Όψιμο

Δημοσίευση: 05 Νοε 2018 19:45
*ΟΤΑΝ ο μαθητής μετά δεκαετίες σέβεται και αγαπά τον δάσκαλό του, τότε ο δάσκαλος έκανε καλή δουλειά με τους μαθητές του. Ο λόγος για τον βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα, ο οποίος στα μαθητικά του χρόνια στον Τύρναβο είχε καθηγητή τον π. δήμαρχο Σταύρο Δόβα. Χθες βρέθηκαν στη μικρή πόλη και είπαν πολλά. Μαζί τους ο π. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Ζώης, ο οποίος υπήρξε και εκείνος μαθητής του Σταύρου Δόβα όχι στο σχολείο, αλλά στα… δημαρχιακά.  Κ.Τσ. *ΟΤΑΝ ο μαθητής μετά δεκαετίες σέβεται και αγαπά τον δάσκαλό του, τότε ο δάσκαλος έκανε καλή δουλειά με τους μαθητές του. Ο λόγος για τον βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα, ο οποίος στα μαθητικά του χρόνια στον Τύρναβο είχε καθηγητή τον π. δήμαρχο Σταύρο Δόβα. Χθες βρέθηκαν στη μικρή πόλη και είπαν πολλά. Μαζί τους ο π. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Ζώης, ο οποίος υπήρξε και εκείνος μαθητής του Σταύρου Δόβα όχι στο σχολείο, αλλά στα… δημαρχιακά. Κ.Τσ.

*ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ όψιμο… Όση ζέστη δεν έκανε ο Ιούνιος βγαίνει τώρα, τον Νοέμβριο.

Την ίδια στιγμή στην ανοιχτή -χθες- αγορά της Λάρισας εμφανίστηκαν οι πρώτες βιτρίνες με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Μια καιρική πολυχρωμία που σε μπερδεύει…

 

Πτήσεις ξανά

*ΒΡΕ βρε και τα είχαμε ξεχάσει… Μετά από αρκετά χρόνια είδαμε και ακούσαμε και πάλι αυτές τις μέρες να υπερίπτανται αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Λάρισα. Η πόλη και η γύρω περιοχή τραντάχτηκαν ξανά -σαν άλλοτε- από το πέρασμά τους, τις απογειώσεις, τις βυθίσεις τους, τις προσγειώσεις τους.

Απ’ ό,τι καταλάβαμε δεν ήταν μόνο ελληνικά, αλλά και συμμαχικά αεροσκάφη. Γενικά, η αναβάθμιση της 110 ΠΜ είναι πια ορατή. Δια... γυμνού οφθαλμού που λένε.

 

Ου μπλέξεις

*ΕΙΠΑ να γράψω καμιά κακία για τον Κούγια, αλλά μετά σκέφτηκα μήπως βγάλει καμιά ανακοίνωση ενόσω θα την έγραφα και είπα, άσε καλύτερα, «ου μπλέξεις».

 

Ανεκδοτάκι

*«ΘΑ ζητήσω συνεργασία με άλλα κόμματα ακόμη κι αν έχω αυτοδυναμία» δήλωσε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, και μας έφτιαξε την Κυριακή καθώς θυμηθήκαμε το γνωστό ανέκδοτο με το λιοντάρι και τον λαγό, που... κάτι έλεγε για να περάσει η ώρα.

 

Ποτάμι

*ΠΟΛΥ καλό και ενδιαφέρον το Συνέδριο για της Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνειό.

(Άντε τώρα να καθαρίσουμε και καμιά όχθη για να κάνουμε κάτι... πραγματικά καλό για το ποτάμι).

 

Δύο εικόνες

*ΔΙΗΜΕΡΟ το Συνέδριο για τον Πηνειό.

Την πρώτη μέρα (τελετή έναρξης) φίσκα η αίθουσα, παρόντες όλοι οι γνωστοί και επώνυμοι, χαιρετισμοί, φλας, δημόσιες σχέσεις…

Τη δεύτερη μέρα (που δεν είχε... φλας)... τρεις κι ο κούκος στην αίθουσα. Όσοι δηλαδή ενδιαφέρονταν πραγματικά για τα ζητήματα του Πηνειού…

 

Μπίζνες

*Ε, ρε τι «προχώ» μπίζνες γίνονται σ’ αυτήν τη χώρα!

Αγοράζεις στην ξεφτίλα ακίνητα που βγήκαν σε «μνημονιακούς» πλειστηριασμούς και μετά τα μοσχοπουλάς πανάκριβα στους Κινέζους που ενδιαφέρονται για βίζα!

(Κι εμείς ασχολούμαστε ακόμη με το πώς θα αναπτυχθεί η χώρα μέσα από την... αγροτική οικονομία την «αναδιάρθρωση της παραγωγής» και άλλες τέτοιες τρίχες… Δεν θέλει δουλειά βρε ο πλούτος, μυαλό θέλει!).

 

Καλά νέα

*ΠΕΡΑ απ’ την πλάκα πάντως, το ευχάριστο είναι ότι η φετινή βαμβακοπαραγωγή στον νομό Λάρισας ήταν γενικά πολύ καλή από άποψη αποδόσεως. Αν πάει καλά και το εμπορικό κομμάτι, τότε είναι βέβαιο ότι η τοπική οικονομία θα τονωθεί σημαντικά. Μακάρι… Έχουμε τόσο ανάγκη από ευχάριστες ειδήσεις…

 

Να τιμηθούν

*ΤΟΥΡΚΟΣ και τουρκάλα, αμφότεροι διπλωμάτες που υπηρετούν στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουγκάντα, απολύθηκαν γιατί σε δεξίωση που έδωσαν ντύθηκαν με αρχαιοελληνικές χλαμύδες.

Απορώ πώς δεν τους κάλεσε ακόμη στο Υπουργείο του ο... Καμμένος να τους παρασημοφορήσει, όπως έκανε προ καιρού τους σαλαμινομάχους, τους μαχητές των Θερμοπυλών και γενικώς... ό,τι παίζει σε ελληνική αρχαιότητα!

 

Το ξέκοψε

*«ΔΕΝ υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων». Το ξέκοψε ο Τζανακόπουλος στους... ξεσηκωμένους συνταξιούχους…

Ε ρε τι λέει ο άνθρωπος άμα γίνεται Κυβέρνηση και πρέπει να... πληρώσει.

Αλλά δεν έλεγες τα ίδια Τζανακόπουλε όταν ήσουν ένας απλός «αγανακτισμένος» ΣΥΡΙΖΑίος και διαδήλωνες στο Σύνταγμα κατά της «ανάλγητης Κυβέρνησης Σαμαρά». Ε;

(Πού ήσουν νιότη που ’δειχνες πως θα γενόμουν άλλος!)

 

Ημέτερους

*ΑΛΛΑ γιατί να τα δώσει ο (κάθε) Τζανακόπουλος τα φράγκα σε όσους δικαιώνονται δικαστικώς, που συνήθως είναι και δεξιοί λιγούρηδες;

Σάμπως δεν έχουμε «ημέτερους» κλάδους να τα δώσουμε μόνοι μας, δίκην «παροχών» μπας και μάσουμε και «κάναν ψήφο»;

 

Προκοπή

*ΝΕΑΡΗ Ελληνίδα γιατρός, που μετανάστευσε στην Αγγλία, κατέκτησε το φετινό «Βραβείο Παπανικολάου» για έρευνά της σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη.

Τελικά, όποιος γιατρός... γλιτώσει από… ΕΣΥ, Πολάκη, ΕΟΠΥΥ και λοιπό κακό συναπάντημα κάνει προκοπή, δεν μπορώ να πω...

 

Δούλεμα

*ΗΡΘΕ ο Αυγενάκης της ΝΔ, μαζεύτηκαν όλοι οι δεξιοί της Λάρισας να στηρίξουν Ρένα Καραλαριώτου και μετά ο Καλογιάννης έβγαλε ανακοίνωση για «κομματικές φιέστες» κλπ κλπ.

Και προχτές, ήρθε εδώ ο Σκουρλέτης να αναγγείλει Τσιλιμίγκα και να στηρίξει Καλογιάννη.

Αφού όλοι από πίσω έχουν έναν κομματικό... μπαμπά, τι βγαίνουν και μας το παίζουν... ορφανοί; Δουλευόμαστε μεταξύ μας παιδιά;

 

Η απλή αλήθεια

*ΠΩΣ το είπε ο Σκουρλέτης ανακοινώνοντας τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Τσιλιμίγκα;

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να πάμε σε μια κοινή παρουσία, η οποία πάνω απ’ όλα θα θέσει ως προτεραιότητα τα ζητήματα της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης».

Μετάφραση: «Σύντροφοι ξεμείναμε από υποψήφιους…»

(Άτεμη κενωνία, πέσαμε στην ανάγκη της Φώφης…)

 

Σχόλιο

*ΑΠΟ τα καλύτερα πολιτικά σχόλια που αλιεύσαμε στο Διαδίκτυο:

«Ο πρώτος πολιτικός που εξαπάτησε πολίτη ήταν ο διάβολος την Εύα. Από τότε, πάμε όλοι... «κατά διαβόλου».

 

Το κοσκινάκι

*ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ κοσκινάκι μου που λένε…

Καλό το φύτεμα λουλουδιών και η περιποίηση της Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά σε πολλά από τα πάρκα και πλατείες της Λάρισας η κατάσταση είναι επιεικώς χάλια. Π.χ το πράσινο στον αρχαιολογικό χώρο του Φρουρίου που αναδείκνυε τα αρχαία είναι... πρώην πράσινο και νυν κάτι σε χώμα και ξεραμένα χόρτα. Επιτρέπεται;

 

Νικητές

*ΚΛΕΙΝΟΥΝ τα σχολεία μεθαύριο λόγω εκλογών των εκπαιδευτικών. Την ψήφο διεκδικούν πολλές παρατάξεις αλλά νικητές θα αναδειχθούν οι απλοί δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές που έχουν... ρεπό. Και μου το ’λεγες μάνα, γίνε δάσκαλος παιδάκι μ’, αλλά ποιος σ’ άκουγε;

 

Σωστά;

*ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ εμφανίστηκε στον γειτονικό Βόλο, που δείχνει ότι ο Μπέος «σαρώνει» στις νεότερες ειδικά ηλικίες με ποσοστό 73%.

(Ρε συ Αχιλλάκο; Είναι σωστά τα νούμερα ή είναι «κουμπωμένο» το γκαλοπάκι;).

 

Οικογενειακή υπόθεση

*ΜΕ το εντυπωσιακό -σχεδόν... σταλινικό- ποσοστό 93,5% ο Σταύρος Θεοδωράκης επανεξελέγη χθες Πρόεδρος του «Ποταμιού».

- Έλα μωρέ τώρα… Τα μέλη της οικογένειάς του να τον ψήφισαν, το έπιασε το νούμερο.

 

Ασκούπιστα;

*ΚΑΠΟΙΟΙ είπαν για αυτογκόλ Νασιακόπουλου στην υπόθεση της επίσκεψης της Άννας Βαγενά στο Νέο Περιβόλι, η οποία βρέθηκε κλειδωμένη μαζί με τους χωριανούς έξω από το Μουσείο του χωριού. Άλλοι είπαν ότι η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενημέρωσε τη Δημαρχία εγκαίρως, σημειωτέον ότι είχε προηγηθεί τριβή με τον δήμαρχο, μετά την αρχική μελένια περίοδο, τότε που συνεργαζόμενοι θα έφτιαχναν μαζί το Αγροτικό Μουσείο Κιλελέρ. Οι επιφυλακτικοί φάνηκε να δικαιώνονται «σιγά που θα κάνει ο Θαν. Νασιακόπουλος μουσείο για τους κομμουνιστάς», είχαν προβλέψει. Κι ας μην υπήρχε ακόμη ΚΚΕ στα 1910, επαναστάτες είχαν ξεσηκωθεί, όχι νοικοκυραίοι.

***

*ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ότι από τον Δήμο φοβήθηκαν την επίσκεψη Βαγενά, μην τους εκθέσει τραβώντας φωτογραφίες καθώς το Μουσείο στο Ν. Περιβόλι ήταν ασκούπιστο, απεριποίητο. «Και γιατί έστειλαν από τον Δήμο κλειδαρά την προηγούμενη ν’ αλλάξει τις κλειδαριές και δεν έστελναν μια καθαρίστρια…», είπαν από την αντιπολίτευση.

Ωστόσο υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, με μεγαλύτερο βάθος. Που αν ισχύει, δείχνει εκνευρισμό. Κάτι ενοχλητικό θα πρέπει να έχει εντοπίσει η αντικατασκοπεία Νασιακόπουλου στη συγκεκριμένη περιοχή. (Θα δείξει…)

Ζ.

 

Τρέχοντας

*ΑΜΕΣΗ ήταν η αντίδραση του Χρήστου Κέλλα στην Επιτροπή της Βουλής για το Ασφαλιστικό, όταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου δεν έγιναν περικοπές στις συντάξεις. Ο Λαρισαίος άρχισε να «σφυροκοπά» τον κυβερνητικό Βουλευτή: «Τα πιστεύετε αυτά που λέτε; Ποιον κοροϊδεύετε; Όποιος συνταξιοδοτήθηκε μετά την ψήφιση του νόμου πήρε κατά 35% μειωμένη κύρια σύνταξη και χαμηλότερη επικουρική… Λέτε ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά μειώθηκαν οι συντάξεις, όταν η κ. Αχτσιόγλου επικαλέστηκε πρόσφατα στο δικαστήριο ότι καλώς έγιναν οι περικοπές το 2012, επειδή ήταν για το δημοσιονομικό συμφέρον και για να μην καταρρεύσουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Ντροπή σας! Είστε μνημονιακότεροι των μνημονιακών!».

Αμέσως μετά έφυγε «σφαίρα» για τη Λάρισα και βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του φίλου του, ιατρού Νίκου Παπαθεοδώρου. «Αφού ξεγέννησε χιλιάδες γυναίκες στη Λάρισα, βάλθηκε μετά να "ξεγεννήσει" και την ιστορία της πόλης μας, με εξίσου επιτυχημένο τρόπο, όπως στα μαιευτήρια», σχολίασε στον χαιρετισμό του. Κάλεσε, δε, τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει το έργο και τη συλλογή του ιατρού, όπως ο ίδιος επιθυμεί, ως παρακαταθήκη για τους νέους του τόπου μας.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass