Προς πρωτοβρόχια

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 19:45
*KATA τ' άλλα αντίπαλοι ο Στ. Σπανογιάννης και ο Κ. Ζιάγκας. Ως υποψήφιοι δήμαρχοι Τυρνάβου που έχουν δηλώσει ή αντίπαλοι στο τάβλι; Κρόσια έχουν γίνει τα νεύρα τους απ’ τους φραπέδες.  Ζ. *KATA τ' άλλα αντίπαλοι ο Στ. Σπανογιάννης και ο Κ. Ζιάγκας. Ως υποψήφιοι δήμαρχοι Τυρνάβου που έχουν δηλώσει ή αντίπαλοι στο τάβλι; Κρόσια έχουν γίνει τα νεύρα τους απ’ τους φραπέδες. Ζ.

*ΑΝ μη τι άλλο θα βρέξει στο Παζάρι της Λαρίσης. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, πώς θα παραβεί ο καιρός τους πάγιους κανόνες. Οπότε από χθες άρχισε να προπονείται.

Ζ.

 

Με Βολιώτες

*ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ παροικία, γράφει ο ‘’μικροπολιτικός’’ στα ‘’Νέα’’, ότι συνάντησε ο Κ. Αγοραστός -ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στις Βρυξέλλες- επισκεπτόμενος τον φίλο του υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση. Αφού υφυπουργός είναι η Μαρίνα Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ και γ.γ. του υπουργείου ο συριζαίος Κ. Πουλάκης, Βολιώτες αμφότεροι. Κι οι δυο τους επίσης βρέθηκαν απέναντι στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε εκλογές και εν συνεχεία στο περιφερειακό συμβούλιο. Κι όταν έχεις να κάνεις με γνώριμα πρόσωπα, προκύπτει όφελος.

Ζ.

 

Τρεις σε δύο

*- ΚΡΙΜΑ που λείπει ο Κασιμάτης από την ‘’Καθημερινή’’ θα έδινε πάλι ρεσιτάλ…

Οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες που βρέθηκαν στο ‘’Βελλίδειο’’ εκτός του στενού μπροστινού περιφρουρούμενου χώρου των επισήμων-επισήμων, έβλεπαν όσα συνέβαιναν κάτω από τα βλέμματά τους. Και καθόλου δεν έπληξαν περιμένοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη.

***

*ΚΑΠΟΙΟΙ βουλευτές προσπάθησαν να προωθηθούν στην πρώτη άντε στη δεύτερη σειρά, όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει. Αμ δε… Οι θέσεις ήταν κατειλημμένες σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι αρμόδιοι τους έσπρωχναν πίσω, στις δικές τους θέσεις. Έτσι υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν μεγέθη όπως ο Βορίδης, ο Δένδιας, η Κεραμέως αλλά και παλιοί κοινοβουλευτικοί. Μικρές φάσεις αταξίας που διευθετούνταν εύκολα.

- Αυτός, ποιος είναι δίπλα στον δικό μας;

***

*ΡΩΤΩΝΤΑΣ έμαθαν ότι δίπλα στον Χρ. Κέλλα βρισκόταν ο Κ. Κοντογιώργος βουλευτής Ευρυτανίας. Κι οι δυο τους είχαν πλασαριστεί στην πρώτη-πρώτη σειρά μαζί με τα πρώτα βιολιά του κόμματος. Κάποια στιγμή όμως έφτασε με μικρή καθυστέρηση ο Νικήτας Κακλαμάνης, τον οποίο οδήγησαν στη θέση του κι ο Ευρυτάνας υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση, χάθηκε κάπου πίσω στην αίθουσα. Και σε λίγο κατέφθασε κι ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών, ο Μαν. Κεφαλογιάννης ντε, που είχε δουλειά και δεν κατάφερε να πάει Ελασσόνα όπου τον καρτερούσαν με καημό οι κτηνοτρόφοι. Έπρεπε να πάρει κι αυτός τη θέση του. Ακολούθησε μίνι διαπραγμάτευση και τελικά κάθισαν οι τρεις τους στριμωχτά σε δύο καθίσματα, σχεδόν αγκαλιά. Ως γνωστόν, χίλιοι καλοί χωράνε.

Ζ.

 

Δημαρχοδιοικητής

*ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ καμπάνια σε φουλ ρυθμό για τον Παν. Νάνο, που θέλει να γίνει δήμαρχος Πλαστήρα, στο χωριό του. Ταυτόχρονα προλαβαίνει να διοικεί και τα νοσοκομεία της Λάρισας. Χρόνος πάντοτε υπάρχει. Ασυμβίβαστο; Θα ξέρουν οι ανώτεροί του, δεν μπορεί.

Ζ.

 

Με βότκες;

*ΚΙ αν ο Κ. Αγοραστός ορίσει νέο αντιπεριφερειάρχη διάδοχο του Γ. Λαδόπουλου τον Απ. Μπίλλη, όπως πιθανολογείται, τότε τα κεράσματα θα είναι βότκες και η παράδοση-παραλαβή μεταξύ τους μπορεί να γίνει στη Μόσχα. Όπου βρίσκονται αυτές τις μέρες και οι δύο, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια σε έκθεση. Οπότε λογικά ο περιφερειάρχης θα περιμένει να επιτρέψουν.

Ζ.

 

Επιμένει

*ΑΔΥΝΑΤΟΝ να το χωνέψει ο Αντ. Γραβάνης ότι έχασε τις εκλογές και πως πρόεδρος των δικηγόρων είναι η Νικολέττα Μπασδέκη. Δεν το δέχεται. Μέχρι και στην τελετή για το νέο δικαστικό έτος θέλησε να κάνει αντιπολίτευση. Νέα ήθη. Μιλάει η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου στην εκδήλωση. Εκδίδει ανακοίνωση για το ίδιο θέμα κι εκείνος ως αρχηγός παράταξης. Να ξέρουν τι διαφορετικές ευχές θα έδινε αν είχε εκλεγεί αυτός πρόεδρος.

Ζ.

 

Το πληροφορήθηκε

*- ΣΤΟ νηπιαγωγείο έμαθα ότι με λένε Γιώργο, διηγιόταν ο νεαρός Λαρισαίος. Μέχρι τότε νόμιζα ότι με έλεγαν ‘’Άστο κάτω’’.

Ζ.

 

Ρωτώντας

*ΤΟΝ γλέντησαν χθες στις παρέες των Λαρισαίων τον Δημ. Παπαδημόπουλο. Άλλωστε εκείνος προέτρεπε ρητορικώς στην επιστολή του ‘’ρωτήστε’’, για να μάθετε. Δεν είναι δα και τίποτε σπουδαίο να κάνει κάποιος τέσσερα χρόνια τον αντιπεριφερειάρχη, πού να ξέρει ο κόσμος τι δεν έχει κάνει όλον αυτό τον καιρό.

- Αλήθεια τα γλυκά και τα καναπεδάκια που κερνάει στη γιορτή του, δεν τα περνάει για έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή; Ούτε απ’ τον επίτροπο του Ελεγκτικού; Σοβαρά;

***

*- ΕΙΝΑΙ τελικά με τον Αγοραστό; Με τη ΝΔ; Σίγουρα;

- Σε πόση υπόληψη έχει τελικά τον Αρτέμη Σώρρα; Τον Στ. Χάμο και τους απριλιανούς εν γένει, πόσο άραγε τους εκτιμά πολιτικά;

- Αυτά τα ξύλα που λέει ότι δίνει σε φτωχούς, έχουν καμία σχέση με το ξύλο που κόντεψε να παίξει με το συνεργείο στα δημοτικά έργα;

***

*- ΘΑ καλέσει η ομάδα της πλειοψηφίας σε ακρόαση και τους Αλβανούς εργάτες, με τους οποίους πλακώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, ώστε να σχηματίσει πληρέστερη άποψη για το επεισόδιο; (Όχι, δεν το πρότεινε αυτό ο Κ. Δεσπόπουλος διεκδικώντας δικαιοσύνη.)

Ζ.

 

Σχέσεις

*ΣΤΗ νεανική συντροφιά της Λάρισας συζητούσαν πάλι για άντρες και γυναίκες.

- Την έπεσα σε μια σεφ κι έφαγα χυλόπιτα, ρε σεις, με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξερό ανθότυρο.

***

*- ΜΩΡΑΚΙ μου δεν πειράζει που μας χωρίζει η απόσταση. Θα σε περιμένω όπως η Πηνελόπη τον Οδυσσέα.

- Έχεις αργαλειό μωρό μου;

- Όχι, έχω μνηστήρες.

***

*- ΜΑΪΜΟΥ ιερείς πάντρεψαν ζευγάρια στη Βαρυμπόμπη, άκυροι λέει οι γάμοι. Άμα σε θέλει η ρουφιάνα η τύχη…

Ζ.

 

Κουβαλούσε πέτρες

*ΣΤΟ γνωστό Τρικαλοφαρσοχώρι αυτή τη φορά έστησαν μηχανή στο πειραχτήρι. Είχε έρθει από Αθήνα, γύρεψε κάρβουνα για να ψήσει στην αυλή. Προθυμοποιήθηκαν στο καφενείο. Και του ετοίμασαν ένα κουτί, να μη λερωθεί κιόλας, όπου μέσα σε μαύρη τυλιγμένη σακούλα τού είχαν βάλει πέτρες. Το κουβάλησε ανύποπτος στην αυλή του, «θα είναι γερά κάρβουνα γι’ αυτό μοιάζουν βαριά». Και μετά, μετά πήγε ν’ ανάψει φωτιά. Κι όντως τις πρόσθεσε στην ψησταριά, πάνω σε εκείνα τα λίγα δικά του κάρβουνα που είχε από παλιά, ανταποδίδοντας το αστείο, «μου δώσατε μάλλον ηφαιστειακή πέτρα για να πυρώνει».

Ζ.

 

Με την ΟΝΝΕΔ

*ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβο κάθισε στο ‘’Βελλίδειο’’ ο Μ. Χαρακόπουλος, εκεί στην πενθέκτη σειρά του ακροατηρίου. Είχαν βρεθεί στην αίθουσα από νωρίς ωστόσο δεν ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε, οι πάντες υπάκουαν στις ταξιθέτριες, υπήρχε χωροταξική κατανομή, όπως στα τραπέζια στους γάμους. Οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για τη Λάρισα. Ο πρόεδρος της γαλάζιας νεολαίας εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί σύντομα τον κάμπο.

Ζ.

 

Ελεγχόμενη

στάθμευση

*ΝΑ ελέγχονται καλύτερα οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, αφού λόγω εργασιών έχουν καταληφθεί από τους μη κατόχους των καρτών, ζητά από τη δημοτική αρχή συμπολίτης, ο οποίος διευκρινίζει ότι ο έλεγχος που δεν γίνεται αφορά σε υπαλλήλους του δήμου και όχι της δημοτικής αστυνομίας. «Αν δεν είναι ελεύθερες οι θέσεις για τους κατόχους, ποιο το νόημα της έκδοσης των καρτών» αναρωτιέται…

Γ.Ρ.

 

Για να τη βρει

*ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ο Λαρισαίος μια πολύ όμορφη κοπέλα στο μεγάλο σούπερ μάρκετ.

- Ξέρεις έχασα τη γυναίκα μου στους απέραντους διαδρόμους. Πειράζει να μιλήσουμε λιγάκι μεταξύ μας…

- Μήπως θα ήταν καλύτερο να την ψάξεις, αντί να πιάνεις την κουβέντα;

- Όχι. Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι το σωστό. Διότι κάθε φορά που μιλάω με μια όμορφη γυναίκα, η δικιά μου όλως παραδόξως εμφανίζεται από το πουθενά.

Ζ.

 

Αδιαφορία

*ΗΘΕΛΕ να γράψει την άσχημη εμπειρία του ο Λαρισαίος Κ. Μ. που είχε πάει στη ΔΕΗ στις 31 Αυγούστου, την Παρασκευή πριν την Τρίτη οπότε και προέκυψε το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του 77χρονου στην ουρά. Λίγο το καλοκαίρι όμως, λίγο οι άδειες, υπήρξε καθυστέρηση, όμως και τώρα χρήσιμο είναι. «Είχα πάει στις 7.45 στα γραφεία της ΔΕΗ να πληρώσω λογαριασμούς. Έξω από τη μοναδική στενή πόρτα εισόδου βρίσκονταν στριμωγμένα περίπου 60 άτομα. Άκουσα να λένε ότι είχαν δώσει αριθμούς μέχρι το 25. Αριθμούς προτεραιότητας σε όσους κάνουν μεταβολές, ενώ σε όσους έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς δεν δίνουν. Αναγκάστηκα να στριμωχτώ με συνεχή "συγγνώμη, έχω να πληρώσω μόνον, δεν σας παίρνω τη σειρά" για να περάσω την πόρτα των 0,80 εκ. πλάτους, ενώ η διπλανή περιστρεφόμενη ήταν κλειστή. Αφού πλήρωσα, αναζήτησα κάποιον υπεύθυνο για την κατάσταση στην είσοδο του κτιρίου της ΔΕΗ».

***  

 *ΚΑΙ συνεχίζει να διηγείται. «Τον ανακάλυψα να κάθεται στο γραφείο του μπροστά σε 4 οθόνες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, στις οποίες απεικονιζόταν το χάλι στην είσοδο. Του είπα γιατί δεν κάνει κάτι για τη διευκόλυνση των πελατών της ΔΕΗ, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς μόνον. Η απάντηση ήταν "υπάρχουν 100 σημεία στην πόλη που μπορεί να πληρώσει κάποιος λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν χρειάζεται να έρθει εδώ". Όταν επέμεινα ότι για κάποιους λόγους, έχοντας στο μυαλό μου την υπόθεση των ΕΛΤΑ, εγώ θέλω να πληρώσω στα γραφεία της ΔΕΗ, μου απάντησε "τότε θα πρέπει να κάνεις υπομονή". Όταν επισήμανα ότι το άνοιγμα της περιστρεφόμενης πόρτας θα διευκόλυνε την κατάσταση, απάντησε με το απίστευτο ότι αυτή "είναι κλειστή για λόγους ασφαλείας". Όταν επέμεινα ότι κάτι πρέπει να κάνει για να μην ταλαιπωρούνται οι πελάτες της ΔΕΗ, απάντησε μεγαλοπρεπώς: "όποιος θέλει μπορεί να αλλάξει πάροχο". Και αποχώρησε από το γραφείο του, αναγκάζοντας και εμένα να φύγω.

Αυτό είναι ένα περιστατικό χαρακτηριστικό της νοοτροπίας στελέχους της ΔΕΗ, η οποία νοοτροπία συνέβαλε στον θάνατο ενός συμπολίτη μας. Ο οποίος θα βρισκόταν σήμερα στη ζωή εάν είχε αλλάξει πάροχο;».

Ζ.

 

Παιχνιδίσματα

*ΕΠΑΙΖΑΝ με τις λέξεις και όχι μόνο μ΄ αυτές, οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Πήγα Μιλάνο με τη Μαρία.

- 'Έχω πάει.

- Μιλάνο;

- Με τη Μαρία.

***

*-ΚΑΛΗΜΕΡΑ, τι θα μαγειρέψεις σήμερα;

- Κοιμάμαι.

- Κιμά, με τι;

***

*- ΩΡΑΙΟ το ξενοδοχείο, πώς το λένε;

- Βάγγο, Βάγγο, Βάγγο

-Τι;

-Τριβάγγο, Trivagο λέμε…

Ζ.

 

Κοτόπουλα

* 270 ΚΙΛΑ νωπά κοτόπουλα, χωρίς ημερομηνία λήξης, ήρθαν στην ελληνική αγορά από τη Γερμανία και κατασχέθηκαν από ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Πειραιά.

Οι συνομωσιολόγοι θα έχουν να λένε ότι οι Γερμανοί μάς δηλητηριάζουν!

Λ.Κ.

 

Δεν την ήξερε

*-ΒΡΕ Γιώργο μου, παραπονιόταν η Λαρισαία, ο γείτονας κάθε πρωί που φεύγει για τη δουλειά δίνει ένα φιλί στη γυναίκα του. Γιατί δεν κάνεις κι εσύ το ίδιο;

-Μα… Τι λες, ούτε που την ξέρω τη γυναίκα…

Ζ.

 

 

BGHKE H XVRA APO TA MNHMONIA*ΒΓΗΚΕ η χώρα από τα μνημόνια, άλλαξαν τα πράγματα.

Ζ.

 

 

 

ONNED KAI PASPA STHN KNE*ΟΝΝΕΔ και ΠΑΣΠ στην ΚΝΕ; Δεν άλλαξαν Ντ. Διαμάντος και Λαζ. Μακρής, ο Βασίλης ήταν ο μαγνήτης, αυτός ‘’με τη μεγάλη μύτη’’.

Ζ.

 

 

NA POIOS PHRE XUES TO BRABEIO*ΝΑ ποιος πήρε χθες το βραβείο ορθής οδηγικής συμπεριφοράς στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας.

Ζ.

 

 

 

 

AUANATOS ELLHNAS EBGALE BOLTA*ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ελληνας. Έβγαλε βόλτα το θεριστικό του στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass