Τότε

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 19:07
*ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ από τις ευωδιαστές μυρωδιές του καραμελωμένου αμύγδαλου, της βανίλιας και της γλυκιάς σοκολάτας το στέκι του Συλλόγου Γυναικών στο Συκούριο. Ο λόγος είναι προφανής, η 18η Γιορτή Αμυγδάλου που διοργανώνεται και φέτος. Ανάμεσα στις γυναίκες του Συλλόγου ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ του Δήμου Τεμπών Λάμπρος Ζάρρας, ο Δήμος Τεμπών συνδιοργανώνει την εκδήλωση, ο οποίος χθες το απόγευμα έκανε τη γευσιγνωσία των εδεσμάτων. Ευτυχώς είναι πολλά τα γλυκίσματα, οπότε έμεινε και κάτι για αύριο Σάββατο. Πάντα και γλυκατζής ο Λάμπρος.  Κ.Τσ. *ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ από τις ευωδιαστές μυρωδιές του καραμελωμένου αμύγδαλου, της βανίλιας και της γλυκιάς σοκολάτας το στέκι του Συλλόγου Γυναικών στο Συκούριο. Ο λόγος είναι προφανής, η 18η Γιορτή Αμυγδάλου που διοργανώνεται και φέτος. Ανάμεσα στις γυναίκες του Συλλόγου ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ του Δήμου Τεμπών Λάμπρος Ζάρρας, ο Δήμος Τεμπών συνδιοργανώνει την εκδήλωση, ο οποίος χθες το απόγευμα έκανε τη γευσιγνωσία των εδεσμάτων. Ευτυχώς είναι πολλά τα γλυκίσματα, οπότε έμεινε και κάτι για αύριο Σάββατο. Πάντα και γλυκατζής ο Λάμπρος. Κ.Τσ.

*ΗΘΕΛΕ παράταση, θάλασσα κι αυτό το Σαββατοκύριακο ο Λαρισαίος. Κι έδωσε εντολή σε φίλους και γνωστούς.

- Απαγορεύεται η χρήση της φράσης ‘’Καλό χειμώνα’’ μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, οπότε με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο εγκαθίσταται και ο χειμώνας…

Ζ.

Φερμουάρ

*ΤΟΥ Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει. Μήτε φράχτη. Άμα θέλουν να περάσουν απέναντι ορισμένοι παρόδιοι καταστηματάρχες της οδού Κύπρου, φτάνουν με ρίσκο στη μέση του αποκλεισμένου δρόμου, ξεθηλυκώνουν τον φράχτη, τον ανασηκώνουν ανοίγοντάς τον κι έτσι βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων. Κι όποιον πάρει ο χάρος… (Ορίζεται άραγε αυτό ως τροχονομική παράβαση;)

Ζ.

Αλλιώς

*ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ανασχηματισμός στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αναπροσανατολισμός της κυβέρνησης, τουλάχιστον στα θέματα της αυτοδιοίκησης. «Σήμερα δεν ακούσαμε λόγια της κάλπης ούτε συναντήσαμε τοίχο, όπως στην προ διμήνου συνάντησή μας με τον τότε υπουργό». Ο Κ. Αγοραστός, ως πρόεδρος της ΕΝΠΕ, επιβεβαίωσε πανηγυρικά και με το καλημέρα την αναμενόμενη αγαστή συνεργασία με τον Αλ. Χαρίτση, τον οποίο επισκέφθηκε μαζί με τους υπόλοιπους περιφερειάρχες. Κι είναι και προεκλογική περίοδος που δεν ευνοεί τις συναινέσεις.

Ζ.

Οι έμπειροι

*ΠΟΙΕΣ συντάξεις, περικοπές, ΔΝΤ και προσωπικές διαφορές…

- Τις εκλογές θα τις χάσει ο Τσίπρας εξαιτίας του Σπίρτζη, γνωμάτευε ο Λαρισαίος παππούς. Ακούς εκεί να μας παίρνουν το δίπλωμα στα 75 και να μας ξαναβάζουν να δίνουμε εξετάσεις…

Δεν το χωράει ο νους των ηλικιωμένων.

-Λες και είμαστε τίποτε άγουροι κι ατφέκιστοι δεκαοχτάρηδες… Άνθρωπος με εξήντα χρόνια στο τιμόνι και θα έρθουν να μου μάθουν οδήγηση;

Κάντους καλά. Αδύνατον… Για δεν ρωτούσε ο υπουργός πενηντάχρονους να του πουν το τι τραβάνε προκειμένου να πείσουν τους ογδοντάρηδες πατεράδες τους ν’ αφήσουν το βολάν. «Τι, εγώ δεν βλέπω; Δεν ακούω, είπες;».

Ζ.

Όπως Σούδα

*ΠΑΜΕ λέει για αδελφοποίηση Λάρισας-Χανίων…

Φυσικό κι επόμενο θεωρείται καθώς αναβαθμίζεται η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην 110 ΠΜ. Η οποία φιλοδοξεί να καταστεί αεροπορική βάση εφάμιλλη της Σούδας. Έμπλεος εθνικών αισθημάτων ο αριστερός δήμαρχος Απ. Καλογιάννης προχωρά στις δέουσες ενέργειες, για παραλαβή know how από τους Κρητικούς, μην μείνει πίσω η πόλη. Στο ΚΚΕ αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις με αμηχανία, ε, δεν θα τους ζητήσουν δα οι αμερικανοί και το κτίριο στην Πανός για να στεγάσουν το γραφείο πόλης της βάσης τους. Ενώ και η Επιτροπή Πολιτών συνεχίζει να επικεντρώνεται στη Μακεδονία, βροντοφωνάζοντας να μείνει ελληνική. Για τη Λάρισα θα δουν αργότερα.

Ζ.

Λεξικό

*-Ο καφές είναι λάττε αλλά η προτροπή-πρόσκληση του Λαρισαίου να τον επισκεφθούν σπίτι του.

Κι ένα ακόμη λήμμα στο Ελληνολαρισαϊκό.

-Στηβ είναι αμερικάνικο αντρικό όνομα και στη Λάρισα αυτό που κάνει το πλυντήριο στο τέλος.

Ζ.

 Τριπλέτα

*ΠΑΡΕΟΥΛΑ ανέβηκαν Θεσσαλονίκη, από προχθές, για τον Κυριάκο, προετοιμάζοντας την επίσκεψη του αρχηγού και μετέχοντας στις παράλληλες κομματικές εκδηλώσεις, οι τομεάρχισες Πολιτισμού και Γυναικών της ΝΟΔΕ Βάνα Κυρλόγλου και Γόνη Γανοχωρίτη, μαζί με τη Βάσω Μέκρα αντιπρόεδρο ΔΗΜΤΟ Λάρισας.

***

*ΟΙ γαλάζιοι ανέβαιναν κατά κύματα, περισσότεροι αυτοί, πιο ζεστοί, οσμίζονται εξουσία, οι πράσινοι κατέβαιναν από Θεσσαλονίκη μετά τη Φώφη. Στον δρόμο δεν συναντήθηκαν, στο f/b όμως; Στις προαναφερθείσες τρεις ευχήθηκε ‘’ Να περάσετε υπέροχα’’ η Φράντζυ Σαμαρίνα της Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ.

Ζ.

Βλάστη-Σαμαρίνα

*ΔΕΝ θα δώσει στις 30 Σεπτεμβρίου, θα πάρει τη Μάχη της ζωής του ο Γιάννης Βασβατέκης. Ο πολιτικός μηχανικός και σύμβουλος του Κ. Αγοραστού παντρεύεται στον Άγιο Νικόλαο την δασκάλα Ανδρομάχη Παραφέστα, ναι την κόρη του Τάκη του πρωταθλητή με την ΑΕΛ. Η ώρα η καλή και βέβαια με Βλατσιώτες από τη μια και Σαμαριναίους από την άλλη το γαμήλιο γλέντι θα είναι σπουδαίο.

Ζ.

Στο πάλκο

*ΚΑΘΩΣ πλησιάζει προεκλογική περίοδος, οι τοπικοί παράγοντες σπεύδουν όλο και περισσότεροι στις εκδηλώσεις διαφόρων συλλόγων και φορέων. Παρόντες οπωσδήποτε οι αντ’ αυτού, όταν απουσιάζουν δήμαρχος, νομάρχης ή και βουλευτής ακόμα. Και διεκδικούν κι αυτοί δικαίωμα στο βήμα, ένα χαιρετισμό να απευθύνουν. Φυσικά δεν περιορίζονται σε ένα «γεια σας, καλή επιτυχία». Συνήθως το μακροσκοινάνε, πλημμύρα οι κοινοτοπίες, βαριέται ο κόσμος με τα άνοστα προκαταρκτικά μέχρι ν’ αρχίσει το πρόγραμμα.

***

*ΚΑΙ να που κάποιοι το τόλμησαν. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου ‘’Αλησμόνητες Πατρίδες’’ ξεκίνησαν κανονικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης για τη Σμύρνη, αναφέροντας απλώς την παρουσία των διαφόρων παραγόντων χωρίς όμως να τους ανεβάσουν και στο πάλκο. Ορισμένοι εξ αυτών βέβαια, έπνεαν τα μένεα μετά, ‘’τι ήρθαμε’’ και τέτοια. Μα για να δουν και ν’ ακούσουν, όχι για να τους δουν και για να τους ακούσουν.

Ζ.

Κατάντημα

«ΤΟ Δημόσιο Γ.Ν. Θήρας» αναφερόταν σε χθεσινή ανακοίνωση του Νοσοκομείου της Σαντορίνης με αφορμή τις προσλήψεις προσωπικού για τη στελέχωσή του «είναι η μοναδική δευτεροβάθμια δομή Υγείας στο νησί μας και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Θηραϊκής Κοινωνίας». Με την ανακοίνωση να καταλήγει σημειώνοντας «οι Σαντορινιοί έχουν πλέον το νοσοκομείο τους γιατί… ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Κύριοι του κυβερνώντος κόμματος η δημόσια υγεία είναι αγαθό, είναι δημόσιο αγαθό και η παροχή υπηρεσιών υγείας αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στον πολίτη, πολύ δε περισσότερο όταν καταβάλει τακτικές εισφορές γι’ αυτό.

Δεν είναι χώρος λοιπόν για κομματικούς πανηγυρισμούς είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και, ο ασθενής δεν χρωστά χάρη σε κανένα κόμμα, σε κανένα διοικητή νοσοκομείου. Σεβασμός…

Β.Κ.

Υπερβολές

*ΑΝΑΡΤΑ η άλλη φωτογραφία ακόμα κι όταν πήγε στον οδοντίατρο, με ανοιχτό το στόμα. Κι ο Λαρισαίος δεν άντεξε.

-Κοπελιά; Να περιμένουμε κι όταν πας στον γυναικολόγο;

Ζ.

Η συγκυρία

*«Η έδρα για το ΚΙΝΑΛ δεν χάνεται με τίποτε στις επόμενες εκλογές», διαβεβαιώνει ο Κ. Μπαργιώτας που θα είναι και ο βασικός διεκδικητής της. Με αφορμή χθεσινό σχόλιο, ο βουλευτής εξηγεί ότι την προηγούμενη φορά ήταν η συγκυρία που στέρησε τη βουλευτική έδρα της Λάρισας από το ΠΑΣΟΚ. Είναι που μπήκαν οχτώ κόμματα στη Βουλή, πράγμα διόλου πιθανό πια αλλά και που το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε πολύ σκληρό στις τριεδρικές περιφέρειες, όπου έβγαλε βουλευτές. (Καλά κάνουν που επιμένουν, κι άλλοι του χώρου, διότι αν πάνε χωρίς στόχο στις εκλογές, πάει χάθηκαν…)

Ζ.

Δεν μιλιούνται

*ΣΤΗΝ Αγιά, μαύρα σύννεφα έχουν καλύψει τον γαλάζιο ουρανό. Γιορτή Μήλου και ήταν εμφανές το κακό κλίμα που επικρατεί. Άλλο τραπέζι η δημοτική ομάδα με τον Γρ. Καλαγιά, άλλο η Τοπική της ΝΔ με τον Χρ. Χατζησαλάτα. Τους έβλεπε ο κόσμος και καταλάβαινε. Ένα δράμα.

Έχουν κι αυτή την υπόθεση του δήθεν γκάλοπ να τους τυραννάει. Όχι μονάχα ποιος το έκανε αλλά κυρίως ποιος έδωσε τη λίστα με τα κινητά των μελών της οργάνωσης. Σαλάτα έχουν γίνει.

***

*Η μεν δημοτική ομάδα της αντιπολίτευσης φαίνεται να τάσσεται υπέρ του οδοντιάτρου Γιάννη Αναστασίου, που είναι και στην ομάδα στελεχών του Μητρώου Μητσοτάκη ή του Σάκη Ολύμπιου υπαλλήλου του Δημοσίου. Αμφότεροι είναι μέλη της, δημοτικοί σύμβουλοι. Η δε ΔΗΜΤΟ έχει προκρίνει τον Δημ. Ευθυμίου, επιχειρηματία ορθοπαιδικών ειδών.

Ζ.

Ναυάγιο

*ΤΑ πάντα μπορεί να συμβούν στην Ελλάδα. Ακόμη και να ναυαγήσει στο Ναυάγιο, στη Ζάκυνθο. Να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας…

Ζ.

Θεαματικά

*ΠΕΡΑΣΕ από τον Απόλλωνα Φιλιππουπόλεως και δεν ακούμπησε, έφυγε νύχτα ο Ριμπερί, που είχε καταφθάσει ως αδερφός του διάσημου Φρανκ της Μπάγερν. Κι η ομάδα έκανε ρελάνς ανακοινώνοντας τον Βραζιλιάνο Πολέτο.

- Βρε μην είναι ανιψιός του Πολέτι;

-Μπα, εκείνος ήταν Αργεντίνος. (Οι παλιοί θυμήθηκαν τον τερματοφύλακα παλτό που είχε φέρει ο Ολυμπιακός στη δεκαετία του ‘70, τον ‘’ιπτάμενο Πολέτι’’. Ο οποίος αποδείχθηκε ότι δεν έπεφτε διότι μετά δεν μπορούσε να σηκωθεί.)

Ζ.

Αγύμναστοι

*ΔΕΝ ήταν και τόσο αθλητικοί τύποι στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Ξάπλωσα να κάνω κοιλιακούς. Κι αποκοιμήθηκα.

***

*- ΘΕΛΩ να χάσω κιλά.

- Για να χάσεις κιλά πρέπει να πεινάσεις και να κουραστείς.

- Άστο, δεν θέλω.

***

*- ΈΤΣΙ… Να στάζει ο ιδρώτας…

Ήρθε από πάνω μου ρε σεις ο γυμναστής την ώρα της άσκησης.

- Ποιος ιδρώτας. Τα δάκρυά μου είναι.

Ζ.

Χάλια δρόμοι

*ΕΚΚΛΗΣΗ από Λαρισαία προς τον δήμαρχο, τώρα στην εποχή των έργων. Να ρίξει μια ματιά και περιφερειακά του κέντρου. Και άσφαλτο.

Εκεί στην Αστεριάδου, στην Κοτσώνη, προς το τέρμα της Ρούσβελτ, στην Αβέρωφ, το οδόστρωμα είναι παραπάνω από χάλια. Και τα πεζοδρόμια επίσης. Η γειτονιά περιμένει.

Ζ.

Στην καρότσα

*Η επισήμανση από ηλικιωμένο Λαρισαίο που παρακολουθεί και κόβει το μάτι του. Προς το Υγειονομικό. Προτρέπει να ελεγχθεί κάποιο φορτηγάκι που μεταφέρει κρέατα από τα Σφαγεία σε κρεοπωλεία. Το βλέπει που είναι βρώμικο και που τα σφαχτά αφήνονται και ακουμπούν στην καρότσα του. Δεν κάνει…

Ζ.

Εκκρεμεί

*ΕΝΩ οι επόμενες δημοτικές εκλογές έχουν ήδη προκηρυχθεί για τον επόμενο Μάιο, υπάρχει ένας δήμαρχος που δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Ο λόγος για τον Τυρνάβου Παν. Σαρχώση, ο οποίος έχει τραβήξει του λιναριού τα πάθη κατά τη διαρρεύσασα τετραετία, απ’ τους δικούς του κιόλας. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη» λέει ο δήμαρχος όταν τον ρωτούν.

***

*Α, υπάρχει και δεύτερος αμφίβολος εκ των 7. Ο Αντ. Γκουντάρας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη στάση του. Αν δηλαδή θα επιδιώξει να σπάσει ξανά το δικό του ρεκόρ και να εκλεγεί για έκτη, έβδομη φορά, έχει χάσει κι ο ίδιος τον λογαριασμό.

Ζ.

Λαρισομακεδόνες

*Η συγκέντρωση για το μακεδονικό στο Ωδείο αλλά οι ομιλητές είπαν να κάνουν μια ‘’σκούπα’’ σε ποικιλία θεμάτων, αντιπολιτευόμενοι την παρούσα κυβέρνηση. Άλλωστε συναινούσε και το ακροατήριο, με στάνταρ σύνθεση. Και στο προεδρείο συντονιστής ο Απ. Παπαπαρίσης, που αν δεν είναι αυτός ΝΔ τότε ποιος…

***

*ΩΣΤΟΣΟ μάλλον υπήρχαν κι άλλοι στην αίθουσα. Έτσι όταν ακούστηκε το μήνυμα που είχε στείλει ο Μ. Χαρακόπουλος ακούστηκε ένα μουρμουρητό, που μόνο επιδοκιμαστικό δεν ήταν. Και στο μήνυμα του Χρ. Κέλλα; Τίποτε, αφού εκείνος δεν έστειλε, κάτι θα είχε ανθιστεί.

***

*ΑΠΟΛΥΤΩΣ προσωποκεντρικό το σύστημα διοίκησης των μητροπόλεων. Οπότε παραξενεύτηκε ο Λαρισαίος.

- Μα πώς συνδιοργάνωσε την εκδήλωση η χηρεύουσα Μητρόπολη της Λάρισας; Χωρίς δεσπότη κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει.

-Μήπως έδωσε την άδεια ο τοποτηρητής, ο Δημητριάδος.

Ζ.

Πράσινοι Τυρνάβου

*ΦΥΣΙΚΑ και αναδεύονται οι πασοκτζήδες του Τυρνάβου, δεν μπορεί το ΚΙΝΑΛ να μην έχει υποψήφιο δήμαρχο. Ψηφοδέλτιο αξιόμαχο σίγουρα μπορούν να φτιάξουν και με τις ιδιομορφίες του Δήμου, αν περάσουν στον δεύτερο γύρο, μπορεί να ξαναπάρουν τη δημαρχία.

Ο πρώην δήμαρχος Ν. Μαλάκος μπορεί να μην δείχνει διάθεση, ωστόσο υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να ηγηθούν. Να, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Αθανάσιος-Σάμερ Αμάρι, ο Ιορδανοτυρναβίτης γιατρός που είναι και στη ΝΕ του ΚΙΝΑΛ. Ή ο φυσικοθεραπευτής Απ. Γκανάτσιος, μπορεί και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημ. Ζώης. Έχουν δυνατότητες.

Ζ.

Για ψάρεμα

*ΤΟΥ το έφερε με τρόπο η Λαρισαία, με πολύ τακτ, πιο μαλακή χυλόπιτα δεν γινόταν.

-Μωρό μου; Σεξ, πότε θα κάνουμε;

-Ψάρεμα ξέρεις;

-Όχι

-Να μάθεις. (Πού πας βρε Καραμήτρο…)

Ζ.

Απέφυγε

*ΛΗΞΙΣ συναγερμού. «Ηρεμήστε, λάκισε», δόθηκε το σήμα. Λαμβάνοντας το μήνυμα των αγριεμένων κτηνοτρόφων, ο ευρωβουλευτής δεν θα κάνει την τιμή στον δήμαρχο της Ελασσόνας που τον είχε καλέσει. Ο Μαν. Κεφαλογιάννης δεν θα πάει να μιλήσει σήμερα στη Γιορτή Φέτας. Πιο υγιεινό το απευθείας δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη.

Ζ.

 

 ENISXYSEIS STO DHMOTIKO SYMBOYLIO

*ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ στο δημοτικό συμβούλιο μετά από παραιτήσεις. Ο Χρ. Αγορίτσας είναι πια ο πιο νέος στο σώμα, άφησε πίσω του τη Μαρία Κοτάκου.

Ζ.

 

 

ALHSMONHTO UA TOY MEINEI TOY K. TSIANOY

*ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟ θα του μείνει του Κ. Τσιάνου. Τον τίμησαν από τις ‘’Αλησμόνητες Πατρίδες’’, όμως δεν του πρόσφεραν την κλασική πλακέτα αλλά κοτζάμ μικρογραφία της πρόσοψης του αγαπημένου του ‘’Μύλου’’. Είχαν έμπνευση.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass