Με το μαλακό

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 19:10
*ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ από το πρωινό μποτιλιάρισμα στη Ρούσβελτ, μάλλον συνηθισμένη εικόνα. Κατά τα άλλα πεζόδρομος.  Ζ. *ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ από το πρωινό μποτιλιάρισμα στη Ρούσβελτ, μάλλον συνηθισμένη εικόνα. Κατά τα άλλα πεζόδρομος. Ζ.

*ΟΥΤΕ βοριάς, ούτε χιονιάς, μήτε καν βροχούλα, μπήκε ένας νορμάλ Δεκέμβρης με τα κρύα του τα βράδια αλλά όχι και παγωμένα, με τα γλυκά του μεσημέρια, ίσα να κιτρινίσει τα φύλλα και να ανάψει τις σόμπες στους τραπεζόδρομους της πόλης. Ήρεμος καιρός.

Ζ.

10 στους 12

*ΤΟ όλον ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στην Αθήνα, όπου κλήθηκαν οι Λαρισαίοι θεσμικοί και εκπροσωπούντες διάφορες τάσεις, εν συνόλω άτομα 12. Κυρίαρχο θέμα οι δημοτικές εκλογές στη Λάρισα και ‘’τι θα κάνουμε σύντροφοι’’. Αποφάσισαν λοιπόν να αποφασίσουν και τυπικά στη δημοτική ολομέλεια, η οποία θα συγκληθεί πιθανότατα αύριο Παρασκευή, άντε το πολύ την επόμενη.

***

*ΕΝ τω μεταξύ η απόφαση έχει πρακτικά ληφθεί και η επιλογή τυγχάνει και της έγκρισης των κεντρικών του κόμματος και της προέδρου φυσικά. Άλλωστε η Λάρισα τυγχάνει μεγάλος δήμος και απασχολεί, ενώ υπάρχει κι η λεγόμενη ‘’ιδιαιτερότητα’’ για το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο έχει σήμερα το πάνω χέρι στη δημοτική αρχή.

***

*ΕΥΡΥΤΑΤΗ σύγκλιση καθώς οι 10 από τους 12 που πήγαν Αθήνα, συμφώνησαν. Χωρίς να αναδείξουν συγκεκριμένη αντιπρόταση διαφώνησαν λέει ο Βαγγ. Γιαννούλας, ο οποίος ποτέ δεν διέψευσε ότι ενδιαφέρεται για δήμαρχος. Και ο Κ. Σάββας, με τους κακεντρεχείς να λένε ότι παντού ανά την επικράτεια οι ‘’ανδρουλακικοί’’ διαφωνούν με ό, τι και να προταθεί από την πλευρά της Φώφης. (Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί είναι πόσοι ενδιαφέρονται στην πόλη για τους κιναλιστές όταν ψάχνουν το φύλο των αγγέλων.)

Ζ.

Εκ των 3.200…

*ΜΠΟΡΕΙ να διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για την τελευταία του απόπειρα, αλλά ποιος τον πιστεύει; «Τα Καθημερινά» είναι πάντως το 29ο βιβλίο στη σειρά του Κων. Ι. Παπακωνσταντίνου ενώ εκείνος περπατάει στη δέκατη δεκαετία της ζωής του. ‘’Ουκέτι μάτερ καιρός’’ σημειώνει προλογικά ‘’η δάσκαλους απ΄ του Νιμπιγλέρ΄ι’’. Εν τω μεταξύ, το συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει ελάχιστα από τα 3.200 κείμενά του που έχουν δημοσιευτεί στην ‘’Ε’’. Πρόκειται για κομμάτια ‘’σύντομα, ανάλαφρα και ποικίλου περιεχομένου’’. Ο ίδιος θεωρεί ότι σ΄ αυτά ‘’διακρίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης της φυλετικής μας κληρονομιάς. Μια εμμονή στην ανάδειξη της πνευματικής ευωδίας που αναδύεται από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Και μια, μετά σεβασμού, στήριξη της χριστιανικής μας φιλοσοφίας, που κι αυτή υπονομεύεται σήμερα δολίως’’. Κι ο παλιός διευθυντής του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου της Ακαδημίας, συνεχίζει θαλερός κι ακάθεκτος.

Ζ.

Οι μέσα κι ο έξω

*ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ στον Ιατρικό Σύλλογο ο Ντ. Γιαννακόπουλος, ωστόσο δεν έλειψαν οι συζητήσεις για τη συγκρότηση του νέου προεδρείου.

Ο ‘’μόνιμος’’ γεν. γραμματέας Μιχ. Μέρας έμεινε απλό μέλος του Δ.Σ. Τώρα, σ΄ αυτή τη θητεία όπου αναμενόταν να δρομολογηθεί η διαδοχή κι αφού ο καρδιολόγος περίμενε υπομονετικά καμιά δεκαριά χρόνια, βρέθηκε ‘’στην απέξω’’, διότι «έπρεπε να ξεκουραστεί». Παράξενη εξέλιξη.

Ζ.

Γιατί έφυγαν

*«Αγαπητά ψιθυριστά,

Με έκπληξη διαβάσαμε το δημοσίευμά σας κι αυτό για δύο λόγους» αναφέρουν σε σημείωμά τους υποψήφιοι του Διαμάντου που προσχώρησαν σε Καραλαριώτου. «Ο πρώτος, γιατί είναι ανακριβές, σε ό,τι μας αφορά, καθώς ουδεμία ενόχληση ή προτροπή είχαμε από οποιονδήποτε για την απόφασή μας, η οποία υπήρξε προϊόν πολιτικής διεργασίας. Ο δεύτερος, γιατί είναι υποτιμητικό, καθώς παρουσιάζει την αποχώρησή μας ως «κάλεσμα της κομματικής φυλής» ενώ έχουμε εξηγήσει ξεκάθαρα τους λόγους της αποχώρησής μας από τον συνδυασμό «Νέα Λάρισα». Τους ξαναθυμίζουμε επιγραμματικά: Τα σοβαρά σημεία απόκλισης από τη στρατηγική που είχαμε χαράξει. Οι επιλογές, οι τακτικές και οι θέσεις του επικεφαλής. Η υστέρηση στην εκπροσώπησή μας στον δήμο έναντι των θέσεων και των αρχών που είχαμε προτάξει και η αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους». (Κι έτσι είναι δηλαδή, αφού έτσι νομίζουν.)

Ζ.

Ντέρμπι

*ΣΤΟΝ Τύρναβο έχουν κινήσει στο ΚΙΝΑΛ. Τα πράγματα ξεκαθάρισαν. Ο πρώην δήμαρχος και αρχηγός τώρα της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Μαλάκος έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από επικεφαλής και θα στηρίζει όποιον επιλέξει η παράταξή του, ονόματι Μ. ΠΡΟ. Σ. Τ. Α. Η οποία, έχοντας ακτινογραφήσει την κατάσταση και διαπιστώνοντας υγειονομικώς επάρκεια, φαίνεται να έχει καταλήξει σε στέλεχος με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και αποδοχή στην κοινωνία. «Αμάρ΄ άσε μι, ξέρουμι μεις…» φέρεται να είπε πασοκτζής στη γυναίκα του που ρωτούσε σχετικά. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται μετά παρέλευση δεκαημέρου.

Οπότε, πέντε οι υποψήφιοι δήμαρχοι στον Δήμο Τυρνάβου κι όλοι τους γεροί, που σημαίνει ντέρμπι για δυνατές συγκινήσεις .

Κ.Τσ.

Προσεκτική

*Η φαλλοκρατική διάθεση ξεχείλιζε στη συζήτηση των μεσηλίκων Λαρισαίων.

- Όταν γεννιούνται οι γυναίκες, τους βάζουν ένα τσιπάκι στο κεφάλι με σκοπό τον γάμο. Μερικές το βγάζουν, είναι οι λεγόμενες ξετσίπωτες.

***

*- ΤΟ σημείο G στις γυναίκες βρίσκεται στο τέλος της λέξης SHOPPING.

***

*- ΠΑΡΚΑΡΕΙ η άλλη ρε σεις, με βουλιαγμένη πόρτα, προφυλακτήρα κρεμασμένο, λακκούβες ως και στον ουρανό, σπασμένο φανάρι και κατεβαίνει και κλείνει τον καθρέφτη. Με όλους τους κανόνες…

Ζ.

ΨιλοΚάιρο

*ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ από πεζούς η πανέμορφη Μ. Αλεξάνδρου, για λίγες μέρες ακόμα. Καθυστέρησε το άνοιγμά της σε λεωφορεία, ταξί και ορισμένα λέει ΙΧ, άλλαξε το πρόγραμμα καθώς απουσίαζε ο δήμαρχος στην Αθήνα. Και δίχως εκείνον κανείς δεν θέλει να πάρει το βάρος της ευθύνης.

***

*ΩΣΤΟΣΟ στον καινούργιο δρόμο έχουν εισβάλει τα μηχανάκια. Πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους πεζόδρομους, πιο έντονη η παρουσία τους, κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις, νιώθουν ότι δεν είναι πεζόδρομος κι οι αναβάτες των δικύκλων όρμησαν. Ούτε οι ποδηλάτες κινούνται στον ευρύχωρο ποδηλατόδρομο που έχει οριστεί ευκρινώς, προτιμούν το κεντρικό τμήμα, τον δρόμο των λεωφορειοταξί. Εν τω μεταξύ οι πεζοί έχουν καταλάβει τον ποδηλατόδρομο, ψιλοΚάιρο κατάσταση, που στον Δήμο τη λένε επισήμως ΣΒΑΚ, ήτοι Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Ή μήπως Σάμπως Βολεύεται Αλλιώς ο Καθείς. ΣΒΑΚΚΚΚ…

Ζ.

Ε-Μπίστως

*«ΣΤΟ εσωτερικό για ένα διάστημα το ΚΙΝΑΛ κινήθηκε αναγκαστικά στη γραμμή των ίσων αποστάσεων. Ήταν εξαρχής σαφές ότι ήταν χρήσιμη για την πρώτη συγκέντρωση δυνάμεων αλλά είχε και ημερομηνία λήξης. Δυστυχώς σιγά-σιγά και από το καλοκαίρι με γοργούς ρυθμούς η απόσταση με τη ΝΔ μειώθηκε ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε». Ο Νίκος Μπίστης ‘’την κάνει’’ , ξανά με ελαφρά πηδηματάκια, από το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, προς το παρόν απλώς παρατηρεί:

«Σε τρεις κρίσιμους τομείς αιχμής δηλαδή αίτημα για εκλογές πριν το τυπικό τέλος των μνημονίων, συμφωνία Πρεσπών, σχέσεις κράτους-εκκλησίας, το ΚΙΝΑΛ ταυτίστηκε με την πολιτική της ΝΔ. Στα ζητήματα δε της οικονομίας δεν είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος από ποια πλευρά ασκεί κριτική το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ. Από τα ‘δεξιά’ γιατί άργησε να συνέλθει από τις αυταπάτες του και να εφαρμόσει τα μνημόνια ή από τα ‘αριστερά’ γιατί εφαρμόζει τα μνημόνια, ακολουθεί πολιτική λιτότητας και υπηρετεί πιστά την ηγεσία των Βρυξελλών και των ΗΠΑ; Και τα δύο δεν γίνονται». Και ο πρώην υπουργός ρίχνει και το πάρθιο βέλος. « Στο θέμα των συντάξεων το ΚΙΝΑΛ πέρασε σε προτάσεις πλειοδοσίας τις οποίες δεν μπορεί βέβαια να παρακολουθήσει ούτε ο προϋπολογισμός ούτε ο κοινός νους».

Ζ.

Ηχητικά

*ΑΠΟ τη συλλογή του Λαρισαίου φοιτητή Γ. Κ.

- Πώς λέγεται η Ρουμάνα γιατρός;

- Στοΐκα Δούλευα.

***

*- ΠΩΣ λέγεται η Ουκρανή πλαστική χειρουργός;

- Ταυτιά Νασούκοβα.

***

*- ΠΩΣ λέγεται η Ρωσίδα μανάβισσα;

- Ταμίλα Παζάρεβα.

***

*- ΠΩΣ λέγεται ο Ιάπωνας ουρολόγος;

- Κίταμου Ταούρα.

***

*- ΠΩΣ λέγεται ο Ισπανός ξυλουργός;

- Σανίδες Εγκάρσια Κομμένες.

***

*- ΠΩΣ λέγεται ο Ιταλός ξυλουργός;

- Κόβι Καδρόνι.

***

*- ΠΩΣ λέγεται ο Κινέζος δικηγόρος;

-Λι Κου Ρέζο.

Ζ.

Επιθυμίες

*«ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ υπεύθυνα», συστήνει ο Χ. Ξ. ο οποίος έγραψε ένα γράμμα στον Άη Βασίλη με όλα αυτά που θέλει να του φέρει:

- Αυτή την κυρία που είχε τον Κυριάκο στην Κυψέλη και λιγούριασε.

Αναλογικά, εμένα θα με βρει τουλάχιστον Μπραντ Πιτ.

- Την εξυπνάδα του Νίκου Κοτζιά. Αλλά χωρίς τον χαρακτήρα του.

- Τη χαλαρότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Τον ζηλεύουν ακόμη και οι τύποι που πετάνε τάπες σε βαρέλια του Τζακντάνιελς.

- Την αγωνιστική διάθεση του Σταύρου Θεοδωράκη. Ιδίως όταν ασκείται στον χορό του Ζαλόγγου.

- Την αλαζονεία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μου χρειάζεται, Παναθηναϊκός είμαι.

- Την αισιοδοξία της Φώφης Γεννηματά. Άμα πιστεύει εκείνη ότι θα γίνει ρυθμιστικός παράγοντας, γιατί να μην πιστεύω κι εγώ ότι θα πάρω καινούριο αυτοκίνητο;

- Τον αυθορμητισμό του Παύλου Πολάκη. Τον χρειάζομαι για τις πορείες, όταν βρίσκομαι απέναντι στα ΜΑΤ.

- Τη νιρβάνα της Όλγας Γεροβασίλη. Θα είναι σαν ΕΔΕ, αλλά δεν είναι ΕΔΕ που θα ΄λεγε και ο Παΐσιος.

- Την γκαρίλα του Άδωνι Γεωργιάδη. Έχω ξεμείνει από κατσαριδοκτόνο.

Ζ.

Πετάει διαρκώς

*ΑΝΑΛΑΦΡΗ κουβεντούλα Λαρισαίων μαθητών.

-Φιλαράκι έχεις άδεια πιλότου;

-Όχι.

-Τότε σταμάτα να πετάς βλακείες.

***

*ΗΡΘΕ λέει σπίτι μας ο ψυκτικός για τη βλάβη και αποδείχθηκε κεκές. Γέμισε ο τόπος γάτες. Είμαι ο ψυψυψυψυψυψυκτικός, είπε.

***

*-Ο θείος μου εμένα είχε κάνει στο στρατό και τρεις μήνες μπογιατζής. Και λέει πως αν γίνει πόλεμος, την έβαψαν οι Τούρκοι.

Ζ.

Λίρα χρυσή

*ΟΠΩΣ και να εξελιχθεί η υπόθεση, με πλαστό απολυτήριο Δημοτικού δεν πρόκειται να τον πιάσουν τον Ριχάρδο, τον Λεοντόκαρδο τον Φυλακοπορθητή, τον Συριζοφάγο.

Και η Μ. Ι. θυμίζει κάτι που έγραφε πριν ενάμιση αιώνα ο Εμμ. Ροΐδης.

 «…Η πλουτολογική επιστήμη εξακρίβωσε προ πολλού από ποια στοιχεία συνίσταται ο συσσωρευμένος πλούτος. Υποβάλλοντας μάλιστα και μία λίρα σε χημική ανάλυση βρέθηκε ότι απαρτίζεται από τα ακόλουθα στοιχεία:

Δάκρυ ορφανού 0,02. Στεναγμοί χήρας 0,01. Πείνα συνταξιούχου 0,01. Εύνοια Τούρκου 0,03. Νωθρότητα εισαγγελέως 0,03. Ελαστικότητα νόμων 0,05. Ευπιστία λαού 0,85. Γενικό σύνολο: λίρα 1 (μία)».

***

*ΔΙΟΤΙ, τι να λέει ο Ριχάρδος, συμπληρώνει, σε μια χώρα που πλήρωσε αποζημίωση -εκ του κωδικού φυσικών καταστροφών- στο γεννημένο σε «χρυσή κούνια» τέως βασιλιά, που υμνεί τα «χρυσά πόδια» ποδοσφαιρισταράδων και τις «χρυσές φωνές» από τραγουδιάρες της οκάς. Σε έναν τόπο που ψηφίζει γόνους από «χρυσά τζάκια» και κίβδηλα πολιτικά «golden boys», που ονοματίζει «χρυσό παιδί» κάθε καμένο ή χαζεμένο, που χρυσοπληρώνει κάθε εκλογική αναμέτρηση για να εκλέγει τα ίδια και τα ίδια, σε εναλλαγή όμως, κασσιτερωμένα τίποτε, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεπουλούν ως σύγχρονοι μαυραγορίτες όλο «το χρυσάφι» από το εύρωστο πνευματικό δυναμικό της νέας γενιάς… (Τρέχα γύρευε...)

Ζ.

Καταπάνω

*ΚΥΡΙΑΚΗ μεσημεράκι, όταν όλοι οι υπόλοιποι είναι με τις οικογένειές τους ή βγαίνουν βόλτα με φίλους, εκείνοι στο καθήκον. Καταπάνω, με τα συνεργεία του Πρασίνου στην Κεντρική πλατεία, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Ζαούτσος, στο ζόρικο ξερίζωμα μέσα απ΄ τις δενδροδόχους, ώστε να μπορέσουν να φυτευτούν καινούρια δέντρα στη θέση εκείνων που κόπηκαν μπροστά στο Δικαστικό. Μαζί κι ο αντιδήμαρχος των έργων Γ. Σούλτης. Πέρασαν κι από την Ταχυδρομείου για αυτοψία, για το πώς θα φυτευτούν νέα εκεί που κόπηκαν τα τέσσερα δέντρα, θέμα που είχε προκαλέσει σχόλια από αρκετούς.

Ζ.

«Μπουζούκι»

*ΑΝΟΙΞΑΝ την κουβέντα αλλά άκρη δεν έβγαζαν οι Λαρισαίοι φίλοι.

-Και πώς το βγάλατε το παιδί σας;

-Α, με καισαρική…

-Όχι, πώς το βαφτίσατε…

-Κανονικά στην κολυμβήθρα.

-Πάλι δεν κατάλαβες, πώς το φωνάζετε…

-Α, δεν το φωνάζουμε καθόλου, τα συζητάμε όλα ήρεμα.

 

TRIGYRIZEI EDV KAI MERES STOYS DIADROMOYS SKYLOS

* ΤΡΙΓΥΡΙΖΕΙ εδώ και μέρες στους διαδρόμους του κοιμητηρίου. Φαίνεται ότι ψάχνει απάγκιο για να προφυλαχτεί από το κρύο.

Δεν θα ήταν καλύτερα να βρει έναν χώρο στο Δημοτικό Κυνοκομείο;

Ζ.Π.

 

 

 MIA XOYFTA GH UESSALIKH MPARGIVTAS

*ΜΙΑ χούφτα γη θεσσαλική για τον Κ. Μπαργιώτα; Μια χούφτα ψήφους λαρσινές; Τὸν-πολιτικόν- ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass