Προνοητικοί

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 19:45
*ΑΠΟ την εκδήλωση για τα 4 χρόνια Κοινωνικό Φροντιστήριο και τη στήριξη στα παιδιά της των φορέων της πόλης. Η οποία ενώνει, πέρα από πολιτικές διαφορές. Ο αντιδήμαρχος Δημ. Δεληγιάννης κι ο Ηρ. Γερογιώκας της ΝΔ, με αμοιβαία όμως εκτίμηση και αναγνώριση της προσφοράς.  Ζ. *ΑΠΟ την εκδήλωση για τα 4 χρόνια Κοινωνικό Φροντιστήριο και τη στήριξη στα παιδιά της των φορέων της πόλης. Η οποία ενώνει, πέρα από πολιτικές διαφορές. Ο αντιδήμαρχος Δημ. Δεληγιάννης κι ο Ηρ. Γερογιώκας της ΝΔ, με αμοιβαία όμως εκτίμηση και αναγνώριση της προσφοράς. Ζ.

*ΔΕΝ ήταν τόσο η φθινοπωρινή ισημερία που τους φόβισε, όσο οι μετεωρολογικές προγνώσεις που είχαν ανακοινώσει σημαντική πτώση θερμοκρασιών από σήμερα. Κι οι Λαρισαίοι έλαβαν τα μέτρα τους από χθες.

Μην κρυώσουν κιόλας μετά το σούπερ προχθεσινό μπάνιο, σε θάλασσα λάδι και τον ήλιο να καίει. Κι εμφανίστηκαν λοιπόν απ’ το πρωί με μπουφανάκια, ζακετούλες και πουλοβεράκια ή ζελεδάκια, όλα ελαφρούτσικα φυσικά, επιπλέον ντύσιμο όμως. Ξεκαρδίζονταν στα γέλια τα θερμόμετρα που συνέχισαν να σκαρφαλώνουν ακουμπώντας το μεσημεράκι το τριανταπεντάρι στην τσιμεντούπολη.

Ζ.

 

Ο Φώνης

*ΚΙ από σήμερα «Ξενοφών». Έτσι βαφτίστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου που ενσκήπτει από σήμερα. Κακοκαιρία υπό την έννοια ότι οι θερμοκρασίες θα προσγειωθούν απότομα μεν, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα δε. Πρόσωπο της ημέρας επομένως σήμερα στην πόλη ο Λαρισοκύπριος δάσκαλος Ξενοφών Ξενοφώντος κι από κοντά ο πρύτανης του ΤΕΙ Ξενοφών.

Ζ.

 

Άγαρμπα

*ΚΡΙΤΙΚΗ από τον Κ. Μπαργιώτα στη συνέντευξή του στην εφημερίδα, σκληρή μεν αλλά πολιτική κριτική. Που έφτανε φυσικά μέχρι τον πρωθυπουργό, άλλωστε εκείνος έδωσε την τελική έγκριση για την υπόθεση του Υπερταμείου. Κι ήρθε με φόρα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις, να φωτίσει τα πράγματα κι από την άλλη όψη, επιχειρηματολογώντας αρκετά πειστικά, όπως και το έπραξε δηλαδή αλλά να επιτεθεί στον βουλευτή με εκφράσεις καφενείου. Ποιος είσαι συ που θα μιλήσεις έτσι για τον Τσίπρα, είσαι πολύ μικρός, σε πολιτικό ανάστημα βέβαια, δεν τον είπαν και κοντό. Ούτε και φαλακρό τον είπαν. Ωστόσο, τούτων λεχθέντων, ο Κ. Μπαργιώτας ψήλωσε καμιά δεκαριά πόντους στην τοπική κοινωνία.

Ζ.

 

Φτάνουν;

*Ο Λαρισαίος έριξε την ιδέα διαβάζοντας στην εφημερίδα το πλήθος εναλλακτικών που ανοίγονται στην ΑΕΛ για μια λαμπρή πορεία πάλι φέτος.

-Να τους πάρει όλους και τους 17 προπονητές. Να έχει να ξεσκαρτάρει στη διάρκεια της σεζόν απολύοντας. Τόσους που καταναλώνει…

-Ναι αλλά θα του φτάσουν; Και πόσοι θα κάθονται στον πάγκο, θα χωράει κι εκείνος με όλους αυτούς;

Ζ.

 

Ζόρικα

*Ο γνωστός Χ. Τ. ξαναχτύπησε.

- Ομάδες το Υπερταμείο δέχεται; (Μπας και σωθεί.)

***

*ΚΑΙ το όνομα αυτού… Έμαθε ο Λαρισαίος πως νέος προπονητής αναλαμβάνει ο κ. Φέστα.

-Ένα γράμμα απόσταση μόλις, από την κατάσταση που όλοι θέλουμε να αποφευχθεί.

Ζ.

 

Στα αραβικά

*FROM Larissa to Camp 2.20 € κι από κάτω γραμμένο στα αραβικά, προφανώς το ίδιο κι ύστερα οι ώρες των δρομολογίων. Στο ΚΤΕΛ Τρικάλων στη Λάρισα έχουν μόνιμους πελάτες τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό του Κουτσοχέρου. Οπότε φροντίζουν να τους ενημερώνουν.

Ζ.

 

Το μπλε

*-ΤΙ είναι μπλε και δεν κλείνει ποτέ; Εσύ θα ξέρεις…

Ο Ν. Χ. πείραζε τον νεοδημοκράτη φίλο του. Ο οποίος όμως δήλωσε άγνοια.

- Το μπλε ανοιχτό, ρε συ…

Ζ.

 

Που χορεύει

*Η νύφη που χορεύει… Θα μπορούσε να είναι τίτλος βιβλίου ή ακόμα καλύτερα ταινίας. Χορεύοντας ανέβηκε τα σκαλιά του Αγίου Αχιλλίου, όπου την είχε συνοδεύσει ο πατέρας της με τα παραδοσιακά όργανα να παίζουν. Η Θεσσαλονικιά νηπιαγωγός Βάσια Μαδέση έπεσε στην αγκαλιά του καλού της, που ως γαμπρός την περίμενε αδημονώντας. Κι όλο το βράδυ μετά, στο γλέντι, συνέχισε τον χορό, με τον σύζυγό της πια, τον οικονομολόγο λογιστή Δήμο Νταγιάννη. Ναι, ο Αιμίλιος πάντρεψε τον πρώτο του γιο. Σ΄ ένα γάμο γεμάτο από Σαμαρίνα, από ΠΑΣΟΚ, από Οικονομικό Επιμελητήριο, Τράπεζα Πειραιώς και ΑΤΕ, από Λάρισα γενικώς, που ευχήθηκε στους νεονύμφους βίον ανθόσπαρτον.

Ζ.

 

Χωρίς

προηγούμενο

*ΠΟΛΥ ενοχλημένος ο Μάριος Ξηρομερίτης. «Αυτό που έγινε στα εγκαίνια του παζαριού δεν έχει προηγούμενο. Οι δημότες Λαρισαίοι και φιλοξενούμενοι επισκέπτες πίσω από 2 μέτρα κάγκελα για να "απολαύσουν" τη συναυλία Μπρέγκοβιτς». Και επισυνάπτει φωτογραφικό υλικό, όπου εντάξει ο δήμαρχος και οι πατρίκιοι, συγγνώμη οι επίσημοι, κάθονται στις μπροστινές καρέκλες όπως πάντα, όμως από τους πληβείους τους προστάτευε άκομψα ένα δίμετρο κάγκελο.

Ζ.

 

Ήταν λίγοι

*ΞΕΚΙΝΑ με κινέζικα, ‘’μια εικόνα χίλιες λέξεις’’ και συνεχίζει με γαλλικά ο Γ. Μότσιος του Εμπορικού Ιστορικού Κέντρου, καταφερόμενος κατά του κανονικού Εμπορικού Συλλόγου. Οικτίρει την έλλειψη συμμετοχής στη συνέλευση όπου αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού, αν και η μαζικότητα ποτέ δεν χαρακτήριζε τις συνελεύσεις αυτές.

Αποκαλύπτει ότι η αλλαγή που επιτρέπει εγγραφή μελών και από τον χώρο της προσφοράς υπηρεσιών έγινε «για να εξυπηρετήσει τον κ. Κορκίδη, πρόεδρο της ΕΣΗΕΕ, που θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ και θέλει να διευρύνει τον χώρο των ψηφοφόρων του αλλά και τον κ. Παπαδόπουλο, που ως καφετεριούχος πλέον, θα μπορεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος». Τους εγκαλεί επίσης ότι δεν είπαν κουβέντα για το Παζάρι, τον μόνιμο εχθρό των εμπόρων. (Άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ).

Ζ.

 

Αιμοδότρια

*ΕΜΠΛΟΚΕΣ χθες στη νεανική συντροφιά των Λαρισαίων.

- Σήμερα κλείνω τα σαράντα...

- Πάλι τα σαράντα; Πέρυσι δεν τα είχες κλείσει;

- Φαίνεται ότι δεν τα είχα κλείσει καλά και ξαναβγήκαν.

***

*- ΕΙΜΑΙ τόσο άφραγκος που όταν θέλω να κεράσω τη δικιά μου μια πορτοκαλάδα, την πάω να δώσει αίμα.

-Κι έχει επιπλέον και φρυγανιά με τυράκι, βρε μπαγάσα…

***

*- ΜΟΥ λύπι το σχωλίο, λέει η άλλη.

- Μα και που πήγαινες, τι κατάλαβες;

Ζ.

 

Κατά τα άλλα…

*ΕΙΣΟΔΟΣ στη νέα περίοδο, την προ-προεκλογική, με βροχή από δημοσκοπήσεις που όλες βλέπουν τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διαφωνούν στο άνοιγμα της «ψαλίδας», αν είναι 11 ή 8, 5 ή 5 ή 3,5%.

Κι ο έμπειρος Ν. Λ. σχολιάζει. Μπορείς εύκολα όμως να δεις πόση αξιόπιστη είναι μια δημοσκόπηση, αν δεις το όνομα του «πελάτη». Το χοντρό παιχνίδι παίζεται στα μικρά κι ανυπεράσπιστα κόμματα που βλέπουν τα ποσοστά τους να αυξομειώνονται ανάλογα με τις ανάγκες της δημοσκόπησης. Είναι ένα θέμα και μάλιστα σοβαρό κατά πόσο αυτές οι δημοσκοπήσεις μπορούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα νοθεύοντας τελικά το αποτέλεσμα με τη λειτουργία της αυτοεκπληρούμενης προφητείας: πολλοί ψηφοφόροι θα αποφασίσουν μπροστά στην κάλπη και θα ψηφίσουν το κόμμα που πιστεύουν ότι θα βγει πρώτο. (Δημοσκοπήσεις, που τα τελευταία χρόνια αποτυγχάνουν παταγωδώς αλλά οι εταιρείες συνεχίζουν χωρίς καμία αιδώ.)

Ζ.

 

Ελληνολαρσινά

*ΤΟ πανίνι είναι παραδοσιακό ιταλικό σάντουιτς, έτσι όμως ακούγεται κι ο Λαρισαίος όταν θέλει να πει ότι "το παν είναι".

***

*- ΦΙΛΕ, σκέφτομαι να πάρω iPhone και λέω για το XR .

- Του εξάρ΄ όχι, το εξάρι ρε είναι πολύ παλιό.

Ζ.

 

All together

*ΤΟ αμέσως επόμενο διάστημα, ο Κ. Τζανακούλης θα αναλάβει λέει πρωτοβουλία για την επίλυση της εξίσωσης ΝΔ + Δημαρχία Λάρισας=…

Ως μέλος της ενδεκαμελούς επιτροπής που λειτουργεί στα κεντρικά του κόμματος και εξετάζει κατά περίπτωση και κατά πόλη ενόψει των εκλογών, ακούστηκε ότι θα καλέσει όλους μαζί τους υποψήφιους για υποψηφιότητα για να μετρήσει διαθέσεις. Δεν είναι και λίγοι στη Λάρισα: Καραλαριώτου, Ξηρομερίτης, Μαμάκος, Πρεζεράκος, Σαμουρέλης και βάλε.

Ζ.

 

Μαζί του

*Ο Ντάνος κατά κόσμον Γιώργος Αγγελόπουλος που κέρδισε το Survivor και μετά έγινε και ηθοποιός στο «Τατουάζ», τώρα κατεβαίνει και στην πολιτική. Στην Αθήνα το έχουν βούκινο, το έγραψε και το «Secret» ως σιγουράκι. Ότι ο σταρ της Σκιάθου θα μπει στο ψηφοδέλτιο του Κ. Αγοραστού στη Μαγνησία για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Βέβαια στα ‘’Ψ’’ η προοπτική αυτή έχει αναφερθεί από πέρυσι. (Το επόμενο βήμα του λέει μπορεί να είναι και η Βουλή. Άλλωστε όλα ένα παιχνίδι είναι.)

Ζ.

 

Κι αν όχι;

*ΤΙ να λέει όμως, Ντάνος κι Ντάναινα… Άμα δεν κατέβει η Μαρία, πού να πάει ο Αγοραστός… Ιδίως εκεί στον κάμπο στην Αλασσόνα.

Ακούστηκε ότι η Μαρία Μαμάρα θέλει να σταματήσει, ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια, πουθενά και με κανέναν. Ακούστηκε όμως κι ότι την πιέζει ο λαός της να συνεχίσει.

Ζ.

 

Σκάμμα

*ΣΕΦΕΡΗ και Αγιάς έχουν σκάψει λέει, η ΔΕΥΑΛ ή άλλος, πάντως πάνω από μήνα χώματα και σκόνη. Έκκληση των περιοίκων για αποκατάσταση. Επιτέλους…

Ζ.

 

Εθνικά μνημεία

*ΚΑΙ το ‘’Βατράχι’’ κοάζει από την πλευρά του. Η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα στη διάψευση της είδησης που θέλει να έχει εκχωρηθεί στο Υπερταμείο στο πλαίσιο συμφωνίας με τους δανειστές για υποθήκευση των εθνικών μνημείων και η Ζωζώ Σαπουντζάκη. Την έντονη αντίδραση του Μαξίμου έχουν προκαλέσει πρόσφατα δημοσιεύματα των ΜΜΕ που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση. «Η Ζωζώ Σαπουντζάκη είναι εθνικός θησαυρός και πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων και των επόμενων γενεών και δεν τίθεται θέμα παραχώρησης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ακόμα και αν ίσχυαν αυτές οι ανυπόστατες κατηγορίες, μετά το πέρας των 99 ετών που προβλέπει η συμφωνία η κ. Σαπουντζάκη θα συνέχιζε κανονικά τη ζωή της όπως και πριν» κατέληξε.

Ζ.

 

Παζάρια

*ΑΝ είναι να υποστηρίξει το ΚΙΝΑΛ τον Απ. Καλογιάννη, το λιγότερο που ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να στηρίξει αυτός Ν. Τσιλιμίγκα στην Περιφέρεια, διάβαζε ο Λαρισαίος στην εφημερίδα.

- Σύντροφοι προσέξτε, ανέκραξε. Κοιτάτε μη σας πιάσουν κορόιδα. Αυτό με τον Τσιλιμίγκα το έχουν δώσει ήδη οι συριζαίοι, γυρέψτε κι άλλα.

- Εσύ να προσέξεις, τον συγκράτησε ο διπλανός σου. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ είναι που έχει δώσει εδώ και καιρό γη και ύδωρ στο ΠΑΣΟΚ, και δημάρχους στις επαρχίες και τα πάντα. Το Μαξίμου όμως δεν έχει μιλήσει και, να ξέρεις, για τους 13 υποψήφιους περιφερειάρχες την απόφαση θα την πάρει ο ίδιος Τσίπρας.

-Α, γι’ αυτό διέρρευσε ότι υπάρχει περίπτωση μέχρι και Αγοραστό να στηρίξουν…

Ζ.

 

Παράπονα

* ΕΝΤΟΝΑ παράπονα εκφράζονται από μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τυρνάβου και περιχώρων για τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε διήμερη εκδρομή με μία διανυκτέρευση στα Ζαγοροχώρια χρησιμοποιώντας για τα οικονομικά της διοργάνωσης και χρήματα από την Ομοσπονδία. Τα παράπονα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι για την εκδρομή αυτή δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση ούτε στην εφημερίδα, ούτε στο τοπικό ραδιόφωνο αλλά και δεν τοιχοκολλήθηκε κάποια ανακοίνωση σε χώρους όπου συχνάζουν μέλη του συλλόγου, το ΚΑΠΗ, καφενεία κλπ.

Τα διαμαρτυρόμενα μέλη (τα ονόματά τους είναι στα διάθεση της εφημερίδας), μιλούν για «εκδρομή ενός κλειστού κλαμπ όπου ενημερώθηκαν μόνο οι ημέτεροι και όχι το σύνολο των μελών». Και συνεχίζουν: «Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατασπαταληθούν χρήματα της Ομοσπονδίας για εκδρομή ολίγων ενώ αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είναι στο ταμείο του συλλόγου και να αξιοποιηθούν για άλλες δράσεις, κυρίως συνδικαλιστικές, κινητοποιήσεις κ.λπ.».

Επειδή η καταγγελία και επώνυμη είναι και σοβαρή, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τυρνάβου και Περιχώρων έχει τον λόγο…

Κ.Τσ.

 

Σειρήνα

* ΤΗ στάση δημοτικών αστυνόμων που εκτελούν υπηρεσία στην οδό Αμαλίας (πλατεία Αγ. Μπλάνα) με αφορμή τα έργα στη Βενιζέλου, σχολιάζουν συμπολίτες. Οι οποίοι μεταξύ άλλων σημειώνουν πως «οι δημοτικοί αστυνόμοι αντί να ενημερώνουν τους πολίτες ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να στρίψουν αριστερά με κατεύθυνση στη Βενιζέλου και πως υποχρεωτικά πρέπει να κινηθούν προς την 31ης Αυγούστου, συχνά επιλέγουν να χρησιμοποιούν τη σειρήνα του περιπολικού της Δημοτικής Αστυνομίας».

Για να αποτρέψουν τους οδηγούς. Ενοχλούν δηλαδή με τον θόρυβο που προκαλούν, όπως διαμαρτύρεται ο συμπολίτης, αν συνυπολογισθεί μάλιστα το γεγονός ότι παρά τη σήμανση, αρκετοί οδηγοί επιμένουν να στρίψουν αριστερά…

Β.Κ.

 

Στέλνουν μήνυμα

* ΑΡΚΕΤΟΙ είναι οι Ελληνοαμερικανοί που δεν θα παραστούν στη δεξίωση που θα παρατεθεί στο Concordia Annual Summit της Νέας Υόρκης, στην οποία θα παραστεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Μακεδονικό. Μεταξύ αυτών και ο Νικαιώτης Αχιλλέας Λιγγέρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι «με την απουσία του από τη δεξίωση, επιτελεί το …εθνικό του καθήκον».

Γ.Ρ.

 

 

 

 

EJALLOI EINAI STHN YPHRESIA PRASINOY TOY DHMOY

 

EJALLOY EINAI STHN YPHRESI2* ΕΞΑΛΛΟΙ είναι στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων με την κατάσταση που επικρατεί στα παρτέρια της πλατείας Ταχυδρομείου. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Ελένης Φουρέιρα δεν ήταν λίγοι οι Λαρισαίοι που για να δουν την τραγουδίστρια μπήκαν μέσα στους βραχόκηπους και τσαλαπάτησαν τα φυτά.

Πολύς ο κόσμος, γέμισε η πλατεία, αλλά δεν έδειξαν τον πολιτισμό τους…

Ζ.Π.

 

 

KAPOY PREPEI NA KOLLHSAN TA AYTOKINHTA* ΚΑΠΟΥ πρέπει να κόλλησαν τα αυτοκίνητα περισυλλογής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και δεν περνούν μέρες τώρα για περισυλλογή. Απορούν συμπολίτες στον Άγιο Κωνσταντίνο…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass