Επιμένουν

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 19:45
*Ο υψηλόβαθμος Καρδιτσιώτης Κ. Τσιάρας εν μέσω δύο Λαρισαίων. Του συναδέλφου του βουλευτή Κ. Μπαργιώτα και του κουμπάρου του Ντ. Κόκκινου. Τρεις Κωστάδες αντάμα.  Ζ. *Ο υψηλόβαθμος Καρδιτσιώτης Κ. Τσιάρας εν μέσω δύο Λαρισαίων. Του συναδέλφου του βουλευτή Κ. Μπαργιώτα και του κουμπάρου του Ντ. Κόκκινου. Τρεις Κωστάδες αντάμα. Ζ.

*ΤΑ τζιτζίκια έχουν διπλώσει τα φτερά τους από καιρό, είχαν μαζέψει και τα βαλιτσάκια με τα βιολιά τους, του χρόνου πάλι.

Το καλοκαίρι όμως δεν έφυγε εντελώς. Αργά το βράδυ, όταν η τσιμεντούπολη ησυχάζει κι οι θόρυβοι έχουν σβήσει, Λαρισαίοι που έχουν κοντά τους κάποιο δέντρο ακούν τα τριζόνια μέσα στη σιγαλιά. Λιγάκι, αλλά επιμένουν ακόμα.

Ζ.

 

Τσουρουφλίζει

*ΜΕ 1.20 το πετρέλαιο θέρμανσης κι αν συνεχίσει έτσι, έλεγε ο Λαρισαίος, σε λίγο θα συμφέρει να ρίχνουμε ουισκάκι στον λέβητα. Με τσίπουρο μπορεί να κοστίζει ήδη φτηνότερα.

Ζ.

 

Κάτι άλλαξε

*ΔΕΝ κάνει μόνο ο Γ. Κωτσός, ως πρόεδρος της ΠΕΔ, χάρες σε δικούς του Θεσσαλούς δημάρχους. Του κάνουν κιόλας, αντιστοίχως, οι παραπάνω. Κι έτσι η ΚΕΔΕ αποφασίστηκε να κάνει πανελλήνιες εκδηλώσεις στο εξωτικό Μουζάκι, έβαλαν και λίγο Λίμνη Πλαστήρα μέσα για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αυτοδιοικητικών το περασμένο Σαββατοκύριακο. Να βοηθηθεί κι ο δήμαρχος, που πάει πια για βουλευτής Καρδίτσας. Όλα μελετημένα στην εντέλεια, όμως προέκυψε άγριο ρίξιμο από τον πρόεδρο Γ. Πατούλη. Υποχρεώσεις λέει, οπότε τους είπε απλώς ένα γεια μέσω Skype. Είχε μεσολαβήσει η ανακοίνωσή του από τη ΝΔ ως υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής. Οπότε τι να τους κάνει πια τους επαρχιώτες δημάρχους.

Ζ.

 

Με φάρο

*ΚΙ έρχεται να δικαιωθεί ο Χρ. Ιορδανίδης. Προ δεκαετίας και βάλε, με το που ανέλαβε αστυνομικός διευθυντής Λαρίσης, ο Κατερινιώτης στρατηγός διέταξε να μην σβήνουν ποτέ οι φάροι των περιπολικών όταν βρίσκονται σε υπηρεσία. Η εφαρμογή δεν βάσταξε πολύ, είχαν αντιδράσει και τότε οι αστυνομικοί. Τώρα αποφασίστηκε να ισχύσει λέει για όλη την Ελλάδα, οι Λαρισαίοι αστυνομικοί, με εμπειρία, ήταν οι πρώτοι που έβγαλαν ανακοίνωση. Την παλιά;

Ζ.

 

Επιπέδου

*ΦΥΣΙΚΑ και τρέχει δημοσκόπηση. Όχι στη Λάρισα μονάχα, στη Θεσσαλία. Και σ΄ όλη τη χώρα ταυτοχρόνως. Από μια κάποια ‘’δείνα analysis’’ εταιρεία, ακολουθώντας όλα τα επιβαλλόμενα πρωτόκολλα και κανόνες, η απόλυτη αξιοπιστία. Όποιος τύχει και βρει το ερωτηματολόγιο στο f/b, συμπληρώνει την περιοχή του, δίνει τις απαντήσεις του, εκείνοι τις μαζεύουν και βγάζουν συμπέρασμα. Όποιο θέλουν εννοείται. Πρακτικά τζάμπα, τι να στοιχίζει. Κι αλί σε όποιον την αγοράσει πληρώνοντας.

***

*ΜΠΟΡΕΙΣ να ψηφίσεις από Λάρισα και για Θράκη ή Πελοπόννησο. Άμα δηλώσεις κάτοικος κάμπου όμως κι αφού απαντήσεις πόσο ευχαριστημένος είσαι από τον περιφερειάρχη, ερωτάσαι ποιον μπορεί να ψηφίσεις, σε μια κλίμακα πολύ-λίγο-σίγουρα-ίσως. Επιλέγοντας μεταξύ Κ. Αγοραστού, Ν. Τσιλιμίγκα, Γ. Σταμπουλή, ο συριζαίος Βολιώτης, Μ. Χρυσοβελώνη ή Β. Κόκκαλη, οι ανελίστας υφυπουργοί, Β. Μπούτα του ΚΚΕ αλλά και του χρυσαυγίτη Π. Ηλιόπουλου ενώ προστίθενται και καναδυό δευτεροκλασάτα πασοκικά ονόματα, έτσι για ξεκάρφωμα, αφού το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε και ανακοίνωσε.

Ζ.

 

Για το κάστανο

*ΜΑΛΛΟΝ διευρύνει την εμβέλειά του σε πανθεσσαλικό επίπεδο ο Χρ. Κέλλας, τι άλλο. Ο παρατηρητικός Λαρισαίος δεν τον είδε στα Αμπελάκια στην εκδήλωση για το κάστανο. Αλλά την ίδια μέρα, σε καστανογιορτή πάλι αλλά άλλη, στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας.

Ζ.

 

Με όρεξη

*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σταθεροί.

- Mην αφήνεις για αύριο ό, τι μπορείς να φας σήμερα.

***

*- ΜΕ πονάει η κοιλιά μου.

- Τι έφαγες;

- Δυο πίτσες οχτάρες κι ένα γιαουρτάκι με βύσσινο.

- Δεν έπρεπε να τα ανακατέψεις…

Ζ.

 

Βραβευμένος

*«ΒΡΑΒΕΙΑ στον κάμπο». Πάλι για τον πρόεδρο της ΕΝ. ΠΕ. ο ‘’μικροπολιτικός’’ στα ‘’Νέα’’. «Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες έφερε στη βαλίτσα του και δύο ευρωπαϊκά βραβεία…» γράφει, αναφερόμενος στις διακρίσεις καλύτερης επικοινωνιακής προβολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καλύτερης σκηνικής παρουσίασης για τα καταδυτικά πάρκα. Και συνεχίζει: Αν αναλογιστούμε ότι ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακηρύχθηκε Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 και βραβεύτηκε μεταξύ των Περιφερειών της Ευρώπης για την καλύτερη καμπάνια προβολής του ΕΣΠΑ, τότε εύκολα μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα κανείς ότι ο Κ. Αγοραστός ‘’έξω πάει καλά’’. (Κατά την παλιά καραμανλική ρήση.)

Ζ.

 

Ο τελικός κριτής

*ΠΡΑΚΤΙΚΑ, μια σπάνια φωτογραφία. Μαζί Α. Βαγενά και Ν. Παπαδόπουλος, δεν συμβαίνει δα και πολύ συχνά, οπότε συνοδεύτηκε με κάπως χιουμοριστική λεζάντα. «Να που συναντήθηκαν οι Λαρισαίοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μακριά κι αγαπημένοι…»

Η βουλευτίνα όμως είχε αποφασίσει να κατέβει ξανά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της, οπότε δεν παίζουν μ΄ αυτά. Κι έτσι στέλνει γράμμα και γραφή απαντητική. Σε ερώτημα που δεν διατυπώθηκε ποτέ: «Είχα και έχω πάντα τις καλύτερες σχέσεις με τον Νίκο Παπαδόπουλο, γιατί θεωρώ ότι συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον σαν βουλευτές του νομού μας, εκείνος κυρίως στα αγροτικά θέματα, που είναι και το αντικείμενό του και εγώ στα κοινωνικά, παιδείας και πολιτισμού, που αντίστοιχα είναι το δικό μου αντικείμενο. Στη ζωή μου ποτέ δεν είχα φθηνούς προσωπικούς ανταγωνισμούς με κανέναν, πόσο μάλλον με ανθρώπους που βρισκόμαστε στον ίδιο ιδεολογικό χώρο. Πορεύτηκα πάντα με τις δυνάμεις μου προσπαθώντας για το καλύτερο. Ευτυχώς, άλλωστε, στα δημοκρατικά πολιτεύματα ο τελικός κριτής είναι ο κόσμος και η κοινωνία, που μας αξιολογεί και μας κρίνει». (Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Τρισταυρία όμως έχει στη Λάρισα, φτάνει για όλους, πού το ζόρι;)

Ζ.

 

Στενή σχέση

*ΜΙΑ άλλη βουλευτίνα Άννα, η νεοδημοκράτισσα Καραμανλή με τ΄ όνομα, έφερε με ερώτησή της στη Βουλή τη σφαγή της ΑΕΛ από τη διαιτησία στην Ξάνθη. Αξιοποιώντας μάλιστα τον θεσμικό της ρόλο, ως σκιώδους υφυπουργού Αθλητισμού της ΝΔ. Η στενή σχέση που διατηρεί με τη Λάρισα τα τελευταία χρόνια ήταν προφανώς η αιτία. Άλλωστε η Θεσσαλονικιά είναι εκ γενετής αρειανή.

Ζ.

 

Με την τέχνη

*KAI μια ακόμη συνονόματη, η τρίτη σήμερα. Η δημοτική σύμβουλος Άννυ Ψάρρα-Περιφάνου, η έχουσα την ευθύνη για τη Δημοτική Πινακοθήκη, κατάφερε να ανεβάσει αισθητά τους ρυθμούς στη δράση του Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα. Άτομο καλλιεργημένο, με ευαισθησίες και ενδιαφέροντα, ενισχύει τη σχέση της τέχνης με την κοινωνία και την πολιτική. Άλλωστε τυγχάνει και βασικό αλλά αφανές στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Ζ.

 

Κυρελέησον…

*ΔΕΝ έχει αστεία μ΄ αυτά… Δεν ήξερε, δεν ρώταγε η Ελένη Αναστασοπούλου; Η οποία εισέπραξε κοτζάμ ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας, από αρχηγό κόμματος μάλιστα, επειδή πόσταρε πνευματώδες σχολιάκι κάτω από ανάρτηση ιστοσελίδας εκπαιδευτικών θεμάτων. Νόμιζε αυτή ότι μπορεί να παίζει στο f/b, τι λες καλέ…

Ο ανεξάρτητος, πρώην ΑΝΕΛ, Πατρινός βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, την επικρίνει με σφοδρότητα απαιτώντας να ανακληθεί στην τάξη. Το συζητούν και στη Λάρισα και δεν καταλαβαίνουν.

***

*ΤΙ είχε συμβεί; Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Μαγνησίας ανακοίνωσαν ότι θα τελέσουν ευχέλαιο υπέρ εκπαιδευτικών στον Βόλο, το site το είχε δημοσιοποιήσει κι από λάθος, συμβαίνουν αυτά με τα αρκτικόλεξα, ανέφερε ότι το οργανώνει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, έχουν και τα δικά τους στον χώρο, τα από παλιά προσωπικά, οπότε σχολίασε η περιφερειακή: «… δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν με τον «δαίμονα» της ιστοσελίδας σας. 1: κατάφερε ό, τι δυσκολεύεται να κάνει η επιστήμη, άλλαξε το φύλο. Αυτός πραγματικά θα ήταν ένας λόγος για ευχέλαιο. 2: εκφράζει ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Δεν είμαι βέβαιη ότι το ευχέλαιο θα βοηθήσει…» Τι το ΄θελε το χιουμοράκι; (Εξορκισμό θα χρειαστεί τώρα η διευθύντρια…)

Ζ.

 

Επισημάνσεις

*ΕΝΑΣ ήρωας με παντούφλες. Την παρακμή του στρατηγού Δεκαβάλα με την ιστορία του ανδριάντα του στη μικρή πλατεία, που τόσο πικρά είχε αναδείξει ο Βασίλης Λογοθετίδης, κάτι παρόμοιο θυμίζει η υπόθεση του αγάλματος του στρατηγού Σκαρλάτου Σούτσου. Γεμάτη κουτσουλιές, εγκαταλειμμένη η προτομή που είχε τοποθετηθεί μόλις πέρυσι. Ο Λάμπρος Γερογιώκας του Ελληνοβρετανικού, που είχε πρωτοστατήσει στην τοποθέτησή της, καλεί τον Δήμο να επιληφθεί.

***

*ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ σημαντικού αριθμού οχημάτων τα οποία κινούνται μάλιστα με υψηλές ταχύτητες, επισημαίνουν οι γείτονες στη διασταύρωση των οδών Κ. Μέγα και Μουστοξύδη εκεί στη Ν. Πολιτεία. Συχνά τα ατυχήματα, πολύ συχνότερα τα παραλίγο. Επιμένουν ότι κάτι πρέπει να κάνει ο Δήμος. Μα φανάρια, μα σαμαράκια ή κάτι άλλο, δεν πάει λένε άλλο.

Ζ.

 

Πανεπιστήμια

όπως… «Σαράφης»

* «ΣΑΡΑΦΗΣ στην Αθήνα, Σαράφης στη Λάρισα, τώρα και στη Λαμία…». Με τη θρυλική διαφήμιση του γνωστού καταστήματος ένδυσης, παρομοίασε ο Χρήστος Κέλλας την τακτική του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των συνενώσεων των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Πανεπιστήμιο εδώ, Πανεπιστήμιο και παραπέρα…

«Ο Υπουργός και η Κυβέρνηση δεν έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας, αλλά την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων και πολιτικών σκοπιμοτήτων, που συνοδεύονται από ισχυρές δόσεις τοπικισμού», δήλωσε ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, μετά την απόφαση Γαβρόγλου, ύστερα από συνάντησή του με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Φθιώτιδας, για εισαγωγή διάταξης για την ίδρυση κι άλλου Πανεπιστημίου (Στερεάς Ελλάδας) με έδρα τη Λαμία, στο Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

«Ο υπουργός δήλωνε από τη Λάρισα ότι καμία συνένωση δεν θα προχωρήσει χωρίς συναίνεση», θύμισε ο Λαρισαίος πολιτικός.

Κι άλλος που τα ‘χει με τον Γαβρόγλου…

Ν.Π.

 

Κράτος

* ΤΑ «χτυπήματα» κατά του κράτους, ανέκαθεν, το κράτος τα βάφτιζε τρομοκρατικά και στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, τελικά οδηγούμαστε στην αστυνομοκρατία.

Οι κυβερνήσεις χάνουν τον μπούσουλα κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν ότι οι πολιτικές τους είναι η πραγματική αιτία που γεννά αντιδράσεις, άσχετα με το αν διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος με τη βία.

Η δε αντιπολίτευση επιχειρεί να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά τα θέματα ασφάλειας, «ξεχνώντας» τι έπραξε όταν κυβερνούσε. Προϊδεάζουν επίσης τι θα κάνουν όταν γίνουν κυβέρνηση, όπως χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, προέτρεψε την υπουργό Προστασίας να πάει στο Πολυτεχνείο να δει τις καταλήψεις των συλλογικοτήτων.

Υπόσχεται επίσης πως, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση, θα εξαλείψει τέτοια «φαινόμενα». Μεγάλη μπουκιά τρώγε, μεγάλη κουβέντα μη λες. Προς το παρόν οι διαδηλωτές συνεχίζουν να τρώνε ξύλο από τα ΜΑΤ της ΕΛ.ΑΣ. επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως τους έδερναν επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ…

Β.Κ.

 

ΚΟΚ χωριού

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι γιωταχήδες είχαν τα θέματά τους.

- Έπλυνα ρε σεις το αυτοκίνητο και ξαφνικά η ταχύτητά του αυξήθηκε κατά 15 χιλιόμετρα.

***

*- ΣΤΟΝ ΚΟΚ του χωριού μου πάντως, προτεραιότητα έχει ο ντόπιος με το αγροτικό, μετά ο ντόπιος με το ΙΧ, εν συνεχεία αυτός που πήρε νύφη απ΄ το χωριό, κατόπιν εκείνοι από τα διπλανά χωριά κι ύστερα όλοι οι υπόλοιποι.

Ζ.

 

Ρουσφέτια

*ΟΤΙ ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να φύγει από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας δήλωσε ο Σάκης Παπαδόπουλος, μετά τα τελευταία παρατράγουδα. Παρά τη μετριοπάθειά του, ο Τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξερράγη. Και στα κανάλια και στην κεντρική επιτροπή. «Με τον Π. Καμμένο δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβρη, μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική συμμαχιών και με τον Δανέλλη και με τον Κατσίκη. Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου».

***

*ΚΙ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ του απάντησε με τον δικό του κλασικό τρόπο. «Ποιος, ο Σάκης Παπαδόπουλος από τα Τρίκαλα; Ήρθε μια μέρα στο ΥΠΕΘΑ και μου ζήτησε ρουσφέτια. Του είπα αγόρι μου στο Υπουργείο Άμυνας δεν γίνονται πια ρουσφέτια. Και από τότε άρχισε αυτός ο φουκαράς να μου επιτίθεται».

Αυτά στα Τρίκαλα. Διότι οι Λαρισαίοι είναι ευνοημένοι στο Άμυνας, «αγόρι μου…», ένεκα ο αδελφέε-Γ. Ακριβούλης, στενός φίλος του υπουργού. (Βέβαια, ο βουλευτής εξήγησε ότι πήγαν κι άλλοι μαζί στο Υπουργείο ζητώντας την παραχώρηση στρατοπέδου στον Δήμο Τρικάλων, όντως, μεγάλο ρουσφέτι.)

Ζ.

 

 

FERNONTAS THN KOMMATIKH GRAMMH APO TA*ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ την κομματική γραμμή από τα κεντρικά ο Τζανακούλης εξηγεί στον Καπετάνο ότι καπετανάτα δεν χωράνε πουθενά στα δημαρχιακά.

Ζ.

 

 

 

FYSIKA KAI YPHRXE EYXEIRA STHN SYNENNOHSH*ΦΥΣΙΚΑ και υπήρχε ευχέρεια στη συνεννόηση του Κ. Αγοραστού με την Κορίνα Κρέτσου. Βλάχος ο περιφερειάρχης, Ρουμάνα η επίτροπος. Άπα το νερό, μούντε το βουνό, ντουμένικα η Κυριακή, γλώσσες που μοιάζουν πολύ.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass