Όμορφα

Δημοσίευση: 16 Νοε 2018 19:45
* - ΔΙΑΛΕΞΤΕ τα όπλα της προτίμησής σας κύριοι, ραντεβού αύριο το ξημέρωμα… (Ο Κ. Αγοραστός προπονείται σε μονομαχίες ενόψει εκλογών.)  Ζ. * - ΔΙΑΛΕΞΤΕ τα όπλα της προτίμησής σας κύριοι, ραντεβού αύριο το ξημέρωμα… (Ο Κ. Αγοραστός προπονείται σε μονομαχίες ενόψει εκλογών.) Ζ.

*ΤΙ γλυκός καιρός… Ο Νοέμβρης στα μισά και το θερμόμετρο ψηλά. Κι αν χιονίσει και αν βρέξει, το φθινόπωρο θ΄ αντέξει. Το όμορφο Ελληνικό φθινόπωρο. Πού αλλού να το βρεις…

Ζ.

Κυριολεκτικά

*ΤΩΡΑ με την πλερέζα, η Τερέζα. Η πρωθυπουργός Μέι. Κι ο Γ.Γ. της αφιερώνει το εξόχως επίκαιρο: «Brexit φωτιά στη στράτα μου».

Z.

 

Ένταση

στο Περιφερειακό

* «ΑΝΑΨΑΝ» τα αίματα στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, όταν στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό και εκτός ημερησίας διάταξης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστος Μάρκου ζήτησε να μάθει «πού οφείλεται η κωλυσιεργία που επιδεικνύει η περιφερειακή αρχή στην επιλογή γενικών διευθυντών στην Περιφέρεια» και κάλεσε «να δεσμευθεί ο κ. Αγοραστός για το πότε θα βγει η σχετική προκήρυξη. Σε διαφορετική περίπτωση ο Σύλλογος θα κλιμακώσει τον αγώνα του».

Αρχικά ο κ. Αγοραστός δεν θέλησε να απαντήσει, αλλά σε παρέμβαση του Τ. Γιαλαμά, που θέλησε να μάθει τι συμβαίνει, ο περιφερειάρχης σε έντονο ύφος κατηγόρησε τον κ. Μάρκου για «προεκλογικά παιχνίδια, διότι αν έμπαινε στον κόπο να τον επισκεφτεί στο γραφείο και όχι να τοποθετηθεί δημόσια στο συμβούλιο, θα μάθαινε ότι η σχετική υπογραφή για την προκήρυξη μπήκε χθες και δρομολογήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες». 

Γ.Ρ.

 

Δύο

*ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο, ήταν στραβό το κλίμα το ‘φαγε κι η διάσπαση… Δύο οι απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λάρισα, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Συνδικαλιστική φτώχεια, η ιδεολογική καθαρότητα τους μάρανε.

Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Ταχυδρομείου με ομιλητή τον πρόεδρο Δημ. Παπαποστόλου και από κάτω, απέναντί του δηλαδή δεν χρειαζόταν εξέδρα, στο ακροατήριο οι απεργοί δημόσιοι υπάλληλοι, 22 μετρημένα άτομα.

***

*ΚΑΜΙΑ εκατοστή στη συγκέντρωση της Κεντρικής πλατείας, τεράστια συγκριτικά αυτή του ΠΑΜΕ, ‘’πάμε χώρια’’. Κι επειδή το ΚΚΕ δεν έχει δυνάμεις στους δημόσιους, την εκδήλωση οργάνωσε το Συνδικάτο υπαλλήλων ΟΤΑ, όχι ο διαπαραταξιακός σύλλογος, το ελεγχόμενο συνδικάτο, έκανε και την πρώτη επίσημη εμφάνισή του με ομιλία ο νέος του πρόεδρος Γ. Παπαδόπουλος. Συνδιοργανωτής, εμφανίστηκε για ενισχύσεις και το συνδικάτο οικοδόμων, αρωγός στο πλευρό του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος. (Έπεσε η απεργιακή ντουφεκιά, όλα καλά. Και εις άλλα με υγεία.)

Ζ.

 

Τέσσερις

*ΑΥΡΙΟ στην επέτειο του Πολυτεχνείου, η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο σύνθετη. Ο Δήμος και οι φορείς συγκέντρωση το πρωί στην Κεντρική πλατεία. Καθότι Σάββατο και αργία βολεύει η πρωινή ώρα, βγαίνεις πιο εύκολα από την υποχρέωση.

***

* Η ΑΔΕΔΥ όμως το παρατραβάει αγωνιστικά. Σχεδόν το τερμάτισε, ορίζοντας συγκέντρωση το βραδάκι στην πλατεία Νομαρχίας. Ναι, δεν θα χρειαστεί να περπατήσουν και πολύ στην καθιερωμένη πορεία ως το άγαλμα του Ρήγα για την κατάθεση των στεφανιών. Στη σκιά του ανδριάντα του Βελεστινλή θα συγκεντρωθούν.

***

*ΕΝΑΛΛΑΓΗ σε σχέση με τη χθεσινή απεργιακή, αύριο το ΕΚΛ κάνει τη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου στην Ταχυδρομείου. Βραδάκι κλασικά και μετά πορεία.

Στον ίδιο περίπου χώρο, λίγο πιο ‘κει προς την Ιατρική καλούν σε δική τους συγκέντρωση οι αναρχικοί. Έχουν ξανασυμπέσει κοντά-κοντά και πέρυσι, ουδέν συνέβη, δεν υπήρξαν τριβές, ούτε για φέτος προβλέπονται.

Ζ.

 

Τους εμφανίζει

*«ΑΡΧΙΣΕ ο προεκλογικός αγώνας», διαμηνύει από το διαδίκτυο ο αρχηγός ΑΤΑ, της Ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας δημοσίως πρώτος αυτός υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο Ρ. Καραλαριώτου. Φωτογραφιζόμενος «με τον συμπατριώτη μου Συσπουδαστή μου Φίλο μου Συνάδερφό μου και π. Αντινομάρχη Βασίλη Ντόκο...». Και εν συνεχεία πάλι ο Αντ. Πράπας «με τον π. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και τ. Δ/ντή Πρωτ/θμιας Εκπ/σης κ. Λιάπη Χρήστο, που βρίσκεται στο πλευρό του π. Προϊσταμένου και Συνεργάτη του επί χρόνια και π. Αντιδημάρχου».

***

*«ΣΤΟ πλευρό του» επίσης εμφανίστηκε ιντερνετικώς και ο Σταύρος Τσουκαλάς, πρώην πρόεδρος του ΕΚΛ και δημοτικός παράγοντας επί Καφφέ. Που είχε γράψει ιστορία με την ιδιόγραφη απάντησή του επί δημοτικού εγγράφου: «Τρία πλιά κι ένα τσιόν΄ι». (Ρήση αναμφιβόλως διαχρονική.)

Ζ.

 

Τότε

*ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ χθες στο ΚΑΠΗ δύο σχετικά ηλικιωμένοι Λαρισαίοι, καμιά ογδονταριά ετών δηλαδή, αλλά μην παρεξηγηθούμε κιόλας με τον χαρακτηρισμό. Κι άκουγε από δίπλα ο κατά πολύ νεότερος Ε.Ρ.

- Θυμάσαι Θανάση, όταν ήμασταν νέοι, τι κυνήγι κάναμε ρε συ στις γυναίκες…

-Κάτι θυμάμαι Κώστα, αλλά δεν θυμάμαι τώρα, γιατί τις κυνηγούσαμε…

Ζ.

 

Σε 121 λέξεις

*Τὰ στέμφυλα μπῆκαν στὸ καζάνι. Ἔσφιξε τὸ καπάκι. Οἱ σωλῆνες στὴ θέση τους. Ἡ φωτιὰ καίει καλά.

«Κουρδίστε...»

«Πᾶμε τὸ σέρβικο σμυρνέϊκο τοῦ Παπαϊωάννου...»

«Ξανακουρδίστε. Συνεχίζουμε...»

«Ὅλοι οἱ ρεμπέτες τοῦ ντουνιά», «Μιὰ ὄμορφη μελαχρινή», «Ἀμὰν Κατερίνα μου», «Τὰ ζηλιάρικά σου μάτια», «Μπαξὲ τσιφλίκι», «Συννεφιές», «Ψιλὴ βροχούλα»...

Τὸ ἀπόσταγμα ἄρχισε νὰ ρέει...

«Χαμήλωσε τὴ φωτιά. Συνεχίζουμε...»

«Χαρικλάκι», «Ἐγὼ θέλω πριγκιπέσσα», «Πῶς θὰ περάσει ἡ βραδιά», «Ἐσὺ θὰ μετανιώσεις», «Ἄνοιξε ἄνοιξε», «Καρδιὰ παραπονιάρα», «Μοῦ ’φαγες ὅλα τὰ δαχτυλίδια», «Χωρίσαμε ἕνα δειλινό», «Μή μοῦ ξαναφύγεις πιά», «Θὰ κάνω ντοὺ βρὲ πονηρή»...

«Ἔφτασε δεκαπέντε γράδα. Τὸ κόβω...»

«Ὅταν μπουκάρω στὸν τεκέ», «Πέντε μάγκες στὸν Περαία», «Σὲ γελάσανε», «Χαράματα ἡ ὥρα τρεῖς».

Ξέσφιξαν καπάκι καὶ σωλῆνες. Ἄρχισε τὸ καθάρισμα...

«Θεέ μου μεγαλοδύναμε»...

Τέλος. Πᾶμε γι’ ἄλλα... (Μια ακόμη ιστορία σε 121 λέξεις, ακριβώς, όπως είναι το αγαπημένο του και καθόλου εύκολο στυλ, όπως και το πολυτονικό που προτιμά, ιστορία στο κλίμα των ημερών και των καζανιών, από τον Σερραίο χημικό μηχανικό και ποιητή και μουσικό και φιλόσοφο Χρ. Πολατίδη. Εβίβα…)

Ζ.

 

Συνεχίζει

* ΤΗΝ απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αλλά και του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναμένει ο κρατούμενος των φυλακών Λάρισας Θανάσης Κυριαζής δηλώνοντας πως «συνεχίζει τον αγώνα του». Φοιτητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ζητά εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει τις συναντήσεις του τμήματός του και είναι διατεθειμένος να φορέσει το «βραχιολάκι» γεωεντοπισμού με δικά του έξοδα. Είκοσι μέρες ήταν στο νοσοκομείο μετά την απεργία πείνας που έκανε προκειμένου να εισακουστεί, δεν ζητά όπως λέει κάτι παράτυπο αλλά όσα προβλέπονται από το πρόγραμμα της υποτροφίας που είχε πάρει το 2016.

Ζ.Π. 

 

Την έστυβε

*ΟΙ κεφάτοι Λαρισαίοι φοιτητές συνέχισαν το παιχνίδι με τις λέξεις.

- Mου είπε ότι δεν με χωνεύει με τίποτα.

- Κι εσύ τι έκανες;

-Τον χτύπησα στην πλάτη μπας και ρευτεί.

***

*- ΕΓΩ βρε στην ηλικία σου έπιανα την πέτρα και την έστυβα.

- Γιατί ρε πατέρα, δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα τα πορτοκάλια;

***

*- ΡΕ Γιάννη φτάνει πια, έλα λίγο στη θέση μου

- Καλά, άντε σήκω…

Ζ.

 

Δύο Λαρισαίοι

*ΕΝΩΠΙΟΣ ενωπίω, δύο Λαρισαίοι στην κεντρική συνάντηση των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. με την αντιπροσωπεία της ΝΔ, στη Βουλή. Ο Θαν. Νταβούρας της ΕΑΛ από τη μια μεριά του τραπεζιού και ο σκιώδης υπουργός Μ. Χαρακόπουλος από την άλλη. Σε κοινό μετερίζι όμως, με τον νόμο και την τάξη...

Ζ.

 

Επισημάνσεις

*ΠΑΛΙΟΣ Λαρισαίος επισημαίνει εντόνως προς τον δήμαρχο ότι βασικό του καθήκον είναι η καθαριότητα της πόλης. Τομέας όπου υποστηρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα, «παλιότερα δεν ήταν έτσι». Επικεντρώνει στην ανάγκη «να περνούν συχνότερα τα πλυντήρια των κάδων». Επιβάλλεται, αλλιώς μυρίζουν κι όλα τα συμπαρομαρτούντα δηλαδή.

Επίσης εντοπίζει πολλούς σωρούς με πεταμένα κλαδιά σε πολλά σημεία των συνοικιών. Γνωρίζει για την έλλειψη προσωπικού στις δημοτικές υπηρεσίες, όμως θεωρεί πως κάτι πρέπει να γίνει.

Ζ.

 

Λαρισαϊκή

φάλαγγα

*ΠΡΟΣΦΑΤΑ έγινε αναφορά στην TV για τη " Λεσβιακή Φάλαγγα ", μία ομάδα νέων ομογενών από τις ΗΠΑ, που είχαν επιστρέψει το 1912 στην Ελλάδα με ενθουσιασμό και ιδία, εννοείται, οργάνωση, συμμετέχοντας στον Βαλκανικό Πόλεμο.

Και ο Χρ. Χαμαϊδής σημειώνει επ΄ ευκαιρία: «Αξίζει να αναφερθούμε στην ανάλογη κίνηση νέων της περιοχής της Λάρισας, οι οποίοι έφτασαν με τον ίδιο τρόπο στον τόπο καταγωγής τους και εστάλησαν κατευθείαν στο μέτωπο, και συγκεκριμένα στο Μπιζάνι, έξω από τα Ιωάννινα. Επρόκειτο για νέους από τα Αμπελάκια, το Συκούριο, τον Τύρναβο κ.ά. Εκείνη την εύκολη για τις ΗΠΑ εποχή, άφησαν τις μικρές έστω περιουσίες τους, και σαν ένας Ιερός Λόχος, ένωσαν και τις δικές τους δυνάμεις στον αγώνα. Τουλάχιστον ένας από τους εξ Αμπελακίων έχασε τη ζωή του στις μάχες. Στις πλείστες όσες μέχρι σήμερα σχετικές εκδηλώσεις, δεν έχει γίνει η παραμικρή αναφορά στους ηρωικούς αυτούς ανθρώπους».

Και καταλήγει αναρωτώμενος: «Θα υπάρξει άραγε, κάποτε, κάποιος αρμόδιος, που να ασχοληθεί με μία τόσο εμβληματική πτυχή στην ιστορία της Λάρισας, και την προβολή των γεγονότων που τόσο τιμούν τον τόπο μας;».

Ζ.

 

Ευαγγελίζεται

*ΣΥΜΠΤΥΞΗ όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην Ελασσόνα, των προσκείμενων σε ΠΑΣΟΚ, σε ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητοι προερχόμενοι από ΝΔ συν οι ανεξαρτητοποιηθέντες δυσαρεστημένοι με τον δήμαρχο πρώην δικοί του, κοινή ανακοίνωση και στάση όλων κατά Ν. Ευαγγέλου. Και το ενδιαφέρον δεν είναι αν έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται ή αν αδικούν τον δήμαρχο, αν πρόκειται για τακτική των αντιπολιτευομένων ή για υπερφίαλη συμπεριφορά του δημάρχου.

Τόσο κοντά στις εκλογές, την εποχή που εξελίσσονται οι ζυμώσεις, το σημαντικό συνίσταται το ότι το αντι-Ευαγγέλου μέτωπο ευαγγελίζεται εκλογική συμμαχία. Είναι να μην ανησυχεί ο νυν δήμαρχος; Που κατάφερε να τους ενώσει…

Ζ.

 

Στρίγκλες

*ΠΑΛΙ για γυναίκες συζητούσαν στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Τι λέει η δικιά σου, πώς τα πάτε;

- Κάνω συναισθηματική αναθεώρηση τώρα.

- Σε παράτησε;

- Εεε, ναι.

***

*- ΠΩΣ λένε τις γυναίκες που δεν φοράνε στρινγκ;

-String less.

***

*- ΜΩΡΟ μου, απόψε σε θέλω σέξι. Να βάλεις, πώς τις λένε, α ναι, ζαρντινιέρες.

- Μεταλλικές τις θέλεις ή πήλινες;

Ζ.

 

Αλλιώς;

*ΤΟ έλεγε ο Ξεν. Σπηλιώτης ότι επιφυλασσόταν διαφορετική μεταχείριση για το ΤΕΙ τση Κρήτης. Και τι να πει τώρα που βλέπει τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου να συστήνει επιτροπή προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΤΕΙ Κρήτης με Πανεπιστήμιο. Στην ενδεκαμελή επιτροπή και η καθηγήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ελ. Βογιατζή. Η επιτροπή, λέει, εάν διαπιστώσει ότι υπάρχει αδυναμία συγχώνευσης του ΤΕΙ με άλλο Πανεπιστήμιο, θα προχωρήσει σε σύνταξη πρότασης ένταξής του στο πανεπιστημιακό σύστημα ως αυτόνομη πανεπιστημιακή μονάδα. Είναι μια εκδοχή. Κάτι παρόμοιο, πρακτικά το ίδιο, είχε δρομολογηθεί και στη Θεσσαλία, ανάλογη επιτροπή, διαβουλεύσεις κ.λπ. Η διαφορά με την Κρήτη είναι ότι εκεί το Πανεπιστήμιο δεν επιθυμεί να συγχωνευτεί με το ΤΕΙ, η σύγκλητος το αρνείται κατηγορηματικά, δεν τους θέλει. Οπότε ενδεχομένως να αποτελέσει μονόδρομο η αυτονομία και άρα πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ. Εκεί ακριβώς οι απόψεις διίστανται. Για το αν στην τρέχουσα περίοδο αυτό είναι καλό ή πολύ κακό για το Ίδρυμα.

Ζ.

 

Τιμημένη Λάρισα

*ΕΓΙΝΕ μόδα τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα, η οποία όμως διαρκώς εντείνεται, αντί να κοπάσει το φαινόμενο φουντώνει. Όλες σχεδόν οι εκδηλώσεις συνδυάζονται με απονομές. Κάθε φορά βραβεύονται διάφοροι. Σοβαροί παράγοντες για την προσφορά τους κι άλλοτε κάποιοι απίστευτοι τύποι. Οι πάντες τιμούν τους πάντες, ενίοτε εναλλάξ ακόμη και στην ίδια εκδήλωση.

***

*ΑΕΝΑΩΣ απονέμονται τιμητικές διακρίσεις. Πλακέτες, κύπελλα, μετάλλια, πάφλοι, τσίγκοι μα και αργυρά, επάργυρα ή και ψευδάργυρα, πιάτα, αγαλματίδια, κλειδιά, μπρελόκ, πάσης φύσεως αντικείμενα, κυριολεκτικά ό,τι μπορεί να βάλει ανθρώπου νους. Οι εμπνεύσεις διαρκείς κι οι παραγγελίες κατασκευής επίσης.

***

*ΥΠΑΡΧΟΥΝ στην πόλη άνθρωποι πολυβραβευμένοι. Πλην των σημαντικών και κάμποσοι που δεν έχουν κάνει και τίποτε σπουδαίο, πλην ίσως της συστηματικής άρδευσης των δημοσίων σχέσεών τους. Άνθρωποι που διαθέτουν στα σπίτια τους όχι απλώς ένα σκρίνιο υποδοχής αλλά ολόκληρο δωμάτιο τροπαίων, εκεί όπου έχουν αποθέσει τα σύμβολα της δόξας τους.

***

*ΚΙ ο Λαρισαίος σχολίαζε λέγοντας πως το ακραίο θα ήταν να βραβεύσει ένας ξύπνιος κάποια στιγμή τον Δρακωτό. Την επιχείρηση που τροφοδότησε με υλικό τις πάσης φύσεως απονομές όλα αυτά τα χρόνια.

Άθλο επιτέλεσε, ανοίγοντας δρόμο και για άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις που ευημερούν χάρη στη Λαρισαϊκή ματαιοδοξία. Ίσως θα έπρεπε να ιδρυθεί και τμήμα πλακετομεταλλίων στα ΙΕΚ. Εξασφαλισμένη η επαγγελματική αποκατάσταση.

Ζ.

 

Με τον Λούκι

*ΕΙΧΕ ρέντα χθες ο Λαρισαίος Τ.Ζ.

 - Όσο μεγαλώνω τόσο πιο πολύ πάω να μοιάσω στον Λούκι Λουκ. Ας πούμε τώρα είμαι ίδιος κατά τα 2/3…

- Δηλαδή;

- Να, μόνο καουμπόι δεν είμαι ακόμα…

- Και τι είσαι;

- Φτωχός και μόνος.

Ζ.

 

 

 

DEN XREIAZONTAI ANAMESA TON K. KALAMPALIKH*ΔΕΝ χρειάζονται ανάμεσα τον Κ. Καλαμπαλίκη να επιβάλει την τάξη. Τα βρίσκουν εύκολα μεταξύ τους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Ζ.

 

 

 

GATA H LARISAIA GATA*ΓΑΤΑ, η Λαρισαία γάτα. Είπε να εκμεταλλευτεί τις τελευταίες λιακάδες.

Ζ.

 

 

 

EPIKENTRVMENOS ST AGROTIKA UEMATA*ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ στα αγροτικά θέματα, της ΝΟΔΕ στη Λάρισα ηγείται άλλωστε, ο Χρ. Καπετάνος λαμβάνει και τη βοήθεια των κεντρικών, όπως από την αρμόδια σκιώδη, παρότι Φωτεινή, Αραμπατζή.

Ζ.

 

 

 

EFTASE PALI O KAIROS TOY TRYGOY*ΕΦΤΑΣΕ πάλι ο καιρός του τρύγου; Κληματαριά φορτωμένη, στο κέντρο της Λάρισας, στα μέσα Νοέμβρη; Κι όμως, με τσαμπιά ζηλευτά.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass