Παγωνιά

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2018 19:14
*ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕ έξω από το φορτηγάκι του ο μικροπωλητής στο Παζάρι. Οπότε οι αστυνομικοί κλήθηκαν να δράσουν ως διαρρήκτες αυτοκινήτων. Να το ανοίξουν, παρουσία του, με κρεμάστρα.  Ζ. *ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕ έξω από το φορτηγάκι του ο μικροπωλητής στο Παζάρι. Οπότε οι αστυνομικοί κλήθηκαν να δράσουν ως διαρρήκτες αυτοκινήτων. Να το ανοίξουν, παρουσία του, με κρεμάστρα. Ζ.

*ΔΙΑΒΑΖΕ μεν τα ενθαρρυντικά για τα capital controls, δυσοίωνες ήταν ωστόσο οι προβλέψεις του Λαρισαίου.

- Χειμωνιάτικος προβλέπεται ο καιρός στο e-banking για τους επόμενους μήνες, με τις τιμές του λογαριασμού μου να κυμαίνονται γύρω στο μηδέν.

***

*ΚΑΤΑ τ’ άλλα, επιτέλους δρόσισε.

- Πολύ ανάποδα το πήγε φέτος, φθινοπωρινός Αύγουστος, καλοκαιρινός μέχρι που κόντευε να τελειώσει ο Σεπτέμβρης…

Ζ.

Έχουν θέματα

* - Ε ναι, σχολίαζε ο Λαρισαίος, έχουν πλούσια θεματολογία, θα έχουν να πουν πάρα πολλά…

Αναφερόταν σε πιθανή συνάντησή της και του μνηστήρα του νεοδημοκρατικού χρίσματος στη Λάρισα. Και ενδεικτικά παρέθετε δύο από τα βασικά ερωτήματα που θα έχουν να απαντήσουν μεταξύ τους Ρ. Καραλαριώτου και Θαν. Μαμάκος, αν και όταν συναντηθούν οι δυο τους.

- Πώς έχασε ο Τζανακούλης τη δημαρχία μετά από 16 χρόνια, χωρίς να του επιτραπεί καν να υπερασπιστεί την παράταξη στον β’ γύρο;

-Τώρα που το λες, πώς έχασε η Καραλαριώτου τη δημαρχία στον β’ γύρο χωρίς να προλάβει να κάνει κιχ;

Ζ.

Κι ο Αντώνης;

*ΠΡΟΕΚΥΨΕ ωστόσο και μια απορία στη νεοδημοκρατική παρέα.

- Καλά οι 5 μνηστήρες του γαλάζιου χρίσματος, ο Αντ. Πράπας γιατί δεν αναφέρεται, γιατί δεν κλήθηκε;

- Μα από πού κι ως πού…

- Ναι; Μα είναι αρχηγός παράταξης, της ΑΤΑ. Ως ηγέτης συνεργάζεται κάθε φορά δίνοντας τη νίκη και στον Κ. Τζανακούλη και στη Ρ. Καραλαριώτου…

- Ε… Όχι και κάθε φορά τη νίκη, σιγά. Πώς την είπες, ΑΤΑ;

- Ναι από την πλατεία ΑΤΑ όπου εδρεύει, στην καφετέρια της πλατείας. Που θα πει όμως Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

- Εμ πες το ντε… Ανεξάρτητη. Πώς θα πάει επομένως στη ΝΔ για χρίσμα. Μπορεί να συνεργαστεί μετά με όποιον επιλεγεί.

Ζ.

Μα πότε…

*ΚΙ εκεί πάνω στην κουβεντούλα των νεοδημοκρατών για τους καημούς και τα πάθια της παρατάξεως, ο άλλος θυμήθηκε τον Ηρ. Γερογιώκα.

- Πού χάθηκε αυτή η ψυχή…

- Ε όχι και χάθηκε, αρθρογραφεί συχνά στην εφημερίδα.

- Ναι αλλά τότε που τον κάλεσαν στα κεντρικά του κόμματος και τον έπιασαν απ’ τον λαιμό…

- Ε, σιγά…

- Μα ναι… Τον είχαν ψαρώσει. Ποιον, τον Ηρακλέα; Ένα κομάντο…

- Ήταν λιγάκι άπειρος στην κουζίνα. Και τα μαγειρέματα.

- Τότε λοιπόν που τον υποχρέωσαν να παραιτηθεί από υποψήφιος πρόεδρος της Νομαρχιακής υπέρ Καπετάνου, του είχαν υποσχεθεί ότι θα γινόταν πρόεδρος όταν εκείνος θα παραιτούνταν για να διεκδικήσει τη δημαρχία Φαρσάλων.

- Ε περίμενε, κάνε λιγάκι υπομονή, να δούμε πρώτα…

Ζ.

Τάπερ Εξπρές

*Η αποκλειστικότητα της είδησης στο ‘’Βατράχι’’ : Την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό ανακοίνωσε το ΚΤΕΛ, εγκαινιάζοντας τη νέα υπηρεσία ‘’Τάπερ Εξπρές’’, που επιτρέπει την αποστολή φαγητού σε όλη την Ελλάδα. Η νέα υπηρεσία θα δίνει τη δυνατότητα αποστολής συσκευασμένου φαγητού, τα γνωστά τάπερ, σε όλη την Ελλάδα σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, και αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά τους φοιτητές αλλά και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με βασική μηνιαία συνδρομή μόνο 10 ευρώ δίνεται η δυνατότητα αποστολής 10 πακέτων φαγητού κάθε μήνα, ενώ με το μεγαλύτερο πρόγραμμα «Απεριόριστα Τάπερ Προς Όλους», με 50 ευρώ μηνιαίως υπάρχει δυνατότητα ακόμα και καθημερινής αποστολής, με στάση του λεωφορείου για παραλαβή στο σπίτι του γονέα και παράδοση ντελίβερι απ’ ευθείας στην κατοικία του φοιτητή. Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα φαγητά θα τοποθετούνται σε ειδικούς θερμοθαλάμους που θα διαθέτουν τα λεωφορεία στον χώρο αποσκευών, κοντά στη μηχανή του λεωφορείου, ώστε να διατηρούνται ζεστά μέχρι την άφιξή τους στον προορισμό τους.

Ζ.

Ταξίδι μνήμης

*«Λάρισα – Καππαδοκία». Εγκαίνια έκθεσης μεθαύριο Τρίτη στη Δημοτική Πινακοθήκη. Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό οδοιπορικό, δύο γνωστών Λαρισαίων, του Αδριανού Λέκκα και της Ρούλας Σιλιντζή σε μια από τις Χαμένες Πατρίδες. Όπως λένε οι ίδιοι πρόκειται για ταξίδι, για ιστορίες, για μνήμες. «Η επιθυμία μας να ακολουθήσουμε την πορεία του παππού της οικογένειας λίγο πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή ως το Σαγγάριο ποταμό, μας έφερε στη μακρινή αλησμόνητη πατρίδα, την Καππαδοκία». Μια έκθεση που το επόμενο διάστημα φιλοδοξεί να συμπεριληφθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία.

Ζ.

Γήπεδο

*ΠΡΙΝ από 10 χρόνια, οι ελάχιστοι που διαφωνούσαν με την παραχώρηση δημοτικής έκτασης για να κατασκευασθεί το γήπεδο της ΑΕΛ, βαφτίσθηκαν «εχθροί» της ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι ελάχιστοι που διαφώνησαν – και από αυτή τη στήλη – σημειώνοντας το σκεπτικό ότι η έκταση παραχωρείται σε ιδιώτη, οπότε ιδιωτικό θα είναι το γήπεδο και όχι της ΑΕΛ, δέχθηκαν κριτική, δέχθηκαν τα «πυρά», οργανωμένων και μη.

Τα γεγονότα, από την εκδήλωση του 2006 σε ξενοδοχείο της Λάρισας και μετέπειτα, υπενθυμίζει ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, Πέτρος Κρίκης με άρθρο που δημοσίευσε προχθές στην «Ε». Όποιος δεν θυμάται ή παριστάνει πως ξέχασε τι συνέβη, ας ανατρέξει στα δημοσιεύματα της εποχής. Τότε που ο ιδιωτικός τομέας ήταν στα πάνω του και θα έκανε επενδύσεις, σε δημόσιες εκτάσεις.

Έτσι φθάσαμε στο σήμερα, να θες να πας γήπεδο (σ.σ. αν έχεις τη διάθεση με τα όσα συμβαίνουν) για να παρακολουθήσεις την ΑΕΛ και να μην ξέρεις πού θα έχει έδρα… όταν παίζει εντός! Δεν γίνονται αυτά…

Β.Κ.

Γρουνοχαρά

*ΑΠΟ ένα προχθεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ αντιγράφουμε πως ακτιβιστές βίγκαν οργάνωσαν κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε ειρηνικό κλίμα, μπροστά από κρεοπωλεία στη Γαλλία για να καταγγείλουν τη «ζωοκτονία» που αντιπροσωπεύουν, σύμφωνα με τους ίδιους, η εκτροφή, το εμπόριο και η κατανάλωση κρέατος κι ενώ τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά πρόκλησης καταστροφών σε βιτρίνες κρεοπωλείων εντείνονται. Το κίνημα "Boucherie Abolition", που οργάνωσε τις εκδηλώσεις μαζί με άλλες οργανώσεις όπως το 269 Life France, καταγγέλλει το «ζωοφαγικό σύστημα». Οι ακτιβιστές αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ιεραρχία μεταξύ των ειδών, ιδίως μεταξύ του ανθρώπου και των ζώων. Να μην πάρουν χαμπάρι μόνο τη γρουνοχαρά στη Φιλιππούπολη, θα τα χάσουμε τα μπουμπάρια πατριώτ’ …

Β.Κ.

Κύκλος

*ΤΗΝ κάθοδο της «Ανθρώπινης Πόλης» στις εκλογές του 2019 προαναγγέλλει μιλώντας σήμερα στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας και επικεφαλής της παράταξης, Εκτ. Νασιώκας. Κάνοντας παράλληλα γνωστό, το κατά πολλούς αναμενόμενο, ότι για τον ίδιο τον κ. Νασιώκα «έκλεισε ο κύκλος στα δημοτικά πράγματα». Σημειώστε πως η απλή αναλογική που οι περισσότεροι αντιμάχονται, ευνοεί τις παρατάξεις και δη τις συνεργασίες, όπως και αν αυτές ερμηνευθούν. Εισερχόμενοι λοιπόν στην προεκλογική περίοδο το πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται σιγά – σιγά. Η πιστολιά του αφέτη ωστόσο, με την οποία επισήμως θα ξεκινήσει ο αγώνας για τον Δήμο Λαρισαίων, θα ακουσθεί όταν η ΝΔ ορίσει υποψήφιο δήμαρχο τον οποίο και θα στηρίξει. Περίοδος που ενδέχεται να ακουσθούν και κανονιές…

Β.Κ.

Τομεάρχης…

*ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ η παρουσία ενός Λαρισαίου, του Μάξιμου Χαρακόπουλου, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ. Είναι βλέπετε κι ο μοναδικός. Κάποιοι είπαν ότι ήταν απλά αποτέλεσμα του διαχωρισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από το Εσωτερικών στον πρόσφατο ανασχηματισμό του Τσίπρα. Όπως, όμως, έλεγε νεοδημοκράτης αναγνώστης «αν δεν τον θεωρούσε άξιο ο Κυριάκος τον Μάξιμο γιατί να τον έκανε τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη; Θα επέλεγε κάποιον άλλο ως τομεάρχη και θα άφηνε τον Λαρισαίο ως αναπληρωτή, τώρα μάλιστα που υπάρχει και υφυπουργός στο Προστασίας του Πολίτη, η Κατερίνα Παπακώστα».

(Η)μερίδα

*ΣΤΗΝ Πορταριά αυτό το Σαββατοκύριακο οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας, σε μια ακόμη ημερίδα της ΠΕΔ, με τη συνήθη ενδιαφέρουσα μερίδα φυσικά σε καλό ξενοδοχείο. Είναι από τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο πρόεδρος Γ. Κωτσός για τους φίλους του δημάρχους ανά την Περιφέρεια. Όχι μόνο για δημάρχους αλλά και για επίδοξους, όπως κάνει με τη Λάρισα τον άλλο μήνα, όπου δεν δρα για τον Απ. Καλογιάννη φυσικά.

***

*ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ λέει εκδήλωση. Να δέσει επαφή ο Γ. Κωτσός, που θα πάει για βουλευτής της ΝΔ, με τους Καρδιτσιώτες του Βόλου. Μέσω Μπέου, με τον οποίο είχε συμμαχήσει στην ΠΕΔ και στον οποίο θα δώσει τώρα ένα χεράκι. Αρχικά ήταν λέει να κάνουν εκεί μια ημερίδα για τη βιομηχανία, την αποβιομηχάνιση. Ωστόσο πώς να την κάνουν, ποιος θα πήγαινε. Αφού ο Μπέος δεν έχει επαφή με το Επιμελητήριο, ούτε με το Τεχνικό Επιμελητήριο, μήτε το Εργατικό Κέντρο ή άλλον τοπικό φορέα. Οπότε προτιμήθηκε να γίνει ημερίδα για τον Αθλητισμό. Βασικά για μπάλα δηλαδή, που κατέχει το άθλημα, όμως τα υπόλοιπα που προαναφέρθηκαν ήταν οι βασικοί στόχοι.

Ζ.

Τυφλώνας

*ME τα αλλεπάλληλα κυκλωνοτυφωνομπερδέματα οι Λαρισαίοι το έριξαν στην πλάκα για να ηρεμήσουν.

- Κύριε διευθυντά δώσε ένα απαγορευτικό να παραμείνουμε δεμένοι στα κρεβάτια μας.

***

*- Ο Ξενοφών είναι για τους φιλοσοφημένους ενώ ο Ζορμπάς για τους πιο γλεντζέδες. Προσεχώς κι ο Φλωρινιώτης.

- Μετά τον Ζορμπά έρχεται το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας;

***

*- ΒΓΗΚΕ ο άλλος Σεπτέμβρη μήνα με σκούφο και κασκόλ. Λογικά τον Δεκέμβριο αυτός θα τυλίγεται με υαλοβάμβακα.

***

*- ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ο Νώε, θα περάσει να μας πάρει σε κάνα τεταρτάκι, υπομονή.

Ζ.

Αλλαγή σκυτάλης

*ΟΠΩΣ πάντα εδώ και πολλά χρόνια στο Imperial, η παράταξη Τζανακούλη, σε σημαντική σύναξη αύριο Δευτέρα βράδυ στις 8. Μέλη, φίλοι, υποψήφιοι του συνδυασμού μαζεύονται για αλλαγή ηγεσίας.

Μπορεί να είναι δεδομένη η ανάληψη των ηνίων από τον Θαν. Μαμάκο, ωστόσο όλοι τους θέλουν να βρεθούν στη στιγμή αλλαγής της σκυτάλης μετά από είκοσι χρόνια.

Ζ.

 

 EPITELOYS KATARGOYNTAI

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καταργούνται τα capital controls κι οι μικρομεσαίοι Λαρισαίοι παίρνουν θέση.

Ζ.

 


FAINETAI OTI KERDIZEI

*ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι κερδίζει το στοίχημα ο δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης, για τη δημιουργία υποδομών στον Δήμο Τυρνάβου. Μετά το φυσικό αέριο στον Τύρναβο ήρθε η έγκριση του κυκλικού κόμβου στη βορειοδυτική παράκαμψη του Τυρνάβου από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Έργο το οποίο προκύπτει από τη στενή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Τυρνάβου, κάτι που φάνηκε και προχθές βράδυ απ’ τα όσα δήλωσαν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης.

Κ.Τσ.

 

 

H KEDKE TVN DHMARXVN

*Η ΚΕΔΚΕ των δημάρχων είχε συνάντηση με Κυρ. Μητσοτάκη, για το πώς θα κυβερνήσει. Απαρτία των γαλάζιων φυσικά, είναι κι αυτά τα χρίσματα που εκκρεμούν. Βέβαια ο πρόεδρος Γ. Πατούλης επιδιώκει τώρα χρίσμα περιφερειάρχη ενώ ο εκ Θεσσαλίας πρόεδρος, ο Μουζακίου Γ. Κωτσός φημολογείται ότι έβαλε πλώρη για βουλευτής.

Ζ.

 

 

OPOY BOYLEYTHS KAI DHMOSIOGRAFOS

*ΟΠΟΥ βουλευτής και δημοσιογράφος τραγουδούν αντάμα. Η καλή διάθεση περισσεύει και στον Ν. Παπαδόπουλο και στον Κ. Τσόλα.

Ζ.

 

 

GIATI XREIAZETAI NA FOROYN KRANOS

*ΓΙΑΤΙ χρειάζεται να φορούν κράνος οι ποδηλάτες; Μα πες ότι περνάει κάποιος από τον ποδηλατόδρομο της Τσιτσάνη, ανέμελος. Τον έφαγε η ακλάδευτη φυλλωσιά.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass