Καλωσόρισμα

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2018 19:45

ΜΕ βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου.

Συγκινητικές στιγμές, με την παρουσία τριάντα πέντε μητροπολιτών και σε απευθείας αναμετάδοση από την κρατική τηλεόραση η οποία, μάλλον θα κατέγραψε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης χτες το πρωί στη Λάρισα.

Ας του ευχηθούμε «καλή και δημιουργική πορεία» να έχει.

 

«Άλλαι αι βουλαί»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ... γκαραντί, από το παρασκήνιο της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης.

Την παραμονή της εκλογής, λένε οι πληροφορίες μας, το κλίμα ήταν πολύ ευνοϊκό για τον πρωτοσύγκελο π. Αχίλλιο Τσούτσουρα. Μέχρι που κάποιοι στοιχημάτιζαν υπέρ του για τη μεγάλη ανατροπή.

Πλην όμως... «άλλαι αι βουλαί» του Αρχιεπισκόπου. Ο προκαθήμενος λοιπόν της Ελλαδικής Εκκλησίας, αναμείχτηκε προσωπικά από το πρωί, κάλεσε κάμποσους ιεράρχες και ζήτησε ως «προσωπική χάρη» να ψηφιστεί ο συνεπώνυμός του Ιερώνυμος. Και κει κρίθηκε το παιχνίδι…

(Ίσως οι «ζυμώσεις» αυτές να έπαιξαν κάποιο ρόλο στον «φόρτο εργασίας» που επικαλέστηκε ο Αρχιεπίσκοπος για να μην συναντήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο την ίδια μέρα στην Αθήνα).

 

Υπό αξιοποίηση

ΔΕΝ ξέρω αν αυτό παρηγορεί τους εν Λαρίση φίλους του π. Αχιλλίου, πάντως ο Αρχιεπίσκοπος είπε σε ιεράρχες ότι θα τον αξιοποιήσει σύντομα αλλού….

Μακάρι, βέβαια, αν και... αρκετοί αρχιμανδρίτες «ήτανε νιοι και γέρασαν» περιμένοντας τον... «Νυμφίο εν τω μέσω της νυχτός». Μαράθηκαν ακόμη και οι... «Αμάραντοι»...

(Ρίξτε μια ματιά προς τις... κεντρικο-ανατολικές ενορίες της Λάρισας και θα το... πιάσετε το υπονοούμενο).

 

Δημαρχιακά

σενάρια για «Γαλάζιους»

ΚΑΙ αφού βγάλαμε Μητροπολίτη, καιρός να βγάλουμε και... υποψήφιο δήμαρχο στα δεξιά του... ρινγκ γιατί στα αριστερά ο Αποστόλης απλώς περιμένει.

Ρένα από τη μια και Μαμάκος από την άλλη, είναι αναφανδόν υπέρ της... ενότητας του δεξιού χώρου.

Αμφότεροι όμως έχουν τη λογική του «Όλοι μαζί» (αλλά με μένα επικεφαλής). Οπότε, πρόβλημα...

* * *

ΠΩΣ μπορεί όμως να προκύψει ο επικεφαλής ενός ενιαίου δεξιού ψηφοδελτίου για τον Δήμο Λαρισαίων; Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.

Σενάριο πρώτο: Διαλύουμε τις παρατάξεις μας και πάμε σε μια ενιαία συνέλευση όπου η γαλάζια βάση θα ψηφίσει τον επικεφαλής (Τώρα ποιοι θα αποτελέσουν την περίφημη... βάση, είναι ένα πρόβλημα στο οποίο δύσκολα θα συμφωνήσουν οι δύο παρατάξεις).

Σενάριο δεύτερο, αυτό του... «φιλικού διαζυγίου». Τουτέστιν, κατεβαίνουμε χώρια και συμφωνούμε εκ των προτέρων πως όποια παράταξη αποκλειστεί από τον δεύτερο γύρο θα στηρίξει εκείνη που θα περάσει. Κι αυτό έχει όμως πολλά προβλήματα, αφού προεκλογικά οι δύο πλευρές... θα σφαχτούν κυνηγώντας ψήφους.

Τρίτη λύση, να διεξάγει το κόμμα γκάλοπ και να δώσει το χρίσμα στον δημοφιλέστερο. Εξίσου δύσκολο. Σε τέτοιους καιρούς ποιος έχει εμπιστοσύνη στον απέναντί του.

Τέταρτο σενάριο δεν βλέπουμε για την ώρα. Δεν παραβλέπουμε όμως την ικανότητα που έχει καμιά φορά η ίδια η ζωή να γράφει σενάρια που... ούτε που μπορούσες να τα φανταστείς κάποτε!

 

Τους... διέλυσε

ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ να διαλυθούν στα Σκόπια. Ο Ζάεφ δεν βρίσκει υποστηρικτές, η Αντιπολίτευση τον σέρνει σε εκλογές εν μέσω εντάσεων.

Τελικά μεγάλο μυαλό ρε συ ο Τσίπρας… Τους διέλυσε από... μέσα! Πώς δεν το είχαμε καταλάβει τι «υψηλής ραπτικής» κουστούμι τους έραβε!

 

Πλήγματα

ΑΠΑΝΩΤΑ τα πλήγματα κατά των Ελλήνων.

Αίφνης η Ελβετία ανακοίνωσε πως αίρει το απόρρητο των Τραπεζών.

Ως πότε ο κατατρεγμός του γένους;

 

Διπλός στόχος

ΠΕΝΤΕ χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο για ένα χρόνο σχεδιάζει ο Τσίπρας.

Ο διορισμός τους έχει... διπλή αξία για τον ΣΥΡΙΖΑ:

Πρώτον, αυτοί και οι οικογένειές τους θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας να γίνουν κάποτε μόνιμοι.

Δεύτερον, όταν τους... απολύσει ο Μητσοτάκης (που θα έχει στο μεταξύ κερδίσει τις εκλογές) όλοι αυτοί θα βγουν στον δρόμο και θα κάνουν τον βίο του Κούλη αβίωτο.

Μιλάμε για... μικροπολιτική υψηλού επιπέδου!

 

Εκτόνωση

ΑΝ δεν το πήρες χαμπάρι, τα... κουρεία και τα νυχάδικα που έχουν ανοίξει στη Λάρισα μάλλον συναγωνίζονται πια σε αριθμό τις... καφετέριες. Ανοίγουν στην πιο απίστευτη γωνιά!

Το φαινόμενο έχει και κοινωνιολογική εξήγηση. Μιλάμε στην ουσία για την «εκτόνωση της φτώχειας». Όταν ο κόσμος δεν έχει χρήμα να αποταμιεύσει, για να αγοράσει ακίνητα, αυτοκίνητα κλπ κλπ, το ρίχνει στον... καλλωπισμό. Με πέντε ευρώ φτιάχνεις νύχια, με δέκα ευρώ φτιάχνεις μαλλί και αισθάνεσαι κάπως καλύτερα, με τρία ευρώ πίνεις καφέ στο Κέντρο, περνώντας μερικές ώρες χαλάρωσης. Και έτσι... ξεχνάς τη μαύρη μοίρα σου και την αφραγκία σου…

 

Τα λόγια και τα... φράγκα

ΠΟΛΛΕΣ κουβέντες τελευταία για την ΑΕΛ… Συνεντεύξεις Τύπου, δηλώσεις, στις οποίες ενέπλεξαν και τον δήμαρχο και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, αλλά όλα στη... θεωρία. Όταν μπαίνει ζήτημα ποιος θα βάλει τα φράγκα όλοι σφυρίζουν –όπως είναι φυσικό- αδιάφορα. Απορία ψάλτου βηξ…

Ότι ο Κούγιας δεν είναι πια συμπαθής στην πόλη –και φταίει το κεφάλι του γι’ αυτό- δεν λέει τίποτε. Διάδοχη λύση (δηλαδήν κάποιος «φραγκάτος», υπάρχει; Εκεί θα κριθεί το πράγμα. Κι αυτά τα περί «λαϊκής βάσης» είναι ένα από τα καλύτερα ανέκδοτα που ακούσαμε τελευταία.

 

Ρύαξ

ΑΥΤΟΝΟΜΑ θα κατέβει στις εκλογές «Το Ποτάμι», δήλωσε ο αρχηγός του Σταύρος Θεοδωράκης.

(Στις... μεθεπόμενες εκλογές το κόμμα θα κατέβει μάλλον με την επωνυμία... «Το ρυάκι»).

 

Το στομάχι

ΣΤΑ χαμηλά 48 ετών έπεσε η ανεργία στις ΗΠΑ : μόλις 3,7% ! Ταυτόχρονα αυξήθηκαν και οι ωριαίες αποδοχές των εργαζομένων (εκεί αμείβονται με την ώρα).

Καλές και συχνά δικαιολογημένες οι κριτικές και ο χλευασμός του χοντρο- Τραμπ από την άρχουσα τάξη και τους διανοούμενους της Αμερικής, αλλά ο κοσμάκης – όπως παντού- ψηφίζει με τη σκέψη στη... «στομάχα» που έλεγε κι ο Ζαμπέτας. Να ‘χει δουλειά, φαΐ, ασφάλεια. Όλα τα άλλα είναι σαν τα φύλλα του φθινοπώρου. Τα παρασέρνει το πρώτο βοριαδάκι.

 

Ηχηρή παρουσία

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η ηχηρή παρουσία στελεχών, υποστηρικτών και φίλων του συνδυασμού του πρώην δημάρχου Τυρνάβου Νικολάου Μαλάκου, στον χορό του Δαμασιακού την προηγούμενη Παρασκευή. Η αμεσότητα και η καλή σχέση που υπάρχει με τους κατοίκους υπήρξε εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ το ίδιο καλό κλίμα κατεγράφη και στη συνάντηση φίλων του συνδυασμού τη μεθεπόμενη μέρα στον Αμπελώνα. Να αναμένουμε σύντομα και την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων;

Κ.Τσ.

 

Αδιαφορία

ΜΟΝΑΧΑ τις ημέρες που βρίσκεται στο σημείο Δημοτική Αστυνομία τηρούν τις πινακίδες σήμανσης οι οδηγοί που έρχονται από την 23ης Οκτωβρίου και θέλουν να κατευθυνθούν είτε προς την Ολύμπου, είτε να βγουν στη Νικηταρά. Πολλοί είναι εκείνοι μάλιστα, ιδιαίτερα τα μηχανάκια, που χρησιμοποιούν το ρεύμα κυκλοφορίας της Κύπρου παρότι είναι μονάχα για λεωφορεία και ταξί. Τελικά είναι πολύ δύσκολο πράγμα η συμμόρφωση. Μόνο ο φόβος φυλάει τα έρμα…

Ν.Π.

 

Για τον καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας ήταν παρών με εθελοντές και μέλη του, χθες το πρωί στις δράσεις για τα άτομα με αναπηρία και χωρίς που έγιναν μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που ο Σύλλογος πραγματοποιεί εντός του μήνα Οκτωβρίου μοίρασαν έντυπο πληροφοριακό υλικό για τον καρκίνο του μαστού και το συμβολικό ροζ κορδελάκι. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αν μη τι άλλο αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος αυτές τις μέρες πραγματοποιεί μια τεράστια καμπάνια ενημέρωσης είτε συμμετέχοντας ενεργά σε εκδηλώσεις, είτε μέσω του διαδικτύου.

Ν.Π.

 

Στη Φινλανδία

ΣΤΗ Φινλανδία έφθασε η χάρη του ραδιοφωνικού σταθμού Scanner FM 102.2. Έλληνας που ζει και εργάζεται εκεί έχει ως χόμπι να ακούει ραδιοφωνικούς σταθμούς. Όταν λοιπόν έπιασε στα FM τον σταθμό της Λάρισας ενθουσιάστηκε τόσο που τους έστειλε επιστολή και cd με το ηχητικό απόσπασμα. Έτσι για να το κρατήσουν ως αναμνηστικό. Φινλανδία είναι αυτή. Εδώ από τη Λάρισα βγαίνεις και το χάνεις το σήμα και να το βρίσκουν στη Φινλανδία;

Ν.Π.

 

Ηλιόλουστη

ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ η Κυριακή και οι Λαρισαίοι την εκμεταλλεύτηκαν δεόντως. Γέμισαν πάρκα και πλατείες, καφετέριες και τσιπουράδικα. Ενδυματολογικά όμως είναι η εποχή που επικρατεί σύγχυση. Άλλοι με κοντομάνικα και βερμούδες και άλλοι με χειμερινή εμφάνιση. Πάντως πολλοί ήταν και εκείνοι χθες που επέλεξαν να εκδράμουν στα παράλια του νομού. Μπορεί για μπάνιο να μη το τόλμησαν, το καφεδάκι με θέα το Αιγαίο όμως το τίμησαν.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass