Στα ενδότερα

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2018 19:11
*Ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος τα δυο βουνά μαλλώναν… Χιόνι επομένως και στον Κίσσαβο προχθές, λίγο μια πασπάλα αλλά χιόνισε εκεί ψηλά στο Καταφύγιο, απόδειξη οι φωτογραφίες του Ν. Σελήνη.  Ζ. *Ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος τα δυο βουνά μαλλώναν… Χιόνι επομένως και στον Κίσσαβο προχθές, λίγο μια πασπάλα αλλά χιόνισε εκεί ψηλά στο Καταφύγιο, απόδειξη οι φωτογραφίες του Ν. Σελήνη. Ζ.

*ΛΗΞΙΣ θερινής περιόδου. Οι πρωινές ταχυδρομειοτριγωνικές παρέες των συνταξιούχων είχαν αποσυρθεί στα ενδότερα των καταστημάτων, δεν σήκωνε πια πεζόδρομο ούτε με το μπουφανάκι.

Χθες έκλεισαν και τις τζαμόπορτες, ενδεχομένως να ζήτησαν και τον κλιματισμό στο ζεστό. Ύπουλος καιρός, δεν είναι για κρυώματα.

Ζ.

Κι η παζαρίσια;

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ εκκρεμεί κι εκείνη η βροχούλα που συνοδεύει κατ΄ έθιμο το Παζάρι Λαρίσης. Αλλά πώς να βρέξει, που αυτός ο κυκλώνας ‘’Φώνης’’ έχει κάνει τη χώρα ανάστα ο Κύριος, με τους αέρηδες να μην αφήνουν τα σύννεφα να κάνουν μια σύναξη της προκοπής…

Ζ.

Είχαν ξεχάσει

*ΗΤΑΝ να πέσει άσφαλτος στο κομμάτι της Μανδηλαρά, όπου είχαν ολοκληρωθεί οι υποδομές. Όλα έτοιμα, νυφούλα το είχαν κάνει το οδόστρωμα, αλφάδι. Και ξαφνικά, στοπ… στοπ… Η εταιρεία θυμήθηκε ότι είχε ξεχάσει. Κι άρχισαν να ξανασκάβουν για να περάσει οπτική ίνα, ίσα που πρόλαβαν πριν πέσει η πίσσα. Η ζημιά πάντως έγινε. Ο εργολάβος την πλήρωσε, που συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το πληρώνεται, ο Δήμος έμπλεξε κι η εταιρεία τα κατάφερε.

***

*ΕΚΕΙ που ακουμπάει η Μανδηλαρά στην Παναγούλη έχουν δημιουργήσει με την πορτοκαλί ταινία μια υποτυπώδη εσοχή για να περνούν όσοι περπατούν στο πεζοδρόμιο. Εκεί βολεύτηκε μια χαρά η μεσήλικη οδηγός, άραξε με τα αλάρμ και περίμενε. Εξοβελίζοντας τους πεζούς μεσοστρατίς στην Παναγούλη. (Και μετά είχε άδικο ο ποιητής που ολόλυζε: αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα.)

Ζ.

Προτεραιότητα

*ΚΑΙ να που αναβαθμίστηκε ο Μ. Χαρακόπουλος σε τομεάρχη και άρα κανονικό σκιώδη υπουργό Προ Πο, ήτοι Προστασίας του Πολίτη ή Δημοσίας Τάξεως κατά την εθνικοπρεπή διάλεκτο. Όχι δεν πήρε τη θέση άλλου, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναβάθμισε τον τομέα τάξης και ασφάλειας, που αφού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ δεν μπορεί να έχει επικεφαλής κάποιον αναπληρωτή τομεάρχη αλλά τομεάρχη πλήρη. Επειδή δηλαδή τα υποβαθμίζουν αυτοί οι κομμουνισταί κι έχουν ορίσει ως αναπληρώτρια την υπουργό Προ Πο;

***

*Μ΄ ΑΥΤΑ και μ΄ αυτά οι Αθηναίοι άρχισαν να προσφωνούν τον Λαρισαίο Μαντ Μαξ. Άλλο ένα σίκουελ στη σειρά ταινιών Mad Max, αυτή τη φορά στην Αθήνα; Σημειωτέον ότι η τελευταία απ΄ αυτές τις ταινίες δράσης και περιπέτειας διαδραματίζεται σε έναν δυστοπικό έρημο κόσμο, όπου η βενζίνη και το νερό είναι σπάνια αγαθά. Λογικά ο Λαρισαίος θα κινηθεί σε πιο ομαλές συνθήκες, τουλάχιστον ως σκιώδης δεν θα τον τρώει ο ήλιος.

Ζ.

Τα αντανακλαστικά

*Ο Χρ. Κέλλας στο μεταξύ συνεχίζει στον δικό του ρυθμό. Με άριστα αντανακλαστικά. Δύο ζητήματα απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής τούτη την περίοδο. Η αιτούμενη παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, που δεν μπορεί παρά κατά τα ειωθότα να δοθεί. Και οι απαραίτητες διορθώσεις στον νέο χάρτη μειονεκτικών περιοχών, για να μη μείνει εκτός εξισωτικής αποζημίωσης σχεδόν ολόκληρος ο νομός Λάρισας, πράγμα που από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι θα γίνει. Ο βουλευτής της ΝΔ όμως τα έφερε και τα δύο στη Βουλή, τι παραπάνω να κάνει ως αντιπολίτευση, πιέζοντας τους αρμόδιους υπουργούς. Η ανοιχτή γραμμή που διατηρεί με αγρότες και κτηνοτρόφους αποδίδει.

Ζ.

Ξεχασμένος

*ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ στην εφημερίδα για τις εκδηλώσεις στο Λιβάδι, στη μνήμη του Γεωργάκη Ολύμπιου, ο Λαρισαίος Χ.Β. ρώτησε αρκετούς για το πού βρίσκεται στην πόλη το άγαλμα του ήρωα. Ήταν σίγουρος, δεν απογοητεύτηκε που κανείς δεν ήξερε. Κι ας κυριαρχεί καταμεσής στην Τρίγωνη πλατεία ο ανδριάντας του καπετάνιου με τα περήφανα μουστάκια του. Το όνομά του όμως δεν φαίνεται, τα γράμματα είναι μισοσβησμένα. Ο Λαρισαίος το είχε επισημάνει και στους προηγούμενους στο Δημαρχείο μα και στους τωρινούς ότι πρέπει να τα ζωηρέψουν.

Ζ.

Δικές του

*Ο τρίτος νεοδημοκράτης βουλευτής, ο εκ μεταγραφής Ελασονοαμερικάνος Γ. Κατσιαντώνης, έχει να αντιμετωπίσει ακόμη τα απόνερα της αποχώρησής του από το λεβέντικο κόμμα.

Ο προεδρικός υιός και βουλευτής Μάριος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των αποστατών χαρακτηρίζοντας ανήθικο το ότι δεν παραδίδουν τις έδρες τους. Τις οποίες άλλωστε απέκτησαν χάρη στην αίγλη, τη φήμη ή όπως αλλιώς θέλει να το πει κανείς, του προέδρου. Κανονικά και τις 9 έδρες θα έπρεπε να τις κατέχει ο ίδιος, να τοποθετούνται ομοιώματά του στα έδρανα.

Ζ.

Ατρόμητος

*- ΦΕΣΤΑ Χαράλαμπε…

Αστειευόταν ο Λαρισαίος με το όνομα του νέου Ιταλού προπονητή, ευχόμενος να μακροημερεύσει στον πάγκο της ομάδας, αν και δεν το έβλεπε.

- Μα το είπε μόνος του. Ότι έκανε με πρόεδρο ομάδας ο οποίος είχε αλλάξει 35 προπονητές. Επομένως δίκαια δηλώνει ότι δεν φοβάται στην ΑΕΛ. Τι να φοβηθεί, μην τον διώξει;

Ζ.

Με απουσίες

*«ΤΑ διορισμένα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη ενός Συμβουλίου Επιλογής, από τη στιγμή που αποδέχονται τον διορισμό τους, έχουν υποχρέωση θεσμική και υπηρεσιακή, καθώς και ηθική απέναντι στους συναδέλφους να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις-συνεντεύξεις του Συμβουλίου. Φυσικά υποχρέωση έχουν και οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών».

Ενοχλημένος ο Δημ. Παπαποστόλου που διαπίστωσε ότι το 7μελές Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου «λίγες φορές συνεδρίασε με πλήρη σύνθεση».

***

*ΚΑΙ ο πρόεδρος του ‘’Κ. Κούμα’’ εξηγεί ότι από την απουσία ενός ή δύο μελών του Συμβουλίου κρίνεται η επιλογή ή μη κάποιου δασκάλου σε θέση στελέχους.

«Συγκριμένα, σε ένα 7μελές Συμβούλιο, αν οι 5 βάλουν βαθμό άριστα 14 και οι 2 από 13, ο μέσος όρος είναι 13,71. Ενώ αντίθετα σε ένα 5μελές Συμβούλιο, αν βάλουν οι 3 από 14 και οι 2 από 13, ο μ.ό. είναι 13,60.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι το Συμβούλιο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός». (Τα μέτρησε καλά ο δάσκαλος.)

Ζ.

Της Σοφίας

*ΟΙ Λαρισαίοι μαθητές χάζευαν στο παγκάκι της συνοικιακής πλατείας.

- Η κουκουβάγια είναι το πουλί της Σοφίας;

- Έχει πουλί η Σοφία;

***

*-ΑΚΟΥΣΑ τον παππού μου να λέει ότι στα 20 παίζεις ποδόσφαιρο, στα 40 τένις και στα 60 γκολφ. Συμπέρασμα; Όσο μεγαλώνεις μικραίνουν τα μπαλάκια.

***

- ΚΥΡΙΑ μου πείτε στον γιο σας να μη με μιμείται.

- Παιδάκι μου μην κάνεις σαν χαζό, ο κύριος ενοχλείται.

Ζ.

Ποιος, τι, πώς;

*ΜΕ το που ξεκίνησαν να ψάξουν να τα βρουν για τη Δημαρχία της Λάρισας, το αντίστοιχο κομματικό χρίσμα δηλαδή, άρχισαν και οι εντάσεις μεταξύ των νεοδημοκρατών. Η καχυποψία περισσεύει, εμπιστοσύνη καμία.

- Και δηλαδή, αφού τα γκάλοπ είναι παντελώς αναξιόπιστα, έξω πέφτουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια, τότε γιατί πρέπει να γίνει δεκτό το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που θα κάνει η ΝΔ στη Λάρισα;

***

*Η επιφυλακτικότητα κυριαρχεί.

- Ποια εταιρεία θα κάνει το γκάλοπ; Ποιος θα αποφασίσει για τις ερωτήσεις; Ποιοι και πώς θα ερωτηθούν; Ποιος θα το πληρώσει;

- Ε… Το κόμμα φυσικά θα το πληρώσει από τα κεντρικά.

- Κι οι εταιρείες λέει δίνουν το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο πελάτης. Μήπως θα έχουν προαποφασίσει στην Πειραιώς ποιον θα πουσάρουν;

Ζ.

Να το ελέγξουν

*ΠΑΝΤΩΣ, στα πολιτικά στέκια διακινείται η άποψη ότι Καραλαριώτου-Μαμάκος θα επιδιώξουν να συναντηθούν και να τα βρουν. Ώστε η διαδικασία επιλογής να περιοριστεί μεταξύ των δύο, που διαθέτουν άλλωστε και δημοτικές παρατάξεις πίσω τους. Κι έτσι η κατάσταση να είναι σ΄ ένα μεγάλο βαθμό ελεγχόμενη.

- Αν πάνε έτσι χαλαρά σε γκάλοπ και εξ αυτού θα δούμε, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτα…

- Γιατί;

- Διότι στη δημοσκόπηση η ΝΔ δεν θα βάλει μόνο τους πέντε που εκδηλώνουν το ζωηρό τους ενδιαφέρον…

- Αλλά;

- Υπάρχουν κι άλλοι που δεν το κυνηγούν αλλά δεν θα έλεγαν όχι αν τους καθόταν. Γιατί να μη μετρήσουν στο γκάλοπ και τον Αχ. Νταβέλη πρόεδρο του ΣΘΕΒ, τον Ξεν. Σπηλιώτη πρύτανη του ΤΕΙ, τον Λουκά Κατσαρό βεβαίως, ακόμη και τον Τζανακούλη γιατί όχι… (Οπότε μπορεί να χαθεί η μπάλα και να μείνουν με το δάχτυλο στο στόμα.)

Ζ.

Ο τρομπετίστας

*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΤΑΝ ο Λαρισαίος μεσημεριάτικα.

- Ποιος μαθαίνει σαξόφωνο τέτοια ώρα;

- Ο παππούς απέναντι είναι.

- Πήρε ο παππούς σαξόφωνο;

- Φασολάδα έφαγε.

Ζ.

 

Οδοκαθαριστής

* ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ του Δήμου περιμένουν εδώ κι έναν μήνα - λένε περίοικοι - στην οδό Αλεξάνδρας 25 στην περιοχή Σταθμού ΟΣΕ στη Λάρισα, να μαζέψει κομμένες ακακίες που, αυτοί που τις έκοψαν, τις παράτησαν στο πεζοδρόμιο.

Τώρα που ξέρουν απ' την Υπηρεσία Καθαριότητας, δεν μπορεί, κάτι θα κάνουν.

Αταλάντευτα

*«ΜΕ επιτυχία στέφθηκε το σχέδιο του ΚΚΕ, κανείς δεν κατάλαβε ότι επανέλαβαν για ένατη χρονιά την ίδια ομιλία στη ΔΕΘ». Απίστευτο το πείραγμα από το ‘’Κουλούρι’’, με σουσάμι. «Χαμόγελα ικανοποίησης και συγκρατημένος ενθουσιασμός επικρατούσε στο στρατόπεδο του ΚΚΕ μετά την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, κατάφερε να επαναλάβει για ένατη συνεχή χρονιά τον ίδιο λόγο, χωρίς κανένας απολύτως να το αντιληφθεί. Μάλιστα, ο 87χρονος επικοινωνιολόγος του κόμματος, σημείωνε όλο χαρά πως τα κύρια σημεία της ομιλίας παραμένουν ίδια τα τελευταία 40 χρόνια, με ανεπαίσθητες αλλαγές, όπως τα ονόματα των πρωθυπουργών και του κυβερνώντος κόμματος».

Ζ.

Το μωρό

*Ο Λαρισαίος έπρεπε να πάει επειγόντως Αθήνα για μια δουλειά. Με τα οικονομικά του πολύ στενά, δυσκολευόταν να πληρώσει ξενοδοχείο. Είχε όμως έναν παλιό φίλο στην πρωτεύουσα, οπότε είπε να τον παρακαλέσει να μείνει για μια νύχτα στο σπίτι του. Εκείνος δέχτηκε μετά χαράς.

Φτάνει λοιπόν Αθήνα, κάνει τις δουλειές του και αργά το βράδυ κουρασμένος τραβάει για το σπίτι του φίλου του.

- Πού 'σαι, ρε Θανάση; Τι γίνεσαι, ρε θηρίο;

- Καλά, ρε Μήτσο, εσύ; Σε χάσαμε…

- Άστα μωρέ. Παλιοζωή. Τρέχω απ' το πρωί ως το βράδυ. Το σπίτι μου δε με βλέπει...

-Τέλος πάντων. Άραξε να ξεκουραστείς.

-Ρε Θανάση, είσαι φίλος, δε σου λέω τίποτε άλλο. Μια νύχτα είναι αυτή, ελπίζω ότι δεν είμαι φόρτωμα.

-Σώπα ρε, μην το ξαναπείς… Το σπίτι μου δικό σου.

***

ΗΤΑΝ όμως κι εκείνος πολύ κουρασμένος. Είπαν να πάνε για ύπνο και θα τα έλεγαν την επομένη.

-Να σου πω, είπαμε σαν το σπίτι σου, θέλεις να κοιμηθείς στο δωμάτιο με το μωρό ή μήπως να σου στρώσω εδώ στο σαλόνι, στον καναπέ;

-Ε, τώρα, είναι και αργά, να μην ενοχλώ, ροχαλίζω και λιγάκι, βλέπεις. Θα κοιμηθώ εδώ στον καναπέ, μια χαρά θα είμαι…

Του στρώνει λοιπόν στον καναπέ και κοιμάται. Το επόμενο πρωί, ξυπνάει νωρίς και ευδιάθετος. Ντύνεται, ετοιμάζει τα πράγματά του και επειδή βλέπει φως στην κουζίνα, πάει να χαιρετήσει και να ευχαριστήσει τον φίλο του πριν φύγει.

Στην κουζίνα όμως αντί για τον Θανάση βλέπει μια πανέμορφη γυναίκα με ένα σέξι διάφανο νυχτικό.

-Ωπ… Καλημέρα. Εγώ είμαι ο Μήτσος, παλιός φίλος του Θανάση; Εσύ είσαι η γυναίκα του;

-Όχι… Εμένα μωρό με φωνάζουν.

Ζ.

 

STO ATYPO YPOYRGIKO MAJIMOS

*ΣΤΟ άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο του Κυρ. Μητσοτάκη για πρώτη φορά κι ένας Λαρισαίος. Ο Μ. Χαρακόπουλος μετά την αναβάθμισή του σε υπουργό, σκιώδη εννοείται, κλήθηκε να συμμετάσχει στο Συντονιστικό των τομεαρχών. Όπου, όχι δεν επέβαλε πρωινή προσευχή. Τηρείται ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κυριάκου Γριβέα.

Ζ.

 

SFYRODREPANO CIU

*ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟΣ αρχηγός ως νοσταλγός. Επιστρέφοντας στη Λάρισα από την περιοδεία στο ‘’Παραπέτασμα’’, μπορεί να μετακομίσει από την Ανδρούτσου στον παράλληλο πεζόδρομο της Πανός;

Ζ.

 

KVSTAROPOYLOS CIU

*ΕΝΩ ο εντεταλμένος Γ. Κωσταρόπουλος καθαρίζει αυτοπροσώπως τα χόρτα, πριν τα δει ο δήμαρχος προσερχόμενος στο νέο Κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας. Κάνει δουλειές και για άλλους.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass