Πελοποννήσιος

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2018 19:45
*ΑΠ’ ΤΟ ανάχωμα της Κάρλας το βλέμμα πλανάται στον κάμπο ως πέρα. Στην απέραντη αυτοκινητοπομπή για τα εγκαίνια, κούρσες στη γραμμή όσο πιάνει το μάτι.  Ζ. *ΑΠ’ ΤΟ ανάχωμα της Κάρλας το βλέμμα πλανάται στον κάμπο ως πέρα. Στην απέραντη αυτοκινητοπομπή για τα εγκαίνια, κούρσες στη γραμμή όσο πιάνει το μάτι. Ζ.

*ΑΘΗΝΑΙΟΣ αλλά με πελοποννησιακή καταγωγή ως και εκ του επωνύμου συνάγεται, ο νέος δεσπότης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος Νικολόπουλος.

Από την περιοχή της Ζαχάρως στην Ηλεία. «Ύψιστη τιμή και ευλογία Θεού για το μικρό ορεινό χωριό μας τη Μηλέα ή Σκλήβα,» γράφουν οι συγχωριανοί του μετά την εκλογή του. Τον αναφέρουν ως γιοι του Χρήστου και της Μαρίας, επισημαίνοντας «την αγαλλίαση που θα νιώθει η αείμνηστη μητέρα του η οποία θα τον βλέπει από εκεί ψηλά». Θυμίζουν ότι είναι «ένας από τους κτήτορες της Αγίας Κυριακής Μηλέας» ενώ παραθέτοντας επιγραμματικά το πλούσιο βιογραφικό του υπογραμμίζουν: «Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ομιλία του στον Βράχο του Αποστόλου Παύλου στην Πνύκα στις 29-06-2007 ‘’περί Εκκλησιαστικού Λόγου‘’, όπου καθήλωσε όλους τους παρευρισκόμενους».

Ζ.

 

Μεγαλοπιάνονται

*- ΕΙΝΑΙ κάποιοι στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, σχολίαζε χθες ο Λαρισαίος, εννοείται μεσήλικες και άνω, συμπλήρωσε, οι οποίοι πιστεύουν ότι η σύγκρουση στις επόμενες εκλογές θα είναι ανάμεσα σ΄ αυτούς και τη ΝΔ. Στ΄ αλήθεια το πιστεύουν. Και μεγαλοπιάνονται αναλόγως, ξαναπαίρνουν το παλιό ύφος...

Έκανε μικρή παύση και συνέχισε.

- Φυσικά παραδέχονται ότι θα χάσουν απ΄ τον Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά.

Ζ.

 

Διαρκής έλεγχος

*Ο Λαρισαίος διάβαζε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης εκφράζοντας σοβαρή ανησυχία για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος.

- Καλά ρε παιδιά, έχουν κι οι Ιταλοί μνημόνιο; Νόμιζα ότι μονάχα εμάς τσεκάρουν που όπως επιμένουν κάποιοι δεν έχουμε ξεμπλέξει ακόμα…

Ζ.

 

Η αιτία

*- ΠΗΡΕ τον κατήφορο κι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, αναταραχή στις αγορές διεθνώς, αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Αθήνα στο ανώτατο επίπεδο...

Τον κοίταζαν παραξενεμένοι οι άλλοι στην παρέα, «τι έπαθε και σοβαρεύτηκε αυτός...», δεν τους είχε συνηθίσει να μιλάει για τέτοια θέματα.

- Ναι ρε παιδιά, πολύ ζόρικη η κατάσταση. Και ξέρετε γιατί; Διότι είπε η τράπεζα ότι κλείνει το υποκατάστημά της στην Αγιά, προκαλώντας αυτή τη σκληρή δήλωση του βουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου. Κι ακολούθησαν Α. Βαγενά, Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, μιλάμε ντόμινο στις αγορές...

Ζ.

 

Επιδόσεις

*ΟΙ μεσήλικες Λαρισαίοι φίλοι σχολίαζαν τις επιδόσεις τους. Στη γυμναστική, τι άλλο.

- Ο άλλος ρε συ, ξεκίνησε καράτε και καμάρωνε ότι έσπασε τρεις σανίδες με ένα χτύπημα. Σε ποιον, σε μένα, που μια φορά έκατσα στο κρεβάτι απότομα κι έσπασα δώδεκα.

-Εγώ πάλι, παλιά γυμναζόμουν και σκύβοντας έφτανα ως τις μύτες των ποδιών. Τώρα δεν φτάνω καλά-καλά ως τα γόνατα. Τι γίνεται, όταν δεν γυμνάζεσαι μακραίνουν τα πόδια;

Ζ.

 

Αεροδρόμιο;

*ΩΡΑΙΑ έγινε η Ηπείρου, κούκλα με την ανακατασκευή. Όχι όμως και αεροδρόμιο… Διότι ισιάδι, άσφαλτος λεία, χωρίς παρκαρισμένα πια στο πλάι, πολλοί οδηγοί το αντιμετωπίζουν ως πρόκληση. Κι απογειώνονται.

Στις δε διαβάσεις πεζών, παρότι καλοβαμμένες και ευδιάκριτες, ορισμένοι παίζουν ‘’πάκμαν’’, νομίζουν ότι θα πάρουν μπόνους άμα τον φάνε τον διαβάτη, κανένας σεβασμός στον ΚΟΚ. Και δεν είναι νεοελληνική γενικώς συνήθεια η παράβαση στη διάβαση. Στα γειτονικά Τρίκαλα φερειπείν γιατί ο πεζός στη διάβαση αντιμετωπίζεται ως ιερή αγελάδα στο Δελχί; (Μήπως μια μίνι εκστρατεία της Τροχαίας θα δημιουργούσε και στη Λάρισα παρόμοια συνήθεια;)

Ζ.

 

Στρατιώτης στρατηγός

*«Ο Καλαμπαλίκης βεβαίως και δεν έβαλε υποψηφιότητα στοχεύοντας να βγει δεύτερος», έλεγε φίλος του που τον γνωρίζει καλά, με αφορμή χθεσινό σχόλιο.

«Η πρωτιά δεν ήρθε και ο στρατηγός, σαν πιστός στρατιώτης της παράταξης πάνω απ΄ όλα, δεν προτίθεται να δημιουργήσει εσωστρέφεια» διαβεβαίωνε.

Εξηγώντας ότι «αγωνίζεται κι αυτός για τη συγκρότηση ενός ενωτικού ψηφοδελτίου με στόχο τη νίκη στις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Ζ.

 

Το είπε, αλλά…

*- ΤΟ είδατε στην εφημερίδα;

Ο Λαρισαίος έλεγε γι’ αυτό που είπε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ για την τοπική αυτοδιοίκηση ονόματι Άγγ. Τόλκας, ότι υπάρχει απόφαση να υποστηριχθούν σε όλη τη χώρα οι ήδη εκλεγμένοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι.

- Ε ναι, το αυτονόητο. Πού το σπουδαίο δηλαδή;

- Να, λέω, ο Στέλιος Τσιάκαλος, ο σύντροφος γραμματέας τον άκουσε; Are you talking to me, syntrofe Tolka; Tolkas- talking, το ’πιασες;

-Τι εννοείς όμως...

-Να, που στα Φάρσαλα ακούγεται ότι δεν θέλουν να υποστηρίξουν τον δήμαρχο Άρη Καραχάλιο. Μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Κ. Τύμπα, που θέλει να αναλάβει εκείνος...

-Α, πρακτικά δημιουργούν φαρσαλινό πρόβλημα στον Ν. Τσιλιμίγκα...

Ζ.

 

Με σχέδιο

*ΜΕ μπλε παντελόνι, θαλασσί σακάκι και γραβάτα, εντελώς της παρατάξεως, «εγώ θα μιλήσω τελευταίος» δηλώνει ο πορτοκαλένιος αρχηγός για τις δημοτικές εκλογές της Λάρισας. Και φυσικά θα τους βάλει σε μια σειρά. Κοτζάμ συνέντευξη Τύπου έδωσε o Van der Μπαρτζ για να ανακοινώσει ότι δεν του έγινε «καμιά πρόταση για συνεργασία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές». Αμάν βρε... Κι ότι ο ίδιος θα κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής ως αρχηγός με το κόμμα που ίδρυσε. Ας τον στερηθεί η Λάρισα, αν είναι να τον χαρεί η Ευρώπη.

Ζ.

 

Σαν αδελφή

*ΘΕΜΑΤΑ καθημερινού ενδιαφέροντος στη συντροφιά των Λαρισαίων φοιτητών.

- Λένε ότι στον γάμο περνάς ζωή και κότα. Άκουσα όμως ότι πρακτικά η μία κάνει τη ζωή κι ο άλλος την κότα.

***

*- ΓΙΩΡΓΟ, γιατί δεν έχει προχωρήσει ακόμα η σχέση μας;

- Μαρία πρέπει να σου πω ότι σε βλέπω σαν αδελφή.

- Νομίζω ότι έτσι πρέπει να σε βλέπω κι εγώ.

Ζ.

 

Λίγοι συνδέονται

*Ο γνωστός Λαρισαίος Α. Ν. μεταφέρει το πνεύμα της συζήτησης που απασχολεί τελευταία τη συντροφιά τους, τώρα που ξαναβρέθηκαν στην πόλη μετά το καλοκαίρι και κουβεντιάζουν για τα εξοχικά τους στα παράλια. Ο Δήμος Αγιάς λοιπόν προχώρησε και μπράβο του το έργο της αποχέτευσης, κάνει και ελκυστική προσφορά στους οικιστές να συνδεθούν. Όπως και να ΄χει όμως κάνα χιλιαρικάκι απαιτείται να πληρωθεί για την κάθε σύνδεση. Παρατηρείται απροθυμία λοιπόν, άλλωστε οι περισσότεροι εξυπηρετούνται από βόθρους που διαθέτουν, μικρό το ενδιαφέρον κυρίως από τους καταστηματάρχες της περιοχής. Οπότε όσοι από τους υπόλοιπους έχουν πληρώσει για σύνδεση ανησυχούν μήπως αποδειχθούν κορόιδα, αν το έργο δεν συναντήσει ανταπόκριση και δεν λειτουργήσει. (Μια καθησυχαστική δήλωση του δημάρχου Α. Γκουντάρα, μάλλον θα βοηθούσε.)

Ζ.

 

Ψάξε συνώνυμα

*ΤΩΡΑ Λαδόπουλος και στα ρώσικα. Το βιντεάκι στο ίντερνετ στο you tube διάρκειας 8.30 λεπτών, τα μισά ο αντιπεριφερειάρχης που μιλούσε στην εκδήλωση της Περιφέρειας στη Μόσχα για την έκθεση World Food, τα άλλα μισά ο διερμηνέας. Πού τον αλάλιασε ο Λαρισαίος. Πού να βρίσκει κάθε φορά τόσα συνώνυμα στα ρώσικα... Έχει άραγε η γλώσσα τους τόσο πλούσιο λεξιλόγιο;

Πάλι καλά που έκανε κράτει ο Γ. Λαδόπουλος. Τους μίλησε π.χ. «από καρδιάς κι από ψυχής», διότι συνδεόμαστε μαζί τους «από βαθιά κι από μακριά, παραδοσιακά και ιστορικά». Κι έκανε κι ένα κλείσιμο ότι επιδιώκουμε «να ανεβάσουμε το οικονομικό, το βιοτικό, το πολιτιστικό, το κοινωνικό και το ανθρώπινο επίπεδο». (Χαρασό ταβάριτς, χαρασό...)

Ζ.

 

Ό,τι μ΄ ό,τι...

*ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ χθες το πρωτοσέλιδο των ‘’Νέων’’ του Βαγγ. Μαρινάκη, ο Λαρισαίος διαπίστωσε «μια συνέπεια στην υποστήριξη συγκεκριμένων υποθέσεων. Της Δημοκρατίας πρωτίστως». Διάβαζε την εφημερίδα να αναδεικνύει ότι «Η κρατική ασφάλεια παρακολουθεί τον Λαφαζάνη και τους οπαδούς του Ολυμπιακού». (Και παπούτσι απ΄τον Δοξαριώτη, συμπλήρωσε.)

Ζ.

 

Κι η προκήρυξη;

*ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο σύλλογος εργαζομένων παρενέβη εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να προκηρυχθούν οι θέσεις των υπηρεσιακών στελεχών και να προχωρήσει η διαδικασία επιλογής διευθυντών, προϊσταμένων. Στον Δήμο Λάρισας δεν κουνιέται φύλλο σχετικά ακόμη και το σωματείο σιωπά. Ενώ η τοποθέτηση της δεύτερης γενικής διευθύντριας έγινε προσφάτως με ανάθεση κι όχι με προκήρυξη. (Κάποιοι λόγοι θα υπάρχουν. Ποιοι όμως; Οι προφανείς;)

Ζ.

 

Αλλαντάλλων

*ΘΟΛΩΜΕΝΗ η Λαρισαία, δεν ήταν δα και φιλόλογος.

- Να σου πω τον καφέ;

- Ναι...

- Βλέπω κρεβάτι με ένα Β...

- Γιατί, με δύο γράφεται;

Ζ.

 

 

AYTO UA PEI SYNANTILHCH KAI SYNERGEIA*ΑΥΤΟ θα πει συναντίληψη και συνέργεια. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Αυτοδιοίκηση δείχνουν προς το ίδιο σημείο.

Ζ.

 

 

 

ANTIPOLITEYSH STH DIOIKHSH*ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στη διοίκηση μεν, όμως οικοδομούν δράσεις στο Επιμελητήριο. Ο αντιπρόεδρος Δημ. Αδάμ με τους συμβούλους της παράταξής του, εργολάβοι άλλωστε ο Γιάννης Τόλιος κι ο Κώστας Γουργιώτης.

Ζ.

 

 

OPOY O FIL SAXINIDHS KI O*ΟΠΟΥ ο Φ. Σαχινίδης κι ο Π. Ηλιάδης συνεννοούνται να μιλήσει ο ένας στον ΓΑΠ κι ο άλλος στη Φώφη, ώστε να ΚΙΝ(ΑΛ)ήσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του κάμπου.

Ζ.

 

 

 

KAFEDAKI STHN OXUH THS KARLAS*ΚΑΦΕΔΑΚΙ στην όχθη της Κάρλας πρόσφερε ο Κ. Αγοραστός στην επίτροπο. Όπου η Κορίνα Κρέτσου συζήτησε και με τον Γ. Μιχαλόπουλο της «Ε».

Ζ.

 

 

 

H DIARONIKH HGESIA TVN LARISANV*Η διαχρονική ηγεσία των Λαρισαίων επαγγελματιών. Στο ρελαντί ο Δημ. Παλιογιάννης, ανάμεσα στον ζαχαροπλάστη Κώστα Καγκελάρη και τον φούρναρη Φαίδωνα Ζαμπούρα. Προεδρική τριπλέτα.

Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass