Του χειμώνα

Δημοσίευση: 19 Νοε 2018 19:09
*ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί σύσκεψη εργασίας με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, για νέα και εξελισσόμενα έργα. Και καλά, ο Κ. Αγοραστός έχει συνηθίσει έτσι, τα στελέχη των υπηρεσιών τι του φταίνε; Μα, Κυριακή πρωί;  Ζ. *ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί σύσκεψη εργασίας με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, για νέα και εξελισσόμενα έργα. Και καλά, ο Κ. Αγοραστός έχει συνηθίσει έτσι, τα στελέχη των υπηρεσιών τι του φταίνε; Μα, Κυριακή πρωί; Ζ.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ πρόωρος… Που μας έπεσε κάπως απότομα μετά το όψιμο καλοκαίρι που είχαμε μέχρι προχθές…

Εσπευσμένα βγήκαν τα χοντρά πανωφόρια, άλλοι πάλι, που δεν πρόλαβαν, ξέμειναν με τα κοντομάνικα, σαν τα περισσότερα νεαρά γκαρσόνια της πλατείας Ταχυδρομείου, και μάλιστα υπό βροχή.

Χειμώνας… Οι βροχές πολύτιμες για τον άνυδρο εδώ και μήνες τόπο μας αλλά και για και τις σπορές. Καλοδεχούμενες.

 

Διπλή ευθύνη

ΑΡΧΙΣΑΝ οι φυτεύσεις λουλουδιών και στη Βενιζέλου και ο νέος πεζόδρομος συναγωνίζεται πια σε καλαισθησία τη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το ζήτημα βέβαια είναι αυτές οι δύσκολες και ντελικάτες συστοιχίες λουλουδιών να διατηρηθούν.

Και η ευθύνη είναι διπλή. Και ο κόσμος που πρέπει να τις προσέχει και η Υπηρεσία Πρασίνου να είναι «καταπάνω». Όλα θα κριθούν σε βάθος χρόνου.

 

Εντελώς ανθρώπινα…

«ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ζει…», φώναζαν κάτι λίγοι διαδηλωτές που μαζεύτηκαν Σαββατόβραδο και υπό βροχή στην πλατεία Ταχυδρομείου… Και κάπου κει σκέφτεσαι πως οι πρωταγωνιστές, τα νιάτα δηλαδή που εξεγέρθηκαν 45 χρόνια πριν, το 1973, σήμερα οσονούπω... εβδομηνταρίζουν.

Εντελώς ανθρώπινα, θα τους απασχολεί περισσότερο το ζάχαρο και η χοληστερίνη, παρά το αίτημα για... «παιδεία και ελευθερία» που φωνάζουν στις συγκεντρώσεις όσοι ακόμη μαζεύονται.

Και μάλλον περισσότερο θα πανηγυρίζουν που το Eurogroup δεν τους έκοψε τις συντάξεις, παρά για τα όσα πρόσφερε στη χώρα η περίφημη «Γενιά του Πολυτεχνείου». Εντελώς ανθρώπινα πάντα…

 

Οι φίλοι μας

ΠΟΡΕΙΑ διαμαρτυρίας – λέει – στην Αμερικανική Πρεσβεία...

Μα καλά, ακόμη να τους πει κάποιος ότι σήμερα «οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας»;

Και ότι τους... παρακαλάμε να φέρουν καμιά βάση με Drones στη Λάρισα, μπας και πέσει κανένα δολάριο που θα το ονομάσουμε... «ανάπτυξη»;

Κανένας δεν τους είπε ότι... πανηγυρίζουμε που στέλνουν τον Έκτο στόλο» για να μην εμποδιστούν οι γεωτρήσεις στα κυπριακά οικόπεδα; Πού πάτε ορέ ζαγάρια;

 

Η νέα Σταυροφορία

ΝΕΟ ξεκίνημα νέοι αγώνες για τους Έλληνες συνταξιούχους.

Μόλις δικαιώθηκαν οι παλιοί συνταξιούχοι και δεν θα κοπούν οι συντάξεις τους, άρχισε ήδη το νέο μεγάλο εθνικό μας αφήγημα, η νέα εθνική μας σταυροφορία :

- Να εξισωθούν οι «πετσοκομμένες συντάξεις» των συνταξιούχων του Νόμου Κατρούγκαλου…

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για τους εθνικούς μας Αυτιάδες, Μητροπουλαίους και Ρωμανιάδες που το διαλαλούν πλέον καθημερινά στους διαύλους τους.

Ιδού πεδίον κονόμας λαμπρό, για τους δικηγόρους που θα αναλάβουν τις σχετικές αγωγές.

Η συνταξιοδοτημένη Ελλάδα ανθίσταται και αμύνεται του πατρίου εδάφους.

Του Eurogroup τα φουσάτα δεν θα περάσουν αδέρφια…

 

Τα ράσα

Ο ΚΑΚΟΣ χαμός της κυβέρνησης με τους ρασοφόρους. Και ένας Λαρισαίος παπάς θύμισε μια παλιά ρήση σχετική με τον κλήρο:

«- Το ράσο, λέμε εμείς οι παπάδες, είναι σαν το κάρβουνο. Αναμμένο, σε καίει. Σβηστό, σε μαυρίζει… Ειδικά το... δεύτερο ήρθε η ώρα να το καταλάβει και ο Τσίπρας…».

Κατακαημένε Αλέξη μας… Πού πήγες κι έμπλεξες; Δεν έχεις ακούσει που λένε «να σε φυλάει ο Θεός απ’ τα πισινά του μουλαριού και τα... μπροστινά του καλόγερου;

 

Η διαφορά

ΣΤΕΛΕΧΗ του ΣΥΡΙΖΑ – έλεγε η σχετική είδηση - προπηλακίστηκαν κατά την προσέλευσή τους στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Η ίδια είδηση λίγα μόλις χρόνια πριν:

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προπηλάκισαν υπουργούς του ΠΑΣΟΚ στο Πολυτεχνείο».

Το μόνο που άλλαξε είναι η φωνή του ρήματος. Από την Ενεργητική, στην... Παθητική. Κατά τα λοιπά, οι προπηλακισμοί, σταθερή αξία. Διότι αν δεν προπηλακίσεις στο Ελλάντα, δεν τιμάς επέτειο.

 

Ο κίνδυνος

ΣΩΣΤΗ η κίνηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας να εφοδιάσει με wi-fi όλα τα ελληνικά στρατόπεδα, ώστε οι στρατευμένοι να επικοινωνούν εύκολα με την οικογένεια, τους φίλους, ή και τις... κοπελιές που άφησαν πίσω.

Κάνοντας χιούμορ πάντως ένας παλιός φαντάρος έλεγε πως με τη διαδικτυακή εξάρτηση που έχει η νέα γενιά, θα φτάσουν οι Τούρκοι στη... Λάρισα και οι δικοί μας θα χαζεύουν στο... FB.

 

Προοπτικές

ΤΟ ένα πίσω από τ’ άλλο ανοίγουν τελευταία σούπερ μάρκετ στη Λάρισα και δη κάθε μεγέθους: από μικρά έως μεγάλα για επαγγελματίες.

Αν μη τι άλλο θετικό δείγμα ότι όλοι αυτοί οι Όμιλοι διαβλέπουν προοπτικές στην περιοχή της Λάρισας.

Ακόμη πιο θετική η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Μακάρι όλοι να δουλέψουν και να μην ξαναδούμε φούσκες ανάλογες με τα τοπικά Σούπερ Μάρκετ Λάρισα πριν μερικά χρόνια.

 

Γιοφύρια

ΟΤΙ στην πόλη της Καβάλας πρόσφατα έπεσε γέφυρα, δεν θα έπρεπε να είναι μια τυχαία είδηση για μας στη Λάρισα. Και για να έχουμε το καλό ρώτημα: Ελέγχει κανένας τα γιοφύρια της πόλης; Ελέγχεται η γέφυρα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη που είχε διαπιστωμένα προβλήματα; Ελέγχονται γέφυρες στο οδικό δίκτυο του Νομού;

Η απάντηση δυστυχώς είναι ένα τεράστιο «όχι» κι εμείς ως άλλοι Επιμηθείς θα αναλύουμε τα αίτια της πτώσης αναζητώντας ύστερες ευθύνες.

(«Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια»).

 

Διαβασμένος

ΠΗΓΕ εθιμοτυπικά στον Δικηγορικό Σύλλογο ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Του έθεσαν διάφορα νομικά θέματα , ακόμη και εξειδικευμένα, αλλά αυτός αποδείχτηκε τόσο καλά διαβασμένος και προετοιμασμένος που οι δικηγόροι... έμειναν να τον κοιτούν εντυπωσιασμένοι…

- Έχει όλα τα προσόντα για να αφήσει εποχή, μου έλεγε σχετικά φίλος δικηγόρος, παρών στη συνάντηση.

(Μακάρι λέμε εμείς. Υπενθυμίζοντας το κλασικό πως «αρχή άνδρα δείκνυσι»).

 

Χωρίς σασπένς;

ΜΠΟΡΕΙ οι υποψήφιοι δήμαρχοι στη Λάρισα και τον Νομό να προετοιμάζονται καθημερινά για τις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο, ο κόσμος δεν... χολοσκάει ιδιαίτερα.

Έτσι κι αλλιώς το τοπίο στη Λάρισα είναι περίπου διαμορφωμένο , οι μονομάχοι γνωστοί, τα επιχειρήματα του ενός και του άλλου πάνω – κάτω γνωστά, οπότε η μόνη «έκπληξη» μπορεί να προέλθει από τη σύνθεση των ψηφοδελτίων. Αν και εκεί η κατάσταση είναι πάνω – κάτω διαμορφωμένη. Μάλλον πάμε για τις πιο... ανιαρές εκλογές των τελευταίων χρόνων.

 

Σποτάκι

ΣΤΟΝ Βόλο πάντως ο δήμαρχος Αχιλλεύς, επενδύει πολλά στον γνωστό... γαλάζιο χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης στον οποίο, ως πρώην ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων είναι... εξπέρ. Ο στολισμός ξεκίνησε και όχι μόνο. Ο κ. Μπέος έφτιαξε ακόμη και ειδικό σποτ για να διαφημίσει τον χριστουγεννιάτικο Βόλο που φαίνεται ότι «παίζει» πολύ στο Διαδίκτυο.

Σ’ αυτά ο Μπέος δεν παίζεται.

 

Πάθη

ΟΛΟΙ γενικώς προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα.

Πας ας πούμε σε Σούπερ Μάρκετ και στα περισσότερα έχουν αρχίσει κιόλας τα ίδια και τα ίδια χριστουγεννιάτικα (και πόση... χριστουγεννιάτικη Βανδή να ακούσεις πια;)

Κι έχουμε ακόμη δύο μήνες μπροστά μας.

Ε ρε τι έχουμε να τραβήξουμε!

 

Μασέλα στο φαΐ!

* ΤΡΕΛΟ ακούγεται, αλλά αν αληθεύει, κάποιοι θα 'χουν τραβήγματα σήμερα. Στο χθεσινομεσημεριανό γεύμα στις φυλακές Λάρισας λοιπόν - λέει η επώνυμη καταγγελία κρατουμένου στην "ΕτΔ" - βρέθηκε μέσα στη λαμαρίνα με τις πατάτες φούρνου, μια μασέλα με 3 δόντια (!). Τίνος ήταν, πότε έπεσε ή αν επρόκειτο για κακόγουστο αστείο, δεν μαθεύτηκε. Ηταν όμως - όπως λέει ο ίδιος κρατούμενος - ένα ακόμη περιστατικό όπως και άλλα παρόμοια (π.χ. με πέτρες) το τελευταίο διάστημα.

Σχετική αναφορά από δεκάδες κρατούμενους κατατέθηκε ήδη αρμοδίως και αναμένονται απαντήσεις.

Προς όλους, εννοείται, όχι μόνο προς τους κρατούμενους.

 

Ιερώνυμος

Θερμή υποδοχή βρήκε χθες από το ακροατήριο της εκδήλωσης-αφιερώματος στον μακαριστό Ιγνάτιο Μαδενλίδη, στη ΓΕΧΑ, ο νέος Μητροπολίτης Λάρισας-Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ήταν η πρώτη του εμφάνιση, σε εκδήλωση της πόλης και επέλεξε αυτή να γίνει στη ΓΕΧΑ. Εκεί τον περίμενε πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τόσο την ισόγεια αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση όσο και τον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου η εκδήλωση μεταδιδόταν ζωντανά μέσω οθόνης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, προσέγγισε με ταπεινότητα τους πιστούς και κέρδισε την εκτίμησή τους, γεγονός που φάνηκε από το θερμό χειροκρότημα που ακολούθησε όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του και όταν σαν ένα ανθρώπινο κύμα το κοινό σηκώθηκε από τη θέση του και αναφώνησε "Αξιος".

Από τα πρώτα του λόγια και αναφερόμενος στη νέα του θέση "έσπασε" τον πάγο με το ακροατήριο λέγοντας: "Δεν έχω συνηθίσει ακόμη να με προσφωνούν με το νέο μου αξίωμα. Αφού όταν οι ομιλητές από το βήμα απευθύνονταν σε μένα και με καλωσόριζαν, εγώ κοιτούσα την πόρτα να δω ποιος Δεσπότης ήρθε..."

--------------Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός--------------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass