Το είχε δει

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2018 19:45
*Η αλήθεια είναι ότι ο Λουκάς Κατσαρός τον παρακολουθεί τον δήμαρχο Καλογιάννη.  Ζ. *Η αλήθεια είναι ότι ο Λουκάς Κατσαρός τον παρακολουθεί τον δήμαρχο Καλογιάννη. Ζ.

*ΕΔΕΙΧΝΕ ανακουφισμένος ο ψιλοάφραγκος Λαρισαίος.

- Ευτυχώς, βρε παιδιά, βγήκε καινούργιο 200ευρο γιατί το είχα βαρεθεί το παλιό…

Ζ.

 

Αναζητήσεις

*- ΤΙ θα προτιμήσει τελικά ο Ν. Τσιλιμίγκας; Βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ ή ξανά υποψήφιος περιφερειάρχης;

-Το δεύτερο είναι σπουδαιότερο αξίωμα, το πρώτο πιο εύκολο να επιτευχθεί. Θα εξαρτηθεί από το ποιες εκλογές θα γίνουν πρώτα…

- Και αν γίνουν μαζί με τις αυτοδιοικητικές τον Μάιο και οι βουλευτικές;

***

*Ο καθηγητής Καρδιοχειρουργικής δεν διευκρινίζει δημοσίως τις προθέσεις του κι η συζήτηση συνεχίζεται.

- Θα πάτε τελικά με το βαθύ ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές;

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κουνούσε το κεφάλι.

- Βαθύ σκοτάδι επικρατεί. Και με ποιον να πάμε δηλαδή, με τον Γιαλαμά; Έχουμε κάτι άλλο; Ποιον να βάλουμε μπροστά ώστε να μην πάρουμε μονοψήφιο ποσοστό;

Ζ.

 

Μόνο τρεις

*ΙΔΡΥΜΑ Σταύρος Νιάρχος και εκδήλωση από το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Κλειστή εκδήλωση στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού, μόλις 400 οι προσκεκλημένοι, βασικός ομιλητής ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τρεις μόνον οι Λαρισαίοι παρόντες. Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης, ο πολιτευτής με τη ΝΔ πλέον Γ. Καραβάνας και το στέλεχος του κόμματος Νίκος Ντόλας, από τους πρώτους που είχαν υποστηρίξει τον Κυριάκο για αρχηγό.

***

*ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ μέρα λέει προσκλήθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ. Στην εκδήλωση εθεάθησαν δύο εκ των τριών Λαρισαίων. Ο Μ. Χαρακόπουλος κι ο Γ. Κατσιαντώνης.

Ζ.

 

Κάτι ξέρει

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ ο Ρίζος Κομήτσας, ο οποίος μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών της παράταξής του άνοιξε, λέει και επίσημα τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου επικεφαλής με τον οποίο θα πάνε στις επόμενες δημοτικές εκλογές. «Μόλις ανακοινωθεί το όνομά του, κάποιοι θα χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους» σημείωσε χαρακτηριστικά. Επομένως κάτι ξέρει, κάτι έχει κανονίσει ο παλιός δήμαρχος, που κατά τα άλλα «άνοιξε τις διαδικασίες ανάδειξής του».

***

*ΠΑΝΤΩΣ η πολυπληθής εκδήλωση στη Νίκαια μόνο αποχαιρετιστήρια δεν έμοιαζε. Περισσότερο προς προεκλογική συγκέντρωση έδειχνε. Του Ρ. Κομήτσα που ενδέχεται να κατεβεί στις περιφερειακές εκλογές. Άλλωστε και ο ίδιος «ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που διαχρονικά βρίσκονται στο πλευρό του και τον στηρίζουν σε κάθε του επιλογή». Μιλούσε σε χρόνο ενεστώτα κι όχι παρελθόντα.

Ζ.

 

Ελασσόνα

*ΚΑΘΟΛΟΥ δεν του χάλασε το κέφι, του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού το γεγονός ότι οι διοργανωτές της γιορτής φέτας στην Ελασσόνα δεν τον προσκάλεσαν να χαιρετίσει στην εναρκτήρια εκδήλωση, το βράδυ της Παρασκευής. Και αυτό γιατί το κλίμα που συνάντησε στην πόλη ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό και αισιόδοξο. Μαζί με τους συνεργάτες του, περιφερειακούς συμβούλους είχε τη δυνατότητα να περιοδεύσει στα περίπτερα και στους γύρω χώρους, να συνομιλήσει με τους Ελασσονίτες και να εξηγήσει την πορεία των μεγάλων έργων που έγιναν και είναι σε εξέλιξη στην επαρχία. Ιδιαίτερα στη συνάντηση που είχε με τους κτηνοτρόφους έδωσε έμφαση στο έργο της οδικής σύνδεσης Παλιάμπελα Βερδικούσιας με το Βλαχογιάννι. Ενδιαφέρον είχε και η αναφορά του για την κατασκευή του ψηφιακής απεικόνισης μίνι πλανητάριου από την Περιφέρεια, το οποίο οι κάτοικοι περιμένουν από τη δημοτική αρχή να το λειτουργήσει…

 

Ιδίοις εξόδοις

*ΜΕ δικά του έξοδα βρίσκεται στην αγροτική έκθεση τροφίμων της Μόσχας ο Απ. Μπίλλης, ως εκθέτης πήγε, για δική του εταιρεία. Μπορεί να είναι περιφερειακός σύμβουλος, όμως την Περιφέρεια εκπροσωπεί ο Γ. Λαδόπουλος επικεφαλής κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων. Αξίζει να διευκρινιστεί, μετά το χθεσινό σχόλιο για τη συνάντηση των δύο στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ζ.

 

Φως φανάρι

*ΕΠΕΜΕΝΕ ο νεαρός Λαρισαίος για τη μικρή αγγελία. Που φυσικά την είχε γράψει στον δικό της υπολογιστή.

Πωλετα κανουργο πληκτρολογο. Λεπε μόνο ένα κουμπ.

Ζ.

 

Έργα

αντιπολίτευσης

*ΣΤΟ πόνημα των συνεργατών της Ρ. Καραλαριώτου περί αντιπολίτευσης, στην αντ-απαντητική ανακοίνωση προς τον δήμαρχο μιλούν για το ‘’έργο’’ του απολύτως υποτιμητικά. Αλλά όπως και να έχει, όλο και κάτι έκανε αυτά τα χρόνια, το παραδέχονται στην ανακοίνωση. Πώς το έκανε όμως; Γιατί; Εξαιτίας ποιανού;

Ο Λαρισαίος διάβαζε μεγαλοφώνως χθες το πρωί την εφημερίδα στην παρέα. «Ο ίδιος δεν θέλει προφανώς να θυμάται πως ήταν οι παρεμβάσεις της κας Καραλαριώτου που τον ανάγκασαν να προχωρήσει το Ανοιχτό Κολυμβητήριο της Λάρισας, να κινητοποιηθεί στο θέμα της οδού Καράγιωργα και τώρα να πιέσει τη διοίκηση του ΟΣΕ». (Άρα πρέπει να πιστωθούν στην αντιπολίτευση.)

Ζ.

 

Παραμιλούν

*ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΗ Λαρισαία που εργάζεται στο κέντρο, αναφέρει ότι πληθαίνει διαρκώς ο κόσμος που μιλάει μόνος του στον δρόμο. Από καλό θα το παθαίνουν…

Ζ.

 

Κρίμα…

*ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ οι έμποροι της Ρούσβελτ με τους νέους υπόγειους κάδους απορριμμάτων. «Πολύ ωραίοι… Μιλάμε, έπιπλο…». Αλλά και θυμωμένοι με ορισμένους που συνεχίζουν να αφήνουν τα σκουπίδια τους απέξω. Με τους μοντέρνους κάδους να μοιάζουν τελικά με σημαδούρες. Θεωρούν ότι η δημοτική αστυνομία μπορεί να εντοπίσει πολύ εύκολα τους ανεύθυνους και να επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Ζ.

 

Πλήθος

*ΤΕΛΙΚΑ ο Μάρκος Σεφερλής έκανε το ρεκόρ φέτος. Συγκεντρώνοντας το πολυπληθέστερο κοινό στη θεατρική του παράσταση στο Κηποθέατρο. Και μάλιστα μακράν. Ουρές και πολλοί που έμειναν απ’ έξω. Μπορεί να θεωρείται του ελαφρολαϊκού όμως ο κόσμος τον λατρεύει.

Ζ.

 

Έσπευσε

*ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΕ κι η Αγιά στη Θεσσαλονίκη που είχε γίνει μπλε λόγω Μητσοτάκη. Παρουσία διαρκείας από τον Δημ. Ευθυμίου, ο οποίος μετείχε σε αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις του κόμματος συναντώντας κόσμο και κοσμάκη, Λαρισαίους αλλά κι από τα κεντρικά. Πρόσθεσε πόντους στη δημαρχιακή του διεκδίκηση.

***

*ΩΣ Αγιώτης μπορεί να καταγραφεί βέβαια και ο Γ. Γαρουφαλιάς. Ο πρώην βουλευτής ήταν επίσης στη ΔΕΘ για την ομιλία Μητσοτάκη.

Ζ.

 

Ανταγωνισμός

*ΠΟΙΟ ΠΕΔΥ ή ΤΟΜΥ, ποιο Κέντρο Υγείας Λάρισας, πρώην ΙΚΑ, που αλλάζουν διαρκώς και ονόματα οι κρατικές δομές. Να και ιδιωτική δομή στο κέντρο της πόλης. Το αποκάλυψε ο πρόεδρος του ‘’Animus’’ Αχ. Νταβέλης μιλώντας κατά την υπογραφή της συμφωνίας με την ΕΠΣΛ για την κάλυψη των ερασιτεχνών παιχτών σε περίπτωση τραυματισμού. «Το Πρωτοβάθμιο Ιατρείο Λάρισας, το οποίο θα έχει σχεδόν όλες τις ιατρικές ειδικότητες και κατασκευάζεται στη θέση του παλιού ξενοδοχείου ‘’Δώμα’’», δίπλα από την Κεντρική πλατεία. Κι άντε να το ανταγωνιστεί το δημόσιο…

Ζ.

 

Οι κόκκινοι

*ΚΑΙ το ΚΚΕ; Καλά όλοι οι άλλοι αναδεύονται, κυνηγιούνται εσωκομματικά, το ΚΚΕ τι θα κάνει στις δημοτικές εκλογές; Εκεί μάλλον έχουν ρυθμιστεί τα πράγματα, όπως πάντα εγκαίρως, σε ανύποπτο χρόνο μπήκαν σε μια σειρά και τα κομματικά καθήκοντα, οι διαδοχές στα πόστα. Κι έτσι ο Τ. Τσιαπλές θα πάει για περιφερειάρχης, υποψήφιος δηλαδή ενώ για τον Δήμο της Λάρισας λέγεται ότι του ψηφοδελτίου θα ηγηθεί αυτή τη φορά ο Πέτρος Κρίκης. Τόσα χρόνια νούμερο δύο στη δημοτική παράταξη, άλλο που ουσιαστικά έπαιζε τον πρώτο ρόλο.

Ζ.

 

Στη Σαρίμβεη

*ΓΕΜΑΤO ακαθαρσίες σκύλων είδε το πεζοδρόμιο της Σαρίμβεη ο Λαρισαίος που ερχόταν με τα πόδια από τη Νεάπολη. Ενοχλήθηκε πάρα πολύ με την εικόνα. Έρχεται και παζάρι, σκέφτεται, θα πλημμυρίσει κόσμο εκεί και ξένο κόσμο, τι θα γίνει; Και πώς να πείσει ο Δήμος τους ιδιοκτήτες των τετραπόδων που τα βγάζουν βόλτα μέσα στη νύχτα… Πιο εύκολο μοιάζει να καθαρίζουν πρωί-πρωί.

***

*ΜΕ την ευκαιρία, το πολύ σοβαρότερο για τη Σαρίμβεη. Έγραψε ξανά και ξανά η εφημερίδα για την επικινδυνότητα του ανοίγματος της νησίδας στο ύψος της Σκιάθου, η Τροχαία έχει εισηγηθεί να κλείσει, οι αρμόδιοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου τα έχουν στυλώσει. Κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος;

Ζ.

 

Πρώτη φορά

*ΜΠΟΡΕΙ να έχουν χίλια δίκια οι 16 μαθητές στο 6ο ΕΠΑΛ, στο Εσπερινό της Λάρισας. Διεκδικούν, πώς αλλιώς με κατάληψη. Στην οποία όμως πρωτοστατούν οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ, οι τελευταίοι αρπάχτηκαν κιόλας ποιος αγωνίζεται πιο δυνατά. Πρώτη φορά πάντως που ο διευθυντής του σχολείου, ο Χρ. Παπαδήμας, έκανε δηλώσεις υπέρ της κατάληψης. Ασυνήθιστο.

Ζ.

 

Με διαπίστευση

*ΑΥΤΟ θα πει οργάνωση… Διαπιστεύσεις δημοσιογράφων και φωτογράφων για το Παζάρι.

- ΔΕΘ την έχουν δει στον Δήμο;

Ζ.

 

Κι άλλος;

*ΜΕΤΑΞΥ όλων των άλλων, ακούστηκε για υποψήφιος δήμαρχος Λαρίσης και το όνομα του Χρ. Ζώη.

- Με ποιο κόμμα, αναρωτήθηκε ο κακεντρεχής. Ο πρώην υπουργός δεν είναι εδώ και χρόνια στη ΝΔ.

Ζ.

 

Λάου-λάου

*ΕΝΑΣ μάστορας έρχεται να κάνει ένα μερεμέτι στο σπίτι ή στην αυλή και μαζεύεται από πάνω του χαζεύοντας ολόκληρη η οικογένεια. Τώρα, με τα συνεργεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας. Αμέτρητοι παρόδιοι, οι αργόσχολοι περαστικοί κάθονται και παρατηρούν. Οι εν δήμω επιβλέποντες, κατά κανόνα με τα χέρια σταυρωμένα πίσω, παρατηρούν εμβριθώς και σχολιάζουν.

***

*ΩΣΤΟΣΟ πλήθος και τα συνεργεία που εργάζονται. Δουλειές στην πόλη από τον Δήμο, μεροκάματα σε εργάτες αλλά και τεχνίτες, μαστόρια, χειριστές και οδηγούς, σε εργολάβους και εταιρείες ποικίλων ειδικοτήτων. Ανάσα το δίχως άλλο.

***

*ΑΠΟΨΕ στο «Χατζηγιάννειο» θα μιλήσει ο δήμαρχος για τα έργα στους δρόμους της πόλης. Ο Απ. Καλογιάννης αξιοποιεί την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας να μιλήσει για την ακινησία που έχει προκύψει στο κέντρο. Προσωρινά εννοείται. Για το γενικότερο λειτουργικό της πόλης σχέδιό του θα πει.

***

*ΒΕΒΑΙΑ, η αντιπολίτευση κατηγορεί τον δήμαρχο ότι έφερε τα έργα κοντά, πολύ κοντά στις εκλογές για να επωφεληθεί από το κλίμα. Μάλλον όμως για άλλο έπρεπε να τους κατηγορούν. Που καθυστέρησαν τόσο πολύ, με διαβουλεύσεις, συζητήσεις, εξετάζοντας και μελετώντας. Τόσο που παραλίγο να μην προλάβουν τις εκλογές. Δεν πέτυχε, τους έτυχε, στο τσακ δεν απέτυχε.

Ζ.

 

Μέγας γάμος

*ΑΚΟΜΗ κερνάει για τον γάμο της κόρης του ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας, καθώς το περασμένο Σάββατο πάντρεψε και τη δεύτερη κόρη του Κατερίνα με τον εκλεκτό της καρδιάς της Σωκράτη Χρυσόμαλλο. Το μυστήριο έγινε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου από τους αρχιμανδρίτες π. Αχίλλιο και π. Ραφαήλ και με κουμπάρα την Παυλίνα Μαστορογιάννη. Η γαμήλια δεξίωση δόθηκε στις «Βερσαλίες», ενώ έδωσαν το παρών πολλοί άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, μεταξύ αυτών ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, δήμαρχοι κι άλλοι παράγοντες, οι οποίοι έσπευσαν μετά τον Κυριάκο στη ΔΕΘ να επιστρέψουν άμεσα στη Λάρισα- και με τους οποίους ο ευτυχής πατέρας Κ. Μέγας συνεργάζεται όλα αυτά τα χρόνια. Και από τη στήλη τις καλύτερες ευχές στους νεόνυμφους.

 

Αλλαγή πλάνων

*ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ πλάνων από τους γαλάζιους δημαρχήσιμους, στη Λάρισα μα και τα περίχωρα. Μετά που ξεκαθάρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ότι δεν θα δοθούν χρίσματα στους Δήμους, παρά μονάχα για υποψήφιους περιφερειάρχες. Τα υπόλοιπα τα βλέπουμε, είπε, προς το χύμα η κατάσταση. Οπότε αλλάζουν τα γράμματα. Και οι προσανατολισμοί.

***

*ΚΑΙ δίκιο έχει ο άνθρωπος δηλαδή. Είναι να δυσαρεστήσει πέντε, που θα νιώσουν ριγμένοι, για να ευχαριστήσει έναν χρισμένο; Τέτοιο καιρό, που τους χρειάζεται όλους για να επικρατήσει στις δικές του εκλογές… (Με τη φαγωμάρα όμως και τους ανταγωνισμούς των φιλόδοξων η εσωστρέφεια φουντώνει. Κι αυτό κακό για τον ίδιο.)

Ζ.

 

Μαξιλαροθήκη;

*ΠΑΡΑΞΕΝΕΜΕΝΟΣ ο νεαρός Λαρισαίος.

- Τηλεφώνησα στη γειτόνισσα και της είπα ότι έπεσε μια μαξιλαροθήκη της στο μπαλκόνι μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος εκνευρισμός. Τελικά ήταν το εσώρουχό της βέβαια…

Ζ.

 

 

KAI H AGGLISTH SYZHTHSH*ΚΑΙ η αγγλιστί συζήτηση συνεχίζεται και πέραν του Τυρνάβου. Closer, πιο κοντά, προστάζει με στυλ τους προσερχόμενους η πινακίδα σε τουαλέτα παραλιακού καταστήματος. Δεν χρειάζεται να παίξεις τρίλιζα για να το κατανοήσεις.

Ζ.

 

 

 

MHTSOTAKHS SE GIGANTOOUONH STO FESTIBAL *ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ σε γιγαντοοθόνη στο φεστιβάλ του ΚΚΕ στον Πηνειό; Βεβαίως. Για να τον σατιρίσει όμως ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.

Ζ.

 

 

 

O BASILHS AGORASTOS PETYXE*Ο Βασίλης Αγοραστός πέτυχε τους θερινούς επισκέπτες λίγο πριν την αναχώρηση, να κάνουν σκέρτσα στο εξοχικό τους στον κάμπο της Λάρισας.

Ζ.

 

 

TO PERIBOLI TOY AGIOY OROYS*ΤΟ περιβόλι του Αγίου Όρους επέλεξαν για την πνευματική τους περισυλλογή, να ξεκουραστούν και να φορτίσουν μπαταρίες ενόψει της δύσκολης χρονιάς που έρχεται, ελέω εκλογών, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης και ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων Αποστόλης Κυριαζής. Με διαφορετικές παρέες οι δύο αυτοδιοικητικοί, με κοινές όμως ανησυχίες και πιστεύω.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass