Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζεσταίνεται

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 19:45
*ΓΑΛΑΖΙΟ εκκρεμές ο Χρ. Αγορίτσας και διαρκώς ορκιζόμενος ως επιλαχών, πάντα για το καλό της πόλης. Τον Μάρτιο του ’14 διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα Μιχ. Τσακίρη, έχοντας εγκαταλείψει την παράταξη Τζανακούλη για να προσχωρήσει στον συνδυασμό Διαμάντου. Από τον οποίο αποχώρησε τώρα μετακινούμενος στο ψηφοδέλτιο Καραλαριώτου, έχοντας εν τω μεταξύ διαδεχθεί τον παραιτηθέντα Μ. Ξηρομερίτη κι αφού είχε ξαναορκιστεί, από τον Απ. Καλογιάννη τώρα, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ορκωμοσία στην οποία φαίνονται (σε άλλη σελίδα) να χαμογελούν όλοι, ο Διαμάντος μη γνωρίζοντας τι του μέλλεται.  Ζ. *ΓΑΛΑΖΙΟ εκκρεμές ο Χρ. Αγορίτσας και διαρκώς ορκιζόμενος ως επιλαχών, πάντα για το καλό της πόλης. Τον Μάρτιο του ’14 διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα Μιχ. Τσακίρη, έχοντας εγκαταλείψει την παράταξη Τζανακούλη για να προσχωρήσει στον συνδυασμό Διαμάντου. Από τον οποίο αποχώρησε τώρα μετακινούμενος στο ψηφοδέλτιο Καραλαριώτου, έχοντας εν τω μεταξύ διαδεχθεί τον παραιτηθέντα Μ. Ξηρομερίτη κι αφού είχε ξαναορκιστεί, από τον Απ. Καλογιάννη τώρα, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ορκωμοσία στην οποία φαίνονται (σε άλλη σελίδα) να χαμογελούν όλοι, ο Διαμάντος μη γνωρίζοντας τι του μέλλεται. Ζ.

*ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 19, στους 20 η θερμοκρασία, 21 ο μήνας η μέγιστη στους 22, στις 22, προβλέπεται να δείξει 23 κ.ο.κ.

Δηλαδή τέλος του μηνός το πάει για μίνι καύσωνα;

Ζ.

 

Επετεύχθη το 13άρι

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ διευρύνεται το ρεύμα στον κεντροδεξιό χώρο υπέρ της κας Ρένας Καραλαριώτου μετά και από τη δήλωση στήριξης του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Αγορίτσα, από τη φυλλορροούσα παράταξη του Ντ. Διαμάντου.

Έτσι μετά την αρχική δήλωση στήριξης του Μάριου Ξηρομερίτη στην υποψηφιότητα της Ρένας, την αντίστοιχη χθεσινή δήλωση στήριξης του Χρήστου Αγορίτσα και την παραίτηση των 16 υποψηφίων από την ομάδα Διαμάντου, η παράταξη του τελευταίου στο δημοτικό συμβούλιο εκφράζεται μόνο από τον ίδιο και την Κατερίνα Ζιαζιά.

Ταυτόχρονα η ενιαία αυτοδιοικητική παράταξη που δημιουργήθηκε μετά τη συμφωνία Ρένας – Μαμάκου (με τις ευλογίες Τζανακούλη) ενισχύεται ακόμα περισσότερο, καθώς οι πρώτοι σύμβουλοι σε σταυρούς από την ομάδα Διαμάντου (Μάριος - Αγορίτσας) συντάσσονται πλέον με την κ. Καραλαριώτου.

Να σημειωθεί ακόμη πως ο αριθμός των συμβούλων που άτυπα στελεχώνουν την αξιωματική αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο έφθασε αισίως τους 13!

Γ.Ρ.

 

Άνιση μάχη

*ΑΝ είχε βγει ο Μητσοτάκης, θα μπορούσαν να ισχυριστούν οι αριστεροί ότι την έβγαλε σε διαθεσιμότητα. Τώρα οι δεξιοί δύνανται να επιχειρηματολογούν ότι βολεύτηκε στο δημόσιο και άραξε.

Τη μάχη πάντως με τα καλιακούδια την έχει χάσει η Χαρούλα. Το γεράκι του Δήμου που τόσες ελπίδες είχε σκορπίσει ότι η Λάρισα θα κέρδιζε τη μάχη της κουτσουλιάς, πετάει αλλά δεν φαίνεται να τις σκορπάει. Άνιση κατά πως φαίνεται η αναμέτρηση. Το πρωί εξακολουθούν να βγαίνουν τα συνεργεία με τη μάνικα, να διώξουν τα μυρωδάτα νυχτερινά εξ ουρανού απόβλητα.

***

*ΔΗΜΑΡΧΟΙ δυό, αντιδήμαρχοι οχτώ, διευθυντές και πτηνολόγοι, κτηνίατροι, πτηνίατροι πανεπιστημιακοί μέχρι και ηλεκτρολόγοι, επιστήμονες και πρακτικοί, πέσαν απάνω στο πουλί. Η καλιακούδα όμως δεν υποχωρεί, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, τα καλοκαίρια που ακροβολίζεται στον κάμπο κι ύστερα να κρώζει πάλι πάνω από τις πλατείες της Λάρισας. Μόνη λύση πια η αποψίλωση. Ή να βάλουν δέντρα πλαστικά. (Ο δε Χαρούλος, το δεύτερο γεράκι που πήρε ο Δήμος, ακόμη να προσαρμοστεί. Βολεύτηκε λέει στη συντροφιά της θηλυκιάς, δεν βγαίνει για κυνήγι, μάλλον θα γραφτεί στον ΟΑΕΔ.)

Ζ.

 

Προσφορές

*- ΜΑΝΑ; Η Παρασκευή που θα έρθει θα είναι μαύρη…

- Δεν πειράζει παιδάκι μου, καλό κορίτσι να είναι, όχι σαν τις άλλες τις ρουφιάνες που έχεις φέρει.

***

*ΟΛΟΙ στον χορό για την BlackFriday κι ο δικηγόρος λέει διαφημίζει έκδοση διαζυγίων με έκπτωση 70%. Προλάβετε…

***

*Ο νεαρός Λαρισαίος ρωτούσε στην ψησταριά.

-Προσφορές BlackFriday δεν θα έχει; Καμιά πανσετούλα, κάνα κοκορέτσι, κάνα κοντοσούβλι…

Ζ.

 

Τη χρειάζεται

*ΤΟ θριαμβευτικό ύφος της Φ. Γεννηματά στη συνάντηση με τον Κ. Σημίτη, σχολίαζε ο Λαρισαίος. Όταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε στο γραφείο του τον ερευνώμενο πρώην πρωθυπουργό.

-Φαίνεται ότι το απολαμβάνει η Φώφη βρε παιδιά. Όταν κάποιος που σε υπονόμευε βρίσκεται στην ανάγκη σου…

Ζ.

 

Τις είχε τελειώσει

*- ΞΕΡΕΙΣ βρε ποιος είμαι γω; Ξέρεις τι έχω κάνει εγώ;

Ο Λαρισαίος Κ.Ζ. διηγιόταν το περιστατικό που είχε ακούσει.

- Εγώ ρε συ έχω τελειώσει τη Νομική Θεσσαλονίκης, μετά τελείωσα και την ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα και τη μισή Παιδαγωγική Ακαδημία στη Λάρισα.

-Γιατί τη μισή;

- Διότι την υπόλοιπη την είχε άλλος εργολάβος.

Ζ.

 

Μαζί;

*ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ υπέρ Σημίτη τα ‘’Νέα’’, στην τρέχουσα περιπέτειά του. Καλύπτοντας τις απαιτήσεις του παραδοσιακού αναγνωστικού κοινού του ΔΟΛ αλλά και τα νέα δεδομένα επί ΔΟΜ, με τη σκληρή αντισύριζα γραμμή Μαρινάκη. Αυτό έχει επηρεάσει μάλλον και τη στάση του ‘’Φιλελεύθερου’’, που ακολουθεί την ίδια υποστηρικτική τακτική. Παραξενεύοντας αρκετούς. Μα οι ‘’liberal’’ με τους εκσυγχρονιστές της κεντροαριστεράς; (Είναι βέβαιο ότι βοηθούν, βοηθώντας;)

***

*ΤΗΝ ίδια στιγμή βγαίνει καλή ξεδιαλεγμένη και η αναμφισβήτητων δεξιών προθέσεων ‘’Εστία’’, ανέμελη χθες κάνει κεντρικό της θέμα τη σύμπλευση Φώφης-Αντώνη. Ναι, Αντώνη Σαμαρά. «Ταύτισις» συμπεραίνει επικαλούμενη πανομοιότυπη φρασεολογία στις πρόσφατες τοποθετήσεις των δύο.

Ζ.

 

Δήμαρχος ήλιος

*ΜΕΓΑ επίτευγμα του Ν. Ευαγγέλου εκεί ψηλά στην Ελασσόνα. Με όσα λέει, σφυρηλατεί περαιτέρω το πνεύμα συνεργασίας. Όλων των υπολοίπων εναντίον του. Όλη η αντιπολίτευση αντάμα στην κόντρα. Κι έχουν και έμπνευση στην πολεμική τους. Στη νέα κοινή τους ανακοίνωση τον αναφέρουν ως τον μόνο δήμαρχο «που επιχείρησε να καπηλευτεί ακόμη και την έλευση του φυσικού αερίου ως δικό του έργο». Πάλι καλά, λένε. «Ευτυχώς που δεν ανακοίνωσε πως ανατέλλει ο ήλιος το πρωί κατόπιν ενεργειών του».

Ζ.

 

Κεντροακροδεξιός

*- ΚΑΛΑ, αυτός με βρίζει. Τι του έκανα… Έτσι φημολογείται πως αντέδρασε χθες ο Δημ. Μπίλλης διαβάζοντας την εφημερίδα, όπου γινόταν λόγος για τις αναταράξεις στην κεντροδεξιά. Με την αποχώρηση των 16 από τον συνδυασμό Διαμάντου, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο φροντιστής αγγλικών.

- Ακούς εκεί να με πει εμένα κεντροδεξιό…

Κεντρώος ακροδεξιός ίσως. Προσπαθεί χρόνια να δηλώσει χρυσαυγίτης και δεν τον πιστεύουν; Για όσους αναρωτιούνται πού είχαν πάει τα χρυσαυγίτικα ψηφαλάκια στις περασμένες εκλογές. Και δεν ήταν μόνο ένας υποψήφιος, σε ένα μόνο ψηφοδέλτιο.

Ζ.

 

Τα δικά τους

*Οι μεσήλικες Λαρισαίες αντάλλασσαν απόψεις, κλασικά στον καφέ.

- Τον άντρα κορίτσια πρέπει να τον κάνετε να νιώθει βασιλιάς. Για παράδειγμα όταν τινάζει τα χαλιά μπορείτε να του λέτε ‘’μπράβο λιοντάρι μου’’…

***

*- ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ καλέ είχα περίοδο, τώρα έχω σύνταξη. Το ίδιο είναι. Έρχεται μια φορά τον μήνα και κρατάει πεντέξι μέρες.

***

*- ΚΑΝΩ πολύ αυστηρή νηστεία. Νηστεύω σας λέω απ’ όλα…

- Μα χθες σε είδα να φεύγεις μ’ εκείνον τον ναυτικό…

- Α, αυτός δεν πιάνεται καλέ, είναι θαλασσινό.

Ζ.

 

Φυλλοβόλος

*ΕΝ τω μεταξύ ο πρώην αρχηγός των 16 αποσκιρτησάντων προβλέπει και το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. Διαβεβαιώνοντας ότι η νέα του παράταξη «θα είναι αυτοδύναμη τον Μάιο». Και καθώς το σχήμα αποδεικνύεται φυλλοβόλο κι οι αποχωρήσεις συνεχίζονται με εφαρμογή συστήματος, μόνο ο Van der Μπαρτζ εμφανίζεται συμπάσχων στο πλευρό Διαμάντου. «Συμπαραστέκομαι» δηλώνει ο πορτοκαλένιος αρχηγός, «είναι αχάριστοι. Κανένας συνδυασμός να μη δεχτεί αυτούς τους προδότες». (Έχει περάσει κι αυτός τα δικά του.)

***

*ΣΟΒΑΡΑ τώρα, από τον Διαμάντο αποχώρησαν 16 που ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό του το 2014. Δεν είναι και λίγοι. Το ψηφοδέλτιο όμως μετρούσε συνολικά 159 υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Άρα διαρροή 10% περίπου. Στα επίπεδα του ανεκτού.

Ζ.

 

Συνεργασία

* ΣΤΟΝ συνδυασμό της δημοτικής παράταξης του Δήμου Τυρνάβου «Δράση Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Ροντούλη εντάσσεται ως υπ. σύμβουλος ο κ. Σπύρος Μπέλτσιος από το Αργυροπούλι, πολύ γνωστός και αγαπητός στον φίλαθλο κόσμο λόγω της πολυετούς ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο.

Ο Σπύρος Μπέλτσιος δήλωσε ότι προσχώρησε στη «Δράση Πολιτών» με μοναδικό κίνητρο και φιλοδοξία «την προσφορά στο χωριό μου και στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Τυρνάβου. Ως αθλητής, ποδοσφαιριστής, θα αγωνιστώ για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και για την ενδυνάμωση των αθλητικών συλλόγων, έτσι ώστε τα νέα παιδιά να στρέφονται σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και στην αθλητική άμιλλα, αποφεύγοντας νοσηρές ή παραβατικές συμπεριφορές».

Κ.Τσ.

 

‘’Ελληνικό βιβλίο’’

*ΜΠΟΡΕΙ ο Φίλιπ Κερ να αποχαιρέτισε πρόωρα τα εγκόσμια, στην ακμή της συγγραφικής του καριέρας, ωστόσο το τελευταίο του βιβλίο ήταν έτοιμο και τώρα κυκλοφορεί στα ελληνικά. Κι είναι και ‘’ελληνικό’’, καθώς διαδραματίζεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. ‘’Φοβού τους Δαναούς’’ ο τίτλος, στάνταρ ο πρωταγωνιστής, ο αντιναζί ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, ο οποίος έχοντας επιβιώσει του Πολέμου φτάνει το 1957 να εργάζεται, με ψευδώνυμο, ως πραγματογνώμονας σε μεγάλη γερμανική ασφαλιστική εταιρεία. Και ταξιδεύει στην Αθήνα για να διερευνήσει την υπόθεση ενός ναυαγίου που συνέβη στα ελληνικά ύδατα. Πρώην στρατιώτης της Βέρμαχτ ο ιδιοκτήτης του πλοίου κι ερευνώντας τον θάνατό του ο Γκούντερ οδηγείται σε μια υπόθεση που εκκρεμεί από τα χρόνια της Κατοχής, μια σκοτεινή ιστορία που οδηγεί στο έγκλημα της εξόντωσης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και της υφαρπαγής της περιουσίας τους. «Καθώς η Ευρώπη μοιάζει έτοιμη να ακολουθήσει ένα κοινό μέλλον με τη Γερμανία σύμμαχο και όχι εχθρό της», σημειώνεται στην έκδοση, «τουλάχιστον ένα άτομο στην Ελλάδα δεν δείχνει διατεθειμένο ούτε να ξεχάσει ούτε να συγχωρέσει. Ακόμη και ο ίδιος ο Μπέρνι πιστεύει ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να έχει δίκιο…».

***

*ΔΕΝ είναι βέβαια το πρώτο ‘’ελληνικό βιβλίο’’ του Φίλιπ Κερ. Στην πανέμορφη ποδοσφαιρική τριλογία του Σκοτσέζου συγγραφέα συμπεριλαμβάνεται ‘’Το Χέρι Του Θεού’’. Το μυθιστόρημα όπου ο προπονητής ντετέκτιβ Σκοτ Μάνσον φτάνει στην Αθήνα με την ομάδα του, τη Λόντον Σίτι, για να παίξει στο Τσάμπιονς Λίγκ με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά κλπ κλπ.

Ζ.

 

Διφορούμενα

*ΛΕΚΤΙΚΕΣ ακροβασίες στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Είδα τη Στέλλα με τον Προμηθέα.

-Ποιον Προμηθέα καλέ;

-Τον Δεσμώτης.

***

*-ΑΠΟ ξένες γλώσσες;

-Γιαπωνέζικα.

-Πώς λέγεται η συνομιλία;

-Σου μου του.

***

*-ΒΡΕ, διφορούμενο, δεν είναι ρούχο που φοριέται κι από τις δύο πλευρές, όχι…

Ζ.

 

Και εκτός πόλης

*ΣΕ ενημερωτική ιατρική εκδήλωση των γυναικών Συκουρίου βρέθηκε ο Μάριος Ξηρομερίτης, ο οποίος έχει υπηρετήσει εκεί κάνοντας το αγροτικό του. Ομιλήτριες η γυναικολόγος Μαρία Αθανασοπούλου και η μαία Τζένη Οικονόμου. Πλήθος γυναικών στο ακροατήριο, ενημερώθηκαν αλλά κάποιες αναρωτήθηκαν κιόλας: «μήπως ο γιατρός έχει βάλει πλώρη για την Περιφέρεια;». (Άλλωστε από τη νομαρχία του Λουκά είχε πάει στον δήμο του Τζανακούλη. Γιατί να μην επιστρέψει στον Αγοραστό, στα παλιά λημέρια;)

Ζ.

 

Τον ζητάν

*ΠΑΝΤΑΧΟΥ παρών ο νέος μητροπολίτης. Με το καλημέρα βρέθηκε παντού στην επικράτειά του. Καλύπτοντας θρησκευτικές και κοινωνικές υποχρεώσεις, επισκεπτόμενος τις τοπικές αρχές και φορείς. Το νεαρό της ηλικίας και το πληθωρικό της ιδιοσυγκρασίας τον βοηθά.

Ωστόσο η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. Πολλοί περισσότεροι αναζητούν την επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου. (Συν τω χρόνω…)

Ζ.

 

Με τη Μαίρη;

*ΜΠΟΡΕΙ ο Ε. Νασιώκας να έχει αποσυρθεί από τα δημοτικά πράγματα, η Δημαρχία αποδείχθηκε Τροία τελικά για κείνον έναν Έκτορα, ωστόσο η παράταξη που ίδρυσε θα συνεχίσει λέει και θα επιδιώξει να μετάσχει και στις επόμενες εκλογές. Πατώντας στο εφαρμοζόμενο σύστημα της απλής αναλογικής, που βοηθά τους μικρούς αλλά και τη συναίνεση μετεκλογικά.

***

*ΚΑΙ μαζεύεται η συντονιστική της παράταξης Νασιώκα την ερχόμενη Δευτέρα, σε διευρυμένη σύνθεση λέει, όσοι είναι όλοι δηλαδή.

Με στόχο «να υπάρξει ανεξάρτητη υπερκομματική έκφραση στις εκλογές, πέραν των παρατάξεων που στηρίζονται είτε στο κυβερνητικό κόμμα είτε στο κόμμα της αντιπολίτευσης».

Τι απομένει άραγε αν λένε όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι στη ΝΔ, με το υπόλοιπο ΚΙΝΑΛ να προσανατολίζεται σε συνεργασία με Καλογιάννη;

Πέραν του ΚΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΙΑ που δεν, τότε τι; Ίσως ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, ορισμένοι με προσωπικές διαφορές, κάποιοι ‘’ανδρουλακικοί’’ αντίπαλοι της Φώφης, σίγουρα οι προσωπικοί υποστηρικτές του Έκτορος, φτάνουν άραγε για ανεξάρτητο σχήμα. Οπωσδήποτε. Κι αρχηγός; Από «μηδενική βάση» λένε. Η Μαίρη Καμηλαράκη που είναι και δημοτική σύμβουλος, θεωρητικά έχει προβάδισμα.

Ζ.

 

Ορατότητα

*ΔΕΝ τον ήξερε για τόσο τρυφερό, ωστόσο μπερδεύτηκε η νεαρή Λαρισαία. Και δικαίως.

- Όταν κοιτάζω τον ουρανό βλέπω εσένα, όταν κοιτάζω τη θάλασσα βλέπω πάλι εσένα…

- Τι ρομαντικός θεέ μου…

- Εγώ πάλι λέω να κάνεις λίγο παραπέρα, να μπορώ να δω και τίποτ’ άλλο.

Ζ.

 

 

 

E DEN HTAN KAI KRANIOY TOPOS*Ε, δεν ήταν και κρανίου τόπος η Θεσσαλία πριν τον Κ. Αγοραστό…

Ζ.

 

 

OTAN BREUHKAN STH LARISA NEARES* ΟΤΑΝ βρέθηκαν στη Λάρισα νεαρές κινεζούλες από την Ταϊβάν, εντυπωσιάστηκαν από το αρχαίο θέατρο και φυσικά απαθανάτισαν την παρουσία τους σ’ αυτό. Ταυτόχρονα τις συλλάμβανε και ο φακός του αρχαιολόγου Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη. (Πού και να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει κιόλας το θέατρο.)

Ζ.