλάδου τον Μιχ. Τζιότζιο, μέλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, θέμα που και η ίδια κατέχει. Οπότε συζήτησαν σχετικά με την αγωνία του κτηνοτροφικού κόσμου για την τύχη του εθνικού προϊόντος στις διεθνείς αγορές.

Ζ.

 

Επιγραμματικά

*ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ζητήματα, συζήτηση κομμένη, στην παρέα των Λαρισαίων.

- Το κορμάκι το φιδίσιο το ‘χω χτίσει με παστίτσιο.

***

*- ΜΑ να θέλεις να χάσεις βάρος και το βάρος να μην θέλει να σε χάσει…

***

*- ΣΗΜΕΡΑ έχουμε φακές, οπότε παρήγγειλα και δύο πιτόγυρα. Έτσι για να έχω να βουτάω.

Ζ.

 

Στην πλατεία

*ΕΡΓΑ στο κέντρο της Λάρισας, φυσικό να παρακολουθούνται στενά απ’ τον κόσμο. Απορίες και ανησυχίες, παρατηρήσεις διατυπώνονται διαρκώς.

- Τι γίνεται, στενεύουν την Κεντρική πλατεία για να φαρδύνουν κι άλλο τη Μεγάλου Αλεξάνδρου; Το ανάποδο μάλλον έπρεπε να γίνει…

- Και γιατί σπάζουν τους γρανίτες της πλατείας; Ακριβό υλικό δεν είναι αυτό; Γιατί να μην κοιτάξουν να τους ξεκολλήσουν και να τους φυλάξει ο Δήμος; Κάποτε θα τους χρειαστεί για επισκευές που θα χρειαστούν πάλι στην πλατεία…

- Ευκαιρία δεν είναι τώρα να αντικαταστήσουν και τα μάρμαρα μπροστά στο Δικαστικό; Σ’ αυτόν τον λευκό επικίνδυνο διάδρομο που γλιστράει επικίνδυνα τον χειμώνα με τις παγωνιές…

-Και τα δέντρα, τα δέντρα που αποκεφαλίστηκαν εκεί, σ’ αυτόν τον ίδιο διάδρομο, πότε θα αντικατασταθούν;

Ζ.

 

Η αρχή;

*Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή, είπε ο πρωθυπουργός. Και σχολίαζαν χθες στον Τύρναβο διαβάζοντάς το στην εφημερίδα. .

- Βρε τι να εννοεί ο Τσίπρας; Μήπως δεν μιλούσε για τον τερματισμό της Οδύσσειας αλλά για το ξεκίνημα του Οδυσσέα; Από την Ιθάκη για την Αυλίδα κι εν συνεχεία για την Τροία. Αμ αν είναι έτσι, τότε θέλουμε είκοσι χρονάκια για να ξεμπλέξουμε…

Ζ.

 

 

 

ME TON DHMARXO DESKATHS DHM*ΜΕ τον δήμαρχο Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιο και μετά συζύγων ανέβηκε στα βλαχοχώρια ο Μ. Χαρακόπουλος. Με αφετηρία το γυναικοχώρι του, την Παλιουριά, συνοδευόμενος από τη γιατρίνα του, ο βουλευτής είχε επισκεφθεί Σαραντάπορο και Λιβάδι. Και στη Δεσκάτη συνάντησε Λαρισαίους καταγόμενους από την κωμόπολη των Γρεβενών. Δεν ήταν δα και δύσκολο να τους ξεχωρίσει, καθώς κατά κανόνα είχαν στα χέρια τους την ‘’Ε’’.

Ζ.

 

 

 

AN MH TI ALLO EYRHMATIKH*AN μη τι άλλο ευρηματική η αφίσα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων με τίτλο «Υπουργείο Παιδείας Travel» σε μια προσπάθεια να διακωμωδήσουν το γεγονός ότι οι αναπληρωτές οργώνουν όλη την Ελλάδα με την ελπίδα του διορισμού. Δεν είναι η πρώτη φορά, ανάλογες αφίσες έχει κυκλοφορήσει ο ΠΑΣΑΔ και στο παρελθόν. Τουλάχιστον μπορεί να χάνουν τα χρόνια τους περιμένοντας, αλλά όχι το χιούμορ τους.

Ν.Π.

 

 

 

KI AN SOY KATSEI*ΚΙ αν σου κάτσει; Το τυχερό σε λαχειοφόρο εκδήλωσης στη Λάρισα. Με βιάγκρα για όλες τις ηλικίες. Κι αμέσως παραπάνω δώρα ‘’γυναίκα για ένα μήνα’’, για γυμναστική λέει αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.

Ζ.