Αδημονεί

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2018 19:45
* ΤΙ Πλιεσκαβίτσα και ποια Καρατζόρτεβα; Αφού χόρτασε το μάτι τους με τόσα αξιοθέατα, γέμισε το αυτί τους από τόσα που τους είπε ο δήμαρχος, ήρθε και το τσίπουρο με τους μεζέδες που τους άνοιξε την όρεξη για τα καλά. Οι Σέρβοι δημοσιογράφοι τίμησαν τα ελληνικά εδέσματα με το παραπάνω. Λογικό κι επόμενο μετά να φωνάζουν Βίβα Λάρισα…  Κ.Γ. * ΤΙ Πλιεσκαβίτσα και ποια Καρατζόρτεβα; Αφού χόρτασε το μάτι τους με τόσα αξιοθέατα, γέμισε το αυτί τους από τόσα που τους είπε ο δήμαρχος, ήρθε και το τσίπουρο με τους μεζέδες που τους άνοιξε την όρεξη για τα καλά. Οι Σέρβοι δημοσιογράφοι τίμησαν τα ελληνικά εδέσματα με το παραπάνω. Λογικό κι επόμενο μετά να φωνάζουν Βίβα Λάρισα… Κ.Γ.

*- ΠΟΥ χάθηκες βρε Σάββατο; Αμάν, είπε η Λαρισαία. Απ’ τη Δευτέρα έχω που σε ψάχνω…

Ζ.

 

Κατά του τρίτου

*ΚΑΛΑ τα έλεγε δεκαετίες πριν ο Σαββόπουλος «…είτε με τις αρχαιότητες, είτε με ορθοδοξία…» Οι νεοέλληνες βρίσκουν τρόπο να κρατήσουν οι χοροί.

***

*Και οι ‘’λαφαζανίστας’’ της Λάρισας βρήκαν τρόπο να κοπανήσουν τους μέχρι πρόσφατα συντρόφους τους. Σε μια από τις σπάνιες γραπτές ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο Τάκης Γιαλαμάς στο περιφερειακό συμβούλιο, μαζί με τον συναγωνιστή του στη ΛΑΕ, τον Καρδιτσιώτη Στ. Αναστασόπουλο, οι δυο τους ως πλειοψηφία κατέχουν και τον τίτλο της παράταξης ‘’Δρόμοι Ανατροπής’’ που είχε ιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 για την επικεφαλής τότε Ηρώ Διώτη, ρωτούν λοιπόν πιεστικά με πάθος για τις αρχαιότητες και το Υπερταμείο.

-Και γιατί ρωτούν τον Αγοραστό κι όχι τον Σταμπουλή;

- Ποιος είναι αυτός;

- Έλα τώρα. Ο Βολιώτης, ο τρίτος της παράταξης, ο μόνος που εξακολουθεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ κι ο οποίος μετέχει στη διοίκηση του Υπερταμείου.

- Ε τότε, εναντίον αυτού στρέφονται, δεν θέλει σοφία. (Και ταυτόχρονα τορπιλίζεται η όποια αχνή προοπτική να ξανακατέβουν μαζί στις περιφερειακές εκλογές.)

Ζ.

 

Τους συνδέει

*ΣΥΜΒΟΛΟ της προωθούμενης ενότητας, άντε συνεργασίας έστω μετεκλογικά της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα ο Αχ. Νταβέλης. Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, σε ανύποπτο χρόνο, είχε πάει στις εσωκομματικές κάλπες αμφότερων. Και για την εκλογή Κυριάκου και για εκείνη της Φώφης.

***

*ΘΑ μπορούσε να είναι μήπως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος από γαλάζιους και πράσινους αντάμα; Μπα, δεν δείχνει τέτοια διάθεση τελευταία. Αν και ο φίλος του Μάκης Βορίδης είναι γενικός κουμανταδόρος στην απονομή των χρισμάτων της ΝΔ…

Ζ.

 

Εισηγητής

*ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ οι Αθηναίοι με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ, τον Θεσσαλό περιφερειάρχη. Γράφει ο ‘’μικροπολιτικός’’ στα ‘’Νέα’’, γράφουν τα ‘’Παραπολιτικά’’ κοκ. Που ο Κ. Αγοραστός ορίστηκε από την πλευρά της Επιτροπής των Περιφερειών εισηγητής στο Πρόγραμμα ‘’InvestEU’’: «Πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση όχι μόνο για τον Θεσσαλό πολιτικό αλλά και για τη χώρα. Καθώς το InvestEU είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης επενδύσεων που αποτελεί διάδοχο του «πακέτου Γιούνκερ», ύψους περίπου 700 δισ. ευρώ και αναμένεται να μπει σε ισχύ μετά το 2021». (Με το καλό, με το καλό…).

Ζ.

 

Οπωσδήποτε

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για αρχαιότητες και Υπερταμείο και στο τέλος κάνουν ταμείο. «Σε ό,τι αφορά στην καταγγελία από την πλευρά του ΚΙΝΑΛΛ, οι εκπρόσωποί τους είναι σοκαρισμένοι και δεν μπορούν να σκεφτούν ψύχραιμα. Προσπαθούν να θέσουν εμπόδια στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι, όσα αναχώματα δεν είναι στέρεα, θα σαρωθούν από τη θέληση του προοδευτικού κόσμου να γίνει πράξη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπισθεί το μέτωπο του νεοφιλελευθερισμού». (Εκεί λέει είναι η ουσία, δεν γίνεται χωρίς συνεργασία.)

Ζ.

 

Παρεμβολές

* Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Λαρισαίων διαθέτει και χιούμορ και το έχει αποδείξει πολλάκις. Χθες σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο το κινητό του, που το είχε ξεχάσει στο αθόρυβο, δημιουργούσε παρεμβολές στα μικρόφωνα. Αποτέλεσμα οι ομιλητές να δυσκολεύονται. Όταν κάποια στιγμή κάποιος φώναξε να κλείσουν τα κινητά ο Δήμαρχος συνειδητοποίησε ότι το δικό του χτυπούσε διαρκώς και έκανε τις παρεμβολές. «Συγγνώμη παιδιά αλλά όταν παίρνει ο Κούγιας επιμένει», είπε αστειευόμενος. Πολλοί γέλασαν και άλλοι τόσοι άρχισαν να κάνουν εικασίες για ποιον λόγο ψάχνει ο Κούγιας τον Καλογιάννη.

Ν.Π.

 

Μαζί οι σκιώδεις

*ΟΙ γαλάζιοι σκιώδεις υπουργοί Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Προ Πο Μ. Χαρακόπουλος έκαναν κοινή δήλωση σχετικά με το πόρισμα Παρασκευόπουλου για την τάξη και ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Δεν έχει όμως τόσο σημασία αν οι νεοδημοκράτες είπαν τα γνωστά περί ‘’τάξης και ηθικής’’ κι αν το Υπουργείο Παιδείας αντέτεινε τα δικά του δημοκρατικοελευθεριακά. Όσο σημασία έχει πως ο Λαρισαίος βουλευτής προτίμησε να εμφανιστεί με τη βουλευτή Επικρατείας κι όχι τον επίσης Λαρισαίο του τομέα Παιδείας.

-Ναι, αντέδρασε ο Λαρισαίος που γνωρίζει τα εσωκομματικά. Ο Χρ. Κέλλας είναι σκιώδης υφυπουργός Παιδείας. Κι η ΝΔ αντέδρασε στο υψηλότερο κάτω από τον πρόεδρο επίπεδο…

-Καλά, κομψό δεν ήταν πάντως. Λαρισαίος να αγνοεί Λαρισαίο. Θα μπορούσαν να κάνουν την ανακοίνωση κι οι τρεις μαζί.

Ζ.

 

Περί καύσης

*ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ χαρακτήρα θέματα απασχολούσαν τη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Αν έχει ταχυκαρδίες φίλε μου όταν σε βλέπει, αν τρέμει ολόκληρη όταν την αγκαλιάζεις, αν τα χείλη της καίνε όταν τη φιλάς, πρόσεξε. Θα έχει καμιά ίωση.

***

*- ΘΑ μπορούσατε, με ρώτησαν, να κάνετε μια δωρεά στο Γηροκομείο μας;

- Βεβαίως, απάντησα. Θα σας δώσω την πεθερά μου.

***

*- ΜΕ τη γυναίκα μου, βρε σεις, έχουμε διαφορετικές απόψεις για τον θάνατο. Εγώ θέλω να με κάψουν όταν πεθάνω, αυτή θέλει να με κάψει ζωντανό.

Ζ.

 

Ημιανάς

ΣΤΟΙΧΗΘΕΙΤΕ. Προσοχή. Ανάπαυση. Προσοχή. Ανάπαυση. Προσοχή.

Όχι δεν αναφερόμαστε στα παραγγέλματα που ακούσαμε σε κάποιο στρατόπεδο. Αναφερόμαστε στα παραγγέλματα που ακούγονται κάθε πρωί ίσως σε όλα τα δημοτικά σχολεία. Κατάλοιπα μιας άλλης εποχής ή μήπως απωθημένα; Η δύναμη της συνήθειας ή επίδειξη ισχύος; Ποιος ξέρει… Προς το παρόν «Προοοοσχή».

Κ.Γ.

 

Κυπαρισσόπιτες

*ΕΧΕΙ καθιερωθεί πια το πανηγύρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην Κυπάρισσο. Θρησκευτικές εκδηλώσεις και μάλιστα αναβαθμισμένες τη Δευτέρα αλλά και αύριο Κυριακή, οπότε και θα μοιραστούν οι παραδοσιακές Κυπαρισσόπιτες από τις γυναίκες του χωριού. Οι οποίες ονομάστηκαν έτσι όχι επειδή περιέχουν στα υλικά κάτι από κυπαρίσσι αλλά λόγω της μεθόδου παρασκευής λέει, έτσι το έχουν λανσάρει οι Σουλτσιώτισσες.

Ζ.

 

Αναγέρωση

*ΜΕΤΑ και το κολοκοτρωνέικο ποδόσφαιρο, που έλεγε κάποιος, το οποίο έδειξαν να παίζουν με τους Ευρωπαίους αντιπάλους τους η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ μα και ο Ολυμπιακός πρωτίστως, ο Λαρισαίος σχολίαζε την ενδεκάδα και τις μεταγραφές των ερυθρολεύκων.

-Έφεραν Φετφατζίδη, έφεραν Τοροσίδη αλλά και τον Γιαγιά Τουρέ. Η υπόθεση του Νίκου Βαμβακούλα πού κόλλησε τελικά;

Ζ.

 

Μεταγωγών

*ΤΟ ζήτημα των οχημάτων του Τμήματος Μεταγωγών Λάρισας γνωστοποίησε στο ευρύ κοινό πριν από λίγες ημέρες με επιστολή της προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, με την οποία πληροφορούσε το κοινό πως η κατάσταση είναι τραγική. Χθες ο πρόεδρος της ΕΑΛ κ. Θανάσης Νταβούρας με αφορμή την εκδήλωση για την παράδοση του περιπολικού οχήματος από τη ΔΕΥΑΛ στον ΑΔ Λάρισας δεν έχασε την ευκαιρία να το σχολιάσει.

«Είναι ένα τεράστιο ζήτημα που πρέπει να το λύσουμε άμεσα» είπε χαρακτηριστικά. Για το αν υπήρξε κάποια αντίδραση μετά την επιστολή προς το αρχηγείο, τόνισε πως έστειλαν όχημα στο συνεργείο αλλά «τη γριά όσο και να την καλαφατίσεις, νέα δεν γίνεται…». Για να το λέει ο πρόεδρος κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Κ.Γ.

 

Τι θα πράξει;

*ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ παραμένει ο κυματισμός στον νεοδημοκρατικό χώρο για την επίσημη δημαρχιακή υποψηφιότητα της Λάρισας. Που μπορεί δηλαδή και να μη υπάρξει χρίσμα, όμως λογικά στις μεγάλες πόλεις κάποιου είδους κομματική παρέμβαση θα εκδηλωθεί, όχι μόνο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Μα στήριξη, μα πράσινο φως εσωκομματικά για να προχωρήσει κάποιος, ώστε να μπορέσει να φτιάξει και ψηφοδέλτιο αξιώσεων δηλαδή. Οι κινήσεις των ενδιαφερομένων πάντως, εξακολουθούν να γίνονται στο παρασκήνιο και τι να λέει δηλαδή η δημοσιότητα, ποιος απλός άνθρωπος νοιάζεται για τον καημό του καθενός και της καθεμιάς.

***

*ΩΣΤΟΣΟ, όλοι το καταλαβαίνουν, πάρα πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει ο Κ. Τζανακούλης κι η παράταξή του, η οποία θα συγκληθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Εφόσον ανακοινωθεί νέος επικεφαλής της, άρα υποψήφιος δήμαρχος, διαμορφώνεται εντελώς διαφορετικό τοπίο.

Ζ.

 

Και αθανασία;

*ΝΑ μην αντιμετωπίζουν κάποιοι με χαιρεκακία τις αντιδράσεις του ΔΝΤ στην υπόθεση των συντάξεων, συνέστηνε ο Λαρισαίος. Ο οποίος εμφανιζόταν ικανοποιημένος καθότι διαπιστώνει πρακτικά ότι έχει διαμορφωθεί ένα συμπαγές μέτωπο μεταξύ κυβέρνησης, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εναντίον της μείωσης των συντάξεων. Και μακάρι έλεγε να ισχύσουν οι δημόσιες δεσμεύσεις και των τριών, να μην υποχωρήσουν.

***

*ΩΣΤΟΣΟ ο άλλος διαπίστωνε μικροπολιτικά παιχνίδια.

- Μα καλά, τι συμβαίνει… Η ΝΔ υπόσχεται τώρα και αθανασία;

- Γιατί το λες αυτό;

- Μετά τον Τσίπρα επιτέθηκε και στον Τσακαλώτο, που τι είπε; Ότι το 2040 αρκετοί από τους τωρινούς εβδομηντάρηδες θα έχουν αποχαιρετίσει τον μάταιο τούτο κόσμο…

-Ναι εντάξει, είπε όμως και για άλλους που θα φύγουν το 2020.

-Γιατί δεν υπάρχουν υπερήλικες συνταξιούχοι; Σε ποιον ενενηντάχρονο θα δώσεις σίγουρα άλλα δύο χρόνια και δεν θα σου πει ευχαριστώ…

-Αν του δώσεις και δικαίωμα ένστασης μετά, σίγουρα.

***

*ΚΑΙ εξηγούσε ο Λαρισαίος πως οι κυβερνητικοί προσπαθούν να ψήσουν τους ξένους να συμφωνήσουν ώστε να μη μειωθούν οι συντάξεις. Τους λένε ότι το μέτρο της περικοπής της προσωπικής διαφοράς είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα κι όχι διαρθρωτική αλλαγή, αφορά στους εδώ και μερικά χρόνια ήδη συνταξιούχους και ότι βάσει των βιολογικών νόμων η όποια εξοικονόμηση θα μειώνεται χρόνο συν τω χρόνω, το όφελος για την κρατική δαπάνη θα φυλλορροεί.

Ζ.

 

Σαλπάρει

*«ΜΕ νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, νέες προτάσεις». Το σύνθημα που λανσάρει ο Μιχάλης Τολίκας για το ΚΙΝΑΛ. Ο παλιός συνδικαλιστής πρώην αστυνομικός, έχει κάνει υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, στρατιώτης για να συμπληρώσουν ψηφοδέλτιο σε δύσκολους καιρούς, όμως τώρα τα πράγματα δείχνουν να σοβαρεύουν. Σαλπάρει με χάρτη και προορισμό.

-Σύντομα να σε δούμε στη Βουλή, του εύχονται φίλοι του.

-Ευχαριστώ, απαντά εκείνος.

Ζ.

 

Δεν τον ήξερε

*ΤΙ μπορεί να πάθει ο επαρχιώτης… Ας είναι και βουλευτής και κοσμογυρισμένος…

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση, ο Γ. Κατσιαντώνης πήγε στην κλειστή εκδήλωση του Ιδρύματος Κων. Μητσοτάκης. Πήγε και κάθισε στις θέσεις που προορίζονταν για τους κοινοβουλευτικούς. Δίπλα του η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία θεώρησε σκόπιμο να παροτρύνει ευγενικά τον Ελασσονοαμερικάνο ν’ αλλάξει θέση.

- Συγγνώμη αλλά αυτά τα καθίσματα είναι για τους βουλευτές…

- Εεε… Μα κι εγώ βουλευτής είμαι…

- Ναι;

- Ο Κατσιαντώνης, που προσχώρησα στη ΝΔ από την Ένωση Κεντρώων;

- Ααα… Έλειπα μάλλον διακοπές και έχασα το επεισόδιο. (Μα να του κάνουν τέτοια, μουσαφίρη άνθρωπο;)

Ζ.

 

Στο νήμα

*ΕΠΕΣΑΝ στο νήμα σαν αθλητές αγώνα ταχύτητας. Με 37,32 μόρια ο ενδέκατος και τελευταίος επιλεγείς δάσκαλος ως συντονιστής εκπαιδευτικού έργου. Οι επιμορφωτές των δασκάλων που διάλεξε η Επιτροπή συνδυάζοντας τυπικά προσόντα και συνέντευξη, οι πρώην σχολικοί σύμβουλοι, η μετεξέλιξη των παλιών επιθεωρητών, σε δημοκρατική πια βερσιόν. Λοιπόν, με 37,225 και 37,195 μόρια οι δύο που ακολουθούσαν τον τελευταίο και οι οποίες αποκλείστηκαν. Στο φώτο-φίνις κρίθηκε.

***

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ μεν η τελική κατάταξη των υποψήφιων, όχι όμως αναλυτικά και οι βαθμοί. Κι ο Λαρισαίος δάσκαλος συμπεραίνει ότι αυτό συνέβη για να μην εκτίθενται τα ‘’υψηλά ‘’ κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν στο Συμβούλιο Επιλογής. Και βάζει και το ‘’μαναφλίκι’’ του. «Φανταστείτε να κάνει την ίδια ερώτηση ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας στην κυρία Αναστασοπούλου, αν εξακολουθεί να ισχύει αυτό που δήλωνε η περιφερειακή διευθύντρια για τη βαθμολογία των υποψήφιων διευθυντών Δ.Ε. Λάρισας» Τι; Το θυμάται ο συγκεκριμένος: ‘’... απάντησα το πράγματι «αυτονόητο» και νόμιμο για την πρόσβαση σε έγγραφα, το οποίο συνίσταται στο δικαίωμα του κάθε υποψηφίου να του χορηγούνται τα φύλλα αξιολόγησης προκειμένου να καταθέσει κατά τρόπο στοιχειοθετημένο την ένστασή του». (Άλλοι καιροί;)

Ζ.

 

Συμπαράσταση

*ΑΝΑΣΤΑΤΟΣ ο Λαρισαίος δεν είχε συνέλθει από την ταραχή όταν το διηγούνταν στην παρέα.

- Μα είναι πράγματα αυτά; Γιατί σηκώθηκες κι έφυγες από το χειρουργείο;

- Μα όλοι τριγύρω έλεγαν ‘’Κουράγιο… Θα τα καταφέρεις… Μη φοβάσαι… Όλα θα πάνε καλά…’’.

- Ε και;

-Μα δεν τα έλεγαν σε μένα, στον γιατρό τα έλεγαν…

Ζ.

 

 

 

 ANTAPOKRITHS THS E TIS TELEYTAIES*ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ της «Ε» τις τελευταίες δεκαετίες, ο Αχιλλέας Μπακαλέξης αποχωρεί συνταξιοδοτούμενος. Στα γραφεία της εφημερίδας χθες, να ‘’αποχαιρετίσει’’ τους συναδέλφους του δημοσιογράφους, κερνώντας χαλβά Φαρσάλων φυσικά. Νέος και υγιής και με διάθεση να συνεχίσει να προσφέρει ποικιλοτρόπως στην τοπική κοινωνία.

 

 

 

TO BRHKE STO JENODOXEIO TOY STO NHSI *ΤΟ βρήκε στο ξενοδοχείο του στο νησί ο Λαρισαίος και πολύ το χάρηκε.

Ζ.

 

 

 

SOK TO ASHMENIO BELOS EPISTREFEI

* ΣΟΚ. Το ασημένιο βέλος επιστρέφει στην Ιταλία. Διαβάστε. Φιάσκο. Και άλλα τέτοια. Και δώστου χτυπήματα. Έτσι γίνεται πάντα. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε η τελευταία. Απλά το ξαναθυμηθήκαμε. Αφορμή η είδηση πως το τρένο Ασημένιο Βέλος φεύγει από την Ελλάδα όπως αναπαράχθηκε από πολλά σάιτς. Στη φωτογραφία το σχόλιο της «Ε» πριν από ένα μήνα και κάτι. 21 Αυγούστου. «ΣΟΚ ήταν γνωστό από πριν»…

Κ.Γ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass