Απογοήτευση

Δημοσίευση: 12 Νοε 2018 19:45
Μπορεί να δυσκολεύεται με τις Πρέσπες, αλλά με το μαύρο σκόρδο του συνονόματου συναγωνιστή, κανένα πρόβλημα  Μπορεί να δυσκολεύεται με τις Πρέσπες, αλλά με το μαύρο σκόρδο του συνονόματου συναγωνιστή, κανένα πρόβλημα

ΤΙΠΟΤΑ πρωτότυπο εν Ελλάδι. Προεκλογικοί διορισμοί, παροχές, υποσχέσεις. Ό,τι έκαναν μια ζωή οι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Και αν μεν ο κ. Τσίπρας έβγαινε να πει ότι στη θέση των 10.000 παπάδων θα προσλάβει συγκεκριμένο αριθμό ιατρών και νοσηλευτών ή συγκεκριμένο αριθμό (με διευθύνσεις και ονόματα) υπερ-προσοντούχων υπαλλήλων που θα «ξεκολλήσουν» το βαλτωμένο δημόσιο, ίσως και να κέρδιζε τις εντυπώσεις. Αλλά όταν βγαίνεις σαν πολιτικάντης παλιάς κοπής να τάξεις προσλήψεις γενικώς και αορίστως (πιθανότατα τακτοποίηση κομματικών πελατών που είναι ήδη συμβασιούχοι), τι περιμένεις; Να σου πούμε και μπράβο; Τι κρίμα! «Μεγάλη απογοήτευση ο τύπος», που λέει και η πιτσιρικάδα στις παρέες της.

 

Περί αναδρομικών

ΕΞΙΣΟΥ μεγάλη απογοήτευση αισθάνεται η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου βλέποντας τις όποιες θυσίες έκανε τόσα χρόνια να κατασπαταλούνται από την Κυβέρνηση σε αναδρομικά, σε ομάδες που δεν θα τις έλεγες και φτωχότερες όλων. Διότι πανεπιστημιακοί, δικαστικοί και ένστολοι, ναι μεν επλήγησαν μισθολογικά, αλλά τι να πουν οι μικροσυνταξιούχοι ή ένα σωρό κόσμος του ιδιωτικού τομέα που απολύθηκε και «ζει» μέσα στη φτώχεια; (Οκ, εντάξει, πείτε μου ότι λαϊκίζω).

Και τι θα βγει να πει προεκλογικά ο κ. Τσίπρας; Ότι είναι κυβέρνηση των… «μη προνομιούχων».(Άστο, θα ξεστριφτεί από τα γέλια το... παρδαλό κατσίκι).

 

Είχε δίκαιο

ΟΙ Έλληνες πολίτες, μετά από τόσα χρόνια θυσιών και εθνικής αιμορραγίας , θέλουν να δουν τους φόρους τους να επενδύονται σε κρατικές δομές. Να επενδύονται στην υγεία, στην παιδεία, σε δημόσια έργα. Δεν θέλουν παροχές και νέους διορισμούς που απλώς ανακυκλώνουν τη φαυλότητα στην αριστερή της εκδοχή. Θέλουν σταθερά και νοικοκυρεμένα οικονομικά γιατί πάνω απ’ όλα θέλουν ασφάλεια. Να μην κατρακυλήσει και πάλι σε επίπεδα χρεοκοπίας το Κράτος.

Αλήθεια, τόσο πολύ τυφλώνεται όποιος πιάνει εξουσία στα χέρια του; Και τόσο πολύ είχε δίκαιο ο... Σόιμπλε πως «αυτούς» (τους Έλληνες) δεν είναι δυνατόν να τους αφήσεις χωρίς επιτήρηση;

 

Διπλωματική νόσος

«ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ» ήταν βέβαια η νόσος που επικαλέστηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για να αναβάλει την επίσκεψή του στη Λάρισα για την ενθρόνιση του συνονόματού του, νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου. Δεν χρειαζόταν και πολύ μυαλό. Μια ματιά στην Ιστοσελίδα των «Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης», ήταν αρκετή. Όλη τη βδομάδα –και με αφορμή τη συμφωνία Εκκλησίας –Τσίπρα- χτυπούσαν τα «τύμπανα του πολέμου», με άρθρα που ήταν σαν να έλεγαν στον Αρχιεπίσκοπο: «για κοπιάστε, για κοπιάστε»…

Οπότε, «πενήντα παλαβοί» να βρίσκονταν και να αποδοκίμαζαν, θα έδιναν τροφή στα καιροφυλακτούντα κανάλια για να το κάνουν μείζον πολιτικό θέμα με πηχυαίους τίτλους του τύπου «Οργή λαού κατά Ιερωνύμου», «Αποδοκίμασαν άγρια τον Αρχιεπίσκοπο» κ.λπ., κ.λπ. και άντε να εξηγήσεις στην Αθήνα ότι... δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα εν Λαρίση.

Κι έτσι ο Αρχιεπίσκοπος προτίμησε να... «ασθενήσει». «Σωφρώνως ποιών» που λένε.

 

Αλλαγή σελίδας;

ΕΚΑΝΕ μεγάλη εντύπωση ο σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος,από τα πρώτα του κιόλας λόγια στη Λάρισα. Σύντομος, σεμνός, ανθρώπινος αλλά και... μελετημένος. Η κίνησή του να πάει να τελέσει ο ίδιος Μνημόσυνο στους τάφους τόσο του Ιγνατίου όσο και του Θεολόγου θεωρήθηκε συμφιλιωτική και υψίστης συμβολικής σημασίας. Και οι «Αγωνιζόμενοι» του το ανταπέδωσαν χτες γράφοντας στην ίδια Ιστοσελίδα :

«Με λαμπρότητα, σεμνότητα και ιεροπρέπεια η ενθρόνιση του νέου κανονικού και νόμιμου επισκόπου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου (Νικολόπουλου). Η πρώτη αναίμακτη ειρηνική ενθρόνιση μετά του αξέχαστου Αγίου Θεολόγου (το 1968) στη Λάρισα. Δωρικός ο επιβατήριος λόγος του κ. Ιερωνύμου, αλλά και διπλωματικός προς εξευμενισμό κάθε ακούοντος κάνοντας αναφορά στους μοιχεπιβάτες και τον Θεολόγο».

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι ένα δύσκολο κεφάλαιο της τοπικής εκκλησιαστικής ιστορίας κλείνει; Ο Θεός να δώσει…

 

Λαϊκά σχόλια

Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ να πρωτοδούν τον νέο μητροπολίτη τους, ώθησε πολλούς Λαρισαίους στην Κεντρική πλατεία της πόλης Σάββατο πρωί που αφίχθηκε. Μερικά βασικά σχόλια που ακούσαμε ως ακούσιοι ωτακουστές:

- Ωραίος είναι… Ψηλός… Καλός φαίνεται… Νέο παιδί… Είναι και εύσωμος… Ε, ναι , δεν θα τον πάρει κι ο αέρας ! (sic!)

(Διότι, όση πνευματικότητα κι αν έχει μια τελετή ενθρονίσεως δεν παύει να έχει μέσα της και στοιχεία... «καλλιστείων»).

 

Το χάλασαν

ΒΡΕ παιδιά; Μήπως το παρακάνατε με τη σήμανση στη Μεγάλου Αλεξάνδρου; Τι... δάσος πινακίδων (συχνά με ανώφελες πληροφορίες) είναι αυτό; Τι καραγκιόζ – μπερντέ προέκυψε;

Δεν είναι πια ο όμορφος δρόμος που κατασκευάσατε και στον οποίο χαιρόμαστε να κυκλοφορούμε. Μάλλον... με «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» μοιάζει. Της ταμπέλας το πανηγύρι. Απ’ το πολύ καμάρι τον... «πνίξατε» τον δρόμο. Μήπως να το ξαναδείτε, πριν φύγει ο εργολάβος εκεί στον Δήμο;

 

Η διάδοχος

- ΑΚΟΥΣΕΣ πώς λέγεται η επίδοξη διάδοχος της Μέρκελ στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας;

- Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρεμπάουερ.

Κι ο μελλοντικός Τσίπρας τι θα λέει δηλαδή;

- Go back madame…Κραμπ- Καρεμπάουερ;

(Γέλια).

 

Μαζικά

MAZIKA STO EPIKENTRO TOY ENDIAFERONTOSΣΤΟ επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αμβυκούχων αμπελουργών όλης της χώρας και χθες ο Τύρναβος, με την πανελλήνια συγκέντρωση των αμβυκούχων και την πορεία στη συνέχεια στο κέντρο της πόλης. Η δυναμική αυτή των τελευταίων ημερών από την πλευρά των αμπελουργών είναι βέβαιο ότι ταρακούνησε πολλούς στα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες που έχουν σχέση με το πρόβλημα της μη απόσταξης του τσίπουρου. Σήμερα Δευτέρα είναι η κρίσιμη ημέρα. Θα δώσει εντολή η ΑΑΔΕ στα Τελωνεία να αρχίσει η απόσταξη όπως πέρυσι; Αν ναι, τότε η κατάσταση αποκλιμακώνεται και οι αμπελοκαλλιεργητές θα αρχίσουν να βράζουν. Αν όχι είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει νέα κλιμάκωση και με απρόβλεπτες συνέπειες.

*ΥΠΗΡΧΑΝ και πολιτικές παρουσίες χθες σε τοπικό επίπεδο που έχουν σχέση με τις δημοτικές εκλογές στον Τύρναβο. Κυριότερες, οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι και μάλιστα στην πορεία που ακολούθησε τη σύσκεψη μπροστά – μπροστά.

Ο λόγος για τον επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» Στέλιο Ροντούλη ο οποίος ήταν στα δεξιά όπως είχε κατεύθυνση η πορεία και τον επικεφαλής της νέας κίνησης για τις δημοτικές εκλογές Γιάννη Κόκουρα στα δεξιά όπως ερχόταν η πορεία. Είναι περίπου σαν το μισογεμάτο και το μισοάδειο ποτήρι. Ήταν και οι δύο σε… δεξιά θέση.

*ΕΚΕΙΝΟΙ όμως που εντυπωσίασαν και αυτή τη φορά ήταν οι δυναμικοί Δαμασιώτες, Χρήστος (Ζαχαρίας) Γκουντελίτσας και Θανάσης Κάιβας, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας έριξαν στο οδόστρωμα στέμφυλα (φωτ.) τα οποία όλοι οι συνάδελφοί τους έχουν αποθηκευμένα εβδομάδες τώρα και περιμένουν να τα βράσουν.

Τα νεότερα σήμερα…

Κ.Τσ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass