Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρωστούγεννα

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2018 19:45
*ΟΙ γείτονες δήμαρχοι Κολλάτος - Γκουντάρας κι ανάμεσά τους ο διαδημοτικός περιφερειακός Ν. Λιούπας. Τα βρίσκουν άνετα μεταξύ τους.  Ζ. *ΟΙ γείτονες δήμαρχοι Κολλάτος - Γκουντάρας κι ανάμεσά τους ο διαδημοτικός περιφερειακός Ν. Λιούπας. Τα βρίσκουν άνετα μεταξύ τους. Ζ.

*ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ οι λαμπερές γιορτές, σκούρα ωστόσο εξακολουθούν να είναι τα πράγματα. Κι οι νεαροί Λαρισαίοι σχολίαζαν.

- Πάτησα στο ίντερνετ ‘’οικονομικές προτάσεις για ρεβεγιόν’’ και μου έβγαλε ‘’να πας στη μάνα σου’’.

***

*Τρίγωνα κάλαντα

Δίχως φράγκο πιαααα

Ήρθαν τα Χρωστούγεννα

Κι η Φτωχοχρονιά…

***

*- ΑΠΟ θέρμανση τι θα κάνεις φέτος;

- Ανά 4 ώρες μια κουταλιά μπούκοβο.

Ζ.

Πρώτη φορά

αλλά…

*ΕΝΤΑΞΕΙ νεοδημοκρατική η πλειοψηφία στη διοίκηση του ΤΕΕ, ωστόσο ο Γ. Σταθάκης το τόλμησε και πήγε χθες το πρωί. Άκουσε βέβαια τα παράπονα, που τέσσερα χρόνια τώρα κανένας υπουργός ΣΥΡΙΖΑ δεν τους έκανε την τιμή, όμως προϊούσης της συζητήσεως φάνηκε να τα βρήκαν στα θέματα που αναδείχθηκαν, μέχρι και συγχαρητήρια εξασφάλισε για την εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών.

***

*ΜΠΟΡΕΙ οι μηχανικοί να μην είναι τόσο του πρωτοκόλλου, ίσως να μην έχει και την ανάλογη εμπειρία ο πρόεδρος, δεν ήταν ζήτημα ουσιώδες, τυπικά όμως σημαντικό. Κοτζάμ υπουργός στο ΤΕΕ αλλά ο Ν. Παπαγεωργίου δεν του παραχώρησε την κεντρική θέση στη σύσκεψη που είχαν. Κράτησε την προεδρική για τον εαυτό του, βάζοντας τον υπουργό εξ αριστερών του, συριζαίος ήταν άλλωστε.

Ζ.

Εγκληματίες

* «ΜHπως έφταιγα εγώ;» ρώτησε η κοντή φούστα. «‘Οχι, έχει τύχει και σε μένα», απάντησε η μπούργκα. Η πάνα στη γωνία δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει. (Ξεσπαθώνουν οι φεμινίστριες και στη Λάρισα, ξεσηκώθηκαν μετά το φρικτό έγκλημα.)

Ζ.

Παροχή τροφίμων

*ΠΟΛΥ κοντά στις Γιορτές και σωστά, την ερχόμενη εβδομάδα θα μοιραστούν τρόφιμα, στη Σκεπαστή, σε χιλιάδες οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων. Μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος το οποίο διαχειρίζεται ο Δήμος της Λάρισας, με τους μισούς δικαιούχους να είναι άλλων δήμων. Άρα θα σπεύσουν αντιδήμαρχοι κι από αλλού στη διανομή.

Ο Λαρίσης αρμόδιος πάντως, Δημ. Δεληγιάννης, κατάφερε στη σχετική ανακοίνωση να συνδέσει το εν λόγω πρόγραμμα με το αγαπημένο του, ναι σωστά, ‘’Πόλεις που μαθαίνουν’’. Επιστρατεύοντας μια κάποια σχετική λογική ακροβασία.

Ζ.

Πλεονασμοί

*ΤΩΡΑ με τα ‘’Νικολοβάρβαρα’’ έδωσαν και πήραν οι ευχές, περίσσεψαν οι πλεονασμοί, προπόνηση για τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Και να τα «χρόνια πολλά, πολύχρονος», και δώστου «να είσαι γερός και δυνατός»…

Ζ.

Στην τσίτα

*ΣΤΗ Μόσχα η στρατιωτική μπάντα έπαιξε για τον Τσίπρα Μαρινέλλα, «Παρ’το φεγγάρι και καν’το βέρα μου». Και στη Λάρισα ο μητσοτακικός αναρωτιόταν πού χάθηκε ο Διονυσίου «Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι».

***

*ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΙ οι δεξιοί, δεν κρατιούνται. Τώρα λέει φοβούνται πρόωρες εκλογές τον Φλεβάρη. Τι φοβούνται; (Γλώσσα λανθάνουσα;)

Ζ.

Σκυταλοδρομία

*ΕΝ τω μεταξύ, σκυταλοδρομία υπουργών στη Λάρισα. Πριν ξεπροβοδίσουν τον έναν, καταφθάνει ο επόμενος. Από Πετρόπουλο, σε Σταθάκη κι αμέσως Θεανώ Φωτίου. Κι αν δεν μυρίζει εκλογές, μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ ξεδιπλώνεται στην άπλα που παρέχει η έξοδος από τα μνημόνια. Ωστόσο η εικόνα δείχνει ανησυχητική και ίσως η προκληθείσα βλάβη να είναι ανήκεστος. Ελάχιστος κόσμος ανταποκρίνεται, δεν προσελκύουν ακροατήριο.

***

*ΜΕΓΑΛΟ το τράκο για τον υπουργό Τ. Πετρόπουλο που οι ντόπιοι συριζαίοι τού είχαν κρατήσει κιόλας το αχανές αμφιθέατρο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο. Δεν ήταν καν τρύπια συγκέντρωση, όχι με άδεια μπαλώματα στα καθίσματα, πιτσιλιές ήταν οι ελάχιστοι παριστάμενοι. Παρότι πιασάρικο θέμα το συνταξιοδοτικό. Λίγες μέρες πριν κατάμεστη ήταν η ίδια αίθουσα σε εκδήλωση των στρατιωτικών για τις συντάξεις τους, με Γ. Αυτιά και Γ. Ρωμανιά, σαν σε ζωντανή εκπομπή του Σκάι.

***

*ΜΠΟΡΕΙ να φταίνε και οι ντόπιοι εμπνευστές. Με τον Γ. Σταθάκη, που είχε να συζητήσει ένα τεχνοκρατικό μάλλον θέμα για τις ενεργειακές κοινότητες, στο οποίο θα ταίριαζε ευρεία σύσκεψη παρά συγκέντρωση, ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επέλεξε την απέραντη αίθουσα της Πινακοθήκης, έτσι για να φαίνονται πάλι τρεις κι ο κούκος. (Ενώ οι έμπειροι πασοκτζήδες επιλέγουν το συμμαζεμένο Χατζηγιάννειο, εμφανίζοντας έτσι και ορθίους.)

Ζ.

Αυτόνομα

*ΤΟΥ Αγίου Νικολάου και ο Ν. Γάτσας έκανε δώρο στον εαυτό του ανακοινώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας. Κάποιοι είπαν ότι έκανε δώρο και στον συνονόματό του νυν δήμαρχο Ν. Ευαγγέλου, καθώς με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας ναυάγησε η εξελισσόμενη προσπάθεια κοινής καθόδου σύμπασας της αντιπολίτευσης. Στην πασοκική δημοτική παράταξη του Γ. Πασχόπουλου διαπιστώθηκε και ισχυρό ρεύμα υπέρ της συνεργασίας, ωστόσο επικράτησε η πλευρά της αυτόνομης καθόδου του ΚΙΝΑΛ, πράγμα που επεδίωκε και ο δικηγόρος υποψήφιος δήμαρχος.

***

*ΜΕΧΡΙ την τελευταία στιγμή, λέει, οι της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν για συνεργασία και ενιαίο συνδυασμό. Κι ακόμη δεν σταμάτησαν. Αν και τώρα πια φαίνεται ότι υποψήφιος δήμαρχος θα είναι και ο μηχανικός Δημ. Καρανίκας.

Ζ.

… και Τυρνάβου

*ΠΡΟΣΙΤΟΣ και ήδη ιδιαίτερα αγαπητός στον Τύρναβο ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος. Χθες ο δεσπότης βρέθηκε ξανά εκεί, κάνοντας πράξη το ‘‘…και Τυρνάβου’’. Διαβεβαίωσε δε ότι κάθε Παρασκευή θα βρίσκεται στη δεύτερη έδρα της μητρόπολης.

***

*ΠΟΛΥ συγκινητική η εικόνα στην Παναγία Φανερωμένη, όπου επισκέφθηκε τον σεβασμιότατο ο 92χρονος συνταξιούχος ιερέας και για πάνω από σαράντα χρόνια προϊστάμενος στον Άγιο Γεώργιο Τυρνάβου π. Χρήστος Καλομπάτσος. Ο κ. Ιερώνυμος φίλησε το χέρι του άξιου παπά δείχνοντας έτσι τον σεβασμό του στον κλήρο και σ’ εκείνους που έχουν προσφέρει στην τοπική εκκλησία.

Κ.Τσ.

Νταντάδες

*ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ χθες το δημοσίευμα στην εφημερίδα με την πρόταση της ΝΔ για το δημογραφικό που ανέλυσε ο Μ. Χαρακόπουλος. Αυτή η νέα ιδέα για την νταντά της γειτονιάς έκανε πάταγο. Μετά τον αστυνόμο της γειτονιάς και τους σχολικούς τροχονόμους, τώρα και η νταντά. Πολλών ο νους πήγε αμέσως σε νέες προσλήψεις, αν και με τον Μητσοτάκη μάλλον χλωμό. Άλλοι πάλι άρχισαν τις πλακίτσες. «Νέες θα είναι λογικά οι νταντάδες, θα φροντίζουν άραγε και μεγαλύτερα παιδιά;» Κάποιος ζήτησε ανάλογες θέσεις νεαρών κυριών και για τα ΚΑΠΗ της γειτονιάς κοκ.

Ζ.

Παχιά λόγια...

*ΕΥΚΑΙΡΙΑ να ασκήσει κριτική στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης ήταν για τον π. αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για de minimis στους κτηνοτρόφους.

«Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και θυμούνται πολύ καλά την απουσία ελέγχων για τις ελληνοποιήσεις αιγοπρόβειου γάλακτος, που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση της τιμής του, αλλά και τις ελληνοποιήσεις κρέατος που καταστρέφουν την κτηνοτροφία.

Δεν ξεχνούν ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η εξισωτική αποζημίωση μετατράπηκε σε “φιλοδώρημα” από μια κυβέρνηση που αύξησε το κόστος παραγωγής, καταργώντας και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο» λέει και συνεχίζει με το καυτό θέμα των ημερών «το μπάχαλο με τους δασικούς χάρτες, που οδήγησε στην περικοπή επιδοτήσεων ένα χρόνο μετά». Ο γαλάζιος βουλευτής προβλέπει ή εύχεται(;) ότι «η απάντηση στα παχιά λόγια του κ. Τσίπρα, που θεωρεί τους κτηνοτρόφους λωτοφάγους θα δοθεί στις κάλπες, όποτε κι αν στηθούν!

Σύμμαχοι-αντίπαλοι

*ΔΙΑΒΑΖΕ χθες το σχόλιο που δήμαρχος και περιφερειάρχης κινούνται πλέον ‘’χωριστά’’ ακόμη και στα ίδια θέματα και ο Λαρισαίος το θεωρούσε απολύτως φυσιολογικό. Προβλέποντας ότι σύντομα μπορεί και να συγκρουστούν κιόλας. Αφού αυτή τη φορά ο Απ. Καλογιάννης θα υποστηρίξει ανοιχτά από τον α’ γύρο την υποψηφιότητα Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια. Ανταποδίδοντας την υποστήριξη που ο καθηγητής τού είχε παράσχει και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, φυσικά και στις τωρινές. Οπότε προέβλεπε ότι θα χρειαστούν αριστοτεχνικοί χειρισμοί για να μην αρπαχτεί ο δήμαρχος με τον Κ. Αγοραστό.

Ζ.

Το άγαλμα

*Η Λαρισαία έχει φέρει στο σπίτι τον εραστή της. Και ξαφνικά ακούνε το αυτοκίνητο του συζύγου της να παρκάρει απ’ έξω. Είχε επιστρέψει μια μέρα νωρίτερα απ’ το ταξίδι, τα κλασικά λάθη. Ο εραστής γυμνός τρέχει πανικόβλητος να κρυφτεί. Εκείνη πιο ψύχραιμη.

-Πήγαινε εκεί, στη γωνία του σαλονιού και κάτσε ακίνητος.

-Μα...

-Δεν έχει μα. Κάτσε αυτό που σου λέω.

Πάει αυτή γρήγορα στο μπάνιο και φέρνει μπέιμπι όιλ και τον πασαλείβει, τον πασπαλίζει μετά ολόκληρο με ταλκ.

-Κάτσε ακίνητος και κάνε το άγαλμα.

-Μα...

-Κάνε το άγαλμα, που σου λέω, αλλιώς μας έσφαξε και τους δύο…

***

*ΜΠΑΙΝΕΙ ο σύζυγος και βλέπει το "άγαλμα".

-Τι είναι αυτό Μαρία;

-Α, τίποτε… Είχα πάει στους Παπαδοπουλαίους το Σαββατοκύριακο κι είχαν ένα τέτοιο άγαλμα, το ζήλεψα βρε Γιώργο. Δεν σε πειράζει που πήρα κι εγώ, ε;

-Α μπα… Καλά έκανες.

Έκατσαν, έφαγαν, είδαν τηλεόραση και κάποια στιγμή έπεσαν για ύπνο. Πολύ αργότερα, σηκώνεται ο σύζυγος μέσα στην άγρια νύχτα, πάει στην κουζίνα, ανοίγει το ψυγείο, φτιάχνει ένα σάντουιτς, παίρνει και μια μπύρα, γυρνάει στο σαλόνι, κλείνει τις πόρτες και πάει στο "άγαλμα".

-Έλα ρε, φάε, πιες.

Ο εραστής παγώνει απ' τον φόβο του.

- Έλα ρε, φάε κάτι… Εγώ τρεις μέρες έκανα το άγαλμα στους Παπαδοπουλαίους κι ούτε ένα ποτήρι νερό δεν μου έδωσαν…

Ζ.


Άνοιξε σαμπάνια

*ΟΙ Λαρισαίες αντάλλασσαν σκέψεις και εμπειρίες στον καφέ.

- Μια γυναίκα δεν πρέπει να παραπονιέται ποτέ για δύο πράγματα, τον άντρα της και τα παπούτσια της. Μόνη της τα διάλεξε.

***

*- ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ του λέω, γυρίζω και φεύγω. Ακούω πίσω μου ένα μπαμ, ‘’ωχ’’, λέω, ‘’αυτοκτόνησε’’. Επιστρέφω έντρομη. Είχε ανοίξει καλέ σαμπάνια ο γελοίος.

***

*- ΤΙ δώρο μού πήρες για τη γιορτή μου;

- Εγώ είμαι το δώρο σου, μωρό μου.

- Κάρτα αλλαγής έβαλες;

Ζ.

Καθόλου,

κολονάκια

*ΤΟ ξεκαθάρισαν από τον Δήμο. Ότι δύσκολα θα στρίβουν οχήματα από τον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου προς τη Μ. Αλεξάνδρου, δεν φταίει το παρτέρι, δεν θα στρίβουν καθόλου, κανένα. Μπήκαν και κολονάκια επί τούτου. Το ίδιο και στον πεζόδρομο της Πατρόκλου. Από την Παπαναστασίου θα μπαινοβγαίνουν όσοι χρειάζεται. Με όπισθεν και μανούβρες; Της κακομοίρας θα γίνει με τα καφε-μπαρ στην άκρη της Κουμουνδούρου, περί της Πατρόκλου δεν τίθεται θέμα, αυτή είναι τραπεζόδρομος.

Ζ.

Θα (ανα)μετρηθούν

*Η σύγκριση θα γίνει πολύ εύκολα και θα την κάνουν όλοι. Συγκεντρώσεις στην ίδια αίθουσα, με χρονική διαφορά δύο εβδομάδων, για πολιτικούς του ιδίου χώρου. Μετά τον νυν βουλευτή Κ. Μπαργιώτα, συγκέντρωση τώρα στο Χατζηγιάννειο, μεθαύριο Δευτέρα, από τον πρώην υπουργό Φ. Σαχινίδη. Ο πρώτος, ως γιατρός μίλησε για την Υγεία κι ο δεύτερος που έχει διατελέσει και ‘’τσάρος’’ για την Οικονομία. Τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ αναλύουν αμφότεροι. Και ταυτόχρονα μετρούν προσωπικές δυνάμεις. Άλλωστε θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στη σταυροφορία των επόμενων εκλογών, εντελώς συντροφικά «ο θάνατός σου, η ζωή μου», καθώς μετά απ’ αυτές θα επιβιώσει πολιτικά το πολύ ο ένας εξ αυτών.

***

*ΆΓΝΩΣΤΟ ποιος θα επικρατήσει σε μαζικότητα, αν και ως πιθανότερη προβάλλει η ισοπαλία. Το βέβαιο είναι ότι στις δύο πρώτες σειρές θα κάθονται τα ίδια περίπου πρόσωπα. Ενώ και στις παραπίσω θα διακρίνονται πολλοί που θα έχουν πάει και στις δύο συγκεντρώσεις.

Ζ.

Φλαχτείτε!

*ΤΗ δεύτερη κατά σειρά πρωτότυπη φωτογράφισή τους, για το νέο τους ημερολόγιο έκαναν νέοι αγρότες από τη Σκοπιά Φαρσάλων, η οποία φιλοξενήθηκε στο προχθεσινό φύλλο της «Ε» και κάνει ήδη τον γύρο των sites και των social media. Δείχνουν λέει την καθημερινή τους ενασχόληση στο χωριό, πάνω στην κτηνοτροφία και τη γεωργία... Πάταγο έκανε στον γυναικείο πληθυσμό... Κορίτσια φυλαχτείτε ή ακόμα καλύτερα φλαχτείτε που λένε και στο χωριό μου!

Γ.Γ.

Φωτισμός

*ΣΕ τρεις κολόνες του δήμου, που βρίσκονται στη σειρά, στον πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού, όπου υπάρχουν εμπορικά καταστήματα, τα λαμπιόνια δεν έχουν ανάψει ακόμη.

Η γιρλάντα με τα λαμπάκια, που είναι τυλιγμένη στους σιδερένιους στύλους και δεμένη χίλιες φορές με μονωτική διαφανή ταινία, δεν… ανταποκρίθηκε φέτος. Μάλλον ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί.

Λ.Κ.

Επί σκοπώ

*ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ο Λαρισαίος, δεν το πίστευε με την κίνηση που είχε κάνει ο φίλος του.

-Καλά ρε, τόσο λαρτζ; Μα 20 ευρώ φιλοδώρημα στην κοπέλα της γκαρνταρόμπας;

-Ναι, αλλά είδες τι μπουφάν μού έδωσε; Δερμάτινο.

Ζ.

FTIAJE LIGO TO GIAKADAKI SOY*- ΦΤΙΑΞΕ λίγο το γιακαδάκι σου, συναγωνίστρια Παπανάτσιου. (Βολιώτισσα κι η Χρυσοβελώνη, αλληλοβοηθιούνται οι κυβερνοεταίροι.)

Ζ.

 

 

 

EXEI MIA BARYTHTA TO DIXVS ALLOS O BOYLEYTHS*ΕΧΕΙ μια βαρύτητα το δίχως άλλο ο βουλευτής. Όσο δύο - δυόμιση Χαρίτσηδες μετράει ο Ν. Παπαδόπουλος. Ο άλλος όμως είναι υπουργός.

Ζ.