Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή η Κυριακή

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2018 19:00
*ΤΩΡΑ που μπήκαμε μέσα στον Αμπελώνα, έχει και τρύγο, δεν έπρεπε να το είχαν λήξει με τον εξτρά φόρο στο κρασί; Θα έρθει κι ο δικός τους τρύγος στις εκλογές και θα τους προκύψει ξύδι.  Ζ. *ΤΩΡΑ που μπήκαμε μέσα στον Αμπελώνα, έχει και τρύγο, δεν έπρεπε να το είχαν λήξει με τον εξτρά φόρο στο κρασί; Θα έρθει κι ο δικός τους τρύγος στις εκλογές και θα τους προκύψει ξύδι. Ζ.

*Και ένα ‘’ποιος επιστρέφει πάλι στη δουλειά αύριο’’, πλανάται στην ατμόσφαιρα.

***

*- ΑΥΤΗ η Κυριακή έχει κάτι που μ΄ αρέσει, δεν θέλω να τελειώσει.

- Δουλεύεις από αύριο, ε;

***

*ΠΡΑΚΤΙΚΑ προκύπτουν διάφορα ζητήματα. Ο Λαρισαίος τραβούσε τα ζόρια του από χθες.

- Ποιος βάζει ξανά μακρύ παντελόνι για να πάει στη δουλειά, μου λες;

Ζ.

Σε όλους

*ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ κι ο Κ. Αγοραστός. Ο οποίος διήλθε εξ όλων των νήσων του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων. Δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο στην περιφέρειά του. Είναι και σε εκλογική χρονιά πια. Από δυό-τρεις μέρες σε Σκιάθο, ύστερα Αλόννησο και εν τέλει στη Σκόπελο, με ενδιάμεση σφήνα στη Σαμαρίνα. Και ο ίδιος άλλαξε ρυθμό χαλαρώνοντας λιγάκι αλλά και εξελισσόμενα έργα και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας στα νησιά επιθεώρησε.

Ζ.

Τέτοιο λάθος…

*ΣΥΜΠΙΕΖΕΤΑΙ δραματικά από τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ στη λογική ‘’να φύγουν αυτοί που κυβερνούν’’. Την ίδια στιγμή διεμβολίζεται εκκωφαντικά από τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ‘’δεν πρέπει να έρθουν οι άλλοι που τους ζήσαμε’’.

Αφόρητα θα πρέπει να περνάει η Φώφη Γεννηματά και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ εκεί στις Συμπληγάδες του αντισύριζα και του αντιδεξιού μετώπου. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, οι διαρροές καθεστώς.

- Αν είχε ψηφίσει πέρυσι την απλή αναλογική τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα. Όλοι θα την κανάκευαν ως μελλοντικό εταίρο αντί να της κλέβουν τη βάση της. Μα να κάνει τέτοιο λάθος…

- Λάθος εξεπίτηδες. Άλλο είχε στο νου της και την πάτησε άσχημα.

Ζ.

Κατακράτηση

*ΜΕΤΑ και την Ιθάκη, απελπίστηκε ο Γ. Τ.

- Αφού ρε παιδιά δεν κατάφερα ν΄ αδυνατίσω με τρία μνημόνια, είμαι άξιος της μοίρας μου.

***

*- Η ντουλάπα μου είναι γεμάτη από «Όταν αδυνατίσω, θα το φορέσω», πληροφορούσε η άλλη επιστρέφοντας από τις διακοπές.

***

*ΚΙ οι Λαρισαίες συνέχιζαν την κλασική συζήτηση στον καφέ.

- Καλέ; Η δίαιτα από Δευτέρα, είναι κινητή γιορτή;

-Εγώ πάντως δεν πάχυνα. Κατακράτηση γλυκών είναι.

Ζ.

Μένει, όμως…

*- ΘΑ μείνει κι ως πότε διοικητής στο Πανεπιστημιακό ο Παν. Νάνος;

- Γιατί, άκουσες ότι θα τον καρατομήσει ο υπουργός; Μερίμνη του κομαντάντε Νέστορ…

- Όχι, λέω που ανακοίνωσε ότι πάει για δήμαρχος Πλαστήρα, στα χωριά της ιδιαίτερης πατρίδας του στη Λίμνη. Δεν θα πρέπει να παραιτηθεί;

- Δεν δείχνει τέτοια διάθεση. Άλλωστε δεν υπάρχει ασυμβίβαστο.

***

*Η συζήτηση στη Λάρισα για τον φιλόδοξο Καρδιτσιώτη άνοιξε και συνεχίζεται.

- Αν υπήρχε ασυμβίβαστο θα είχε φύγει, δεν θα κουβεντιάζαμε. Θέμα ηθικής τάξης όμως ανακύπτει, ρώτα όποιον αυτοδιοικητικό θες…

- Σωστά τα λες. Διατηρεί την ισχύ του διοικητή, όλοι ξέρουν πώς δουλεύει το σύστημα. Και την προβολή και τις εκ του αξιώματος διασυνδέσεις…

- Και μάλιστα πρόκειται για Δήμο που οι ψηφοφόροι του είναι διάσπαρτοι σ΄ όλη τη Θεσσαλία, λόγω της εσωτερικής μετανάστευσης.

Ζ.

Εξωτερική πολιτική

*«Ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πατριάρχης και ο Υπουργός Άμυνας το απέδωσαν στη χάρη Της. Φαίνεται πως η Παναγία ενώνει τους δύο λαούς και παρακολουθεί και τις εξελίξεις με την τουρκική λίρα, αλλά και το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνει ο Γ. Λ. «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παναγία εργάζεται για τους Έλληνες, τα τελευταία χρόνια, αν και δεν είναι φιλοκυβερνητική, ούτε καν Ελληνίδα.»

***

*ΚΑΙ συνεχίζει: «Άλλοι βέβαια λένε πως η κατάσταση της τουρκικής Οικονομίας και η κατρακύλα της τουρκικής λίρας απελευθέρωσαν τους δύο Έλληνες που είχαν υποδοχή ηρώων, αν και δεν έκαναν κάτι ηρωικό, απλώς περιπολούσαν και τους συνέλαβαν. Η Ελλάδα ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη τραγωδία χρειάζεται ήρωες, θαύματα και καλές ειδήσεις -που έσπευσαν όλοι να οικειοποιηθούν, πλην της Ντόρας που είχε πάει να τους φέρει πίσω, αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλλον η εξωτερική πολιτική δεν είναι δημόσιες σχέσεις, αν και ο κ. Κοτζιάς μιλάει για τον θρίαμβο της -ελληνικής- διπλωματίας. Φαίνεται πως οι κυβερνητικοί χειρισμοί απέδωσαν, αν και ήταν γεμάτοι αντιφάσεις. Ούτε καν συμφωνούσαν οι υπουργοί αν είναι όμηροι ή όχι, αν πρέπει να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το αναδείξουν σε μεγάλο θέμα.»

***

*ΩΣΤΟΣΟ «πολλοί πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας τους αντάλλαξε με τους μουφτήδες και το αίτημα του Ερντογάν να εκλέγονται. Πράγμα μάλλον πολύ λίγο για τον Ερντογάν που είδε τη λίρα με την απελευθέρωση να ξαναπαίρνει 16% πάνω της.» (Άρα;)

Ζ.

Μάχη της Φέτας

*ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, οι επόμενες βουλευτικές, να εξελιχθούν σε Μάχη τη Φέτας για τη ΝΔ στη Λάρισα. Και σε βλάχικο εμφύλιο συνάμα. Αφού εκτός από τη Στέλλα Μπίζιου εκ Σαμαρίνας, της οποίας η εκ νέου υποψηφιότητα θεωρείται βεβαία, ακούστηκε προσφάτως ως πιθανή και εκείνη της αρχαιολόγου Μαρίας Νούσια από τη Σμίξη, επίσης γνωστής οικογενείας τυροκόμων. Φυσικά Σμιξιώτες και Σαμαριναίοι δεν αλληλοψηφίζονται, δεν κόβει η μία από την άλλη, ωστόσο έτσι τα δύο χωριά θα βρουν άλλον ένα λόγο αντιδικίας. (Εκτός από το ποιο είναι ωραιότερο.)

Ζ.

Εμμονή;

*ΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές, σταθερά στον κόσμο τους.

- Το στομάχι μου είναι χάλια.

- Ναι γιατί η υπόλοιπη είσαι καλύτερη;

***

*- ΦΙΛΕ έχεις εμμονή με το στήθος.

- Ποιος εγώ;

- Ναι εσύ.

- Πας καλά ρε;

- Ναι σου λέω…

- Άσε τις χαζομάρες τώρα και πιάσε το βυζάκι με τη μαρμελάδα.

***

*- ΤΙ μαγείρεψες σήμερα;

- Τίποτα.

- Μα το ίδιο έκανες και χθες…

- Είπα να μαγειρέψω για δύο μέρες.

Ζ.

Οι βοηθητικές

*«ΑΣ ξαναθυμηθούμε τρεις σταθερές που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του πολιτεύματός μας, που δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια είναι πάντα υπό διαπραγμάτευση» σημειώνει ο Γιάννης Μπέζος, με αφορμή την έξοδο από τα μνημόνια. Ο γνωστός ηθοποιός αναλύει την καθεμία εξ αυτών «Πρώτον, η αξιοκρατία. Δεύτερον, η παιδεία. Τρίτον, η εφαρμογή των νόμων» και καταλήγει στο συμπέρασμα:

«Τώρα οι βοηθητικές ρόδες βγήκανε. Πρέπει να κάνουμε μόνοι μας πετάλι. Θα μας παρατηρούν από μακριά ή κοντά οι μεγάλοι, αλλά μην το ξεχνάμε, μόνοι μας...»

Ζ.

Του φτάνει

*ΕΒΑΛΕ κι ο ‘’δαίμων’’ την ουρά του να μπερδέψει περισσότερο τα πράγματα στο περίφημο γκάλοπ των ‘’κεντροδεξιών πολιτών’’ στον Δήμο Τεμπών. Οι νεοδημοκράτες λοιπόν, φέρεται να δίνουν στον δήμαρχο Κολλάτο ποσοστό μόνο 15%. Υπεραρκετό φυσικά, ως διεμβολισμός της ΝΔ, για να κερδίσει τις εκλογές. (Τελικά για καλό το έκαναν οι έχοντες την έμπνευση;)

Ζ.

Δεν ικανοποίησαν;

*ΣΤΟ αντίστοιχο γκάλοπ μεταξύ των γαλάζιων επίσης στην Αγιά, παρότι είχε προηγηθεί χρονικά, εντούτοις αποτελέσματα δεν δημοσιοποιήθηκαν. Λέγεται λοιπόν ότι αυτά δεν ικανοποιούν τον εκ των υποψηφίων για το χρίσμα του κόμματος που το διεξήγαγε. Και καλά να τον στενοχωρούν τα αποτελέσματα, δεν μπορεί να τα μαγειρέψει λίγο ώστε να ευθυμήσει; Πάντως στην Αγιά λέγεται ότι το γκάλοπ αναδεικνύει πρώτο τον Σάκη Ολύμπιο, ο οποίος παρακολουθεί με ολύμπια ψυχραιμία δίχως να σχολιάζει.

Ζ.

Υπέρ τους…

*ΕΙΧΕ κάνει πίσω ο δήμαρχος Λαρίσης, απέναντι σε ταξιτζήδες και Αστικό ΚΤΕΛ. Κι έτσι η ανακατασκευαζόμενη οδός Μεγ. Αλεξάνδρου δεν θα είναι πεζόδρομος, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, ποια ΣΒΑΚ υπάρχουν κι οι ισορροπίες, φτιάχνεται λοιπόν ώστε να περνούν τα λεωφορεία και τα ταξί. Φυσικά θα περνούν και τα ΙΧ για τα διάφορα πάρκινγκ εκατέρωθεν του δρόμου, για διάφορες δουλειές που θα επικαλούνται οι οδηγοί τους, εδώ περνούν από τους πεζόδρομους, στον δρόμο θα σταματήσουν;

Τώρα, λένε οι περαστικοί που παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου, μικραίνει κι η Κεντρική πλατεία για να φαρδύνει κι άλλο η Μεγ. Αλεξάνδρου. Έτσι φαίνεται καθώς ξηλώνεται λωρίδα με γρανίτες.

-Τα δίνει όλα ο Καλογιάννης στον Σακελλαρίου, έλεγε Λαρισαίος. Έτσι ο πρόεδρος της Αστικής, παρότι κάργα δεξιός, δύσκολα θα βρεθεί απέναντί του, σε άλλο ψηφοδέλτιο στις εκλογές…

Ζ.

Χαλάρωσαν

*ΣΕ προεκλογική τρυφερότητα αποδίδεται και η επανεμφάνιση των συνεργείων που ‘’ψειρίζουν’’ τους μπλε κάδους, συναποκομίζοντας τα μέταλλα που ανακυκλώνουν οι Λαρισαίοι. Ο Δήμος έπαψε να τους κυνηγάει για να προστατέψει τα έσοδά του αλλά και τη διαδικασία συνολικά. Κι αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί στο ότι ίσως λείπει σε διακοπές ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απ. Σουρλατζής, εκείνος που είχε εντείνει τα μέτρα προστασίας της ανακύκλωσης. Μάλλον είναι που στις εκλογές ψηφίζουν και τα μέλη των συνεργείων ‘’αγαπώ τα μέταλλα’’.

Ζ.

Ένα νερό

*Η νεαρή Λαρισαία αναστατωμένη στο ιατρείο.

-Τι να σας πω γιατρέ… Είμαι πολύ ταραγμένη, πάρα πολύ… Κάθε φορά που πίνω ένα ποτήρι νερό, με πιάνει μια ακατάσχετη επιθυμία για σεξ.

-Ηρεμήστε κυρία μου, ηρεμήστε. Πιείτε ένα ποτήρι νεράκι…

Ζ.

 2PERIERGO AYTO TO KALOKAIRI

* ΠΕΡΙΕΡΓΟ αυτό το καλοκαίρι, τροπικό. Εκεί που είχε ήλιο, το γύριζε σε καταιγίδα. Αλλά οι ευρηματικοί αναγνώστες της «Ε» δεν είχαν πρόβλημα. Έβρισκαν άμεσες λύσεις για να προφυλαχτούν από τη βροχή.

«Ελευθερία» παντός καιρού…

Ι.Μ.

 

 3PARADOSIAKH JAPLVSTRA SE

*ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ξαπλώστρα σε κοντινή παραλία.

Ζ.

 

 4DIAMARTYRIES KAI ANHSYXIES

* ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ και ανησυχίες στην «Ε» για τις συκιές που μπαίνουν μέσα στον δρόμο και κλείνουν την ορατότητα.

Στην περιοχή της Μελούνας, από το 27ο μέχρι το 35ο χιλιόμετρο του νέου εθνικού δρόμου Λάρισας – Ελασσόνας.

Κίνδυνος ατυχήματος! Θα το φροντίσουν;

Ι.Μ.

 

 

5NA EDV PARALIA ME TH GYNAIKA MOY

*- Να εδώ παραλία με τη γυναίκα μου.

Ζ.