Πώς εξηγείται;

Δημοσίευση: 10 Νοε 2018 19:17
*ΤΟΝ προσεχή Μάιο, η Ρουμάνα ευελπιστεί να ξαναείναι Επίτροπος, ο περιφερειάρχης να επανεκλεγεί κι ο μακροβιότερος να διαβεί την πόρτα του Κοινοβουλίου.  Ζ.   *ΤΟΝ προσεχή Μάιο, η Ρουμάνα ευελπιστεί να ξαναείναι Επίτροπος, ο περιφερειάρχης να επανεκλεγεί κι ο μακροβιότερος να διαβεί την πόρτα του Κοινοβουλίου. Ζ.

*ΥΠΑΡΧΕΙ μια απορία που δεν έχει απαντηθεί πειστικά. Γιατί εμφανίζονται τόσοι πολλοί Λαρισαίοι στα διάφορα τηλεοπτικά τάλεντ σόου;

Συχνά-πυκνά, φέτος ακόμη περισσότεροι καμπίσιοι στο ‘’My Style’’, στο ‘’Ελλάδα έχεις Ταλέντο’’, στο ‘’The Voice’’. Να είναι καλλιτεχνομάνα η Λάρισα όπως παλιότερα ποδοσφαιρική κοιτίδα; Να είναι οι Λαρισαίοι πιο ρέμπελοι, αραχτοί και λάιτ; Περισσότερο ψωνισμένοι; Τι να φταίει; Η σύγκριση με τη μη παρουσία Βολιωτών, Τρικαλινών κλπ είναι καταλυτική…

Ζ.

 

Αλάνια διαδικτύου

*ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ μαθήματα υπολογιστών τα ΚΑΠΗ της Λάρισας κι έχουν βγάλει ήδη 300 αποφοίτους. Ωστόσο πολύ περισσότεροι είναι οι αυτοδίδακτοι. Εικόνα πιτσιρικάδων παρουσιάζουν οι παρέες Λαρισαίων συνταξιούχων το πρωί στα διάφορα καφέ. Δεν πολυμιλούν μεταξύ τους, αφοσιωμένοι στα κινητά που αποτελούν προέκταση του χεριού και του βλέμματός τους. Απίστευτες εικόνες των νέων καιρών.

***

*ΕΒΔΟΜΗΝΤΑΡΗΔΕΣ αλάνια του διαδικτύου, εξοικειωμένοι απολύτως με τα smartphone, κυριολεκτικά τα παίζουν στα δάχτυλα, φεϊσμπουκάδες ολκής, αράζουν καθημερινά στο απέραντο ιντερνετικό καφενείο. Διαβάζοντας και γράφοντας, αναρτώντας, επικροτώντας ή δυσφορώντας, σε έναν αέναο σχολιασμό πολιτικών, κοινωνικών, θρησκευτικών ή άλλων θεμάτων. Είναι βέβαιο πως νιώθουν διαμορφωτές της κοινής γνώμης κι ας μην το παραδέχονται. Τουλάχιστον εκτονώνονται δίχως να θορυβούν.

Ζ.

Συμπαράσταση;

*- ΟΧΙ στην κατάργηση των μελομακάρονων από τους αριστερούς αλήτες. Αλληλεγγύη και στους κουραμπιέδες.

Δεν έλειψαν τα αστειάκια με την εξέλιξη στα εκκλησιαστικά και τις αντιδράσεις που ανέκυψαν. Ο δε Λαρισαίος πειραχτήρι το παρατράβηξε.

- Γιατί δεν έχουν βγει ακόμη τα συνδικάτα να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους εργαζόμενους ιερείς; Το Εργατικό Κέντρο να μιλήσει για κατάλυση των εργασιακών σχέσεων;

***

*ΕΝΩ ο παλαίμαχος αυτοδιοικητικός με σειρά εκλογικών αναμετρήσεων στις πλάτες του αναρωτιόταν αν έχουν σκοπό να καταργήσουν τον σταυρό. Στις εκλογές εννοούσε.

Ζ.

Διευκρινίσεις

* ΜΑΛΛΟΝ παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του γ.γ. του ΥΠΑΑΤ Χαρ. Κασίμη, πριν ξεκινήσει η ημερίδα για την ΚΑΠ στη Λάρισα, καθώς ο ίδιος μίλησε για «μείωση 5% στις άμεσες ενισχύσεις, ποσοστό που για τη χώρα μας μεταφράζεται σε απώλεια της τάξης του 3,9% και στις επιδοτήσεις του 2ου πυλώνα 15%, αλλά στο διαδίκτυο γράφτηκε για «ψαλίδι» της τάξης του 40%, δημιουργώντας άσκοπα αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο. Επίσης -επειδή αναφέρθηκε- ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου κ. Απόστολος Πολύμερος δεν ήρθε τελικά στη Λάρισα και δεν μίλησε για τις «νέες προκλήσεις της νέας ΚΑΠ!»…

Γ.Ρ.

Θερίζει αδιάκριτα

*ΓΙΑ γυναίκες, τι άλλο, συζητούσαν στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Μου λείπει η κοπέλα μου, έχω να τη δω έξι μήνες;

- Σπουδές στο εξωτερικό;

- Μπα… Παρκάρει.

***

*- ΣΗΜΕΡΑ το πρωί έσκασε άσχημη είδηση. Φίλος 19 χρονών ξύπνησε παντρεμένος. Θέλει μεγάλη προσοχή, ο γάμος δεν κοιτάει ηλικίες, θερίζει αδιάκριτα.

***

*- ΕΧΩ Αφροδίτη στον Ταύρο, εσύ;

- Εγώ; Μαρία στον Πέρα Μαχαλά.

Ζ.

Άλλοι καιροί

*«Eνα βίντεο της ΔΕΗ για την κατασκευή του φράγματος και του υδροηλεκτρικού σταθμού Κρεμαστών, ξύπνησε μνήμες μιας δημιουργικής περιόδου, όπως αυτή της δεκαετίας του 1960, κατά την οποία υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα υποδομής στη χώρα, με βασικό άξονα την παραγωγή ενέργειας».

Ο Κώστας Γκούμας ικανοποιήθηκε περιδιαβαίνοντας στο διαδίκτυο. Πραγματικά εντυπωσιακές εικόνες. Από ένα έργο πάνω στον πιο «δύσκολο» ποταμό της χώρας, τον Αχελώο, σε δύσκολες γεωμορφολογικές συνθήκες, με τεράστιες τεχνικές δυσκολίες, με περιορισμένη την περίοδο εκείνη εμπειρία στο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό της Ελλάδας. «Και όμως, το έργο αυτό ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Ειδικά η κατασκευή του φράγματος άρχισε το 1964 και τελείωσε την επόμενη χρονιά». Απίστευτο;

***

*«ΛIγοι ίσως γνωρίζουν ότι χάρη στο έργο των Κρεμαστών δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις τροφοδότησης με ενέργεια του άλλου μεγάλου πρότζεκτ εκείνης της περιόδου, της εξόρυξης βωξίτη στη Βοιωτία», επισημαίνει ο ‘’υδρονόμος Θεσσαλίας’’. Όμως, «μισό αιώνα μετά, με λύπη παρατηρούμε ότι ο υδροενεργειακός τομέας έχει παραμερισθεί και έργα με σημαντική πρόοδο όπως η Μεσοχώρα και η Συκιά επί του Αχελώου, παραμένουν αναξιοποίητα».

Ζ.

 

Λόγω

τραυματισμού

*ΑΠΟ το τίποτε τα μπλεξίματα. Πάνω από μισό αιώνα συνδικαλιστής, στην πρώτη γραμμή των αγώνων, ο Θαν. Κουμαντζέλης υποχρεώθηκε σε αγρανάπαυση. Ο παλιός οικοδόμος και τώρα πρόεδρος των συνταξιούχων παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και τραυματίστηκε, κοντά στο Εργατικό Κέντρο. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και τώρα αναρρώνει σπίτι του. Αδημονώντας να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Έχουν δύσκολο πρόγραμμα αυτή την περίοδο οι συνταξιούχοι.

Ζ.

Σφιχτοχέρηδες

*ΟΙ τσιγκούνηδες της παρέας των Λαρισαίων αντάλλασσαν πρόσφατες εμπειρίες τους. Ο ένας είχε συναντήσει στον δρόμο ένα παλιό συμμαθητή.

- Έχεις εκατό ευρώ;

- Δεν έχω πάνω μου…

- Στο σπίτι;

- Όλοι καλά…

***

*Ο άλλος είχε πάει στο εμπορικό κατάστημα, σε εκπτώσεις φυσικά.

- Θέλω να πάρω ένα δώρο στη γυναίκα μου αλλά να είναι οικονομικό…

- Πόσα λεφτά θέλετε να διαθέσετε;

- Τίποτα αν γίνεται.

Ζ.

Το απαίτησε

*ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ένιωσε ο Χρ. Κέλλας, ο οποίος είχε πάρει φωτιά το απόγευμα της Πέμπτης. «Αυτή την ώρα γίνεται στους Βουλιαράτες η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα κι εγώ θα ήθελα να ρωτήσω την κυρία αντιπρόεδρο της Βουλής και τον κύριο υπουργό: Εκπροσωπείται η κυβέρνηση σε αυτή την κηδεία; Η ΝΔ εκπροσωπείται πάντως από δύο βουλευτές της και νομίζω ότι η Ελληνική Βουλή πρέπει να αποτίσει φόρο τιμής σ’ αυτό το παλικάρι». Αυτά από τα πρακτικά, για όσους παραξενεύτηκαν που το πρωί της Παρασκευής ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως προεδρεύων κάλεσε τη Βουλή σε ενός λεπτού σιγή. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

Μπερδέματα

*ΛΙΓΟ η αφηρημάδα, λίγο η ευστροφία - στην κυριολεξία του αυτό - προκαλούνται μπερδέματα στις επαφές των Λαρισαίων.

- Βρε συ φιλενάδα; Νομίζεις ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν παιδιά μετά τα τριάντα πέντε;

-Όχι. Νομίζω ότι τριάντα πέντε παιδιά είναι υπεραρκετά.

***

*- ΤΟ Πακιστάν είναι μακριά.

- Νομίζω όχι. Έχουμε έναν Πακιστανό στη δουλειά, με ποδήλατο έρχεται.

***

*- ΛΟΙΠΟΝ, γιατρός είπαμε. Ειδικότητα;

- Παθολόγος.

- Αγροτικό;

- Ένα Νισσάν 4Χ4.

Ζ.

Επιχειρείται

*ΕΒΔΟΜΑΔΑ εξελίξεων, θα είναι η επόμενη, στα δημοτικά πράγματα των Φαρσάλων. Στον χώρο της νεοδημοκρατικής αντιπολίτευσης, για τη διάδοχη κατάσταση στην παράταξη του Χρήστου Καπετάνου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα θα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί το “μοντέλο” της Λάρισας. Αν και εν προκειμένω δεν υπήρχε τέτοια πολυδιάσπαση.

Γ. Γ.

Να φύγουν

*ΑΥΤΑ τα άσπρα κολωνάκια καταμεσής στον πεζόδρομο της Βενιζέλου, κοντά στο Θέατρο, μήπως θα έπρεπε να αντικατασταθούν; Κόσμος και κοσμάκης έχει σκοντάψει κι έφαγε τα μούτρα του. Τώρα που επεκτείνεται η πεζοδρόμηση της Βενιζέλου, μήπως είναι ευκαιρία; Και εν πάση περιπτώσει, έλεγε ο Λαρισαίος, μήπως να αντικατασταθούν από τα μεταλλικά γαλάζια που τοποθετήθηκαν στη Μ. Αλεξάνδρου, επιτελώντας τον ίδιο σκοπό της παρεμπόδισης παράνομης στάθμευσης…

Ζ.

Πάλι δωρεές

*ΕΠΙΜΕΝΕΙ ο Κ. Μ. ότι «περισσότερο κατατοπιστική εφημερίδα από εκείνη της Κυβέρνησης για το κράτος (;) μας, δεν υπάρχει». Και προσκομίζει το πρόσφατο ΦΕΚ 4802 Β/26-10-18, όπου δημοσιεύτηκε απόφαση αποδοχής δωρεών στην Πολεμική Αεροπορία. «Όταν διάβασα, με έπιασε κατάθλιψη για το κατάντημά μας. Ο (κακός) γείτονας Ερντογάν περηφανεύεται που η χώρα του κατασκευάζει αεροπλάνα, ελικόπτερα, άρματα, υποβρύχια και κορβέτες και εμείς οι κακομοίρηδες προσπαθούμε να τον αντιμετωπίσουμε (και ) με δωρεές, όπως οι παρακάτω: Ένα ξύλινο ιερό τέμπλο (1.600 ευρώ). Ένας πίνακας συστημάτων ασφαλείας (910 ευρώ). Ένας σκύλος βελγικός ποιμενικός (2.500 ευρώ). Χρηματικά ποσά 1.000 και 1.400 ευρώ για τη 19η καρδιολογική ημερίδα του 251 ΓΝΑ. Ένας υπολογιστής-οθόνη-πληκτρολόγιο (170 ευρώ). Υλικά εξοπλισμού γραφείου (4.700 ευρώ)».

***

*ΟΠΟΤΕ συμπεραίνει: «Οι άσπονδοι φίλοι μας ανατολικά θα έχουν πιάσει τις κοιλιές τους από τα γέλια, όταν διαβάζουν για τα νέα οπλικά συστήματα της Αεροπορίας (τέμπλα, ποιμενικά σκυλιά, μεταχειρισμένοι υπολογιστές). Ο Ερντογάν είναι κακός, ή εμείς είμαστε τόσο πολύ μπουνταλάδες και μας έχει του χεριού του; Είναι σοβαροί αυτοί που αποδέχονται ο,τιδήποτε τους προσφέρεται; Αν μας κάνουν οι Τούρκοι μια ανάλογη δωρεά για να μας γελοιοποιήσουν, θα την αποδεχτούν;»

Ζ.

Θεωρία ποδηλάτου

*ΚΕΦΑΤΟΙ οι Λαρισαίοι φοιτητές, είχαν όρεξη για πειράγματα μεταξύ τους.

- Κάνω στη μαγειρική, ρε σεις, ότι και στο σεξ…

- Πειραματίζεσαι και δοκιμάζεις τα πάντα;

- Όχι, τρώω μόνος μου.

***

*- ΤΟ σεξ είναι σαν το ποδήλατο, λένε, δεν το ξεχνάς ποτέ. Κι εγώ δηλαδή βρε παιδιά που δεν είχα ποτέ ποδήλατο;

***

*- ΓΙΑΤΡΕ, όταν κάνω σεξ τώρα τελευταία ακούω τριξίματα.

- Και τι ήθελες ν΄ ακούς, χειροκροτήματα;

Ζ.

Διαίρει…

*ΛΑΜΠΡΗ κίνηση από τον διοικητή των νοσοκομείων και υποψήφιο δήμαρχο πια, Παν. Νάνο. Αγνόησε παντελώς τη σοβαρή καταγγελία σοβαρών ανθρώπων, των καθηγητών Σπ. Ποταμιάνου και Κ. Γουργουλιάνη για την προμήθεια πανάκριβου εξοπλισμού στο ένα νοσοκομείο που δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει όταν τον ίδιο ακριβώς τον ζητάει από χρόνια το άλλο. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Λες και ήξερε ο διοικητής ότι θα έβγαιναν από το παλιό νοσοκομείο να κοντράρουν τους πανεπιστημιακούς. «Διαίρει και δημάρχευε» χαρακτηρίστηκε η τακτική του Καρδιτσιώτη.

Ζ.

Ενοχλημένοι

*ΔΕΝ σώνονται οι ομάδες και οι σφαίρες επιρροής στην τοπικό γαλάζιο στρατόπεδο. Ορισμένες κατάφεραν να βρουν ‘’μόντους βιβέντι’’ και με επικεφαλής τη Ρ. Καραλαριώτου επιχειρούν να χτυπήσουν τη Δημαρχία. Εξέλιξη την οποία αρκετοί αποδίδουν σε κινήσεις του Κ. Τζανακούλη, καθώς έτσι καθαρίζει το τοπίο διευκολύνοντάς τον στην επιδίωξή του να εκλεγεί βουλευτής. Ορισμένοι άργησαν να το αντιληφθούν αυτό.

Ωστόσο, ο τρόπος που έγιναν οι χειρισμοί προκάλεσε παράπλευρες απώλειες. Καθώς εμφανίζονται σφόδρα δυσαρεστημένοι οι της πλευράς Λουκά Κατσαρού, ο οποίος σημειωτέον ήταν και ο πολιτικός μέντορας της Ρ. Καραλαριώτου, εκείνος την είχε αναδείξει. Τα έχει αυτά η πολιτική.

Ζ.

 

Τον μήνα Μάιο

*- ΑΝ γινόταν γκάλοπ στη Θεσσαλονίκη ποιος θα επικρατούσε σε δημοφιλία…

- Ο Μητσοτάκης, ο Μητσοτάκης βέβαια…

Ο νεοδημοκράτης διέκοψε τον πολιτικό αναλυτή στην παρέα των Λαρισαίων.

-Περίμενε… Ποιος πιστεύεις ότι είναι πιο δημοφιλής στη Βόρεια Ελλάδα, ο Μεγαλέξανδρος ή ο Κούδας;

-Ε;

***

*ΣΥΝΕΧΙΣΕ ο άλλος ακολουθώντας παραλλαγή της Μαιευτικής.

- Και για πες μου τώρα; Τον ερχόμενο Μάιο εκτός από εκλογές, τι άλλο θα γίνεται;

- Τι άλλο…

- Θα κερδίζει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό για τους βορειοελλαδίτες αλλά και για το πολιτικό κλίμα στην περιοχή.

***

*ΚΑΙ τους άφησε άναυδους με την εις βάθος ανάλυσή του, θυμίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ που νιώθει πολύ αδικημένος είχε ξαναπάρει πρωτάθλημα το 1984, επί ΠΑΣΟΚ, τη χρονιά που συμπτωματικά η Θεσσαλονίκη γιόρταζε τα 2.300 χρόνια της ιστορίας της. Και με τον ΠΑΟΚ φέτος φαβορί για την κούπα, είναι ένα θέμα το πόσο θα επηρεάσει το κοσμοϊστορικό αυτό συμβάν, ακόμη και τους μακεδονομάχους.

Ζ.

Σωστός οδηγός

*ΤΟ όνειρο μιας ζωής έγινε πραγματικότητα. Ο Λαρισαίος αγόρασε μια κόκκινη Ferrari και βγήκε στην Εθνική για την πρώτη του βόλτα με υψηλές ταχύτητες. Έτσι λοιπόν πιάνει τα 400 με τη μία. Πολύ σύντομα όμως και μπαίνοντας στον διπλανό νομό βλέπει μια πινακίδα που έγραφε "ΟΡΙΟ 200 Km."

- Να πάρει, σκέφτεται, πήρα ολόκληρη Ferrari -τελευταίο μοντέλο και θα πηγαίνω μόνο με 200 χιλιόμετρα; Τι να γίνει όμως, δεν θέλω και να με γράψουν...

Οπότε κόβει στα 200. Μετά από λίγη ώρα βλέπει άλλη μια πινακίδα: "ΟΡΙΟ 100 Km."

- Ε, όχι ρε να με πάρει και να με σηκώσει. Ούτε κάρο να είχα. Αλλά τι να γίνει, μην πάρω κλήση από την πρώτη μέρα, θα έχει και ποινή με πόντους στο δίπλωμα…

***

*ΟΠΟΤΕ κόβει πάλι στα 100. Πιο κάτω νέα μια πινακίδα: "ΟΡΙΟ 50 Km". Τρελαίνεται.

- Αμάν πια ούτε πατίνι να είχα…

Χαμηλώνει όμως στα 50. Λίγο πιο πέρα άλλη πινακίδα: " ΟΡΙΟ 10 Km".

- Όχι ρε την τύχη μου μέσα… Μα βαλτοί είναι; Μη μου πάρουν όμως τις πινακίδες, θέλει προσοχή.

Οπότε κόβει. Μετά από μερικά λεπτά " ΟΡΙΟ 1 Km".

- Δεν αντέχω άλλο, απίστευτο. Η Ferrari μου χελώνα…

Κι αμέσως μετά τη στροφή συναντά μια μεγάλη πινακίδα που έγραφε: "Καλώς Ήρθατε στο Όριο".

Ζ.

 

 

ANAFANDON YPOSTHRIJH

*ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ υποστήριξη από Χρ. Κέλλα, οπότε η Ρ. Καραλαριώτου κινείται με άλλη σιγουριά.

 Ζ.

 

 

MPAINONTAS GIA TH SYNEDRIASH

*ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ για τη συνεδρίαση της K.O. ο Κυρ. Μητσοτάκης κοντοστάθηκε και είχε σύντομη συζήτηση, με έκδηλη οικειότητα, με τον Μ. Χαρακόπουλο. Θέμα; Το πόρισμα της Διακομματικής για το Δημογραφικό, στην οποία ο Λαρισαίος είναι αντιπρόεδρος.

Ζ.

 

 

 

 LARISAIOI SE YCHLES PTHSEIS

*ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ σε υψηλές πτήσεις, στη μεγάλη εκδήλωση της Αεροπορίας στην Αθήνα.

Ζ.

 

 

KALH H NYFH OMVS H KOYMPARA

*ΚΑΛΗ η νύφη, όμως η κουμπάρα είναι όλα τα λεφτά.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass