Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μερισματούχοι

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2018 19:04
*ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ διεθνής διάκριση για τον δικό μας Λεωνίδα Τζέκα, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη οκτάδα σε παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας που διεξήχθη στο Βερολίνο με θέμα τα κοινωνικά προβλήματα. Διάκριση ταυτόχρονα και για το φωτογραφικό τμήμα της ‘’Ε’’ καθώς η βραβευθείσα φωτογραφία από τις μαθητικές καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, είχε δημοσιευτεί στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.  Ζ. *ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ διεθνής διάκριση για τον δικό μας Λεωνίδα Τζέκα, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη οκτάδα σε παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας που διεξήχθη στο Βερολίνο με θέμα τα κοινωνικά προβλήματα. Διάκριση ταυτόχρονα και για το φωτογραφικό τμήμα της ‘’Ε’’ καθώς η βραβευθείσα φωτογραφία από τις μαθητικές καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, είχε δημοσιευτεί στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας. Ζ.

*- ΡΩΤΗΣΑ τον λογιστή αν παίρνω κοινωνικό μέρισμα, ‘’τριγωνάκι για τα κάλαντα έχεις;’’ με ρώτησε εκείνος, ‘’όχι’’ του είπα, ‘’να πάρεις’’ μου σύστησε.

***

*ΟΛΟ εξυπνάδες οι Λαρισαίοι. Κανείς όμως δεν σκέφτεται τους λογιστές που ταλαιπωρούνται. «Εφημερεύοντα λογιστικά γραφεία», λέει. Για το μέρισμα. «Τι κι αν έξω έχει σκοτάδι, ο λογιστής σε περιμένει όλο το βράδυ».

***

*Ο άλλος, μονίμως απαισιόδοξος.

- Έβαλα στο γκουγκλ ‘’ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος’’ και μου έβγαλε ‘’δεν είναι διαθέσιμο για τη χώρα σας’’.

Ζ.

Ευχές

*ΠΑΝΤΑ τυπικός ο Λαρισαίος Τ. Ζ. Του Αησπυριδών σήμερα, όμως αυτός κινείται σε άλλες σφαίρες.

- Παγκόσμια ημέρα βουνού σήμερα. Χρόνια πολλά σε όλες τις ανηφόρες. Και στις κατηφόρες.

Ζ.

Μακράν

*ΝΑ και καλές ειδήσεις. Οι υπερωρίες θα πληρώνονται χωρίς φορολογική επιβάρυνση, οι συντάξεις θα επανέλθουν στο σημείο που ήταν πριν περικοπούν, καλούνται οι εργοδότες να δώσουν μπόνους σε όλους τους εργαζόμενους στο τέλος της χρονιάς.

Τα κακά νέα; Εξαγγελίες μόνο για τους Γάλλους. Μακράν ημών, απ΄ τον Μακρόν. Κι η Ευρώπη βρε παιδιά;

Ζ.

Ποιοι με ποιον

*-ΤΕΛΙΚΑ ποιος είχε περισσότερο κόσμο από τους δύο του ΚΙΝΑΛ, ο Μπαργιώτας ή ο Σαχινίδης;

Κι ο ακριβοδίκαιος γνωμάτευσε.

-Πολύ κόσμο κι οι δυό τους. Αρκετοί πασοκτζήδες βέβαια αλλά και παράγοντες πήγαν και στους δύο. Το γέμισαν το «Χατζηγιάννειο» αμφότεροι, είχαν και όρθιους. Ο Μπαργιώτας είχε ελαφρώς περισσότερο κόσμο.

-Α, μήπως έφερε και Ποταμίσιους μαζί…

***

*ΠΑΡΟΝΤΕΣ και στις δύο συγκεντρώσεις οι δήμαρχοι Καλογιάννης-Γκουντάρας-Κολλάτος, στον Σαχινίδη προστέθηκε και ο Φαρσάλων Καραχάλιος. Με Μπαργιώτα παρών κι ο Β. Έξαρχος που μπορεί να είναι και αντίπαλός τους στις βουλευτικές, δεν πήγε όμως στον Σαχινίδη. Ίσως επειδή είναι διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ και άρα ήταν υποχρεωμένος να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του νυν βουλευτή.

***

*ΕΚ δεξιών, παρόντες και στις δύο συγκεντρώσεις Ξεν. Σπηλιώτης του ΤΕΙ και Ντ. Διαμάντος. Απουσίασε από Σαχινίδη η Ρ. Καραλαριώτου, ίσως επειδή η στάση του ΚΙΝΑΛ στον Δήμο είχε πλέον κριθεί.

Παρούσα με Σαχινίδη η παλιά φρουρά, Νίκος Φαρμάκης και Γιάννης Καραμπάτσας. Και στους δύο παρόντες ο Θ. Ψύρρας κι άλλοι δημαρίτες, όλοι τους πλέον μαζί στο ίδιο κόμμα, κιναλίστας.

Ζ.

Νέος άνθρωπος

*ΟΧΙ μόνο πήγε με το αστικό σε εκδήλωση στη ΓΕΧΑ ο κ. Ιερώνυμος. Επέστρεψε κιόλας το βράδυ στη Μητρόπολη, πάλι με το λεωφορείο. Ευχάριστη έκπληξη για τους Λαρισαίους επιβάτες που τηλεφώνησαν στην εφημερίδα να ενημερώσουν. Δεν είχαν ξαναδεί δεσπότη σε αστικό. Και ποιος είδε δηλαδή… Ούτε αλλού.

Ο μητροπολίτης ανέβηκε λένε ‘’στο 1’’ από τη στάση στα Γυμνάσια, χτύπησε το εισιτήριό του και πιάστηκε από τη χειρολαβή. Του πρότειναν από σεβασμό να του δώσουν κάθισμα, αρνήθηκε, νέος άνθρωπος είναι. Και κατέβηκε στη στάση της Μητρόπολης.

Ζ.

Όλους, σβάρνα

*ΣΑΝ πλησιάζουν εκλογές, και βουλευτικές μην τις ξεχνάει κανείς, γίνονται πολλά και διάφορα. Πανηγυρίζουν φερειπείν τα καταστήματα κατασκευής πλακέτας και επαίνων. Η ΠΕΔ Θεσσαλίας λέει τίμησε 63 Τρικαλινούς αιρετούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης, νυν και πρώην δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες, όλους σβάρνα. Ακόμη και ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Εμπνευστής ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός. Ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας με τη ΝΔ.

-Και γιατί τότε τιμάει κόσμο στα Τρίκαλα;

-Πρώτον, ίδια εκδήλωση έγινε και στην Καρδίτσα. Δεύτερον, δεν υπάρχουν ψηφοφόροι Καρδίτσας που ζουν στα Τρίκαλα; Πώς θα τους προσεγγίσει…

-Γιατί σάμπως στη Λάρισα δεν υπάρχουν;

-Γιατί, σάμπως δεν θα γίνει η ίδια εκδήλωση και στη Λάρισα; Και στον Βόλο φυσικά.

-Να δούμε πώς θα καταφέρει να τιμήσει στη Λάρισα εκτός από τον Απ. Καλογιάννη και τη Ρ. Καραλαριώτου…

-Μην ανησυχείς καθόλου, θα δεις.

Ζ.

Καταχρήσεις

*ΠΕΡΙ καταχρήσεων ο λόγος στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων

- Στο νερό επνιγήκαν πολλοί, στο τσίπουρο κανείς.

***

*- ΧΘΕΣ το βράδυ ρε παιδιά ήπιαμε τόσο πολύ που έψαχνα έναν φίλο μου μισή ώρα, την ώρα που και ο ίδιος με βοηθούσε να τον βρούμε.

***

*- Ο μέσος Ιάπωνας τρώει λέει ετησίως το βάρος του σε σούσι. Ο μέσος Έλληνας, μόνο την Παραμονή των Χριστουγέννων, τρώει τον μέσο Ιάπωνα.

***

*ΧΘΕΣ το βράδυ ήπια ένα μπουκάλι κρασί και ανακάλυψα πως ο Γαλιλαίος είχε δίκιο.

Ζ.

Τον Ολυμπικαό

*- ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση του Van der Μπαρτζ -με τις ορθογραφικές γραφικότητές του- από τη Λάρισα, ο οποίος στηρίζει για υποψήφιο δήμαρχο…

- Ποιον; Ποιον…

Η αγωνία κορυφώνεται, εδώ είναι που κρίνεται το παιχνίδι, κοτζάμ αρχηγός κόμματος τοποθετείται.

-Ποιον, θα μας πεις;

-Τον Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, λέει, «τον πρώην γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπικαός με τις τόσες αθλητικές νίκες του…».

Ζ.

Εκτός χρόνου

*ΜΕ δύο Πέμπτες απόσταση από τότε που έγιναν θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας για τις μαθητικές μακεδονοκαταλήψεις. Το είχε ζητήσει πριν δύο εβδομάδες η παράταξη του ΚΚΕ, τότε που το θέμα ήταν φλέγον, παραπέμφθηκε όμως από τους υπόλοιπους. Ίσως για να αντιμετωπιστεί πιο ψύχραιμα, από απόσταση. Διαδικασίες αμεσοδημοκρατικές.

Ζ.

Για την επιβίωση

*ΠΟΙΟΣ δεν το ξέρει ότι οι ‘’κιναλίστας’’ είναι στριμωγμένοι, καθώς νιώθουν τον Τσίπρα να λαφυραγωγεί την κεντροαριστερά τους και τον Μητσοτάκη να απολεπίζει την κεντροδεξιά τους…

Πάνω στο ζόρι τους λοιπόν, τους ξεφεύγει και το λένε. Καθώς ψάχνουν για υποψήφιο δήμαρχο στη Λάρισα αναφέρουν ότι «βασικός στόχος είναι να ενισχυθεί το Κίνημα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές». (Τα περί ικανών δημάρχων έπονται.)

Ζ.

Μαραθωνοδρόμοι

*ΒΡΕΘΗΚΑΝ μαζί στον Ημιμαραθώνιο. Η υπεύθυνη αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος της παράταξης Σαρχώση Φανή Μπίλιου με τον αθλητή μεγάλων αποστάσεων Βαγγέλη Ντέλλα, τοπικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης με την παράταξη ‘’Δράση Πολιτών’’. Ο αθλητισμός όλους τους ενώνει. Κι αυτούς που τρέχουν στον μαραθώνιο των δημοτικών εκλογών.

Κ.Τσ.

Και στα Τρίκαλα

*ΌΧΙ, ο αξιωματούχος του Δήμου Τεμπών Λάμπρος Ζάρρας, αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ και πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τον Μάιο δεν πρόκειται να κατέβει στον Δήμο Τρικάλων. Παρότι εθεάθη να μιλά σε συγκέντρωση εκεί. Απλά συνόδευε τη Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Χορωδίας Τρικάλων κι έκανε χαιρετισμό. Εξακολουθεί να ταλαντεύεται μεταξύ Δήμου Τεμπών και Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κ.Τσ.

Αισ-κύλος

* ΠΑΙΔΙΚΗ ανάγνωση αποσπασμάτων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σε σκύλους-ακροατές διοργάνωσε η Ελληνική Αγωγή του Αδωνι Γεωργιάδη. Μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση αφού το γκρουπ με τα 101 σκυλιά της Δαλματίας δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την ανάγνωση γιατί δεν επαρκούσε ο χώρος. Αγαπημένος φιλόσοφος με ανάταση του δεξιού μπροστινού ποδιού αναδείχτηκε ο Διογένης ο Κυνικός. Πάλι καλά που δεν πήγα τον δικό μου σκύλο, γιατί όταν πάω στο σούπερ-μάρκετ με περιμένει ακίνητος, φανερά επηρεασμένος από τους στωικούς. Αν και μια φορά που τον είχα ρωτήσει ποιος διέλυσε τις παντόφλες μού απάντησε «εν οίδα ότι ουδέν οίδα»: φανερή η κλίση του στις ανθρωπιστικές επιστήμες, λες να γίνει κάνας φιλόλογος και να μείνει άνεργος; Αλλά από το να τον ρωτάω τους αρχικούς χρόνους του «λέγω» και να βάζει την ουρά στα σκέλια 1000 φορές…

ΘΑ.

Φουλ του Δέκα

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αυτό που συμβαίνει με το Πάρκο των Ευχών… Παραστάσεις, αφηγήσεις, διαδραστικές παρουσιάσεις βιβλίων, κουκλοθέατρο, ηθοποιοί, μάγοι, εμψυχωτές, αλλά και μεγάλες συναυλίες (όπως των Locomondo που έγινε το Σάββατο) συνθέτουν το σκηνικό δράσεων στο Πάρκο. Από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ ένα ατέλειωτο μελίσσι πολιτιστικών δραστηριοτήτων ψυχαγωγεί τους χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα. Άξια συγχαρητηρίων η Αντιδημαρχία Πολιτισμού γιατί το δύσκολο δεν είναι να στήσεις τα σπιτάκια, αλλά να τα κάνεις να «δουλέψουν» και να παράγουν αποτέλεσμα. Φουλ του Δέκα στο Πάρκο: Δέκα με δέκα το ωράριο, δέκα κι ο βαθμός του…

ΘΑ.

Πονεμένοι

*- ΜΟΥ έλεγαν να μην αφήνω την μπουκιά μου διότι θα με παρατήσει η γυναίκα μου, το σκέφτομαι σοβαρά κι αφήνω πλέον δύο, για σιγουριά.

***

*ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ απ΄ τη ζωή Λαρισαίοι μεσήλικες έλεγαν τα βάσανά τους.

- Γιατρέ, έχω χαμηλή πίεση. Τι να κάνω;

- Να παντρευτείς.

***

*- ΜΕΡΙΚΟΙ άντρες πάντως, αγαπούν τόσο πολύ τις γυναίκες τους που για να μην τις φθείρουν χρησιμοποιούν άλλες.

Ζ.

Το μελετούν

*ΑΠΟ τη Δημαρχία διαβεβαιώνουν, με αφορμή σχετικό σχόλιο, ότι έχει επιληφθεί το Τμήμα Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων, μελετώντας επιστημονικά τεχνική λύση που θα εφαρμοστεί στην επικίνδυνη διασταύρωση της ταχείας κυκλοφορίας λεωφόρου Σαρίμβεη με την οδό Σκιάθου της Νεράιδας. Ώστε και η συνοικία να μην αποκοπεί αλλά και η κυκλοφορία να διεξάγεται με ασφάλεια. Σύντομα επί της ασφάλτου.

Ζ.

Ικανοποίηση

*ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ που ολοκληρώθηκαν τα έργα και μετά από εξάμηνο κενό κυκλοφορούν ξανά αστικά στη Μ. Αλεξάνδρου αλλά και ικανοποίηση για τον όμορφο καινούργιο δρόμο. «Ευχαριστούμε πολύ τον δήμαρχο», είπε χθες στην εφημερίδα ο Σ. Τ. Όλον αυτόν τον καιρό είχαν λέει δυσκολευτεί πολύ, λόγω ηλικίας, για τις απαραίτητες μετακινήσεις τους από την Τρίγωνη προς το Πανεπιστημιακό. Τώρα όλα καλά. Και πιο όμορφα.

Ζ.

Μονάχα πρώην

*ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ η κυβέρνηση, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τα έργα του Αχελώου. Αλλά κι οι Θεσσαλοί δεν πάνε πίσω. Η Επιτροπή του Αχελώου φερειπείν, υφίσταται ακόμη, επισκέφθηκε και τον Κ. Αγοραστό. Για να φανεί ότι υπήρξε ανανέωση στις τάξεις της. Δεν μετέχουν σ΄ αυτή πλέον ο Αριστείδης Λαμπρούλης, ο Λάζαρος Αρσενίου κι ο Γιώργος Χατζηλάκος. Όμως μονάχα πρώην τη στελεχώνουν, όπως ο πρώην Καρδίτσας Βασ. Αναγνωστόπουλος, ο πρώην Βόλου Παν. Σκοτινιώτης, οι πρώην ΓΕΩΤΕΕ και ΤΕΕ Κ. Γκούμας και Τ. Μπαρμπούτης. Κανείς τωρινός εκπρόσωπος τοπικού φορέα. Επιτροπή απομεινάρι μιας άλλης εποχής.

Ζ.

Τα βάρη

*ΕΙΧΕ θέμα στην παρέα ο μεσήλικος Λαρισαίος, ξεφυσούσε.

- Θα τρελαθώ ρε παιδιά. Κάθε μέρα η γυναίκα μου ζητάει λεφτά. Προχθές ζήτησε 100 ευρώ, χθες 200 και σήμερα μου ζήτησε 250 ευρώ, αμάν…

- Και τι τα κάνει τόσα λεφτά;

- Πού να ξέρω. Σάμπως της τα δίνω…

Ζ.

Ξεχασμένα

* ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ εδώ και μήνες είναι ένα αυτοκίνητο στην οδό Σαλαμίνος. Ο ιδιοκτήτης του το έχει παρατήσει στον συγκεκριμένο δρόμο και αδιαφορεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, μιας και έχουν ξεφουσκώσει και τα τέσσερα λάστιχα του οχήματος. Ίσως ο Δήμος να μπορούσε να δώσει μια λύση απομακρύνοντάς το.

***

* «ΦΩΝΗ» διαμαρτυρίας από την οδό Παλαιστίνης. Ακλόνητο το όχημα, μόνιμη εστία μόλυνσης στην περιοχή. Όπως σημειώνει συμπολίτης «τα σχετικά περί απόσυρσης χαρτιά του Δήμου Λάρισας πάνε και έρχονται, αυτό όμως εκεί, βράχος αμετακίνητος, εδώ και πάρα πολλά χρόνια!»

 

 

STHN ISPANIA BREUHKAN PRO HMERVN

* ΣΤΗΝ Ισπανία βρέθηκαν προ ημερών, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα επιμόρφωσης των στελεχών (Erasmus), μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαχανοπαραγωγών Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Παπαστογιαννούδη, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν ακόμη οι δημοτικοί Σύμβουλοι Γεωργάκης Δημ. και Τερζούδης Χρ., τα μέλη Τσιτσανούδης Χρ., Τσιτσανούδης Γιάννης, Τσιτσανούδης Νικ., Πιτσίλκας Αθαν. και Παπαμιχαήλ Δημήτριος. Δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και το γήπεδο της Μπαρτσελόνα, Camp nou.

Γ.Ρ.

 

 

TO PROBLHMA ME TOYS ERGAZOMENOYS

* ΤΟ πρόβλημα με τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας στον Δήμο Λαρισαίων είναι γνωστό. Αφού μπορεί να ψηφίσθηκε η τροπολογία στη Βουλή αλλά ακόμη δεν δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ, οπότε η Υπηρεσία λειτουργεί με 102 λιγότερους εργαζόμενους. Έτσι ξεχείλισαν οι κάδοι ανακύκλωσης καθώς δίνεται προτεραιότητα σε κοινά (σύμμεικτα) απορρίμματα. Ναι, αλλά χρειάζεται καλύτερη διαχείριση γιατί εκτός κέντρου, στις συνοικίες, τα ανακυκλώσιμα θα… σκεπάσουν τους μπλε κάδους.

Β.Κ.