Χωρίς θορύβους

Δημοσίευση: 07 Νοε 2018 19:16
*ΜΕ τέτοιες παρουσίες δίπλα του πώς να μην κοκορεύεται ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκκουρας… Αλλά και η Ρένα Καραλαριώτου με τη Χριστίνα Κοντογιάννη παίρνουν πόντους δίπλα του.   *ΜΕ τέτοιες παρουσίες δίπλα του πώς να μην κοκορεύεται ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκκουρας… Αλλά και η Ρένα Καραλαριώτου με τη Χριστίνα Κοντογιάννη παίρνουν πόντους δίπλα του.

*ΗΣΥΧΙΑ τα πρωινά στο κέντρο της Λάρισας. Αραιά και που καμιά παρέα στους τραπεζόδρομους, κι αυτή συνήθως διμελής, ακούγονται μεταξύ τους χωρίς να θορυβούν.

Παρότι ο καιρός παραμένει γλυκός για την εποχή, οι πρωινοί τύποι άλλαξαν συνήθειες. Ή μένουν σπίτι, ή έβαλαν τα ρολόγια μια ώρα πίσω καθυστερώντας την έξοδο ή μπαίνουν μέσα στα μαγαζιά και δεν ακούγονται.

Ζ.

Απίστευτο;

*ΑΝ μη τι άλλο ιστορική η συμφωνία μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου. Κοινό ανακοινωθέν των εκπροσώπων της Πολιτείας και της Εκκλησίας; Το περίμενε κανείς αυτό από τους κομμουνιστάς; Τώρα βέβαια θα τ’ ακούσουν αμφότεροι απ’ τους σκληρούς δικούς του ο καθένας τους. Μια αμηχανία στα απέναντι πολιτικά στρατόπεδα. «Βρε θα τον βάλει πρώτο στο Επικρατείας, τον Ιερώνυμο…» ήταν το προκλητικό πείραγμα στους νεοδημοκράτες.

Ζ.

Μαζί αλλά…

*«ΕΙΝΑΙ επιθυμία της προέδρου». Αυτό λέει έχει διαμηνυθεί αρμοδίως στα υψηλόβαθμα στελέχη του ΚΙΝΑΛ και εξ αυτών διαχύθηκε και παρακάτω στη Λάρισα. Κατόπιν τούτου, όλοι σούζα. Πλην λακεδαιμονίων βέβαια, οι ανδρουλακικοί κάνουν το δικό τους παιχνίδι, στον μικρόκοσμό τους φυσικά.

***

*ΤΙ επιθυμεί η Φώφη Γεννηματά; Να υποστηριχθεί για δήμαρχος ο Απ. Καλογιάννης. Η απόφαση έχει μεταφερθεί και στον δήμαρχο δια της διπλωματικής οδού. Πότε θα ανακοινωθεί η υποστήριξη δημόσια; Μπορεί και ποτέ. Εφόσον όμως δεν υπάρξει άλλο, πράσινο, ψηφοδέλτιο, εμμέσως πλην σαφώς θα εννοείται. Επιπλέον αν προσχωρήσουν και άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο, το ερώτημα τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια θα έχει λιγότερο εμφανή απάντηση.

***

*ΤΟ πιθανότερο να υπάρξει ανακοίνωση για τη Λάρισα πολύ-πολύ αργότερα, στην τελευταία παρτίδα πόλεων. Προϋπόθεση αδιαπραγμάτευτη για το ΚΙΝΑΛ η άνευ όρων υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια. Κεντρικά έχει δοθεί σχετική υπόσχεση, στη Λάρισα είναι που τσινάνε τα στελέχη.

***

*ΕΠΙΣΗΣ θα εφαρμοστούν αριστοτεχνικές τακτικές, ακροβατικού χαρακτήρα. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θα συνεργαστούν στις περιφερειακές και τις δημοτικές, θα στεγαστούν στα ίδια ψηφοδέλτια, όμως επισήμως δεν θα μιλιούνται, αντιθέτως μπορεί και να αλληλοκατηγορούνται. Δημόσιες επαφές μεταξύ των Νομαρχιακών δεν θα υπάρξουν προεκλογικά, στα κρυφά όλο και κάτι θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. (Και περιμένουν έτσι να τους πιστέψει ο κόσμος.)

Ζ.

Καταργούνται

*ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ τον Γ. Σ. η νεοδημοκρατική ανησυχία ότι ο Τσίπρας θα καταργήσει τα Χριστούγεννα και τις φάτνες. «Επίσης θα καταργηθούν τα Κούλουμα και η Πρωταπριλιά...», έκανε κι αυτός τη δική του ανακοίνωση. ( Αν και αυτή τελευταία στην Ελλάδα είναι κινητή εορτή. Όποιος τη θέλει την αξιοποιεί.)

Ζ.

 

Είπε ο νόμος

*ΕΤΣΙ γίνεται στην Ελλάδα, υπάρχει κράτος, ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πέφτει βαρύς. Όπως με την καθαρίστρια σχολείου η οποία έφαγε 10 χρόνια στο Εφετείο, δέκα χρόνια κάθειρξη, πήρε κανονικά τον δρόμο για το κελί. Είχε πλαστογραφήσει, το παραδέχτηκε κι η ίδια, το απολυτήριο Δημοτικού ενώ διέθετε μονάχα ενδεικτικό της Ε’ τάξης. Κι έτσι διορίστηκε στο Δημόσιο καθαρίζοντας σχολεία. Έτσι γίνεται, ο νόμος τιμωρεί τους απατεώνες. Έφαγε λέει πάνω από 150 χιλιάρικα από το Δημόσιο, για την ακρίβεια δεν τα έκλεψε τα δούλεψε, τη θέση έκλεψε από κάποια άλλη που έψαχνε επίσης για δουλειά. Ο νόμος όμως έτσι ορίζει.

***

*ΔΕΚΑ χρόνια; Καταδικάστηκε για ‘’απάτη κατ’ επάγγελμα’’, τι θα πει το επάγγελμά της ήταν καθαρίστρια. Κι ούτε κάμερες πήγαν να αναδείξουν την προσαγωγή της στη φυλακή, παράξενο, ούτε κανένας μεγαλοσχήμων βγήκε να μιλήσει για σκευωρία και δίωξη. Αθόρυβα στην μπουζού. Κάποιος θυμήθηκε τον Γιάννη Αγιάννη και το κλεμμένο καρβέλι που τον κυνηγούσε μια ζωή.

Ενώ ένας άλλος το παρατράβηξε στην εποχή της κρίσης: «Όταν κάποιος κλέβει βρεφικό γάλα για να ταΐσει το παιδί του, πρέπει να συλλαμβάνεται αμέσως ο πρωθυπουργός της χώρας του».

Ζ.

Πεπαλαιωμένα

*ΤΟ έλυσαν το πρόβλημα που ανέκυψε φέτος με τα καζάνια, αλλά δεν το έλυσαν. Η συνήθης χρονοκαθυστέρηση ΣΥΡΙΖΑ. Πηγαινοέρχεται Αθήνα ο Παν. Σαρχώσης, τον χορταίνουν υποσχέσεις και ναι και βεβαίως. Πολύ λάδι κι από τηγανίτα τίποτα. Τι να τους πει ο δήμαρχος; Ότι όταν οι Τυρναβίτες φτιάχνουν πεπαλαιωμένο τσίπουρο δεν είναι που χρησιμοποιούν πεπαλαιωμένα στέμφυλα. Μέχρι πότε θα περιμένουν κι αυτά στα δοχεία τους…

Ζ.

Τα βρίσκουν

*ΘΑ επαναλάβει την προσπάθειά του των περασμένων εκλογών ο Γρ. Καλαγιάς; Ή θα τον αντικαταστήσει ο Σάκης Ολύμπιος; Σ’ αυτούς τους δύο περιορίζονται οι νεοδημοκρατικές επιλογές στον Δήμο Αγιάς. Μαζεύεται κι εκεί το παιχνίδι, εξομαλύνεται η κατάσταση εσωκομματικά.

***

*ΚΙ ο Γιάννης Αναστασίου με τον πολύφερνο τίτλο του Μητρώου Μητσοτάκη; Κατά τα φαινόμενα σταμάτησε. Με επιχειρηματολογία παρόμοια εκείνης που χρησιμοποίησε ο Χρ. Καπετάνος αποσύροντας το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Φαρσάλων. Ίσως και να ρώτησε τη Χριστίνα Χριστούλα για το τι σημαίνει να είσαι και δήμαρχος και οδοντίατρος.

***

*Ο Αντίγονος Βατζιάς επίσης αποσύρθηκε οικειοθελώς λίγο πριν την τελική ευθεία ενώ μάλλον κάηκε νωρίς η υποψηφιότητα του στρατιωτικού γιατρού Γιάννη Αγγελάκα, που προωθούσε ο επίσης απόστρατος πρόεδρος της γαλάζιας Τοπικής Χρ. Χατζησαλάτας.

Κι ο Δημ. Ευθυμίου; Μη όντας στην ως τώρα δημοτική ομάδα αλλά και χωρίς στενή σχέση και διασυνδέσεις με τη ΝΔ, παραμένει άγνωστο πώς θα πορευτεί.

Ζ.

Δεν κάνουν πίσω

*ΣΤΗ φαλλοκρατική παρέα των νεαρών Λαρισαίων.

- Οι γυναίκες δυσκολεύονται να παρκάρουν γιατί ο εγωισμός τους δεν τους επιτρέπει να κάνουν πίσω.

***

*- ΝΑ είσαι τώρα Ισραήλ, ρε συ, να μπλέξεις με καμιά παρέα γυναικών εκεί γύρω στα 25 με 30, να σε ταράξουν οι κοπέλες στις ιστορίες από τον στρατό…

***

*- ΕΞΩ βρέχει πολύ. Κι η πεθερά μου κοιτάζει μελαγχολικά από το τζάμι. Νομίζω ότι πρέπει να την αφήσω να μπει μέσα.

Ζ.

Επισήμανση

*ΜΑΤΑΙΑ περίμεναν οι κάτοικοι της οδού Σαθά (προέκταση της οδού Πολυβίου) και της Παιωνίου στον Πέρα Μαχαλά, με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης από τη ΔΕΥΑΛ να βελτιωθεί ο δρόμος τους. Τα συνεργεία του εργολάβου έφυγαν, οι λακκούβες στον χαλικοστρωμένο δρόμο παραμένουν, και με τις βροχές θα αυξηθούν και θα γίνουν επικίνδυνες, η σκόνη καλά κρατεί κάθε φορά που περνά αυτοκίνητο. Στην πρόσφατη επίσκεψή τους στο δημαρχείο εισέπραξαν κατανόηση, αλλά όχι δεσμεύσεις για λύση του προβλήματος. Δεν είναι κρίμα;

Γ.Ρ.

Θα λειτουργήσει;

*ΠΑΤΑΓΟ έκανε χθες το δημοσίευμα στην εφημερίδα με την πρωτοποριακή δράση του Δήμου Φαρσάλων για τα βραχιολάκια. Αυτά με τα κουμπιά μέσω των οποίων θα μπορεί ο μοναχικός ηλικιωμένος Φαρσαλινός να ειδοποιεί λέει όταν χρειάζεται την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Κέντρο Υγείας, τους συγγενείς, τον φυσικοθεραπευτή, τους γείτονες κλπ. Που θα έχουν ενσωματωμένο και σύστημα για έκτακτες κλήσεις. «Ε ρε χαμός θα γίνει…» γνωμάτευαν Λαρισαίοι ηλικιωμένοι που μάλλον ζήλεψαν. «Ωρέ θα πατιούνται κουμπιά αβέρτα, θα μαζεύεται κόσμος σπίτι…».

Ζ.

Αλλαγή τοπίου

*ΤΩΡΑ που έλαβε τη γενναία όσο και σοφή απόφαση ο Χρ. Καπετάνος, αποσυρόμενος, αλλάζει γενικότερα το φαρσαλινό τοπίο στις δημοτικές εκλογές. Με συσπειρωμένη τη ΝΔ συμμαζεύονται και οι υπόλοιποι. Φαβορί για τον β’ γύρο ο όποιος νεοδημοκράτης υποψήφιος κι ο νυν δήμαρχος. Επομένως, τι να λέει…

***

*ΤΟ ΚΙΝΑΛ δείχνει να το ξεκαθαρίζει ότι θα ισχύσει κι εκεί ό, τι παντού. Θα υποστηρίξει ευθέως τον εν ενεργεία δήμαρχό του Άρη Καραχάλιο. Επομένως ο Κ. Τύμπας θα υποχρεωθεί να αναδιπλωθεί, έχει άλλωστε το απάγκιο του ψηφοδελτίου Τσιλιμίγκα. Ψαλιδίζονται επίσης οι προοπτικές της Μαρίας Ίφου να πετύχει είσοδο στη δεύτερη Κυριακή ώστε να εκλεγεί. Ενώ κι ο Βαγγ. Δημητρακόπουλος ίσως να ανακρούσει πρύμναν και να επιδιώξει συνεργασία. (Λένε ότι αυτή τη φορά στα Φάρσαλα μπορεί να υπάρχουν μονάχα τρία ψηφοδέλτια: δεξιό, κεντροαριστερό και αριστερό.)

Ζ.

Ίσως και μαζί

*ΕΦΟΣΟΝ τελικά πάνε όλοι οι υπόλοιποι με υποψήφιο δήμαρχο Κιλελέρ τον Θαν. Μούσιο, τότε μπορεί λένε να επανεξετάσει τη στάση του και ο σφόδρα αντιπολιτευόμενος αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης, ο οποίος είχε ανακοινώσει δημαρχιακή υποψηφιότητα. Κίνηση που άλλωστε επιτάχυνε τις εξελίξεις στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης. Οι άλλοι τον θέλουν, μαζί πορεύτηκαν τόσον καιρό, αφού έτσι θα περικυκλώσουν καλύτερα από δεξιά τον Θαν. Νασιακόπουλο.

***

*ΠΑΝΤΩΣ χθες ο ‘’αδερφέεε...’’ επισκέφθηκε τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρό του στην Αθήνα. Προφανώς για να πάρει ευχή και ν’ αρχίσει την επίθεση, από το Άμυνας.

Ζ.

Διαίτης

*ΟΙ μερακλήδες μεσήλικοι Λαρισαίοι προχωρούσαν σε εξομολογήσεις.

- Δεν θυμάμαι τι μου είπε η διαιτολόγος, ρε σεις. Γιαουρτάκι πρόβειο ή παϊδάκι πρόβειο…

***

*- ΕΓΩ πάλι, πάω στη διαιτολόγο και μου λέει ότι η περίπτωσή μου είναι πολύ δύσκολη και θα χρειαστώ τουλάχιστον έξι γύρους την ημέρα. Παράξενο, τόσους δεν έτρωγα ούτε πριν αρχίσω τη δίαιτα.

***

*-ΝΑΙ, να το παραδεχτώ. Το αγαπημένο μου επιτραπέζιο είναι το Τσίπουρο με Μεζέ.

Ζ.

Μπροστά

*ΕΙΝΑΙ απολύτως σαφές στους μυημένους ότι ο γραμματέας του τοπικού ΚΙΝΑΛ Στέλιος Τσιάκαλος θα παίξει καίριο ρόλο στην προεκλογική καμπάνια του Ν. Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια, όπως άλλωστε έπαιξε ως τώρα στη διαδικασία που οδήγησε στην υποστήριξή του. Προφανώς ο νεαρός Φαρσαλινός θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Και βλέπουμε…

Ζ.

Διά, διά, διά…

*ΕΓΙΝΑΝ όλα τα τυπικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρότησε περιφερειακή κίνηση στη Θεσσαλία, με στελέχη του και ευρύτερους. Με στόχο τη ‘’συμμαχία’’, με Τσιλιμίγκα και την ‘’ανατροπή’’ του Αγοραστού. Βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, τότε μιλούσαν μονάχα για ‘’ανατροπή’’. Τότε που στην κάλπη ‘’πατάρσαν’’ οι ίδιοι, σαν τρακτέρ που έπεσε σε αρδευτικό χαντάκι.

***

*ΤΗΝ ίδια μέρα ανακοίνωσαν δικό τους ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι πρώην σύντροφοί τους. Οι ‘’λαφαζανίστας’’, που σήμερα διαθέτουν δύο έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από την προαναφερθείσα ‘’ανατροπή’’, έχουν και τον Τάκη Γιαλαμά αρχηγό παράταξης, δεν φαίνεται να τα βρίσκουν με τους ‘’ανταρσιανούς’’ οι οποίοι δείχνουν να έχουν πρόβλημα στο εσωτερικό τους. (Άριστα παίρνουν στη διαίρεση οι αριστεροί, άγνωστη πράξη φαντάζει η πρόσθεση.)

***

*ΣΤΙΣ δημοτικές εκλογές της Λάρισας πάντως, όπως και στους μικρότερους δήμους, πλην Τυρνάβου ίσως όπου υφίσταται ‘’άλλο κράτος’’, οι της ΛΑΕ φαίνεται ότι θα δράσουν μέσα από τα ευρύτερα σχήματα συνεργασίας, υποστηρίζοντας φυσικά τους δικούς τους υποψήφιους συμβούλους.

Ζ.

Σιωπά…

*Η αντιπολίτευση, μείζων πτέρυγα είχε κοντράρει ευθέως το έργο στη Μ. Αλεξάνδρου, υποτιμώντας το ποικιλοτρόπως. Τώρα που ολοκληρώνεται και εντυπωσιάζει ενθουσιάζοντας τους Λαρισαίους, δεν θα έβγαινε φυσικά να συγχαρεί τον δήμαρχο. Ωστόσο αυτός είχε υποχωρήσει στις απαιτήσεις της Αστικής και των ταξί και η αρχική μελέτη άλλαξε, επιτρέποντας τη διέλευσή τους. Κι έτσι η Μ. Αλεξάνδρου δεν θα είναι πεζόδρομος όπως ζητάει όλη η υπόλοιπη πόλη. Οπότε προκύπτει το εύλογο ερώτημα, ενδεχομένως και αφελές, γιατί δεν συντάσσεται η αντιπολίτευση με τη λαϊκή απαίτηση; Ή έστω γιατί δεν τοποθετείται κατά της πεζοδρόμησης…

Ζ.

 

PROION ZVHS GIA TA AMPELAKIA

*ΠΡΟΪΟΝ ζωής για τα Αμπελάκια αλλά και για άλλα χωριά του Κισσάβου, του Μαυροβουνίου και όχι μόνο, το κάστανο. Ένα προϊόν που στηρίζει την τοπική οικονομία.

Η Γιορτή Κάστανου στα Αμπελάκια ανέδειξε ευρύτερα το κάστανο στην περιοχή αλλά και μέσω του Νέου Συνεταιρισμού, στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες γωνιές του πλανήτη. Χαρακτηριστική εικόνα για το μέλλον του κάστανου είναι η συμμετοχή στη γιορτή νέων παιδιών των Αμπελακίων μαζί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κώστα Τσεργά να ψήνουν κάστανα και να προσφέρουν στους επισκέπτες.

Κ.Τσ.

 

 

DIKHGOROS H BOLIVTISSA ANELISTA YFYPOYRGOS

*ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ η Βολιώτισσα ανελίστα υφυπουργός Μαρίνα, πρόεδρος των δικηγόρων η Λαρισαία Νικολέττα, ε όλο κάτι παραπάνω θα είχαν να πουν. (Εις επήκοον Γεωργίου Λαδοπούλου, του περιφερειακού αντιπεριφερειάρχου.)

Ζ.

 

 

ENDIAFERON TET A TET STO PERIUVRIO

*ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ τετ-α-τετ, στο περιθώριο του συνεδρίου για τον Πηνειό.  Ο φακός συνέλαβε τον δήμαρχο Ελασσόνας Νικ. Ευαγγέλου, να συνομιλεί με τον Ιάκωβο Γκανούλη, ομότιμο καθηγητή στο ΑΠΘ, ειδικό γραμματέα Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Ξενοφώντα Σπηλιώτη, πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας και τον Φώτη Καραγκόγκο. Ο Τιταρήσιος, το ποτάμι που διασχίζει την πόλη της Ελασσόνας, βρέθηκε στο επίκεντρο της κουβέντας.

Αυτό θα είναι ένα από τα σχέδια του Ευαγγέλου, στην επόμενη θητεία του -είπε- αν φυσικά το θελήσουν και οι πολίτες της Ελασσόνας.

Λ.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass