Όλοι

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 19:08
*ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Τσιάρας ευγένειες και χαμόγελα, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ πολιτικός πολιτισμός, Λάρισα - Καρδίτσα, Ι-χάαα…  Ζ. *ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Τσιάρας ευγένειες και χαμόγελα, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ πολιτικός πολιτισμός, Λάρισα - Καρδίτσα, Ι-χάαα… Ζ.

* ΤΗΝ ανησυχία όλων όσοι έχουν επιλεγεί να εργασθούν στον Δήμο Λαρισαίων, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, προκαλεί η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Από τη μια οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και από την άλλη η έλλειψη προσωπικού στην αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου έχουν ως αποτέλεσμα να καλούνται να αναλάβουν εργασία 50 με 60 εργαζόμενοι ανά βδομάδα. Υπάρχει καθυστέρηση δηλαδή. Έτσι, μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί στον Δήμο περί τους 220 εργαζόμενους –από τους 655 συνολικά– οπότε οι υπόλοιποι ανησυχούν γιατί δεν τους καλούνε για δουλειά.

Από τον Δήμο διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όσοι επιλέχθηκαν θα προσληφθούν κανονικά…

Β.Κ.

Όχι και μακριά

*ΟΛΟΙ στις παρέες συζητούν λίγο-πολύ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που είναι και οι πιο ενδιαφέρουσες καθώς εμπλέκονται αμέτρητοι Λαρισαίοι με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Κάποιος όμως είχε βαρεθεί.

- Και πότε είναι βρε παιδιά αυτές οι εκλογές που φαγωθήκατε;

-Τον Μάιο του ΄19, τέλη Μαΐου…

-Ε, χε… Μέχρι τότε βρε γεννιέται κούτσκο από τώρα… Έστω εφταμηνίτικο.

Ζ.

Τζάμπα γκάλοπ

*ΝΕΟ γκάλοπ και στη Λάρισα και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και για όπου αλλού δηλαδή, πανεύκολο είναι άλλωστε και κυρίως τζάμπα. Τα περί αξιοπιστίας είναι μια άλλη συζήτηση. Μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση, όπου ο καθένας μπορεί να βρει παντού το ερωτηματολόγιο και να ψηφίσει. Από το ‘’Your Web Poll’’, για τη ‘’research.net’’, πιθανότατα σαν εκείνα τα απίστευτα γκάλοπ που είχαν κάνει οι Ανώνυμοι Γαλάζιοι στους Δήμους Αγιάς και Τεμπών και τα οποία είχαν πάει άπατα.

***

*ΛΟΙΠΟΝ τώρα στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο καλείσαι να απαντήσεις για τον αν ψηφίζεις περιφερειάρχη ή κόμμα, αν είσαι ικανοποιημένος από τον Κ. Αγοραστό κι αν επιθυμείς να επανεκλεγεί, υπάρχουν ερωτήσεις για τις ικανότητες τεσσάρων υποψηφίων σε διάφορους τομείς και ποιος είναι προτιμητέος μεταξύ Κ. Αγοραστού, Ν. Τσιλιμίγκα, Βαγγ. Μπούτα, δημοσκόποι άσχετοι που δεν ξέρουν ότι το ΚΚΕ θα έχει αυτή τη φορά άλλον υποψήφιο περιφερειάρχη και τέταρτος, ο Βολιώτης χρυσαυγίτης Π. Ηλιόπουλος. Μέχρι και ερώτηση για αναμέτρηση Αγοραστού-Τσιλιμίγκα στον β΄ γύρο υπάρχει, τζάμπα είναι. (Δείγμα στην τύχη. Κι αποτελέσματα το ίδιο.)

Ζ.

Άλλος Πάνος

*ΑΥΤΗ τη φορά ανάμεσα στους αξιωματικούς με τη στρατιωτική περιβολή τούς ξεχώριζε ο βουλευτής Ν. Παπαδόπουλος. Ήταν ο δικός του υπουργός Άμυνας που επισκεπτόταν τις μονάδες της Λάρισας, ο δικός του Παναγιώτης, ο Ρήγας του ΣΥΡΙΖΑ. Στον άλλο Παναγιώτη, τον Καμμένο, την ίδια θέση καταλαμβάνει ο αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης. Τυγχάνουν και ογκομετρικώς παρόμοιοι, προκύπτει ίδια εικόνα.

Ζ.

Πέρασε…

*ΑΝΑΜΕΣΑ στ΄ αστεία τους λένε κι αλήθειες οι Λαρισαίοι μαθητές.

-Τι ήταν αυτό που πέρασε;

-Η μπογιά σου.

***

*-ΑN ήθελα ρε σεις να με πιέζουν θα γεννιόμουν κουμπί.

Ζ.

Περιζήτητος

*ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η βαρυσήμαντη δήλωση του Γ. Μεριστούδη, με την οποία ο γιατρός αρνήθηκε την πρόταση κάποιων στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ που τρίβονται, ζυμώνονται και παιδεύονται προσπαθώντας να βρουν υποψήφιο δήμαρχο για θυσία στις επόμενες εκλογές. Την ανέβασε και στο ίντερνετ, οπότε ορισμένοι την αναλύουν εμβριθώς. «Εκτιμώντας και αξιολογώντας με περίσκεψη και ευθυκρισία πολλές και ποικίλες παραμέτρους, θεωρώ ότι στην παρούσα χρονική και πολιτική συγκυρία, δεν υφίστανται τα προαπαιτούμενα, που εγώ θεωρώ ως εχέγγυα της υποψηφιότητάς μου, τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό-επαγγελματικό επίπεδο, προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου...».

***

*ΟΝΤΩΣ, παραπάνω από βαρυσήμαντη, σε στυλ και σε περιεχόμενο. Με υψηλά νοήματα. Δεν αποκάλυψε ωστόσο ο γιατρός ότι λίγο καιρό πριν του είχε γίνει πρόταση να ηγηθεί συνδυασμού συνεργασίας στην περιοχή του στον Δήμο Κιλελέρ, όπου θα είχε και πιθανότητες εκλογής, δεν θα κατέβαινε για λόγους κομματικής τιμής. Ούτε τότε δέχτηκε. (Τόσο καλά πληροφορημένοι ήταν εκείνοι που τον σκέφτηκαν για τη Λάρισα.)

Ζ.

Αγοραστός

* «Ο ΑΓΩΝΑΣ του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη». Ο Κώστας Αγοραστός ξεκίνησε με τον «αριστερό» τόνο την τοποθέτησή του σχετικά με την επερώτηση του ΚΚΕ για τις βάσεις του ΗΠΑ και τα Drones και από το Περιφερειακό Συμβούλιο ακούστηκε ένα μακρόσυρτο «ψψψ». Το χαμόγελο του Τάκη Γιαλαμά ξεχώριζε από μακριά.

«Αγαπητέ Τάκη. Μήπως θέλετε να το επαναλάβω;» ρώτησε ευγενικά και το έκανε ο περιφερειάρχης.

Βέβαια ο εκπρόσωπος της ΛΑΕ είπε: «Εσείς δεν θέλετε τέτοια γιατί θέλετε να είστε εξουσιαστές» για να πάρει τη σκυτάλη ξανά ο περιφερειάρχης και να του απαντήσει:

«Κι εσείς κύριε Γιαλαμά, εάν δεν είχατε εξουσιολαγνεία μετ΄ επιτάσεως δεν θα κάνατε προσπάθειες για να αναδειχθείτε».

Ατάκες τηλεκατευθυνόμενες. Drones ένα πράμα…

Κ.Γ.

Κιναλοσύριζα

*ΜΕ την παλιά κλασική και πάντα αξιόπιστη κομμουνιστική ‘’κοπτάτσια’’ συμπληρώθηκαν οι δύο κενές θέσεις που είχαν προκύψει στη Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση των Ποταμίσιων στελεχών. Μπήκαν δύο πασοκτζήδες που επιλέχθηκαν από την ηγεσία του κόμματος.

Έτσι κι αλλιώς, ολόκληρη η Νομαρχιακή διορισμένη είναι, δεν εκλέχθηκε. Απαξάπαντες υπηρετούν και εκφράζουν πιστά την ηγεσία του κόμματος.

***

*ΚΙ έτσι γνωρίζουν άριστα και τις προθέσεις της, κατέχουν τη σωστή κομματική γραμμή. Ουδόλως φαίνεται να τους νοιάζει τι κάνουν και τι λένε οι συριζαίοι τοπικά, στο θέμα του υποψήφιου περιφερειάρχη. Ίσως επειδή έχουν ενημέρωση από τα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ που ενημερώνονται από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό μάλλον και η υπεροπτική ανακοίνωσή τους. Αυτό το ‘’ακροθιγώς’’ τους λιάνισε τους Λαρισαίους συριζαίους. ‘’Όσο πατάει η γάτα’’ ασχολούμαστε με σας, είπαν οι μελλοντικοί κιναλίστας συνέταιροι. Οι οποίοι τους συμπεριφέρονται όπως και παλιότερα, όταν ήταν εκείνοι το μεγάλο κόμμα, πριν αντιστραφούν οι όροι. (Μαυροσυνεργασία...)

***

*- ΘΑ περάσουν καλά με την επικείμενη εκλογική συνεργασία…

- Αυτοί καλά και μεις καλύτερα, συμπλήρωνε ο Λαρισαίος που του αρέσουν τα παραμύθια.

Ζ.

Πινόκιο

*ΜΑΣΚΕΣ καλοδουλεμένες γεμάτες μυστήριο. Ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει. Ζωντανή μουσική όπως και περιγραφή με λεπτομέρειες. Κίνηση ασταμάτητη και ερμηνείες δυνατές.

Η παιδική σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την παράσταση του Πινόκιο του Ζοέλ Πομερά. Είναι μια παράσταση που τα παιδιά θα θυμούνται έντονα για τα επόμενα χρόνια της ζωής τους και ουσιαστικά αποτελεί την επιτομή του ποιοτικού παιδικού θεάτρου. Μα και για μεγάλους είναι, μη φοβάστε.

Το Σάββατο ξεκίνησε και θα υπάρχουν πολλές παραστάσεις. Χρονικό διάστημα ικανό για να χωρέσει πολλές παιδικές φατσούλες που θα βγαίνουν γεμάτες συναισθήματα και συγκινήσεις από το Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

***

*ΕΙΠΑΝ μάλιστα οι άνθρωποι του θεάτρου, στην πρεμιέρα να κρατήσουν τις πρώτες σειρές για τους «επίσημους», ως είθισται… Παρατηρούσαν τα παιδιά και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι θα πει «πιασμένη» θέση για επισήμους. Προσπαθούσαν να εξηγήσουν οι γονείς, οι θείοι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες αλλά αδίκως. Είδαν τα παιδιά πως δεν έρχεται κανείς και έκαναν κατάληψη. Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα… θέλουν όλα.

Κ.Γ.

Ξεραΐλα

*ΚΙ άλλα τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου για κόψιμο δέντρων, κάποια κιόλας στο κέντρο της Λάρισας. Κάθε τρεις και λίγο τα ίδια. Και βέβαια ορθώς πράττει η δημοτική υπηρεσία, όταν τα δέντρα παλιώνουν επικίνδυνα. Κόψε, κόψε όμως στο τέλος δεν θα έχει και τι να περιποιηθεί, θα λυθεί οριστικά και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στο Πράσινο. Αυτή την έλλειψη επικαλούνται και δεν φυτεύουν νέα αντικαθιστώντας τα ξεριζωμένα. (Και δεν μπορεί να βρει λύση ο δήμαρχος; Έστω να φυτέψει με εργολάβο;)

Ζ.

Ακόμη…

*ΜΠΑΙΝΕΙ ο Νοέμβριος κι ακόμα… Είχε προαναγγελθεί για τον Αύγουστο, ειπώθηκε άσε να περάσει ο Δεκαπενταύγουστος, μετά να γυρίσουμε από διακοπές στο τέλος του μήνα κι ύστερα κόλλησε η αντικατάσταση των θεματικών αντιπεριφερειαρχών. Ίσως για να μη φανεί ξανά πως δεν γίνεται ν΄ αλλάξει ο Δημ. Παπαδημόπουλος, που εξακολουθεί να αμύνεται υπέρ βωμών και εστιών, αν και ο χωρικός είναι άλλη υπόθεση, μόνο παραιτούμενος φεύγει.

Με τα έτσι και με τ΄ αλλιώς, μπαίνει ο Νοέμβριος και ο Απ. Μπέμπης με τον Γ. Λαδόπουλο παραμένουν αμετακίνητοι. Και οι επίδοξοι διάδοχοί τους εξακολουθούν να πατούν στα νύχια.

Ζ.

Κουβεντούλες

*ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ από την κουβεντούλα στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Γιατρέ, έχω χαμηλή πίεση, τι να κάνω;

- Να παντρευτείς.

***

*- ΑΓΑΠΗ μου, χωρίς να σε ακούσει όλη η γειτονιά, στηρίξου κάπου και σήκωσε τα πόδια. Τώρα.

- Μμμ… Πάλι σεξ μωρό μου;

- Όχι. Κατσαρίδα.

Ζ.

Οι άλλοι;

*ΤΗΡΩΝΤΑΣ αυστηρά το πρωτόκολλο, απολύτως τυπικός, ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου εξακολουθεί να στέλνει κανονικά προσκλήσεις για εκδηλώσεις του Δήμου και στους χρυσαυγίτες. Προκαλώντας τη μήνιν της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’ και δημόσιες καταγγελίες. Άσχετα από το αν οφείλει να το κάνει ο δήμαρχος ή μπορεί να το αποφύγει, επειδή κι αλλού έχουν εκλογές και χρυσαυγίτικες ψήφους, αλήθεια οι υπόλοιποι δήμαρχοι της περιοχής πώς πορεύονται, αυτοί δεν είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο;

Ζ.

Πήγε αλλά…

*«Ο κ. Σπίρτζης επισκέφθηκε τον Αχελώο». Κι όταν το αναφέρει ο περιφερειακός υδρονόμος αποκτά άλλη διάσταση. Ο υπουργός Υποδομών είναι αρμόδιος και για τα ημιτελή εγκαταλειμμένα έργα του Άνω Αχελώου, το Φράγμα Συκιάς στα όρια της περιφέρειας Θεσσαλίας και Ηπείρου και τη σήραγγα μεταφοράς υδάτων Αχελώου από Συκιά προς περιοχή Μουζακίου. Και πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε την περιοχή για να παρευρεθεί σε εκδήλωση σχετικά με την αναστήλωση της παλιάς πέτρινης γέφυρας Κοράκου επί του Αχελώου, η οποία επί αιώνες, έως το 1949, συνέδεε Ήπειρο με Θεσσαλία και ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

***

*ΕΤΣΙ ο Κ. Γκούμας δικαιούται να επισημάνει ότι ουσιαστικά ο κ. υπουργός παρευρέθηκε σε εκδήλωση λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα προαναφερθέντα εγκαταλειμμένα έργα. «Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε γενικά θέματα, σε οδικά έργα της περιοχής, επισκέφθηκε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και υποσχέθηκε ότι ‘’η περιοχή θα αλλάξει σελίδα’’. Πολλοί όρκοι από τον κ. Σπίρτζη στον πολιτισμό, το περιβάλλον, την ανάπτυξη. Παρόλα αυτά ο κ. υπουργός δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους και ειδικά τους Θεσσαλούς εάν, πότε και πώς θα επιχειρήσει να ‘’θεραπεύσει τις πληγές’’ που έχουν αφήσει στην περιοχή τα έργα Συκιάς και σήραγγας και πώς θα αντιμετωπίσει έστω τους κινδύνους από πλημμύρες».

***

*ΚΙ ενώ ο ειδικός επί των υδάτων κινδυνεύει να τον περιλάβουν πάλι από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει αιχμές και κατά των τοπικών παραγόντων. «Εκτός από την ηθελημένη παράλειψη του κ. Σπίρτζη να αναφερθεί στα έργα Αχελώου, αξίζει να σημειωθεί ότι τον κ. υπουργό δεν συνάντησε, ούτε παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τη γέφυρα Κοράκου, κάποιος τοπικός παράγων, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, εκπρόσωπος των Δήμων κ.ο.κ.» (Έχουν δουλειές τώρα, εκλογές, τρεχάματα.)

Ζ.

Στα Βούναινα

*Ο Γ. Σαββίδης, ο γιος του ΠΑΟΚ Ιβάν, είχε ταξιδέψει λέει πριν λίγες μέρες στον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουναίνοις, πήγε να προσκυνήσει στο γνωστό δέντρο που δακρύζει αίμα. Άγνωστο αν έκανε κάποιο τάμα για το πρωτάθλημα. Προχθές το βράδυ πάντως, ο νεαρός είχε ένα άσχημο τρακάρισμα, πέρασε λέει με κόκκινο στη Βασιλίσσης Όλγας μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, ευτυχώς δεν έπαθε τίποτε. Άρα, να η άγια βοήθεια…

Ζ.

Τον είδαν…

*ΚΙ όμως συνέβη, ο Ν. Τσιλιμίγκας συναντήθηκε επιτέλους με στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που τον έψαχναν τόσο καιρό. Όχι, δεν χρειάστηκε να χειρουργήσει κάποιον, τους δέχτηκε κανονικά. Πρέπει να βοήθησαν στην εξέλιξη και τα σχετικά δημοσιεύματα, οπότε κατάφεραν να δουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαγεωργίου κι ο αναπληρωτής του Β. Ζωγράφος. Κι έτσι τώρα θα έχουν να διηγηθούν στους συντρόφους τους πώς είναι εκείνος τον οποίο θα κληθούν να υποστηρίξουν στις εκλογές.

Ζ.

 

 STH LARISA PANAGAKH ME AYGENAKH

*ΣΤΗ Λάρισα Παναγάκη με Αυγενάκη, αν μη τι άλλο κάνει ομοιοκαταληξία, βρίσκουν ρυθμό στη Νέα Δημοκρατία.

Ζ.

 

 

KALA POSO EXEI CHLVSEI AYTOS O AGORASTOS

*«ΚΑΛΑ, πόσο έχει ψηλώσει αυτός ο Αγοραστός…» αναρωτιέται ο ψηλέας Βασ. Πινακάς.

Ζ.

 

O POLITISMOS JEXEILIZEI APO TOYS YPOGEIOYS

*Ο πολιτισμός ξεχειλίζει από τους υπόγειους κάδους και στην Παπαναστασίου και Παπακυριαζή γωνία. Είναι που ο Δήμος κυνηγάει και γράφει τους παραβάτες.

 

 

Επιτέλους…

I αν συνεχίσει έτσι ο καιρός, το πιθανότερο είναι να οργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας χειμερινών κολυμβητών, το Σαββατοκύριακο στον Αγιόκαμπο. Πόσο να περιμένουν ακόμη, ώστε να σηκωθούν επιτέλους να φύγουν από την παραλία οι κρυουλιάρηδες που συνεχίζουν τα μπάνια του καλοκαιριού; Πότε θα μπορέσουν να κολυμπήσουν στη μοναξιά τους οι θερμόαιμοι…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass