Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραξενιές

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 19:45
*ΕΚΕΙΝΟΣ δεν πρόσεξε τα νώτα του. Αλλά κι οι δικοί του; Δεν ήξεραν πού τον πήγαιναν; Κι έτσι ο υπουργός Άμυνας έκατσε να φάει και να συζητήσει έχοντας στην πλάτη του τη γνωστή κορνίζα, όπου ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, πέμπτος στη δεύτερη από κάτω σειρά, συγκαταλέγεται στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Οπότε;  Ζ. *ΕΚΕΙΝΟΣ δεν πρόσεξε τα νώτα του. Αλλά κι οι δικοί του; Δεν ήξεραν πού τον πήγαιναν; Κι έτσι ο υπουργός Άμυνας έκατσε να φάει και να συζητήσει έχοντας στην πλάτη του τη γνωστή κορνίζα, όπου ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, πέμπτος στη δεύτερη από κάτω σειρά, συγκαταλέγεται στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Οπότε; Ζ.

*ΕΡΧΕΤΑΙ λέει κρύο σε όλη τη χώρα. Και βροχές επίσης.

Τι φοβερό νέο κι αυτό, Δεκέμβρη μήνα. Παράξενα πράγματα χριστουγεννιάτικα. Που μπορεί και να ψιλοχιονίσει κιόλας. Ναι, χιονίζει στο Λιβάδι Ελασσόνας. Και κανένας δεν σοκάρεται από το πρωτοφανές συμβάν.

Ζ.

 

Μπιζαϊντές έφα

*«ΕΙΝΑΙ προσωπικό ζήτημα η αποχώρησή μου από το ΚΚΕ και θα ήθελα να γίνει σεβαστό από όλες τις πλευρές», διασαφηνίζει ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Λάρισας, που τα παράτησε ξαφνικά και διαγράφηκε από το κόμμα.

Προκληθείς λοιπόν, ο Μπιζαϊντές Θανάσης απέστειλε σημείωμα προς την εφημερίδα: «Μετά και τη δημόσια έκταση που έλαβε το θέμα της αποχώρησής μου από το ΚΚΕ επιθυμώ να γνωστοποιήσω ότι ήταν καθαρά δική μου προσωπική επιλογή και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ζήτησα να μην δημοσιοποιηθεί το θέμα, κάτι που έγινε σεβαστό. Είναι γνωστό, όμως, ότι τέτοιες κινήσεις όταν γίνουν αντιληπτές δημιουργούν εύπεπτες και ιντριγκαδόρικες προεκτάσεις. Δεν έκανα κι από μέρους μου κάποια παρέμβαση διότι δεν υπήρξα ούτε θα υπάρξω από τους ανθρώπους που αξιοποιούν τη δημοσιότητα για να κάνουν πολιτική ή οποιαδήποτε άλλη καριέρα και ειδικά με το παράσημο του «πρώην ΚΚΕ» που πουλάει ως γνωστόν». (Αν μη τι άλλο τίμια στάση. Που καλύπτει όσους δεν επιμένουν να ξέρουν ποια ήταν η πολιτική αιτία.)

Ζ.

 

Με πούλμαν

*ΠΡΩΤΗ φορά τέτοια κινητοποίηση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα το μεσημέρι αναχωρεί από το Ωδείο ναυλωμένο πούλμαν και θα είναι λέει πλήρες επιβατών, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Για την αποψινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Παλαί ντε Σπορ. Ανάλογα δρομολόγια έχουν ρυθμιστεί και από τις άλλες θεσσαλικές πόλεις. Θα χρειαστεί υποστήριξη ο πρωθυπουργός τέτοια περίοδο στην καρδιά της Μακεδονίας. Κι οι συριζαίοι ετεροδημότες ζεσταίνονται.

Ζ.

 

Αν…

*- Ε ρε και να γινόταν αυτό στην Ελλάδα…

Ο Λαρισαίος διάβαζε για την υπόθεση του τρομοκράτη στο Στρασβούργο. Που οι αρχές περίμεναν το χτύπημα στις Γιορτές, λέει, που η αστυνομία παρακολουθούσε τον φανατικό ισλαμιστή, τα ήξερε όλα γι’ αυτόν, εισέβαλαν και στο κρησφύγετό του όπου βρήκαν μόνο όπλα κι όχι τον ίδιο, εκείνος έκανε την επίθεσή του σκοτώνοντας κόσμο και εν τέλει τους ξέφυγε κιόλας και τον αναζητούν.

- Βρε αν γινόταν στην Ελλάδα αυτό… Σκέψου…

- Και δεν σου πέρασε απ’ το νου ότι αυτή η φάση, ο φόβος που πλημμύρισε τους Γάλλους, η αστυνομία που κατέλαβε κάθε δημόσιο χώρο, το γενικότερο κλίμα τρόμου που δημιουργήθηκε μαζεύει στο σπίτι και τον καναπέ τα ‘’κίτρινα γιλέκα’’, ε;

Ζ.

 

Λαός

με αναζητήσεις

*ΤΙ είν’ πάλι αυτά; Στο ψάξιμο των Ελλήνων στο google για πληροφορίες, την περασμένη χρονιά, ο Μίκης Θεοδωράκης περνάει τον Τρύφωνα Σαμαρά. Ναι κατά μία μόνο θέση στη σειρά αλλά τον περνάει. Απίστευτο; Τρίχες. Ασυναγώνιστη πάντως, πρώτη στη λίστα αναζητήσεων η Ηλιάνα, η μοντέλα του GNTM. Το ‘’E, δεν είμαστε λαός…’’, είναι μεν παλιό αλλά διαρκώς επιβεβαιωνόμενο.

Ζ.

 

Τι χρειάζεται;

*«ΑΣ ακούσουν το μήνυμά μου» παραπάνω από σαφής ο δήμαρχος με την ΑΕΛ, με λόγια προσεγμένα, απευθυνόμενος «σε όσους σήμερα προσπαθούν να με εμπλέξουν σε φατρίες». Τι συνέστησε λοιπόν ο Απ. Καλογιάννης; Αφού δέχτηκε την επίσκεψη της διοίκησης της ΠΑΕ που ανήκει στον μεγαλομέτοχο: «Χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα. Λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα». (Κι όποιος κάνει ότι δεν κατάλαβε...)

Ζ.

 

Ο βόλτας

*ΕΙΧΑΝ έμπνευση στη φοιτητοπαρέα σε καφέ της Λάρισας.

- Ο λογαριασμός στο σουπερμάρκετ ήταν 31.40 ευρώ, έδωσα πενηντάρικο. ‘’Έχετε 1.40 ;’’ ρώτησε η ταμίας. Της δείχνω δίπλα την κολλητή μου. Η οποία ακόμα με κυνηγάει.

***

*- ΠΑΙΔΙΑ; Ανταλλάσσω μεσήλικη γειτόνισσα με πουά κομπινεζόν, με φοιτητριούλα που προτιμά τα baby doll.

***

*- ΟΤΑΝ δεν κόβει, ούτε με βαλέ ρε σεις…

-Τι θα έλεγες να βγάζαμε τον σκύλο βόλτα;

- Βόλτα; Μα αφού τον λέμε Ρίκο.

Ζ.

 

Ντιρέκτ

*ΠΟΙΑ Συμφωνία των Πρεσπών, η Συμφωνία των σταυραδερφών είναι που θα ρίξει την κυβέρνηση. Βγήκε και ‘’τους την είπε’’ ντιρέκτ ο κυβερνοσυνέταιρος υπουργός των Λαρισαίων συριζαίων, καταπρόσωπο. Ή υποστηρίζετε ως ΣΥΡΙΖΑ τον Ακριβούλη για δήμαρχο στο Κιλελέρ ή δεν σας υποστηρίζω πουθενά, ούτε Καλογιάννη ούτε τίποτε. Η επιτομή του παζαρέματος και της πολιτικής συναλλαγής. Ίσια κι αντρίκια, δημοσίως πάρε-δώσε μου. Πάνω στον ‘’αδερφέεε’’ παίζεται η επιβίωση της κυβέρνησης. Από κείνον θ’ αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ της συνεργασίας;

***

*ΜΠΟΡΕΙ στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να μην το πήραν σοβαρά αλλά δεν μπορούν και να κάνουν ότι δεν άκουσαν. Τι θα πει ‘’έλα μωρέ, Καμμένος είναι αυτός…’’ ή ‘’Σιγά… Αύριο θα λέει άλλα. Ποιος ασχολείται…’’Μα μιλάνε έτσι για τον συνέταιρο; Άλλοι πάλι λένε ότι οι συριζαίοι σκιάχτηκαν κι άρχισαν τα κο-κο-κο…

***

*ΕΝ ολίγοις πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν ότι οι ΑΝΕΛ βάζουν τον δήμαρχο κι εκείνοι πρέπει να βρουν τους υπόλοιπους του ψηφοδελτίου.

-Διότι ο αδερφέεε Ακριβούλης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, είπε ότι θα εμφανίζει λίγους-λίγους και τους υποψηφίους του συνδυασμού του, όμως μετά ξέχασε να το κάνει. Μπορεί δηλαδή να τους εμφανίσει όλους μαζί;

Ζ.

 

Τα ζώα μου αργά

*ΠΗΡΑΝ φωτιά τα μπατζάκια τους. Και δώστου συναντήσεις παραγόντων και συσκέψεις στο Υπουργείο, στην Αποκεντρωμένη και την Περιφέρεια, υπηρεσιακοί και πολιτικοί αντάμα, δασικοί, ΟΠΕΚΕΠέδες κι άλλοι, έντονο το ενδιαφέρον και βαθυστόχαστες δηλώσεις. Πέρασαν δύο μήνες από τότε που πληρώθηκαν οι προκαταβολές των αγροτικών επιδοτήσεων, τότε που παρουσιάστηκε η εμπλοκή με τους δασικούς χάρτες κι έμειναν απ’ έξω ένα σωρό δικαιούχοι. Και τώρα που κοντεύει η εξόφληση, η οποία θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα, τώρα αποφάσισαν να τρέξουν οι αρμόδιοι να λύσουν το πρόβλημα.

***

*ΚΙ όπως αρμοδίως εξηγούν, «οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες να φέρουν προς επικύρωση στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης της Περιφέρειας τους χάρτες με τα πολύγωνα και στη συνέχεια αφού εγκριθούν αυτοί, να επιστρέψουν αρχικά στο δασαρχείο και εν συνεχεία στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν κανονικά οι πληρωμές». Πότε;

- Του άι τάδε ανήμερα, έλεγε ο απογοητευμένος αγρότης. Ζήσε Μάη μ’ κλπ κλπ…

Ζ.

 

Χαμένοι σύντροφοι

*«ΕΓΩ μίλησα για εκείνους που πήγαν από σειρήνες κι από λωτό», εξηγεί ο Ντ. Διαμάντος με αφορμή τη χθεσινή επισήμανση για την τύχη των συντρόφων του Οδυσσέα. Όλους αυτούς πάντως, όπως κι όσους έγιναν ό, τι έγιναν από το ραβδί της Κίρκης, κατάφερνε στο τέλος και τους έσωζε ο πολυμήχανος αρχηγός τους. «Δεν είπα για τους άλλους που έμειναν μαζί του και χάθηκαν από απρόοπτα του ταξιδιού», συνεχίζει. Προφανώς δεν προαναγγέλλει έτσι, σε όσους του μένουν πιστοί, τι τους περιμένει. Απλώς παραβάλλει με την προσπάθειά του το ταξίδι του ομηρικού ήρωα, που «παρά τις κακουχίες και τις τρικλοποδιές ακόμα κι από θεούς έφτασε στο βασίλειό του». (Τις θεές παρέλειψε.)

Ζ.

 

Γούρι

* «ΓΟΥΡΙ Ρένα, γούρι, είναι σίγουρη η νίκη» φώναξε χθες ένας από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση της νέας παράταξης με επικεφαλής τη Ρένα Καραλαριώτου, ο οποίος μπαίνοντας στην αίθουσα βρήκε ένα κέρμα. Όσοι ήταν εκεί συμφώνησαν και το κέρμα παρέλαβε κάποιος που δεσμεύτηκε να το ρίξει στο παγκάρι της εκκλησίας. Καλός οιωνός σε κάθε περίπτωση.

Ν.Π.

 

Πριν, οι δάσκαλοι

*ΠΟΙΚΙΛΕΣ εμπλοκές εντοπίζονται στην καθημερινότητα της Λάρισας.

- Τριάντα χρονών η άλλη κι έκανε τατουάζ μια πεταλούδα στο στήθος κι ένα τριαντάφυλλο στην κοιλιά της. Λογικά, μετά από χρόνια η πεταλούδα θα καθίσει πάνω στο τριαντάφυλλο.

***

*- ΜΩΡΟ μου νιώθω σαν μηχανή του σεξ.

- Πάρκαρε και σβήσε.

***

*- ΘΑ καθυστερήσει, έμαθα ρε σεις, η εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. Οι δάσκαλοι απαιτούν να εκπαιδευτούν πρώτα.

Ζ.

 

Όφελος

*- ΕΧΕΙ ένα καλό για τους κιναλίστας αυτή η αναταραχή σχετικά με την υποστήριξη της Συμπαράταξης Καλογιάννη…

Ο Λαρισαίος υπομειδιούσε διαβάζοντας την εφημερίδα.

-Να βλέπω, ότι εμφανίζεται σαφώς υπέρ του ΚΙΝΑΛ κι ο Έκτορας Νασιώκας, με έντονο ενδιαφέρον για την τύχη του. Πρώτη φορά κι αυτός κιναλιστά, δεν είχε ξαναπλησιάσει.

Ζ.

 

Επικυρίαρχοι

*ΕΙΝΑΙ να έχεις εμπιστοσύνη στους ιθαγενείς; Αλλά και πάλι τους χρειάζεσαι, δεν μπορείς να κουβαλάς ολόκληρο δικό σου νοσοκομείο. Οπότε, τι να κάνουν κι οι Αμερικανοί, τσεκάρισαν τους Λαρισαίους. Να έχουν τις βάσεις τους στην περιοχή και τους ανθρώπους τους, άμα χρειαστούν ιατρική βοήθεια όμως; Γι’ αυτό κι έκαναν την άσκησή τους. Τεστάροντας τη λειτουργία του ΕΚΑΒ και του Πανεπιστημιακού. Έμειναν ικανοποιημένοι, λέει. Θα τους προτιμήσουν.

Ζ.

 

Μυστικό δείπνο

*ΑΠΟΒΡΑΔΥΣ στη Λάρισα ο Π. Καμμένος κινήθηκε ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ως υπουργός τα είπε χθες. Προχθές το βράδυ τον πήραν οι δικοί του και τον πήγαν για φαγητό κάπου κοντά στη Λάρισα, στον κάμπο στην ανοιχτωσιά. Δεν ήθελαν δημοσιογράφους, ούτε φωτογράφους, χωρίς καν τους αστυνομικούς της φρουράς, είπαν. Κι επέλεξαν μαγαζί όπου συνηθίζει να κάνει τις εκδηλώσεις του ο πρόεδρος Χάμος με τους υπερεθνικιστές του. Και πρόσφεραν αρνί ψητό στη σούβλα.

***

*ΒΕΒΑΙΑ προϊούσης της νυκτός πλημμύρισε το f/b φωτογραφίες απ’ το μυστικό δείπνο. Κι όλοι χθες κυνηγούσαν τον Στ. Γατή.

- Καλά, έφαγε ο Γατής αρνί;

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του υφυπουργού Βασ. Κόκκαλη. Δυό μέρες ο αρχηγός του στη Λάρισα, υποχρεώσεις στην Αθήνα ο Λαρισαίος ανελίστα. Να τρέχει κάτι; Τώρα που στους ΑΝΕΛ αποφασίζει ο καθείς με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει;

***

*ΚΑΠΟΙΟΙ μίλησαν για δυσφορία Κόκκαλη από την αναβάθμιση Ακριβούλη, ο οποίος βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό του αρχηγού. Μόνο όταν πήγε για ύπνο τον άφησε. Άλλοι πάλι είπαν το ανάποδο, ότι αναβαθμίστηκε ο αδερφέεε ως αντίβαρο στον Κόκκαλη. Πάντως στο τραπέζι στον κάμπο παρούσα ήταν η Χρύσα Κοθρά, από το γραφείο του υφυπουργού. Στέλεχος του κόμματος κι η ίδια εννοείται.

***

*ΠΟΙΟΙ άλλοι ήταν στο δείπνο με τον πρόεδρο Π. Καμμένο; Η Ανθή Χαλιβέρα υποδιοικήτρια του Πανεπιστημιακού, η Σοφία Δημογιάννη κι ο Ζ. Παρλίτσης των διοικήσεων της ΔΕΠΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ αντίστοιχα. Ποιος είπε ότι δεν έχουν πλασάρει δικούς τους στο κράτος οι ΑΝΕΛ;

Επίσης ο αντιδήμαρχος Γιαν. Κουκούτσης και οι πολιτευτές του κόμματος Θαν. Μαργαρίτης, Βάσω Μπατζηκώστα και Θεόδ. Καρράς. Καθώς και τα κομματικά στελέχη Δ. Μπαλαμπάνης, Αντ. Γκανάτσιος και Παν. Ντουντουράκης. (Ήτοι εν συνόλω 13 δίπλα στον πρόεδρο, άρα περίσσευε ένας μαθητής εκτός από τον Ιούδα.)

Ζ.

 

Χartινη επιστροφή

*Ο Ανδρέας Γιαννούτσος επιστρέφει. Μετά από δέκα χρόνια απουσίας, ο Λαρισαίος ζωγράφος, που απ’ ό,τι φαίνεται ποτέ δεν είχε αποχωριστεί τα πινέλα του ούτε του έλειψαν οι εμπνεύσεις, τώρα στη φάση της ωριμότητάς του εμφανίζει τις ‘’Χartινες Κυρίες’’ του. Σε μια έκθεση που εγκαινιάζεται απόψε, βράδυ Παρασκευής, στην Πινακοθήκη.

Ζ.

 

Ασυνήθιστο

*ΜΠΟΡΕΙ να τον ήθελαν διακαώς από τη ΝΔ κι ας μην είναι ‘’σπλήνα’’ δικός τους, εκείνος όμως αφού το ζύγισε, μέτρησε και τις υποχρεώσεις του και το αποφάσισε. Ο μικροβιολόγος Μάκης Εσκίογλου ανακοίνωσε ότι πάει για δήμαρχος Φαρσάλων, μ’ έναν ασυνήθιστο για την εποχή τρόπο. Με προσωπική δήλωση, διαβεβαιώνοντας για τον ακομμάτιστο χαρακτήρα της πρωτοβουλίας του. Δίχως χρίσματα και παράτες με κομματικούς ινστρούχτορες. Με πολιτική κομψότητα, σπάνια για τους σύγχρονους καιρούς.

Ζ.

 

Ματαίωση…

* ΑΠΟ αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την παρουσίαση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του. Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει την περασμένη Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, αλλά λόγω του ότι συνέπιπτε με τη γιορτή του Αγ. Νικολάου κρίθηκε σκόπιμο… εκ των υστέρων να αναβληθεί. Και ορίστηκε νέα ημερομηνία, η χθεσινή. Αλλά και πάλι ατύχησαν, ο ομιλητής ασθένησε και η εκδήλωση ματαιώθηκε… Άμα δεν σε θέλει…

Γ.Ν.

 

Μάλλον

*Η Λαρισαία περιγράφει πώς θα γίνεται ο γάμος σε λίγα χρόνια. Μέσω f/b φυσικά.

Ο παπάς στον γαμπρό: Δέχεσαι ν’ αλλάξεις την κατάστασή σου σε ‘’παντρεμένος’’;

-Δέχομαι.

-Ο παπάς στη νύφη: Δέχεσαι ν’ αλλάξεις την κατάστασή σου σε ‘’παντρεμένη’’;

-Δέχομαι.

Ο παπάς: Παρακαλώ τους κουμπάρους να κάνουν ‘’like’’

Ζ.

 

 

 TO PASOK O AIMILIOS O MIXALHS*ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ο Αιμίλιος, ο Μιχάλης, ο Φίλιππος μαζί με τη ΔΗΜΑΡ, τον Θωμά, τον Απόστολο, την Κατερίνα, ήτοι όλοι αντάμα ίσον ΚΙΝΑΛ, με Καλογιάν’.

Ζ.

 

 

 

H SXESH RENAS KARALARIVTOY KAI KVNTANTINOY*Η σχέση Ρένας Καραλαριώτου και Κωνσταντίνου Τζανακούλη περνά πλέον σε άλλο επίπεδο. Καθώς τίποτα δεν θυμίζει πια το παρελθόν. Το κλίμα μεταξύ τους χθες ιδιαίτερα θερμό με αγκαλιές, φιλιά, χειραψίες και εγκαρδιότητες. Ο πρώην δήμαρχος μάλιστα ρώτησε τη Ρένα αν θα έχουν βαφτίσια για την παράταξη και όταν εκείνη του απάντησε «όχι ακόμη», φρόντισε να της θυμίσει ότι για το όνομα της «Λάρισας πόλη του αύριο» είχαν αποφασίσει οι πολίτες με γκάλοπ που έγινε. Της πέταξε την ιδέα πάντως και της είπε να το συζητήσουν.         

Ν.Π.