Μακραίνουν

Δημοσίευση: 23 Νοε 2018 19:03
*- ΠΙΣΩ μου σ’ έχωωω… Τι άλλο μπορεί να πει ο Ντ. Διαμάντος καθώς μ’ ένα μονάχα κλικ στα έδρανα, ο Χρ. Αγορίτσας, από δίπλα του που ήταν βρέθηκε χθες σε άλλη παράταξη.  Ζ. *- ΠΙΣΩ μου σ’ έχωωω… Τι άλλο μπορεί να πει ο Ντ. Διαμάντος καθώς μ’ ένα μονάχα κλικ στα έδρανα, ο Χρ. Αγορίτσας, από δίπλα του που ήταν βρέθηκε χθες σε άλλη παράταξη. Ζ.

*ΕΝΑΣ χαρωπός ήλιος σιγοτραγουδά στο όψιμο φθινόπωρο με τις ακτίνες του να ακομπανιάρουν τη βόλτα των παππούδων στην πλατεία. Οι σκιές εν τω μεταξύ έχουν μακρύνει, η Λάρισα οδεύει ανυπερθέτως στη σκοτεινή της περίοδο, τη χειμωνιάτικη.

Ζ.

Μαύρισε ο τόπος

*- ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ προσφορά μόνο για σήμερα Black Friday Σύνταξη στα 40.

Συνεχίζεται το σούσουρο και στη Λάρισα.

***

*- ΚΑΙ στο μπαρ Black Friday παιδιά. Παίρνεις μια μπύρα, πληρώνεις για δύο και σου προσφέρουμε άλλη μία εντελώς δωρεάν.

***

*ΚΑΙ ο πορτοκαλένιος αρχηγός τι σαν είναι Black η Friday. Μπλακ φράιδε σε άψογη βοστονέζικη διάλεκτο, αποφράιδα ημέρα. Ανακοίνωσε συγκέντρωση μελών στο γραφείο του με σύνθημα διαγραφή - 90% των χρεών. Πολύ δυνατός.

***

ΤΗΝ Παρασκευή μας είπε ο καφετζής θα κάνω και εγώ black friday, μπράβο ρε του είπα, πόσο θα μας κόψεις από τον καφέ δηλαδή, το ίδιο απάντησε, απλά δεν θα σας κόψω απόδειξη.

Ζ.

 

Black δεκαήμερο

*ΚΙ ενώ για black Friday μιλούσαν χθες και στους πάγκους της λαϊκής, ότι έριχναν τις τιμές τους, στη Λάρισα συζητούσαν γι’ αυτό το δεκαήμερο εκπτώσεων κι όχι το σοκ τιμών σε μια μόνο μέρα, την τακτική που εφαρμόστηκε από τις αλυσίδες πρωτίστως, με αφορμή το αμερικανικό ’’έθιμο’’.

- Μα, 30% έκπτωση έχουν τον μισό χρόνο. Πού το εξαιρετικό; (Κι ύστερα πήγαν για ψώνια.)

Ζ.

Λαρισαίος

Θερμαϊκού

*ΜΕΤΑ την ανακοίνωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία στη Δημαρχία της «Νύμφης του Θερμαϊκού», οι Αθηναίοι σεναριογράφοι επανήλθαν αμέσως επικεντρώνοντας σ’ έναν Λαρισαίο. Επιμένουν πως πλέον ο Ανδρέας Παπαμιμίκος το σκέφτεται σοβαρότερα παρά ποτέ. Δηλώνουν βέβαια άγνοια για το αν ο πρώην γραμματέας της ΝΔ θα εξασφαλίσει την υποστήριξη του κόμματος. Εκείνο που τους απασχολεί είναι το τι θα πράξει ο Ιβάν, ο γνωστός του ΠΑΟΚ. Αν θα επιχειρήσει να επιβάλει τον σύζυγο της ανιψιάς του ή κάποιον άλλο. Διότι ότι θ’ ακολουθήσει τακτική σαν εκείνη του συναδέλφου του μεγαλομετόχου στον Πειραιά, θεωρείται βέβαιο.

Ζ.

Χαλβάδες

* ΕΤΣΙ που γίναμε τώρα μια ωραία μεγάλη παρέα, ευκαιρία να γνωριστούμε.

Λοιπόν έχουμε και λέμε: Ένας νεκρός, ένας βασιλιάς, ένας διοικητής νοσοκομείου, ένα δημοσίευμα και αμέτρητες αναδημοσιεύσεις. Όλα αυτά γύρω – γύρω και στη μέση ο μοσχομυριστός χαλβάς Φαρσάλων με το πλούσιο βούτυρο και τα λαχταριστά αμύγδαλα.

Έγραψε λοιπόν μια αθηναϊκή εφημερίδα πως «έφυγε ο βασιλιάς» του χαλβά Φαρσάλων, Καταραχιάς. Το πήραν διάφορα σάιτ, το αναπαρήγαγαν αλλά μόλις το είδαν οι άνθρωποι της επιχείρησης Καταραχιάς στα Φάρσαλα τρελάθηκαν.

Έβγαλαν και ανακοίνωση για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, πως άλλος είναι αυτός ο Καταραχιάς και σε άλλη πόλη.

Έλα όμως που στο δημοσίευμα, υπάρχει και φωτογραφία. Στην οποία φωτογραφία δεν είναι καν κάποιος Καταραχιάς. Διακρίνεται ο διοικητής Γενικού Νοσοκομείου πόλης της Βορείου Ελλάδας ο οποίος σταμάτησε στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης να γευτεί τον χαλβά και βγήκε και μια φωτογραφία.

Πήραν λοιπόν οι άνθρωποι της επιχείρησης να μάθουν τι έγινε στην εφημερίδα. «Δεν το κάναμε εμείς. Το βρήκαμε από τοπικά σάιτς» λένε και σφυρίζουν αδιάφορα.

Άντε το κείμενο δεν το πέτυχαν, τη φωτογραφία δεν την πέτυχαν ούτε και τη… συγγνώμη πέτυχαν. Πάει, χάθηκε στο ταψί με τον χαλβά. Έλιωσε ένα πράμα.

Κ.Γ.

Φαΐ και πείνα

*ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ στη σύγχρονη αγορά εργασίας διαπίστωναν οι νεαροί Λαρισαίοι.

-Καλά, κάνεις τίποτε άλλο εδώ εκτός από το να τρως;

-Μα εσύ αφεντικό μού είπες να έρχομαι με όρεξη στη δουλειά.

***

*- ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΣ βρε…

- Είναι που έχεις να με πληρώσεις τέσσερις μήνες αφεντικό…

Ζ.

Και τα φανάρια;

*«ΚΑΛΑ ο εργολάβος…». Ο Λαρισαίος έδειχνε κατανόηση που τα συνεργεία του ιδιώτη, ανακατασκευάζοντας τη Βενιζέλου, τη Δήμητρας κλπ, δεν ενδιαφέρθηκαν για τα άχρηστα πλέον φανάρια, τα άφησαν ανέγγιχτα στους νέους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας ή πεζόδρομους κι ας μη χρειάζονται. Γιατί να ανακατευτούν; Φασαρία, έξοδα…

Θα τα απομακρύνει με άλλη εργολαβία ο Δήμος; Εκείνα που ποζάρουν πια στο μέσον του νέου ωραίου πεζοδρομίου, όπως π.χ. στη Μανδηλαρά, ποιος θα τα μετακινήσει; Πάλι θα σκάψουν δηλαδή;

Ζ.

Μονοσύλλαβα

*ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΟΣ με τους Καρδιτσιώτες, ο Λαρισαίος, για τα μονοσύλλαβα ζωολογίας: σκλι, πλι, χναρ, γρουν, γιδ. (Δεν κοιτούσε στον καθρέφτη.)

Ζ.

Και οι δύο

*- ΕΧΕΙ πάντως ένα πλεονέκτημα ο Καλογιάννης στην υπόθεση της Μ. Αλεξάνδρου…

Στο χθεσινό σχόλιο αναφερόταν ο Λαρισαίος, για τον δήμαρχο που μπορεί να βγει ζημιωμένος από το όμορφο έργο, καθώς εκεί που συνήθισαν τον δρόμο άδειο οι πεζοί θα βρεθούν ανάμεσα σε λεωφορεία και ταξί.

- Δεν πιέζεται από την αντιπολίτευση, εξηγούσε. Ούτε η Καραλαριώτου υιοθετεί σ’ αυτή την περίπτωση τη λαϊκή απαίτηση για πεζοδρόμηση, το αίτημα των εμπόρων. Κι αυτή με την Αστική θα είναι…

Ζ.

Και το baby;

*ΕΛΑΦΡΩΣ μπερδεμένοι οι Λαρισαίοι μαθητές χθες.

- Αν το ελαιόλαδο το φτιάχνουν από ελιές, το baby oil από τι το φτιάχνουν βρε παιδιά;

***

*- ΞΥΠΝΗΣΑ το πρωί με διάθεση να αλλάξω τον κόσμο, αλλά είχε μεγάλη αναμονή και έφυγα.

Ζ.

1.500 χορωδοί

*ΤΗΝ επόμενη εβδομάδα, από 28 Νοεμβρίου το ιστορικό Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Καρδίτσας. Όπου για 5 ημέρες θα λάβει χώρα μια χορωδιακή πανδαισία, με τη συμμετοχή συνολικά περίπου 1.500 χορωδών οι οποίοι απαρτίζουν 30 χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Προφανώς, παράλληλα θα αναστηθεί τουριστικά η περιοχή της Καρδίτσας αλλά και του Μουζακίου, στο οποίο θα φιλοξενηθεί επίσης τμήμα των εκδηλώσεων.

***

*Η 36η στη σειρά διοργάνωση είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες Claude Debussy για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του, Gioachino Rossini για τα 150 χρόνια από τον θάνατό του, Charles Gounod για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του, Francois Couperin για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του, Giulio Caccini για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, Pomponio Nenna για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, Adriano Banchieri για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Loyset Compere για τα 500 χρόνια από τον θάνατό του και Pierre de La Rue για τα 500 χρόνια από τον θάνατό του. Όλοι αυτοί φυσικά δεν θα παραστούν.

***

*ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ το «παρών» θα δώσουν σημαντικές προσωπικότητες που συμμετέχουν ως μέλη της διεθνούς καλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ, όπως η κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νις, διεθνούς φήμης μαέστρος, Δρ Suzana Kostic, ο διακεκριμένος συνθέτης Γιώργος Κουρουπός και πολλοί άλλοι. Θα το παρουσιάσει δε ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

Το Φεστιβάλ, που επί δεκαετίες παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και διεθνώς, έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη. (Ο κάμπος δημιουργεί.)

Ζ.

Αντιστοιχίσεις

*Ο έμπειρος Κ. Κ. έκανε χθες τις αισθηματικές αντιστοιχίσεις.

Καρδιολόγος: Καρδούλα μου. Κυνηγός: Περδικούλα μου. Κοσμηματοπώλης: Χρυσό μου. Χασάπης: Σπλάχνο μου. Ανθοπώλης: Μπουμπούκι μου. Ζαχαροπλάστης: Γλύκα μου. Αναισθησιολόγος: Αναπνοή μου. Γυμναστής: Κορμάρα μου. Ναυτικός: Φρεγάτα μου. Ηλεκτρολόγος: Φως μου. Οφθαλμίατρος: Μάτια μου. Σιδεράς: Δάγκωσα τη λαμαρίνα.

Ζ.

Διέφυγε;

*ΤΩΡΑ που το κράτος ξεσκονίζει τα αρχεία του, με αφορμή την υπόθεση της Γιάννας Αγιάννας απ’ τον Βόλο, θέμα που αναδείχθηκε ως ρεπορτάζ μέσα απ’ την ‘’Ε’’ κι αμέσως και σχολιογραφικά, όπως άρμοζε, αν κι αυτό δεν έχει τόση σημασία, τώρα λοιπόν η Λαρισαία θυμήθηκε και την προ μηνών υπόθεση τοπικού παράγοντα, η οποία έσβησε εν τη γενέσει της κι εκείνος δείχνει να πέρασε άβρεχτος. Εκτός κι αν οι αρμόδιοι το κυνηγήσουν.

***

*ΕΛΕΓΕ λοιπόν για κάποιον συριζαίο που όμως δεν θέλει επ’ ουδενί πλέον να τον λένε συριζαίο, στέλεχος του Δημοσίου, ο οποίος είχε υποβάλει αίτηση στο Υπουργείο του διεκδικώντας θέση, μόνο που είχε συμπληρώσει ψευδή στοιχεία σ’ αυτό το δημόσιο έγγραφο. Κι όταν τον πήραν χαμπάρι άλλοι ενδιαφερόμενοι κι άρχισαν να κινούνται καταγγέλλοντας, εκείνος απέσυρε λέει την αίτηση κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Είναι σαν να πιάνουν τον κλέφτη στα πράσα κι μ’ ένα συγγνώμη να επιστρέφει εκείνος τη λεία και να φεύγει καλός ξεδιαλεγμένος. (Άμα είναι καθαρίστρια όμως;).

Ζ.

Χωρίς ντροπή

*ΟΧΙ μόνο δεν ντράπηκε, δεν μαζεύτηκε λιγάκι μετά τις καταγγελίες των γειτόνων, που φιλοξενήθηκαν χθες, ότι παρκάρει όπου κι όπως τον βολεύει, παράνομα κι εις βάρος της κίνησης των υπολοίπων. Αντιθέτως, με περίσσιο θάρρος, τηλεφώνησε στην εφημερίδα για να βρίσει. Ναι, κατάλαβε ότι αυτόν εννοούσαν κι ας μην υπήρχε το όνομά του ούτε η φωτογραφία του αυτοκινήτου του. Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει αυτός. «Τι, μόνο εγώ παρκάρω στις γωνίες;» Να είχε τουλάχιστον το θάρρος να το δηλώσει αυτό επωνύμως… (Που παριστάνει και τον παράγοντα ο καημένος.)

Ζ.

Άλλα αντί άλλων

*Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης θυμίζει το ανέκδοτο με τον κουφό και τον χαζό του χωριού, ανεγράφη χθες στο ‘’Πιττάκιον’’. Ο κουφός ήθελε να πειράξει τον χαζό, οπότε τον ρωτάει. «Πόσο κάνει 2+1;», ο χαζός απαντάει "Τέσσερα". Κι ο κουφός: «Να τη φας και να 'ναι κρύα».

Ζ.

Οι αποζημιώσεις

*ΑΥΡΙΟ Σάββατο, παραμονή Γοργοποτάμου, τιμώντας την επέτειο του μεγάλου σαμποτάζ και της Αντίστασης, εκδήλωση του Δήμου στην Πινακοθήκη για τη διεκδίκηση των οφειλομένων στην Ελλάδα πολεμικών επανορθώσεων. Με τη συμμετοχή του αειθαλούς αντιστασιακού, πρώην βουλευτή Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Μπρακατσούλα, που παραμένει επί τόσα χρόνια στο μετερίζι του αγώνα. Προβλέπεται να μιλήσουν και πανεπιστημιακοί, πολιτικοί, ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος αλλά κι ο Δημ. Κούρτης, ο νεαρός Λαρισαίος δικηγόρος, ο οποίος δηλώνει πως νιώθει ιδιαίτερη τιμή να εισηγηθεί στη γενέτειρά του για ένα ζήτημα με το οποίο ασχολείται συστηματικά σε επίπεδο διεθνούς δικαίου επί σειρά ετών: «Από το Λονδίνο στο Βερολίνο μέσω Βόννης».

Ζ.

Νόμιζε

*ΦΤΑΝΕΙ ο ηλικιωμένος Λαρισαίος στο ιατρείο, κάπως σφιγμένος. Ντρέπεται κιόλας.

- Γιατρέ μου, έχω ένα τρομερό πρόβλημα. Αερίζομαι συνεχώς, όμως ευτυχώς τα αέριά μου είναι άοσμα και δεν ακούγονται και καθόλου.

- Τι μου λέτε…

- Ναι. Και για να είμαι ειλικρινής, αυτή τη λίγη ώρα που μιλάμε μπορεί να μου έφυγαν και δέκα φορές. Τι να κάνω…

- Ωραία, πάρτε αυτά τα χάπια και ελάτε πάλι ύστερα από ένα μήνα.

***

*ΥΣΤΕΡΑ από ένα μήνα, επέστρεψε και δεν έδειχνε καθόλου ευχαριστημένος.

- Γιατρέ, δεν ξέρω τι είχαν τα χάπια που μου έδωσες. Τα πήρα κανονικά και τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα. Αερίζομαι με την ίδια συχνότητα όπως πριν, αλλά τώρα βρομάνε απαίσια.

- Ωραία, τώρα που διορθώσαμε την όσφρησή σας, ας δούμε τι θα κάνουμε και με την ακοή σας.

Ζ.

Ο Ζιντάν της πένας

*«ΛΕΥΚΗ Καραϊβική», νέο βιβλίο του Μωρίς Αττιά. Ο οποίος επανέρχεται με το πρώτο μυθιστόρημα μιας νέας τριλογίας μετά τη θαυμάσια με το Μαύρο Αλγέρι, την Κόκκινη Μασσαλία και το Παρίσι Μπλουζ. Με τους ίδιους ήρωες, τον αστυνόμο Πάκο Μαρτίνεθ και την Ιρέν, τον Κουπιγκιάν και λοιπούς να συνεχίζουν τη ζωή τους και να βρίσκονται στην αποικία της Γουαδελούπης, στις Γαλλικές Αντίλλες, στα 1970. Πολιτική και κοινωνία στον καμβά του αστυνομικού μυθιστορήματος από τον εξαιρετικά καλλιεργημένο Γαλλοαλγερινό συγγραφέα, τον Ζιντάν της πένας. Σελίδες της παγκόσμιας λογοτεχνίας παρελαύνουν το βιβλίο του, διαρκείς οι αναφορές σε σκηνές από ταινίες αλλά και ψηφίδες γνώσεων από την παγκόσμια ιστορία...

***

*… μΕχρι κι από την Ελληνική Μυθολογία.

- Μεθυσμένη. Και μπεκρουλιάζεις για να της κάνεις παρέα όταν τη βασανίζουν οι εσωτερικοί της δαίμονες;

- Το 'πιασες.

- Και, από τότε, βουλιάζετε μαζί.

-Όχι, μόνο εγώ βουλιάζω. Εκείνη έχει κορμί γοργόνας και αντέχει καλύτερα από μένα στην καταιγίδα.

- Συγγνώμη για την αδιακρισία, αλλά είστε εραστές;

- Είναι δυνατόν να κάνεις έρωτα σε μια γοργόνα;

Η Απολίν ήταν η Καλυψώ του, η νύμφη ενός Οδυσσέα που είχε χάσει την Πηνελόπη και την Ιθάκη, η παραλία Σαιν-Φε- λίξ, η Ωγυγία του.

Στη διαδρομή προς την εργατική πολυκατοικία όπου έμενε, σκέφτηκα ότι η παρουσία μου εκεί δεν είχε σχέση μόνο με τον θάνατο του αρχιτέκτονα. Ήταν λες και ο Κουπί χρειαζόταν μια αφορμή για να με φέρει στο νησί, περιμένοντας ταυτόχρονα κάτι άλλο από μένα. Μια έρευνα για την κάθοδό του στην κόλαση, παρέα με μια Ευρυδίκη την οποία ήθελε να σώσει από κι εγώ δεν ξέρω ποια κατάρα, ποιο μυστικό, ποιο δηλητήριο.

Αν και δεν ήμουν κανένας Φίλιπ Μάρλοου, έμελλε μήπως να γίνω το κακέκτυπο του Τσαρλς Μάρλοου, του νεαρού αξιωματικού στην Καρδιά του Σκότους; Ποιος θα ήταν ο Κουρτς μου;

Ζ.

 

 

 TVN NEVN TEXNOLOGIVN O N PAPADOPOYLOS*ΤΩΝ νέων τεχνολογιών ο Ν. Παπαδόπουλος; Κι όμως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στον στρατηγό αστειευόμενος, να κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων με λέιζερ αντί για το ξεπερασμένο πια ψαλίδι. (Σιγά μόνο μην κάψουν κάνα δάχτυλο.)

Ζ.

 

 ISIA KI APANV KAI O STYLOS

*ΙΣΙΑ κι απάνω. Και ο στύλος της πινακίδας γκλίτσα, σιδερένια.

Ζ.

 

 DHLADH KYRIE DIOIKHTA

*- ΔΗΛΑΔΗ κύριε διοικητά, θα μπορούσε να ρωτήσει ο βουλευτής τον στρατηγό, άμα είναι να βάλουμε σε κάποιον πιπέρι μαύρο, πρέπει να απευθυνθούμε στον Καρα-πιπέρη;

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass