Με τον Φώντα

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2018 19:14
*ΕΝΑ αστικό μπροστά, ένα από απέναντι, έμπλεξε χθες το ασθενοφόρο στη φραγμένη Κύπρου. Ούτε η σειρήνα βοηθούσε, μήτε ο αναμμένος φάρος. Ευτυχώς δεν έτρεχε για επείγον περιστατικό.  Ζ. *ΕΝΑ αστικό μπροστά, ένα από απέναντι, έμπλεξε χθες το ασθενοφόρο στη φραγμένη Κύπρου. Ούτε η σειρήνα βοηθούσε, μήτε ο αναμμένος φάρος. Ευτυχώς δεν έτρεχε για επείγον περιστατικό. Ζ.

*ΣΤΟ μάτι του κυκλώνα η χώρα.

-Του τυ-φώντα καλύτερα των τηλεοπτικών υπερβολών. Στη Λάρισα ουδέν.

- Ναι αλλά στην Αθήνα τα έκλεισαν τα σχολεία προληπτικά.

-Τι προληπτικά, ήξεραν ότι για όλους είναι βολική Παρασκευή. Έχοντας καεί από άλλα στον χυλό φυσούν τώρα και το γιαούρτι. Ούτε τσουνάμι να περίμεναν.

***

*Ο Λαρισαίος άλλα είχε στο νου του. Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας τον απασχολούσε.

-Τζάκι από 28 Σεπτεμβρίου; Κατά τα Χριστούγεννα μας βλέπω να έχουμε καμένα και τα κουρτινόξυλα.

Ζ.

Πάνε αριστερά

*Η γνωμάτευση από τον Λαρισαίο Α. Α. για τις βουλευτικές μετακινήσεις.

-Αποστάτες είναι μόνο όσοι πάνε δεξιά, όσοι κινούνται αριστερά είναι απλώς Βρετανοί.

Ζ.

 

Με την Ντόρα

*ΑΠΟ την ερχόμενη Τετάρτη μέχρι και Παρασκευή στη Λάρισα η Ντόρα Μπακογιάννη, προσκεκλημένη του Αχ. Νταβέλη στο ‘’Animus’’. Και δεν είναι μόνο ιστορικό στέλεχος, παραλίγο αρχηγός της παρατάξεως, αδελφή του προέδρου, διετέλεσε και δήμαρχος, έχει ενδιαφέρον για τα αυτοδιοικητικά κι ο λόγος της βαραίνει. Πολλοί ενδιαφερόμενοι λοιπόν θα σπεύσουν να τη συναντήσουν, τον πρώτο λόγο όμως θα έχει ο οικοδεσπότης της.

Ο οποίος διαθέτει και ισχυρή πρόσβαση και από την άλλη πλευρά του κόμματος, στο Βοριδοαδωνικό περιβάλλον. Χμ…

Ζ.

 

Δικαιωμένος

*«NO comments» από τον Κ. Μπαργιώτα μετά το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας ότι ο Δήμος ζητά να εξαιρεθούν από το Υπερταμείο 47 ακίνητα στην περιοχή της Λάρισας. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ένιωθε δικαιωμένος μετά τη σφοδρή επίθεση που είχε δεχθεί από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. «Τελικά πολιτευόμουν με διασπορά ‘’ψευδών ειδήσεων’’;» Δεν κρατήθηκε να μην το πει…

Ζ.

Ελέω Τσίπρα

*ΛΑΘΟΣ, λάθος… Το χθεσινό σχόλιο δεν έλεγε αλήθεια ότι ο Μ. Χαρακόπουλος αναβαθμίστηκε σε σκιώδη υπουργό επειδή η ΝΔ έχει σε πρώτη προτεραιότητα την τάξη και ασφάλεια, την οποία έχουν υποβαθμισμένη οι κομμουνισταί αναθέτοντας την τήρησή τους σε υποδεέστερο αναπληρωτή υπουργό. Ίσως δημιούργησε κλίμα κι ο γαλάζιος βουλευτής ευχαριστώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για την εμπιστοσύνη. Διότι λέει, αν έπρεπε να ευχαριστήσει κάποιον, αυτός δεν είναι άλλος από τον πρωθυπουργό. Αφού ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει ξανά αυτόνομο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναβαθμίζοντας την επικεφαλής σε κανονική υπουργό κι όχι αναπληρώτρια. Έτσι υποχρεώθηκε και ο Κυρ. Μητσοτάκη να πράξει το ίδιο και στη δική του, τη σκιώδη, κυβέρνηση.

Ζ.

Λεξικό

*- AMA ακούσεις να ρωτούν στη Λάρισα «Πότσες;», δεν είναι παρεξηγήσιμο κοπελιά, σημαίνει «Πότισες;»

***

*- ΣΤΟ χωριό μου, εξηγούσε ο άλλος στους Αθηναίους, όλες οι γυναίκες έχουν γαλλικά ονόματα. Κατά το Μαρί Κλαιρ, Μαρί Λουίζ, έτσι έχουμε Μαρί Φανί, Μαρή Βασίλω, Μαρή Κώσταινα κ. ο. κ.

Ζ.

Μα τα δούλεψε…

*ΕργΑστηκε επί είκοσι συνεχόμενα χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία. Είχε συνολικές απολαβές πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ ως και τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκε.

Διάβαζε ο άλλος στην εφημερίδα για τον Λαρισαίο αστυνομικό που έφαγε δέκα χρόνια φυλακή, καθόλου αστείο, επειδή είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο λυκείου για να προσληφθεί. Τον δίκασαν λέει για απάτη εις βάρος του Δημοσίου και μάλιστα με αυτό να ζημιώνεται πάνω από 150.000 ευρώ, άρα κακούργημα.

Στη συντροφιά των Λαρισαίων διατύπωναν ενστάσεις.

- Εντάξει φυσικά να δικαστεί και να τιμωρηθεί. Όπως είχε γίνει και με την καθαρίστρια πέρυσι, που για τον ίδιο λόγο είχε εισπράξει ακόμη βαρύτερη ποινή, όμως… Όμως να δικαστεί για την απάτη, για την πλαστογραφία να τιμωρηθεί, δεν έκλεψε τόσα λεφτά απ’ το Δημόσιο, τα δούλεψε ο άνθρωπος, είκοσι χρόνια στην υπηρεσία…

-Ναι αλλά η πλαστογραφία είχε παραγραφεί ως αδίκημα…

-Οπότε τι… Βρέθηκε φόρμουλα να τιμωρηθεί; Κατακριτέα και κολάσιμη η πλαστογραφία, πόσο μάλλον από αστυνόμο αλλά όχι και δέκα χρόνια.

Ζ.

Με τον πλάστη

*ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ περί γυναικών στη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Εγώ παιδάκι μου, στα νιάτα μου τρεις-τρεις τις έπαιρνα τις γυναίκες.

- Σώπα βρε παππού… Τόσο άντρακλας;

- Όχι, ταξιτζής.

***

*- ΜΑΚΡΙΑ από σχέσεις με νοσοκόμες, νεαρέ μου. Θα σε πονέσουν και θα επιμένουν κι ότι είναι για το καλό σου.

***

*- ΤΙ θες βρε γυναίκα με τον πλάστη στο σαλόνι; Φύλλο θ’ ανοίξεις;

- Όχι. Συζήτηση μαζί σου.

Ζ.

Ένας είναι ο εχθρός

*ΠΟΛΥ καλά κάνουν τα συνταξιουχικά σωματεία και μάχονται διεκδικώντας, απόμαχοι στη δουλειά όχι και στη ζωή, αντιστέκονται, γερά αγωνιστικά κόκαλα. Ωστόσο ήταν εύκολο για τον Λαρισαίο να εντοπίσει τη συμπόρευση. Όχι μόνο εργατών με μικρομεσαίους και υπαλλήλους του Δημοσίου αλλά ήταν η πολιτική συνταύτιση που του έκανε εντύπωση.

- Μα οι δεξιοί με τους κομμουνιστές αντάμα; Ο Τσούτσας αγκαλιά με τον Κουμαντζέλη;

- Ένας είναι ο εχθρός, ο Γιώ-ργοσό Κατρού-γκαλός… Ένας είναι ο εχθρός, συριζαϊκός, του έδινε ο άλλος την εξήγηση. Δεν διάβασες που ο Κουτσούμπας είπε χθες για την πείξε-δείξε συμφωνία των Πρεσπών σχεδόν τα ίδια που λέει κι ο Μητσοτάκης;

- Εμ δεν έχουν δίκιο; Αυτός ο Τσίπρας τσιμπάει απ’ το ΚΚΕ, μαδάει το ΠΑΣΟΚ, αμποδάει τη ΝΔ, άρα ορμάτε του, όλοι μαζί καταπάνω του…

Ζ.

Με διερμηνέα

*- ΟΥΙ, ούι, ούι… Μι σφαζσιλέου, ιδώ στου κοτς’ι, α…

Κι άντε να αντιληφθεί ο Νιγηριανός γιατρός τι του έλεγε ο παππούς στην Τσαπουρνιά.

-Η μπάλιου η γιλάδα σι λέου… Μι τσιουκάντσι τα παΐδια, ιδώ παραπάν απ’ την κλοιά…

Σάμπως αν ήταν ασπρούτσκος Αθηναίος κι όχι απ’ το Λάγγος θα καταλάβαινε άμα του έλεγε κάποιος στο χωριό, ορεινό ή καμπίσιο. «Καπ’ καπ’ γιατρέ, μι κάνει γκαπ γκπαπ απ’κατ’...»

***

*ΚΙ έτσι έφτασε ο υπουργός Υγείας να απαντά ότι ο καημένος ο μαυρούκος έφυγε απ’ το χωριό διότι δεν καταλάβαινε ελληνικά. Κι ας είχε σπουδάσει τόσα χρόνια Ιατρική στη Θεσσαλονίκη το παιδί. Οπότε δικαίως τους γλεντάει ο Μ. Χαρακόπουλος. « Έχουν ιδρύσει αγγλόφωνα τμήματα Ιατρικής και δεν πήραμε χαμπάρι;»

Αλήθεια στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου τον ανακάλεσαν, οι ασθενείς έχουν άραγε επάρκεια στη Νιγηριανή γλώσσα;

***

*ΠΟΥ να ξέρει ο υπουργός, που όμως αυτός έχει την ευθύνη αφού υπογράφει την απάντηση. Την οποία όμως γράφει η υπηρεσία σύμφωνα με όσα έχει πει η Λάρισα. Άρα τίνος να είναι η κοτσάνα που εξέθεσε τον Α. Ξανθό; Από τον διοικητή Παν. Νάνο προήλθε ή απ’ τον κομαντάντε Νέστορ;

Ζ.

Το βρήκε

*ΟΙ ορεξάτοι Λαρισαίοι σε νέες περιπέτειες.

- Είχα χάσει ρε σεις ένα κιλό την προηγούμενη εβδομάδα. Άμα ψάχνεις όμως βρίσκεις. Το βρήκα χθες ανάμεσα σε μια πίτσα κι ένα κουτί γλυκά.

***

*- ΟΙ άνθρωποι του μέλλοντος, όπως διάβασα, θα έχουν μεγαλύτερη κοιλιά. Δεν είμαι χοντρός τελικά, πολύ μπροστά είμαι.

***

*- ΕΙΣΑΙ με τα καλά σου; Τρως γουρουνόπουλο στις 3 τα ξημερώματα;

- Δεν μπορώ να πιω τα χάπια μου με άδειο στομάχι.

- Και τι χάπια παίρνεις;

- Για τη βαρυστομαχιά.

Ζ.

Αν…

*ΕΝΑ είναι βέβαιο στον Δήμο Κιλελέρ. Ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος ο Ρ. Κομήτσας. Άλλη μια βεβαιότητα ότι δεν θα είναι επικεφαλής ο Β. Μακατός. Και μια τρίτη αντίστοιχη, ούτε ο αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης.

Όλοι τους όμως θα βοηθήσουν όποιον βρεθεί απέναντι στον Θαν. Νασιακόπουλο. Ποιος θα είναι αυτός;

Οι πάντες επιμένουν ότι ο Νίκος Μπρέτας θα έκανε περίπατο στις εκλογές, όλοι έχουν πέσει πάνω του και του ζητούν να αναλάβει. Τίποτε λέει δεν έχει κλείσει.

Ζ.

Δημότης

*ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ το παράδειγμα Πηλαδάκη, ο Αλ. Κούγιας δηλώνει ότι θα γίνει δημότης της αγαπημένης του Λάρισας. Το διάβαζε χθες στην εφημερίδα ο Λαρισαίος κι έξυνε το σαγόνι του.

-Ρε σεις; Και πέρυσι δεν το είχε ξαναπεί αυτό; Τι περίμενε, να τον κάνει ο Καλογιάννης επίτιμο δημότη για όσα έχει προσφέρει;

-Ναι αλλά τώρα λέει άμεσα, ίσως επειδή κοντεύουν κι εκλογές…

-Τι… Λες να πάει για δήμαρχος; Θα δώσει τέτοια χαρά στους Λαρισαίους;

-Γιατί ρε συ, ο Μπέος είναι καλύτερος;

Ζ.

Διελκυστίνδα

*ΚΙ ενώ στον Βόλο τα πράγματα δείχνουν να απλοποιούνται με τη Νάνσυ Καπούλα να έχει πάρει κεφάλι, στον Δήμο Καρδίτσας φαίνεται να έχουν πρόβλημα οι γαλάζιοι. Διελκυστίνδα για το χρίσμα της ΝΔ μεταξύ του νυν αντιπεριφερειάρχη Βασ. Τσάκου και του πρώην δημάρχου Κώστα Παπαλού, ο οποίος θέλει να πάρει τη ρεβάνς από τον Φ. Αλεξάκο που τον είχε κερδίσει το ‘14. Και στη ΝΔ εύχονται να μη σπάσει το σκοινί.

Ζ.

Διίστανται

*ΔΙΑΣΤΑΣΗ απόψεων διαπίστωνε ο Λαρισαίος στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, σε κόμματα και ΜΜΕ.

- Τη μια λένε ότι τα αναδρομικά που δίνει ο Τσίπρας στους ενστόλους και άλλους είναι προεκλογική παροχή και ντροπή του. Την άλλη ότι τον υποχρεώνει να το κάνει το ΣτΕ με την απόφασή του, και σα δε ντρέπεται που καθυστερεί. Το ότι βγήκε η χώρα από τα μνημόνια και μπορεί να κινηθεί κάπως, δεν παίζει, ε;

Ζ.

Σαν παντρεμένοι

*ΕΝΑΣ καθολικός παπάς και μια καλόγρια χάνονται στην ανεμοθύελλα στις Άλπεις, διηγιόταν χθες ο Γ. Γ. , χτυπάει και στην Ιταλία ο κυκλώνας. Κι εκεί λοιπόν που περπατούσαν εντελώς αποπροσανατολισμένοι ξαφνικά βλέπουν ένα ωραίο σπίτι. Ανοίγουν την πόρτα, μπαίνουν μέσα, αλλά δεν βρίσκουν κανέναν.

Δεν πειράζει σκέφτηκαν και πήγαν να κοιμηθούν, αλλά υπήρχε μόνο ένα κρεβάτι κι έτσι ο παπάς το παραχώρησε στην καλόγρια και θα κοιμόταν ο ίδιος στο πάτωμα μέσα σε έναν υπνόσακο. Εκεί που είχε ξαπλώσει και είχε κλείσει και το φερμουάρ εκείνη παραπονέθηκε.

- Πάτερ κρυώνω.

- Αδερφή, κάτσε στο κρεβάτι, θα πάω να σου φέρω εγώ κάτι να σκεπαστείς.

Πάει μέσα, ανοίγει τη ντουλάπα, της φέρνει μία κουβέρτα. Ξαναπέφτει για ύπνο στο πάτωμα, όταν μετά από λίγο πάλι παραπονάκι.

- Πάτερ, ακόμα κρυώνω.

- Αδερφή μην ανησυχείς, έρχομαι.

Πάει πάλι μέσα, ανοίγει την ντουλάπα και της φέρνει και άλλη κουβέρτα. Ξαναπέφτει για ύπνο.

***

*ΑΥΤΗ τη φορά το αντελήφθη ότι η καλόγρια, είχε βάλει και λίγο νάζι στη φωνή της:

- Πάτερ, κάνει πολύ κρύο γιατί εγώ ακόμα κρυώνω…

- Αδερφή κοίτα. Είμαστε μόνοι μας στη μέση του πουθενά και δεν μας βλέπει κανένας. Θα σε πείραζε για απόψε να κάνουμε ό, τι κάνει ένα παντρεμένο ζευγάρι;

- Όχι πάτερ, δεν θα με πείραζε καθόλου…

- Ε τότε, σήκω μαρή και πάρε μόνη σου ακόμη μια κουβέρτα.

Ζ.

Καθηγητές

*Ο Λαρισαίος μαθηματικός εξηγούσε στην παρέα των συναδέλφων του.

- Ο όρος Malakas, να το ξέρετε, εμφανίζεται στο site της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και σημαίνει δυνατός, παντοδύναμος. Σοφοί οι Ιάπωνες, γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος είναι ανίκητος.

- «Ο μοναχικός οδοιπόρος στα μονοπάτια της απόλαυσης», που είπε κι ο ποιητής. (Συμπλήρωσε ο φιλόλογος.)

Ζ.

 

EJYPHRETHSH FORTHGVN PARAKALOYME

*«ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ φορτηγών. Παρακαλούμε κλείστε τις μηχανές. Σεβαστείτε τους κατοίκους…» Ο Α. Σ. είδε την πινακίδα σε ευρωπαϊκή πόλη, όχι ελληνική. Έξω από τον χώρο τροφοδοσίας σούπερ-μάρκετ . Το οποίο σούπερ-μάρκετ σκέφτεται τους γείτονες και πελάτες του. Στην Ελλάδα, στη Λάρισα, τέτοιες ευαισθησίες δεν έχει. Απ’ τα βαθιά χαράματα το ξεφόρτωμα κι ο χαμός, ποιος νοιάζεται. Κι η νομοθεσία για τις ώρες κοινής ησυχίας.

Ζ.

 

 UA EXOYN LOGO STA DHMOTIKA PRAGMATA TOY DHMOY TYRNABOY

*ΘΑ έχουν λόγο στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Τυρνάβου ενόψει των εκλογών του Μαΐου του 2019 η πρώην δήμαρχος Αμπελώνα Αναστασία Ψύρρα και ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Σταύρος Δόβας, οι οποίοι βρέθηκαν στο Γραφείο Τυρνάβου της «Ε» και είχαν θερμή χειραψία και συζήτηση.

Πολλές φορές οι πρώην παίζουν σημαντικό ρόλο για την εκλογή του επόμενου δημάρχου. Δεν μένει παρά να δούμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν η κ. Ψύρρα και ο κ. Δόβας.

Εκτός και αν έχουν βλέψεις και… προτάσεις προς Περιφέρεια μεριά…

Κ.Τσ.

 

 APO KAI BEBAIVS NA PERASETE AN UELETE

*- ΑΠΟ κει βεβαίως να περάσετε αν θέλετε οι νεοδημοκράτες, όχι όμως ανάμεσά μας… (Εξηγεί ο Εκτ. Νασιώκας.)

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass