Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξελίσσεται

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2018 19:45
ΣΤΟ πλευρό και των γυναικών του Πυργετού ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος ο οποίος παρευρέθηκε χθες στα εγκαίνια των γραφείων του συλλόγου στην κωμόπολη.  Ο δήμαρχος Τεμπών ευχήθηκε καλή δύναμη και συνέχιση της προσφοράς του συλλόγου στην τοπική κοινωνία. Δυνατός στο… αδύναμο φύλο ο Κώστας Κολλάτος.  Κ.Τσ. ΣΤΟ πλευρό και των γυναικών του Πυργετού ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος ο οποίος παρευρέθηκε χθες στα εγκαίνια των γραφείων του συλλόγου στην κωμόπολη. Ο δήμαρχος Τεμπών ευχήθηκε καλή δύναμη και συνέχιση της προσφοράς του συλλόγου στην τοπική κοινωνία. Δυνατός στο… αδύναμο φύλο ο Κώστας Κολλάτος. Κ.Τσ.

*ΤΟ «Πάρκο των Ευχών» άνοιξε –ασθμαίνοντας έστω - τις πύλες του και είναι καλύτερο, πιο οργανωμένο φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Είναι μια όμορφη γιορτινή διέξοδος για νέους γονείς και παιδιά που είναι η μεγάλη πλειοψηφία των επισκεπτών. Ένας πραγματικός κόσμος χαράς, φωταψίας και ονείρου.

Αν το πράγμα συνεχίσει έτσι, το «Πάρκο» θα εξελιχθεί συν τω χρόνω σε ένα δεύτερο παζάρι, και μάλιστα στην παραδοσιακή του... κοιτίδα, το «Αλκαζάρ». Γιατί προφανώς θα είναι αρκετές οι επιχειρήσεις της Λάρισας που θα θελήσουν να αποκτήσουν εκεί κάποιο περίπτερο. Ιδωμεν.

 

Κεφάλια μέσα

*ΑΠΟ σήμερα το ενδιαφέρον των Λαρισαίων μεταφέρεται ξανά στη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκεί, σήμερα, ξεκινά η κίνηση των τροχοφόρων (λεωφορείων και ταξί, και όχι μόνο). Ξεχάστε λοιπόν τον όμορφο και ειδυλλιακό πεζόδρομο που απολαύσαμε κάνα δίμηνο.

Από σήμερα τα κεφάλια μέσα. Μακάρι να διαψευστούμε αλλά δυστυχώς από σήμερα θα μετράμε ζημιές.

Τα λεωφορεία ειδικά, είναι πολύ δύσκολο να κινούνται σε τόσο στενό χώρο που διακόπτεται από παρτέρια, σήματα κυκλοφορίας, πεζούλια, παγκάκια κ.λπ., κ.λπ. Θυμηθείτε το, ανοίγει θέμα συζητήσεως στην πόλη.

 

Το παράπονο

*Η ΚΥΡΙΑ Στεργιανή, μια ηλικιωμένη γυναίκα κάπου στη Λάρισα, δεν θα λάβει κοινωνικό μέρισμα. Μπορεί να φυτοζωεί παίρνοντας μόλις 320 ευρώ σύνταξη χηρείας του πρώην ΤΕΒΕ, αλλά δεν θεωρείται... φτωχή.

Διότι, έκανε το λάθος, να δουλεύει σκληρά για χρόνια κι αυτή κι ο σύζυγός της και στο τέλος απέκτησαν ένα διώροφο που έχει από κάτω ένα συνοικιακό μαγαζί. Άρα έχει... ακίνητη περιουσία – άσχετα αν είναι όλα ξενοίκιαστα.

- Τι κακό κάναμε παιδάκι μ’ – έλεγε με παράπονο. Εμείς δουλέψαμε τόσα χρόνια, στηρίξαμε την Ελλάδα με φόρους και δουλειά κι έρχονται τώρα να πάρουν το επίδομα σχεδόν όλοι οι ξένοι - που δεν έχω τίποτε με τους ανθρώπους, αλλά, ανθρώποι είμαστε κι εμείς. Και μας ποιος θα μας σκεφτεί;

Αλήθεια τι να πει κανείς γι’ αυτές τις περιπτώσεις που... θεωρητικά μόνο έχουν περιουσία, αλλά στην ουσία πένονται; Και δεν είναι η μόνη αδικία σ’ αυτήν την ιστορία.

 

Μπροστάρηδες

*ΞΥΛΟ στο Παρίσι, πετροπόλεμος, φωτιές, ΜΑΤατζήδες – που εκεί τους λένε «Σερες».

« Η Γαλλία του Μακρόν θυμίζει την Ελλάδα του 2011» όπως έλεγε στην τηλεόραση ένας ξένος ανταποκριτής περιγράφοντας την εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων».

Γατάκια Ευρωπαίοι… Ίσαμε εφτά χρόνια μπροστά είμαστε...

 

Πρωτάθλημα

*ΑΥΤΗ την ιστορία με τους «κουκουλοφόρους των Εξαρχείων», πρέπει να τη δούμε κάποτε πιο έξυπνα και δημιουργικά.

Αφού, έτσι κι αλλιώς οι «αναρχικοί» θα επιτεθούν στην Αστυνομία, καλό θα ήτο να μαζεύονται οι δύο πλευρές σε ένα στάδιο και να παίζουν ξύλο μέχρι τελικής πτώσεως, πεντέξι φορές τον χρόνο, κάτι σαν πρωτάθλημα.  Βέβαιον είναι ότι το θέαμα θα προσελκύει χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο και τα εισιτήρια θα είναι πιο ανάρπαστα κι από τελικό Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ.

Τα έσοδα, εννοείται, θα διατίθενται τα μισά υπέρ του Σωματείου Αναξιοπαθούντων Αστυνομικών και τα άλλα μισά ως υποτροφίες για να τελειώσουν κάποτε το Πανεπιστήμιο οι «αναρχικοί» που –προφανώς- είναι και αιώνιοι φοιτητές.

(Διότι, όπως λένε, το θέμα είναι τελικά σε κάθε κρίση να βλέπεις μια ευκαιρία).

 

Goback

*Ο,ΤΙ και να λέμε, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αργεί, στο τέλος όμως πετυχαίνει τους στόχους του.

-Go back madam Merkel έλεγε πριν μερικά χρόνια. Και ιδού : η Γερμαναρού ήδη τα... μαζεύει και είναι έτοιμη να την κάνει ενώ ο Αλέξης είναι πάντα εδώ. Κυρίαρχος και... γενναιόδωρος, μοιράζει χρήμα στον λαό...

 

Ανεγκρέτ Καρενμπάουερ

*ΚΙ όπως θα ‘λεγε και ο μεγάλος Αλέφαντος:

 «Ρε σεις; Ο Αλέξης δεν μάσησε σε Μέρκελ και Σόιμπλε, τι να του κάνει τώρα μια... Ανεγκρέτ; Για πλάκα την έχει τη... Βινεγκρέτ. Ίσα – ίσα να τη ρίχνει στη σαλάτα του να τη νοστιμίζει.

-Ανεγκρέτ κύριε Αλέφαντε…

-Ντάξει μωρέ, πες την κι έτσι. Εσύ είσαι και μορφωμένος…

 

Αναθεώρηση

*ΕΚΤΟΣ ύλης ιστορίας ο Παύλος Μελάς (προφανώς για να μην προκαλούνται οι Σκοπιανοί).

Κοίτα, Γαβρόγλου, κι εκείνους εκεί τους ψευτοτσαμπουκάδες που κάναμε κάποτε σε Μαραθώνα, Θερμοπύλες και Σαλαμίνα, μήπως να τους ξαναδούμε; Είναι να τα χαλάμε τώρα με τη φίλη (και προμηθεύτρια πετρελαίου) Περσία;

 

Λογαριασμός

*ΤΙ είπε ο Ζάεφ για το Σκοπιανό; Μα… ό,τι λέει πάντα. Ότι είναι Μακεδόνες και μιλούν μακεδονικά. Και γιατί άρχισαν όλοι – μέχρι και το «Ποτάμι»- να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στην Ελλάδα; Μα, γιατί έρχονται εκλογές. Δηλαδή ο... λογαριασμός.

(Κι έχει βαρύ χέρι ο άτιμος ο ρωμιός όταν ψηφίζει με... θιγμένο το φιλότιμό του).

 

Φρενοκομείο

*ΦΟΒΕΡΟΙ τύποι αυτοί στην ΕΛΜΕ Λάρισας – άλλοτε κραταιό συνδικάτο των καθηγητών που μετά έπεσε στα χέρια ιδεοληπτικών και απαξιώθηκε πλήρως.

Προκήρυξαν εκλογές για τις 19 Δεκεμβρίου (διαφώνησε η ΔΑΚΕ) για να εκλέξουν νέο Προεδρείο.

Ποιο είναι το αστείο; Ότι επί ένα ολόκληρο χρόνο από τις προηγούμενες εκλογές δεν κατάφεραν να βγάλουν καν πρόεδρο !

Και το τραγικό; Αντί να υποστηρίζουν τα συμφέροντα του κλάδου, έχουν βγάλει ίσαμε με... οχτακόσιες ανακοινώσεις η κάθε παράταξη εναντίον της άλλης.

Αλήθεια ρε παιδιά, πόσο μακριά είναι η πόρτα του φρενοκομείου;

 

Πάλι εργάσιμη

*ΣΤΗ συνέχεια του παραπάνω σχολίου, λίγοι ίσως σκέφτηκαν ότι εκλογές καθηγητών στις 19 Δεκεμβρίου σημαίνει εκλογές ημέρα Τετάρτη, άρα... πάλι τα σχολεία κλειστά.

(Εννοείται ότι πάρα πολλοί καθηγητές, σοβαροί άνθρωποι, διαφωνούν και δεν θέλουν να πληρώνουν τη λέζα, ακούγοντας «υγρασία» από την κοινωνία, αλλά ποιος τους ρωτάει; Συνδικαλιστές είναι ό,τι θέλουν κάνουν... ).

 

Δύο κόσμοι

*ΕΛΜΕ λοιπόν. Και αν βγάλεις ένα «Λ» μένει η... ΕΜΕ. Δηλαδή, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία της Λάρισας. Ακριβώς το αντίθετο παράδειγμα από την ΕΛΜΕ.

Ένα σωματείο ενωμένο, υπερκομματικό, που έχει αφομοιώσει μαθηματικούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, μαθηματικούς νέους αλλά και παλαιότερους σε ένα σχήμα δημιουργικό και – πρωτίστως – σοβαρό. Και που φέρνει και αποτελέσματα.

Η ΕΜΕ κάνει βήματα μπροστά. Η ΕΛΜΕ – δυστυχώς- όπισθεν ολοταχώς. Κυριολεκτικά δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους…

 

Μετά μουσικής

*ΜΕ ελληνική μουσική και το τραγούδι «Πάρ’ το φεγγάρι και κάντο βέρα μου» υποδέχθηκαν – λέει- οι Ρώσοι τον Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

(Καλά, εκείνο το νταλκαδιάρικο που λέει «γεννήθηκες για την καταστροφή», δεν το ξέρουν εκεί στον Μόσκοβα;).

 

Χουβαρνταλίκια

*ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΛΙΚΙΑ στην κυβέρνηση… Διάφοροι υπουργοί, όπου μπορούν «σπρώχνουν» και καμιά αυξησούλα, τίποτε αναδρομικούλια σε υπαλλήλους του Υπουργείου τους στα «μουλωχτά» - μέχρι και η Κουντουρά στον Τουρισμό.

Και να τα δώσεις σε τίποτα αφανείς γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ που ξεπατώνονται, σε τίποτε «φουκαράδες» αστυνομικούς που τρώνε όλο το «ξύλο» για ψίχουλα, σε Ικάρους που παίζουν ζωές κορώνα – γράμματα κυνηγώντας Τούρκους στο Αιγαίο πάει κι έρχεται.

Στους άλλους γιατί; Τα διαβάζουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και – δικαίως- γυρίζει το μάτι τους ανάποδα.

 

 

H KLOPH THS KOYKLAS POY ANAPARISTA TO UEIOΗ κλοπή της κούκλας - που αναπαριστά το θείο βρέφος - από τη χριστουγεννιάτικη φάτνη, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, είναι σαν τις κυλιόμενες γιορτές. Πώς γνωρίζουμε ότι θα έρθει η γιορτή ένα πράγμα, απλά δεν ξέρουμε ποια μέρα θα τύχει φέτος. Ετσι λοιπόν και με την κούκλα του θείου βρέφους, που την έκλεψαν ξανά χθες.

Οπότε εξοικειώθηκαν στον Δήμο Λαρισαίων με την ακατανόητη δράση αγνώστου. Με την υπεύθυνη του «Τιριτόμπα», Φωτεινή Καλούδη, κατά πώς λέει αστειευόμενος ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πάν. Σάπκας, «στον ελεύθερο χρόνο της, φτιάχνει κούκλες». Για να αντικαθιστά τις κλεμμένες, όποτε και αν κλαπούν. Σιγά μην πτοηθούν στον Δήμο από τις βλακώδεις «συνήθειες». Η κλεμμένη κούκλα αντικαταστάθηκε χθες βράδυ (φωτ.). Καλές γιορτές σε αυτούς που χαίρονται να βλέπουν (όλες) τις κούκλες στη φάτνη αλλά και αυτούς που λατρεύουν περισσότερο τη δουλειά της κ. Καλούδη και παίρνουν τις κούκλες σπίτι τους…

Β.Κ.

 

--Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός--