Για τσίπρα

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2018 19:45
*ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ- Μαμάκος σταθερά μαζί από δω και πέρα, με πρώτη δημόσια κοινή εμφάνιση στην εκδήλωση της γαλάζιας Νομαρχιακής.  Ζ. *ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ- Μαμάκος σταθερά μαζί από δω και πέρα, με πρώτη δημόσια κοινή εμφάνιση στην εκδήλωση της γαλάζιας Νομαρχιακής. Ζ.

*- ΜΑ είναι δυνατόν; Παρασκευή μεσημέρι και με τέτοια καλοκαιρία…

Το παράπονο του καμεραμάν χθες, που ήταν υποχρεωμένος να πάει στο κτίριο της Περιφέρειας ώστε να καλύψει την επίσκεψη των αμβυκούχων Τυρνάβου.

-Αντί να πας για τσίπρα, όπως όλος ο κόσμος, να πας για τα τσίπρα στο γραφείο του Αγοραστού…

Ζ.

 

Τώωωρα;

*ΚΑΙ ξαφνικά γέμισε ο τόπος ‘’πεφτοσυννεφάκηδες’’, που ανακάλυψαν τώρα, μετά από δεκαετίες, ότι δυο-τρία υπουργεία διαχειρίζονται μυστικά κονδύλια. Σύμφωνα πάντα με τους κρατούντες νόμους αλλά, μυστικά. Και στο τέλος θα την πληρώσουν δημοσιογράφοι, κατηγορούμενοι για κατασκοπεία επειδή αποκάλυψαν κάτι ψιλά που όμως δεν αποκαλύφθηκαν αφού ήταν μυστικά.

Ζ.

 

Για φωτογραφία;

*ΚΟΙΤΑΖΑΝ την εφημερίδα χθες στη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Είναι με τα καλά τους; Έβαλε και σωστά ο Δήμος τρία όργανα γυμναστικής στο ποτάμι και πήγαν να επιθεωρήσουν το μεγάλο έργο ο ίδιος ο δήμαρχος μαζί με πέντε δημοτικούς παράγοντες;

- Ανακοίνωσαν όμως ότι θα προχωρήσουν και σε άλλες παρεμβάσεις για να κατέβει ο κόσμος στην κοίτη…

-Πότε; Πάει, πέρασε η τετραετία…

Ζ.

 

Υπό

*ΔΕΝ παραιτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Κ. Τζανακούλης μετά που παρέδωσε τα ηνία της παράταξής του. Και τώρα που συμφωνήθηκε να ηγηθεί του κοινού γαλάζιου μετώπου η Ρ. Καραλαριώτου, λογικά αυτή θα είναι γενική αρχηγός μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στην κρίσιμη περίοδο ως τις εκλογές. Κι ο πρώην δήμαρχος υπό την ηγεσία της. Θα του αρέσειιι… Θα ξετρελαθεί.

Ζ.

 

Τρία αλλά…

*Ε ναι, γελούσαν οι Λαρισαίοι διαβάζοντας χθες ότι ΠΑΕ και Φέστα υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο. Το ιστορικό και των δύο πλευρών επέτρεπε χαμόγελα έως χαχανητά.

-Αν έλεγαν για τρεις αγωνιστικές θα ήταν πιο πιστευτό;

-Υπάρχουν συμβόλαια τριών ημερών; Για σιγουριά…

Ζ.

 

Ιεραρχία

*ΕΧΟΥΝ κι άλλο θεματάκι όμως στη γαλάζια πτέρυγα του Δημοτικού Συμβουλίου. Που είχαν κοπεί στα τρία προ πενταετίας ανταλλάσσοντας βαριές κουβέντες και που τώρα τα δύο απ’ τα κομμάτια κατάφεραν να συνενωθούν.

Η Ρ. Καραλαριώτου λοιπόν, είχε τόσα χρόνια ως αδιαμφισβήτητους υπαρχηγούς Δ. Γεωργάκη και Αντ. Πράπα, παρατίθενται αλφαβητικά δεν υπήρχε α’ και β’ υπαρχηγός. Τώρα πια όμως, με τα νέα δεδομένα, ‘’νούμερο δύο’’ καθίσταται αυτοδικαίως ο Θαν. Μαμάκος. Εκείνοι επομένως υποχωρούν κατά μία θέση. Τη ‘’νούμερο τρία’’, την οποία λογικά θα την μοιράζονται πια και με τον Κ. Καλαμπαλίκη. Κι όταν προσχωρήσει κι ο Μ. Ξηρομερίτης, άντε πάλι παραπίσω κι αν σπεύσει κι ο Κ. Σαμουρέλης, ακόμα πιο μεγάλο νούμερο…

Ζ.

 

Αγχωμένοι χαλαροί

*ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ στην παρέα ο νεαρός Λαρισαίος.

- Μην ανησυχείτε για το σήμερα. Στην Αυστραλία είναι ήδη αύριο.

***

*Ο άλλος όμως ήταν βαθιά και βαριά προβληματισμένος.

-Το άγχος με παχαίνει και το πάχος με αγχώνει. Δεν βλέπω σωτηρία.

***

*ΚΙ ο τρίτος βασικά σαφέστατος.

- Όσο αυτώνεις τα αυτά, τόσο αυτά αυτώνουν.

Ζ.

 

Λίγο ακόμα

*- ΤΙ ωραία η Μεγάλου Αλεξάνδρου χωρίς αυτοκίνητα…

Ενθουσιασμένοι οι Λαρισαίοι με το νέο δρόμο που ολοκληρώνεται. Ιδίως μετά που φυτεύτηκαν και τα παρτέρια. Κι οι διερχόμενοι κι οι καταστηματάρχες, οι οποίοι έκαναν υπομονή με τα έργα διότι έβλεπαν τα οφέλη να έρχονται.

Κρίμα όμως διότι δεν θα βαστάξει για πολύ. Σύντομα τελειώνει και το πάνω μέρος του δρόμου και τότε θα εισβάλλουν τα ογκώδη λεωφορεία, τα βιαστικά ταξί, τα ΙΧ των διάφορων πάρκινγκ, συν οι παραβάτες γιωταχήδες από κοντά. Ξανά μια ωραία ατμόσφαιρα.

***

*ΩΣΤΟΣΟ Λαρισαίος ευελπιστεί ότι στο μέλλον θα βρεθεί ένα πιο τολμηρό Δημοτικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει να κάνει τη Μ. Αλεξάνδρου κανονικό πεζόδρομο. Και η τωρινή κατασκευή δεν χρειάζεται αλλαγές για να γίνει αυτό.

Ζ.

 

Μπιλ, μπιλ, μπίλλης

*«ΤΟ κλειδί της πόρτας του δημαρχείου της Λάρισας βρίσκεται στα χέρια της Χρυσής Αυγής». Κάνει όρεξη ο Δημ. Μπίλλης αλλά μάλλον του έχουν δώσει δικαιώματα. Όχι όλοι, αλλά… «Οι ψηφοφόροι της θα αποφασίσουν σε ποιον από τους δύο υποψηφίους της δεύτερης Κυριακής δηλαδή της κ. Καραλαριώτου και του κ. Καλογιάννη θα δώσουν το κλειδί». Στις περασμένες εκλογές πλην του ιδίου, διάφοροι κρυφοχρυσαυγίτες υποψήφιοι είχαν βρεθεί στα τρία γαλάζια ψηφοδέλτια. Αν και τον Μιχαλολιάκο δεν τον εκπροσωπεί κανείς εξ αυτών, ούτε ο χαρούμενος κ. Μπίλλης.

***

*Ο οποίος ωστόσο παρουσιάζει το σκεπτικό του: «Πιστεύω πως δύσκολα οι ψηφοφόροι της Χ.Α. θα δώσουν την ψήφο τους στην κ. Καραλαριώτου η οποία θα έχει τη στήριξη της ΝΔ γιατί δεν ξεχνούν τη συμπεριφορά της ΝΔ και ιδιαίτερα εκείνη του κ. Σαμαρά ο οποίος έβαλε στη φυλακή την ηγεσία της. Άλλο τόσο δύσκολο είναι να ψηφίσουν τον κ. Καλογιάννη ο οποίος κατά την προεκλογική περίοδο το 2014 έκανε απαράδεκτες δηλώσεις κατά της ΧΑ. Όποιος από τους δύο υποψηφίους προσέξει τις δηλώσεις του απέναντι στη ΧΑ και τους ψηφοφόρους της ίσως κερδίσει την ψήφο τους». (Καμιά αντιδημαρχία δεν θα ζητήσει;)

Ζ.

 

Μπα δεν…

*ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ και φίλοι, συνεργάτες που είχαν ωφεληθεί στο παρελθόν, πεντέξι όλοι κι όλοι, προσπάθησαν φιλότιμα να αναστήσουν πολιτικά πρώην γαλάζιο τοπικό παράγοντα, να του δώσουν ζωή. Ματαίως… Δεν αρκεί να θέλει κάποιος, πρέπει και να τον θέλουν.

Ζ.

 

Το 1944

*ΤΟΝ Οκτώβριο του 1944 άδειασε σταδιακά η χώρα από τα στρατεύματα των ναζί. Μόνο η ηπειρωτική όμως, «γιατί στα νησιά και κυρίως στην Κρήτη, είχαν μείνει γερμανικές δυνάμεις. Οι 17.000 περίπου Γερμανοί στην Κρήτη έμειναν στην περιοχή των Χανίων μέχρι και τον Μάιο 1945 οπλισμένοι και απείραχτοι από τους Αγγλους, οι οποίοι είχαν αρχίσει να αποβιβάζονται στην Ελλάδα από τις 15-10-1944 για την αντιμετώπιση του νέου τους εχθρού, του ΕΛΑΣ. Μετά τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας τον Μάιο 1945, η γερμανική φρουρά της Κρήτης παραδόθηκε στους Αγγλους, όχι στους Ελληνες, και μεταφέρθηκε ανενόχλητη στη Γερμανία».

***

*ΜΕ αφορμή λοιπόν το προηγηθέν σχόλιο, ο Κ. Μ. κατακεραυνώνει την άποψη του Ηλ. Σ. : «…ντρέπομαι για λογαριασμό εκείνου που θέλοντας να υποβαθμίσει την είσοδο των δυνάμεων του ΕΛΑΣ στη Λάρισα, θεώρησε ότι αυτή ήταν ασφαλής μετά την αποχώρηση των Γερμανών και συνεπώς δεν ήταν "ελευθερωτές", αφού επιπλέον δεν είχαν τέτοια εντολή από την κυβέρνηση του Παπανδρέου. Οι ΕΛΑΣίτες που μπήκαν στην πόλη είχαν δώσει το αίμα τους καταπολεμώντας τους Γερμανούς στην περίοδο της Κατοχής και δεν μηχανορραφούσαν στο Κάιρο και αλλού εναντίον της Αντίστασης, γι’ αυτό και η είσοδός τους στην πόλη ήταν επιστέγασμα του απελευθερωτικού αγώνα τους και δεν είχαν ανάγκη την άδεια κανενός φυτευτού από τους Αγγλους πρωθυπουργού».

Ζ.

 

Δεύτερη ευκαιρία

*ΜΠΟΡΕΙ να έχασε το 2014 αλλά δεν το έβαλε κάτω. Κινήθηκε μεθοδικά, με σύστημα όλα αυτά τα χρόνια, έσκυψε το κεφάλι κι έτρεξε ο Γ. Μανώλης. Αυτή τη φορά οργάνωσε πολύ καλύτερα την ομάδα του, πήρε και το χρίσμα της ΝΔ, τώρα κιόλας που αυτή βρίσκεται σε ανοδικό ρεύμα και δοκιμάζει για δεύτερη φορά να κερδίσει τον Δήμο Τεμπών. Υπό πολύ καλύτερες προϋποθέσεις πια.

Ζ.

 

Πράσινος λειμών

*ΥΠΑΡΧΕΙ μια κινητικότητα στον χώρο του ΚΙΝΑΛ για τις δημοτικές εκλογές της Λάρισας. Και δύο και τρεις ίσως…

Είναι εκείνοι του χώρου που μετέχουν στη δημοτική αρχή Καλογιάννη. Και δεν είναι και λίγοι. Υπάρχει άλλωστε και η άποψη ότι αποτελούν την κυρίαρχη τάση. «Περπατάς στο Δημαρχείο και χορταίνει το μάτι σου ΠΑΣΟΚ…», λέει ο γνώστης της ανθρωπογεωγραφίας.

***

*ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως κι εκείνοι που έχουν μείνει ‘’στην απέξω’’ και γρατσουνάνε να μπουν, υπό όρους εννοείται. Ορισμένους τους έχουν ένα άχτι οι από μέσα, να σαν κάποιους που ταλαιπώρησαν γραφειοκρατικά τη δημοτική αρχή στην Αποκεντρωμένη.

***

*ΕΙΝΑΙ η πλευρά της παράταξης Νασιώκα, που δείχνει μοιρασμένη. Άλλοι θα πάνε με Καλογιάννη κι άλλοι περιμένουν να δουν τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ. Το οποίο επίσης περιμένει, να δει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα Τσιλιμίγκα.

Εν τω μεταξύ, συζητούν. Μάλλον σε ανεπίσημο στυλ, όχι κάτι κομματικά οργανωμένο. Και εκτός από το προ καιρού αναφερθέν και μηδέποτε διαψευσθέν όνομα του γραμματέα ΠΑΣΟΚ Βαγγ. Γιαννούλα, ακούγεται ότι θα μπορούσε να ηγηθεί αυτόνομου πράσινου συνδυασμού και ο καθηγητής Γιάν. Στεφανίδης, αυτό είχε γραφεί ακόμη πιο νωρίς ή και ο μηχανικός Βασ. Μίχος. (Κυρίαρχο στοιχείο πάντως η δυστοκία.)

Ζ.

 

Πώς έτσι;

*ΕΙΔΕ στην εφημερίδα τον Κ. Τζανακούλη να αρθρογραφεί, πράγμα ασυνήθιστο γι’ αυτόν και διαπίστωσε ο Λαρισαίος ότι ο πρώην δήμαρχος ασχολούνταν με τα σοβαρά προβλήματα μα και τις προοπτικές της κτηνοτροφίας.

-Πού στοχεύει, αναρωτήθηκε, τι να νογάει άραγε, τον μέλλεται κάτι;

-Λες; Κι αν έρθει στα πράγματα η ΝΔ; Που ο Μητσοτάκης λέει διάφορα για το ποιους θα κάνει υπουργούς του…

Ζ.

 

Πρεζεράκος

*ΜΕ αφορμή τη συμφωνία Καραλαριώτου - Μαμάκου για τον Δήμο Λαρισαίων, ο διεκδικητής του χρίσματος από τη ΝΔ Γρηγόρης Πρεζεράκος, επανέρχεται και με διευκρινιστική του δήλωση αναφέρει τα εξής: "Υποστηρίζω ότι ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, το οποίο θα τυγχάνει της συμμετοχής του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των ενδιαφερομένων και ταυτόχρονα θα αφουγκράζεται τις προτιμήσεις του κόσμου, εκπέμποντας τον αέρα του καινούργιου, είναι βασικός παράγων για την αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο Λαρισαίων. Θεωρώ επίσης ότι η όποια υπόδειξη εκ μέρους της παράταξης του κεντροδεξιού χώρου θα διευκολύνει τις συγκλίσεις, γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνει σεβαστή εκ των προτέρων. Ας δείξουμε λοιπόν υπομονή, προκειμένου να μείνουμε ενωμένοι".

 

Ξηρομερίτης

*ΑΛΛΑ και ο Μάριος…

«Θετική χαρακτηρίζεται η εξέλιξη με τη συνένωση των δημοτικών παρατάξεων . Πρέπει όμως να βρούμε τρόπο να συνθέσουμε και να ενώσουμε ολόκληρη την κοινωνία». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή του δήλωση ο Μάριος Ξηρομερίτης, με αφορμή τις ζυμώσεις στον κεντροδεξιό χώρο με στόχο το ένα μεγάλο ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει τον Δήμο Λαρισαίων. Σύμφωνα με τον κ. Ξηρομερίτη «οι επαφές και οι συζητήσεις των επόμενων ημερών με την κα Καραλαριώτου θα έχουν την έκβαση που επιθυμεί η κοινωνία, αλλά και η κεντρική ηγεσία. Η «επόμενη μέρα» είναι άκρως ενδιαφέρουσα - για όλους τους εμπλεκόμενους εντός του Δημοτικού Συμβουλίου - εφόσον όλοι κινούμαστε με γνώμονα το κοινό συμφέρον και οδηγό την ενότητα . Το πιο ουσιαστικό είναι μια προγραμματική σύγκλιση που θα φέρει ακόμα πιο κοντά την αλλαγή στον Δήμο Λαρισαίων».

 

Ό, τι του λείπει

*Η Λαρισαία δασκάλα ρωτάει τον Γιωργάκη στην τάξη.

- Εάν εκεί στην άκρη είχαμε ένα σακί με μυαλό και στην άλλη ένα σακί με λεφτά, τι θα έπαιρνες;

- Μα τα λεφτά φυσικά, κυρία…

- Είσαι σίγουρος; Εγώ θα προτιμούσα οπωσδήποτε το μυαλό.

- Ό, τι του λείπει του καθενός, κυρία.

Ζ.

 

Αεροδρόμια

*ΣΤΗΝ αποτυχημένη για τους Λαρισαίους προ δεκαπενταετίας διαπραγμάτευση, είχαν παραχωρηθεί στους Βολιώτες, με τη Συμφωνία της Κάρλας, και το όνομα και γλώσσα και εθνότητα, ήτοι και το αεροδρόμιο και οι πτήσεις και ο τουρισμός. Όμως τώρα έρχεται η πίεση των Αμερικανών να δημιουργήσει νέα δεδομένα. Καμένα όλα τα προηγούμενα. Η προοπτική δημιουργίας βάσεων σε Λάρισα και Βόλο, η δεύτερη στο αεροδρόμιο Αγχιάλου εννοείται, δρομολογεί άλλο σκηνικό:

Στο μέλλον νέες δραστηριότητες σχετικές με τα αεροδρόμια θα μοιράζονται. Τυχόν νέες στρατιωτικές χρήσεις των Αμερικανών θα διαμοιράζονται σε Λάρισα και Αγχίαλο. Αλλά και τυχόν νέες πολιτικές πτήσεις επίσης θα είναι μοιρασμένες μεταξύ Αγχιάλου και Λαρίσης. (Είναι κάποιοι που δεν τους αρέσει μήπως;)

Ζ.

 

Της αλλάζεις

τα φώτα

*ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ και διαπιστώσεις στη συντροφιά των Λαρισαίων φοιτητών.

- Αγάπη είναι να της αλλάζεις τη λάμπα. Έρωτας είναι να της αλλάζεις τα φώτα. Και γάμος να της πληρώνεις τη ΔΕΗ.

***

*- ΤΗ θέλω, ρε σεις, όπως ο γύφτος τα λουμίνια…

***

- ΕΠΙΤEΛΟΥΣ, ρε παιδιά, μ’ έριξε ένα θηλυκό στο κρεβάτι.

- Έλα ρε. Πώς τη λένε;

- Γρίπη.

Ζ.

 

 

 MILVNTAS STHN EKDHLVSH THS ONNED*ΜΙΛΩΝΤΑΣ στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, ο Χρ. Κέλλας ήταν αδύνατο να μη συναντήσει Λαρισαίους φοιτητές εκεί.

Ζ.

 

 

 

OTAN FEYGEIS TO PRVI BIASTIKA*ΟΤΑΝ φεύγεις το πρωί βιαστικά για τη δουλειά κι αρπάζεις το λάπτοπ με την τσίμπλα στο μάτι.

Ζ.

 

 

TO KATAJANUO ISIO MALLI ALL*ΤΟ κατάξανθο ίσιο μαλλί αλλά κι η κορμοστασιά και το αέρινο στυλ του πιτσιρικά, είχαν προβληματίσει τους θαμώνες στο ‘’καφέ ποδήλατο’’ της Ανθ. Γαζή.

Μετά ήρθε ο άλλος και ψιθύρισε την πληροφορία ότι είναι ανιψιός του Κρόιφ από αδελφή και πως τον έφεραν για την ΑΕΛ. Πάταγος έγινε…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass