Πράσινο

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2018 19:00
ΤΟΝ μέχρι χθες προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας Ιωάννη Μαγκούτα, επισκέφθηκαν χθες αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας. Με αφορμή τη μετάθεση του κ. Μαγκούτα, σε μια από τις σπάνιες των περιπτώσεων, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τον επισκέφθηκαν από κοινού για να του προσφέρουν -τυπικά- μια εικόνα, δηλώνοντας -ουσιαστικά- την εκτίμησή τους στον νεοπροαχθέντα Αντιεισαγγελέα Εφετών.  Τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας Βασ. Καραπιπέρη, πλαισίωναν οι αξιωματικοί Χρ. Καλούσιος, Δημ. Καλογρής, Μ. Κωσταρέλος, Β. Γάτσιος, Π. Οικονόμου, Δ. Γεωργαντάς, Σωτ. Τσιακανίκας, Αντ. Θώμος, Στέλλα Στράτου και ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας, Μακ. Καφετζής.  Β.Κ. ΤΟΝ μέχρι χθες προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας Ιωάννη Μαγκούτα, επισκέφθηκαν χθες αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας. Με αφορμή τη μετάθεση του κ. Μαγκούτα, σε μια από τις σπάνιες των περιπτώσεων, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τον επισκέφθηκαν από κοινού για να του προσφέρουν -τυπικά- μια εικόνα, δηλώνοντας -ουσιαστικά- την εκτίμησή τους στον νεοπροαχθέντα Αντιεισαγγελέα Εφετών. Τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας Βασ. Καραπιπέρη, πλαισίωναν οι αξιωματικοί Χρ. Καλούσιος, Δημ. Καλογρής, Μ. Κωσταρέλος, Β. Γάτσιος, Π. Οικονόμου, Δ. Γεωργαντάς, Σωτ. Τσιακανίκας, Αντ. Θώμος, Στέλλα Στράτου και ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας, Μακ. Καφετζής. Β.Κ.

* ΤΟΥΣ πρώτους 4 υποψήφιους περιφερειάρχες και 17 υποψήφιους δημάρχους ανακοίνωσε το «Πράσινο Κίνημα», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε προχθές στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι συμπρόεδροι του «Πράσινου Κινήματος», Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης παρουσίασαν επίσης την εναλλακτική οικονομική πρόταση για τη «μετά μνημονίων» εποχή και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

 Υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας λοιπόν, όπως τόνισαν οι… συμπρόεδροι είναι «το μέλος του πολιτικού μας συμβουλίου, στέλεχος επιχειρήσεων Θανάσης Ακρίβος. Γνωστός και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης για τα άρθρα του στη βοτανοθεραπεία και τις βιολογικές, εναλλακτικές λύσεις. Αθλητής μεσαίων αποστάσεων, από οικογένεια με ιστορία στον πολιτισμό, στη δημοτική και λαϊκή παράδοση».

Καλόν αγώνα λοιπόν, για τον πρώτο υποψήφιο που ανακοινώθηκε επίσημα αν και οι περιφερειακές εκλογές είναι αγώνας… μεγάλων αποστάσεων. Υποψήφιο δήμαρχο σε κάποιον από τους δήμους στο νομό δεν ανακοίνωσαν.

Β.Κ.

Για ξεμάτιασμα

*- ΕΝ ΤΩ κουνώ απ΄ επαέ αν δε μου πέμψετε καινούργιο πόστο…

Ατάραχος ο Δημ. Παπαδημόπουλος, αντιμετώπισε λεβέντικα την παραίτηση που απαίτησε ο περιφερειάρχης του. Βλέφαρο δεν κούνησε.

Όπως και ολόκληρη ουσιαστικά τη διαρρεύσασα τετραετία, ο αντιπεριφερειάρχης εκτός σχεδιασμού της Περιφέρειας, στεγνός από αρμοδιότητες, εξαφανισμένος εκτός από καναδυό κοσμικές εμφανίσεις ετησίως, μηδενική προσφορά. Άτυπη η αποδοκιμασία από τον Κ. Αγοραστό, εδώ και χρόνια, εκείνος όμως έκανε τον Κινέζο, δεν καταλάβαινε.

***

*ΣΥΝΕΧΙΣΕ να διατηρεί το γραφείο του στην Περιφέρεια, με γραμματέα, με σύμβουλο επίσης να πληρώνονται απ΄ το Δημόσιο, οδηγό όταν χρειαζόταν και βέβαια με γενναίο προσωπικό μισθό, μαζί και τις ασφαλιστικές εισφορές πληρωμένες. Ποιος ανόητος θα το κουνούσε από κει. Συνήθισε να αγνοεί την απαξίωση από τον περιφερειάρχη του. Αντέχει και τη δημόσια αποπομπή.

***

*ΤΩΡΑ βέβαια, ο Δημ. Παπαδημόπουλος θα πρέπει να αναζητήσει άλλο πόστο για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε νεοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο δύσκολα θα χωρέσει, αν και με τα ανοίγματα Μητσοτάκη τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ο πολιτικός του φίλος Στ. Χάμος δεν διαθέτει κάτι άξιο λόγου να του προσφέρει ενώ οι χρυσαυγίτες είναι άλλου παπά βαγγέλιο, «αυτοί δέρνουν τον Χάμο άμα τον βρουν μπόσικο» θύμιζε ο Λαρισαίος. Μπορεί βέβαια να διαφύγει προς Αρτέμη Σώρρα, αφού διατηρεί δίαυλο ανοιχτό και προς τα εκεί.

***

*ΟΣΟ για τον Κ. Αγοραστό μάλλον χρειάζεται ξεμάτιασμα. Στην περασμένη θητεία του, είχε τύχει το λαχείο με τον αείμνηστο Δ. Αλεξόπουλο, ο οποίος επίσης δεν έδωσε την παραίτησή του από αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας παρότι του είχε ζητηθεί μετά το σοβαρό ζήτημα που είχε ανακύψει. Τώρα του έτυχε άλλος Δημήτρης, στη Λάρισα.

Ζ.

Εκτός γραμμής;

*ΚΑΘΟΛΟΥ εύκολη περίοδος για τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ ή έστω της ΔΗΣΥ στην οποία είχε προσχωρήσει από το Ποτάμι. Πώς να μεταφέρει ο Κ. Μπαργιώτας την τωρινή γραμμή του κόμματος, δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί λόγω πολιτικής διαδρομής και κουλτούρας μα και ιδιοσυγκρασίας. Πώς να χαρακτηρίσει τους συριζαίους ως τους χειρότερους εχθρούς του, ως ανθρώπους παντελώς σκάρτους, τυχάρπαστους και μπαγαπόντηδες, τυχοδιώκτες κι επικίνδυνους, ως τους χείριστους όλων των εποχών. Γίνεται; Κι αν δεν μπορεί, πώς θα γίνει δηλαδή…

Ζ.

Ανοχή

* ΝΑ καταθέσει ερώτηση, ζήτησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής παράταξης, Ντ. Διαμάντος. Τι ερώτηση δηλαδή, ένα κείμενο 2 – 3 σελίδων σε τοποθέτηση έμοιαζε αν και όλοι γνωρίζουν πως ο κ. Διαμάντος, συνήθως κάνει εισαγωγική αναφορά.

Αργούσε λοιπόν να ολοκληρώσει την ερώτηση, με δημοτικούς συμβούλους να διαμαρτύρονται. Όπως μεταξύ άλλων ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Θωμ. Δαούλας ο οποίος έθεσε και θέμα διαδικασίας. Αλλά το «καρφί» το έριξε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου η οποία «επέπληξε» το προεδρείο για «ανοχή». «Αν ήμουν εγώ θα με είχατε διακόψει» είπε η κ. Καραλαριώτου προσθέτοντας ότι «κάποιοι έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση, το καταλάβαμε…».

Εννοώντας το διαφαινόμενο – κατά κάποιους - «συμπεθεριό» της παράταξης Καλογιάννη με την παράταξη Διαμάντου με «προξενητή» τον «Κλεισθένη». Που προβλέπει συνεργασίες, μεταξύ Α’ και Β’ Κυριακής και κυρίως, μετεκλογικά…

Β.Κ.

Τι ταιριάζει;

*ΤΙ θα γίνει επομένως με τη ΝΔ στην Αγιά; Θα μπουν γέφυρες από τον οδοντίατρο Γιάννη Αναστασίου, θα σφραγιστεί η κουφάλα της διχόνοιας; Ή μήπως θα ορθοποδήσει η παράταξη με πατερίτσες από τον Δημ. Ευθυμίου, έστω να τσουλήσει με καροτσάκι ως τις δημοτικές εκλογές…

Ζ.

Παρανομούν;

*ΚΑΜΑΡΩΝΕ μιλώντας στην εφημερίδα ο αντιδήμαρχος Παν. Νταής για τον τρόπο που χειρίζονται στον Δήμο το θέμα των αφισοκολλήσεων σε συγκεκριμένους χώρους και ιδίως στα ειδικά ιστία που έχουν τοποθετήσει σε στύλους, είχε να λέει για την τήρηση της νομιμότητας αλλά και για τα προσποριζόμενα έσοδα.

Κι εμφανίστηκε ο Λαρισαίος προσκομίζοντας τη νομοθεσία (ΚΥΑ 52138/2003 - ΦΕΚ Β-1788/2-12-2003), όπου αναφέρεται ότι η προβολή υπαίθριας διαφήμισης απαγορεύεται μεταξύ άλλων σε αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία και παραδοσιακά κτίρια, σε δημόσια κτίρια, σε κοιμητήρια, κτίρια ιερών ναών αλλά και «Σε επιφάνειες τεχνικών έργων φορέων του δημόσιου τομέα, όπως τοίχοι αντιστήριξης, γέφυρες, σήραγγες, το κατάστρωμα δρόμων και πεζοδρομίων καθώς και στύλοι και υποσταθμοί εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας». Ενώ πρέπει να τηρείται και συγκεκριμένη απόσταση των χώρων διαφήμισης από τα φανάρια. (Οι στύλοι του δημοτικού φωτισμού δεν συμπεριλαμβάνονται σ΄ αυτούς της κοινής ωφέλειας;)

Ζ.

Με μόνο σκοπό

*ΗΔΗ εξέθεσαν δημαρχιακή υποψηφιότητα στον Τύρναβο, δύο, με δήλωση που είναι τζάμπα κι όχι με παράταξη πυρήνα έστω ψηφοδελτίου, εκεί τα πράγματα ζορίζουν αλλά τότε είναι που σε παίρνουν και στα σοβαρά οι αντίπαλοι. Πάντως ανακοίνωσαν ότι πάνε για δήμαρχοι, δύο του νεοδημοκρατικού χώρου αλλά ταυτόχρονα και του ιδίου τόξου στη συγκεκριμένη περιοχή με τη γνωστή ιδιομορφία: ο Αμπελωνίτης σωφρονιστικός υπάλληλος Κ. Ζιάγκας κι ο Τυρναβίτης κτηνοτρόφος Στ. Σπανογιάννης. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και τρίτος της ίδιας ομάδας.

Οι γνωρίζοντες στοιχειωδώς την τοπική ανθρωπογεωγραφία στοιχηματίζουν άφοβα ότι αμφότεροι εξέθεσαν υποψηφιότητα με μόνο σκοπό να αποσυρθούν. Ναι, την κατάλληλη στιγμή υπέρ άλλου, ο οποίος θα είναι οπωσδήποτε υποψήφιος, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω, ώστε να δημιουργηθεί επίφαση συσπείρωσης υπό τη σκέπη του συγκεκριμένου. Παλιά δοκιμασμένη τακτική. («Ο Πάολο Κουέλιο δεν ήταν Τυρναβίτης», ήταν το περιπαικτικό σχόλιο του βιβλιόφιλου. «Άρα δεν αρκεί εν προκειμένω μονάχα το να το θέλει τόσο πολύ κάποιος…»)

Ζ.

Απάγκιο

*ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ πάλι τον αγροτικό κόσμο όχι μόνο της περιοχής αλλά ευρύτερα κι όχι μονάχα τους αμπελουργούς. Η επαναληφθείσα και φέτος γενναιόδωρη κίνηση του Οινοποιείου Τυρνάβου να προφέρει υψηλή τιμή στα σταφύλια, παρασύροντας στο ίδιο επίπεδο και τους ιδιώτες επιχειρηματίες. «Ό, τι δώσει το Οινοποιείο κι εμείς…». Δημιουργώντας έτσι απάγκιο, σιγουριά και κέρδος στους συνεταιριστές. Αλλά και ενισχύοντας στην πράξη ξανά την πεποίθηση πως ναι, μπορούν να υπάρξουν ισχυροί, υγιείς συνεταιρισμοί. Ο πρόεδρος Χρ. Τσιτσιρίγγος πάντα κινείται νοικοκυρεμένα, συνετά.

Ζ.

Βροχή

* Ο Μάιος (του 2019) των δημοτικών εκλογών, δεν είναι και τόσο μακριά. Θα προηγηθούν λοιπόν οι διεργασίες των παρατάξεων και των κομμάτων οι οποίες είναι να γίνουν σήμερα – αύριο, που λέει ο λόγος. Δικαιολογημένα βιάζονται οι όποιοι υποψήφιοι γιατί πρέπει να συγκροτηθούν ψηφοδέλτια κ.λπ., δεν υπάρχει όντως και τόσος διαθέσιμος χρόνος. Αλλά αν δεν περάσει ο Σεπτέμβριος, αν δεν ξεκινήσουν τα πρωτοβρόχια, δεν πρόκειται να… βρέξει εξελίξεις. Σε τουλάχιστον τέσσερις παρατάξεις. Γιατί ενδέχεται άλλο να θέλει η παράταξη και άλλο το κόμμα και μην πάει το μυαλό σας, μόνο στη ΝΔ. Ενδεχομένως να υπάρξουν λοιπόν και… πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία θα «παρασύρουν» και πέμπτη παράταξη. Η μόνη παράταξη, που δεν θα επηρεασθεί από τα… πολιτικά φαινόμενα στα γύρω έδρανα είναι η Λαϊκή Συσπείρωση, του ΚΚΕ. Σταθεροί, βρέξει- χιονίσει…

Β.Κ.

«Να ενημερώνεται»

* ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ με το χθεσινό σχόλιο στη στήλη με τίτλο «ΔΑΚΟ-λογία» ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αργυρίου στον οποίο αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Τεμπών Γιώργος Μανώλης σημειώνει: «Η επίσκεψη του κλιμακίου των γεωτεχνικών υπηρεσιών ΕΛΓΑ και ΔΑΟΚ στην περιοχή του Δήμου Τεμπών πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα ελαιοπαραγωγών και επιστολή στη συνέχεια του Δήμου στις αρμόδιες υπηρεσίες να επισκεφτούν τα ελαιόδεντρα. Μάλλον δεν γνωρίζει πολύ καλά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης από ελαιοκαλλιέργειες και καλά είναι πριν κάνει ανακοινώσεις να ενημερώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να μην κινδυνολογεί».

Τέλος ο κ. Αργυρίου σε ό,τι αφορά στη δήλωση του κ. Μανώλη ότι «οι κινήσεις του θα πείσουν τους πολίτες στις εκλογές του 2019», απαντά «κοντός ψαλμός αλληλούια».

Κ.Τσ.

 

 

 META TO UALASSINO RANTEBOY

ΜΕΤΑ το… θαλασσινό ραντεβού στο φεστιβάλ «με θέα το Αιγαίο» στον Αγιόκαμπο, Αγοραστός και Πρωτοψάλτη συναντήθηκαν ξανά και… σε βουνό, στη "Γιορτή Φέτας" στην Ελασσόνα. Να βολιδοσκοπεί άραγε τη διατελέσασα και υπουργός Πολιτισμού για το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του;

 

 O DHMARXOS KI O ANAPLHRVTHS TOY

O δήμαρχος κι ο αναπληρωτής του Γ. Σούλτης σε ασκήσεις υπομονής. Συνεργάζονται για να περάσουν απέναντι. Και λόγω των έργων μα και των εκλογών βέβαια.

Ζ.

 

 

AN MH TI ALLO AYTODHMIOYRGHTOS

ΑΝ μη τι άλλο αυτοδημιούργητος, γόνος αγροτικής οικογένειας ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ. Δύσκολο να ξεχάσει τις καταβολές του ο Αχιλλέας Νταβέλης. Οπότε στη ΔΕΘ έμαθε και για τα νέα μοντέλα τρακτέρ.

Ζ.

 

 

MAZI ME TOYS FVTEINOYS SHMATODOTES

ΜΑΖΙ με τους φωτεινούς σηματοδότες για τους οδηγούς αυτοκινήτων, για πρώτη φορά, τοποθετήθηκε φανάρι και για τους ποδηλάτες. Στη διασταύρωση των οδών Τσιτσάνη και Θεοδωρακοπούλου στη συνοικία της Νέας Πολιτείας. Όπου οι ποδηλάτες όπως και οι πεζοί, με φωτεινό σηματοδότη μπορούν να διακόπτουν την κυκλοφορία. Αρκεί να το εννοήσουν και οδηγοί των Ι.Χ.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass