Με το μαλακό

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2018 19:03
*- ΚΟΙΤΑΞΕ, να σου πω, της εξηγεί ο στρατηγός. Εγώ αυτό που ξέρω καλά είναι να επιβάλλω την τάξη.  Ζ. *- ΚΟΙΤΑΞΕ, να σου πω, της εξηγεί ο στρατηγός. Εγώ αυτό που ξέρω καλά είναι να επιβάλλω την τάξη. Ζ.

*- ΕΧΕΙ δρόμο ακόμη το φθινόπωρο, σχολίαζε ο Λαρισαίος. Καταρχάς να κιτρινίσουν τα φύλλα, που τώρα απλώς έχουν χάσει τη στιλπνότητά τους, κάποια πήραν βέβαια και μια χάλκινη απόχρωση.

Μέχρι να γίνουν χρυσαφιά κι ύστερα να πέσουν, έχουμε ακόμη καιρό… (Και κρέμασε το μπουφάν στο ένα δάχτυλο στον ώμο.)

Ζ.

Πανθεσσαλικά

*ΚΑΙ με τους βουλευτές Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παιδείας. Και με τους Τρικαλινούς πριν και με τους Καρδιτσιώτες υποστηρικτές της κυβέρνησης μετά, ο Κ. Γαβρόγλου συζητά για το νέο Πανεπιστήμιο. Λογικά, πρέπει να είναι εκείνοι που του ζητούν ραντεβού, να τον πιέσουν υπέρ της περιοχής τους. Αν καλούσε ο υπουργός, θα το έκανε για τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Οι τρεις Λαρισαίοι κυβερνητικοί παραμένουν σταθερά υπεράνω, δεν ενοχλούν. (Το ίδιο και οι Βολιώτες, που όμως πάνε καβάλα.)

***

*ΕΜΠΛΟΚΗ με τους Τρικαλινούς. Η ανωτερότητα του δημάρχου Δημ. Παπαστεργίου να πάρει μαζί στο υπουργικό γραφείο και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, μάλλον ξέφυγε. Αφού το κλιμάκιο, που δεν συμφώνησε να δεχτεί ο Κ. Γαβρόγλου, έγινε λέει τελικά εικοσαμελές, με τη συμμετοχή και άλλων τοπικών παραγόντων. Μέχρι ο πρόεδρος του τοπικού ΚΤΕΛ.

Γιατί; Δεν κάνουν τζίρο με εισιτήρια οι φοιτητές; Δεν πήραν δα μαζί τους λεωφορείο, από αυτά τα τρικαλινά χωρίς οδηγό. Και δεν έπρεπε να εκπροσωπηθούν δηλαδή οι ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων, καφετεριών και φαστφούντ, ποιοι καταλληλότεροι για τη διεκδίκηση πανεπιστημιακών σχολών…

***

*ΣΤΗΝ επίσης αδικημένη Καρδίτσα μπλέχτηκαν. Να διαπραγματεύεται ο δήμαρχος Φ. Αλεξάκος με τον Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος είχε συζητήσει και με τους συριζαίους Καρδιτσιώτες. Κι απέναντι να τους προσάπτει προδοτική τακτική σύμπασα η ΝΔ. Γαλάζιοι δήμαρχοι και βουλευτές, η ΝΟΔΕ ευθέως, είπαν όχι, όχι και πάλι όχι, πάντα όχι. (Βρε μήπως τελικά οι πολιτικές σκοπιμότητες δίνουν τον τόνο;)

***

*ΤΟ λάθος όμως το έκανε ο Κ. Αγοραστός. Ο οποίος κατέβηκε στο υπουργικό γραφείο συνοδευόμενος από πέντε αντιπεριφερειάρχες, ουδένα όμως εξ αυτών Λαρισαίο. Επί της ουσίας, δίχως τον Γ. Λαδόπουλο, ο οποίος μάλλον θα μαζεύει το βαμβάκι αυτή την εποχή. Οπότε η συνάντηση υποβαθμισμένη, υπονομευμένη και υπογειοποιημένη.

Ζ.

Άργησαν

*- ΤΟ πήγαν κι αυτό λάου-λάου και να που δεν το προλαβαίνει ο Καλογιάννης πριν τις εκλογές…

Ο Λαρισαίος διάβαζε στην εφημερίδα για το υπερμοντέρνο σύστημα με τις αναδυόμενες μπάρες που θα κληθεί να προστατέψει τους πεζόδρομους από τα αυτοκίνητα. Κατοχυρώθηκε μεν η δημοπρασία, μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς δε. Χάθηκε χρόνος, τώρα που θα υπογράψουν με τον ανάδοχο, θα χρειαστούν λέει 8 μήνες για να ολοκληρωθεί το έργο.

-Έτσι, τον ερχόμενο Μάη δεν έχει τριφύλλι… (Από τη συγκεκριμένη παρέμβαση.)

Ζ.

Μυρίζει διάσπαση

KΑΙ αγναντεύοντας το Αιγαίο από ψιλά, ο Αγιώτης μονολογούσε: Ντιπ μυαλό δεν εχν αυτά τα στελέχ τσι Νέας Δημοκρατίας. Ιδώ ο κόσμος θέλ τα θκα μας τα παιδιά και αυτοί ψαχν στον κατήφορο, τιν νατς πεις πιδιμ σαμτι ξερν από κλογες στην Αγιά. Και όλα αυτά γιατί πληροφορήθηκε τα σχέδια κάποιων να φέρουν ως … «σωτήρα» έναν … «αλεξιπτωτιστή».

Γ.Ρ.

Το μόνο βέβαιο

*ΔΕΝ είναι και τόσο βέβαιο ότι θα υπακούσει στην προτροπή φίλου του «Αντώνη, Αντώνη, μην την αφήνεις μόνη…». Ο Αντ. Πράπας έχει να συσκεφθεί πρώτα με τους δικούς του της ΑΤΑ, εκεί στο ΑΤΑ, για το τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνεχίσουν να πορεύονται αλά μπρατσέτα με τον επίσης τζανακουλικό αντιδήμαρχο Μιχ. Τσακίρη. Μια ζωή μαζί…

Ζ.

Στα καζαναριά

*ΚΛΙΜΑΚΙΟ Τυρναβιτών ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Κρήτη. Μετά που πληροφορήθηκαν για την έκρηξη σε καζάνι όπου έβραζαν τσικουδιά. Πάνε λέει να πληροφορηθούν το know how, όχι πώς να την αποφύγουν, ξέρουν αυτοί τι κάνουν στα καζαναριά τους αλλά για να τρομοκρατήσουν τελωνειακούς και άλλους, οι οποίοι θα το ξανασκεφτούν αν είναι να πάνε για έλεγχο.

Ζ.

Σε κουβέντα…

*ΠΛΗΝ του ΚΚΕ και των μικρών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καμία αντίδραση για την επεκτεινόμενη αμερικάνικη βάση της Λάρισας. Κι αν τελικά τοποθετηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, στη λογική του νέου Πανεπιστημίου, τότε μάλλον θα αναδειχθεί ζήτημα με τα οφέλη που θα προσποριστεί η πόλη από τους στρατιωτικούς ίσως να προκύψει και ζήτημα έδρας, αν αντιδράσει ο Βόλος. Η συζήτηση μπορεί άνετα να επεκταθεί στις βάσεις της Χημείας καθώς και σε κείνες των πανελλαδικών.

***

*ΚΑΝΕΝΑ κόμμα; Και το ΚΙΝΑΛ της Λάρισας; Σήκωσαν μπαϊράκι οι σύντροφοι και στη σκιά του διαβάζουν Τένεσσι Ουίλλιαμς. «Το γλυκό πουλί της νιότης» και «Έξω οι βάσεις του θανάτου». Περίπου στο «σήκω Αντρέα να μας δεις». Ε ναι, παράλληλα διαβάζουν και το «Λεωφορείο ο πόθος», για την εξουσία.

Ζ.

Γιώργος με 2 ν

*ΤΑ είχαν μπλέξει λιγάκι, εκεί στο κρασάδικο, οι Λαρισαίοι φοιτητές.

- Στο έχω πει χίλιες φορές, δεν μπορείς να γράφεις το όνομά σου με ένα ''νι''.

- Γιατί; Έτσι θέλω.

- Μα σε λένε Γιώργο.

***

*- ΤΙ έχει για φαγητό;

- Τίποτε.

- Μα και χθες το ίδιο…

- Είχα μαγειρέψει για δύο μέρες.

***

*- ΠΕΡΑΣΑ από τη δουλειά της να τη δω και κατάλαβα ότι της λείπω, ρε σεις…

- Πώς το κατάλαβες δηλαδή;

- Μα είπε, ‘’τώρα εσύ μας έλειπες…''

Ζ.

Υποχρεωμένοι

*ΔΕΝ είναι που όσοι ακολουθούν τη γαλάζια εσωκομματική διαδικασία είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν την τελική επιλογή για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης. Άλλος είναι ο λόγος, εξηγούσε χθες ο έμπειρος νεοδημοκράτης.

- Άμα μαζευτούν και στη Λάρισα τα βαριά ονόματα και ανακοινώσουν χρίσμα σε πανηγυρικό τόνο, όπως στην Καρδίτσα, τότε ποιος θα τολμήσει να προχωρήσει σε αντάρτικο;

- Σωστά, τώρα δεν είναι όπως το ΄14… Τότε η ΝΔ ήταν σε αποδρομή, τώρα ποιος τολμά να κουνηθεί.

Ζ.

Ευθέως

*ΕΓΙΝΕ φυσικά ο αναμενόμενος χαμός που το Πανεπιστήμιο δεν προσκάλεσε στην τιμητική εκδήλωση για τον Μαν. Γλέζο, τον Μπέο Αχ, αχ, αχ… Και βγήκε ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού να ξεκαθαρίσει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό η λίστα των προσκεκλημένων ήταν δική του προσωπική ευθύνη. Και πως προσκάλεσε όλες τις πολιτικές, πλην του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τις πολιτειακές, περιφερειακές, εκπαιδευτικές, αστυνομικές, στρατιωτικές και εκκλησιαστικές αρχές του τόπου. Για να δηλώσει ευθαρσώς ο καθηγητής Παν. Πολίτης: «Δεν προσεκλήθη η τρέχουσα δημοτική αρχή της πόλης. Σε πανεπιστημιακό χώρο ελευθερίας της έκφρασης και ειδικότερα σε εκδήλωση απόδοσης τιμής σε έναν αγωνιστή της δημοκρατίας, πεπραγμένα της τρέχουσας δημοτικής αρχής δυστυχώς δεν της επιτρέπουν να χωράει». (Αλήθεια, κάτι Λαρισαίοι που συνεργάστηκαν στενά με τον νυν δήμαρχο του Βόλου, δεν θα τον υπερασπιστούν; Προσφάτως ήταν στην πρώτη σειρά σε εκδήλωση μαζί του, δεν οφείλουν να του συμπαρασταθούν;)

Ζ.

Υγειονομικός

*ΕΝΑΡΞΗ των θεματικών εκδηλώσεων του ΚΙΝΑΛ με ημερίδα για την Υγεία, αύριο Κυριακή στο ‘’Caravel’’ στην Αθήνα. Εκτός από την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και τον γραμματέα του κόμματος Μαν. Χριστοδουλάκη, μεταξύ των έξι εισηγητών και ο Κώστας Μπαργιώτας, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Λαρισαίος γιατρός, ο οποίος συνόδευε αυτές τις μέρες την πρόεδρο κατά τις επισκέψεις της σε μεγάλα νοσοκομεία, θα μιλήσει για την κατάσταση της Πρωτοβάθμιας Υγείας. (Όπου λογικά θα τα δει όλα μαύρα, τουλάχιστον πιο σκούρα απ΄ ό,τι την πράσινη εποχή).

Ζ.

Απίστευτο

*Η εντολή ήταν σαφέστατη, όχι πολλά-πολλά με ιδιώτες που έχουν εκκρεμότητες με την υπηρεσία, λογικό, το ορίζει και ο νόμος, οι υπάλληλοι έλαβαν γνώση ενυπογράφως κιόλας, μην πει κανείς δεν ήξερα. Αυτά πέρυσι τον Νοέμβριο. Τα ποια; «Η σύναψη στενών κοινωνικών σχέσεων μεταξύ υπαλλήλων και ιδιωτών, των οποίων τα ουσιώδη συμφέροντα εξαρτώνται από τον χειρισμό θεμάτων αρμοδιότητας -δηλαδή ελέγχου, εποπτείας και εν γένει υπηρεσιακών καθηκόντων - των υπαλλήλων, είναι αφενός μεν πειθαρχικό παράπτωμα, δυνάμει του άρθρου … κλπ κλπ αφετέρου δε, δημιουργεί στους πολίτες δυσπιστία ως προς τις διοικητικές πράξεις που εκδίδονται, λόγω διαβλητότητας και έκνομων ενεργειών… Εφιστούμε την προσοχή σας στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης...».

***

*ΥΠΟΓΡΑΦΗ; Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης, αυτοπροσώπως. Δάσκαλε που δίδασκες…

Έτριβαν τα μάτια τους οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ντιτοριανού καθεστώτος. Που επισκέφθηκε ο Σάκης Ρουβάς τις υπηρεσίες στη Λάρισα για να λύσει προβλήματα με την επένδυσή του στην Καρδίτσα, είδε και τον συντονιστή. Με τον οποίο βρέθηκαν μετά μαζί, γόνα με γόνα, στον Βόλο για τσίπουρα. Η νέα πολιτική τρυφερότητας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους επενδυτές; (Υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί ντιτοριανή ποινή στον εαυτό του για παράβαση της δικής του εντολής;)

Ζ.

Λαρίσης

*ΔΕΝ χρειάστηκαν παρά ελάχιστοι μήνες για να ξαναγίνει λαμπερό το εντυπωσιακό κτίριο, το πρώην της Εφορίας, που είχε γίνει παρανάλωμα τον περασμένο Μάρτιο.

Το χαζεύουν εντυπωσιασμένοι οι περαστικοί, ‘’μπρά-βό… Τόσο γρήγορα;». Και εκπλήσσονται ευχάριστα όσοι μαθαίνουν ότι η δουλειά έγινε από ντόπια τεχνική εταιρεία, με τεχνίτες κατά βάση Λαρισαίους, από τοπικά συνεργεία, μηχανικούς και μαστόρους.

Ζ.

Πιάνο, πιάνεις…

*ΓΛΩΣΣΙΚΑ μπερδέματα στη συντροφιά με τις νεαρές Λαρισαίες.

- Θέλεις να ανταλλάξουμε απόψεις;

- Γιατί;

- Γιατί κάποιες τις έχω διπλές.

***

*- ΞΕΡΕΙΣ να παίζεις κάποιο μουσικό όργανο;

- Πάρα πολλά.

- Πιάνο;

- Πιάσε ελεύθερα.

***

*- ΕΙΜΑΙ τόσο καλή στο κρεβάτι, που μπορώ και κοιμάμαι όλη μέρα.

Ζ.

 

Λαρισαίος

* ΤΗΝ ομάδα της Ελενας Παπαρίζου επέλεξε ο Λαρισαίος Γιάννης Κοτσερίδης για να συνεχίσει στο Voice. Ο Λαρισαίος τραγουδιστής επέλεξε το τραγούδι του Γιάννη Χαρούλη «Σου μιλώ και κοκκινίζεις» για να διαγωνιστεί στο talent show ενώ κάθε Σάββατο διασκεδάζει το κοινό στον «Μύλο 1927».

Ζ.Π.

Εξ αγχιστείας

*ΓΑΜΠΡΟΣ Βερδικουσιώτκος, ποιος; Ναι κι ο Σάκης Ρουβάς. Το είπε κάποια στιγμή στο ‘’Voice’’, η γυναίκα του κατάγεται από τη Βερδικούσια. Ίσως γι’ αυτό και η πολυτεκνία, τα τέσσερα παιδιά τους.

Ζ.

Μα το κόμμα;

*ΑΛΛΟ το κόμμα κι άλλο η κυβέρνηση, το ξέρουν όλοι αυτό. Ειδικά οι νυν κυβερνώντες το υποστηρίζουν χρόνια με πάθος. Κι όμως, το επίσημο πρόγραμμα του υφυπουργού Πολιτισμού Κ. Στρατή, που επισκέπτεται σήμερα τη Λάρισα, το ανακοίνωσε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι και τόσο κομψό πολιτικά. Λες και δεν έχει μηχανισμό το υπουργείο… Ή η Δημοτική Πινακοθήκη, έκθεση της οποίας εγκαινιάζει ο υπουργός.

Ζ.

Στα κόκκινα

*ΣΤΑ οποία εγκαίνια σήμερα της Έκθεσης για την Επανάσταση την Οχτωβριανή, με χι και χωρίς μι βέβαια, λογικό είναι να περισσέψουν τα κόκκινα. Και καλά τα αιμάτινα φουλάρια, οι κατακόκκινες γόβες πολυτελείας, οι επαναστατικές; (Επανάσταση, τι ώρα; Στις 7.30 ακριβώς καλά είναι;)

Ζ.

Αδιάβαστος

*- ΤΙ διαβάζεις με τόση προσήλωση στην εφημερίδα;

Ο Λαρισαίος ρωτούσε τη γυναίκα του. Η οποία τον έστειλε αδιάβαστο.

- Για τις συντάξεις χηρείας.

Ζ.

Κυνοκομείο

* ΕΚΚΛΗΣΗ για κουβέρτες, πατάκια, μικρά χαλάκια και κρεβατάκια κάνουν φιλόζωοι για τα ζώα που φιλοξενούνται στο δημοτικό κυνοκομείο της Λάρισας.

Ο χειμώνας πλησιάζει, τα νερά της βροχής δεν στεγνώνουν εύκολα και τα ζώα δεν έχουν ένα καθαρό μέρος για να κοιμηθούν. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει.

Ζ.Π.

 

Έλα αμέσως

*Ο Λαρισαίος καλεί από το δωμάτιο τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

-Σας παρακαλώ ελάτε αμέσως…

-Παρακαλώ, τι συμβαίνει;

- Αρπαχτήκαμε άσχημα με την πεθερά μου και τώρα απειλεί να πηδήξει από το παράθυρο…

- Ναι αλλά κύριε αυτό είναι προσωπικό σας θέμα, δεν μπορούμε να παρέμβουμε…

- Μα δεν ανοίγει βρε ηλίθιε, είναι χαλασμένο, τι δεν καταλαβαίνεις…

Ζ.

 

 STO KOLEGEIO TVN EPITROPVN

*ΣΤΟ Κολέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες ξεναγήθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος από τον φίλο του Μαργαρίτη Σχοινά. Το ‘’alter ego’’  του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πληροφόρησε

τον βουλευτή ότι μέσα Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη Λάρισα προσκεκλημένος του ΣΘΕΒ και του προέδρου του Αχ. Νταβέλη.

Ζ.

 

 O PRVHN KAI O NYN DIOIKHTHS TROXAIAS

*Ο πρώην και ο νυν διοικητής Τροχαίας, Καλομπάτσιος-Καφετζής ή ο τωρινός με τον επόμενο αντιπεριφερειάρχη;

Ζ.

 

 

 

E DEN EDVSAN KAI TA XERIA O K AGORASTOS

*Ε, δεν έδωσαν και τα χέρια ο Κ. Αγοραστός με τον ΣΥΡΙΖΑ… Αν και από το ύφος φαίνεται ότι Αγοραστός-Παπαδόπουλος κάνουν το νεανικό αστειάκι ‘’σου δίνω-δεν σου δίνω χειραψία’’.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass