Μεταμφιεσμένος

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 19:17
* ΤΗΝ 28η Οκτωβρίου γιόρτασε η Ελληνική Κοινότητα που ζει στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Από το ελληνικό μενού μπορεί να έλειπε το χοιρινό κρέας και το αλκοόλ, όμως ήταν μια καλή ευκαιρία για να ανταμώσουν οι Ελληνες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Όπως είναι οι τρεις Λαρισαίοι Κώστας Κοντογιάννης, Τάσος Μητσιάκος και Κώστας Παπαρίζος, τους οποίους υποδέχτηκαν η πρόεδρος της Κοινότητας Ειρήνη Διβάρη και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κιάτος.  Ζ.Π.   * ΤΗΝ 28η Οκτωβρίου γιόρτασε η Ελληνική Κοινότητα που ζει στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Από το ελληνικό μενού μπορεί να έλειπε το χοιρινό κρέας και το αλκοόλ, όμως ήταν μια καλή ευκαιρία για να ανταμώσουν οι Ελληνες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Όπως είναι οι τρεις Λαρισαίοι Κώστας Κοντογιάννης, Τάσος Μητσιάκος και Κώστας Παπαρίζος, τους οποίους υποδέχτηκαν η πρόεδρος της Κοινότητας Ειρήνη Διβάρη και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κιάτος. Ζ.Π.

*ΚΕΦΑΤΟΣ ετοιμάζεται να μπει ο Νοέμβριος. Μεταμφιεσμένος σε Σεπτέμβρη. Μια ώρα πίσω τα ρολόγια, ενάμιση μήνα πίσω τα θερμόμετρα.

Ζ.

Μία μπροστά

*ΜΕ απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής η μεταφορά των καναλιών έναν αριθμό μπροστά, στις τηλεοράσεις όλων των Ελλήνων, ενημερώνει το ‘’Κουλούρι’’.

Συγκεκριμένα, μετά και το οριστικό μαύρο στο Mega, το οποίο στα τηλεκοντρόλ όλων των φυσιολογικών συμπολιτών βρισκόταν στο νούμερο «4», αμέσως δηλαδή μετά τα τρία κρατικά κανάλια, όλοι οι υπόλοιποι σταθμοί πήγαν μία θέση μπροστά για να καλύψουν το κενό που άφησε το μεγάλο κανάλι.

Ζ.

Τσίπουρο

1917-2018: Η χρυσή εποχή απόσταξης τσίπουρου στον Τύρναβο.

2019-….: Ξεκινά η εποχή των «κρυφών καζαναριών».

Λ.Κ.

Έτσι τον βόλευε

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ επαγγελματίας, οδηγός λεωφορείου. Πάρκαρε στην αρχή της Ανθ. Γαζή, εκεί που ολοκληρώνεται η παρέλαση και γίνεται πάντοτε χαμός από κόσμο με τα διαλυόμενα τμήματα. Έτσι τον βόλευε, μπλόκαρε τους πάντες και τα πάντα. Μα είχε δουλειά λέει, περίμενε την μπάντα του Αγίου Γεωργίου κι αλήθεια μόλις επιβιβάστηκαν τα παιδιά γκάζωσε κι έφυγε. Τη ζημιά την είχε κάνει όμως. Δεν μπορούσε να παρκάρει λίγο παρακάτω, στα γυμνάσια…

***

*ΤΙ να φταίει ο μαέστρος π. Νικηφόρος…. Που σημειωτέον, αυτή τη φορά δεν έπαιξαν ξιφομαχία με τις μπαγκέτες, με τον μαέστρο της Φιλαρμονικής. Ο Γ. Μηνάς συγκράτησε τους δικούς του όταν παρήλαυνε παιανίζοντας η μπάντα της ενορίας, ανταπέδωσε ο εφημέριος με χαιρετισμό, δεν ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, επί γης ειρήνη…

Ζ.

Ήταν λίγοι

*ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ λέει ‘’υπερκομματικά’’, ναι βέβαια χρυσαυγίτες ήταν αλλά βρέθηκαν κι άλλοι παρέα τους, φυσικά ισχύει πάντα το ‘’δείξε μου τους φίλους σου’’, καμιά ντουζίνα ήταν όλοι κι όλοι εκείνοι που πήγαν να σηκώσουν ένα πανό για τη Μακεδονία κοντά στην εξέδρα στην παρέλαση της 28ης στη Λάρισα. Παραδέχονται κι οι ίδιοι ότι τους πλησίασαν ευγενικά κάποιοι κύριοι και τους ζήτησαν να πάνε πιο πέρα, η Μαρία Μπίλλη λέει πήγε να το σηκώσει λίγο, απέτυχε η προσπάθεια. Σκορποχώρι η οργάνωση στη Λάρισα, μάλλον ψιλοφοβισμένη.

Ζ.

Τον αγνοούν;

*ΑΠΟ την πλευρά του πάλι, ο Δημ. Μπίλλης, κουνιάδος της υποψηφίας για τη Βουλή, επανέρχεται δριμύτερος επικεντρώνοντας πάντα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχει καταμερισμός στην οικογένεια.

Κι αφού μάλλον δεν του έχουν δώσει σημασία, και δεν θέλει να γίνει διακριτικά η συμμαχία, κρυφά, θυμίζει λοιπόν στους κεντροδεξιούς ότι το χρυσαυγίτικο δυναμικό είναι 8% -10% και άρα τους χρειάζονται για να πάρουν τη δημαρχία. Προκαλεί τη Ρ. Καραλαριώτου, «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο» εξηγώντας ότι δεν πρέπει να τους θεωρεί δεδομένους, ότι «δεν έχουν άλλη επιλογή και μοιραία θα πέσουν στην αγκαλιά της». Διότι λέει «η άλλη πλευρά του κ. Καλογιάννη έχει να επιδείξει ένα έργο που ομολογουμένως άρεσε πάρα πολύ στους πολίτες». Κι ο φροντιστής αγγλικών προβλέπει ότι ο αγώνας θα είναι derby. (Αν και θα ήθελε να τον συμπεριλάβουν και να γίνει dirty.)

Ζ.

Πιλάτες

* ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» βάζει τα γυαλιά…

Στο επικείμενο ανοιχτό συνέδριό του, στις 3 και 4 Νοεμβρίου θα προσφέρονται στους συνέδρους του- «για ξεμούδιασμα»- οι εξής παροχές: δύο τραπέζια πινγκ πονγκ και πολλές μπάλες για γιόγκα – πιλάτες. Επίσης έχει φροντίσει και για τη σωστή διατροφή τους, καθώς θα προσφέρονται προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, λίγη ζάχαρη και αλάτι, βιολογικά προϊόντα και βετζετέριαν επιλογές.

Ποιος θέλει να πάει;

Λ.Κ.

Στερητικό

*ΚΛΕΙΣΤΑ τα προποτζίδικα την 28η, από τις ελάχιστες ημέρες του χρόνου που κάθονται οι πράκτορες, όμως αυτό είναι αρκετό, να εμφανίσουν κάποιοι στερητικό. Όπως o Λαρισαίος που μετά τα τσίπουρα είδε σημαία γαλανόλευκη σε κάποιο μαγαζί, την πέρασε για σημαία του ΟΠΑΠ, προσπάθησε λοιπόν να μπει να παίξει. Δεν άνοιγε η πόρτα, άρχισε να χτυπάει, έκανε φασαρία, ματαίως. Την Κυριακή δεν κατάφερε να χάσει.

Ζ.

Ακραίοι

*ΕΙΧΑΝ μπει στα μεράκια οι μεσήλικες στην τριγωνοπλατειακή παρέα.

- Εσένα, φωνάζει η γυναίκα σου στο σεξ;

- Αν φωνάζει λέει… Απ’ το καφενείο την ακούω κάποιες φορές.

***

*- ΤO πρωινό σεξ είναι το καλύτερο ξύπνημα, λέει ο άλλος

- Εκτός άμα είσαι φυλακή, του λέω.

Ζ.

Το αποφάσισαν

*ΟΠΟΤΕ κατόπιν εορτής θα βρεθεί στη Λάρισα το Σάββατο ο Π. Σκουρλέτης, για να ακούσει και τους ντόπιους του ΣΥΡΙΖΑ. Επικαλούμενη έγκυρες πληροφορίες της η ‘’Εφημερίδα των Συντακτών’’, που έχει φυσικά διασυνδέσεις στα υψηλά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει δύο ακόμη ονόματα υποψήφιων περιφερειαρχών που θα υποστηριχθούν από το κυβερνών κόμμα. Στην Κρήτη ο σημερινός περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης και στη Θεσσαλία ο Ν. Τσιλιμίγκας, αμφότεροι υποστηριζόμενοι και από το ΚΙΝΑΛ. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται, λέει, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. (Μετά θα πρέπει να πείσουν και τους δικούς τους.)

Ζ.

 

Την τρέμουν;

*ΤΟ παιχνίδι στο γαλάζιο στρατόπεδο αποκτά μια άγρια ομορφιά. Με την παλιότερα πολιτευθείσα και κατόπιν αποκλεισθείσα, από τα κυκλώματα που φοβούνται λέει η ίδια, την πάντα σε φόρμα γυμνάστρια Κατερίνα Ζαχείλα να δηλώνει χθες «κάποιοι προσπαθούν να περάσουν ένα κλίμα ότι είμαστε απόντες αλλά δυστυχώς για αυτούς δηλώνουμε και μάχιμοι και παρόντες». Και κλείνει με πολλά θαυμαστικά φυσικά.

Ζ.

Πανίσχυροι

*ΜΕΓΑΛΗ εκδήλωση γαλάζιων για την απονομή χρίσματος, αυτό που κανένας δεν το θέλει, αφού το πάρει όμως, καθώς όλοι μετά προσπαθούν να δέσουν στην πλάτη τους τον υπερκομματικό μανδύα. Ο παλιός νεοδημοκράτης όμως δεν ήταν διόλου ευχαριστημένος.

- Μα ήταν τόσο σπουδαία η εκδήλωση που στο προεδρείο βρισκόταν ο εκ μεταγραφής βουλευτής του Λεβέντη Γ. Κατσιαντώνης και στο βήμα έδινε τη συγκατάθεσή του ο κατά δήλωσή του υποψήφιος δήμαρχος Κ. Σαμουρέλης. Και μετά μου λέτε ότι δυναμώνουμε…

Ζ.

Αλλαγή πλεύσης

*- ΟΧΙ σε όλα, όχι σε όλα, όχι σε οωωωπ, βουλευτική καρέκλα είναι αυτό;

Έδρασε πάλι χθες στην παρέα ο Λαρισαίος προβοκάτορας. Και τι να του πουν δηλαδή οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ μα και των ΑΝΕΛ… Αφού κι οι ίδιοι το βλέπουν να ισχύει και τοπικά.

Ζ.

Η κρίσιμη μάζα

*ΔΕΝ ήταν και τόσο ποδοσφαιρόφιλος, ωστόσο παρακολουθεί τα εξωαγωνιστικά τεκταινόμενα με την ΑΕΛ. Άλλωστε γίνεται τόσος θόρυβος, βρισιές, τσιρίδες, δεν μπορεί να αγνοηθεί η φασαρία. Και γνωμάτευσε ο Λαρισαίος.

- Μόλις συμπληρωθεί η κρίσιμη μάζα, εκείνων που τους έχει βρίσει, τους έχει θίξει, αυτών που τους έχει προσβάλλει, τότε θα γίνει η έκρηξη. Η οποία και θα τον εξαϋλώσει, εξαφανίζοντάς τον από την πόλη.

Ζ.

Και τι σαν λέει…

*ΕΧΕΙ μαλλιάσει η γλώσσα του να εξηγεί, όμως οι συνταξιούχοι εξακολουθούν να ποτίζουν με κουβέντες καφενείου τις φρούδες ελπίδες τους. Ο αρμόδιος υπουργός Τ. Πετρόπουλος διαβεβαιώνει ότι δεν χρειάζονται ούτε αιτήσεις μήτε προσφυγές, ούτε κόπος και έξοδα. Πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, όποια κι αν είναι αυτή, για όλους μα όλους τους συνταξιούχους. Λέει φυσικά ότι το πιθανότερο δεν είναι να δικαιωθούν και να πάρουν πίσω αυτά που τους είχαν κόψει λόγω μνημονίων οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αλλά πού να τον πιστέψουν…

Ζ.

Μια φορά…

*ΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές έλεγαν τα δικά τους.

- Ακούγεται ανακοίνωση στο γήπεδο, "παρακαλείται ένας γιατρός να προσέλθει στη θύρα 10" και λέει ο διπλανός μου "μια φορά ρε παιδί μου να ζητήσουν ένα λογιστή"…

***

*- ΟΙ ηλίθιοι δεν θα φύτρωναν, να το ξέρεις, αν δεν υπήρχε η κοπριά, που δεν είναι παρά αυτοί που ασχολούνται μαζί τους.

Ζ.

Με τους μπέμπηδες

*ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αποτελέσματος στο χθεσινοβραδινό ματς, ο Λαρισαίος παοκτσής είχε διατυπώσει ένσταση το απογευματάκι.

- Λάθος παιδιά, μεγάλο λάθος. Δεν έπρεπε να γίνει ο αγώνας τόσο αργά το βράδυ. Έχουν να πάνε σχολείο αύριο οι πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού, πώς θα ξυπνήσουν…

Ζ.

Φωτογραφίσεις

*ΚΑΙ καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, προκύπτει προβληματάκι. Είναι κι αυτό το άτιμο το f/b με τις απαιτήσεις του …

Δεν είναι να επισκεφτεί την πόλη κεντρικό στέλεχος, γνωστός παράγοντας. Τσαφ και τσαφ, στήσιμο για φωτογραφίες και σέλφι βεβαίως με τοπικούς παράγοντες μικρομεσαίου βεληνεκούς. Περισσότερο διαρκεί η φωτογράφιση από την ομιλία.

Άλλοι πάλι φωτογραφίζονται αναμετάξυ τους, καθώς περιδιαβαίνουν την πόλη. Άμα μπλατσιαστούν, τσιακματάν και μία. Να την αξιοποιήσουν ευθέως ή με υπονοούμενο.

Ζ.

Τίνος είναι;

*Ο Δ. Μελισσανίδης για τους άσπονδους φίλους του που κουμαντάρουν στον Ολυμπιακό τα έλεγε, ωστόσο πιάνουν και Λάρισα τα λεγόμενά του, ιδίως αυτή. «Η ΑΕΚ θα φτιάξει γήπεδο και στο τέλος δεν θα χρωστάει τίποτα. Δεν θα κάνουμε γήπεδα όπως άλλοι που ακόμη χρωστάνε, είχαν πουλήσει το μισό. Το γήπεδο της ΑΕΚ θα έχει και άλλες χρήσεις. Το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική. Είναι δεδομένο αυτό από την πρώτη στιγμή τα έχουμε πει και δεν αλλάζει. Όταν κι αν εγώ φύγω και να θέλω να πάρω το γήπεδο να το πουλήσω, δεν μπορώ. Το γήπεδο θα μείνει για πάντα στην ΑΕΚ. Θα ανήκει στην Ερασιτεχνική και απλά θα παίζει εκεί η ΠΑΕ για 49 χρόνια. Θα ανήκει στην ΑΕΚ και θα μείνει στην ΑΕΚ για πάντα». (Που κι αυτός, Μελισσανίδης είναι, όχι νερό για λειτουργιά…)

Ζ.

Με φίλους

*ΤΗ μια μέρα στην παρέλαση, την επόμενη στις στρατιωτικές μονάδες, ο αναπληρωτής Άμυνας είχε ελεύθερο το απόγευμα της Κυριακής στη Λάρισα. Το πέρασε λοιπόν με συντρόφους και φίλους κι αποδείχθηκε ότι ο Παν. Ρήγας διαθέτει πολλούς, έχοντας διατελέσει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και καθοδηγητής των οργανώσεών του. Το αδιαχώρητο λέει στα γραφεία της Νομαρχιακής όπου προσήλθε αυθορμήτως πλήθος μελών, εκτός από τα στελέχη. Κι έτσι η συνάντηση με τον υπουργό εξελίχθηκε σε τρίωρη κουβέντα, είπε και τον ρώτησαν ένα σωρό πράγματα για τις πολιτικές εξελίξεις.

-Και πού τον πήγατε μετά για φαγητό; Ρωτήθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας Βασ. Ζωγράφος.

-Πουθενά, είχε περάσει η ώρα κι ήταν κουρασμένος. Έναν καφέ ήπιαμε μονάχα μαζί, που γνωριζόμαστε από πολύ παλιά, από την ΚΝΕ ακόμα…

Ζ.


 PAN SARXVSHS EGV UA KERASV

- ΠΑΝ. Σαρχώσης: «Εγώ θα κεράσω τα τσίπουρα…».

- Κων. Αγοραστός: «Δεν είναι ανάγκη δήμαρχε…».

Ο δήμαρχος Τυρνάβου βρέθηκε χθες στην Περιφέρεια και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη που έβαλε το χεράκι του για να λυθεί το «κώλυμα» αμπελουργών – αμβυκούχων στην απόσταξη χύμα τσίπουρου.

Εις υγείαν…

Λ.Κ.

 

GIA TO KASTANO EIXAN PEI OMVS O M XARAKOPOYLOS

*ΓΙΑ το κάστανο είχαν πάει, όμως Μ. Χαρακόπουλος και Κ. Κολλάτος ρώτησαν κι έμαθαν περισσότερα για τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή ιστορία των Αμπελακίων από τον ιερέα του χωριού π. Βασίλειο.  Η ευαισθησία και οι αγώνες του βουλευτή για την Ορθοδοξία είναι γνωστά όπως και η έμπρακτη προσπάθεια του δημάρχου Τεμπών να αναδείξει και να προστατεύσει τα μνημεία της περιοχής του.

Κ.Τσ.

 

 FILES KAI SYNOMHLIKES

*ΦΙΛΕΣ και συνομήλικες η μηχανικός κι η γιατρός, που δεν φοβάται ούτε το κρύο, στις χαρές της πρώτης. Η Ρ. Καραλαριώτου το χρίσμα, η Δήμητρα Παππά στη γαλάζια υποστηρικτική ομάδα.

Ζ.

 

OTAN O KRHTIKOS SYNANTHSE TOYS SARAKATSANAIOYS

* ΟΤΑΝ ο Κρητικός συνάντησε τους Σαρακατσαναίους στον κάμπο. Με τον Λ. Αυγενάκη στο «Ιμπέριαλ» ο πρόεδρος της ΝΔ Χρ. Καπετάνος και οι… καπεταναίοι του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Παναγιώτης Κατσαρός (πρόεδρος) και Χριστίνα Κοντογιάννη (γραμματέας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass