Εντός κλίματος

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 19:16
* ΣΤΗ Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού στη Βαρκελώνη βρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Ο κ. Κολλάτος συναντήθηκε με τον γ. γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα, καθώς και εκπροσώπους βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντησή του με τους εκπροσώπους του γνωστού πάρκου Ventura Park, με τους οποίους συζήτησε την ιδέα του Δήμου Τεμπών για την ανάπλαση της Κοιλάδας, με την κατασκευή ενός ενιαίου πολυθεματικού-πολυσυλλεκτικού πάρκου στην περιοχή.  Κ.Τσ. * ΣΤΗ Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού στη Βαρκελώνη βρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Ο κ. Κολλάτος συναντήθηκε με τον γ. γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα, καθώς και εκπροσώπους βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντησή του με τους εκπροσώπους του γνωστού πάρκου Ventura Park, με τους οποίους συζήτησε την ιδέα του Δήμου Τεμπών για την ανάπλαση της Κοιλάδας, με την κατασκευή ενός ενιαίου πολυθεματικού-πολυσυλλεκτικού πάρκου στην περιοχή. Κ.Τσ.

*ΣΤΟΝ ρυθμό των ημερών και στο κλίμα της εποχής οι Λαρισαίοι.

- Εγώ στόλισα το αυτοκίνητο για τα Χριστούγεννα.

- Έλα ρε, πώς;

- Αναμμένα όλα τα λαμπάκια, της βενζίνης, της μπαταρίας, του σέρβις…

***

*- ΦΟΝΙΚΗ οδοντοστοιχία παρέσυρε τρεις κουραμπιέδες και πέντε μελομακάρονα. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί θεαματικά.

Ζ.

 

Χρήσιμο

*ΟΠΩΣ και πέρυσι, γλυκάθηκαν καλά, οι έχοντες ολίγα έως καθόλου περιμένουν τον μποναμά με το κοινωνικό μέρισμα. Το οποίο θα πάει βέβαια στην αγορά, που το περιμένει για θα κινηθεί με τα 700 εκατομμύρια. Μα και οι άνθρωποι που δυσκολεύονται θα κάνουν πιο όμορφα Γιορτές. ‘’Θα το σπαταλήσουν’’ που θα έλεγε κι ο Αλ. Τσίπρας αλλά χαλάλι.

Ζ.

Βρεγμένα

*ΑΦΟΥ πλημμύρισε και το κτίριο της Κυπριακής Βουλής… Στην Κύπρο που δεν βρέχει ποτέ. Τότε, δεν απέμεινε και τίποτ΄ άλλο να γίνει μούσκεμα.

Ζ.

Όχι, δεν…

*«ΤΑ σχόλια περί συναντήσεων και πολύ περισσότερο συντονισμού ενεργειών μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ Λάρισας για το περιφερειακό σχήμα στη Θεσσαλία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Μετά τον Στ. Τσιάκαλο, κατηγορηματική διάψευση και από τον γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα βέβαια ήταν το ‘’σχόλια’’. Προχθές Κυριακή.

 «Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία και στήριξη ευρύτερων, προοδευτικών σχημάτων θα επιχειρηθεί να υλοποιηθεί μέσω αμιγώς αυτοδιοικητικών κινήσεων και πρωτοβουλιών», συνεχίζει ο Π. Παπαγεωργίου. (Να ξέρει κι ο Ν. Τσιλιμίγκας πώς θα πορευτεί δηλαδή. Και μαζί και χώρια.)

Ζ.

Με την

καθοδήγηση

*Η αναταραχή εξαιτίας του σχολίου περί συντονισμού των δύο κομμάτων πίσω από την υποψηφιότητα Τσιλιμίγκα, ήταν μεγάλη στους Κιναλίτες της Λάρισας. Γράφτηκε στα ‘’Ψ’’, μετά σου μου του, ψου-ψου και φου μπου Κυριακή Δευτέρα, οπότε χθες τους κάλεσε στην Αθήνα η καθοδήγηση. Ο Β. Κεγκέρογλου, μάλιστα, αυτοπροσώπως. Είναι και η εκκρεμότητα με το πώς ακριβώς θα πορευτούν και με την υποψηφιότητα Καλογιάννη στον Δήμο…

***

*ΚΛΗΘΗΚΑΝ λοιπόν οι τρεις βουλευτές, ο νυν, ο πρώην κι πιο πρώην, Μπαργιώτας-Σαχινίδης-Έξαρχος, οι τρεις γραμματείς των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΚΗΔΙΣΟ και ΔΗΜΑΡ ήτοι Γιαννούλας-Ζαούτσος-Ψύρρας, ο έχων το γενικό κουμάντο του ΚΙΝΑΛ Στ. Τσιάκαλος κι η τοπική καθοδήγηση του κόμματος, ο Κ. Σάββας κι η Φράντζη Σαμαρίνα, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Όλοι μαζί αντάμα και συντροφικά, χθες βραδάκι θα τα είχαν λύσει πλέον όλα τα ζητήματα. Για να συνεχίσουν κατόπιν ακάθεκτοι, η κάθε ομάδα με τη δική της προσέγγιση, κλασικά.

Ζ.

Ανάκατα

*ΚΑΙ βγαίνει η ΝΔ με αυστηρή αντικυβερνητική κριτική χρησιμοποιώντας τις επικρίσεις Αλαβάνου κατά Τσίπρα. Σαν περίπου να κατηγορούσαν τον Μητσοτάκη οι συριζαίοι με λόγια του ΛΑΟΣ και του Καρατζαφέρη. Την ίδια στιγμή, τα ‘’Νέα’’ αναδεικνύουν με θέρμη τον Παν. Λαφαζάνη και τα επαναστατικά Κίτρινα Γιλέκα. Κι όλα μπερδεύονται γλυκά.

Ζ.

Το αναδεικνύουν

*«ΤΟ νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών του, θα αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους ακαδημαϊκούς πόλους στην Ελλάδα». Την άποψη της Παναγιώτας Δριτσέλη ανέδειξε η ‘’Αυγή’’ ως ένα από τα βασικά στοιχεία της σύνθεσης του πρωτοσέλιδου, που ήταν αφιερωμένο στην Παιδεία. Η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας συνάδει απόλυτα με τη λογική της δίκαιης ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης που προτάσσουμε συνολικά», αναφερόμενη στη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας. «Η ανάπτυξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας γινόταν επί χρόνια με όρους πελατείας και όχι με επιστημονικά κριτήρια», συνέχισε ξεκαθαρίζοντας πως «σήμερα η λογική αυτή αλλάζει, καθώς η αναβάθμιση του ακαδημαϊκού χάρτη ξεκινά από τα ίδια τα ιδρύματα». (Η Λάρισα ως αιχμή…)

Ζ.

Όχι σε φέτες

*«ΜΙΛΩΝΤΑΣ στην ΚE του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος για την αγαθότητα της διακυβέρνησής του όπως οφείλει να εμφανίζεται κάθε πολιτικός που σέβεται τον καθρέφτη του» γράφει στο πρωτοσέλιδο πολιτικό χρονογράφημά του στην ‘’Καθημερινή’’ ο Παντελής Μπουκάλας. «Η Ελλάδα μετρά ήδη τις πρώτες εκατό μέρες της εκτός μνημονίων. Τις πρώτες εκατό πραγματικά δικές μας μέρες. Οι μέρες που δεν θα ξημέρωναν ποτέ σε μια χώρα καταδικασμένη να ζήσει στην αιώνια λιτότητα».

***

*ΚΑΙ συνεχίζει: Όσο αυτοπαραμυθητικός κι αν μοιάζει ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι μόνο οι τελευταίες εκατό μέρες «είναι πραγματικά δικές του» τόσο αυτοκαταδικαστικός είναι. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι το πείσμα της αντιπολίτευσης, που θα μπορούσε να θεωρηθεί εξαρτημένο αντανακλαστικό, μια αυτοματοποιημένη αυτοσυντηρητική αντίδραση…. Σωστά η αντιπολίτευση τονίζει πως η κυβέρνηση θα κριθεί ολικώς και όχι μερικώς για τον συνολικό βίο της, όχι για την τελευταία περίοδό του. Αποφεύγει όμως να πει ότι και η ίδια θα κριθεί ολικώς και όχι μερικώς. Ο κομματικός βίος δεν τεμαχίζεται σε βολικές φέτες. Ενιαίος είναι. Από το 1974; Από το 1981; Από το 2004; Ο καθείς και η αφετηρία του. (Ναι αλλά…)

Ζ.

Τους (το) πήρε

το Ποτάμι

*ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ της ‘’Εστίας’’ αναφέρουν ότι αν ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφασίσει τον Μάρτιο την αναστολή λειτουργίας τού κόμματός του προεκλογικώς -εξέλιξις που θα ευνοήσει προφανώς τη ΝΔ- δεν θα ζητήσει προσωπικό αντάλλαγμα, ήτοι να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Ωστόσο, είναι ειλημμένη απόφασις του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον αξιοποιήσει μετεκλογικώς σε θέση υπουργού, όπως και την Άννα Διαμαντοπούλου.

***

*ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ δεν πέφτει έξω η εφημερίδα: Επίσης αυτό θα σημάνει πως θα πολιτευθούν με την Κεντροδεξιά παράταξη οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Μαυρωτάς και ο υπεύθυνος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας. Άγνωστο τι θα συμβεί με την περίπτωση του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος δεν είναι απολύτως συμβατός με το πολιτικό DNA της παρατάξεως.

***

*ΣΤΟ τραπέζι έχει πέσει συμφώνως προς έγκυρες πληροφορίες, το όνομα του εμβληματικού δημοσιογράφου της Κεντροαριστεράς Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος υπερασπίζεται με σθένος κατά καιρούς, αρθρογραφώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάποιοι τον θεωρούν καλό υποδοχέα της κεντροαριστερής ψήφου στη ΝΔ. Όσοι εισηγούνται στον κ. Μητσοτάκη την επέλαση στον χώρο της Κεντροαριστεράς επιχειρηματολογούν ότι τέτοιου είδους υποψηφιότητες θα επιταχύνουν τη μαζική προσχώρηση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. Έχει δοθεί εντολή σε υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους να ενσωματώνουν στα ψηφοδέλτιά τους κατά μεγάλο ποσοστό στελέχη του κομματικού μηχανισμού του KINΑΛ. (Για να ξέρουν κι οι ντόπιοι να πορεύονται.)

Ζ.

Για όλους

*ΚΑΠΑΚΙ στις εξαγγελίες Τσίπρα, από τα Καλάβρυτα, για την Κτηνοτροφία ο Χρ. Κέλλας κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας τον διαχωρισμό που επιχειρεί η κυβέρνηση μεταξύ των κτηνοτρόφων για την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης. Το γνωστό de minimis ελληνιστί, λόγω της μείωσης των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα. ‘’De minimis’’ σε κτηνοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών εξήγγειλε η κυβέρνηση, ‘’de minimis’’ για όλους τους κτηνοτρόφους και για τους πεδινούς, ζητά ο Λαρισαίος βουλευτής, συντασσόμενος και με το σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων. (Οπότε τώρα θα συγκρουστεί με τον συνάδελφό του Ν. Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει σηκώσει ήδη το γάντι.)

Ζ.

Αγιοβασιλιάτικα

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι είχαν προχωρήσει πολύ.

- Αν το καλοσκεφτείτε, ο Αϊ Βασίλης ήταν ο πρώτος ντιλιβεράς της Ιστορίας.

***

*- ΑΓΙΕ Βασίλη, σε παρακαλώ να φέρεις ρουχαλάκια σ΄ αυτές τις φτωχές κυρίες που έχει ο μπαμπάς στον υπολογιστή του, να μην κρυώνουν οι καημένες γυμνές.

***

*ΤΗΝ καναβουριά, τώρα με τη νομιμοποίηση της κάνναβης, θεωρούσε ο άλλος ως το ενδεδειγμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

- Αυτό είναι… Όταν το ανάβεις, βλέπεις Αϊ Βασίληδες, Χιονάτες, έλκηθρα με ταράνδους και ξωτικά, καλικάντζαρους και νεράιδες. Κι όλα έγχρωμα…

Ζ.

Μακρονία

*ΣΤΙΣ τρεις εβδομάδες των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, το κίνημα των «Κίτρινων γιλέκων» έχει μετεξελιχθεί, βλέπει ο Β. Σ. από Ελλάδα.

Με τη ρομαντική ορμή που διακατέχει όλα τα αυθόρμητα κινήματα, οι διαδηλωτές δεν εστιάζουν πλέον στο ζήτημα της αύξησης της τιμής των καυσίμων, αλλά αμφισβητούν συνολικά την οικονομική και φορολογική πολιτική του Μακρόν. Με προοπτική την ανατροπή της «μακρονίας», όπως αποκαλούν τη διακυβέρνηση του Γάλλου προέδρου. Θα φέρει όμως το Διευθυντήριο τον νέο Βοναπάρτη;

***

*Ο ίδιος ο Μακρόν δίνει την εικόνα, όλο αυτό το διάστημα, πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι διαφορετικό να μανατζάρεις μία τράπεζα από το να κυβερνάς έναν λαό. Στην πρώτη περίπτωση έχεις να κάνεις με υφισταμένους, ενώ στη δεύτερη με πολίτες και, όπως συνηθίζεται στις Δημοκρατίες, οι πολίτες δεν είναι υφιστάμενοι αλλά εντολείς της εξουσίας προέδρων και πρωθυπουργών. Έτσι, αν τελικά ο Μακρόν εγκρίνει την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εκτιμάται ότι το μόνο που θα καταφέρει είναι να δικαιώσει στη συνείδηση όλο και περισσότερων Γάλλων τους διαδηλωτές, οι οποίοι τον αποκαλούν ήδη Μαρία Αντουανέτα...

Ζ.

Νύχια στην

πολυκατοικία

*Η επιθετική τακτική που ακολούθησε η Ρ. Καραλαριώτου απέναντι στην παράταξη Διαμάντου, το ορμάω-και-σου-παίρνω-ό,τι-μπορώ, πιθανότατα θα της αποφέρει κάποιους ακόμη υποψήφιους, εκείνους της νεοδημοκρατικής προέλευσης που ακούνε το κάλεσμα της κομματικής φυλής. Αφού θα ακολουθήσουν οργανωμένα κι άλλοι, μετά από τους προηγηθέντες 16, που αποτελούν όμως μόλις το 1/10 των υποψηφίων του, ωστόσο η εισβολή αυτή θα δικαιολογήσει μετά τον Ντ. Διαμάντο και όσους απομείνουν, να πολωθούν, να βγάλουν νύχια και να την πολεμήσουν. Αυτό το πάω να ‘’σου πάρω τσαμπουκά’’ την παράταξη, διαμορφώνει συνήθως άγρια κατάσταση.

***

*ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ τα πράγματα ο Λαρισαίος που παρακολουθεί τα μπες-βγες στη γαλάζια πολυκατοικία.

-Στο σχήμα Μαμάκος υπό την Καραλαριώτου δεν χωρούσε ο Διαμάντος, επ΄ουδενί…

-Γιατί, επειδή θα ήταν παραπίσω, το νούμερο τρία;

- Μπορεί και τέσσερα, μην ξεχνάτε τον Ξηρομερίτη, είναι και κάτι άλλοι παλιοί… Όχι γι’ αυτό, είναι που το προκύψαν σχήμα είναι αρχιτεκτόνημα Τζανακούλη…

-Σοβαρά;

-Εμ τίνος είναι. Πώς προέκυψε τόσο εύκολα το χρίσμα, εκείνος δεν είναι στην αρμόδια επιτροπή του κόμματος στην Αθήνα; Κι ο Διαμάντος δεν ήταν ποτέ με τον Τζανακούλη, ποτέ.

***

*Η συζήτηση μπήκε σε βαθιά νερά.

-Και γιατί να το κάνει ο δήμαρχος αυτό;

-Εδώ σε θέλω, θα δείξει εκ του αποτελέσματος τι είχε στο βάθος του μυαλού του. Πάντως σίγουρα τον βοηθάει στον στόχο του για βουλευτής, μαζεύει γύρω του κόσμο.

-Άρα θα πρέπει να ανησυχεί ο ένας εκ των δύο τωρινών εθνοπατέρων;

-Συ είπας. Βέβαια το λένε κι άλλοι, θα γίνει ντέρμπι.

Ζ.

Άπλυτη

*ΤΟ έργο στη Μανδηλαρά ολοκληρώθηκε και από τις δύο πλευρές της Παναγούλη, πλύθηκε κιόλας ο δρόμος, παραδόθηκε κούκλα. Η Παναγούλη όμως; Βρωμιάρα, καθώς δεν λούστηκε μετά που έπαιζαν με τα χώματα με τη γειτονοπούλα της. Οι παρόδιοι καταστηματάρχες, δεξά-ζερβά της Μανδηλαρά ζητούν να περάσει κι από κει η υδροφόρα του Δήμου με τη μάνικα.

Ζ.

 

STO MOPYGA GIA THN AGIA

*ΣΤΟ Μπουγά για την Αγία Βαρβάρα του Πυροβολικού, ο πλεονασματικός Γ. Λαδόπουλος εξηγεί στον μητροπολίτη και τον στρατηγό πώς γίνεται να είσαι πυροβολητής, ναρκαλιευτής, διαβιβαστής, ασυρματιστής, σιτιστής και υποκελευστής ταυτόχρονα. Τι να πει κι ο Παιδής μετά, πώς να αντιπαραβληθεί.

Ζ.

 

 

 ALLO ENA TROXAIO SHMEIVUHKE

* ΑΛΛΟ ένα τροχαίο σημειώθηκε χθες στο κενό της διαχωριστικής νησίδας της οδού Σαρίμβεη. Ευτυχώς είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Γενικότερα όμως στο ύψος της οδού Σκιάθου (στο οποίο υπάρχει το άνοιγμα της νησίδας) ο βαθμός της επικινδυνότητας είναι μεγάλος καθώς πολύ συχνά οδηγοί προσπαθούν να στρίψουν και από τις δύο κατευθύνσεις. Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν το χθεσινό τροχαίο οφείλεται σε κάποιον τέτοιο λόγο, πάντως καλό θα ήταν να επανεξεταστεί το ζήτημα.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass