Αχ αυτές οι Τρίτες…

Δημοσίευση: 14 Νοε 2018 19:45
*ΟΡΘΟΣ, παρουσιάστηκε στον δεσπότη ο Κ. Μπαργιώτας. Την πέρασε την οντισιόν ο βουλευτής.  Ζ. *ΟΡΘΟΣ, παρουσιάστηκε στον δεσπότη ο Κ. Μπαργιώτας. Την πέρασε την οντισιόν ο βουλευτής. Ζ.

*- ΕΧΩ τρία κακά νέα, έλεγε χθες ο Λαρισαίος. Κακά, λόγω της ημέρας Τρίτη και 13.

Και άρχισε να απαριθμεί.

-Πρώτον σήμερα δεν είναι Παρασκευή. Δεύτερον, αύριο επίσης δεν είναι Παρασκευή. Και τρίτον, ούτε μεθαύριο είναι Παρασκευή.

***

*ΜΕ την ευκαιρία, ο ίδιος φρόντισε να αποστασιοποιηθεί από τις γραφικότητες: Μην πιστεύετε ρε σεις σε αυτές τις δεισιδαιμονίες για Τρίτη και 13, αυτά είναι βλακείες, σοβαροί άνθρωποι είμαστε, βάλτε τη μάνα σας να σας ξεματιάσει πριν φύγετε από το σπίτι, πιάστε κόκκινο, αποφύγετε τις μαύρες γάτες και θα δείτε ότι όλα καλά θα πάνε.

Ζ.

 

Ανατροπή

*ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ είναι διαφορετική η κατάσταση, μετά από τόσα χρόνια. Συνήθισε ο κόσμος στις περικοπές σχεδόν μια δεκαετία τώρα, οπότε λειτουργούν τα αντανακλαστικά του. ‘’Μειώνονται’’ διαβάζει στον τίτλο της εφημερίδας, ‘’οι συντάξεις’’ πάει ο νους του, μέρες που ’ναι κιόλας. Κι όμως, ‘’οι ασφαλιστικές εισφορές’’ συμπληρώνει από κάτω ο τίτλος, οι κρατήσεις είναι που μειώνονται. Και εις άλλα με υγεία, πού θα πάει…

Ζ.

 

Εναρκτήρια

*«ΣΑΣ περιμένω». Πρόσκληση σε πρώτο πρόσωπο, η εκδήλωση άλλωστε είναι του Κ. Μπαργιώτα, δόθηκε το σύνθημα για τις εκλογές που μάλλον κοντεύουν. «Πολιτική αλλαγή με αλλαγή πολιτικής» υπόσχεται ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, που θα μιλήσει μεθαύριο Παρασκευή στο «Χατζηγιάννειο».

Ζ.

 

Τα διώχνουν;

*«ΔΕΝ γίνεται, σε κάθε πελάτη έχουμε και μια έλλειψη, είναι τραγικό…». Ο Λαρισαίος φαρμακοποιός περιέγραφε τις υφιστάμενες ελλείψεις φαρμάκων και την εμπλοκή, την ταλαιπωρία, που προκύπτει στην εκτέλεση των συνταγών. Και δεν πρόκειται για ελλείψεις ‘’αλα Μαδούρο’’, η εσωτερική αγορά τροφοδοτείται από τις φαρμακευτικές εταιρείες με το σταγονόμετρο, επειδή αυτές λέει προτιμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους σε χώρες όπου τα φάρμακα είναι πολύ πιο ακριβά. Γι’ αυτό ίσως και δεν έχει βγει ακόμη η αντιπολίτευση στα κεραμίδια.

Ζ.

 

Νέα λήμματα

*ΝΕΟ λήμμα στο Ελληνολαρισαϊκό Λεξικό.

- Δεσκάτη είναι η κωμόπολη των Γρεβενών αλλά και αυτό που ρωτάει ο Λαρισαίος όταν μπαίνει σε χώρο με αναμμένη ώρα τη θέρμανση.

***

 *ΚΙ ένα ακόμη στο Αγγλολαρισαϊκό.

- ‘’Deep the funky’’ είναι το μουσικό συγκρότημα. Και στη Λάρισα όταν λένε για κάποιον που έχει εξαφανιστεί τελευταία.

Ζ.

 

Θέλουν φώτα

*ΕΙΝΑΙ ένας μικρός στενός πεζόδρομος, μια ανώνυμη στοά που συνδέει πλαγίως δύο γνωστούς πεζόδρομους, την Ερμού και την Ανδρούτσου. Το δρομάκι συνυπολογίζεται στο φιλόδοξο σχέδιο ‘‘open mall’’, όμως προς το παρόν έχει καταντήσει τόπος ρύπανσης και δυσοσμίας. Η Υπηρεσία Καθαριότητας επιλαμβάνεται, πλένει κάπου-κάπου, όμως οι γείτονες προτείνουν να τοποθετηθούν δυνατά φώτα, ώστε να λείψει η βρώμικη δράση των διερχομένων.

Ζ.

 

Τα πάνω-κάτω

*ΣΤΗΝ ‘’Εφημερίδα των Συντακτών’’ κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, διαπιστώνουν ότι «στη ΝΔ σήμερα, ήρθαν τα πάνω-κάτω». Και αναφέρονται στον αντιπρόεδρο της Βουλής παλιότερα, τον Λαρισαίο Νίκο Κατσαρό.

Γράφουν για την περίοδο του 1989. Τότε η ΝΔ δήλωνε διά του αγορητή της, Κ. Κωνσταντινίδη: «Ούτε λίγο-ούτε πολύ, μας λένε ότι θα οδηγηθούμε σε έναν εθνικό διχασμό, ότι για ανθρώπους της εξουσίας οι νόμοι πρέπει να γράφονται, αλλά να μην εφαρμόζονται». Ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, N. Κατσαρός, συμπλήρωνε: «Το σκάνδαλο Κοσκωτά δεν είναι μια συνηθισμένη απάτη. Δεν είναι πολύ περισσότερο προϊόν συνωμοσίας ή σκευωρίας σκοτεινών ή άλλων δυνάμεων, ξένων, ντόπιων κ.λπ., που σκοπό τάχα έχουν να πλήξουν, να χτυπήσουν, να σπιλώσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου και να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η απίθανη και παράλογη, κατά τη γνώμη μου, λογική νομίζω ότι είναι καιρός να σταματήσει. Για όσους διαχειρίζονται τον ιδρώτα του λαού πρέπει να υπάρχουν δρακόντειες διατάξεις και οι νόμοι να εφαρμόζονται αυστηρότερα έναντι οποιουδήποτε άλλου». Πού να φανταζόταν ο τότε αντιπρόεδρος της Βουλής τη σημερινή στάση της παράταξής του». (Πού έφτασαν να χαρακτηρίζουν κάθε προσπάθεια κάθαρσης ως σκευωρία…)

Ζ.

 

Παίξτε μπάλα

*ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ αυτογκόλ της ΝΔ το είπα-ξείπα με τη δημαρχιακή υποψηφιότητα του Β. Κορκίδη, που ναυάγησε μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Με ποδοσφαιρικό όρο αφού εμπλέκεται ο Βαγγ. Μαρινάκης, με τον δήμαρχό του Γ. Μώραλη και τον Ολυμπιακό. Προσπάθησε ο Κυρ. Μητσοτάκης, δεν τα κατάφερε, ποιος θα τον κατηγορήσει αν πάει τελικά στις εκλογές μαζί με τον κουμπάρο;

***

*ΣΤΗΝ πρωτοσέλιδη ανάλυσή της η ‘’Εστία’’ κάνει λόγο για ‘’παράγκα’’ πλέον στην πολιτική σκηνή. Αναφερόμενη και στο επίσης νεοδημοκρατικό ναυάγιο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που το συνδυάζει με την προσπάθεια άλλου ιδιοκτήτη ομάδας να εμπλακεί.

***

*ΚΑΙ στη Λάρισα, τίποτε στη Λάρισα; Καμία κίνηση από τον επίσης μεγαλομέτοχο, συμπτωματικά μάλλον, σε όλες τις ομάδες άλλος είναι ο πρόεδρος και σ’ άλλον ανήκουν οι μετοχές της Α.Ε. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Αλ. Κούγιας διαθέτει πλεονέκτημα. Αφού ο πρόεδρός του στην ΠΑΕ τώρα, ο Σωτ. Μάρκου, τυγχάνει άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς εκλεγμένος με την παράταξη Αντ. Γκουντάρα. Πολύ άνετα θα μπορούσε να λανσαριστεί ως υποψήφιος δήμαρχος Λαρίσης. (Γιατί δηλαδή ο Μπέος τα κατάφερε στον Βόλο…)

Ζ.

 

Κάρτα

καυσαερίων

*ΟΙ πληθωρικοί νεαροί Λαρισαίοι μιλούσαν για τις περιπέτειές τους.

- Κάποιες στιγμές, μου έλεγε ρε σεις, το μόνο που θέλω είναι να είμαστε οι δυο μας με δυο κεριά αναμμένα και δυο ποτήρια κρασί.

- Βάλε και δύο γύρους πίτα για περισσότερη ατμόσφαιρα, της απάντησα.

***

*- ΟΧΙ ότι καπνίζω πολύ ρε παιδιά αλλά με σταμάτησαν για αλκοτέστ και με έγραψαν για κάρτα καυσαερίων.

***

*- ΩΡΑΙΟ το τζάκι, γλιτώνεις και κάτι από το πετρέλαιο, όμως ξοδεύεις τα διπλά σε λουκάνικα και κρασιά.

Ζ.

 

Αλλαγή ηγεσίας

*ΝΕΑ εποχή στο Συνδικάτο του Δήμου, ανακατανομή και νέα ηγεσία. Είναι ο σύλλογος υπαλλήλων δήμων, ο από παλιά, με όλες τις παρατάξεις μέσα. Και είναι και το συνδικάτο εργαζομένων δήμων, το οποίο είχε ιδρύσει το ΠΑΜΕ, συμπτωματικά όταν είχε χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στη διοίκηση του συλλόγου. Πρόεδρος του συνδικάτου εκ γενετής ο Ζήσης Γκαραλιάκος, ο οποίος όμως είναι πια και πρόεδρος του συλλόγου, ως πρώτη σε ψήφους η παράταξή του έλαβε την προεδρία. Κι έτσι παρέδωσε τη σκυτάλη του συνδικάτου στον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Ζ.

 

Πάρκινγκ

*ΕΧΕΙ γίνει πλέον καθεστώς, να παρκάρουν ΙΧ μπροστά από τον Άγιο Αχίλλιο, κάτω από τα βιοκλιματικά πανιά, για να πάνε οι οδηγοί στην εκκλησία. Συνέβη και με την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, οι οδηγοί των μαύρων «μερσεντές» θα πίστεψαν ότι τα σκίαστρα είχαν τοποθετηθεί γι’ αυτούς λόγω της τελετής.

«Όλα είναι ζήτημα ερμηνείας» είπε ο αρχιτέκτονας Λ. Α. «Εγώ πιστεύω ότι απλά πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του έργου σε "ανάπλαση πάρκινγκ λόφου Φρουρίου" ή "βιοκλιματική ανάπλαση πάρκινγκ Αγίου Αχιλλίου" . Αφού κλήρος και λαός έχουν διαλέξει...».

Ζ.

 

Κατά σειράν

*ΑΝ μη τι άλλο τηρήθηκε η ιεραρχία, από τον σύλλογο όπου προεδρεύει ο Λάμπρος Γιώτης για την εκδήλωση μελοποιημένης ποίησης που οργανώνει απόψε. Στην αναφορά ποιημάτων ερωτικά-λυρικά αναφέρονται κατά σειράν Κων. Καρυωτάκης-Πάμπλο Νερούδα-Λάμπρος Γιώτης. Θα μπορούσε να γίνει αλφαβητικά η αναφορά, ωστόσο επικράτησε η σεμνότητα.

Ζ.

 

Αχ βρε Βούλα…

*ΕΙΧΕ φορτώσει ο νεαρός Λαρισαίος, οπότε λογικό να κάνει και κάποια λαθάκια το παιδί, δεν ήταν δα και φιλόλογος:

Βούλα σου στέλνω αυτό το μήνυμα πειδήςτιν έκανες τι βλακία σου ε Βουλίτσα; Ε; Μεέκανες ρεζίλη, με φτέλησες σε όλο τοδυαδίχτιο, έκανες τόπι πέυστ το κίμενοπουσουήχαγράψημωρί πατσαβούρα που σουξομολογιόμουν όλη μου την αγάπη, έχισαέμαεγώ Βούλα σε κίνο το γράμα, έβαλα ψιχούλαεγώ Βούλα και σι το έδιξες σε όλους για ναβγης ότι είσεμιρέακόμενα Βούλαιέπεξεςπεγνίδι πάνω μου μωρίτσουράπω, πρόδοσεςΒούλα, πρόδοσες. Και τώρα θα δης την άλληπλεβρά του Γιάννη , είμουν ο Γιαννάκης τοκαλώ παιδί, το θείμα. Πλείγωσεςόμος Βούλα και ξίπνισες μέσα μου το χτίνος,τον χουκα, θα τα ρημάξω όλα δεγκαταλαβένω Χρηστό πλέων Βούλα. 0 λίκοςάμα τον επλιγόσεις γίνετε ακόμα πιοπικινδινος, γίνετε θεριό Βούλα, όλη τοξέρουν αυτό και στη μπάλα όταν είμουναμικρός όπιος μου έκανε άγρηο τάκλιν μετάτον κλάδεβα, τράβα ρότα στο γιπεδάκι όλη μεθιμούνται ακόμα, ο Γιάννης ο άγριος, οτακλινιάρης με ελέγανε, ο λίκος.

Ζ.

 

Διάολος…

*ΣΤΗ συντροφιά των μεσηλίκων Λαρισαίων ακούστηκαν πολλά χθες.

- Καλύτερα να είχα παντρευτεί τον διάολο παρά εσένα, μου είπε.

- Δεν θα μπορούσες μωρό μου, της απάντησα. Απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ συγγενών εξ αίματος.

***

*- ΔΕΝ είναι αλήθεια πως οι γυναίκες δεν ζητούν συγγνώμη. Να, εμένα έπεσε πάνω μου μια στον δρόμο προηγουμένως και μου είπε «συγγνώμη κύριε, πόσο βλάκας μπορεί να είσαι;»

***

*- ΕΜΕΝΑ μου έπεσε πολύ βαρύς ο μουσακάς.

- Γιατί, τι είχαν οι μελιτζάνες;

- Δεν ξέρω, δεν έφαγα.

- Και πώς σου έπεσε βαρύς;

- Είπα στη γυναίκα μου ότι φαίνεται χάλια και μου έφερε το ταψί στο κεφάλι.

Ζ.

 

Τον σκιώδη

*«ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ο Τόσκας ήταν μόνος του, μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν προλάβαινε…». Πάλι τα ίδια, ξανά τζάμπα περίμενε στη Βουλή ο Μ. Χαρακόπουλος, να πάνε να απαντήσουν στην ερώτησή του, «παρότι δίδυμο πια στην ηγεσία, καμία δεν τα κατάφερε…». Τον αγνόησαν πάλι τον συνάδελφό τους Προ Πο της ΝΔ οι υπουργίνες Γεροβασίλη-Παπακώστα. Τουλάχιστον τις περίμενε υπό σκιά, ως σκιώδης. (Μπορεί όμως και να μάλωσαν για το ποια θα πρωτοπάει. )

Ζ.

 

Πολυτεκνικές

βολές

* ΕΝΤΟΝΗ κριτική στην κυβέρνηση, για τα πολλά νομοσχέδια «εκτρώματα», την «προδοτική προσυμφωνία των Πρεσπών», αλλά και την περιβόητη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και στον Αρχιεπίσκοπο «για την εξοργιστική του σιωπή», ασκεί με δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων Γιώργος Κερμελίδης. Για τον Μακαριώτατο ο πολύτεκνος Λαρισαίος πως «αντί να μπει μπροστάρης και να γίνει αγώνας -ασπίδα για το έθνος μας και την ορθόδοξη πίστη μας, κάθεται και συνομιλεί με τον άθεο πρωθυπουργό. Έχουν αποθρασυνθεί όλοι οι "γείτονες ",έχουν φτάσει ακόμα και στη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα (τι άλλο θα δούμε) και μεις κοιμόμαστε. Αγαπητοί κυβερνώντες αφουγκραστείτε επιτέλους τον λαό, σταματήστε να παίρνετε αυθαίρετα αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς».

Γ.Ρ.

 

Οικονομικά

*ΖΟΡΙΚΟΙ καιροί, μπήκε ο Λαρισαίος δειλά-δειλά στο μαγαζί.

- Θα ήθελα ένα χαλί για το σαλόνι.

- Θέλετε κάτι συγκεκριμένο;

- Να πατάμε μωρέ και να μην κρυώνουν τα πόδια μας.

- Πόσα λεφτά θέλετε να διαθέσετε;

- Γύρω στα 10-15 ευρώ.

- Απέναντι θα πάτε.

- Τι πουλάνε απέναντι;

- Καλτσοπαντόφλες.

Ζ.

 

Διεύθυνση

Υγιεινής/ενταύθα

* ΤΗΝ οργή της για την κατάσταση των δημοσίων αποχωρητηρίων στον Σταθμό του ΟΣΕ, σημειώνει γυναίκα που τακτικά πηγαινοέρχεται στη Λάρισα χρησιμοποιώντας τρένο.

Χθες λοιπόν, αγανακτισμένη από την προσβλητική εικόνα, επισήμανε το πρόβλημα και σε εργαζόμενο του ΟΣΕ στην περιοχή του Σταθμού για να εισπράξει μια απαξιωτική απάντηση του τύπου, «αυτές είναι οι τουαλέτες, άμα θέλετε…».

Η συμπεριφορά του υπαλλήλου του ΟΣΕ αμαυρώνει δυστυχώς και εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται και τιμούν το ψωμί τους, όπως το τιμούσαν και πριν προσκυνήσουν σε πολιτικά γραφεία και βολευτούν στο δημόσιο. «Τρούπωσαν» στο Δημόσιο, «βγάζουν και γλώσσα» από πάνω...

Αλλά «ας επέμβει η Διεύθυνση Υγιεινής» όπως λέει και η γυναίκα, «να ελέγξει την κατάσταση» και «αν αυτός ο χώρος σε αυτή την τρισάθλια κατάσταση, επιτρέπεται να χρησιμοποιείται από ανθρώπους». Σε Σταθμό του ΟΣΕ;

Β.Κ.

 

Free

* ΤΗ συμπεριφορά οδηγού υπεραστικού λεωφορείου, σημειώνει Λαρισαίος που χρειάσθηκε χθες να ταξιδέψει. Παρατηρώντας, ακούγοντας δηλαδή, τον οδηγό να συνομιλεί επί ώρα, στο κινητό του τηλέφωνο.

Φορώντας βέβαια ακουστικά κινητού τηλεφώνου hands free. Οδηγεί δηλαδή χωρίς να χρειάζεται να κρατά στο χέρι το κινητό τηλέφωνο αλλά αυτό δεν αλλάζει σε κάτι, στην παράβαση του ΚΟΚ, ότι ο οδηγός δεν πρέπει να μιλά στο κινητό τηλέφωνο ενώ οδηγεί.

Πολύ απλά για να είναι αφοσιωμένος στην οδήγηση, αυτό εξυπηρετεί η απαγόρευση.

Β.Κ.

 

 

 

ME TON LADOPOYLO*ΜΕ τον Γ. Λαδόπουλο να υπόσχεται ότι θα της φέρει και καφέ και καπουτσίνο και εσπρέσο.

Ζ.

 

 

 

GENIKOS DIEYUYNTHS TVN DIOIKHTIKVN*ΓΕΝΙΚΟΣ διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, ο πρωτοσύγκελος που αντικαθιστά τον Αρχιεπίσκοπο ως βοηθός του, το δεξί χέρι του κ. Ιερώνυμου, ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών βρέθηκε στη Λάρισα για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη. Ο σαραντάχρονος ιεράρχης, που έχει συνεργαστεί στενά με τον Λαρίσης και Τυρνάβου, προκάλεσε φυσικά το ενδιαφέρον όσων γνωρίζουν τον ρόλο που του έχει ανατεθεί.

Ζ.

 

 

 

SARANTA MERES PRIN*ΣΑΡΑΝΤΑ μέρες πριν, όλα θα είναι έτοιμα στην πλατεία για τα Χριστούγεννα.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass