Φουντώνουν

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2018 19:45
*«ΓΙΑΝΝΗΣ Καντώνιας, από τους λίγους σοβαρούς και αθόρυβους επιχειρηματίες που έχουν απομείνει στη χώρα», ήταν η χθεσινή ανάρτηση του Αντώνη Σρόιτερ στην ‘’Αυτοψία’’. *«ΓΙΑΝΝΗΣ Καντώνιας, από τους λίγους σοβαρούς και αθόρυβους επιχειρηματίες που έχουν απομείνει στη χώρα», ήταν η χθεσινή ανάρτηση του Αντώνη Σρόιτερ στην ‘’Αυτοψία’’.

* ΟΛΟΕΝΑ και φουντώνουν οι αντιδράσεις για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο.

Δυναμική εμφάνιση έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες οι σπουδαστές του ΤΕΙ που διαμαρτύρονται για την κατάργησή του, ενώ τους απασχολεί έντονα και το θέμα των πτυχίων. Στο πλευρό τους έχουν και το προσωπικό του ιδρύματος που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο και οι κινητοποιήσεις όπως όλα δείχνουν θα έχουν και συνέχεια. Η κατάληψη είναι μόνο η αρχή, έλεγαν χθες. Πάντως το θετικό είναι ότι σε αντίθεση με τη Σύγκλητο που εμφανίζεται να είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα, οι φοιτητές όλων των σχολών είναι ενωμένοι και πορεύονται μαζί.

Ν.Π.

 

Φουκαράς;

* ΟΣΟ κυλάει ο καιρός άλλο τόσο… θαυμαστό γίνεται το επίπεδο της αντιπαράθεσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.. Με τον υπουργό Άμυνας Παν. Καμμένο, στη συνέντευξή του χθες στη δημόσια τηλεόραση μεταξύ άλλων να σημειώνει πως «θέλουν να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τα Αριστερά, γιατί υπάρχουν ευαίσθητοι άνθρωποι στην Αριστερά που έδωσαν μάχες.

Και να τους πουν: «Έλα εδώ ρε Φίλη, έλα ρε Παπαδόπουλε, αυτόν τον φουκαρά από τα Τρίκαλα που ήρθε να μου ζητήσει ρουσφέτια αλλά του είπα «αγόρι μου αυτά δεν γίνονται» και από τότε τα έχει βάλει μαζί μου» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Μια ωραία ατμόσφαιρα, που έλεγε και ο Ηλιόπουλος. Αντιπαράθεση φραστική καθώς δεν αλλάζει την ουσία της συνεργασίας των εταίρων. Άδικα ελπίζουν στη ΝΔ ότι ο κ. Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα…

Β.Κ.

 

Στεφανοβίκειο

* ΣΤΗΝ ίδια συνέντευξη ο κ. Καμμένος αποσαφήνισε το ήδη γνωστό σε ό,τι αφορά στις προθέσεις της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να αξιοποιήσει ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Όταν λοιπόν μιλάνε για νέα βάση στον Βόλο, δεν εννοούνε την Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο αλλά την έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο. Αφού το σχέδιο θέλει μετεγκατάσταση των αμερικανικών (επιθετικών) ελικοπτέρων τύπου «Απάτσι» από την Τουρκία στην Ελλάδα και τέτοιες υποδομές διαθέτει η χώρα μας (και) στο Στεφανοβίκειο, όπου εδρεύει η βάση της Αεροπορίας Στρατού που έχει προκριθεί.

Όπως έχουν προκριθεί – είναι πλέον γνωστό - και οι υποδομές της 110 ΠΜ στη Λάρισα. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, δεν είναι ενταγμένο στα σχέδια των Αμερικανών. Τουλάχιστον προς το παρόν…

Β.Κ.

 

Αλλαγές

* ΑΛΛΑΖΕΙ εικόνα το κέντρο της πόλης, οι πεζόδρομοι και οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας είναι κάτι που αρέσει στους νέους ανθρώπους. Η λογική ότι πρέπει να περιοριστεί το αυτοκίνητο στο κέντρο επίσης τους βρίσκει σύμφωνους, αυτό όμως που επισημαίνουν είναι ότι πρέπει να διατηρηθούν χωρίς χρηματικό αντίτιμο οι χώροι στάθμευσης στην οδό Καρδίτσης και στην οδό Καλλιθέας και να μειωθούν τα κόμιστρα στην αστική συγκοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο λένε αποκτούν όλοι κίνητρο για να χρησιμοποιήσουν άλλους τρόπους μετακίνησης και όχι το αυτοκίνητό τους.

Ζ.Π.

 

Σκέψεις

* «ΔΙΑΤΑΞΗ για τη συγκρότηση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Έρευνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Α.Σ.Ε.Ε.Π.Σ.Ε.) με έδρα τη Λαμία, με σκοπό να μελετήσει τις προϋποθέσεις ίδρυσης ΑΕΙ και Ερευνητικού Κέντρου στη Στερεά Ελλάδα, θα περιλαμβάνει το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατά τη συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, Αθανάσιο Μιχελή, Απόστολο Καραναστάση και Ιωάννη Σαρακιώτη». Μετά από αυτό πώς να μην μπαίνει κάποιος σε σκέψεις; Την ώρα που η Θεσσαλία βρίσκεται στα «κάγκελα» για την κατάργηση του ΤΕΙ της, προκύπτει θέμα ίδρυσης ΑΕΙ στη Λαμία; Πού πήγαν όλα αυτά που έλεγε ο κ. Γαβρόγλου το καλοκαίρι στη Λάρισα, ότι πέρασε η εποχή που οι βουλευτές και οι δήμαρχοι κανόνιζαν τα της Παιδείας και έτσι προέκυψε πανσπερμία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων; Τα ξέχασε; ‘Η μήπως αυτά δεν αφορούσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Πληθαίνουν τα ερωτηματικά και οι σκέψεις γίνονται όλο και πιο περίεργες. Τελικά αυτή η συγχώνευση, απορρόφηση ή συνένωση ποιον εξυπηρετεί;

Ν.Π.

 

Πρόβατα

*ΝΑ πρόκειται άραγε για κίνηση υψηλού συμβολισμού;

Οι νεοδημοκράτες αλλά και οι λοιποί σ΄ ένα βαθμό περιμένουν από τον Κ. Τζανακούλη να μιλήσει για τον υποψήφιο δήμαρχο της γαλάζιας παράταξης. Κι εκείνος, με βαρυσήμαντο άρθρο του σήμερα στην ‘’Ε’’, διηγείται για πρόβατα. (Και για γίδια. Που όπως ανέφερε προχθές και η Στατιστική είναι τόσα πολλά στην περιοχή.)

Ζ.

 

Φάρος

* ΠΑΝΕ χρόνια που είχε εφαρμοσθεί, σε τοπικό επίπεδο, το μέτρο της διαρκούς λειτουργίας του φάρου στα περιπολικά με μη μετρήσιμη αποτελεσματικότητα. Η φωτεινή και ηχητική λειτουργία του φάρου, μεταξύ άλλων, τίθεται σε λειτουργία όταν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιο γεγονός και πρέπει το περιπολικό να φτάσει, το ταχύτερο, στον τόπο του συμβάντος.

Τώρα, αποφάσισε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι φάροι πρέπει να δουλεύουν στο πλαίσιο της εμφανούς αστυνόμευσης, μέτρο που θα λειτουργήσει προληπτικά ενώ εκτιμάται ότι θα έχει αποτρεπτικά αποτελέσματα. ‘Η έτσι πιστεύουν στο Αρχηγείο. Ότι κλέφτες και ληστές στα χωριά θα πιάσουν τα καραούλια και αν δούνε πως έρχεται αστυνομικός, θα το βάλουν στα πόδια. Και με το φως της ημέρας, πώς θα αποτραπεί η εγκληματικότητα;

Μα αν δεν έχουν περιπολικά ή επαρκή αριθμό οχημάτων να περιπολούν στην περιφέρεια, τότε τι νόημα έχει το μέτρο; Εντυπώσεις και όχι ουσία…

Β.Κ.

 

Μπουλούκι...

*«Η εικόνα της κυβέρνησης θυμίζει επαρχιακό μπουλούκι με πρωταγωνιστές που ξέχασαν τα λόγια τους, δεν ξέρουν τι λένε, αυτοσχεδιάζουν αγχωμένοι για να περάσει η ώρα και να τελειώσει η παράσταση». Με πρωτογενή παραγωγή αντιπολιτευτικού λόγου, ο Μ. Χαρακόπουλος επιτέθηκε κατά μέτωπο στον πρωθυπουργό για όσα είχε πει ο Π. Καμμένος στην Αμερική.

***

*Ο Λαρισαίος σκιώδης υπουργός της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιόφωνο Realfm και τον Ν. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε και στον τομέα του κάνοντας λόγο για ‘’εκρηκτικό δίδυμο’’ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.«Η μεν κυρία Γεροβασίλη εκθειάζει τον νόμο Παρασκευόπουλου, η δε υφιστάμενή της υφυπουργός, η κυρία Παπακώστα, ζητά την κατάργησή του. Στο ζήτημα του Ρουβίκωνα βλέπουμε την κυρία Γεροβασίλη να αντιμετωπίζει με στρουθοκαμηλισμό το θέμα σαν να μην υπάρχει και την κυρία Παπακώστα να επιδίδεται σε ψευτολεονταρισμούς λέγοντας πως θα τους στείλει τον λογαριασμό από τα σπασμένα». (Μόνο ότι ποντάρει πως σύντομα θα μαλλιοτραβηχθούν, δεν είπε.)

Ζ.

 

ΚΙΝησαν

*Η ημερίδα για την Yγεία στο ‘’Caravel’’, λέγεται ότι ήταν η πιο πετυχημένη εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ μέχρι σήμερα. Χόρτασε συγχαρητήρια ο Κ. Μπαργιώτας την Κυριακή στην Αθήνα. Ως υπεύθυνος του τομέα Yγείας, θεωρείται πως κέρδισε το στοίχημα και τις εντυπώσεις. Και με ψηλά τον πήχη, ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία για την αντίστοιχη εκδήλωση στη Λάρισα στα μέσα Νοεμβρίου.

Ζ.

 

Σίτιση

* ΤΙΣ αλλαγές στη διατροφή των Ελλήνων καταναλωτών, με αφορμή την οικονομική κρίση, καταγράφει έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.

Εδώ και μια οκταετία, λόγω των μνημονίων, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές αφορά στη μείωση των αγορών αφού μειώθηκε η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή. Καθότι μειώθηκε ο μισθός ενώ αισθητά αυξήθηκε ο ΦΠΑ, μέτρο για το οποίο δεν κάνει κουβέντα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Καλά οι ΑΝ.ΕΛ. αυτοσυστήνονται ως αστοί και ενδεχομένως να σιτίζονται με αστακό και χαβιάρι αλλά οι λαϊκοί της «αριστερής» κυβέρνησης, που μεγάλωσαν με πλαστό και τραχανά, κουβέντα για την ακρίβεια στα τρόφιμα.

Λόγω του κόστους είναι απολύτως φυσιολογική η στροφή σε φθηνότερα τρόφιμα και ταυτόχρονα η απομάκρυνση απ' τη μεσογειακή διατροφή. Οι κυβερνώντες δεν έχουν παρά να πάνε όποιο Σάββατο επιθυμούνε, στο σούπερ μάρκετ, στο ταμείο…

Β.Κ.

 

Κλαδιά

* ΠΕΡΑΣΕ η μία εβδομάδα και διανύουμε τη δεύτερη που τα κλαδιά από τα δέντρα του πεζοδρομίου στην οδό Αγίας Μαρίνης βρίσκονται ακόμα κάτω με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το πέρασμα ακόμα και για τους πεζούς. Μητέρες με καρότσια ή ηλικιωμένοι με μπαστούνια κατεβαίνουν στο οδόστρωμα ή αλλάζουν πεζοδρόμιο. Μετά το κλάδεμα χρειάζεται το μάζεμα.

Ζ.Π.

 

Άστεγος

* ΕΝΑ παγκάκι στην κοίτη του Πηνειού, μια κουβέρτα και λίγες αποσκευές, αυτά ήταν τα υπάρχοντα ενός αστέγου, που το πρωινό της Κυριακής τον βρήκε να κοιμάται δίπλα στο ποτάμι της πόλης. Κουκουλωμένος για να προφυλαχτεί από το κρύο, μόνο η βροχή τον ανάγκασε να σηκωθεί και να αναζητήσει κάποιον χώρο λίγο πιο ζεστό.

Ζ.Π.

 

«Φόνος στην Κ.Ε.»

*«…ανάμεσα σε ταξιτζήδες που φλυαρούσαν με τους επιβάτες τους και έσπρωχναν τα οχήματά τους να προχωρήσουν δίνοντας χαστούκια στο τιμόνι, με το χέρι που δεν χρησιμοποιούσαν για να συνοδεύουν τη συζήτηση…». Μια από τις ωραίες εικόνες που καταφέρνει να φτιάξει ο Μανουέλ Βάσκεθ Μονταλμπάν μέσα απ’ το τίποτε της καθημερινότητας.

Βαθιά καλλιεργημένος ο Καταλανός συγγραφέας έγραφε κατά τα άλλα αστυνομικά. «...και έριξαν ένα χαμόγελο πάνω στον διευθυντή της φυλακής που θύμιζε τον διοπτροφόρο ποιητή των Αλεξανδρινών».

***

*ΚΙ ήταν και κομμουνιστής, απ’ τους ρεφορμιστές φυσικά του ΚΚΙ, με διάθεση αυτοκριτικής. «Οι γενικοί γραμματείς των κομμουνιστικών κομμάτων ασκούν την εξουσία τους κατ’ εντολή του Πολιτικού Γραφείου, που με τη σειρά του την ασκεί κατ’ εντολήν της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία την ασκεί κατ’ εντολήν του Κόμματος, που την ασκεί κατ’ εντολήν της ιστορίας».

Ο Μ.Β. Μονταλμπάν ήταν ο πρώτος που ενέπλεξε εντόνως τη μαγειρική στα μυθιστορήματά του. «Φόνος στην Κεντρική Επιτροπή» το αριστούργημά του, γραμμένο πριν τέσσερις δεκαετίες. Ανακατεύει μέχρι και την Αριστερά στην κουζίνα. «Αναζητούσε την προοπτική των γαστρονομικών μυστηρίων που βρίσκονταν κρυμμένα σε σκοτεινά σοκάκια της πόλης, όπου κάθε μέρα φύτρωναν καινούργια ρεστοράν, ένα ακόμα δείγμα του δημοκρατικού πλουραλισμού στον αγώνα για την απελευθέρωση από τον οικιακό γαστρονομικό πατερναλισμό…».

***

*ΚΑΙ χιούμορ ατελείωτο, επί παντός.

- Εμένα που με βλέπεις είμαι αμόρφωτος. Κάνω μια μετάφραση του Λένιν στα μάγκικα. Πες μου κάτι να στο μεταφράσω.

-Μα εγώ, ρε φίλε, δεν ξέρω τίποτε από τον Λένιν, εγώ είμαι από τη ρουφιάνα τη βάση. Τέλος πάντων, εξήγησέ μου αυτό με τη δικτατορία του προλεταριάτου.

-Τα κομμούνια θα πάρουν τα κεφάλια αυτονών που ρουφάνε το αίμα της εργατιάς.

Μετά πιέστηκε κι ο διανοούμενος να του ζητήσει κάτι.

-Κάτι από τον Λένιν, θες; Μία από τις Θέσεις του Απρίλη: ανοιχτή ρήξη με την προσωρινή κυβέρνηση και πέρασμα όλης της εξουσίας στα σοβιέτ.

-Πρέπει να κάνουμε στην μπάντα τους ψαλιδόκωλους και να κάνουν πια κουμάντο οι έτσι, και τα κομμούνια που ατσαλώθηκαν στο καμίνι της ταξικής πάλης, να πούμε.

Ζ.

 

 

 

OPOTE PRIN JEKINHSEI H SYNEDRIASH

*ΟΠΟΤΕ πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, οι δημοτικοί παράγοντες αξιοποιούν την τεχνολογία για ενημέρωση και επικοινωνία.

Ζ.

 

 

 

O LARISAIOS N. P. GNVMATEYSE*O Λαρισαίος Ν. Π. γνωμάτευσε: Άμα κάνεις σωστά τη δουλειά σου, όλοι σε σέβονται.

Ζ.

 

 

 

GERMANOS OPADOS TOY ADVNH *ΓΕΡΜΑΝΟΣ, οπαδός του Άδωνη εννοείται, περιδιαβαίνοντας με το σούπερ τροχόσπιτό του παραλίες της περιοχής, αναρωτώμενος κι ο ίδιος με το ‘’Κβο Βάντις’’ για τον προορισμό του. Άγνωστο αν εκτός από το διάσημο ‘’Πού πηγαίνεις’’ γνωρίζει και τίποτ’ άλλο από λατινικά.

Ζ.

 

 

 

KAUESTVS TO PARKARISMA KAUETA*ΚΑΘΕΣΤΩΣ το παρκάρισμα κάθετα στην Καραολή και Δημητρίου στη Νεάπολη, επισημαίνει ο Α. Β. Συν η κατάληψη του δρόμου από πινακίδες καταστημάτων. Σύνηθες το μποτιλιάρισμα αφού ο καθείς κάνει ό, τι θέλει. Ακόμη και σε μικρή απόσταση από την Αστυνομία.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass