Από γαμπρός… δήμαρχος

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2018 19:00

ΔΕΝ γνωρίζω ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Λαρισαίων, μπορώ όμως να σας πω μετά βεβαιότητας ότι η Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει...

Λαρισαίο δήμαρχο. Διότι ο εν Λαρίση γεννηθείς και ανδρωθείς Ανδρέας Παπαμιμίκος είχε την τύχη (κάποιοι θα πουν και την... πρόνοια) να γίνει γαμπρός στο σαββιδέικο, νυμφευθείς προ διετίας με ανεψιά του Ιβάν του τρομερού. Κι άμα έχεις από πίσω σου τον... ΠΑΟΚ, για ποια «χρίσματα» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα μιλάμε; Αυτά είναι για κάτι φτωχοσυγγενείς και δευτερότριτους νεοδημοκράτες που σφάζονται για το δημαρχιακό χρίσμα…

Μπίλιες

Ο κ. Παπαμιμίκος, αν και νέος στην ηλικία (39 Μαΐων μόλις) έχει ασφαλώς βαρύ βιογραφικό, χρηματίσας πρόεδρος ΟΝΝΕΔ (ο πρώτος εκλεγμένος με 55%) αλλά και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Η υποψηφιότητά του κερδίζει έδαφος, καίτοι φημολογείται πως ο Κυριάκος είχε τάξει το χρίσμα στον πρόεδρο του ΤΕΕ Θεσσαλονίκης κ. Μπίλια. Οπότε, αν υπαναχωρήσει μπορεί και να γίνουν... μπίλιες.

Άντε να δούμε πού θα κάτσει στο τέλος η... μπίλια.

Γυρίσματα

ΜΕ κυβέρνηση... Αριστεράς –ποιος να μας το ’λεγε !- η Λάρισα φαίνεται πως πάει να εξελιχτεί σε βασική αμερικανική βάση. Οπότε, τι απομένει να κάνει ο νέος δεξιός δήμαρχος Λαρισαίων – αν υποθέσουμε ότι προκύψει τέτοιος;

Απλό ντίαρ Γουότσον. Πρώτον, θα κηρύξει τη Λάρισα «αποπυρηνικοποιημένη ζώνη». Δεύτερον, θα ξεσηκώσει τον λαό με μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον των αμερικανικών «Βάσεων του θανάτου» που μας έφερε «η Κυβέρνηση της Αριστεράς και οι πάτρωνές της»!

 Ε, ρε τι ζούμε…

Η μελωδία της ευτυχίας

ΤΙ ευτυχισμένους καιρούς πρέπει να ζει ήδη ο Γιώργος Παπαδάκης στον «Αντένα» ! Και ποια μελωδία της ευτυχίας ηχεί στα... αυτιά του Γιώργου... Αυτιά!

Η δικαίωση του συνταξιούχου... Οδυσσέα (Τσολογιάννη) που μετά από μια δικαστική... «Οδύσσεια» δικαιώθηκε για καταβολή ποσού 11.184,57 ευρώ, γέννησε νέες ελπίδες για τη χώρα και τον συνταξιοδοτημένο λαό της.

Όλοι μαζί αντάμα και συντεταγμένα να παρελάσουμε διεκδικώντας τα δίκια μας. Σημαιοφόρος ο ηρωικός Γιώργος Ρωμανιάς και παραστάτης ο επικός Αλέξης Μητρόπουλος. Η ρομφαία της δικαιοσύνης θα πέσει επί της κεφαλής των απίστων. Άβε!

 * * *

ΤΣΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ… μουρμούρισε η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου καθώς έκανε βιαστικά το πρωινό της μακιγιάζ μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου της και ακούγοντας Παπαδάκη από την τηλεόραση του διπλανού δωματίου.

Άκου Τσολογιάννης… Γκρρρρ… Δεν λες καλύτερα Τσογλανογιάννης! Γκρρρρ !

* * *

ΤΗΝ ίδια ώρα ο εβδομηκοντούτης συνταξιούχος Οδυσσέας Τσολογιάννης, σχεδίαζε πώς θα ξοδέψει τα 11.184, 57 ευρώ μα όλο και κατέληγε στην ίδια σκέψη… Χάθηκε να μού ’ρχονταν τα φράγκα στα πενήντα;- ο πενηντάρης είναι ένας νέος της εποχής ως γνωστόν.

Σαν τον συνονόματό του Οδυσσέα, έφτασε στην Ιθάκη, ξαναβρήκε την Πηνελόπη μα... ήταν μεγάλος πια για να απολαύσει τα θέλγητρά της...

* * *

ΕΝ τω μεταξύ, χαμός γίνεται ήδη -σας πληροφορώ- στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μετά τη δικαίωση Τσολογιάννη. Είναι και κάτι δικηγόροι (Τσακαλο-γιάννηδες αυτοί) που όρμησαν στον «πατσά». Έστειλαν κιόλας σε Υπηρεσίες αλλά και στα σχολεία ειδικές αιτήσεις και καλούν δημόσιους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς να κάνουν προσφυγή. Με 10 ή 20 ευρουλάκια έκαστος, συμμετέχει στη μαζική προσφυγή που θα κατατεθεί ενώ προβλέπεται και αμοιβή του δικηγόρου 2% επί των αναδρομικών σε περίπτωση δικαιώσεως. Καλή μπίζνα, ε; Κι έπειτα, τι κοστίζει ένα... δεκάρικο; Πες πως πήρες ένα λαχείο. «Κι αν σου κάτσει;»

* * *

 «ΝΑ δοθούν άμεσα τα αναδρομικά σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους» ωρύονται από όρθρου βαθέος οι στρατηγοί των συνταξιούχων Ρωμανιάς και Μητρόπουλος.

Δεν έχει χιούμορ ο Τσίπρας… Να τους φωνάξει, να τους προτείνει να γίνουν αυτοί υπουργοί και να τους πει, τραβάτε βρείτε εσείς τα φράγκα να τα δώσετε. Αλλά, με τι μούτρα να το κάνει; Όταν κάποτε ο ίδιος φώναζε όσο δέκα Ρωμανιάδες και Μητροπουλαίοι μαζί για τα δίκια του «φτωχού συνταξιούχου»; (Μετά έγινε Κυβέρνηση. Και κατάλαβε πόσα απίδια έχει ο σάκκος).

Τι αντιπροσωπεύει;

ΣΑΛΟΣ με τον Καμμένο και τα όσα είπε στο Αμέρικα. Ο υπ. Εθνικής Άμυνας πήγε να κάνει δική του πολιτική με τις ΗΠΑ, ερήμην της Κυβέρνησης. Κι αν το καλοσκεφτείς, τι αντιπροσωπεύει σήμερα ο Καμμένος που πήγε να δεσμεύσει μια ολόκληρη χώρα; Μετά βίας το 1% έως 2% του εκλογικού σώματος. Κι όμως… Τον ακούμε ακόμη λόγω της θέσης που κατέχει!

Ομοίως, το 2015, ο Κουβέλης του 0,5% έριξε την Κυβέρνηση Σαμαρά μην ψηφίζοντας Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα είπες; Το πιστεύεις ακόμη;

Έξοδα

ΞΕΚΙΝΑ από σήμερα σε όλη τη χώρα η διανομή του φτηνού (τρόπος του λέγειν) πετρελαίου, με τιμές που αγγίζουν και το 1,20 ευρώ, όταν το πετρέλαιο θέρμανσης είναι σήμερα στο 1,40, άρα δεν κάνει καμιά ιδιαίτερη διαφορά. Το πρόβλημα βέβαια έχει κάπως αμβλυνθεί για τους κατοίκους των πόλεων, όπου η επέκταση του φυσικού αερίου είναι ήδη αρκετά μεγάλη, αλλά παραμένει βασικότατο έξοδο για τους υπόλοιπους που δεν είναι και λίγοι. Πετρέλαιο, ΕΝΦΙΑ, τέλη, πόσο δύσκολος έγινε πια ο ελληνικός χειμώνας!

Έντεκα

ΟΧΙ ένας ούτε δύο ούτε τρεις. Έντεκα… Ναι, έντεκα συνολικά άνθρωποι (μετανάστες, αλλά άνθρωποι) σκοτώθηκαν προχθές σε ένα και μόνο τροχαίο κοντά στην Καβάλα…

Πόσο μας απασχόλησε η είδηση;

Στις μεν εφημερίδες «έπαιξε» μονόστηλο, στα δε κανάλια μόλις καναδυό λεπτά. (Η κρατική ΕΡΤ μάλιστα έπαιζε πρώτο θέμα -και για κανένα... μισάωρο- την ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ!).

Τον χάσαμε τον Έλληνα, (τον ανθρωπιστή τον πονόψυχο) που είχαμε μέσα μας.

Και χθες προέκυψε και νέο τροχαίο με 22 νεκρούς μετανάστες στην Τουρκία. Τι να πεις; Όπου φτωχός και η μοίρα η κακομοίρα του…

Ενωτικά

ΠΕΡΙΣΣΕΥΑΝ τα καλά λόγια και οι αβρότητες, αλλά παράλληλα και οι δεσμεύσεις και προτροπές, χθες το πρωί στα Αμπελάκια, στην εκδήλωση για το ξεκίνημα του Νέου Συνεταιρισμού της Ιστορικής Κοινότητας. Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, κάποια στιγμή, έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία του  Μάξιμου Χαρακόπουλου, τον οποίο ευχαρίστησε σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα και στον Δήμο Τεμπών. Μάλιστα ο κ. Κολλάτος είπε χαρακτηριστικά για τον Μάξιμο: «Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω και δημόσια».

Για να απαντήσει ευχαριστώντας ο κ. Χαρακόπουλος τον δήμαρχο για τα καλά του λόγια, σημειώνοντας ότι θα συνεχίζει να είναι αρωγός σε όσα ζητήματα απασχολούν τον Δήμο και τους κατοίκους του.

* * *

ΘΕΤΙΚΗ παρουσία και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και προτεινόμενο από τη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Λάρισας εκ νέου για το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου στον Δήμο Τεμπών Γιώργου Μανώλη, ο οποίος ζήτησε από τον Μάξιμο να συμβάλει με την εμπειρία που έχει, μέσα από τη Βουλή, για τη λύση του ιδιοκτησιακού. Θέμα για το οποίο δεσμεύτηκε εξ αρχής ο βουλευτής.

Ευτυχώς χθες στα Αμπελάκια οι τοπικοί και εθνικοί «άρχοντες»… ξέχασαν ότι βαδίζουμε προς τις εκλογές και μίλησαν ανθρώπινα και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και φυσικά χειροκροτήθηκαν όλοι.

Κ.Τσ.

 

 

KOKOYRAS CIU

ΠΡΟΧΘΕΣ Σάββατο, η «Ε» δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της την επίσημη πρόταση της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Λάρισας στα κεντρικά του κόμματος στην Αθήνα για τις υποψηφιότητες δημάρχων στον νομό, και για τον Δήμο Τυρνάβου προτείνεται ο μηχανολόγος–μηχανικός Γιάννης Κόκουρας. Επόμενο ήταν να γίνει άλλη μία συνάντηση, αυτή τη φορά πιο χαλαρά, στο «Αστόρια». Εκεί ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου, με μέλη της κίνησης και φίλους συνδημότες αντάλλαξαν απόψεις απολαμβάνοντας πάντα τσίπουρο Τυρνάβου.  Χαλαρά μέχρι χθες, από σήμερα Δευτέρα αρχίζει η δουλειά για τον Μάιο του 2019...

Κ.Τσ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass