Πάντοτε

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 19:45
*ΣΤΗΝ πρωτεύουσα του καφέ, τη Λάρισα.  Ζ. *ΣΤΗΝ πρωτεύουσα του καφέ, τη Λάρισα. Ζ.

 *- Εεε, σηκωθείτε βρε, έχουμε εκλογές, άντε…

- Εκλογές, τι εκλογές;

- Στην Ελλάδα βρε, πάντα έχουμε εκλογές. Για δήμαρχο, στον σύλλογο, στο επιμελητήριο, για περιφερειάρχη, βουλευτικές, για ευρωκοινοβούλιο, στον εξωραϊστικό, κάθε τρεις και λίγο ψηφίζουμε…

-Σωστά, η πατρίδα της Δημοκρατίας. (Κι αφού πέρασε εκείνος κι έφυγε, οι Λαρισαίοι συνέχισαν στην παρέα την κουβέντα. Την εκλογική.)

Ζ.

 

Υπέρ

*Ο πιο φανατικός υποστηρικτής του Ν. Τσιλιμίγκα στη Λάρισα είναι λένε ο δήμαρχός της. Ο Απ. Καλογιάννης φέρεται να έχει πιέσει, διακριτικά βέβαια, τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υποστηρίξει τον καρδιοχειρουργό για υποψήφιο περιφερειάρχη μαζί με το ΚΙΝΑΛ. Το κίνητρό του προφανές. Έτσι κι αλλιώς όμως οι συριζαίοι πανελλαδικά επιδιώκουν πασοκτζίδικη συνεργασία, είναι η κατεύθυνση της ηγεσίας. Κι αφού θα το έκαναν που θα το έκαναν, ας επωφεληθεί κι η δημοτική παράταξη.

***

*ΩΣΤΟΣΟ υπάρχει κι η άλλη προσέγγιση. Αν τελικά τα σπάσουν και κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο δήμαρχο στη Λάρισα, εφόσον βρει φυσικά κάποιο αξιόλογο πρόσωπο με αυξημένο κομματικό πατριωτισμό, τότε λογικά οι εκλογές θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο. Εκεί όπου ο Απ. Καλογιάννης θεωρείται ότι διαθέτει πλεονέκτημα, στο ‘’ένας εναντίον μιανής’’. Κάποιοι και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνουν γιατί ο δήμαρχος προτιμά το αυξημένο ρίσκο να κριθούν όλα μια κι έξω.

Ζ.

 

Αντιδράσεις

*ΑΓΡΙΕΨΑΝ δεξιοί και πασοκτζήδες χθες στη Λάρισα. Αλλά και κάποιοι συριζαίοι έδειχναν ενοχλημένοι με τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου. Αυτοί οι τελευταίοι, πούροι επαναστάτες δεν ικανοποιήθηκαν με τον ‘’σαν χωρισμό’’, ήθελαν κάτι πιο ξεκάθαρο. Οι άλλοι, οι αντιπολιτευόμενοι, που υιοθέτησαν αμέσως τις απόψεις των σκληρών ιεραρχών ενώ συντάχθηκαν αυθωρεί και παραχρήμα με τον φτωχό κλήρο, τα ελατήριά τους φαίνονταν. Μικρό διάστημα αμηχανίας στην αρχή, μετά φουλ αντεπίθεση. «Μη μας πάρει και τις εκλογές δηλαδή…». (Και αμαρτίαν ουκ έχουσι…)

***

*ΔΕΝ μπορεί να είναι τυχαίο που τουλάχιστον τρεις αντιπολιτευόμενες εφημερίδες συνέπεσαν χθες στον πρωτοσέλιδο τίτλο τους. «Η Αριστερά του Κυρίου». Τα αντανακλαστικά λειτούργησαν, δόθηκε η πρέπουσα διάσταση.

Ζ.

 

Εφάπαξ ετησίως

*ΣΤΗΝ πράξη λοιπόν οι ιερείς δεν θα είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι. Η Εκκλησία θα είναι υπεύθυνη για την καταβολή των μισθών τους, λαμβάνοντας το συγκεκριμένο ποσό από το κράτος. Οι κληρικοί επομένως διαγράφονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Το κράτος δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει ετησίως στην Εκκλησία ως επιδότηση, για την περιουσία της που της έχει πάρει, ποσό αντίστοιχο με το σημερινό κόστος μισθοδοσίας των εν ενεργεία ιερέων, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις μισθολογικές μεταβολές του Ελληνικού Δημοσίου. (Συμπέρασμα; Οι παπάδες θα παίρνουν τον ετήσιο μισθό τους εφάπαξ και μετά θα τους τον μοιράζει ο δεσπότης μηνιαίως.)

Ζ.

 

Υπερβολές

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι διηγούνταν τις υπερβολές τους.

-Το πήγα δυνατά σήμερα το πρωί. Δημητριακά με φρέσκο γάλα μπανάνα και μέλι, κουλούρι γεμιστό με μαρμελάδα φράουλα, αυγό, χυμό πορτοκάλι, διπλό εσπρέσο με γάλα εβαπορέ και ας είναι ελαφρύ το κόψιμο που θα με πιάσει.

***

*- ΈΝΑ ποτηράκι κρασί κάνει λέει καλό. Λογικά, ρε παιδιά, ολόκληρο το μπουκάλι θα κάνει θαύματα.

***

*- ΓΥΜΝΑΖΕΣΑΙ;

- Ναι βέβαια... Συστηματικά.

- Μπράβο. Πόσο συχνά;

- Μια φορά τον χρόνο. Αλλά κάθε χρόνο. Σε κάτι τέτοια είμαι πολύ τυπικός.

Ζ.

 

Αλλιώς;

*ΑΓΝΩΣΤΟ παραμένει ωστόσο αν η εκκλησία θα μπορεί να κάνει επιπλέον προσλήψεις, πώς θα αντικαθιστά εκείνους που φεύγουν, αν θα μπορεί κάποιοι νέοι ιερείς να παίρνουν λιγότερα από τους παλιούς, αν ορισμένοι θα πληρώνονται με μπλοκάκι κλπ κλπ.

Το βέβαιο είναι ότι το δημοσιοϋπαλληλίκι χάνεται για το ράσο. Και λογικό να ξεσηκωθούν, ο Σύνδεσμος των κληρικών αντέδρασε βιαίως. Ποιο είναι το μεγαλύτερο ζόρι τους; Ότι θα βρίσκονται έρμαια στα χέρια των μητροπολιτών τους.

***

*ΟΙ ιερείς στο Δημόσιο δεν θα έπρεπε να προσλαμβάνονται βάσει ΑΣΕΠ; Δηλαδή οι δάσκαλοι δεν είναι ιδιόμορφο και εξαιρετικά λεπτό επάγγελμα; Οι γιατροί; Γιατί σ’ αυτούς υπάρχουν κριτήρια, αφού πληρώνει το κράτος;

***

*ΜΠΟΡΕΙ να είναι λιγότεροι, μειονότητες, όμως είναι Έλληνες κι αυτοί. Επομένως δεν θα έπρεπε το κράτος να πληρώνει τους αβάδες των καθολικών, τους ιμάμηδες και τους μουφτήδες των μουσουλμάνων, τους ραβίνους των εβραίων;

Ζ.

 

Το ’ριξαν

στην πλάκα

*ΑΝ και απογοητευμένοι οι έλληνες ομογενείς στις ΗΠΑ με τις εξελίξεις στο Μακεδονικό, εν τούτοις δεν χάνουν το χιούμορ τους. Έτσι ένας δικό μας ομογενής «ανέβασε» στο προσωπικό του ιστολόγιο την παρακάτω αγγελία: Ζητείται κατασκευαστής αλουμινένιων πινακίδων, διαστάσεων τρία επί πέντε μέτρα, με τυπωμένο τον ήλιο της Βεργίνας και αναγραφή το "WELCOME TO THE ONE AND ONLY GREEK MACEDONIΑ" (Καλωσορίσατε στη μια και μοναδική Ελληνική Μακεδονία). Για τις τεχνικές λεπτομέρειες τηλεφωνήστε στο…

Σε ερώτηση που του υποβλήθηκε για το πού θα τοποθετηθεί αυτή η τεράστια πινακίδα, απάντησε: Μα… στις εισόδους των συνόρων μας, όταν μπαίνουν οι οδηγοί στην περιφέρεια Μακεδονίας από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Γ.Ρ.

 

Ιερά αστεία

*ΛΟΓΙΚΟ ήταν να πάρει φωτιά το ίντερνετ, αναμενόμενο.

- Αν κατάλαβα καλά, το κράτος θα χωρίσει την Εκκλησία αλλά θα της πληρώνει διατροφή.

- Κανονίστε να καταργήσετε και το Πάσχα και να μείνει άνεργος ο Γαϊτάνος.

***

*-ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ του Παΐσιου: Θα είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα είναι σαν να μην είμαστε.

- Θα κάνουν απεργία οι παπάδες και τελικά θα βγει αληθινός ο Βορίδης και θα καταργηθούν τα Χριστούγεννα...

Ζ.

 

Ο παλιός

*ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ με αφορμή τα έργα στο κέντρο της πόλης, από τον Θαν. Αγγέλη, τον παλιό αντινομάρχη και περιφερειακό σύμβουλο. «…βλέπουμε να υπάρχει αστοχία, με ‘’σκαλοπάτι’’, στα σημεία συναρμογής του ρείθρου με τον ασφαλτοτάπητα σε όλο το νέο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αντιαισθητική εικόνα, αλλά να κινδυνεύουν πεζοί και ΑμεΑ. Τα χαλύβδινα καπάκια της ΔΕΥΑΛ, επί της Μανδηλαρά και πάλι δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με την άσφαλτο, έτσι δημιουργείται πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, προκύπτει ντάκα-ντούκα, ενώ προκαλούν και άσχημη οπτική εικόνα».

Κι ένα τελευταίο. «Το πράσινο φανάρι επί της Αγίας Τριάδος στη Φιλιππούπολη είναι μικρής διάρκειας, με συνέπεια να δημιουργούνται μεγάλες ουρές και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες». (Θα τα λάβουν υπόψη οι συνάδελφοι αντιδήμαρχοι.)

Ζ.

 

Στο Λουσφάκι

*- ΕΙΔΑ ρε σεις κάτι λαγοί στο Λουσφάκι παν’ απ’ τον ΑηΛιά…

Ο Τυρναβίτης σχολίαζε την κίνηση Στ. Σπανογιάννη για γαλάζια ενότητα. Περίμενε σύντομα και την ανταπόκριση του φίλου του, τού Κ. Ζιάγκα. Θυμίζοντας ότι τα είχε προβλέψει όλα αυτά εξαρχής, πριν μήνες.

Ζ.

 

Συντηρητικά

*Ο Λαρισαίος εξηγούσε πόσο επαναστατικό κόμμα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ελάχιστα αντισυστημική η κυβέρνησή του.

- Βρε σεις, θυμάστε; Εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ που είχαν επιβάλει οι άλλοι και της υπόσχεσης που έδωσε για κατάργησή του, ήταν που κέρδισε τις εκλογές. Επομένως ποιο μνημόνιο θα έσκιζε…

- Γιατί… Αν το τολμούσε έτσι θα καταργούσε και τον ΕΝΦΙΑ.

- Αυτό λέω, βγήκε στην κυβέρνηση επειδή τον ψήφισαν οι μικροαστοί, οι ιδιοκτήτες, οι νοικοκυραίοι, τα θεωρούμενα συντηρητικά στρώματα. Σε ποιον θα στηριζόταν ο Τσίπρας να ρισκάρει άγρια κόντρα με τους δανειστές, πιθανή έξοδο απ’ το ευρώ κ.λπ. Θα τον εγκατέλειπαν αμέσως, σε μια νύχτα θα έπεφτε.

- Ενώ τώρα τον αφήνουν σιγά-σιγά…

- Βρε σεις; Έχετε ξαναδεί κόμμα με προχωρημένες αντιλήψεις να στηρίζεται τόσο πολύ στους συνταξιούχους; Που τους έχει μη στάξει και μην κόψει… Μ’ αυτούς θα κάνει τις τομές, θα οδηγήσει την κοινωνία στην πρόοδο;

Ζ.

 

Κορίτσια

*ΤΗΣ Λαρίσης τα κορίτσια, χθες στον καφέ.

- Πήγε ο δικός μου για ψάρεμα κι έπιασε μπουρίνι.

- Τηγανητό να το κάνεις.

***

*- ΕΜΕΙΣ συνεννοούμαστε στην παρέα να φοράει κάθε φορά μόνο μία λεοπάρ, μη μας περνάνε και για αγέλη.

Ζ.

 

Θα είναι σίγουρα

*ΑΥΤΗ τη φορά δεν θα υποστείλει τη σημαία ο Αντίγονος Βατζιάς. Όχι όπως στις προηγούμενες εκλογές που είχε κάνει πίσω για χάρη της ενότητας και του Γρ. Καλαγιά. Αυτοί που ξέρουν λένε ότι θα είναι οπωσδήποτε υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς. Μπορεί να μη λαμβάνει μέρος στην ενδοπαραταξιακή διαδικασία, ωστόσο θα κατέβει στις εκλογές κανονικά, όλα δείχνουν ότι έχει προετοιμαστεί καταλλήλως. Άλλωστε εκτός από παλιότερος στη γαλάζια δημοτική παράταξη, τυγχάνει και ο μοναδικός Αγιώτης, εξ’ όλων όσοι ενδιαφέρονται για τη δημαρχία, όλοι οι υπόλοιποι ‘’παραλίες’’.

Ζ.

 

Χωρίς όρια

*«Η παρανομία των καφέ δεν έχει όρια στη Λάρισα», επισημαίνει ο Σ.Ρ.

Στη γειτονιά του αναφέρεται, στην πλατεία της Νεάπολης, όπου ο δήμος έχει ορίσει επίσης τα όρια των τραπεζοκαθισμάτων για κάθε κατάστημα. Όρια ζωγραφισμένα μόνο στα πλακάκια, λέει αφού «τα τραπεζάκια κοντεύουν να εισβάλουν στην παιδική χαρά».

Ζ.

 

Αναπάντητα

*ΣΙΓΗ ασυρμάτου από τον διοικητή Παν. Νάνο, έχει τρεχάματα τώρα ως υποψήφιος δήμαρχος στα ψηλώματα της Καρδίτσας, αγνόησε παντελώς την πρωτοσέλιδη παρέμβαση των καθηγητών Ποταμιάνου-Γουργουλιάνη για την υπόθεση του ενδοσκοπικού υπερηχογράφου, η οποία δείχνει σκανδαλώδης. Εν ολίγοις, εξοπλισμός 250.000 ευρώ που τον διεκδικούσε το Πανεπιστημιακό από δεκαετίας, πήγε τελικά στο παλιό νοσοκομείο. Κι εκεί θα μείνει στις κούτες, μια χαρά συσκευασμένος, αφού λένε δεν υπάρχουν στο ΓΝΛ οι εξειδικευμένοι γιατροί για να τον χειριστούν.

***

*ΙΔΙΑ διοίκηση, διασυνδεδεμένα τα δύο νοσοκομεία, λογικά θα είναι εύκολο να ληφθεί απόφαση μεταφοράς του εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό. Εκτός κι αν δεν πρόκειται για γκάφα, αν δεν έγινε κατά λάθος. Οπότε ανακύπτει σειρά ερωτημάτων, αρκετά εξ αυτών τα διατύπωσαν οι δύο έγκριτοι καθηγητές, έμειναν ωστόσο αναπάντητα. Εν τέλει δείχνουν εκτεθειμένοι και ο Κ. Αγοραστός και οι υπηρεσίες του που διαχειρίζονται το ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου δόθηκαν τα χρήματα.

Ζ.

 

Δωρεοδόχος

*- ΕΙΝΑΙ απαραίτητο για την αξιοπρέπεια της χώρας να βγει στις αγορές. Όχι για να δανειστεί, αλλά για να αγοράσει λάμπες.

Ο Λαρισαίος Κ.Μ. που ψιλοκοσκινίζει τα πάντα, οικτίρει την κατάσταση. «Μα να μην διαθέτει 618,23 ευρώ για την αγορά λαμπτήρων φωτισμού που θα τοποθετηθούν στη σχολή πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο; Και να περιμένει να τους κάνει δωρεά στο Υπουργείο Ναυτιλίας, υπουργός ήταν ακόμη ο Π. Κουρουμπλής, ένας ιδιωτικός φορέας, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 3709 Β». (Τώρα που θα πάει για ευρωβουλευτής ο Π. Κουρουμπλής θα μεταφέρει τα φώτα και στους Φράγκους;)

***

*ΈΧΕΙ διαμορφώσει συνολικότερη άποψη ο Λαρισαίος, δεν επρόκειτο για κάτι μεμονωμένο. «Αυτός ο Κουρουμπλής αποδείχτηκε μεγάλος δωρεοδόχος. Το τι αντικείμενα δωρήθηκαν στις υπηρεσίες του υπουργείου του, δεν περιγράφεται. Από έπιπλα, υπολογιστές μέχρι εξωλέμβιες μηχανές. Για να δούμε, ο μπαρμπα Φώτης θα συνεχίσει τη ζητιανιά;».

Ζ.

 

Βγάζουν

δήμαρχο

*ΕΙΝΑΙ γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι βγάζουν δήμαρχο στη Λάρισα. Αφού με υπηρεσίες, οργανισμούς και ΔΕΥΑΛ είναι καναδυό χιλιάδες οικογένειες, ενώ πολλά δημοτικά στελέχη έχουν δυνατότητες παρέμβασης στην κοινωνία, μετράει ο λόγος τους. Το ξέρουν καλά αυτό οι ενδιαφερόμενοι, φροντίζουν να τα έχουν καλά. Πράγμα όμως που δεν είναι και τόσο απλό, χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες, είναι και θέμα χαρακτήρα.

***

*ΚΑΤΙ τέτοια συζητούσαν χθες σε συντροφιά δημοτικών παραγόντων, είδαν και το όνομά του στην εφημερίδα και κατέληξαν ομοφώνως. Ότι «ο πιο αγαπητός από όσους πέρασαν», τώρα τα τελευταία χρόνια, δεν πήγαν στα πολύ παλιά και ξεχασμένα, αυτός που τα πήγαινε περίφημα με τις υπηρεσίες κι όλοι τον εκτιμούσαν για τη συμπεριφορά του, «είναι ο Γιάννης Οικονόμου», ο αντιδήμαρχος Τζανακούλη. (Είναι να μην παίρνει φόρα μετά ο γυμναστής;)

Ζ.

 

Κερδισμένος

*ΓΙ’ ΑΥΤΟ στην παρέα του τον λένε άπαιχτο τον συγκεκριμένο Λαρισαίο.

- Τι έγινε ρε συ τελικά χθες με την κοπέλα που έλεγες;

- Μου πέταξε τασάκι.

- Ωχ, χάλια, ε;

- Δε νομίζω… Με γουστάρει αλλά θέλει να μου ρίξει στάχτη στα μάτια.

Ζ.

 

 

OLO NAI TOY LENE KI OLO OXI TOY KANOYN*ΟΛΟ ναι του λένε κι όλο όχι του κάνουν του Παν. Σαρχώση για τα τσιπροκάζανα. Όπως ακριβώς η εκ των αρμοδίων υπουργών, η Βολιώτισσα Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ζ.

 

 

 

 KAI YPOGRAMMOS O PERIFEREIARXHS*… και υπογραμμός, ο περιφερειάρχης. Ο οποίος πολύ θα ήθελε να παίζει και τον ρόλο των δημοσιογράφων, ταυτόχρονα.

Ζ.

 

 

 

 

OLOKLHRH MIKTH DIMOIRIA DHM*ΟΛΟΚΛΗΡΗ μικτή διμοιρία δημοτικών αστυνόμων-τροχονόμων χρειάζεται για να φυλάει το Δικαστικό. Το αδιαχώρητο από παρανόμως παρκαρισμένα οχήματα, κάποια υπηρεσιακά, τα πολλά είναι ΙΧ που δεν μπαίνουν στο πάρκινγκ του Μεγάρου. Και πού ν’ ανοίξει και η Μ. Αλεξάνδρου, θα χρειάζεται εφημερεύων εισαγγελέας για να βάλει τάξη.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass