Προβληματισμός

Δημοσίευση: 27 Νοε 2018 19:02
*ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ μαζί αυτό το διάστημα πρόεδρος και βουλευτής. Για τα θέματα Παιδείας, την οποία θεωρούν «τη μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα», όπως είναι το "μότο" της ΝΔ. Το οποίο, Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρ. Κέλλας, το ασπάζονται πλήρως. Γι’ αυτό πρόεδρος και αν. τομεάρχης Παιδείας τα λένε συχνά. Η φωτογραφία είναι από την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία.     *ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ μαζί αυτό το διάστημα πρόεδρος και βουλευτής. Για τα θέματα Παιδείας, την οποία θεωρούν «τη μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα», όπως είναι το "μότο" της ΝΔ. Το οποίο, Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρ. Κέλλας, το ασπάζονται πλήρως. Γι’ αυτό πρόεδρος και αν. τομεάρχης Παιδείας τα λένε συχνά. Η φωτογραφία είναι από την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία.

*ENTONA συζητιέται και στην κοινωνία της Λάρισας το γεγονός ότι πίσω από τις διαμαρτυρίες των μαθητών για το Μακεδονικό και την κατάληψη που προγραμματίζεται την ερχόμενη Πέμπτη σε πανελλαδικό επίπεδο, κρύβεται η «Χρυσή Αυγή».

Το γεγονός δεν αφορά μονάχα στη Λάρισα αλλά το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε όλη τη χώρα γεγονός που οδήγησε τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην εξής δήλωση: «Το τελευταίο διάστημα, φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία. Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με ‘απεσταλμένους’ τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους. Κι όλα αυτά την ώρα που συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής τους δράσης. Θυμίζουμε ότι ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας. Θυμίζουμε ότι η νέα γενιά δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας. Να μην επιτρέψει σε φασιστικές συμμορίες να δράσουν ξανά στις γειτονιές. Θυμίζουμε ότι η μόνη απάντηση στον φασισμό είναι το ‘όχι’ της κοινωνίας και της νεολαίας μας. Καλώ τα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, χωρίς ‘ναι μεν αλλά’ και δικαιολογίες, τα ακροδεξιά μορφώματα και τις επιδιώξεις τους. Περιμένω να το κάνουν. Καλούμε τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές. Το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών».

Πάντως χθες στη Λάρισα πολλοί ήταν εκείνοι που αντικρίζοντας ακόμη και παιδιά δημοτικού στην πορεία, σχολίαζαν ότι υποκινούνται από μεγαλύτερους καθώς ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν είχαν έντονο εθνικιστικό χαρακτήρα.

Ν.Π.

 

Μαθητές

*ΟΤΑΝ οι μαθητές διαδηλώνουν κατά του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε «δεν είναι σωστό», «να πολιτικοποιείται η νεολαία». Εννοούν την κομματικοποίηση γιατί αν οι νέοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, δεν είναι πολιτικά όντα, τότε ποιος θα είναι.

Όταν οι νέοι λοιπόν διαδηλώνουν κατά των μεταρρυθμίσεων του Υπουργείου Παιδείας, τότε συνήθως πίσω από τις κινητοποιήσεις «κρύβεται» το ΚΚΕ. Όταν, όπως συνέβη χθες, στην «ουρά» της μαθητικής πορείας ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, βρίσκονταν και μέλη της Χρυσής Αυγής, είναι σωστό;

Πώς σιωπούν πλέον οι δημοκράτες που μέχρι χθες κατήγγειλαν τις μαθητικές πορείες ως «υποκινούμενες» από το ΚΚΕ, για παράδειγμα; Δεν είδαν τίποτα χθες;

Β.Κ.

 

Απουσίες

*ΔΙΑΛΟΓΟΣ μαθητή με την καθηγήτριά του, χθες το μεσημέρι, στη Λάρισα:

-Καθηγήτρια: «Τι έγινε; Πώς πήγε η μαθητική πορεία σήμερα (χθες) για τη Μακεδονία;»

-Μαθητής: «Πολύ καλά κυρία, ήταν τουλάχιστον 300 μαθητές απ΄ όλα τα σχολεία της Λάρισας, εκτός από το δικό μας. Εμείς ήμασταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού!»

-Καθηγήτρια: «Γιατί παιδί μου; Γιατί το δικό μας το σχολείο δεν είχε συμμετοχή;»

-Μαθητής: «Γιατί κυρία έχουμε τον μόνο διευθυντή που είπε ότι όποιος λείψει σήμερα (χθες) από το σχολείο, θα πάρει απουσία! Εμένα δεν με ένοιαξε αυτό, γιατί δεν έχω κάνει καμία απουσία μέχρι σήμερα και γι’ αυτό πήγα στη μαθητική συγκέντρωση και στην πορεία!».

Για να ακολουθήσει η σιωπή της καθηγήτριας…

Λ.Κ.

 

Παρουσίες

*ΕΧΟΥΝ πολιτικό ενδιαφέρον οι παρουσίες στη συνεδρίαση, χθες βράδυ, της Διοικούσας Επιτροπής της παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Εκτ. Νασιώκα.

Για την ακρίβεια έχουν ενδιαφέρον οι παρουσίες σε συνδυασμό με τις απουσίες. Αφού παρευρέθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και απουσίαζαν στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μέλη μάλιστα της Δ.Ε. Μα ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πολιτικό σχόλιο του κ. Νασιώκα, για την «επίθεση φιλίας» του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ με απώτερο σκοπό «να καταληστεύσει τον χώρο του ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές».

Φαίνεται πως παρήλθε η εποχή που το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ λεηλατούσε την αριστερά. Αν και δύσκολα μπορούν να ταυτισθούν οι σημερινές κυβερνητικές επιλογές με την αριστερά, η αλήθεια είναι πως ο λεηλατημένος, κάποτε ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα παίρνει την εκδίκησή του, στο όνομα της κεντροαριστεράς, όπως επί Λαλιώτη, μια φορά και έναν καιρό.

Αλλά μέχρι τις εθνικές εκλογές, τα βλέμματα θα παραμείνουν στραμμένα στις συμμαχίες στις (τοπικές) δημοτικές εκλογές. Στις απουσίες, στις παρουσίες, στην πολιτική των συμμαχιών ή των αυτόνομων παρεμβάσεων…

Β.Κ.

 

Βρώμικο

*ΑΠΟ τον αμιγώς – ανέκαθεν – πολιτικό λόγο του κ. Νασιώκα άλλη μια παράγραφος στη χθεσινή ομιλία είχε ενδιαφέρον. Αυτή όπου «η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάνει πολιτική διχασμού και οξύτητας. Ποινικοποιεί την πολιτική ζωή της χώρας. Προσπαθεί να ρίξει λάσπη σε πολιτικούς του αντιπάλους» όπως τόνισε ο πρώην υπουργός.

Για να αναφέρει ως παράδειγμα ότι «το θέμα με τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, μετά από πολλά άλλα το προηγούμενο διάστημα, όπως των πρώην πρωθυπουργών κ.κ. Σαμαρά και Πικραμμένου και του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Βενιζέλου, και είναι ύβρις και προσβολή στην ίδια τη δημοκρατία και στην αξιοπρέπεια κάθε πολίτη.

Το θέμα αφορά κάθε σοβαρό άνθρωπο, πολλώ δε μάλλον όσους κατατάσσουν τον εαυτό τους στον κεντρώο , μεσαίο χώρο του πολιτικού μας συστήματος. Όσοι ξέρουν , έζησαν οι ίδιοι ή υπέστησαν την ίδια δίωξη την περίοδο του 1989, που σήμερα όλοι αναγνωρίζουν εκείνη την περίοδο με τη φράση «βρώμικο «’89». Τώρα ξέρουν ότι πρωταγωνιστές εκείνης της πολιτικής δίωξης , ήταν άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται “αριστεροί”» κατέληξε ο ομιλητής.

Β.Κ.

 

Ιδιώματα

*ΧΩΡΙΣ κόμπλεξ κατωτερότητας, μπορείτε πλέον να μιλάτε ελεύθερα τα «λαρσινά», διότι επανέρχονται στην ελληνική γλώσσα, ως στοιχείο τοπικής ταυτότητας.

Το λένε οι γλωσσολόγοι, που παρατηρούν ότι το διαδίκτυο βοήθησε στην απενοχοποίηση των ιδιωμάτων, αφού οι χρήστες του τα χρησιμοποιούν πολύ συχνά και τα εμφανίζουν ως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να διατηρηθούν!

Επίσης, δεν είναι τυχαίο, που ακόμη και η διαφήμιση στον 21ο αιώνα εμπνέεται από τοπικές διαλέκτους και ιδιώματα, τα οποία παρουσιάζει με τρόπο που φανερώνουν στοιχείο ταυτότητας και όχι στοιχείο χλευασμού.

Και για την ιστορία: Το ξέρατε ότι το Πελοποννησιακό ιδίωμα έγινε η βάση της ελληνικής γλώσσας που μιλάμε σήμερα; Αυτό ισχυρίζονται οι φιλόλογοι.

Λ.Κ.

 

Συνταξιούχοι

*«ΔΕΝ χρειάζεται οι συνταξιούχοι να κάνουν αιτήσεις και αγωγές διότι η κυβέρνηση ό,τι είναι να αποδώσει, θα το αποδίδει σε όλους τους συνταξιούχους ανεξάρτητα εάν έκαναν αίτηση ή αγωγή», είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αν. Πετρόπουλος στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των συνταξιούχων στην Αθήνα. Το υπενθυμίζουν σήμερα τα μέλη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για να σταματήσουν οι συνάδελφοί τους να τρέχουν στα δικηγορικά γραφεία.

Ζ.Π.

 

Χαμάμ

*Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της απαλλοτρίωσης των εμπορικών καταστημάτων στην οδό Βενιζέλου, για την αποκάλυψη του Οθωμανικού λουτρού, έφερε στο φως την ύπαρξη δύο διαφορετικών κόσμων στη Λάρισα, με αντίθετες απόψεις και αντιλήψεις.

Διότι κάποιοι θεώρησαν το γεγονός ιστορική στιγμή και μάλιστα οραματίστηκαν την επαναλειτουργία του δημόσιου λουτρού, στις βάσεις του παλιού και κάποιοι εξαγριώθηκαν και απαιτούν την εξαφάνιση του μνημείου από την πόλη, ως «ξένο στοιχείο πολιτισμού ενός λαού που είναι εχθρός!».

Οι δεύτεροι δε, χαρακτήρισαν τους πρώτους ως «τουρκόφιλους» που θέλουν να διατηρηθεί το Οθωμανικό λουτρό -«χαμάμ» και αν μπορούσαν θα ισοπέδωναν κάθε στοιχείο στη Λάρισα, που μαρτυρά τα χρόνια της κατακτημένης Ελλάδας.

Σε αυτό ανταπαντούν οι πρώτοι: «Ακόμη και αν το δούμε από την άποψη ότι το μνημείο θυμίζει τη σκλαβιά μας, μήπως χρειάζεται να υπάρχουν αυτά τα δείγματα για να μην ξεχνάμε;

Ή θα πρέπει να διατηρήσουμε το παρελθόν επιλεκτικά, κρατώντας μόνο τα δείγματα λαμπρών σελίδων της ιστορίας μας και όχι των μαύρων σελίδων; Μήπως έτσι θα ξεχάσουμε και θα διαγράψουμε τη μνήμη από κάθε μελλοντική γενιά;».

Λ.Κ.

 

Τον χειροκρότησαν

*ΤΟ θερμό χειροκρότημα των Λαρισαίων εισέπραξε ο αντιστασιακός κ. Αθανάσιος Ριζάκης το περασμένο Σάββατο σε εκδήλωση με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ο κ. Ριζάκης γνωρίζει καλά τι θα πει φασισμός και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Η παρέμβασή του δυναμική στην εκδήλωση. Ζήτησε να πάρουν θέση άμεσα όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άμεσα η Ελλάδα να πάρει αυτό που της χρωστούν. Είναι το ελάχιστο για όσα της προξένησε η ναζιστική θηριωδία είπε χαρακτηριστικά. «Είμαι θύμα του πολέμου. Οι περισσότεροι δεν ζουν πια. Οι οικογένειές τους όμως ακόμη περιμένουν τη δικαίωση. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η Γερμανία να επανορθώσει άμεσα» είπε χαρακτηριστικά και χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο. Πάντως εκείνος αισθάνεται καλά γιατί παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, δεν παραδίδει τα «όπλα».

Ν.Π.

 

Χαρούμενοι

*ΠΙΟ χαρούμενοι όσοι στολίζουν νωρίς για τα Χριστούγεννα λέει νέα έρευνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Η αλήθεια είναι πως πέρα από τα εμπορικά καταστήματα δεν είναι λίγα πλέον τα σπίτια που έβαλαν τα γιορτινά τους από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Δεν ξέρουμε αν αυτοί είναι πιο χαρούμενοι ως άνθρωποι, το σίγουρο πάντως είναι ότι το στολισμένο σπίτι και τα χιλιάδες μικρά φωτάκια δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα που κάνουν και την πιο δύσκολη ημέρα να κλείνει όμορφα.

Ζ.Π.

 

Το πόμολο

*ΚΑΛΑ τα μεγάλα έργα που εξαγγέλλονται κατά καιρούς από τη δημοτική αρχή Τυρνάβου, αλλά πολλοί συμπολίτες δεν μπορούν να μπουν στο δημαρχείο Τυρνάβου επειδή η καθημερινή είσοδός του από τον πεζόδρομο Καράσσου δεν ανοίγει καθώς μαγκώνει το … πόμολο. Πάνε οι δημότες να μπουν, βλέπουν ότι η πόρτα δεν ανοίγει θεωρώντας ότι το δημαρχείο είναι κλειστό και η πόρτα κλειδωμένη και φεύγουν.

Οπότε εύλογα συνδημότης διερωτάται: «Καλά τα μεγάλα έργα για το μέλλον αλλά για το παρόν εκεί στον Δήμο Τυρνάβου δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε ένα πόμολο στην είσοδο του δημαρχείου;».

Κ.Τσ.

 

Όχι και τούμπες…

*ΦΥΣΙΚΑ και του άρεσε του δημάρχου, που στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συζήτηση του θέματος για την κατασκευή χώρων άθλησης στην Τούμπα, τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων της συνοικίας, Φιλήμων Γεωργάκης. Ο οποίος είπε τα καλύτερα για τη δημοτική αρχή για τις παρεμβάσεις στη γειτονιά τους. Ε, δεν κάνουν και τούμπες στην Τούμπα, θεωρούν όμως ότι κάτι γίνεται.

***

*ΣΤΗ συζήτηση, ο Απ. Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι «ο Δήμος είναι έτοιμος να εντάξει στο πρόγραμμα "Φιλόδημος", μέσα στην ερχόμενη άνοιξη», είπε, «το έργο της κατασκευής δημοτικού σχολείου στην Τούμπα, που αποτελεί πάγιο αίτημα της συνοικίας». Αναγνωρίζοντας ότι «η συνοικία είχε μείνει πίσω και δίνοντας δίκιο στους κατοίκους, ακόμα και όταν ο λόγος τους ήταν καταγγελτικός», ανέφερε ότι «έχει εμπεδωθεί ήδη υποδειγματική συνεργασία της δημοτικής αρχής μαζί τους». (Τους έφερε τούμπα...)

Ζ.

 

Γυναίκες

*ΕΞΕΠΛΑΓΗ ο Λαρισαίος Ν. Χ. βλέποντας στο μεσημεριανάδικο την καλλιτέχνιδα να εξομολογείται τα προσωπικά της και στη λωρίδα στο κάτω μέρος της οθόνης, εκεί που συμπυκνώνουν το ρεπορτάζ να γράφει: Ο άντρας μου με παντρεύτηκε επειδή κάνω ωραίες πίτες.

-Μεγάλο ρίσκο πήρε ο σκηνοθέτης.

***

*- ΠΑΝΤΩΣ οι γυναίκες αν θέλουν μπορούν να καταφέρουν απίστευτα πράγματα, έλεγε ο άλλος. Όπως ας πούμε να κόψει το κάπνισμα ένας φανατικός καπνιστής σαν εμένα. Είπα θα καπνίζω όσο θέλω, μόνο όμως μετά το σεξ και μου το έκοψαν μαχαίρι. Λες κι ήταν όλες τους συνεννοημένες…

***

*- ΟΙ γυναίκες είναι παλαβές κι οι άντρες βλάκες, έκανε τη σύνοψη ο παλιός. Κι ο λόγος που είναι οι γυναίκες παλαβές απλός, επειδή είναι οι άντρες βλάκες.

Ζ.

 

Βόδι φάτνης

*ΚΑΘΩΣ έφτασε η προεορταστική περίοδος, μονάχα ένας μήνας απέμεινε, ο Λαρισαίος Θ. Β. εμπνεύστηκε μαθητικούς διαλόγους.

- Διαβάζω για να μπορώ αύριο, μεθαύριο να βγάλω λεφτά.

- Μπράβο ρε φίλε. Τι διαβάζεις;

- Κάνω επανάληψη τα κάλαντα...

***

*- ΜΑΝΑ, αστέρι για το δέντρο έχουμε ή ν’ ανέβω εγώ στην κορυφή;

- Έχουμε αστέρι αγόρι μου, βόδι για τη φάτνη δεν έχουμε.

Ζ.

 

Μυθιστόρημα

ποίημα

*Ο Χούλιο Λαμαθάρες ήταν 29 χρονών όταν προ τριακονταετίας κυκλοφόρησε στην Ισπανία το πρώτο του μυθιστόρημα. ‘’Το Φεγγάρι των Λύκων’’, μια μικρή αλλά τόσο συμπυκνωμένη ιστορία, με θέμα την περιπέτεια των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού οι οποίοι κατέφυγαν και κρύφτηκαν στα βουνά μετά τη λήξη του Ισπανικού Εμφύλιου. Η αντίστοιχη ελληνική περιπέτεια ακολούθησε δέκα χρόνια αργότερα, κανείς δεν είχε παραδειγματιστεί. Το μυθιστόρημα δεν είναι ιστορικό ή πολιτικό, αν και δεν λείπουν σχετικές αναφορές, επικεντρώνεται στο ένστικτο της επιβίωσης ενός κυνηγημένου ανθρώπου.

Κείμενο με θαυμαστό λογοτεχνικό σφρίγος, είναι το μυθιστόρημα ενός ποιητή, λένε οι ειδικοί. Με φράσεις και παραγράφους που αποτελούν τέλειους ποιητικούς στίχους. «Έψαξα στα παλιά σεντούκια να βρω τη γλώσσα εκείνου του καιρού», λέει ο συγγραφέας. Ο οποίος θεωρεί το γράψιμο μια θεραπευτική μέθοδο, η λογοτεχνία τον βοηθάει να υποφέρει το πέρασμα του χρόνου. «Επειδή γράφω μπορώ να ζω χωρίς να γίνομαι τόσο εριστικός όσο οι υπόλοιποι».

***

*ΔΙΧΩΣ φραστικά στολίδια, αδρή γραφή με οικονομία αλλά τόσο παραστατική.

Στις οχτώ ακριβώς χτυπάει η καμπάνα. Το τρένο-μια ατμομηχανή που λειτουργεί με κάρβουνο και τέσσερα παλιά βαγόνια-βγάζει μια βραχνή φωνή, εκτοξεύει στον αέρα μια στήλη καπνού και αρχίζει να γλιστράει πάνω στις γραμμές παίρνοντας μαζί του τις τελευταίες ανταύγειες από το φως της μέρας που σβήνει.

Ο σταθμάρχης περιμένει πάνω στην πλατφόρμα μέχρι να χαθεί από τα μάτια του το τρένο. Ύστερα συμβουλεύεται το ρολόι του τοίχου, βεβαιώνεται ότι κανένας δεν έχει μείνει να περιμένει στον σταθμό και επιστρέφει στο γραφείο του με ύφος ευχαριστημένο. Άλλη μια μέρα δουλειάς που τέλειωσε. (Πιο κάτω θα φανεί ότι μέσα στο γραφείο έχει κρυμμένους τους κυνηγημένους αντάρτες, ο ένας τους γιος παλιού του φίλου.)

Ζ.

 

FVTOGRAFISE KAI FVTOGRAFHUHKE

*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ και φωτογραφήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης στη χθεσινή πορεία των μαθητών για τη Μακεδονία. Στο στοιχείο του…

 

 ME TA EJYPNA THLEVNA BREUHKE

*ΜΕ τα έξυπνα τηλέφωνα βρέθηκε κι ο τέταρτος πίθηκος, ο πιο έξυπνος απ’ όλους, ο 3 σε 1.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass