28η…

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2018 19:02
*ΑΝ δεν είχε καλοκαιρία και στην Αττική, τότε πού; Με την "Ε" παρέα ο Δ. Ζ. σε σπουδαία θέα.  Ζ. *ΑΝ δεν είχε καλοκαιρία και στην Αττική, τότε πού; Με την "Ε" παρέα ο Δ. Ζ. σε σπουδαία θέα. Ζ.

*ΟΧΙ δεν θα παρελάσουν με κοντομάνικα σήμερα οι μαθητές στη Λάρισα. Αν και οι στρατιώτες ίσως και να μπορούσαν. Δεν θα πάνε άλλωστε και στα αλβανικά βουνά.

Χαρά θεού προβλέπεται σήμερα, όσο θα περνάει η ώρα. Προς το μεσημεράκι οι Λαρισαίοι θα έχουν απλωθεί στα τραπεζάκια έξω, το αδιαχώρητο θα προκύψει πάλι στα μαγαζιά.

***

*ΣΕ διαστολή το θερμοκρασιακό εύρος τις τελευταίες μέρες. Από 3 με 5 το ξημέρωμα κοντεύει τους 25 στη μεσημεριανή λιακάδα. Δύσκολη διαδρομή για όσους τη διανύουν. Μέχρι χθες αυτά, καθότι όλη την επόμενη εβδομάδα οι χαμηλές θα φρενάρουν στα εικοσάρια. Πολύ υψηλές για την εποχή, οι κοντές.

Ζ.

Καστάνου

*ΕΙΧΕ ρέντα χθες ο Λαρισαίος στην παρέα.

Έφτασε ο καιρός που άλλαξε η πρόσκληση παιδιά… Κι ο Βόγλης τέτοια εποχή θα φώναζε ‘’Στάσου… Κάστανα.’’

Ζ.

Και με το κόμμα

*ΣE υψηλό επίπεδο η κυβερνητική εκπροσώπηση καθώς την παρέλαση θα παρακολουθήσει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας. Ο Παν. Ρήγας θα μείνει στη Λάρισα και τη Δευτέρα επισκεπτόμενος τους στρατιωτικούς σχηματισμούς. Ενώ όπως κάνουν όλοι οι επισκέπτες υπουργοί, θα έχει και περίσσευμα χρόνου ο συγκεκριμένος σήμερα, θα περάσει ώρες με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Τους γνωρίζει κιόλας καλά καθώς μέχρι πρότινος ήταν γραμματέας του κόμματος, ώσπου ανέλαβε ο συνονόματός του Π. Σκουρλέτης.

Ζ.

Παιδική χαρά

*Η οποία Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να καλύψει το κενό. Δεν μπορεί το υπουργείο, αδιαφορούν οι δήμοι, ποιος λοιπόν θα αναλάβει να προβάλλει το κυβερνητικό έργο; Το κόμμα, όσο κι αν οι συριζαίοι λένε ότι αγωνίζονται να το ξεχωρίσουν από την κυβέρνηση. Θα υπάρχει μάλλον και ιδιαίτερος δίαυλος με το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο οποίος παραμένει κι ας ανέλαβε ο Αλ. Χαρίτσης αντί του Π. Σκουρλέτη. Η Ν. Ε. Λάρισας ανακοινώνει κάθε τρεις και λίγο κονδύλια που χορηγούνται στους τοπικούς δήμους στο πλαίσιο διάφορων προγραμμάτων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η πιο πρόσφατη ενημέρωση για τη βελτίωση παιδικής χαράς στη Λάρισα. Εντάξει, για αναβάθμιση παιδικών χαρών από τον Δήμο.

Ζ.

Τζιν

*ΚΕΦΑΚΙΑ οι Λαρισαίοι μαθητές στις πρόβες.

- Έχει κανείς να μου χαλάσει ένα δεκάρικο σε δύο εικοσάρικα;

***

*- ΤΙ θα πάρετε;

- Ένα τζιν τόνικ.

- Εσείς;

- Μία κοτλέ λεμονάδα.

Ζ.

Εκτονωτικά

*ΚΙ όπως ο Απ. Καλογιάννης με το νέο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, έτσι κι ο Παν. Σαρχώσης βοηθήθηκε από τους κυβερνητικούς στο ζήτημα που ανέκυψε με τους αμβυκούχους αυτός. Κανονικά η απόσταξη και φέτος. Και δικαίως, δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί ο περιορισμός αιφνιδιαστικά, εκ των υστέρων, με τον κόσμο να έχει στις αποθήκες τα στέμφυλα.

Αυτά φέτος. Διότι του χρόνου λογικά θ΄ αλλάξουν πολλά. Όπως και με την Εξισωτική των κτηνοτρόφων στα ημιορεινά δηλαδή. Υπάρχει επομένως καιρός να γίνει μια έντιμη συζήτηση μεταξύ υπουργείων-υπηρεσιών και ενδιαφερομένων.

Ζ.

Τους δοκιμασμένους

*- ΚΑΛΑ θα βάλουν κι αυτόν; Γιατί; Κι αυτήν; Είναι δυνατόν;

Στο πηγαδάκι της προχθεσινής κομματικής εκδήλωσης, ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης δεν ήθελε ν΄ ακούσει για κάποιες από τις φερόμενες βουλευτικές υποψηφιότητες. Δεν καταλάβαινε, οπότε προσφέρθηκε να του εξηγήσει ο παλιός και ψύχραιμος.

- Βρε συ; Οι νυν βουλευτές υπάρχει περίπτωση να θέλουν σκληρούς ανταγωνιστές στο ψηφοδέλτιο; Κάτι μικρομεσαίου βεληνεκούς, ακίνδυνους προτιμούν, δοκιμασμένους στην εκλογική αποτυχία…

- Κι αυτοί δεν καταλαβαίνουν; Γιατί βάζουν;

- Ίσως και να μην αντιλαμβάνονται σ΄ ένα βαθμό. Είναι επίσης κι ο εγωισμός κι η μωροφιλοδοξία που τυφλώνουν. Από την άλλη, σου λέει βάζω τώρα θα με βάλουν μετά σε καμιά περίοπτη κρατική θέση.

***

*ΚΙ ήρθε και το κομματικό στέλεχος να επιβεβαιώσει.

- Αν δεν τους σιγόνταραν οι βασικοί, τότε θα είχε φτάσει στα κεντρικά του κόμματος που ορισμένοι αυτολανσάρονται ήδη ως υποψήφιοι βουλευτές κι ο Μητσοτάκης θα τους είχε αποκεφαλίσει.

-Θεωρούνται δηλαδή προστατευόμενα είδη…

Ζ.

Θα ξεχάστηκαν

*ΣΚΟΥΝΤΙΟΝΤΟΥΣΑΝ μετά οι νεοδημοκράτες στο ακροατήριο.

- Δεν την ονομάτισε, ε; Σωστά δεν άκουσα…

Ο Κ. Τζανακούλης πήγε στην εκδήλωση απονομής του χρίσματος στη Ρ. Καραλαριώτου, κάθισε και στο προεδρείο ως κομματικός εντεταλμένος της επιτροπής αυτοδιοίκησης, μίλησε κιόλας κι όλοι περίμεναν να δουν πώς θα το χειριστεί. Κι είπε για τον Καλλικράτη, τον Κλεισθένη τώρα κι άλλα θεσμικά, πήγε να επεκταθεί στον Καποδίστρια, κόντεψε να φτάσει στην άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

-Μόνο για τη μάχη των Κυνός Κεφαλών, δεν είπε.

***

*ΟΠΩΣ έλεγε κάποιος που παρακολουθούσε προσεκτικά, ούτε ο Κ. Αγοραστός ανέφερε το όνομα της Ρ. Καραλαριώτου.

-Τι να πει μωρέ κι αυτός… Που τον τραβάνε κάθε τρεις και λίγο για να του απονείμουν το κομματικό χρίσμα. Ξανά και ξανά για χάρη άλλων. Να ποτίζονται κοντά στον βασιλικό…

-Και δεν θέλει;

- Μα οι νεοδημοκράτες είναι μαζί του, ο άνθρωπος προσπαθεί να δημιουργήσει υπερκομματικό σχήμα, κάτι ευρύτερο που να αντιπροσωπεύει και τον τρόπο που έδρασε τα τελευταία χρόνια.

Ζ.

Σκληρές

*ΜΕ τη στάνταρ σκληρότητα οι νεαρές Λαρισαίες.

- Μου είσαι αδιάφορος σου είπα. Σαν 28η Οκτωβρίου που πέφτει Κυριακή.

***

*-ΚΑΛΕ; Μου την πέφτει ένας πενηντάρης, μήπως έχετε να μου τον χαλάσετε σε δύο εικοσιπενταράκια;

Ζ.

Πού πήγε;

*- ΜΑ πού χάθηκε αυτή η ψυχή…

Οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες αναρωτιούνταν που δεν εμφανίζεται ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε οριστεί να είναι ο υπεύθυνος απονομής χρισμάτων στους δήμους της Θεσσαλίας. Και μετά την πρώτη εμφάνιση στη Λάρισα, εξαφανίστηκε. Ούτε προχθές στο «Imperial» έδωσε παρουσία. (Κυρίως ανησυχούν στον Τύρναβο.)

Ζ.

Εμπλεξαν

*ΗΤΑΝ να το κάνουν πιο εύκολο στον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε οι υπόλοιπες τρεις Νομαρχιακές στη Θεσσαλία εκχώρησαν την πρωτοκαθεδρία σ΄ εκείνη της Λάρισας, να προχωρήσει αυτή την υπόθεση επιλογής υποψήφιου περιφερειάρχη. Έλα όμως που στη Λάρισα όλοι λίγο πολύ γνωρίζονται. Κι έτσι οι συριζαίοι βρέθηκαν μπλεγμένοι.

***

*ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΝΤΑΣ την κομματική γραμμή από την Αθήνα για συμμαχίες με το ΚΙΝΑΛ, η τοπική ηγεσία θεωρούσε δεδομένο από πολύ καιρό ότι θα πήγαιναν με Ν. Τσιλιμίγκα. Αυτό και πρότεινε. Για να συναντήσει σχεδόν καθολική και σθεναρή άρνηση των στελεχών. Οπότε τώρα περιορίζεται να διαψεύδει όσο πιο κομψά μπορεί τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής και να δικαιολογείται στους μελλοντικούς συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έδειξαν επίσης να αιφνιδιάζονται. (Περιμένοντας να δοθεί λύση από τα κεντρικά.)

Ζ.

Σαφές

*ΤΟΝ καλοδέχτηκαν στην παρέα των συνταξιούχων τον φίλο τους που έλειπε κάποιες μέρες.

- Πέτυχε η εγχείριση στα αυτιά;

- Εννιά παρά τέταρτο.

Ζ.

Συμμαχίες;

*ΚΙ οι ανελίστας, πώς θα πορευτούν οι ΑΝΕΛ στις αυτοδιοικητικές; Σίγουρα θα συνταχθούν, με όσες δυνάμεις διαθέτουν δηλαδή στον κάμπο, πίσω από τον αδερφέεε-Γ. Ακριβούλη, εφόσον εκείνος προχωρήσει στη συγκρότηση ψηφοδελτίου στον Δήμο Κιλελέρ όπου ανακοίνωσε δημαρχιακή υποψηφιότητα. Λογικά στη Λάρισα θα συνεχίσουν με Καλογιάννη, τον οποίο είχαν υποστηρίξει και το ΄14. Η συμμαχία με ΣΥΡΙΖΑ δεν σπάει. Ναι; Κι αν οι συριζαίοι πάνε με Τσιλιμίγκα στις περιφερειακές; Ε ξέρουν οι ανελίστας, άλλωστε είχαν υποψήφια περιφερειάρχη τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ζ.

ΚΙΝΑΛ τι;

*ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ήταν εύκολα τα πράγματα, τους έλεγαν πασοκτζήδες ή πασόκους, υπήρχε κι ο όρος πασοκίτες, το πασοκάκια ήταν υποτιμητικό. Τώρα όμως; Τώρα με το ΚΙΝΑΛ; Πώς θα αποκαλούνται τα στελέχη, οι οπαδοί;

Ο όρος κιναλέοι απορρίπτεται εκ προοιμίου, ως παρεξηγήσιμος ηχητικά. Το κιναλίτες επίσης, ένα ‘’ήτα’’ η διαφορά απ΄ τη βρισιά. Τι απομένει; Το κιναλίστας δείχνει ταιριαστό, για σπορ εμφάνιση. Και το κινάληδες για τις επίσημες;

Ζ.

 

Κακές παρέες

*- ΜΑ, πώς να γίνω καλό παιδί…

Ο μεσήλικος Λαρισαίος προσκόμισε στο τραπέζι τις δικαιολογίες του.

- Από μικρός έβλεπα τον Ταρζάν να τριγυρνάει γυμνός. Η Σταχτοπούτα γυρνούσε σπίτι μεσάνυχτα. Ο Πινόκιο έλεγε διαρκώς ψέματα. Ο Αλλαντίν ήταν κλέφτης. Ο Μπάτμαν οδηγούσε με 320 χλμ την ώρα. Η Χιονάτη έμενε σε ένα σπίτι με 7 άντρες. Ο Ποπάι κάπνιζε και είχε τατουάζ. Και ο Πάκμαν έτρεχε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με ηλεκτρονική μουσική, καταπίνοντας χαπάκια που τον έκαναν να σπιντάρει.

Ζ.

 

 

EXEI MYSTIKA APO TON PERIFEREIARXH

*ΕΧΕΙ μυστικά απ’ τον περιφερειάρχη ο δήμαρχος με υπουργούς; Εκτός αν ο Απ. Καλογιάννης ψιθυρίζει στους συριζαίους ότι ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν να υποστηρίξουν Αγοραστό.

Ζ.

 

 

PRINA KOMH RENA

* ΠΡΙΝ ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την κομματική εμπλοκή της Ν.Δ. στα τεκταινόμενα του Δήμου Λάρισας και την απάντηση της Ρένας Καραλαριώτου, η οποία μίλησε για «μια μεγάλη ενωμένη και αυτοδιοικητική παράταξη», η υποψήφια δήμαρχος φρόντισε να στείλει ένα ακόμη μήνυμα, αφήνοντας τα γεγονότα να την επιβεβαιώσουν. Το πρωί του Σαββάτου, απόλαυσε τον καφέ της παρέα με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Κ. Μπαργιώτα και τους… υπερκομματικούς Θανάση Μητσιό και Κ. Καραμπάτσα.

Γ.Ρ.

 

 E OXI KAI AGRIAS ZVHS

*Ε όχι και Αγριας Ζωής, Καταφύγιο Αγριας Δύσης αφού, με απαγορευμένο το κυνήγι οι οπλοφόροι εκτονώνονται στην πινακίδα. Φάρ Ουέστ, λέει ο Γ. Α.

Ζ.

 

 

AN PAS NA DEIS MPALA STON TYRNABO

* ΑΝ πας να δεις μπάλα στον Τύρναβο μέσα Οκτωβρίου, μια ομπρέλα είναι πάντα χρήσιμη. Έτσι ή αλλιώς.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass